#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δεκάλογος του πράσινου μεγαλοστελέχους1.Το ΚΟΜΜΑ εστί ο Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην αυτού.

2.Μόνον είδωλο και παντός ομοίωμα ο εαυτούλης σου. Εσύ να είσαι καλά και οι άλλοι όλοι να πάνε να πνιγούν.

3.Ου παραλείψεις το όνομα του Κόμματος,  Κυρίου και Θεού σου από την καθημερινή προσευχή σου.

4.Μνήσθητι την ημέρα του διορισμού σου αγιάζων αυτήν.

5.Τίμα το κόμμα σου και τον βουλευτή  σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της θέσεώς σου.

5.Να φονεύσεις όποιον πάει να σου φάει την θέση.

7.Να μοιχεύσεις όσο τραβάει η ψυχούλα σου.

8.Να κλέψεις όσα προφτάσεις.

9.Να ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου και κατά του μακράν σου όποια μαρτυρία ψευδή επιθυμήσεις για να υπερασπίσεις την θέση σου.

10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί. Την φτώχεια, την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωσή του πλησίον σου, ποτέ μην ζηλέψεις.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

11.Ου φοβηθείς ποτέ μην αντικατασταθείς. Ουδείς τολμά να σε αγγίξει.

12.Ου ποιήσεις θόρυβο ποτέ. Ζήσε λάθρα και ενθυλάκωνε τον παχυλό μισθό σου μηνιαίως χωρίς τύψεις και κυρίως χωρίς έργο κανένα.

13.Το Κράτος είσαι ΕΣΥ.

14.Για όλα φταίνε οι ΑΛΛΟΙ.

15.Εσύ είσαι το ΑΛΑΣ της χώρας. Εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται το Σύστημα;

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που λυμαίνονται την κρατική μηχανή, που αποτελούν άμμο στους κυλίνδρους της και ύδωρ στο καύσιμό της. Σε όλους αυτούς που τσιμπιούνται καθημερινά για να βεβαιωθούν πως βρίσκονται ακόμη στην θέση τους.

Αλλά και σε όλους αυτούς που για κάποιους ανερμήνευτους και ανεξιχνίαστους λόγους επιμένουν πεισματικά να τους κρατούν εκεί, τροχοπέδες οποιασδήποτε αλλαγής και χειρόφρενα οποιασδήποτε νέας πορείας!

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 22/11/2012 09:54:40

  Καταπληκτικο!! Μονο που πρεπει να αλλαξει ο τιτλος για να ανταποκρινεται στα σημερινα δεδομενα.Αντι για πρασινοστελεχους να γινει ΣΥΡΙΖΟστελεχους!

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 22/11/2012 10:01:57

  ...Και αν τηρήσεις αυτές τις εντολές ,θα περάσεις ζωή και κότα ,και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα σε αγγίξει ΠΟΤΕ!

  Αν ζορίσουν μάλιστα τα πράγματα, ο Κύριος και Ιδρυτής θα στείλει εξ' ουρανού τον εκλεκτό του υιό , τον καθήμενο εκ δεξιών του επι δεκαετίες στενό συνεργάτη του και παραλίγο διάδοχό του, τον υπο των προφητών αποκαλούμενον και Τσοχατζόπουλο, και ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ θα σταυρωθεί ,αίροντας της αμαρτιες όλων σας , έτσι ώστε να συνεχίσετε να ξεκοκαλίζετε με την ησυχία σας όσα εκλέψατε επι 30 χρόνια ,προοοσχομεν!

 3. Κώστας avatar
  Κώστας 22/11/2012 10:12:50

  Το γαλάζιο μεγαλοστέλεχος τι διαφορά έχει;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κώστας 22/11/2012 11:49:05

   Αν μή τι άλλο, ποσοτική... Μιά ζωή θυμάμαι στην Ν.Δ να πέφτει γκρίνια γιατί ΔΕΝ βολεύονται στο Δημόσιο τα "'γαλάζια παιδιά"

   ΠΟΤΕ δεν άκουσα το παραμικρό σχετικό παράπονο απο την άλλη πλευρά για τα "Πράσινα Παιδια"....

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 22/11/2012 13:10:24

    Μπορεί να είναι λίγότεροι, αλλά έχουν την ίδια νοοτροπία άρα...

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Κώστας 22/11/2012 11:58:05

   Ίσως όχι σε πολλά, επειδή ήταν χορτάτο από πριν και δεν έπεσε με τα μούτρα σαν τους ψωμόλυσσες που έφερε ο Αντρέας το 1981 και κλέβαν απ' όπου μπορούσαν.

   Αλλά αν κοιτάξεις όλο το Δημόσιο -Υπουργεία, ΔΕΚΟ, Εκπαίδευση ή άλλου- η αναλογία πρασινοκόκκινων/γαλάζιων είναι 10/3, υπολογίζω περίπου και ίσως λέω και πολλούς για τους γαλάζιους.

   Άρα ποιος έβαλε πιο πολλούς? Το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ?

   Και να πω και το άλλο? Οι πρασινοκόκκινοι είναι πιο ξεδιάντροποι και θρασείς και νόμιζαν ότι επειδή τους κυνήγησε η "επάρατη Δεξιά" δικαιούνται να μπουν και να τα γαμ... όλα!

   Εε, ΟΧΙ! Αυτό τελείωσε!

   Φάγαν και ήπιαν και κλέψαν και κάναν περιουσίες να ζουν και τα δισέγγονα τους!
   ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ, να 'ρθουν νέοι τώρα, καταρτισμένοι και μορφωμένοι -όποιας κομματικής προτίμησης αλλά με τα κατάλληλα προσόντα της θέσης- και να αναλάβουν.

   Όχι αμόρφωτοι ντουρμούκια τζερεμέδες και κομπλεξικές φάλαινες που νομίζουν ότι επειδή πιάσαν τη θέση έγιναν κάποιοι, ότι έγιναν κι αυτοί άνθρωποι!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 22/11/2012 14:12:36

    Ηταν χορτάτοι ,ναι, αλλα οι παλιοί είχαν και ήθος. Μπορείς να φανταστείς σαν κλέφτη και λαμόγιο ένα Παναγιώτη Κανελόπουλο, ένα Ράλλη, ένα Πεσματζόγλου,ενα Παπαληγούρα?

    Και της πείνας να πέθαιναν, δε θα έβαζαν χέρι στον κρατικό κορβανά ,ουτε θα άφηναν τους φίλους και τους απο κάτω τους να κάνουν "μικρά δωράκια στον εαυτό τους"!

  • tak avatar
   tak @ Κώστας 22/11/2012 12:23:57

   Στο χρώμα...

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ Κώστας 22/11/2012 12:25:16

   Το γαλάζιο;

   Βρίζει το κόμμα από το πρωί ως το βράδυ,
   τσακώνεσαι με ένα συναγωνιστή έτσι για καλημέρα,
   πιστεύει ότι όταν μιλάει με αριστερό πρέπει να απολογείται,
   ψάχνει ένα εντός του κόμματος να τον στηρίζει, και ένα εντός του κόμματος να το σιχτιρίζει...

   Είναι μεγάλη και η λίστα και διαφορετική από του φρουρού.

   Φυσικά έχει και μερικές ομοιότητες. Όταν από το 1981 ως το 2004 είχες 3 χρόνια ΝΔ αυτιστικά έχεις αντιγράψει πολλές ιδιαιτερότητες του φρουρού. Οι τραβεστί καταστάσεις όμως είναι ότι χειρότερο. Αυτό το πρασινομπλέ που λέμε. Είναι ξεχωριστή κατηγορία και απαντάει στην απορία σου

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κώστας 22/11/2012 13:08:22

   Το γαλάζιο μεγαλοστέλεχος "ξηλώνεται" άμα τη επανόδου στην εξουσία της πλέριας σοσιαλιστικής κυβερνητικής "ΑΡΜΑΔΑΣ". Δεν το λιβανίζουν με τους μήνες ή τα χρόνια.

   • akenaton avatar
    akenaton @ akenaton 22/11/2012 13:09:12

    "τη επανόδω" με συγχωρείτε!

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Κώστας 22/11/2012 14:40:28

   Είναι απλό το πράσινο παρασκευάζεται από γαλάζιο και κίτρινο ενώ το γαλάζιο είναι στα βασικά χρώματα εξ ου και δεν αναφέρεται .... :P

 4. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 23/11/2012 12:17:20

  Και η απορία μου είναι η εξής γκρεκο 21
  εμείς πρέπει να μείνουμε όπως είμαστε: γκρινιάρηδες ως προς την παράταξη και τον εκάστοτε πρόεδρο, κριτικοί και να τονίζουμε τα άσχημα μας ή να μεταλλαχθούμε σε πασόκους ( ζήτω το κόμμα που τα κάνει όλα τέλεια, ζήτω ο αρχηγός που θα διορίσει ακόμα και τα αγέννητα πράσινα μωράκια) ?
  να προτιμήσουμε την πρώτη περίπτωση και να είμαστε κυβέρνηση 3 χρόνια στα 20 με το μέτωπο ''καθαρό'' (που παλι κατι θα βρεθεί από τους πασόκους να μας χρεώσουν) η χωμένοι στα @@@@@ και μια ζωή στον αφρό και στη γλύκα

 5. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 23/11/2012 12:28:12

  τα παραπάνω ισχύουν για τον δεξιό ''λαουτζίκο'' . τα μεγαλοστελέχη είτε πράσινα είτε μπλε την ίδια μούρη έχουν. για αυτό και ψήνονται σενάρια για ''συνένωση'' των μεγαλοστελεχών σε ένα κόμμα (αυτό με την ευρωπαίκη προοπτική και τους ορίζοντες βρε)
  προσωπικά από το να ψηφίσω κόμμα που θα περιέχει χρυσοχοιδηδες λομβέρδους και λοιπά απολιθώματα προτιμώ να το ρίξω δαγκωτό στον πανο -εδώ μοιράζουμε δις- ή στον χερ-φον μιχαλολιακο.
  υγ1 ασχετο αλλά γιατί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όλα τα μεγαλοστελέχη μας και οι αρχηγοί ( σχεδόν όλα τουλάχιστον) ντρέπονται να πουνε ότι είμαστε δεξιό κόμμα, και το γυρίζουν συνεχεια στην κεντροδεξια, δεξιά με λίγο αριστερά , κεντροαριστεροδεξιά με ευρωπαικο προσανατολισμο και λοιπες μπούρδες

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 25/11/2012 11:34:46

  Δυστυχώς, η αλήθεια για την δημόσια διοίκηση είναι καταθλιπτική ! Η πράσινη ακρίδα εξακολουθεί να κατέχει σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τις θέσεις του Δημόσιου τομέα και κυρίως τις νευραλγικές ! Και αυτό δεν είναι σπερμολογία, ή εικασία ! Είναι απτή καθημερινή εμπειρία, άμεσα εκπεφρασμένη και δραματικά βιούμενη σε πλείστα παραδείγματα του περιβάλλοντός μας, στενού και απώτερου .

 7. akenaton avatar
  akenaton 25/11/2012 18:32:35

  Την περίπτωση να υπάρξουν στο μέλλον στελέχη χωρίς κομματικό μανδύα και χρώμα δεν την σκεπτόμαστε δυστυχώς! Στελέχη άξια με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που θα βοηθήσουν στην νέα πορεία της χώρας; Ας είναι και γκρι - μαρέν με μωβ βούλες ....... Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να πάνε στα σπιτάκια τους κυρίως οι παλαιοί Πράσινοι Κοτσαμπάσηδες που κανείς δεν τολμάει να τους αγγίξει και εξακολουθούν δυστυχώς να κυβερνούν μακαρίως τον δημόσιο τομέα .....

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 25/11/2012 20:18:05

  Μα, γιαυτό μίλησα για "ακρίδα", με ό,τι ατό υποννοεί!
  Αν δεν ηταν "τέτοιοι", ας ήταν και καταπράσινοι με λαχανί βούλες !!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Παύλος 25/11/2012 21:18:16

   Το ξέρω αγαπητέ Παύλε! Και έχετε απόλυτο δίκιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.