#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2011 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γαλάζιος ανασχηματισμός ...ψύχραιματου Οδυσσέα Αρβανίτη

Με τον ανασχηματισμό του οργανωτικού σχήματος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι δεν είναι μόνο πρόεδρος αλλά και ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της ΝΔ.

Κατ΄ αρχήν έκοψε την δεξαμενή άντλησης στελεχών στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Εκείνοι οι οποίοι εφέροντο να συνομιλούν μαζί της και ήταν επίφοβοι για αποχώρηση είναι οι πιο ικανοποιημένοι από όλους. Με τον τρόπο αυτό η κ. Μπακογιάννη μένει με τους τέσσερις που έχουν ήδη αποχωρήσει και φυσικά δεν μπορεί να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα και να βγαίνει ως αρχηγός απέναντι στον κ. Σαμαρά στην βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μοίρασε ρόλους σχεδόν σε όλους τους βουλευτές του έτσι ώστε να μπορούν να επικαλούνται την ιδιότητά τους και στους ψηφοφόρους τους αλλά και για να μπορούν να βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ακόμη και ο κ. Μάκης Γιακουμάτος θα μπορεί πλέον να ασχολείται με τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Κουτρουμάνη και να αφήσει τις αδελφές Μπαρμούτσογλου.

Ο κ. Σαμαράς ορισμένους τους «κόντυνε» και κάποιους τους αναβάθμισε αλλά συνολικά τους έφερε όλους στο ίδιο επίπεδο. Το μόνο κεφάλι πια που ξεχωρίζει είναι το δικό του και πολύ πιο κάτω των δύο αντιπροέδρων. Αλλά και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε τον τομέα Εξωτερικών και περιορίστηκε όπως και ο κ. Σταύρος Δήμας σε μία ευρεία επιστασία πολλών τομέων. Τον τομέα Εξωτερικών τον εμπιστεύθηκε στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οποίος είναι πολύ πιο κοντά στις θέσεις του προέδρου στα εθνικά θέματα. Δίνοντας θέσεις σε όλους και φέρνοντάς τους στο ίδιο επίπεδο κόβει τις πιθανές αιτίες εσωστρέφειας και γκρίνιας ενώ όλοι πλέον έχουν λόγο για να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να διακριθούν.

Η πιο σημαντική αλλαγή βέβαια ήταν στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να αντικαταστήσει τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο με έναν άλλο βουλευτή. Επέλεξε να αλλάξει μοντέλο επικοινωνιακής πολιτικής. Διάλεξε ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Μιχελάκη που να μπορεί να εμφανίζεται σαν προέκτασή του και porte parolle του κάτι που δεν ήταν δυνατόν ούτε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ούτε με κάποιον άλλο βουλευτή όπως ο κ. Νίκος Δένδιας, ή ο πολύ πιο κοντινός του κ. Κώστα Μαρκόπουλος που ακούγονταν. Το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα είναι πλέον one man show, θα γίνει πλέον πιο ομαδικό με ρόλους και αρμοδιότητες και για τους αναπληρωτές κ.κ. Βασιλική Τζότζολα και Άκη Γεροντόπουλο και για τον διευθυντή του γραφείου Τύπου και για τους συμβούλους του αλλά και για τους τομεάρχες του κόμματος. Οι θέσεις και η γραμμή του κόμματος θα πρέπει να περνάνε με μεγαλύτερη ευκολία στα Μέσα Ενημέρωσης. Το κενό στο πεδίο αυτό φάνηκε στις δημοτικές εκλογές όπου ο κ. Σαμαράς πέτυχε ένα πολύ καλό σκορ αλλά μετριάστηκαν αν δεν χάθηκαν οι εντυπώσεις λόγω της στάσης των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πάει σε μία πυραμιδική δομή με τον ίδιο στην κορυφή, τους δύο αντιπροέδρους από κάτω και πέντε ή έξι συντονιστές ευρύτερων κύκλων που στην ουσία θα αποτελούσαν το ηγετικό επιτελείο. Πήγε σε ένα ευρύ σχήμα οποίο όμως πρέπει και να λειτουργήσει τώρα.  Μένει επίσης στο προσεχές διάστημα να αναδείξει με ουσιαστικό τρόπο και ενδεχομένως με τον πρωινό καφέ την στενή ηγετική ομάδα η οποία θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντιπαράθεσης και θα πρέπει να εμφανίζεται πλέον ομογενοποιημένη και χωρίς τα προβλήματα συνοχής του παρελθόντος.

Με την δήλωση που έκανε ανακοινώνοντας το ηγετικό σχήμα ο κ. Σαμαράς έβαλε τέλος στην φιλολογία περί επιστροφής στην τακτική του μεσαίου χώρου. Ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσει με ανατροπές και μακρυά από τακτικές και τον στρογγυλεμένο λόγο του παρελθόντος».

Φυσικά μένει στο προσεχές μέλλον να αποδείξει και στην πράξη ότι επιμένει στην αντιμνημονιακή πολιτική και στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να προσδώσει περιεχόμενο στην πατριωτική πολιτική χωρίς παλινωδίες. Και κυρίως να παρουσιάσει πειστική εναλλακτική πρόταση στο ΠΑΣΟΚ. Να κάνει αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς.

Εν κατακλείδι με τον ανασχηματισμό του ο κ. Σαμαράς μπορεί να κάνει επανεκίνηση να αναδείξει τους δικούς ανθρώπους να στείλει σαφές μήνυμα στην κοινωνία και να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό 20% που τον αδικεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DELTA avatar
  DELTA 14/01/2011 10:00:06

  O light..... Νεοδημοκράτης!

  Μέλος της Επιτροπής Δημοτικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ αποτελεί από την Δευτέρα και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας στη Πάτρα κ. Κώστας Χριστόπουλος.
  Με έκπληξη όμως διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» το παρακάτω σχόλιο:
  «Η ένταξη του στο «σκιώδες σχήμα » Σαμαρά σημαίνει και επαναπροσχώρηση –μετά από 25 χρόνια – στη Νέα Δημοκρατία; Όχι απάντησε στον «Ωμέγα»(σ.σ. τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός) ο κ. Χριστόπουλος, πρόκειται για μια τιμητική πρόσκληση συνεργασίας(!) σε αυτοδιοικητικά θέματα. Η συνεργασία αυτή, πρόσθεσε δεν αίρει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης , ο οποίος τελεί εν ισχύ σταθερά και χωρίς εκπτώσεις…»
  Είναι λοιπόν σαφές ότι ο κ. Χριστόπουλος από την μεθεπόμενη κιόλας ημέρα από τον ορισμό του στην Επιτροπή Δημοτικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ διαχωρίζει την θέση του και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έχει καμιά σχέση(πολιτικά) με το κόμμα της Ν.Δ!
  Και άντε, είναι δικαίωμα του καθενός πολίτη πολιτευόμενου ή όχι να είναι με όποιο κόμμα θέλει , όμως η επιλογή του κ. Χριστόπουλου από το κόμμα της Ν.Δ σε μια καθαρά κομματική επιτροπή ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε; Να θυμίσω ότι η Πάτρα έχει σήμερα τρεις αντιδημάρχους που πολιτικά πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και κανένας από αυτούς (απ ότι γνωρίζω) δεν έχει αρνηθεί την πολιτική του ταυτότητα!

  Τα ίδια και χειρότερα, στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης με Δήμαρχο τον υποτίθεται ανεξάρτητο υποψήφιο Δημήτρη Στεργίου. Έναν άνθρωπο που γνωρίζουν και οι πέτρες της περιοχής το πόσο Πασόκος είναι, (συστηματικά και τακτικότατα τραπεζώματα στην βίλα του στην Νταού Πεντέλης, βουλευτών και πρώην υπουργών του Πασόκ) και πανηγυρίζοντας δημόσια παραμονές των εθνικών εκλογών του 2009, λέγοντας "επιτέλους αύριο θα είμαστε κυβέρνηση, φεύγουν οι άχρηστοι....". Όλως τυχαίως.... λοιπόν, κάποια όργανα του κόμματος της Ν.Δ. τον προώθησαν με ανεξήγητο πείσμα και παραπλανώντας φυσικά και τον ίδιο τον Σαμαρά, δίνοντας του θέση στην επιτροπή τοπικής αυτοδιοικήσης της Ν.Δ.
  Mία θέση που τώρα την αρνείται,γράφοντας επιστολή αντικατάστασης - παραίτησης, γιατί του την πέσανε οι Πασόκοι σύμβουλοι του άγρια.
  Την μεγαλύτερη βέβαια ζημιά την έκαναν οι κύριοι... της Ν.Δ. που τον στήριζαν, καθ΄όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διότι απέκλεισαν με τις μεθόδους τους να κατέβει για δήμαρχος οποιοσδήποτε πραγματικά δεξιός υποψήφιος.

  Αυτά κύριοι συμβαίνουν με τους κυρίους... που ψαρεύουν από εδώ και από εκεί και ο κόσμος αηδιάζει!

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 14/01/2011 10:04:50

  Φίλε Οδυσσέα, το "σαφές μήνυμα", ποιό είναι ; Και άσε την κοινωνία - σ'εμάς, τους οπαδούς του κόμματος, τί μήνυμα έδωσε ; Έτσι γίνεται "επανεκίνηση" - να κάνεις reset και να σου ξαναβγαίνει στην επιφάνεια εργασίας το "Γιακουμάτος" και το "Γιανόπουλος" και το"Σουφλιάς" και το "Παπακώστα" ; Κάδο ανακύκλωσης δέν έχει αυτό το κόμμα ;

  Όσον δέ αφορά τον περίφημο "κοινωνικό φιλελευθερισμό", το να το λέμε και να το ξαναλέμε συνέχεια, δέν σημαίνει οτι ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε και το τί σημαίνει αυτός ο όρος. Πάλι προς τα θρησκευτικά πηγαίνουμε, με μιά λαϊκή λεγόμενη Δεξιά, πονόψυχη, ελεήμονα, στοργική μανα, όλο κατανόηση και συγχωρητικότητα και με τάση να χρεώνει τα εγγόνια και τα δισέγγονα για να ταϊσει τα παιδιά της !

 3. Αντώνης avatar
  Αντώνης 14/01/2011 11:33:00

  Όσο η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει πιο κοντά στην εξουσία, τόσο οι συμβιβασμοί θα μεγαλώνουν. Οι ανατροπές και οι αλλαγές γίνονται στο ιστορικό εκείνο σημείο που η "βάση" το θεωρεί αυτονόητο πως θα πραγματοποιηθούν ... ως αποτέλεσμα της "ανάγκης" για αλλαγή και όχι ως αποτέλεσμα στρατηγικής.

  Ο Καραμανλής έχασε την άνοιξη του 2004 την ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα επιλέγονας την "ήπια προσαρμογή". Ο Σαμαράς έχασε το Δεκέμβρη του 2009 την ευκαιρία να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία.

  Από εδώ και εμπρός δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε περί "αλλαγών" ... μόνο περί εύστοχων ή λαθεμένων "στρατηγικών".

  πολύ καλημέρα σας

 4. μετρό-στάση γουδί avatar
  μετρό-στάση γουδί 14/01/2011 11:59:03

  το δημοσκοπικό 20% ίσως αδικεί τον σαμαρά, για την ιδια τη ΝΔ και πολύ είναι

 5. zackii avatar
  zackii 14/01/2011 12:54:29

  Κύριε Αρβανίτη οι περισσότεροι προσβλέπουμε στην αποπομπή αυτής της κυβέρνησης, και την ανάληψη της πρωθυπουργίας, από τον Αντώνη Σαμαρά.
  Όμως. Αυτή τη στιγμή και παρά την εγκληματική γιά τη χώρα και τους πολίτες πολιτική της κυβέρνησης ΓΑΠ, δεν διαφαίνεται η δυναμική αυτή της ΝΔ που θα μας κάνει να αισιοδοξούμε. Κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει γιατί:
  1. Η ΝΔναι μεν μιλά γιά άλλο μείγμα πολιτικής το οποίο όμως δεν είναι ξεκαθαρισμένο τι θα περιέχει με 1-2-3-4-5-100 μέτρα.
  2. Η ΝΔ ψηφίζει τα περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είναι αμφίβολο ότι είναι προς όφελος του πολίτη, και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μάλλον θα βοηθήσουν στη δημιουργία καρτέλ που θα ανεβάσει το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών, παρά θα το κατεβάσει.
  3. Αν πιστεύει η ΝΔ ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν ήταν αναγκαίες ας βγει να το πει οπότε και θα πρέπει να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα και τρόπο επιστροφής τους.
  Θα μπορούσα να απαριθμήσω και πολλά άλλα , περισσότερο η λιγότερο σημαντικά, όμως με ενδιαφέρει περισσότερο να μετεφέρω σε σας, που έχετε πρόσβαση στο Αντώνη Σαμαρά το μήνυμα του πολίτη -και του στελέχους της ΝΔ που θα κληθεί να δώσει μάλλον στους προσεχείς μήνες τη μάχη των εκλογών.
  Όλοι λοιπόν πιστεύουν ότι αφενός μεν η ΝΔ πολλές φορές σιωπά ως Α.Αντιπολίτευση σε πολλές επιλογές του ΓΑΠ επειδή περιμένει να λάβει αυτός τις σκληρές αποφάσεις και να τις βρει έτοιμες όταν έρθει στην εξουσία γιατί αυτή δεν θα μπορούσε να τις επιβάλλει ποτέ, αφετέρου δε λένε γιατί να ψηφίσουμε ΝΔ, αν δεν έχει σκοπό να διορθώσει τις αδικίες και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιφέρει αυτή η κυβέρνηση.

 6. πυρρος avatar
  πυρρος 14/01/2011 12:55:49

  Εμενα παντως αυτός ο ανασχηματισμός με κρύωσε τελείως. Θα επρεπε εμεις να κανουμε παχνιδι και οχι να προσαρμοζουμε τα προσωπα στο εξελισσόμενο παιχνιδι.

 7. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 14/01/2011 13:52:51

  Ας μαζέψει τον Αρούλη και τονΜιλτιάδη διότι δεν αλλάζουν με τίποτα αυτά τα καλόπαιδα.
  Αυτός δε ο μαζικός ανασχηματισμός έχει και ένα μεγάλο ρίσκο.
  Αν δεν γίνουν εκλογές μέσα στο 2011, και οι γραμματείες δεν δουλέψουν ( που δεν θα δουλέψουν οι περισσότεροι) τότε με ποιους θα αντικαταστήσει όλους αυτούς τους κατσικομένους ?... έμεινε και κανένας ?.. όχι, οπότε θα τούς φάει στην μάπα μέχρι να γίνουν εκλογές ! !

 8. G.K avatar
  G.K 14/01/2011 14:10:09

  Σωστά, με τον ανασχηματισμό, κανένας αρουραίος δεν έφυγε προς τη Ντόρα.
  Τους εγκλωβίσαμε.

 9. neoptoxos avatar
  neoptoxos 14/01/2011 14:38:34

  Η απάντηση που έλαβαν άνθρωποι του Σαμαρά όταν τους σκαναριζαν ,
  για τις προθέσεις τους, ήταν ότι "οι συγκεκριμένοι έχουν "αριθμό",
  (όπως η πλειονότητα των επαγγελματιών του "είδους")
  και ο αριθμός αναγράφει την γνωστή φράση,
  "αν είναι να τουρκέψω,θα γίνω αγάς.."
  όπερ και εγένετο ....
  Και ζούνε αυτοί καλά και ο λαός χειρότερα..
  Μονο που το ερώτημα που συνεχίζει να πλανάται είναι,
  "αλήθεια πόσο σίγουροι μπορούν να είναι ο Σαμαράς με την αυλή του,
  ότι οι συγκεκριμένοι έκλεισαν τα κανάλια επικοινωνίας και κρυφής συνεργασίας, με την Δημοκρατική Συμμαχία"?
  Τώρα περί "ανακυκλωμένων υλικών"... ? οι άνθρωποι ανακαίνιση έκαναν ....
  Στην Συγγρού δεν πάνε για να κάνουν μπουρδελοτσαρκα...
  για να συνεχίζουν με μεγαλύτερη άνεση χώρου,
  να αντιμετωπίζουν την κρίση πάνε...

 10. δρόμος avatar
  δρόμος 14/01/2011 14:56:28

  Όσον καιρό η Γραμματεία Οργανωτικού θα εξακολουθεί να υποδύεται τον προπονητή κομματικής γυμναστικής των στελεχών, ενώ αρνείται τον πραγματικό της ρόλο, που είναι η μαζικοποίηση μέσα από το άνοιγμα στην κοινωνία, η ΝΔ δεν πρόκειται να ανακάμψει εκλογικά. Οι ορθότατες επιλογές στον τομέα της επικοινωνίας βοηθάνε, αλλά δεν επαρκούν!

 11. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 14/01/2011 15:07:39

  Με συγχωρείτε. Ομως πως τεκμαίρεται ότι επειδή ο Σαμαράς τους έβαλε σχεδόν όλους τομεάρχες και αναπληρωματικούς , θα τους έχει και σ ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα; Συμφωνώ με τον κ. Αρβανίτη ήταν πολύ σοφή η κίνηση Σαμαρά όπως διαμορφώθηκε γιατί
  1) Τους βάζει όλους να δουλέψουν και να βγούν προς τα έξω
  2) Βάζει τους νέους μέ τις παλιές καραβάνες να μάθουν. Θα μου πείτε ότι οι παλιές καραβάνες δεν διακρίθηκαν για το ταλέντο τους στην πολιτική αλλά σε άλλα θέματα. Ομως η πολιτική η οποία είναι το πιο βρώμικο επαγγελμα του πλανήτη, και η οποία ενίοτε χρειάζεται συμβιβασμούς , χρειάζεται από την άλλη κι εμπειρία .
  3)Ολοι είναι ευχαριστημένοι και σε μια μελλοντική κυβέρνηση κρατάει αυτούς που έχουν δείξει δουλειά ή κρίνει αυτός ότι είναι καλύτεροι.

  Ο Σαμαράς δεν έχει πρόβλημα με τον ανασχηματισμό των τομέων και προσώπων στο κόμμα γιατί δεν είναι κυβέρνηση. Το πρόβλημα τόχει ο Γιώργος ο οποίος κυβερνά.....

 12. hasu avatar
  hasu 14/01/2011 15:32:49

  Διαφορές απο Ισπανικό(ή Τούρκικο πλέον;) σήριαλ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.