20/11/2009 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γαλλογερμανικός άξονας και η Βρετανία σηκώνουν πλέον το τηλέφωνοH περίφημη φράση του Χ. Κίσινγκερ «όταν πάρεις τηλέφωνο στην Ευρώπη δεν υπάρχει ΈΝΑ άτομο για σηκώσει τη κλήση», δεν ισχύει πια.

Η Ε.Ε. απέκτησε πια Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο και το όραμα που έχει καταγραφεί ήδη στο προοίμιο της Συνθήκης της Ρώμης, και του Μαάστριχτ, γίνεται πραγματικότητα.

Το ευρωπαϊκό μόρφωμα αποκτά ενιαία φωνή και συνεκτική παρουσία στην εξωτερική της πολιτική.

 Η μήπως δεν είναι έτσι;

 Είναι αδιαμφισβήτητο πως η πολιτική ενοποίηση, αλλά και η ενδυνάμωση (με θεσμικούς) του όλου εγχειρήματος δε μπορεί να έρθει μέσα από τα πρόσωπα.

 Είναι επίσης γνωστό πως τα συμφέροντα των κρατών-μελών τα οποία συχνά αλληλοσυγκρούονται, είναι αυτά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία λήψης μιας απόφασης και καθορίζουν στο τέλος της ημέρας το «μέλλον της κοινότητας».

 Όπως και έτσι λειτούργησαν σε αυτή τη περίπτωση.

 Ο Γαλλογερμανικός άξονας παρά τις επιμέρους του διαφωνίες έβγαλε μπροστά τον ανύπαρκτο Βέλγο. Συντηρητικός στις πολιτικές του απόψεις, πιστός καθολικός στις θρησκευτικές, ο κ. Βαν Ρομπάι έχει δηλώσει ήδη από το 2004 ξεκάθαρα: «Η Τουρκία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ τμήμα της Ευρώπης. Οι αξίες που ισχύουν σήμερα στην Ευρώπη, και είναι θεμελιώδεις αξίες του χριστιανισμού, θα χάσουν τη ζωτικότητά τουςαν μπει στην Ευρώπη μια μεγάλη ισλαμική χώρα σαν την Τουρκία».

Ο «μπροστινός» του άξονα λοιπόν δε κάνει τίποτα άλλο παρά από το να εκφράζει ως άλλη μαριονέτα, τις θέσεις και τις απόψεις της Μέρκελ και του Σαρκοζύ.

Outsourcing… με λίγα λόγια.

 Από την άλλη επειδή πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία του συσχετισμού των δυνάμεων η Μεγάλη Βρετανία έβγαλε μπροστά την 53χρονη βαρόνη Κάθριν Μάργκαρετ Αστον η οποία είναι σχεδόν άγνωστη (και) στη Βρετανία, όπου δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε νευραλγική υπουργική θέση.

 Ο γαλλογερμανικός άξονας και η βρετανική χερσόνησος συντόνισαν εξαιρετικά το παιχνίδι.

Η Ε.Ε. είναι δύο ή και τριών ταχυτήτων και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

 Σε κάθε περίπτωση δεν έχει τόσο σημασία εάν υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο αλλά ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο άνθρωπος.

 

Θ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/11/2009 13:49:28

  και ποιός θα εκπροσωπεί τις δεύτερες και τρίτες...

  • oxoxox avatar
   oxoxox @ archaeopteryx 20/11/2009 16:04:21

   Ενδεχομένως κάποια λαντζέρισσα της βαρώνης –στην καλύτερη περίπτωση…

 2. oxoxox avatar
  oxoxox 20/11/2009 16:06:44

  «Το όραμα του Μάστριχτ»……..Βρε παιδιά, έχουν χάσει εντελώς την αξία τους οι λέξεις… Όραμα!

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ oxoxox 20/11/2009 16:21:10

   Το «όραμα» του Μάστριχτ είναι το «όραμα» των «τεσσάρων ελευθεριών» της πλουτοκρατίας (να δεις πώς την χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης….), δλδ ελευθερίας κεφαλαίου, εργασίας, εμπορευμάτων και υπηρεσιών που τσάκισε βιοτέχνες και μεσαία τάξη προς χάριν των ξένων πολυεθνικών ομίλων.

 3. Ichtyosaurus avatar
  Ichtyosaurus 20/11/2009 16:25:23

  Και καλά ο ανθρωπάκος (λέμε τώρα), τη βαρόνη τί την ήθελαν…

 4. Swell avatar
  Swell 20/11/2009 18:52:04

  Ενώ αν προτείναμε εμείς τη Γκερέκου... Φαντάζεσαι να την καλούσε από βιντεοτηλέφωνο ο Κίσινγκερ;

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ Swell 20/11/2009 23:43:02

   Εξαιρετικό, δε λέω!

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/11/2009 18:59:13

  Η μόνη λύση για μια πραγματικά δημοκρατική και οικονομικά βιώσιμη Ευρώπη είναι η επανοργάνωσή της πάνω στη βάση τής χαλαρής ομοσπονδίας περιφερειών και κρατών. Αν όλα τα γραφειοκρατικά παιχνίδια που γίνονται, γίνονται για να κάνουν πάλι παιχνίδι οι δόλιες Μεγάλες Δυνάμεις, τότε ετοιμαστείτε για έναν νέο Χίτλερ. Τοις κυσί θα πάει η ΕΕ και όλοι μας.

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ Στέργιος 21/11/2009 06:17:23

   Ένα απέραντο νεκροταφείο ιδεών.
   Εκβίασαν την Ιρλανδία, όπως πάντα εκβιάζουν για να φέρουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. «Όραμά τους» ο εξανδραποδισμός των «μικρών».
   «Ο Αγών» (του Χίτλερ) τώρα δικαιώνεται.

 6. Orestios avatar
  Orestios 20/11/2009 19:43:02

  Αν στην ΕΕ τους απασχολούσε αυτό το ερώτημα τόσα χρόνια, τότε το έχουν χάσει το παιχνίδι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.