Ο γνωστός Τσίπρας: Τα πάντα στους πάντες και τίποτα για κανέναν
18/09/2015 13:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γνωστός Τσίπρας: Τα πάντα στους πάντες και τίποτα για κανέναν

Οι προηγούμενοι μήνες το απέδειξαν περίτρανα. Τώρα πια όποιος ψηφοφόρος πειραματιστεί έχει και την ευθύνη

Πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι λέει ο λαός μας. Και στην περίπτωση του Τσίπρα το χούι της ψευτιάς και της κρυφής ατζέντας δεν λέει να φύγει με τίποτα. Ρωτήθηκε στη συνέντευξή του από το Νίκο Χατζηνικολάου στον Ενικό αν θα συνεχίζει να ισχύει η δέσμευση που έχει αναλάβει με τη δική του υπογραφή να εφαρμόσει το μνημόνιο στην περίπτωση που οι εταίροι δεν ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους και απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση.

Το μόνο που είπε είναι ότι γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί καλύτερα. Καλά εδώ γελάνε, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι ότι απέφυγε να δεσμευτεί για το οτιδήποτε.

Στις προηγούμενες εκλογές όταν του ετίθετο το θέμα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν οι εταίροι του πούνε όχι όταν έταζε διαγραφή του χρέους και κατάργηση του μνημονίου τότε έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Μέρκελ να μη συμφωνήσει και θα είναι μέρα μεσημέρι.

Τώρα προφανώς ξέρει ότι θα γελοιοποιηθεί εντελώς αν αρχίσει να λέει τέτοιες χοντράδες και προτιμάει τη σιωπή. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτή η σιωπή για το αν θα τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι στόχοι του για το χρέος, την αναδιάρθρωση του οποίου έχει κάνει σημαία σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο;

Θα συνεχίσει στη λογική των συμβιβασμών ή θα τα τινάξει όλα στον αέρα όπως δεν μπόρεσε να κάνει τον περασμένο Ιούλιο; Ότι και να συμβεί το βέβαιο είναι ότι κάποιους θα κοροϊδέψει. Είτε τους αριστερούς που μπορεί να τον ξαναψηφίσουν ελπίζοντας ετεροχρονισμένα σε μια ρήξη είτε τους κεντρώους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που μπορεί να πιστεύουν ότι ο Τσίπρας μπήκε οριστικά και αμετάκλητα στο δρόμο του ρεαλισμού.

Αλλά ποιος μπορεί να ρισκάρει και πάλι με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο οι συνιστώσες ξεπετιούνται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας; Ο αριστερός ψηφοφόρος που τον εξαπάτησε ο Τσίπρας τους προηγούμενους 7 μήνες υπογράφοντας μνημόνιο ή ο κεντροδεξιός ο οποίος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζει σε μια ελεύθερη οικονομία με …capital controls;

Πράγματι ο Τσίπρας κλείνοντας το μάτι στους πάντες για τα πάντα έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: Να μην ικανοποιεί κανέναν και για τίποτα. Οι προηγούμενοι μήνες το απέδειξαν περίτρανα. Τώρα πια όποιος ψηφοφόρος πειραματιστεί έχει και την ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.