#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2011 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο διαχωρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδας από το κόμμα αναγκαίος όρος για την ανανέωση της ΝΔ

Την πείρα του παρελθόντος πρέπει μάλλον να την φοβούμεθα παρά να την επικαλούμεθαΑγαπητό  Antinews,

Σου γράφω λίγα λόγια που αφορούν σε σκέψεις μου σχετικές με την γενική κατάσταση της Χώρας μας, την αδυναμία του κυβερνητικού σχήματος να διαχειρισθεί την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση του πολιτικού συστήματος,  την παρακμή της Πολιτικής και την υποκατάστασή της από την κοινή λογιστική διαχείριση και τον σφικτό εναγκαλισμό της Οικονομίας των Αγορών με την τελευταία.

Πιστεύω ότι η Πατρίδα μας πρόκειται σύντομα να γνωρίσει ημέρες (και νύκτες)  προϊούσας καταστροφής και εξαθλίωσης. Πριν από 807 χρόνια, στις 13 Απριλίου του 1204, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ούγγροι και οι Ενετοί  σταυροφόροι κατελάμβαναν την Κωνσταντινούπολη. Ο πλούτος , τα ιερά και άλλα κειμήλιά της, ο χρυσός της (περίπου 22 τόνοι) μεταφέρθηκαν στην Δύση , όπου μερικά χρόνια μετά χρηματοδότησαν την Αναγέννηση.

Τα ίδια, υπό άλλη κλίμακα, συμβαίνουν και σήμερα με άλλα όπλα , τελείως αθόρυβα : Τα spreads και τα ληστρικά χρεωλύσια του επαχθούς Μνημονίου.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί , σχεδόν αδρανής, την καταλήστευση της Ελλάδας από τους διεθνείς και εγχώριους δανειστές της διότι δεν διαθέτει πια ικανές δυνάμεις αντίστασης έχοντας καταβληθεί από τον παραλυτικό εκσυγχρονισμό της δεκαετίας 1995-2004 και από την κατεστημένη αντίληψη των πάσης φύσεως ανυπάρκτων δικαιωμάτων του.  Μία ανίκανη κυβέρνηση έχει υποθηκεύσει την εθνική μας περιουσία και έχει καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία επιβάλλοντας με την ισχνή της πλειοψηφία την αποικιακή δανειστική σύμβαση .

Οι ιστορικές και πολιτικές προκλήσεις της μείζονος αντιπολιτεύσεως είναι μεγάλες και οι δυνατότητές της σημαντικές. Απαιτούνται όμως διοικητικές και οργανωτικές μεταβολές σε περιφερειακό αλλά και κεντρικό επίπεδο: Διαχωρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδος από το Κόμμα επειδή η διαπλοκή της πρώτης με το δεύτερο, αναστέλλει ή ακυρώνει την παραγωγή της Πολιτικής. Απαιτείται επίσης επανασχεδίαση της επικοινωνιακής στρατηγικής που υποφέρει ιδιαίτερα και αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα η αναβάθμισή της.

Οι πιό πάνω μεταβολές θα μπορέσουν να απαλλάξουν την ηγεσία του Κόμματος από χρονοβόρες και ψυχοφθόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες , θεμιτές έριδες και άχρηστες προσωπικές αντιπαραθέσεις, ώστε αυτή να δυνηθεί , απερίσπαστη, να επικεντρωθεί στο καθαυτό πολιτικό και κοινοβουλευτικό της έργο: την παραγωγή της Πολιτικής, η οποία όπως προανέφερα παρακμάζει σήμερα στην Ελλάδα.

Οι καιροί είναι σήμερα δεινοί. Την διανοιγόμενη νέα Εποχή της άνευ όρων παράδοσης της Πατρίδας μας στους δανειστές της, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με εντελώς διαφορετικό πνεύμα διότι τα προβλήματα που θα προκύψουν θα μας είναι τελείως άγνωστα. Αυτό σημαίνει ότι την πείρα του παρελθόντος που έχουμε συσσωρεύσει πρέπει μάλλον να την φοβούμεθα παρά να την επικαλούμεθα.

Με εκτίμηση

Β. Μιχαήλ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/04/2011 10:05:37

  ''Διαχωρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδος από το Κόμμα επειδή η διαπλοκή της πρώτης με το δεύτερο, αναστέλλει ή ακυρώνει την παραγωγή της Πολιτικής.''
  Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ... ΕΑΝ ΔΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΧΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ), ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΣΟΔΟΞΟΥΜΕ...

 2. ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ avatar
  ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ 25/04/2011 14:51:31

  Επίσης θα πρότεινα και επαγγελματική ποσόστωση στην αντιπροσώπευση, ανάλογα των αριθμό των επαγγελματικών τάξεων και τόσοι βουλευτές,αρκετά πια με το φαινόμενο μετά την απελευθέρωση τα έδρανα να τα μονοπωλούν ιατροί, δικηγόροι ,μηχανικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα που πρέπει να αντιπροσωπεύονται ,τέλος στο κλειστό επάγγελμα του βουλευτή, ποσόστωση στην συμμετοχή των γυναικών έχουμε ,καιρός και στα επαγγέλματα.

 3. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 25/04/2011 14:54:01

  νομιζω πως η τοποθετηση ειναι πολυ ουσιαστικη αλλα δυστηχως δεν βλεπω φως
  οι εξαρτησεις ειναι δεδομενες καθως και τα επικοινωνιακα λαθη
  εγω ενα πραγμα θα πω και οσοι καταλαβουν καταλαβαν
  η ΝΔ δεν εχει κανενα λογο να ψαρευει στα θολα νερα,
  γιατι αυτα ειναι που την εφεραν σε αυτο το χαλι
  εκεινο που πρεπει να κανει ειναι η επανακτηση των δυναμεων της κεντροδεξιας και των πατριωτων σε οποιο χωρο και αν βρισκονται
  αυτο και μονο αρκει για να βγει μπροστα
  αλλα αυτο δε μπορει να γινει με τον τροπο που φαινεται να διαχειριζεται την κατασταση

 4. Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση avatar
  Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 25/04/2011 21:32:01

  Βαρύ πολιτικό κείμενο !

  Λιτό , απέριττο και περιεκτικό ...

  Πόσοι , εκεί μέσα στα άδυτα της Λεωφόρου Συγγρού, θα καταλάβουν τι λέγει
  ο άγνωστός μας κ. Β. Μιχαήλ ;

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 25/04/2011 23:52:12

  Πολλά στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν πρωταγωνιστικό, κομβικό και απαράδεκτο ρόλο για την κακή πορεία, τις καθυστερήσεις και γενικότερα την άσχημη εικόνα που βγάζει προς τα έξω το κόμμ σε περιφερειακό κυρίως επίπεδο.
  Οι μοναδικές δραστηριότητες που υπερασπίζονται σωστά είναι αυτές της συντήρησης του μηχανισμού τους για να μπορέσουν στην πορεία να εξυπηρετήσουν διαπλεκόμενους στόχους του ολιγαρχικού κατεστημένου (χωρίς να ενδιαφέρονται να παράγουν πολιτική) και κατά συνέπεια να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση, ενώ παράλληλα αποκλείουν με εκστρατείες λάσπης και χτυπήματα κάτω από την ζώνη τη ισότιμη συμμετοχή κάθε φωνής που βρίσκεται εκτός του προκαθορισμένου από τα δίκτυα πατρωνίας πλαισίου.
  Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της ΝΔ έχουν πρωταγωνιστεί αρνητικά κατά το παρελθόν, κάθε προσπάθεια θα συνεχίσει να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία καθώς η κοινωνία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανταστεί όλους αυτούς που το μόνο που εξυπηρέτησαν κατά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ ήταν τα συμφέροντα ενός μικρού κομματιού της εκλογικής τους πελατείας να ξαναέρθουν στα πράγματα. Ο λαός έβαλε στην γωνία την ΝΔ, επειδή η ΝΔ έβαλε το λαό στην γωνία. Αντί όμως η ΝΔ να δει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες της κοινωνίας.
  Το μεγάλο λάθος της ΝΔ είναι ότι προσπαθεί να διατηρήσει το υπάρχον και αυτονομημένο από το κοινωνικό σώμα status με φυσική συνέπεια να επιταχύνει την συνολική πτώση.
  Είναι ώρα οι πολιτικές φατρίες και τα παραπαίδια τους να κάνουν στην άκρη, πρέπει να αντιληφθούν ένα πραγμα, ότι είχαν να πάρουν το πήραν, δεν δικαιούνται άλλα!. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν την οργή της κοινωνίας, ο κόσμος της ΝΔ δεν ξανά- εγκλωβίζεται. Όσο το παρασκήνιο θα προωθεί «υποτακτικούς εντολοδόχους » και κλώνους της πολιτικής ελίτ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ΝΔ θα παλεύει να ανακαλύψει τα επίπεδα του πάτου.
  Αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα για αλλαγές ουσίας, σε όλα τα επίπεδα

 6. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 26/04/2011 00:31:45

  ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙς ΑΛΛΑΓΕς?

 7. Pluto avatar
  Pluto 26/04/2011 03:54:24

  Η επιλογή των υποψηφίων είναι τελική ευθύνη του κινηματικού Προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Αν επιλέξει ικανούς,άφθαρτους ,αν κάνει κοινωνικές καί πολιτικές συμμαχίες εκτος πολυκατοικίας θα επιβραβευθεί εκλογικά καί θά έχει το απαραίτητο κοινωνικό- πολιτικό στήριγμα ώστε να κυβερνήσει στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται...
  Αλλως,αν μείνει δέσμιος εσωκομματικών ισορροπιών σαν αυτές που κατέγραψε ο Τύπος της Κυριακής, τότε καί να τον ψηφίσει ο κόσμος δεν θα πάει μακριά...

 8. η τσούχτρα avatar
  η τσούχτρα 26/04/2011 12:40:46

  Γιατί δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν ανατροπές γιατί δεν τους αφήνουν

 9. Tonia G avatar
  Tonia G 26/04/2011 14:06:10

  Αυτό που πρέπει να γίνει το είπε ο Σαμαράς πριν 3 βδομάδες. Διαχωρισμός Νομοθετικής από Εκτελεστική εξουσία. Δηλαδή οι βουλευτές να ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνονται υπουργοί. Μόνο ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με άλλα λόγια θα είναι Βουλευτές.

  Περαιτέρω, ο Πρόεδρος εκλέχτηκε από σώμα 800.000 για να αποτελέσει τον ηγέτη προς την εκλογική νίκη και την εξουσία. Το ίδιο οφείλει να διασφαλίσει και για τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου του, δηλαδή τους υποψήφιους βουλευτές του.

  Με άλλα λόγια ΤΩΡΑ ο Πρόεδρος πρέπει να προβεί σε ΑΛΛΑΓΗ του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ που να διαγράψει τον απαράδεκτο όρο ότι οι υφιστάμενοι βουλευτές αυτοδίκαια μπαίνουν στα ψηφοδέλτια.

  Το νέο καταστατικό θα πρέπει να προβλέπει πως
  1. Εκλεγμένος βουλευτής με τη Ν.Δ. μπορείς να είσαι μέχρι το πολύ 2 συνεχόμενες φορές. (όποιος θέλει να συνεχίσει τη καριέρα του ας πηγαίνει αλλού)
  2. Πρέπει ο υποψήφιος να έχει τουλάχιστον 5 χρόνια ένσημα από αναγνωρισμένο Ταμείο ασφάλισης (αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του φορέα μέσω ΚΕΠ)
  3. Δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για πολιτευτές της Ν.Δ. άτομα με Α+Β+Γ βαθμό συγγένειας με αποχωρούντα λόγω 2 θητειών βουλευτή.

  Κι αν δεν μπορεί να κάνει θεσμικά το τρίτο (εγώ πιστεύω ότι καθαρά είναι θέμα βούλησης) το 1 & το 2 όταν θα τα κάνει και τα προβάλει, ο κόσμος της ΝΔ θα επιστρέψει κοντά στο κόμμα.

  Πρέπει όμως ο Πρόεδρος να τον αναθερμάνει. Καλό το Ζάπειο 2 όταν έλθει. Κάνε όμως μια κινητοποίηση για την ψήφιση του νέου ανανεωτικού καταστατικού της Νέας Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε το κόσμο να συμμετάσχει στην οικοδόμηση του κόμματος, όπως το Νοέμβριο του '09.

  Έτσι θα τελειώσεις με όλους τους Μαυρογιαλούρους, Πρόεδρε. Αν τους βάλεις στο ψηφοδέλτια, οι δικοί σου θα μείνουν "καναπέ", ενώ η δική τους πελατεία θα τους εκλέξει! Εσύ θα μείνεις στο 25% και αυτοί θα είναι στη Βουλή να σου λένε τι να κάνεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.