31/08/2009 11:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δίδυμος δούρειος ίππος της ΝΔ

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι συνομιλητές του Καραμανλή το Σαββατοκύριακο αποκόμισαν την εντύπωση (!!!) ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού και πως ο χρόνος των εκλογών έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Ο κ. Καραμανλής εξέτασε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και εμφανίζεται (!!!) να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ μπορεί να δώσει με αξιώσεις την εκλογική μάχη. Πρώτον, γιατί η συσπείρωσή της παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή και συνεπώς υπάρχουν δεξαμενές για βελτίωση της εικόνας της και, δεύτερον, επειδή τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, παρά το μεγάλο προβάδισμα, δείχνουν ότι δεν είναι ακόμη κοντά σε αυτοδυναμία.

 

Φυσικά μόνο τα ΝΕΑ μπορούν να εμφανίσουν ως «είδηση» τις εκτιμήσεις και υποθέσεις συνομιλητών του Καραμανλή (αν υποθέσουμε κι εμείς ότι όντως του μίλησαν). Το καταπληκτικότερο από όλα είναι όμως που γράφουν ότι ο Καραμανλής θα πάει για εκλογές παρά το γεγονός ότι «η συσπείρωσή της παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή». Ελπίζει λέει ότι θα την βελτιώσει στο δρόμο για τις εκλογές. Και γιατί να πάει ρε παιδιά να γκρεμοτσακιστεί στις εκλογές και να μην βελτιώσει την εικόνα με έναν ανασχηματισμό;

 

 

Πιο αντικειμενική η «Ελευθεροτυπία» που περιγράφει σαφώς τις φιλοδοξίες του διδύμου Δούρειου Ίππου της ΝΔ (αυτό είναι δικό μας, έτσι;), της Ντόρας δηλαδή και του Σουφλιά:

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα της Ν.Δ., υπουργοί και βουλευτές διχάζονται ως προς το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, τον Οκτώβριο με πρωτοβουλία της Ν.Δ. ή τον Μάρτιο που θα τις προκηρύξει το ΠΑΣΟΚ. Οι ρόλοι που χάνουν ή που θα ήθελαν να διεκδικήσουν όσο πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων κάνουν τις πιέσεις

Καθώς όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη προεξοφλούν την ήττα -οι συζητήσεις αφορούν το μέγεθός της- η μετα-καραμανλική εποχή είναι προ των πυλών και οι υπόγειες ζυμώσεις έχουν αρχίσει.

Ο Γιώργος Σουφλιάς φοβάται την πανωλεθρία του Μαρτίου και ήταν από τους πρώτους που συμπαρατάχθηκε με τον Γιάννη Λούλη να πάει η Ν.Δ. σε εκλογές όσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη την αυτοδυναμία. Είναι μια σταθερή αξία της παράταξης, πέτυχε να εξοβελίσει από την κυβέρνηση ακόμη και τον επί πέντε χρόνια «τσάρο» Γ. Αλογοσκούφη, οι υπουργοί και οι βουλευτές επιδιώκουν την εύνοιά του. Είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει ένα ρόλο «Νέστορα» στη μετα-καραμανλική εποχή. Στην άκρη του μυαλού του δεν θα σκεφτόταν αρνητικά το ενδεχόμενο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Επομένως δεν θα ήθελε ένα κόμμα αποδεκατισμένο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει πάρει το μήνυμα ότι ο Καραμανλής δεν τον θεωρεί πρόσωπο το οποίο θα εμπιστευόταν και στο οποίο θα στηριζόταν. Γι' αυτό και δεν του έδωσε το κόμμα, που του ζητούσε, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της Ν.Δ. θεωρούν πως ο Ζαγορίτης πρέπει να φύγει. Ο Μεϊμαράκης δεν αποκλείεται να παίξει και το προσωπικό του χαρτί για την αρχηγία αν το κλίμα τον ευνοεί. Σίγουρα πάντως θα συμμαχήσει με τον ισχυρότερο, έστω κι αν πολλοί δένουν την τύχη του αποκλειστικά με την Ντόρα Μπακογιάννη. Επίσης πιστεύει ότι αν πάρει το ΠΑΣΟΚ την «καυτή πατάτα», γρήγορα θα απομυθοποιηθεί και η Ν.Δ. θα ανακάμψει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα ήθελε να διεκδικήσει την αρχηγία ενός κόμματος με διαλυτικές τάσεις. Από την άλλη όμως, γνωρίζει ότι ένας Καραμανλής που δεν θα έχει χάσει με μεγάλη διαφορά θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει τελικά να μείνει (όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 70% της βάσης και των στελεχών της Ν.Δ. είναι «καραμανλικοί»). Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως ξέρει ότι βάζει φρένο στις φιλοδοξίες της, αφού ο πολιτικός της χρόνος είναι συγκεκριμένος. Αν φύγει ο Καραμανλής, πάλι τον χρειάζεται. Γι' αυτό και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για πρόωρες εκλογές, δηλώνει ότι θα στηρίξει την όποια απόφαση Καραμανλή.

Ο Δημήτρης Σιούφας (ΣΣ όπα) είναι επίσης μια σταθερή αξία της παράταξης της Ν.Δ. Δεν θέλει εκλογές τώρα, στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να στείλει μήνυμα πως φοβάται τα δύσκολα και τα παρατάει. Γνωρίζει ότι η ήττα έρχεται και ότι μαζί με την αποχώρηση της Ν.Δ. από την εξουσία χάνει κι εκείνος τη σημερινή πρωτοκαθεδρία του.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ’ αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μέτρα για τους οικονομικά αδύναμους. Θα τα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τι θέλουν οι υπουργοί. Εκλογές τώρα ή το Μάρτιο ή μήπως ανασχηματισμός; Ιδού το δίλημμα".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οι βόμβες της SIEMENS σκάνε μαζί με τις εκλογές. Τα 2 CD του Χριστοφοράκου κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περιμένουν όλοι την επόμενη κίνηση. Εβδομάδα οριστικών αποφάσεων για τον πρωθυπουργό".

* ΕΘΝΟΣ: "Μπαϊράκι σηκώνουν οι βουλευτές. Διχασμός για τις εκλογές - Αμήχανος ο Καραμανλής".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρίχνω τα ζάρια μαύρα χαμπάρια. Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει ο Πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Λιάπης: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Σουφλιάς - Ντόρα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρόωρος εμφύλιος περιμένοντας τον Γκοντό...Εν βρασμώ η ΝΔ καθώς ο Καραμανλής μεταθέτει από μέρα σε μέρα τις αποφάσεις του".

* ΕΣΤΙΑ: "Πολιτική λαιμητόμος η Θεσσαλονίκη. Εγκυμονεί κινδύνους για την Κυβέρνηση".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Γαλάζια ανταρσία κατά των εκλογών, ενώ ο Καραμανλής στήνει κάλπες".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Επιστροφή στη διπλοβάρδια για τους μαθητές στη Θεσσαλονίκη".

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ανασχηματισμός απόγνωσης. Όλοι οι υπουργοί παραμένουν... μετακινούμενοι".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 31/08/2009 11:46:12

  οι μονοι που θελουν εκλογες εκτος απο τα πεινασμενα πασοκια ειναι οι αναμενοντες εκολογικο επιδομα οπως οι χωροφυλακες και οι δικαστικοι εκπροσωποι και οι αργοσχολοι στο υπουργειο εσωτερικων, μπορει και οι αγροφυλακες αλλα γιαυτους δνε ξερω σιγουρα.

  • andr3as avatar
   andr3as @ Αρχίδαμος 31/08/2009 12:18:54

   Φίλε δεν είναι μόνο αυτοί...Είναι και δεξιοί ψηφοφόροι του ΚΚ που βαρέθηκαν να τους πηδάει το ίδιο τους το κόμμα και αλαζόνες διαχειριστές της γαλάζοπράσινης διακυβέρνησης (αφού δεν έκοψαν κεφάλια με το σκεπτικό της ομαλής μετάβασης....)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.