22/10/2008 21:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γιος του ταχυδρόμου που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός

Η σημερινή ομιλία του κ. Ρουσόπουλου μπορεί να έπεισε κάποιον από τους λίγους παρευρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ, που χειροκροτούσαν αναγκαστικά κατόπιν εντολής. Οι αντι - ΠΑΣΟΚ εκφράσεις και οι ηθικολόγες διακηρύξεις με τις οποίες ήταν γεμάτη ήταν άλλωστε κατάλληλες για την τηλεόραση. Κατά τα άλλα όμως και επί της ουσίας:

Η ταραχή τους ήταν εμφανής, γεγονός που υπογραμμίζεται από την απουσία του Πρωθυπουργού.

Δεν είπε ούτε λέξη για τα 29 συμβόλαια της μονής με το Δημόσιο ούτε για το αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο. Φυγείν δια της πολιτικοποιήσεως δηλαδή,

Διέπραξε σοβαρότατο πολιτικό ολίσθημα όχι μόνο επιτιθέμενος προσωπικά στο  κ. Παπανδρέου, αλλά λέγοντας και το ανεπανάληπτο μελό: «γεννηθήκατε γιος ισχυρού πολιτικού, κ. Παπανδρέου, γεννήθηκα γιος ταχυδρόμου». Σαν να απευθυνόταν δηλαδή σε θαμώνες συνοικιακού κινηματογράφου και όχι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν μας εξήγησε όμως για να μάθουμε κι εμείς πως ένας «γιος ταχυδρόμου» έφτασε να κυβερνάει την Ελλάδα (πέρα από όσα της έκανε). Και να δούμε τώρα πως θα εξηγήσει στον Καραμανλή τι εννοούσε, επειδή και ο πρωθυπουργός προέρχεται από ισχυρή πολιτική οικογένεια.

Εκείνος όμως που κατά τη γνώμη μας «αποτελείωσε» τον κ. Ρουσόπουλο στη συνείδηση τουλάχιστον της παράταξης της ΝΔ ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του «συστήματος Ρουσόπουλου». Όπως ότι η εφημερίδα του Γ. Τράγκα «με 500 φύλλα κυκλοφορία» εισπράττει από κρατικές διαφημίσεις 454.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η ανύπαρκτη στα περίπτερα εφημερίδα «Ακρόπολις» κάποιου Μαυρίκιου παίρνει 107.000.

Και το τελειωτικό κτύπημα από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ: Επέκρινε τον κ. Ρουσόπουλο ότι έβαλε στην σέντρα του σκανδάλου και τον Καραμανλή μέσω του δημοσιογράφου Β. Χιώτη (ΒΗΜΑ) τον οποίο χαρακτήρισε «εξαπτέρυγο».

Όλα αυτά αφιερώνονται σε εκείνους που μέχρι προ ολίγων μηνών θεωρούσαν τον κ. Ρουσόπουλο «διάδοχο του Καραμανλή» και μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/10/2008 22:06:11

  το ποιος είναι ο μπαμπάς σου δεν έχει σημασία, σημασία έχει ποιος είσαι εσύ. Το βιογραφικό σου, «κύριε Υπουργέ» λέει...

 2. Factorx avatar
  Factorx 22/10/2008 22:07:34

  Συνέχισε archaeopteryx

 3. nikoleta avatar
  nikoleta 22/10/2008 22:09:01

  H καινούργια ταινία της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ με το παιδί του λαού Θόδωρο Ρουσόπολο
  "O ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ", ή "Ο (Α-)ΔΕΞΙΟΣ"...

 4. nikoleta avatar
  nikoleta 22/10/2008 22:10:30

  Ρουσόπολο κατά το "ΠΟΠΟΛΟ" που όμως του τελείωσε το κουτόχορτο και έχει πέσει πείνα ΠΙΑ!

 5. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 22/10/2008 22:12:51

  Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ “γεννήθηκα γιος ταχυδρόμου”

  Εδώ είπε μεγάλη αλήθεια, το κατεστημένο (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό) δεν μπορεί και δεν θέλει να δεχτεί ότι κάποιος που γεννήθηκε φτωχός είναι έξυπνος η να το πούμε διαφορετικά εξυπνότερος , ζούμε με μυθεύματα. Οι περισσότεροι επιφυλάσσουν για μόνο για τον εαυτό τους το δικαίωμα του «εντολοδόχου» του κατεστημένου και αποκτούν έτσι κοινωνική και οικονομική ισχύ. Όπου και να κοιτάξουμε θα το δούμε.

  Η κατάσταση απλώς διαιωνίζει και αναπαράγει μια κακή κοινωνική λειτουργία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κοινωνικό σύστημα που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές της ισονομίας της ισοπολιτείας και της ανοιχτής κοινωνίας, όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες.

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/10/2008 22:14:09

  Τελικά λέτε να τον διώξει ο ΚΚ με στοργή και προδέρμ και να μείνει χωρίς διάδοχο? Ε ρε για πόσο θα κυβερνάει. Τελικά αυτός ο ΚΚ είναι πολύ κ....φαρδος

  Ταΐστηκαν και μερικά μπλογκς. Αυτά τα ξέχασε ο Καρατζαφέρης.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/10/2008 22:16:25

  O γιος του ταχυδρόμου έρχεται μετά το γιο του αγωγιάτη.

 8. πλευρης avatar
  πλευρης 22/10/2008 22:17:44

  εισηγητής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, υποστήριξε ότι με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής, γι' αυτό και το κόμμα του ζητά να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή.

  «Επιτέλους πρέπει οι κλέφτες να πάνε φυλακή. Υπάρχει ευθύνη και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η μεγαλύτερη ανήκει στη ΝΔ και αυτό φαίνεται μέσα από τις μεταβιβάσεις και τις ανταλλαγές της περιουσίας του Δημοσίου με χαμηλότερη τιμή από την κανονική» προσέθεσε ο κ Πλεύρης

  ΠΛΕΥΡΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.
  ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ,ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ,Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ

 9. daris avatar
  daris 22/10/2008 22:20:15

  O γιος του ταχυδρόμου μηπως μετεφερε πολλα γραμματα στον Καραμανλη? Μηπως ηρθε καιρος να του κολησουμε ενα γραμματοσημο με γνωστη διευθηνση? Εκτος και αν τα ΜΜΕ τον χρειαζονται ακομα για μερικες δυσκολες αποστολες!!

 10. Nick avatar
  Nick 22/10/2008 22:28:55

  Τελικά μάλλον είχε λόγο που δεν εμφανιζόταν πολλές φορές στην Αίθουσα Τύπου.

 11. πλευρης avatar
  πλευρης 22/10/2008 22:29:26

  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΡΕΣΑΛΤΟ.

  Βουλή:Μια πρώτη αξιολόγηση της θεατρικής παράστασης


  Θλιβερή εικόνα. Διαδικαστικοί καυγάδες και δημαγωγία ασυγκράτητη. Πολιτική ουσία μηδέν.
  Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πλέον θλιβερό. Παντελώς ανίκανο να αρθρώσει και ίχνη πολιτικού λόγου, στένεψε δραματικά το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, στα «πρόσωπα» του σήμερα, χωρίς να προσκομίσει, ακόμα και γι’ αυτό το δραματικά συρρικνωμένο και κάλπικο πεδίο, ούτε μια πειστική απόδειξη, ούτε ένα ελάχιστο πειστικό λόγο.
  Αυτή η τραγική του αδυναμία και η αιχμαλωσία του στις ορειχάλκινες πλάκες της δικής του κυβερνητικής θητείας και πολιτικής, έλαμψε στον λόγο του Γ. Παπανδρέου. Ένας αξιοθρήνητος και πλαδαρός λόγος που αναλώθηκε σε ευχολόγια και σε ηθικολογίες. Μίλαγε ο άνθρωπος, σαν να κατέβηκε τώρα από το φεγγάρι. Και όμως ο ΓΑΠ ζει στην Ελλάδα και μάλιστα σε κυβερνητικά πόστα δεκαετιών. «Θα» και «θα» ήταν (μιμείται τον παππού του), ενώ κυβερνούσε το κόμμα του επί σειρά ετών.
  Καθαρή και άχαρη η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκρατήσει, με νύχια και με δόντια, το θέατρο της Βουλής στα πλαίσια εκείνα που δεν θα θίγουν τη δική του πολιτική των σκανδάλων και τις ευθύνες του.

  Το ΚΚΕ, έκανε μια απόπειρα να θέσει την πολιτική ουσία του προβλήματος των σκανδάλων γενικά. Εκτιμούμε ότι «τύλιξε» πολλά ζητήματα μαζί και αποδυνάμωσε τις σωστές θέσεις του. Πάντως ήταν και το μόνο κόμμα που μίλησε για όλη αυτή την υποκρισία των Επιτροπών και των κοινοβουλευτικών παραστάσεων

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψέλλισε και αυτός κάποιες πολιτικές νότες, αλλά καθορίστηκε και αυτός από τα εκλογικά οφέλη της παράστασης.

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτός αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί την προβοκατόρικη αιχμή του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους. Οι ιπποκόμοι είναι πιο λάβροι και πιο προκλητικά στείροι και από τα αφεντικά τους.
  Ο Καρατζαφέρης, είχε μεγαλύτερο ζήλο και από το ΠΑΣΟΚ στην απολιτική παρέμβασή του: Ένα παραλήρημα εναντίον του Ρουσσόπουλου, με προβοκατόρικες σάλτσες, τις γνωστές δημαγωγικές σάλτες του Καρατζαφέρη…

  Μέσα σε αυτό το θλιβερό κομματικό θέατρο έλαμψαν και ο Μαρκογιαννάκης και ο Ρουσσόπουλος και ο Παυλόπουλος. Μπροστά τους οι άλλοι φάνταζαν σαν νάνοι…

  Ιδιαίτερα ο Ρουσσόπουλος εμφανίστηκε με έναν τέτοιο δυναμισμό και με έναν τέτοιο κοινοβουλευτικό λόγο, που έφτανε στο ύψος των μεγάλων λόγων των αστών πολιτικών του παρελθόντος. Αστικός, θεατρικός λόγος, αλλά πολύ ανώτερος και πειστικός από τους θλιβερούς επικριτές του, που ταχυδακτυλουργούσαν και ψέλλιζαν σαν το γουργουρητό της ρόδας του τροχού…

  Φυσικά το πεδίο ήταν πιο ανοικτό για τους ομιλητές τη Ν.Δ. ΄Έθεταν πιο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο διερεύνησης του ζητήματος, εν γνώσει τους φυσικά, ότι και αυτό το πλαίσιο είναι ένα κοινοβουλευτικό τρικ κουκουλώματος. Έθεταν το πλαίσιο της συνολικής διερεύνησης της υπόθεσης και ο καταλογισμός των ευθυνών ΟΛΩΝ των κυβερνητικών παραγόντων.
  Αυτό το δυνατό κοινοβουλευτικό «όπλο» της Ν.Δ. που έσερνε στη «λαιμητόμο» ενοχής και κυβερνητικούς αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πήγε να το αντικαταστήσει με το άλλο κοινοβουλευτικό τρικ της Προανακριτικής, τρικ που έβγαζε λάδι το ΠΑΣΟΚ.

  Να γιατί το ΠΑΣΟΚ ψέλλιζε και ο Βενιζέλος επιδιδόταν σε ταχυδακτυλουργικά νομικίστικα τεχνάσματα. Στην ουσία αρνιόταν να εξηετεστεί και να ελεγχθεί και το ίδιο. Αυτός ο κόσμος τον αντιλαμβάνεται πολύ καλά.

  Η ένοχη αυτή στάση του ΠΑΣΟΚ (όποιος αρνείται και τη δική του εξέταση της κυβερνητικής του θητείας είναι ένοχος), έδωσε τα περιθώρια στους αγορητές της Ν.Δ. να μιλάνε με μεγαλύτερο δυναμισμό και πιο πειστικό πολιτικό λόγο.

  Κοινοβουλευτικά, οι συζητήσεις αυτές θα αποβούν το Βατερλό του ΠΑΣΟΚ.

  Και το γεγονός ότι δεν θα μιλήσει σήμερα ο Καραμανλής είναι κοινοβουλευτική στρατηγική έξυπνη. Δεν χρειάζεται. Όλο το οικοδόμημα της κοινοβουλευτικής μεθόδευσης του ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Ο Ρουσσόπουλος και οι υπουργοί αναδεικνύονται πιο ισχυροί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ένα άλλο ισχυρό κοινοβουλευτικό πλήγμα. Διότι ο Πρωθυπουργός αναγορεύει, ουσιαστικά το Ρουσσόπουλο και τους υπουργούς του να απαντήσουν στον Γ. Παπανδρέου. Σημειολογικά, εμφανίζεται ο Καραμανλής, να θεωρεί τόσο άσφαιρα τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι απαραίτητο ο ίδιος να παρέμβει, μια και υπουργοί του θα κερδίσουν και τη μάχη των εντυπώσεων.
  Και αυτό έγινε…

 12. πλευρης avatar
  πλευρης 22/10/2008 22:30:14

  Και το γεγονός ότι δεν θα μιλήσει σήμερα ο Καραμανλής είναι κοινοβουλευτική στρατηγική έξυπνη. Δεν χρειάζεται. Όλο το οικοδόμημα της κοινοβουλευτικής μεθόδευσης του ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Ο Ρουσσόπουλος και οι υπουργοί αναδεικνύονται πιο ισχυροί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ένα άλλο ισχυρό κοινοβουλευτικό πλήγμα. Διότι ο Πρωθυπουργός αναγορεύει, ουσιαστικά το Ρουσσόπουλο και τους υπουργούς του να απαντήσουν στον Γ. Παπανδρέου. Σημειολογικά, εμφανίζεται ο Καραμανλής, να θεωρεί τόσο άσφαιρα τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι απαραίτητο ο ίδιος να παρέμβει, μια και υπουργοί του θα κερδίσουν και τη μάχη των εντυπώσεων.
  Και αυτό έγινε…

 13. Factorx avatar
  Factorx 22/10/2008 22:31:59

  Τρεις μαρτυρίες-«φωτιά» στην Εισαγγελία και τα επίσημα έγγραφα για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που φέρουν τις υπογραφές των δύο εμπλεκόμενων υπουργών, φαίνεται ότι άνοιξαν το δρόμο για τη διαβίβαση του φακέλου του Βατοπεδίου στη Βουλή. Ανήκουν: Στον υπάλληλο της Lada Ελλάς που μετέφερε τον Εφραίμ σε υπουργικά γραφεία και στο γραφείο και το σπίτι του Θοδωρή Ρουσόπουλου. Στον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα που είπε ότι «εκφράσαμε τη μεγάλη αγωνία μας για την υπόθεση του Βατοπεδίου στον κ. Ρουσόπουλο. Καθ’ όλη τη συνάντηση είχε την άποψη, ότι πρέπει να σεβαστούμε τα δίκαια της Μονής». Και στο Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος είπε ότι «οι τοπικοί φορείς συναντηθήκαμε με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Αρχικά μας είπε, ότι είναι αναρμόδιος. Στη συνέχεια όμως μας ζήτησε να δούμε με προσοχή το θέμα».

 14. jpar avatar
  jpar 22/10/2008 22:32:34

  Τι σας έκανε ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ανώνυμοι έ Ανώνυμοι!!!!!

  Ηταν πολύ καλός σήμερα και σας πείραξε γι'αυτό και η ιλαρότης...αλλά δεν παύει ΝΑ είστε ανώνυμοι!!!

 15. LEON avatar
  LEON 22/10/2008 22:38:23

  ..."..Και το τελειωτικό κτύπημα από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ:..."????...μάλιστα!!

 16. πλευρης avatar
  πλευρης 22/10/2008 22:39:22

  ειπε ο ρουσοπουλος.

  "Εδειξα μεγάλη ανοχή όλο αυτό το διάστημα, ανοχή δεν σημαίνει και ενοχή, σημαίνει και υποδηλώνει αξιοπρέπεια και ευπρέπεια, διαφορετική πολιτική σκέψη, άλλη φιλοσοφία ζωής, σεβασμό στο ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου και στις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτόν"

  χαχαχα
  ο ψευταρακος..
  γιατι δεν λεει την αληθεια?
  ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΑ ΜΜΕ,ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ..
  ΝΑ ΒΑΡΕΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
  ΡΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

 17. daris avatar
  daris 22/10/2008 22:39:26

  jpar Says:ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ??? ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ "ΛΟΛΑ" ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ.ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΝΑΣ ΡΟΛΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΩΣ ΓΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

 18. Keep Talking avatar
  Keep Talking 22/10/2008 22:41:15

  nikoleta
  ωραιο το εργο, το ειδα με την γιαγια μου που εκλαιγε απο την αρχη μεχρι το Φίνε, ομως η εταιρεια παραγωγης λεγεται ΚΛΑΨ ΦΙΛΜ !

 19. Χολερικός avatar
  Χολερικός 22/10/2008 22:57:52

  Χολέρα κατά Ρουσόπουλου από πλείστους όσους.

 20. miaouth avatar
  miaouth 22/10/2008 22:59:34

  Στη συζήτηση της Βουλής, υπερκομματικά "ξεχνούν" τις εργολαβίες, τις ανταλλαγές και τις μεζονέτες και μιλούν μόνον για το νερό της λίμνης.
  Μαύρη συγκάλυψη υπερκομματικά;
  Ή δεν θέλουν να θίξουν την "οικοδομή, κινητήρα της οικονομίας";
  Και σύ τέκνον Αλέκο;

 21. xxx avatar
  xxx 22/10/2008 23:02:28

  η κωμωδία ξεκίνησε και το πρώτο επεισόδιο είχε τίτλο ο γιός του ταχυδρόμου.

  29 κατασκευατές πλυντηρίων συνιστούν νόμο περι ευθύνης υπουργών.

  Αυτοί ξέρουν.

 22. Robin Hood avatar
  Robin Hood 22/10/2008 23:12:38

  Ο Κακλαμάνης, επιτέλους, την είπε τη φοβερή λέξη "ΚΕΔ" και το επτασφράγιστο όνομα "Γκράτσιος". Προς τιμήν του.
  Αλλά με μιά τρύπα μόνο, αδειάζει το καταραμένο το πλυντήριο; Πολλαπλό ανοξείδωτο πάτο έχει.

 23. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 22/10/2008 23:17:50

  Ο κύριος Ρουσόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και του αξίζει συμπάθεια. Συμπάθεια αξίζουν και οι σχολιαστές που τον εμφανίζουν... θριαμβεύοντα.

 24. Anonymous avatar
  Anonymous 22/10/2008 23:39:26

  ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ:ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ..........ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!

 25. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 23/10/2008 00:37:32

  Είναι, αληθεια, ταιριαστός ο Βάρναλης τουτη την ώρα...


  Μες στην υπόγεια την ταβέρνα,

  μες σε καπνούς και σε βρισιές,

  (απάνου εστρίγγλιζε η λατέρνα)

  όλη η παραία πίναμε εψές,

  εψές, σαν όλα τα βραδάκια,

  να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

  Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλο

  και κάπου εφτυούσε καταγής,

  ω! πόσο βάσανο μεγάλο

  το βάσανο είναι της ζωής!

  Οσο κι ο νους αν τυραννιέται

  άσπρην ημέρα δε θυμιέται!

  (Ηλιε και θάλασσα γαλάζα

  και βάθος του άσωτου ουρανού,

  ω! της αυγής κροκάτη γάζα

  γαρούφαλλα του δειλινού,

  λάμπετε-σβήνετε μακριά μας,

  χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!)

  Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα

  παράλυτος - ίδιο στοιχιό

  του άλλου κοντόμερη η γυναίκα

  στο σπίτι λιώνει από χτικιό,

  στο Παλαμίδι ο γυιός του Μάζη

  κ' η κόρη του γιαβή στο Γκάζι.

  -Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

  -Φταίει ο θεός που μας μισεί!

  -Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

  -Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

  "ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα

  δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

  Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα

  πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,

  σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

  όπου μας εύρει, μας πατεί:
  δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

  προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμ

 26. thanos avatar
  thanos 23/10/2008 00:46:07

  Ενα γραμματοσημο απο τον Ταχυδρομικο σακκο του πατερα του και βουυυυρρρρρρρρ στον αγυριστο.

 27. ΤΖΟΛΕ avatar
  ΤΖΟΛΕ 23/10/2008 01:12:30

  ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ...
  ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠ.ΑΡ.1 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΥΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ; ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΧΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΟΥΝ ΕΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ;
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ , ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΚΛΗΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ..;

 28. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 23/10/2008 01:13:55

  Διαβάζοντας τα σχόλια των θαυμαστών του Ρουσόπουλου και το κείμενο από το Ρεσάλτο άρχισα να αναρωτιέμαι αν είχαμε παρακολουθήσει στο κανάλι της Βουλής την ίδια συζήτηση. Κάνοντας μια βόλτα σε διάφορα άλλα blogs:
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_315.html)
  nonews-NEWS (http://nonews-news.blogspot.com/2008/10/blog-post_4939.html)
  PRESSMME (http://pressmme.blogspot.com/2008/10/blog-post_9183.html)
  Γιώργος Κ. Κρόγιας (http://krogias.blogspot.com/2008/10/blog-post_5810.html)
  sibilla – σίβυλλα (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_5087.html)
  κλπ
  κατάλαβα ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε την παράκρουση του θριάμβου του Ψευτοθόδωρου.

 29. Helmut avatar
  Helmut 23/10/2008 09:32:23

  Πες τα Παναγιώτη 30 γιατί εδώ κάποιοι πάνε να μας βγάλουν τρελούς.

 30. sovokai avatar
  sovokai 23/10/2008 09:39:12

  ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΕΣ

 31. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 23/10/2008 09:54:29

  sovokai- εσει οχι διοτι ηταν ανασφαληστος,οπως και Ο δικος μου και καθε τοσο πρεπει να περνα απο Π.Υ.Ε.

 32. leon avatar
  leon 23/10/2008 10:20:05

  «Επιτέλους πρέπει οι κλέφτες να πάνε φυλακή. Υπάρχει ευθύνη και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η μεγαλύτερη ανήκει στη ΝΔ και αυτό φαίνεται μέσα από τις μεταβιβάσεις και τις ανταλλαγές της περιουσίας του Δημοσίου με χ α μ η λ ό τ ε ρ η τιμή από την κανονική»
  Ταδε εφη Αθανάσιος Πλεύρης. Προσοχη στο "χαμηλοτερη" παρακαλω. Το προβλημα ειναι η τιμη και οχι η ανταλλαγη...

 33. Il Postino avatar
  Il Postino 23/10/2008 10:20:33

  Γιατί ο Ρασόπουλος είπε ότι είναι παιδί ταχυδρόμου; Ταχυδρόμος είν' ο Λαμπράκης;;

 34. ronnie avatar
  ronnie 23/10/2008 11:31:36

  Εγώ που είχα πετέρα πολιτικό,πως την πάτησα έτσι ρε γαμώτη μου?

 35. ntinos avatar
  ntinos 23/10/2008 11:56:54

  Ο Καραμανλής είναι σαν τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, που όλοι κάνουν ότι δεν τον βλέπουν. Δηλαδή ο Ρουσόπουλος, απλά και μόνο "για να εξυπηρετήσει τον πνευματικό του", κίνησε καμμιά εκατοστή κρατικούς υπαλλήλους και το μισό υπουργικό συμβούλιο και πέτυχε ανταλλαγές δεκάδων ακινήτων σε όλη την Ελλάδα; Κι όλα αυτά χωρίς την κάλυψη και τη συναίνεση του πρωθυπουργού; Ε, δε θα τρελαθούμε κιόλας... Το παραπάνω σενάριο είναι παράλογο, πρέπει να αναθεωρηθεί και το ποιός είναι ο "εγκέφαλος" και τα κίνητρα σε αυτή την όλη ιστορία.

 36. leon avatar
  leon 23/10/2008 13:52:24

  ΟΛΟΙ ειναι στο κολπο. Κια σε αυτο και σε ολα τα αλλα που εχουν γινει εδω και 35 χρονια.

 37. nas avatar
  nas 23/10/2008 16:55:40

  Ωραία τα υπερασπιστικά σχόλια για τον κ. ΡΑΣΟ-ΠΟΥΛΟ! Συνεχίστε ω γκρίζα παπαγαλάκια την γραμμή που πήρατε... είσθε απόλαυση...

 38. ntinos avatar
  ntinos 23/10/2008 18:22:22

  Φαντάζομαι δεν εννοείς το δικό μου σχόλιο nas, εγώ δεν αθωώνω τον Θοδωρή, απλά λέω ότι είναι ΚΑΙ μεγαλύτερα ψάρια στο κόλπο, το οποίο δεν αφορά απλά μια "αφελή" εξυπηρέτηση σε πνευματικό, αλλά έχει μάλλον υλικότερο αντίκρυσμα για πολλούς...

 39. nas avatar
  nas 23/10/2008 19:57:07

  Αγαπητέ ntino, μακάρι να μπορούσες να τον αθωώσεις... μετά την εμφάνισή του στη Βουλή, ο Θοδωρής όχι μόνο φάνηκε γυμνός, κατάγυμνος, αλλά και κακόγουστος... όμως αφού δεν την πληρώνουν ποτέ οι γόνοι, ας την πληρώσει ένας τύπου Ξανθόπουλος, για να μάθουν οι υπόλοιποι γιοί ταχυδρόμων, ΟΤΕτζήδων, ΔΕΗτζήδων, Σουβλατζήδων, και άλλων μικορμεσαίων επαγγελμάτων, να μην κάνουν κακές παρέες...

 40. Γιώργης Χολιαστός avatar
  Γιώργης Χολιαστός 11/04/2009 22:02:49

  ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΞΈΡΩ…

  Γιατί δεν ξέρω ΛΆΟΣ σαν ακούω
  από τη φρίκη μου τα δόντια κρούω
  κι έχω μερμήγκια σ’ όλο το κορμί.
  Άραγε ποια να είναι η αφορμή;

  Μήπως και είναι που όλους τους φασίστες
  έχει μαζέψει και τους αριβίστες
  κι αυτοί δηλητηριάζουν το λαό;
  Βεβαίως θα μπορούσε να ‘ναι αυτό.

  Μην είναι που εξυμνούνε την Ελλάδα
  που κάποτε υπήρξε και που αράδα
  λεν πως συνέχεια είν’ αυτή εκεινής;
  (τι ακούει αλήθεια σήμερα κανείς!..)

  Μη γιατί μούχλα όλοι τους μυρίζουν;
  Μη στη Νου Δου που ύδωρ και γη χαρίζουν;
  Μη που είναι γόνοι των φρικτών Χιτών
  και των μιαρών ταγματασφαλιτών;

  Ή γιατί ακούνε Μαρξ κι ανατριχιάζουν
  και Ζέρβα υμνούν και Μεταξά δοξάζουν;
  Μπερδεύομαι…τι τάχα να μου φταίει
  κι ο ουρανός μου αν τους ακούσω κλαίει;

  Θα ‘ναι που σ’ ένα Σκιάς ο ΛΆΟΣ ρόλον
  στερεί από τους έλληνες το φως τους-
  Θα ‘ ναι που είναι των ελλήνων όλων
  ο εαυτός ο άλλος, ο κρυφός τους!

  Γιώργης Χολιαστός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.