#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2013 17:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αρχηγός της Φώφης δεν αλλάζει τους στόχους μας…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Όχι, δεν μου αρέσει ο Βενιζέλος. Όπως δεν μου αρέσει ο πατσάς, ο ξινός τραχανάς, το νταβαντζιλίκι της αριστεράς στην Τέχνη, στην Παιδεία και στα ΜΜΕ, τα τατουάζ, τα σκυλοτράγουδα, οι αποτριχωμένοι γόνοι στην πολιτικοί, οι δίχρονες μηχανές και ο ήχος της τουρκικής γλώσσας. Μου γραντζουνάει τ’ αυτιά, ρυπαίνει την αισθητική μου.

Με δυσφορία σκέφτομαι τις ατελείωτες δηλώσεις που θα φάμε στην μάπα. Αέρας κοπανιστός, με το γνωστό βουλιμικό για εξουσία ύφος του προφέσορα.

Δε είναι πολύ μεγαλύτερη η δόση ΠΑΣΟΚ. Απλά τώρα φαίνονται φόρα παρτίδα. Και θυμηθείτε το. Ο αρχηγός της Φώφης θα ρίχνει ένα «δεκάρικο» επί των πάντων, σαν παράφωνη ηχώ του Πρωθυπουργού, για να θυμίζει πως έχει προνομιούχες «μετοχές» στην κυβέρνηση.

Βέβαια, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό ν’ ασκούν κριτική για την αναγκαστική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αυτοί που είναι αγκαλιά με τον Τσίπρα κι όσοι τους ψήφισαν ζοχαδιακά κι από τσαντίλα στις εκλογές. Λένε, «μα ο Σαμαράς εξηγούσε προεκλογικά γιατί δεν θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ». Ναι. Και δεν ήθελε να συνεργαστεί. Ξεχνάνε μια λεπτομέρεια. Μετά έγιναν δυο απανωτές εκλογές, που ΔΕΝ έδωσαν την αυτοδυναμία που ζητούσε. Επομένως, το αφεντικό, ο λαός, και η στοιχειώδης φρόνηση, υπέδειξαν κυβέρνηση συνεργασίας. Κυλιόμενες εκλογές μέχρι να βγει κάποιος αυτοδύναμος, δεν  γίνονται. Εκτός αν αποφασίσουμε να το κάνουμε οικόπεδο το μαγαζί και μετά από δυο αιώνες παρά κάτι ελευθέρου και ταραχώδους βίου, να κρεμάσουμε ταμπέλα «πωλούνται υλικά κατεδαφίσεως».

Όχι λοιπόν, ούτε ο Βενιζέλος μου αρέσει, ούτε η Υπολοχαγός Φώφη. Κι εγώ δικαιούμαι να λέω τι δεν μου αρέσει. Γιατί ψήφισα ΝΔ και θα ξαναψηφίσω. Δεν κοιμάμαι στο χαλάκι της εξώπορτας του Αλέξη, σαν μερικούς - μερικούς. Προσπάθησα πέρυσι να πείσω, όποιους μπορούσα κι όποιους δεν μπορούσα, να μην αφήσουν με την ψήφο τους να πέσει ο Σαμαράς στην ανάγκη οποιουδήποτε. Ο λαός το αρνήθηκε. Και τα κουκιά στη Βουλή είναι μετρημένα. Οι Ελλοχίμ, οι Λαιστρυγόνες και οι Άτλαντες δεν έχουν κοινοβουλευτική ομάδα να συνεργαστούμε για τον μαγικό αριθμό 151.

Και πάνω απ’ όλα, η Πατρίδα, οι απλοί άνθρωποι που την απαρτίζουν κι υποφέρουν, πάνω απ’ όλα χρειάζονται ασφάλεια και σταθερότητα. Γι’ αυτό, ναι, το έγραψα, η χώρα δεν χρειάζεται τρίτες εκλογές σ’ ένα χρόνο. Όμως αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν υποχωρούσαν στην τελική πρωθυπουργική πρόταση, θα έπρεπε να πηγαίναμε στο λαό, στην κάλπη. Με ορμή και τσαμπουκά.  Ως μεταρρυθμιστική δύναμη που την εμποδίζουν οι άτολμοι και άβουλοι. Τελικά, ο ένας υποχώρησε κι αποχώρησε. Ο άλλος υποχώρησε κι έμεινε, ζητώντας μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας και ευθύνης.

Η διασφάλιση όμως της συνέχειας της κυβέρνησης, μετά από τον ανασχηματισμό, δεν αλλάζει κάποιες βασικές πραγματικότητες.

Οι απώλειες της ΝΔ είναι ολοκάθαρα και συντριπτικά προς τα δεξιά. Το λένε τα αμείλικτα νούμερα.

Επομένως η αναγκαστική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν μεταβάλλει τις βασικές μας προτεραιότητες, ώστε η παράταξη μας και ο Αρχηγός που ελεύθερα επιλέξαμε και στηρίζουμε, να κερδίσει τον νου, την καρδιά και την ψήφο των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. καθώς και κάθε πατριώτη, σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.

Και το κλειδί γι’ αυτό, πέραν της οικονομίας, ήταν και είναι η Ασφάλεια. Ασφαλή σύνορα, ασφαλής ύπαιθρος και δημόσιοι χώροι, ασφαλή σπίτια. Στην επαρχία έχουμε καταντήσει οι κατσαπλιάδες να κλέβουν ακόμη και την αγροτική παραγωγή που καλλιέργησαν οι νοικοκύρηδες! Αυτές δε τις μέρες μια αδίστακτη και βαριά οπλισμένη συμμορία εξακολουθεί κι αλωνίζει την ηπειρωτική χώρα σκορπώντας θάνατο.

Ναι, αξιέπαινη η προσπάθεια του κ. Δένδια. Όμως θέλει πιο σκληρά, πιο δυνατά. Χρειάζονται πολλά κλικ παραπάνω. Αυστηρότερη κι αποτελεσματικότερη καταστολή. Τι θα φοβηθούμε; Τις οιμωγές του «προοδευτικού» Αλέξη; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ μας κατηγορήσει για αυταρχισμό; Σαν τεράστιο κύμα θα πέσει η οργή του λαού πάνω σε όποιον τολμήσει να βάλει εμπόδια σε μια πολιτική συντριβής του εγκλήματος. Σαν λυσσασμένα σκυλιά πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες που λυμαίνονται την χώρα, οι δουλέμποροι και οι μαστρωποί, οι ναρκέμποροι κι όσοι, αλλοδαποί κυρίως, κάνουν «εγκληματικό τουρισμό» στην Πατρίδα μας.

Κι η στάση μας στην λαθρομετανάστευση: σύλληψη, κράτηση, απέλαση. Κι ακόμη πιο ανελέητοι με αυτούς που εγκληματούν. Θα το λένε περιδεείς στους άλλους. Αποτροπή το λένε.

Χρήματα, ακόμη, δεν έχουμε να δώσουμε. Ο κόσμος υποφέρει. Ας ξεκινήσουμε  λοιπόν βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των απλών ανθρώπων, προσφέροντας τους το στοιχειωδέστερο αγαθό: ασφάλεια στη γειτονιά τους, στο χωριό τους. Όπου χρειάζεται, ας κινητοποιήσουμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις γι’ αυτό το σκοπό, θα ‘ναι και η καλύτερη άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, φυλάσσοντας το βιος των Ελλήνων και κυνηγώντας εχθρούς τους στα βουνά των πατέρων μας. Αφού βέβαια τους ξαναδώσουμε, ηθικά και υλικά, την τιμή που τους αξίζει…

(Δημοσιεύεται στη "Δημοκρατία") 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΙΟΣ 26/06/2013 17:50:25

  Πάρα πολύ καλό!!!

 2. α.α avatar
  α.α 26/06/2013 17:54:44

  Προτείνετε και σττην κυβέρνηση κ. Κρανιδιώτη να αλλάξει η προκλητικά χαλαρη ποινική νομοθεσία που αποθρασύνει τους εγκληματίες και που γίνεται όλο και πιο χαλαρή με το πρόσχημα του υπερπληθυσμού των φυλακών

  • Κρης avatar
   Κρης @ α.α 26/06/2013 18:52:55

   αυτή άλλαξε με έναν απο τους πρωτους
   νόμους του ΓΑΠ τα τέλη του 2009 ,
   δια χειρός υπουργού Καστανίδη

 3. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 26/06/2013 17:59:41

  συγγνώμη φαήλο αλλά σαν να βλέπω αρθρο για το μέλλον μετά τις επόμενες εκλογές : ο αρχηγός της ζωής και του σκουρλέτη δεν αλλάζει τους στόχους μας.
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ

 4. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 26/06/2013 18:05:19

  !!

 5. panas avatar
  panas 26/06/2013 18:13:47

  Δικηγόρος γαρ...

 6. Πέτρος avatar
  Πέτρος 26/06/2013 18:18:52

  Ο αρχηγός της Φώφης, δεν ασχολείται με τα επουσιώδη.
  Να αλλάξει τα .... φώτα επιθυμεί. Για τους στόχους, δεν ενδιαφέρεται.
  Είναι πρακτικός άνθρωπος αυτός.

  • Σωκρατης avatar
   Σωκρατης @ Πέτρος 26/07/2013 22:15:30

   ΠΕΤΡΟ ...Τους στοχους τους θετει ο προεδρος της κυβερνησης οχι ο αντιπροεδρος.

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/06/2013 18:39:55

  Συμφωνω απολυτα πλην του οτι σ'εμενα αρεσει ο πατσας ποδι με κοκκινο πιπερι και ξυδι !Σ'ολα τα αλλα αλλη μια δοση αντικειμενικης εκτιμησης σημειων απο τον Φαηλο προς ληψη των αναγκαιων μετρων .Μην ξεχναμε οτι με την κινηση συνεργασιας ανεσταλησαν ολες οι απομακρυνσεις των παρασιτων πασοκολαμογιων σε ΔΕΚΟ,Οργανισμους ,ΟΠΑΠ,ΔΕΗ κλπ

  • Σωκρατης avatar
   Σωκρατης @ Ραβινος 26/07/2013 22:30:16

   Ραβινο....Για.τις απομακρηνσεις των παρασιτων απο τις ΔΕΚΟ ΔΕΗ κ.λ.π.διαφωνει η παραταξη της ΝΔ της ΓΕΣΕΕ.
   .

 8. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 26/06/2013 18:50:11

  Κύριε Κρανιδιώτη, η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την οπλοφορία / οπλοκατοχή και το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αυτοάμυνας ακόμα και με προληπτική χρήση συντριπτικής θανατηφόρας βίας εναντίον οποιουδήποτε εισβάλει στο σπίτι του ακόμη και με στόχο να πιει νερό από το λάστιχο στην αυλή (γιατί το ακούμε και αυτό). Τα υπόλοιπα, με συγχωρείται, είναι οδοντόκρεμα.

 9. ΠΥΡΓΟΣ avatar
  ΠΥΡΓΟΣ 26/06/2013 18:52:18

  Αγαπητέ Φαήλε,
  ενστερνίζομαι κάθε λέξη του άρθρου σου. Ακριβώς αυτά πιστεύουμε όσοι αντιλαμβανόμαστε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Α. Σαμαράς.

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 26/06/2013 18:56:54

  Νιώθω ως επιτακτική, την ανάγκη, να αποκαταστήσω τον "ξινό τραχανά",
  ο οποίος στην ποντιακή του εκδοχή, είναι εξαιρετικά εύγευστος... :-)

  Στην ουσία του άρθρου φίλτατε, να προσθέσουμε και την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σοφρωνιστικού συστήματος ; Γιατί, οι εγκληματίες που αλωνίζουν, δραπέτες φυλακών είναι, που η αστυνομία συνέλαβε κάποτε, η δικαιοσύνη δίκασε και καταδίκασε. Που σημαίνει ότι ούτε το σωφρονιστικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά.
  Κι όσο και να σκληρύνεις την καταστολή (δεν συζητάτε, για επαναφορά της θανατικής ποινής, ελπίζω), αν οι φυλακές σου είναι ξέφραγο αμπέλι,
  λίγα θα βελτιωθεί η κατάσταση.

 11. Μπαρμπαθωμας avatar
  Μπαρμπαθωμας 26/06/2013 19:11:36

  Βρε Φαηλο εδω δεν μπορειτε να πιασετε πεντε κολοπαιδα, τους γνωστους Αλβανους δραπετες, που εχουν ξεφτιλισει την Ελληνικη αστυνομια, τα σπιτια μας θα προστατεψετε; Ετσι κι αλλιως η εφορια θα μας τα παρει στο τελος, απ' τα χαρατσια του αντιπροεδρου... Αν πραγματικα νοιαζεσαι για την πατριδα, πες στους πελατες σου να πληρωνουν τους φορους τους, ή αλλαξε πελατες... Το νομιμο δεν ειναι και ηθικο. Μεχρι τοτε θα σε εχω στην ιδια εκτιμιση με την Κωνσταντοπουλου!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μπαρμπαθωμας 26/06/2013 23:43:39

   Να γράψεις ευθέως τι εννοείς, για να λάβεις τα δέοντα.

   • Μπαρμπαθωμας avatar
    Μπαρμπαθωμας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/06/2013 16:32:47

    Σ' ενα πραγμα θα συμφωνησω μαζι σου, στις ενοπλες δυναμεις! Τωρα περισσοτερο απο ποτε χρειαζονται στον δρομο για να στειλουν στον αγυριστο τους Νενεκους, που αποτελουν την μεγαλυτερη πληγη που γνωρισε ποτε αυτος ο τοπος.

 12. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/06/2013 19:33:23

  Νομικίστικα τα λες Φαήλο.
  Ο βενιζέλος προκαλεί εμετό και αηδία και σε κάποιο χρόνο που θα επιλέξει θα του την φέρει του Σαμαρά.
  Η ΧΑ καλπάζει με αηδιασμένους δεξιούς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΕΛΙΑΣ 27/06/2013 00:10:39

   Έτσι είναι τα "νομικίστικα"; Μάϊστα.

   • ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ... avatar
    ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ... @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/06/2013 10:36:09

    Νομικίστικα είναι τα ψηφησθέντα νομοσχέδια (19 Μαρτίου 2013) που απαλάσσουν τους διατελέσαντες διεθυντικές και άλλες θέσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συναιτερισμών και άλλων ΔΕΚΟ ....... και όλων΄των λαμογιών που κατάκλεψαν και συνεχίζουν να λυμαίνονται το τόπο στο όνομα του να μην τους πειράξουμε μην τυχόν και διαρραγεί το μέτωπο....
    Φακελοκουκούλωστα δηλαδή και μετά θα ψάχνεσαι κι εσύ και όλοι μας που θα μας ξαναφορτώσουν τάπλυτα...
    Τόχουμε ξαναδεί το έργο πολλάκις......
    Υ.Γ.
    Δεν αμφισβητώ τις προσπάθειες του Σαμαρά αλλά η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ είναι φαινόμενα μαφιόζικα ....ΟΜΕΡΤΑ....και θάχουν δυστυχώς άσχημο τέλος.

 13. Zugzwang avatar
  Zugzwang 26/06/2013 19:50:49

  Καλοριζικος ο Αντιπροεδρος και νεος Υπουργος Εξωτερικων!
  Να τον χαιρομαστε!
  Οταν μας σπασει το μαγαζι, δεν θα πρεπει να παραπονεθουμε. Ειναι αναμενομενο.

  Απο το spirospero.gr:
  EΞΑΛΛΟΙ με τον Βενιζέλο στο ΥΠΕΞ!
  26 Ιουνίου 2013 | 15:08. Πολιτική

  «Γέμισε το ΥΠΕΞ με μπόντυγκαρντς» λένε διπλωμάτες...Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή πρώτη εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά την τελική παράδοσης παραλαβής από τον επιτυχημένο προκάτοχό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
  Άνθρωποι που βρέθηκαν στην τελετή, λένε ότι είδαν τον Βενιζέλο να μπαίνει στο ΥΠΕΞ περιστοιχισμένος από "5 φουσκωτούς μπόντυγκαρντς", οι οποίοι καλωδιαμένοι με ακουστικά, μετά βίας επέτρεπαν στους παριστάμενους να πλησιάσουν τον νέο Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης.
  Η παρουσία των "φουσκωτών" δίπλα στον Βενιζέλο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε διπλωμάτες με πολυετή πείρα, από τα μάτια των οποίων έχουν περάσει δεκάδες Υπουργοί και Υφυπουργοί. Αλλά όπως λένε, "ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε Υπουργό Εξωτερικών να προσέρχεται στο Υπουργείο με τέτοια ισχυρή αστυνομική παρουσία".
  Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Βενιζέλος- εκτός από τους φουσκωτούς σωματοφύλακές του"- έφθασε στο ΥΠΕΞ, πλαισιωνόμενος από τέσσερις (!!!) γραμματείς. Καλά διαβάσατε: τέσσερις γραμματείς, τις οποίες πληρώνει (και αυτές) ο ελληνικός λαός.

 14. Zugzwang avatar
  Zugzwang 26/06/2013 20:06:52

  Οταν θεωρουμε τα κουκια πιο σημαντικα απο τις ιδεες και τις αξιες μας, τοτε παμε χαμενοι σαν τον γερο Μασουρα.

 15. popaia avatar
  popaia 26/06/2013 21:09:30

  @Μάρα
  Ο Σαμαράς δεν έχει καμιά σχέση με τον γαπ, οποίος άλλωστε δεν ήταν απλώς δέσμιος μεγαλοσυμφερόντων, κάτι άλλο ήταν και με τη θέλησή του. Αλλά έτσι κουλουβάχατα που έχουμε γίνει σ' αυτή τη χώρα μπορεί στο τέλος να πληρώσει ο Σαμαράς τη νύφη κι οι πασοκοσυμμορίτες ανέμελοι να βρίσκονται αιωνίως σε κάποια συγκυβέρνηση και να παρελαύνουν στα κανάλια. Ώσπου όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πέσουμε στα σκληρά. Ε πόσο ν' αντέξει ο άνθρωπος. Εδώ πια μιλάμε για μαύρη μαγεία.
  Όσο για την πάταξη της εγκληματικότητας που μαστίζει τον φτωχόκοσμο, φρούδες ελπίδες κ. Φαήλο. Μόνο τα θύματα πατάσσονται στην Ελλάδα επειδή έτσι γουστάρουν οι ψυχανώμαλοι πασοκοαριστεροί. Τουλάχιστον ας επανέλθει το δικαίωμα αυτοάμυνας που απολαμβάνουν όλοι οι λαοί του κόσμου εκτός από μας. Πρόπερσυ καταδικάστηκε 10 χρόνια 75χρονος επειδή αμυνόμενος σκότωσε "μετανάστη" μέσα στο σπίτι του όπου είχε μπει νύχτα για μια καλησπέρα....

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ popaia 26/06/2013 21:55:17

   Όταν ο ...μουσαφίρης έρθει ακάλεστος μέσα στη μαύρη νύχτα παραβιάζοντας μάλιστα την πόρτα του σπιτιού μας, -δυστυχώς- μας φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. 'Οταν έχει να διαλέξει ο αθώος ανάμεσα στην υπεράσπιση της ζωής του και το...σεβασμό της ζωής του εισβολέα, εννοείται οτι θα προηγηθεί το δικαίωμα του αθώου.
   Οι νόμοι δε μπορούν να καταργήσουνε ποτέ τη δύναμη του ενστίκτου της επιβίωσης.

 16. Εύη Μπότσαρη avatar
  Εύη Μπότσαρη 26/06/2013 21:17:54

  «…όπου χρειάζεται, ας κινητοποιήσουμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις…» Ποιες Δυνάμεις, κύριε Κρανιδιώτη; Αυτές που θα παρουσιάζουν όπλα στη Φώφη και μάλιστα μετά την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας;
  Το ένα πόδι του συγκυβερνήτη στην εξωτερική πολιτική, το άλλο στις Ένοπλες Δυνάμεις (επιβλέποντας την περαιτέρω αποδυνάμωσή τους) και η κεντρική του θέση στην πολυθρόνα του αντιπροέδρου. Τι περισσότερο θα προσδοκούσε οποιοσδήποτε «αρχηγός» της οποιασδήποτε χρεοκοπημένης κατάστασης, σε οποιαδήποτε συντεταγμένη της υφηλίου;
  Ας παραδεχθούμε ότι Ένοπλες Δυνάμεις και μακροσκελή Ζάπεια, στέκουν όνειρα κατακρεούργημένα από αδηφάγα σαγόνια που συντηρούνται εις δόξαν και τιμή εξουσίας και αφεντικών.
  Όσο για τους στόχους, αστόχευσαν, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, Άοπλες Αδυναμίες, ελέω Αρχηγών και κυβερνητικής ασυδοσίας, γενικώς…
  Κι έρχεται εδώ ο ποιητής ν’ ανταμώσει τον τραγουδιάρη και ν’ ανταλλάξουν τις απόψεις τους, λέγοντας ο ένας: «Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!» κι αμέριμνα, ο έτερος, να απαντά: «Στο Ζάπειο μια μέρα περιπατούσα…»
  Ο αρχηγός της Φώφης ήτανε που άλλαξε τους στόχους ή μήπως ο πάτος που καταφέρνει να είναι ακόμη απάτητος;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Εύη Μπότσαρη 30/06/2013 22:37:11

   Οι Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τα ΣΑ, έχουν ήδη συνθλίψει σε ελάχιστες τις παράνομες εισόδους. Η υπολοχαγός Φώφη είναι προσωρινή, ο ΕΣ αιώνιος.
   Θα διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν στα στελέχη.
   Ο Σαμαράς έκανε δυο εκλογές απανωτά και δεν πήρε αυτοδυναμία. Αφού ξέρετε πρόσθεση, μην λέτε τρίχες. Το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση εδώ κι 1 χρόνο, δική του επιλογή ήταν να μην μετέχει προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα.
   Όσοι ψήφισαν άλλα γι' άλλα δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική, αφού άφησαν τον Σαμαρά με 128 βουλευτές και κάποιοι αρραβωνιάστηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία.
   Τα άλλα που λέτε πολύ ενδιαφέροντα και μυρίζουν Ελλοχίμ και δάνεια από τη Ρωσία και 600 δις από τον Σώρρα.
   Πάντως την λαθρομετανάστευση ο Σαμαράς την αντιμετωπίζει δυναμικά κα;ι με ορατά αποτελέσματα με μια βόλτα στην Αθήνα. Άλλοι κάνουν την πάπια, μην χαλάσει ο αρραβώνας...

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2013 23:15:38

    Αλλο πραγμα κυβερνηση με αφθαρτα μελη του ΠΑΣΟΚ και αλλο με Βενιζελο. Σε σοβαρη χωρα ο Βενιζελος δεν θα ηταν μεσα σε κυβερνηση. Καπου αλλου μεσα θα ηταν...

    Αυτα για την πετυχημενη αντιμετωπιση της λαθρομεταναστευσης, ας μην τ'ακουσουν καλυτερα στην Ευβοια και στην Ναυπακτια (και οχι μονο).
    Προχθες, στην Ευβοια, ειχαμε κι'αλλη γιαγουλα που την βιασαν λαθρομεταναστοληστες, και μαλιστα μπροστα στα ματια του ογδονταρη αντρα της που τον τραυματισαν! Οι δε κομμαντος του Κολα παραμενουν ασυλληπτοι στη Ναυπακτια (αν βρισκονται ακομα εκει) παρα την κινητοποιηση αστυνομικης δυναμης. Ποτε επιτελους θα τους συλλαβει ο Δενδιας κυριε Κρανιδιωτη; Και τι θα γινει με ολες τις συμμοριες λαθροληστων που γυριζουν στην υπαιθρο και κλεβουν, βασανιζουν και σκοτωνουν αδυναμους πολιτες; Καλη ειναι η ομοιοπαθητικη αλλα εδω χρειαζεται χειρουργικη!

 17. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 26/06/2013 21:47:09

  Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί σε πολλά μέτωπα. Το θέμα είναι να προχωρήσει με συνθετικό και αποφασιστικό τρόπο στην επίλυση και επιτακτικών κοινωνικών ζητημάτων όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ιθαγένεια, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης κ.ά. Είναι ευκαιρία τώρα που συγκυβερνούν ένα κόμμα της κεντροδεξιάς με ένα κόμμα της κεντροαριστεράς να επιχειρηθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 21:52:16

   Βασικά, ό,τι ζητάς εσύ (τά'χουμε ξαναπεί προσφάτως), τα αντίθετα πρέπει να κάνει!

 18. α.α avatar
  α.α 26/06/2013 22:05:05

  Για τη χαλάρωση της ης ποινικής νομοθεσίας ορθά είπατε ότι την κύρια ευθυνη την έχει ο Καστανίδης (νόμος 3904/2010). Ομως ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ψηφίστηκε ο νόμος 4055/2012 που τη χαλάρωσε περισσότερο με αποκορύφωμα την κατάργηση της δραστικής δικαστικής απέλασης για τα πλημ/τα !!! Τέλος η τάση του ποινικου νομοθέτη και τώρα είναι η όλο και μεγαλύτερη επιείκεια ακόμα και στην έκτιση της ποινής με πρόσχημα τον υπερπληθυσμό των φυλακών, στέλνοντας λάθος μηνύματα στο εργανωμένο και μη έγκλημα

 19. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 26/06/2013 22:08:40

  Ωραία τότε ζητώ να μην ψηφιστεί αντιρατσιστικό, να μη δίνεται σε κανέναν αλλοδαπό ιθαγένεια, και να μην επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους... Εύχομαι να έχεις δίκιο, δηλαδή να με ακούσουν τι ζητώ αυτοί που κυβερνούν και να κάνουν τα αντίθετα!!!!!!

  • ΜΑΡΑ avatar
   ΜΑΡΑ @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 22:15:43

   Τι αντιρατσιστικα και συμφωνα συμβιωσης γραφεις. Δεν βλεπεις οτι εδω οι πιο πολλοι ονειρευονται να εχουμε ολοι απο ενα καλασνικωφ και να παιζουμε κλεφτες και αστυνομους; Καταστολη και πιο σκληρη καταστολη. Αν δεν προσπαθησουμε να πλησιασουμε τις αιτιες το προβλημα εγκληματικοτητα δεν λυνεται.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ ΜΑΡΑ 26/06/2013 22:40:35

    Ποία είναι η σχέση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης με την εγκληματικότητα? Ποιά είναι η σχέση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με την εγκληματικότητα? Ποιός μπορεί να διαφωνήσει ότι η εγκληματίκοτα απαιτεί καταστολή από τα νόμιμα όργανα του Κράτους κι όχι από τάγματα εφόδου που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο?

    • ΜΑΡΑ avatar
     ΜΑΡΑ @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 22:54:20

     Εκανα μια πιο συνοπτικη αναφορα στο σχολιο σου. Ολα αυτα εχουν σχεση με το πως μια πολιτιεια αντιλαμβανεται το νομικο της πολιτισμο. Αλλωστε πολλοι συνδεουν το προβλημα της εγκληματικοτητας με τους μεταναστες και ως εκ τουτου υπαρχει προσφορο εδαφος για φαινομενα ρατσισμου κ.λ.π Θεωρω οτι η καταστολη από μονη της δεν λυνει το προβλημα και ουτε οι νομοι σε μια ευνομουμενη πολιτεια τεντωνονται αναλογα με τον ποιον εχεις απεναντι σου τον μεταναστη η τον Χριστοφορακο .

 20. Απείθεια avatar
  Απείθεια 26/06/2013 22:27:53

  '' ...περιστοιχισμένος από “5 φουσκωτούς μπόντυγκαρντς”, οι οποίοι καλωδιαμένοι με ακουστικά, μετά βίας επέτρεπαν στους παριστάμενους να πλησιάσουν τον νέο Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών..''
  Πείτε μου αλήθεια λεπτομέρειες. Είναι δυνατόν να υπήρξε τέτοιος ...συνωστισμός; Έξαλλα αλλόφρονα τα πλήθη εισέρρεαν κατά κύματα στο Υπουργείο προσπαθώντας να πλησιάσουν και να αγγίξουν τον πολυχρονεμένο μας Αντιπρόεδρο; Δεν τολμώ να το πιστέψω!
  Η αναγνώριση, άργησε 6 χρόνια!
  Τώρα για τις 4 γραμματείς, τι να πω; Ας είμαστε καλοπροαίρετοι. Μάλλον θα πρόκειται για μίνι Πασοκικό-ΑντιΠροεδρικό πρόγραμμα δραστικής αντιμετώπισης της ανεργίας. Για πρόγραμμα ...πιλότο :-).

 21. Απείθεια avatar
  Απείθεια 26/06/2013 22:30:34

  Καλησπέρα σας ΚΜ :-)

 22. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 26/06/2013 23:00:16

  "Όπου χρειάζεται, ας κινητοποιήσουμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις γι’ αυτό το σκοπό, θα ‘ναι και η καλύτερη άσκηση σε πραγματικές συνθήκες"
  ναι ας βγει ο στρατός στους δρόμους...με την ευκαιρεία ας γίνει και επανασύσταση της ΜΟΜΑ,
  οι μηχανικοί έχουμε κοντά 85% ανεργία, χωρίς δικαίωμα προσωρινής διακοπής από το ΤΣΜΕΔΕ, και αυξημένες κατά 40% εισφορές από το μεσοπρόθεσμο του αρχηγού της Φωφης και του τίποτα.
  Κάποιος μόνο να ντυθεί Παττακός με το μυστρι να χουμε όλο το πακέτο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ιάκωβος 26/06/2013 23:44:54

   Θες και ΥΕΝΕΔ να παίζει Lone Ranger;

   • ιάκωβος avatar
    ιάκωβος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/06/2013 00:24:03

    Τώρα που θα ξανανοίξει η πρώην 'ΕΡΤ" και νυν (?) μην το ξεχάσετε...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ιάκωβος 30/06/2013 22:40:17

     Αμέ.

 23. fitsoulas avatar
  fitsoulas 26/06/2013 23:12:29

  Μα ποιοί είναι τέλος πάντων αυτοί στα δεξιά που μας παίρνουν τις ψήφους; Σίγουρα όχι οι χρυσαυγίτες, αυτοί είναι σοσιαλιστές.

 24. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 26/06/2013 23:22:16

  Ο σεβασμός του νομικού μας πολιτισμού επιτάσσει την ψήφιση ενός σκληρού αντιρατσιστικού νόμου καθώς και την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης και για τους ομοφυλόφιλους.
  Μια οργανωμένη πολιτεία αντιμετωπίζει και κατασταλτικά την εγκληματικότητα. Μεγάλο μέρος της εγκληματικότητας στην Ελλάδα σαφώς προέρχεται από αλλοδαπούς και απαιτούνται και προληπτικά μέσα (απέλαση παρανόμων μεταναστών, πλήρης ενσωμάτωση νομίμων μεταναστών, άρα παροχή ιθαγένειας στα παιδιά αρχικά των νομίμων μεταναστών) και κατασταλτικά (ποινές φυλάκισης και στέρησης των νομιμοποιητικών εγγράφων σε όσους νόμιμους μετανάστες με τελεσίδικη δικαστική απόφαση συμμετείχαν σε βαριά εγκλήματα).
  Ο ρατσισμός δεν είναι άμυνα στην εγκληματικότητα, ο ρατσισμός σε όλες τις μορφές του είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων!

  • ΜΑΡΑ avatar
   ΜΑΡΑ @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 23:30:48

   Δεν διαφωνουμε νομιζω οποτε ως προς τι το καπως επιθετικο υφος; Απλως δεν αναφερες οτι το Δουβλινο 2 μετατρεπει τη χωρα σε αποθηκη ανθρωπων. Καληνυχτα

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 23:40:49

   @μεταρρυθμιστης
   Καταλαβαμε. Ολη η συζητηση γινεται δηλαδη για να αποκτησουμε νομικη καλυψη συμβιωσης ομοφυλοφιλων, σε πρωτη φαση. Σε δευτερη φαση πολιτικο γαμο και σε τριτη φαση δυνατοτητα υιοθεσιας παιδιων απο ζευγαρια ομοφυλοφιλων. Και οποιος δεν συμφωνει μαζι μας ειναι ρατσιστης και "ομοφοβικος" και θα τιμωρειται απο τον σκληρο αντιρατσιστικο νομο. Μεσα στα πλαισια του "ποπερικου" (συγγνωμη ευρωπαïκου ηθελα να πω) νομικου πολιτισμου βεβαιως βεβαιως.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 26/06/2013 23:56:33

   Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει Πόπερ?

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 00:29:01

   @μεταρρυθμιστής
   Λιγακι...
   :-)

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 12:16:41

   Πολύ λιγάκι θα έλεγα...

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 18:48:30

   @μεταρρυθμιστής
   Τωρα κανεις μεγααααααααλο λαθος...

 25. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 26/06/2013 23:22:58

  Και αυτό το άρθρο και το προηγούμενο απλά εξαιρετικά. Ευτυχώς ο Φαήλος Κρανιδιώτης δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν παρασύρεται από το κλίμα και το λαικισμό της εποχής, και ξέρει να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Πολλά συγχαρητήρια, τα είπατε όλα, δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Και είναι πράγματι ειρωνεία τα άτομα που καλοβλέπουν τον Τσίπρα και τους διορισμούς στο δημόσιο να παριστάνουν τους δεξιούς που θίγονται από το ΠΑΣΟΚ. Λίγο αργά το θυμήθηκαν

 26. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 26/06/2013 23:37:09

  Εκεινο με το προθυμο πνευμα και την ασθενη σαρκα το γνωριζετε υποθετω.
  Ενα περιπολικο καλυπτει 50.000 κατοικους,τα συνορα τα φυλανε Ολλανδοι,Βελγοι και λοιποι της Φροντεξ,οι στρατιωτες μας με σπαστα ελληνικα κανουν σταση!! αν δεν παρουν αδεια...το μονο που μπορουμε να πουμε ειναι σωστες αποψεις-προτασεις αλλα δωστε στον εκπληκτικο παραδοσιακο πατσα μια δευτερη ευκαιρια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μεγαλες στιγμες 30/06/2013 22:31:00

   Για τον πατσά γούστα είναι αυτά, τα άλλα που λέτε, απλά ψευδή.
   Η είσοδοι έχουν μειωθεί σε ελάχιστες χάρις στο κακοπληρωμένο προσωπικό των ΣΑ και τον Ελληνικό Στρατό.

 27. γαλατης avatar
  γαλατης 27/06/2013 00:15:14

  Κύριε Κρανιδώτη θα σας μαλώσω..διάβασα το "περισπούδαστο" κειμενάκι σας και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας μαλώσω...και εξηγούμαι...ξεχάσατε αμέσως στα κουκιά και τα αδέλφια σας...με αυτούς εσείς τα βρίσκετε μια χαρά...και με αυτούς μπορείτε να κάνετε κυβέρνηση..και αυτοί θέλους σκληρότερα μέτρα πάσης φύσεως και αυτοί θέλους το στρατό να επιβληθεί παντού..μάλιστα θα σας προτείνω αντι μονο στα βουνά να δράσουν και στις πόλεις...και οχι μόνο για δήθεν εγκληματίες αλλά κάθε είδους κατ εσας εγκληματίες...βέβαια έχουμε ενα μικρό προβληματάκι..οτι αρκετοί απο τα "αδέλφια σας" έχουν τατουάζ..να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε..πάντως πράγματι αυτός που δεν έχει να φάει, που θα χάσει το σπίτι του, θα χρωστάει μια ζωή, όλη μέρα ασχολείται με το πόσο επιτυχής είναι ο Δένδιας...και εις ανώτερα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ γαλατης 30/06/2013 22:27:53

   Είσαι Γαλάτης, οπότε τί να πάρεις χαμπάρι από τα δάση και τα λιβάδια του Βερζιζεντόριξ τι συμβαίνει εδώ κάτω;
   Λοιπόν, θα σε μαλώσω εγώ, γιατί δεν έχεις μάθει πως η λαθρομετανάστευση κι η εγκληματικότητα χτυπούν κυρίως τους φτωχούς, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους γέρους. Διότι οι εισαγόμενοι κι εγχώριοι κοινωνικοί λύκοι χτυπούν ως θηράματα τους αδύναμους. Στο σπιτάκι του παππού θα μπουκάρουν για να τον βασανίσουν να του πάρουν την σύνταξη ή στης χωρισμένης μάνας που μένει σε δυάρι σε λαϊκή γειτονιά. Διότι απλά είναι εύκολο, καθότι οι φραγκάτοι έχουν συναγερμούς, σεκιουριτάδες, η Αστυνομία εύκολα εντοπίζει στις κυριλέ γειτονιές τους περίεργους.
   Οπότε, ναι, αυτοί που δεν έχουν να φάνε είναι που ασχολούνται περισσότερο με το πόσο επιτυχής είναι ο Δένδιας, γιατί η δική τους ζωή επηρεάζεται, ΄'οχι των αριστερών Κολωνακίου, Γλυφάδος και Εκάλης.
   Κι επειδή σε στεναχώρησα, έλα να σου κάνω δώρο ένα αυγό από προοδευτική να το ρουφήξεις.

   • JKAL avatar
    JKAL @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2013 23:19:12

    Δεν είναι Γλυφάς, Γλυφάδα είναι.

 28. karenin avatar
  karenin 27/06/2013 00:32:15

  Η ΔΕΠΑ παρεμεινε ελληνική με τους έλληνες ολιγάρχες να δείχνουν ποιο είναι το αφεντικό στην χώρα. Μεσω ΕΡΤ πεταξαμε τον κυρ Φωτη εκτος. Τωρα απερίσπαστοι μεσω Αδωνι ξεχρεώνουμε και επανερχόμαστε. Η αμαρτωλή ΕΡΤ εκλεισε για να ανανήψει μεσω Καψή, τι δεν καταλάβαμε;

 29. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 27/06/2013 00:54:26

  Ἀγαπητέ Φαήλο ἐσύ πολύ καλά τά λές,ὅπως πάντα,ἀλλά πολύ φοβᾶμαι ὅτι πολλούς δέν τούς ἐνδιαφέρει ἡ ἀσφάλεια ἀπό τίς ἐπιθέσεις τῶν ἀλλοδαπῶν δολοφόνων.Ἐνδιαφέρονται περισσότερο γιά ἀντιρατσιστικά νομοσχέδια καί γιά τά σύμφωνα συμβίωσης...Καί πατσά θά τρῶμε,ἀρκεῖ νά μή μᾶς ποῦν ρατσιστές καί συντηρητικούς...

 30. κώστας avatar
  κώστας 27/06/2013 05:17:16

  "Κομάντο", επειδή σου αρέσουν -δήθεν- τα ευθεία λόγια...
  1ον. Είτε σου αρέσει ο Βενιζέλος είτε όχι, τον τρως στη μάπα ως αναπληρωτή του πρωθυπουργού σου και ως πρώτο τη τάξει της ελληνικής διπλωματίας, ως εκπρόσωπο δηλαδή της χώρας στο εξωτερικό. Τουμπεκί λοιπόν.
  2ον. Θες μεταρρύθμιση; Πάρε: λαθρεμπόριο καυσίμων. Μόνο στον στρατό (είσαι και "ευαίσθητος" εσύ στον τομέα) τα διαφυγόντα κέρδη υπολογίζονται σε 500 εκ. €, συνολικά δε, ξεπερνούν τα 2,5 δις € κατ' έτος. Τουμπεκί κι εδώ. Θα μας φτιάξεις όμως στρατοχωροφυλακή να γουστάρουμε εμείς οι στρατόκαυλοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κώστας 30/06/2013 22:21:10

   Αμέ. Και πιο πολύ για να το φχαριστηθείς εσύ. Πες μου που μένεις, ειδικά για πάρτη σου θα φτιάξουμε και ΤΕΑ.

 31. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 27/06/2013 07:43:32

  Σε κάθε κείμενο και ένα βήμα προς την πραγματικότητα.Αργά και σταθερά φυσικά για ήχο μηχανής δίχρονης ή τετράχρονης δεν γίνεται λόγος, κάρο ίσως και με τα βόδια ζεμένα απο πίσω.

  Η Λαθρομετανάστευση είναι πολυσύνθετο φαινόμενο.Ο τρόπος που το αναλύσει ο συντάξας το κείμενο είναι επιφανειακός , επιδερμικός με αποτέλεσμα τα συμπεράσματα να είναι έωλα. Εχει αναλυθεί πολλάκις το πως και το γιατί. Επιγραμματικά ώς δήλωσε και ο Πρωθυπουργός δεν "βουλιάζουμε πλοία με λαθρομετανάστες στο Αιγαίο".Η Σύλληψη και η κράτηση τους προκαλεί σοβαρές περιπλοκές ειδικά με τις Μ.Κ.Ο και με μιαν "Ευρώπη των ανθρώπινων δικαιωμάτων" ως και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συχνά πυκνά να μας κατηγορούν για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και παραβάσεις του Δικαίου που τα διέπει.Για απέλαση ούτε λόγος τόσο γιατί είναι άγνωστες οι χώρες προέλευσης όσο και γιατί δεν έχουν υπογραφεί με όλες συμφωνίες επανεισδοχής. Οι συμφωνίες Δουβλίνου Ι,ΙΙ έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα με την πρόβλεψη για πρώτη χώρα.Η Τουρκία είναι δύσκολη να δεσμευτεί λόγω της πορείας της Ενταξιακής διαπραγμάτευσης της.Κατά συνέπεια ευήκοα ώτα συναντούν προτάσεις αυτού του τύπου αλλά είθισται η Ελληνική κοινωνία να τρέφεται απο τον λαϊκισμό και την κομπορρημοσύνη πεφωτισμένων.Μια απο τις αιτίες που παρήγαγε και την κρίση σε επίπεδο παιδείας, η έλλειψη κριτικής σκέψης

  Για την Χρυσή Αυγή αργά ή γρήγορα η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί με την δέουσα σοβαρότητα απέναντι στις νεοναζιστικές της πρακτικές με ότι αυτό συνεπάγεται

  Για το "αρχηγός της Φώφης" καλό θα είναι άπαντες να αντιληφθούν πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί με τον πιο επίσημο τρόπο συνιστώσα της Ν.Δ. καθώς ενσωματώθηκε πλήρως σε αυτή και καθώς οι ιδεολογικές διαφορές των δύο χώρων είναι ελάχιστες.Οσο πιο γρήγορα γίνει αποδεκτό τόσο το καλύτερο, για το αν το αντέχει η αισθητική του συντάξαντα το κείμενο δεν νομίζω να αποτελεί ζήτημα αιχμής.Οπότε καιρός είναι και σωστά πράττει να προσαρμόσει την αισθητική του για να μην πάθει παραζάλη , ότι έπαθαν δηλαδή κάποιοι άλλοι απο τους στροβιλισμούς.

  Φρόνιμο θα είναι οι Ενοπλες δυνάμεις να παραμείνουν στην αποστολή τους ως έχει οριστεί απο το Σύνταγμα. Για πολλοστή φορά με τρόπο επιπόλαιο, πρόσωπα με χαμηλό δείκτη δημοκρατικής και εθνικής συνείδησης εμπλέκουν τον Ελληνικό στρατό στην Εσωτερική Κοινωνική και Πολιτική ζωή.Ίσως να τους εξασφαλίζει αυτό το τέχνασμα εκλογική πελατεία και αναγνωρισιμότητα αλλά αποτελεί επαίσχυντο ολίσθημα και δημοκρατική εκτροπή.Η Σοβαρότητα πάντα απουσίαζε απο τον τόπο μας ειδικά σε στιγμές κρίσιμες για το Εθνος

  Η Ν.Δ. θα πρέπει να διασφαλίσει την Ηγεμονία της και το Ηθικό της Πλεονέκτημα επι του συνόλου της Ελληνικής Κοινωνίας .Αποτελούν τα μόνα εχέγγυα για την έξοδο απο την κρίση και τούτο γιατί η χώρα μας είναι πλέον υπό ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομική και πολιτική εποπτεία και επιτροπεία, δεν έχει νόημα ούτε να το αμφισβητεί κανείς, ούτε να το ωραιοποιεί. Περιθώρια «δεξιάς» ή «αριστερής» πολιτικής σ’ αυτή τη συγκυρία δεν υφίστανται. Οι πολιτικές μπορεί να είναι μόνο ή ‘φιλικές’ ή ‘εχθρικές’ προς τις «αγορές». Με τις ανάλογες κάθε φορά συνέπειες.Θα πρέπει λοιπόν να διαμορφωθεί άμεσα παρά την δύσκολη συγκυρία να υπάρξει πολιτική υπερκερασμού των δύο αυτών νοητικών σχημάτων στην βάση του Εθνικού σχεδίου και της Εθνικής Στρατηγικής

 32. Στήλη Αλατος avatar
  Στήλη Αλατος 27/06/2013 08:14:24

  Αγαπητέ φίλε,

  H απογοητευση ημων των σκεπτομενων αφορα κυριως το γεγονος -το οποιο νομιζω οτι ως νομικος δεν θα αμφισβητησετε- οτι ο βενιζελος εχει διαπραξει εγκληματα του κοινου ποινικου δικαιου. Βεβαιως ο αρχηγος εχει δειξει οτι δεν επηρεαζεται απο τετοιες λεπτομερειες (βλ. στηριξη μεχρι τελους του Ψωμιαδη) αλλα εξακολουθω να θεωρω οτι καμμια πολιτικη αναγκη δεν επιτρεπει την συμπραξη με τετοιους ανθρωπους.

 33. dinos avatar
  dinos 27/06/2013 08:19:07

  Ο στρατος δημοσιο δεν ειναι ? ας απολυσουμε καμμια 30.000 απο εκει....ετσι κι αλλοιως αντιπαραγωγικοι ειναι τι τους θελουμε ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dinos 27/06/2013 23:07:13

   Πίνεις;

 34. Fil avatar
  Fil 27/06/2013 09:26:28

  Άμα ξεκινάς με ψεύδη όπως ότι δε σου αρέσει ο ξινός τραχανάς και ο πατσάς πως να σε πιστέψει κανείς ; Σε λίγο θα μας πεις ότι είσαι και χορτοφάγος.

 35. ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 27/06/2013 10:17:01

  Συμφωνω μαζι σαs κ. Φαηλε.Αγωνιστηκα οσο μπορουσα και εγω για την αυτοδυναμια στιs προηγουμενεs εκλογεs αλλα δεν τα καταφεραμε.Εγκρινω τιs επιλογεs του Προεδρου παροτι ματωνω γιατι προεχει η σωτηρια τηs πατριδαs, για να εχουν μελλον τα παιδια μαs.

 36. patriotis avatar
  patriotis 27/06/2013 10:18:31

  Το συγκεκίμενο άρθρο με βρισκει 100 % σύμφωνο,Μακάρι να σκέφτονταν και να έπρατταν έτσι όλοι στη Νέα Δημοκρατία για να μην αναγκαζόμαστε εμείς οι παραδοσιακοί δεξιοί να ψηφίζουμε άλλα κόμματα με βαριά καρδιά....

 37. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/06/2013 11:06:37

  Χρήματα, δεν έχουμε. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πιά ουτε φιλότιμο ούτε λεβεντιά.

  Γιατί οι σφαίρες δεν κοστίζουν δα και τόσο ακριβά: Σε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται τον εαυτό τους , τέτοια "λυσαμένα σκυλιά" που έχουν κάνει ειδεχθή εγκλήματα , πυροβολούνται, ή "επειδή προέβαλαν αντίσταση" ή "ενώ προσπαθούσαν να δραπετεύσουν". Ασε πιά , αν έχουν δολοφονήσει και αστυνομικούς...

  Αλλα σε μιά χώρα οπου το κάθε τσογλάνι του κερατά μπορεί να καμαρώνει άφοβα πως πυροβόλησε με RPG (έστω και τζούφιο) το γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας, γιατί να φοβάται ο άλλος να σκοτώσει ,να βιάσει, να ληστέψει? Αφου "το Ελληνα είναι μακάκα!"

  Ηταν να μη μας καταλάβουνε τι ξεφτίλες είμαστε. Τώρα , αντε να τους μαζέψεις...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 27/06/2013 14:12:44

   Ἔτσι μπράβο,ἀπλά πράγματα!!

 38. Antonis avatar
  Antonis 27/06/2013 11:54:20

  Στις επόμενες εκλογές η ΧΑ θα έχει ποσοστό τέτοιο που θα μπορεί να κάνει συνεργασία με την ΝΔ και να βγαίνει πλειοψηφία.

 39. Μαύρη Ομερτά avatar
  Μαύρη Ομερτά 27/06/2013 11:59:52

  Φο-βε-ρό !!! Υποχθόνιο και διαστημικό, όπως και αν το δει κανείς...

 40. GR avatar
  GR 27/06/2013 12:09:53

  Δηλαδη,λιγο χοντρη & αλανιαρα η νυφη ,αλλα τι να κανουμε ,δεν βρισκουμε αλλη...επισης παρακαλουνται τα αγηματα να βαρανε πιο σιγα τις προσοχες γιατι τρομαζει η κυρα Φωφη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ GR 27/06/2013 23:06:27

   Μάλλον δεν με "έπιασες" τι εννοώ αλλά γελάω ακόμη με το σχόλιο. "Χοντρή και αλανιάρα η νύφη"; Κάτι ξέρεις...

 41. tassos.κ avatar
  tassos.κ 27/06/2013 13:23:47

  Τελικά μήπως όλα σε τούτη τη ζωή είναι δανεικά; Γιατί τόση αγωνία και αγώνας να βγάλουν ααπό το κάδρο "λιστα λανγκαρτ" τον Βενιζέλο; Μήπως για να μπορέσει ο Σαμαράς να τον κάνει συννένοχο σε όλα όσα θα ακολουθήσουν σε βάρος του Ελληνικού λαού;; Υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει και την ανάπτυξη και την εξυγίανση. Το είπε και ο Κακλαμάνης . Είπε για ποιό λόγο έκλεισε η ΕΡΤ. Στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ανήκει. Ίδωμεν.. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

 42. Χρήστος avatar
  Χρήστος 27/06/2013 14:02:18

  Μετά τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με την λογική σου Φαήλο, θα πρέπει να πούμε ναι και σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά μας λες. Σε ψήφισα στη Β Πειραιώς, και ίσως είσαι ο μόνος λόγος αν θα ξαναψηφίσω ΝΔ, και όχι Χ.Α.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χρήστος 27/06/2013 23:05:10

   Δεν λέω αυτό! Μην τρελαθούμε...

 43. Κωστακης avatar
  Κωστακης 27/06/2013 15:43:54

  Το μονο Υπουργειο που αυξησε τις δαπανες του ειναι αυτο του ΠΡΟ.ΠΟ. Στον τομεα της Υγειας και της Παιδειας εγινε βαρβατο τσεκουρωμα, με την προφαση του εξορθολογισμου, παρολες τις διαβεβαιωσεις του νυν αντιπροεδρου για το αντιθετο. Στειλανε προσωπικο για την φυλαξη του Εβρου για την παταξη της λαθρομεταναστευσης και ενω χαιρονται και βγαζουν δελτια τυπου για την επιτυχια του μετρου, το δρομολογιο των σωματεμπορων αλλαξε και γινεται εισαγωγη ανθρωπων απο τα συνορα της Αλβανιας. Αυτο ειναι το αποτελεσμα...Ημιμετρα και παιδαριωδη λαθη. Και περναει ο καιρος...

 44. Κωστακης avatar
  Κωστακης 27/06/2013 15:50:37

  Δειτε κι αυτο
  http://www.youtube.com/watch?v=IL8Tqgx57Z4

 45. DebbyTant avatar
  DebbyTant 27/06/2013 23:44:43

  Εχετε στοχους εσεις.
  Μηπως ειστε κ εσεις στοχοι?

 46. ερημο χωριουδακι μου... avatar
  ερημο χωριουδακι μου... 28/06/2013 00:24:03

  Το θεμα της ασφαλειας στην Ελληνικη υπαιθρο, που θιγεις αγαπητε Φαηλο, εχει πολλες εκφανσεις.
  Μη ξεχνατε την δηλωση της αλ Σαλεχ, της γνωστης συμβουλου του Βουγια, πως η Ελληνική υπαιθρος ειναι εγκαταλελειμενη, με αδεια χωρια, που μια χαρα μπορει να δοθει στους Εποικιστες που συσσωρευει στην Ελλαδα η Συμμωρια που κυβερναει τον κοσμο!

  Αυτο ειναι το σχεδιο και μαζι με την κατοχη εδαφους απο τους αγωγους των μουσουλμανικων κεφαλαιων που επεβαλαν οι χωροφυλακες της υφηλιου, τα 27% των Νατούρα, των αρκτουρων, των καρετα καρετα και μονακους μονακους, τα λιμανια, τα φωτοβολταικα, τα κατασχεμενα , θα αφησουν στους Ελληνες τις αθλιες πολεις και τα γκετο, ή σε χωρια παραδομένα, χωρις την παραμικρη παρουσια του κρατους για την φυλαξη τους!
  Στην υπαιθρο εχει αρχισει καιρο τωρα να υποβοσκει ενα ιδιοτυπο καθεστως τρομου, τα γεροντια που παρεμειναν στα ερημωμενα χωρια μας ζουν στην σκια του φοβου, δεν υπαρχει καμια εκφραση του ελληνικου κρατους πια να στηριξει τις κοινοτητες που κρατησαν ζωντανο τον ελληνισμο ακομα και με τις χειροτερες συνθηκες!
  Παει το σχολειο, ο αστυνομος, ο γιατρος, ο παπας, ο δασοφυλακας, ο αγρονομος, ο,τι δηλαδη συνιστουσε τη δομη της κοινοτητας και που πρωτοι τους εξολοθρευσαν οι κομμουνοτσολιαδες, οταν εκαναν “αντισταση” δολοφονώντας τους στην περιοδο 43-49. Η Ελλαδα μετα το 50, φροντισε την ασφαλεια της υπαιθρου, αλλα μετα το74 οι “Νικητές ηττημενοι”, οι γεννιτσαροι του ΠωλειταιΧανιου, φροντισαν να διαλυσουν τα παντα! με τους “καπποδιστριες”, τα πολυδυναμα, τις συνενωσεις, τους “Καλλικρατες”, αποδομησαξ και απογυμνωσαν την εσωτερικη αμυνα και την ασφαλεια στην υπαιθρο.
  Στην Ήπειρο ζουν ερημοι οι πολιτες, στις ορεξεις συμμοριων που ξεπερνουν την φαση των πλιατσικολογων και φτανουν σε, εθνικου κινδυνου, πάνοπλους επιχειρησιακούς “εχθρους”. Στρατούς ολακερους...
  Ας συλλογιστουν οι πολλοι απο μας κι ας απαιτησουν με την ψηφο τους να παρουν θεση οι διεκδικητες της εξουσιας, που πολυ συντομα θα τρεξουν να την ζητησουν.
  Οσο ειναι, αν υπαρχει, καιρος. Γιατι πολυ συντομα, αν δεν αντιδρασει η πολιτεια, τα τρομακτικα βιντεο που σε προηγουμενες αναρτησεις ειδαμε, θα εχουν πρωταγωνιστες τους …λαιμους μας!

  Και γι αυτους που θα λενε τι λεει για τους “δολοφονους” των κεφαλων των κοινοτητων, ας δει τι εγραψε ενας δικος τους για τα εργα και τις ημερες τους…
  Οταν ξεκληριστηκαν χωρια και ξενομεριστηκαν για να σωθουν χιλιαδες ψυχες!
  Οταν τολμουν τα αθυρματα να ουρλιαζουν στα κατειλημενα οχυρα τους “εαμ, ελας Μελιγαλας”. Απειλωντας, χαμενοι στο μισος τους, ετοιμοι να επαναλαβουν τα …χειροτεχνηματα τους!

  http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_columns_2_29/05/2005_145307

 47. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/06/2013 23:00:39

  Φρόντισε να να καθαρίσει η Πολιτική και η Παράταξηαπό τους ελεώ πατρός ανίκανους κι ανήθικους.
  Φρόντισε να μην καταλάβουν τη χώρα για άλλη μια φορά οι νέοι νταβατζίδες.
  Καθώς φαίνεται τρέχουν για τα δώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.