#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο διευθυντής Τύπου του κ. Παπαδήμου εύχεται την ... διάλυση της ΝΔ (που τον στηρίζει)

 

Ή δεν παρακολουθούν τι γίνεται, ή πολύ χαλαρούς τους βρίσκω εκεί στη Ν.Δ. με το νεόκοπο σύστημα Παπαδήμου. Πρόσφατα, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Παπαδήμου, ορίστηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Ως εκεί καλά. Δικαίωμα του κ. Παπαδήμου να βάλει όποιον θέλει.

Όμως αμέσως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, (τον Δεκέμβριο του 2011) ο κ. Τσιόδρας μας διαφωτίζει απόλυτα για τις απόψεις του στο σημιτικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση».

Αφού επιτίθεται στη Ν.Δ. και τον Πρόεδρό της και , ούτε λίγο ούτε πολύ, εύχεται τη δημιουργία νέου κόμματος, ή την ενίσχυση κάποιων δυνάμεων μέσα στα κόμματα.

Ίσως αυτό το άρθρο να αποτέλεσε διαβατήριο για τη νέα θέση του κ. Τσιόδρα. Ίσως να αποτελεί και κρίσιμο παίκτη στο υπόγειο πολιτικό παιχνίδι που προωθούν κάποιοι κύκλοι. Το μόνο βέβαιο είναι  ότι ο κ. Τσιόδρας στηρίζεται (ακόμα και τώρα ) από τη Ν.Δ. για να την βρίζει τολμώντας να γράφει ότι: «ακόμη και αν ην ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, όχι μόνο δεν προσφέρει την πολιτική λύση που απαιτείται αλλά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες….»

Ελπίζουμε οι απόψεις αυτές να μην απηχούν και τις απόψεις Παπαδήμου. Αυτό όμως, θα το διευκρινίσει ο ίδιος…

Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να βάλουν για τα καλά εκεί στη Συγγρού τα πράγματα στη θέση τους;

Γράφει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του με τίτλο «Ανασύνθεση τώρα. Σε κάποιους μήνες ίσως είναι πολύ αργά» ο κ. Τσιόδρας:

«Στη ΝΔ, παρότι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν προβάδισμα, τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικότατο προβάδισμα επιτυγχάνεται με ποσοστά της τάξης του 21-22% που σημαίνει ότι τον Σαμαρά εγκαταλείπει περίπου το 1/3 από το ιστορικά χαμηλό 33% που είχε λάβει ο Καραμανλής το 2009».

«Τα κόμματα εξουσίας, άταφα πτώματα της μεταπολίτευσης, δεν μπορούν να προωθούν με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι. Για την πλειοψηφία των "γαλάζιων" στελεχών, αυτό που φταίει για την κατάντια της χώρας δεν είναι όλα όσα προαναφέραμε στα οποία η παράταξη τους έχει μεγαλύτερο μερίδιο και από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα λάθη του Παπανδρέου, (πολλοί στη ΝΔ επιμένουν σε συνομωσιολογίες και σε σκοπιμότητα υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ) και στη λάθος συνταγή της ΕΕ. Επί ενάμιση χρόνο ο Σαμαράς ηγείτο του αντιμνημονιακου αγώνα, μέχρι να κάνει την απότομη στροφή ύστερα από έντονες ευρωπαϊκές πιέσεις να στηρίξει, απρόθυμα, την κυβέρνηση Απόδημου και να αντικαταστήσει τα περί συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης με το πολύ χαλαρό "τροποποίηση κάποιων ορών".

«Η ΝΔ έχει ως μοναδικό της μέλημα να καρπωθεί δυσαρεστημένους από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να έρθει στην εξουσία. Καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί "εύκολα και γρήγορα"….»

«…πλέον δεν θα αρκούν τα λαϊκίστικα συνθήματα, αλλά και από την τρόικα και από την κυβέρνηση θα ζητούνται εναλλακτικές λύσεις….»


«…Το κόμμα του Σαμαρά δεν διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να χειριστεί την κρίσιμη κατάσταση και να οδηγήσει τη χωρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που παίζεται η παραμονή στην ευρωζώνη. Η κυριαρχία του λαϊκισμού και των ακραίων στοιχείων πείθουν ότι ακόμη και αν ην ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, όχι μόνο δεν προσφέρει την πολιτική λύση που απαιτείται αλλά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες….»

Παρακάτω ο κ. Τσιόδρας αναφέρει (εύχεται για την ακρίβεια) τη δημιουργία νέου κόμματος, είτε τη διάσπαση των κομμάτων από δυνάμεις (εκσυγχρονιστικές, μεταρρυθμιστικές ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τις)

Λέει ο κ. Τσιόδρας:   «Η ανασύνθεση μπορεί να γίνει είτε με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, το οποίο, σε συμμαχία με άλλες δυνάμεις, θα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά, είτε με ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων από τα σημερινά σχήματα, που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση…»

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=1791

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/02/2012 14:17:58

  Ένα πράγμα -ίσως το μόνο- για το οποίο άξιζε που έκλεισε η Ελευθεροτυπία, ήταν που έμειναν άνεργα κάτι τέτοια εκσυγχρονιστικά απολειφάδια, τύπου Τσιόδρα, Καρελιά κ.λπ. Βέβαια, οι πάτρωνές τους τούς βολεύουν σιγά-σιγά, όπως βλέπετε.

  Προσοχή μόνο, μην τυχόν ανάμεσα από δαύτους ξεπηδήσει στο μέλλον κάποιος νέος "Ρουσόπουλος" (δια της προσκολλήσεως στον Σαμαρά). Ελπίζω η πρόσφατη ιστορία να έχει εφοδιάσει με γνώση τους φύλακες.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Αυριανιστής 01/02/2012 14:35:05

   Κι έχεις τον Ντινόπουλο και καταθέτει ερωτήσεις να μην κλείσει η "χαμαιτυπία". Τρίζουν τα κόκκαλα των δολοφονηθέντων από την 17Ν.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Tassos 01/02/2012 18:53:35

    Για ποιόν το γράφεις αυτό;
    Σε αυτόν τον ..... που θέλει να δει τον "φαρμακοχέρη" Κουφοντίνα εν πλήρη δράση;
    Τι του απαντάς;
    Αφού είναι .... ο άνθρωπος!

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ Αυριανιστής 01/02/2012 16:09:09

   Αυριανιστή, το θέμα είναι ότι Τσιόδρες (και άλλοι από την Ε είναι στο Μαξίμου) και Καψήδες, βρίσκουν δουλειά όταν κλείνουν τα μαγαζιά τους ή τους διώχνουν. Αυτοί ποτέ δεν χάνονται στο βασίλειο των μηδενικών πυο είναι η Ελλάδα. Οι άλλοι, οι απλοί εργαζόμενοι και οι έντιμοι δημοσιογράφοι δεν βρίσκουν δουλειά.

 2. Costas avatar
  Costas 01/02/2012 14:19:59

  Το χάος στο έπακρο.Και εμείς απλά το παρακολουθούμε

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/02/2012 14:21:01

  Απορώ τί περιμένει ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!!!!
  Ποιός θα μου λύσει την απορία, σοβαρά, ποιός;

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΜΠ 01/02/2012 14:33:52

   Οι πολιτικοί δεν έχουν αίμα μέσα τους? Θα μιλούσε έτσι για μένα ένας τενεκές ξεγάνωτος και δεν θα τον έπιανα από τα αυτιά να του τα κάνω κόκκινα?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Tassos 01/02/2012 14:35:11

    Όταν έχεις καταπιεί την κάμηλον (του Καψή), τον κώνωπα (του Τσιόδρα) θα διυλίσεις;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Αυριανιστής 01/02/2012 14:59:30

     έχει πέραση το γράμμα Ψ αυτή την εποχή...

     τεχνικά οπτικά και μουσικά αντιπροσωπεύει της Διαπλοκής το κάγκελο εις το Διαπασών...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ αλλενάκι 01/02/2012 15:09:43

      Αν προσθέσεις και τον Ψαριανό, που δήλωσε το απίστευτο "λαμόγιο να μην είναι κι ας είναι και Φινλανδός" (για τον... Επίτροπο που ζητούσαν οι ευρωναζί), εκεί να δεις πέραση το γράμμα Ψ στο μνημονιακό μέτωπο.

  • AllTheSame avatar
   AllTheSame @ ΜΠ 01/02/2012 14:53:19

   Το ώριμο φρούτο, δυστυχώς. Μόνο που αυτή τη φορά θα κάνει την έκπληξη η αριστερά! Αν δεν ξυπνήσει η ΝΔ, πάμε για .... ΣΤΑΛΙΝ!

 4. Duck avatar
  Duck 01/02/2012 14:59:29

  Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

 5. avanti avatar
  avanti 01/02/2012 15:16:12

  Μεγάλος αναλυτής πρέπει να είναι αυτός ο Τσιόδρας, δεν πρέπει να αφεθεί να πάει χαμένος! Τελικά χρειάζεται μεγάλη υπομονή & κουράγιο να ζεις στην Ελλάδα.

 6. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 01/02/2012 15:19:14

  Ο Τσιόδρας προωθεί την ιδέα ενός κόμματος του .....προϊσταμένου του!

 7. ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 01/02/2012 15:27:28

  Aλήθεια το πήρε το πτυχίο από το ανοικτό πανεπιστήμιο ο κος Ρουσόπουλος;
  Φαντάζομαι ότι με τις γνώσεις που θα έχει αποκομίσει τον περιμένει σίγουρη θέση στον ΟΟΣΑ ( την θέση που κατέχει τώρα, αν δεν απατώμαι, η sportwoman Κα Μπιρμπίλη).
  Θα του πρότεινα να πάρει μαζί του στην Εσπερία και κάποιους από τους παλαιούς συντρόφους του στην Ελευθεροτυπία.
  Το συνεχές drizzling άλλωστε απαιτεί εκτός από τα απαραίτητα accessories (καπαρτίνα και ομπρέλλα Burberry πάντα), και κάποιον να κρατάει την ομπρέλλα.
  Γιατί όχι, ο κος Ρουσόπουλος μπορεί να στερούταν πανεπιστημιακής μόρφωσης αλλά απολάμβανε-κατά δηλωσή του- ορθοδόξου (Βατοπεδινής) φωτίσεως.

 8. fwteinh avatar
  fwteinh 01/02/2012 16:01:42

  αφού ο διευθυντής Τύπου του Παπαδήμου δηλαδή του συνεχιστή του Παπανδρέου και του καταστροφέα της Ελλάδας εύχεται την διάλυση της ΝΔ, τότε όλοι πρέπει να ψηφίσουμε το κόμμα του οποίου επιθυμούν τόσο πολύ την καταστροφή γιατί αναμένουν να κάνει τα αντίθετα από εκείνους. Αμήν και πότε

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fwteinh 01/02/2012 17:23:50

   Να και ένας λογικός άνθρωπος που ακολουθεί τους νόμους της μαθηματικής λογικής που διέπουν όποιο ανθρώπινο ον δε θέλει να κουβαλάει για βάρος τον εγκέφαλό του. Εύγε κοπελιά! Η αλάνθαστη λογική "δείξε μου το φίλο σου (κολλητό εννοείται) να σου πω ποιος είσαι" ισχύει και με το ακριβώς αντίθετο "δείξε μου τον εχθρό σου να σου πω ποιος είσαι". Και σήμερα στην Ελλάδα μας υπάρχει ένας άνθρωπος που τον μισούν θανάσιμα: Μέρκελ, Τόμσεν, Παπαδήμος, Ντορίτα, Μπαμπάς της, δημοσιογραφίσκοι-λαμόγια του συστήματος που επέβαλε το μνημόνιο. Γίνεται να είναι σκάρτος; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/02/2012 16:19:35

  Ας μην τον στήριζε. Για όσους ακόμη δεν το κατάλαβαν η ΝΔ έδωσε παράταση ζωής στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όχι στην Ελλάδα. Εκτός αν πιστέψουμε ότι έχουμε συμφέρον να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις από την Τρόικα. Ορίστε λοιπόν πήραμε και την 6η. Τι κερδίσαμε; Ένα ακόμη βήμα προς τον τάφο.

 10. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 01/02/2012 17:05:58

  H Νέα Δημοκρατία οφείλει να σέβεται τους ψηφόρους της και όσους σκέπτονται να την εμπιστευθούν στις μελλοντικές εκλογές.
  Λοιπόν η συμπεριφορά Παπαδήμου είναι αναξιοπρεπής. Είναι κοινός κατεργάρης, μπαμπέσης, πολιτικός απατεωνίσκος. Πώς αλλιώς χαρακτηρίζεται ο πρωθυπουργός μεταβατικής κυβέρνησης του οποίου ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου αρθρογραφεί προκλητικά εναντίον της παράταξης που τον στηρίζει; Βάζει τα δημοσιογραφικά φερέφωνά του να γράφουν τέτοια πράγματα όταν κατέχουν επίσημη θέση μιας μεταβατικής συγκυβέρνησης και ο ίδιος παριστάνει τον αμέτοχο, τον σοβαρό και τον ουδέτερο.
  Αν η ΝΔ σέβεται τον εαυτό της και τους ψηφοφόρους της πρέπει σήμερα κιόλας ο κ.Μιχελάκης να ζητήσει την αποπομπή Τσιόδρα. Δεν σέβονται τίποτα τα παπαγαλάκια του Δοτού, δεν υπολογίζουν κανένα, τσαλαπατούν τον θεσμικό τους ρόλο προκειμένου ανενδοιάστα να κομματιστούν και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, Ας τους βάλει στη θέση τους η ΝΔ γιατί το πράγμα παράγινε.
  Ο δε κ.Τσιόδρας να ετοιμάζεται για ενθουσιώδη υποδοχή του προισταμένου του στις 25/3 στην Πλατεία Συντάγματος. Αν βέβαια βρει το θάρρος ο Δοτός και παραστεί στην παρέλαση που δεν το βλέπω. Οι μουλωχτοί συνήθως κρύβονται.

 11. Valkyria avatar
  Valkyria 01/02/2012 17:12:24

  Ας πρόσεχε ο Σαμαράς με ποιους έμπλεκε! Έδωσε παράταση ζωής στο ετοιμοθάνατο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και χρόνο να ανασυνταχθεί......βέβαια η συμμαχία με τον κυρ Σταύρο και η σχεδιαζόμενη βουλευτοποίηση του διπλωμάτη υιού θα πρέπει να προβληματίσουν κάθε καλόπιστο νεοδημοκράτη για τις προθέσεις ή και τις αντοχές τις ηγεσίας,ενόψει πρωθυπουργοποίησης......ελπίζω ο Σαμαράς μην καταντήσει ΓΑΠ.....

 12. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 01/02/2012 19:14:07

  Απορώ τί περιμένει ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!!!! Κάνε κάτι πρόεδρε επιτέλους .....

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Αεροπόρος 01/02/2012 20:20:05

   Αυτό δε λέμε όλοι εδώ μέσα;;;
   Έχω αρχίσει να πιστέυω ότι περιμένουμε να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 2%, διόλου απίθανο όπως το πάνε. Το προσπαθούν όμως, και είναι σε καλό δρόμο. Έχουν μισθωτούς με 2 ευρώ το μήνα, λίγο το 'χεις;;

 13. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 01/02/2012 21:04:50

  Τα πράμματα είναι απλά.
  Το "σύστημα πασοκ" προστατεύει και τακτοποιεί τα παιδιά του. Και όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί σ' αυτόν τον έρημο τόπο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.