Ο γιος της Ντόρας πιστεύει ότι «μεγάλωσε» πολιτικά για να το παίζει υπερκομματικός
29/11/2014 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γιος της Ντόρας πιστεύει ότι «μεγάλωσε» πολιτικά για να το παίζει υπερκομματικός

«Αρχηγική» εμφάνιση έκανε ο… Κώστας Μπακογιάννης σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύοντας ότι το χούι της οικογένειας για διασπάσεις, βυζαντινισμό και παρεμβάσεις που κρύβουν νοήματα.

Ο γιος της Ντόρας πιστεύει ότι «μεγάλωσε» πολιτικά για να το παίζει υπερκομματικός, σύγχρονος και να βάζει παρακαταθήκες για το μέλλον. Ζήτησε να σχηματιστεί η… Εθνική Ελλάδος κάνοντας κάλεσμα συστράτευσης, ενότητας και παραμερισμού των όποιων κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στα όσα νωρίτερα είχε αναφέρει, σχολίασε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο το «τι» θέλουμε αλλά το «πώς» θα το πετύχουμε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά, ελάτε να τα κάνουμε αλλιώς».

«Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή – μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε βέβαια από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχουμε διανύσει διαφορετικές διαδρομές, όμως σε κάθε περίπτωση νομίζω πως συγκλίνουμε στην ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Οι αστοχίες, οι καταχρήσεις, οι υπερβολές και τα εγκλήματα που μας έφεραν ως εδώ».

Ο κ. Μπακογιάννης κατέληξε σημειώνοντας ότι “Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος”.

Για να καταλάβουμε. Ο Μπακογιάννης, ο γιος της Ντόρας και εγγονός του Μητσοτάκη θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη γενιά; Έπαιρνε χαρτζιλίκι σε δραχμές αλλά οι μισθοί του ήταν σε ευρώ και αυτό τον κάνει σύγχρονο πολιτικό; Προτείνει στον Τσίπρα μια δήθεν πολιτική συμμαχία παρά τις ιδεολογικές διαφορές; Γιατί όλο αυτό το σκηνικό απλά μας μοιάζει σαν ένα ακόμη σχέδιο ενός μέλους της Αγίας Οικογένειας να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα με δήθεν σύγχρονες και υπερκομματικές ιδέες; Εντάξει, η οικογενειακή ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει και τον Κ. Μπακογιάννη, αλλά έλεος να μας το παίζει και μέγας πολιτικός που θα ενώσει την Ελλάδα. Αν δεν τον έλεγαν Μπακογιάννη και τον έλεγαν Κώστα Ταδόπουλο δεν θα είχε όχι μόνο βήμα να λέει τις δηθενιές του για την Εθνική Ελλάδος, αλλά δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Τέτοιοι νέοι με ακόμη πιο λαμπρές σπουδές και ακόμη πιο λαμπρές ιδέες υπάρχουν χιλιάδες αλλά δεν έχουν «δόντι».

Έλεος πια με την οικογενειοκρατία που διέλυσε τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 29/11/2014 20:47:35

  Ντόρας γιός,Μητσοτάκη εγγόνι,τί περιμένατε;...

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ Κυθήριος 29/11/2014 21:12:28

   Δικαιούται και αυτός τη ζαριά του...

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ Κυθήριος 30/11/2014 00:52:48

   Είχε έναν εξαιρετικό πατέρα, Κυθήριε. Μην τον ξεχνάμε.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΙΚΟ 30/11/2014 12:10:55

    Έχεις δίκιο αγαπητέ ΙΚΟ, δεν διαφωνώ.

 2. Tassos avatar
  Tassos 29/11/2014 20:53:04

  Η μεγαλύτερη προσφορά του Σαμαρά μέχρι στιγμής είναι ότι τελείωσε το Μητσοτακέικο (ο Κυριάκος λογίζεται ως όμηρος). Τώρα υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα στρατευθεί υπό αυτόν τον τύπο επειδή έγινε περιφερειάρχης στα Γκράβαρα?

 3. Kwstas avatar
  Kwstas 29/11/2014 21:52:34

  Οι μητσοτακικοί και οι καραμανλικοί αν δεν γουστάρουν ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Να πάνε στον Σύριζα να ησυχάσουμε από δαύτους. Τη ΝΔ που έκαναν ότι γούσταραν και το έπαιζαν κεντρώοι να την ξεχάσουν

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ Kwstas 29/11/2014 23:58:40

   Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι είναι η Ν.Δ;

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 29/11/2014 22:46:09

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου αλλά διαφωνώ με την λέξη "βυζαντινισμός". Οι βυζαντινοί δεν ήσαν τα δολοπλόκα καθάρματα που νομίζετε για αυτό και κράτησε πάνω από 1000 χρόνια η αυτοκρατορία τους. Ακόμη και οι δολοπλοκίες τους είχαν ανθρωπισμό. Η δολοπλοκία πολλές φορές είναι ένα μέσο για να αποφευχθούν άλλα πιο "άμεσα" μέτρα, ακραίες βαρβαρότητες που ελάμβαναν χώρα σε άλλους λαούς στον μεσαίωνα. Επίσης, πάρα πολλές φορές δύο αδέλφια μοιράζονταν αρμονικά για δεκαετίες την ανώτατη αρχή δίχως τα παρατράγουδα της εκβαρβαρωμένης δύσης. Παράδειγμα ο Βασίλειος ο Β' με τον αδελφό του Κωνσταντίνο. Αντίθετα, ο τούρκος σουλτάνος με το που ανελαμβανε, σκότωνε όλους τους άρρενες της ίδιας του της οικογένειας (ήταν θεσμός) μέχρι το 1600κάτι. Μπορεί να είναι περίεργο το σχόλιό μου αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον όρο βυζαντινισμός εδώ μέσα. Θα μου πείτε είναι κι ο βυζαντινισμός λέξη. Αλλά και ο "κωλοέλληνας" λέξη είναι, που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο και ειδικά αν την έχουν εφεύρει ξένοι.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Άπαντα Επιστάμενος 30/11/2014 12:12:07

   Συμφωνώ απολύτως Απάντων Επιστάμενε!

 5. panas avatar
  panas 29/11/2014 23:33:24

  Μπορεί ο Μπακογιάννης να ανήκει στην γενιά που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη, αλλά ο ίδιος δεν θα περάσει και τόσο άσχημα. Έχει φροντίσει η δυναστεία...

 6. DI.KO avatar
  DI.KO 30/11/2014 01:00:38

  "Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα";;;; Αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει να το καταλάβουμε και εμείς.

 7. Simon Bolivar VΙΙ avatar
  Simon Bolivar VΙΙ 30/11/2014 10:40:12

  Σέχτα και η ΝΔ .

 8. ΞΕΝΟΦΩΝ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝ 30/11/2014 20:46:41

  Προφανώς η Ντόρα κατάλαβε οτι δεν την παίρνει πλέον και προωθεί τον Κωστάκη, σε μια απέλπιδα κίνηση για να μη χάσει την πολιτική της κληρονομιά. Λογαριάζει όμως χωρίς τους ξενοδόχους, Καραμανλήδες, Βαρβιτσιώτηδες, Καφαλογιάννηδες και ΣΙΑ...

 9. Hunter avatar
  Hunter 30/11/2014 23:23:45

  Τι φταίει το "παιδί";;; Σάμπως αυτός έπεσε πάνω στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και έδωσε εντολή να πέσουν όλοι με τα μούτρα να τον βγάλουν περιφερειάρχη;;; Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που "απαίτησαν" αφενός μεν να επιστρέψει η Ντόρα μετά το ναυάγιο του ΔΗ.ΣΥ κι αφετέρου να βγει πάση θυσία ο γιόκας περιφερειάρχης... Τώρα, γιατί τους "άκουσε" ο πρωθυπουργός, μόνον αυτός ξέρει...αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το πει και σε εμάς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.