#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2011 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «από μηχανής Νίκος» έσωσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»;Μπας και μας κυβερνά ο λάθος αδελφός; αναρωτιόμασταν στις 22/2/2011

Από ότι δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο σωστός μας κυβερνά έστω και παρασκηνιακά. Η φημολογία είναι πάρα πολύ έντονη αν και είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί.  Ο άνθρωπος-καταλύτης των χθεσινών εξελίξεων ήταν ο Νίκος Παπανδρέου. Ήταν αυτός που μετέπεισε τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του.

Ο Γιώργος ήταν έτοιμος, ήταν αποφασισμένος να παραδώσει την εξουσία σε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Είχε έτοιμο το κανό και το ποδήλατο και θα έφευγε για ολιγόμηνες θερινές διακοπές.  Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι και η μαμά Μάργκαρετ έκανε την παρέμβαση της, λειτουργώντας επικουρικά στην προσπάθεια του Νίκου. Επιβεβαιώνονται όλοι όσοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν ήταν οικογενειακή, Παπανδρεϊκή  υπόθεση. Ακόμη και στην οκταετή «παρένθεση Σημίτη» ο Γιώργος ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο και στο τέλος πήρε το κόμμα χωρίς καμία διαδικασία!

Ο σκιώδης πρωθυπουργός Νίκος, φαίνεται ότι άλλαξε έστω για λίγο τον ρου της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, μετέθεσε για αργότερα την πτώση του «μεγάλου αδελφού». Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει τέτοια αναταραχή, που πολλά στελέχη μιλάνε πλέον ανοικτά , αν και όχι δημόσια, για τα του οίκου τους.  Θεωρούν ότι ο Νίκος κρύβεται πίσω από πολλές στρατηγικές αποφάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από δύο μήνες σε άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση, ο Νίκος "άδειασε" πολιτικά τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντας του κρατικίστικη νοοτροπία με αφορμή βασικές πτυχές της οικονομικής του πολιτικής. Στο άρθρο με τίτλο "Μαθήματα συμπεριφοράς", ο Νίκος Παπανδρέου δεν δίστασε να εκφράσει δημοσίως την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα της τελευταίας νομοθετικής πρωτοβουλίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που κατά τον ίδιο είναι πιθανό να οδηγήσει στη «μη είσπραξη εσόδων», γεγονός που θα ισοδυναμούσε με καταστροφική εξέλιξη στις οριακές δημοσιονομικές συνθήκες. Η πολιτική του ανάλυση, εστιαζόταν στην «απίστευτη νομολαγνεία» που κατατρέχει το πολιτικό μας σύστημα και έχει οδηγήσει στην εμπέδωση από μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μίας «κρατικίστικης νοοτροπίας», η οποία βλέπει το κράτος ως αστυνόμο.

Του χρεώνουν δηλαδή την ιδεολογική μετατόπιση του κινήματος στη νεοφιλελεύθερη πρακτική καθώς και την πλήρη πρόσδεση της χώρας στο άρμα του «Ατλαντισμού». Ενδεχομένως  αν πολλοί στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν αξιοποιηθούν σε άλλα πόστα να έχουν να πουν πολλά επί του θέματος. Γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που θεωρούν ότι τους καταλογίσθηκαν ευθύνες για επιλογές που δεν ήταν δικές τους. Το σενάριο αυτό προβλέπει ως ανασχηματισμό μια ανακύκλωση των προσώπων που εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Παπανδρέου εξελίσσεται στον «μεγάλο παίκτη» της κυβερνητικής τακτικής, ενδεχομένως στον άνθρωπο που παρασκηνιακά κινεί τα νήματα της εξουσίας. Οι χθεσινές εξελίξεις τον οδήγησαν στο προσκήνιο.  Η παρέμβαση του έσωσε πρόσκαιρα το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» αλλά και τα εξαπτέρυγα, τα οποία μέχρι το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, βρίσκονταν σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Φλέρταραν επί μήνες πολιτικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός πήγε να κάνει Κυβέρνηση συνεργασίας με τον Σαμαρά !!!

Οι βυζαντινού τύπου δολοπλοκίες, οι συσχετισμοί δυνάμεων εντός του Κινήματος και  ο «από μηχανής Νίκος» απέτρεψαν τον Πρωθυπουργό από το να παραιτηθεί. Όπως και το 2007,  συμπληρώνουν κάποιοι με νόημα…

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/06/2011 10:21:21

  Όντως περίεργος ο ρόλος του Νίκου διαχρονικά.
  Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτός δεν ήταν που είχε ανακαλύψει ότι ο Κοσκωτάς βρίσκεται στη Κολομβία (ή κάπου κατά κεί) όταν τον έψαχνε όλη η Ελλάδα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Strange Attractor 17/06/2011 10:26:45

   !!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Επώνυμος 17/06/2011 14:55:43

    Ήσουν μικρός τότε επώνυμε και δεν τα θυμάσαι καλά!!!

  • jkr avatar
   jkr @ Strange Attractor 17/06/2011 12:53:10

   Βραζιλία

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ jkr 17/06/2011 14:56:17

    I stand corrected.

  • kiki avatar
   kiki @ Strange Attractor 17/06/2011 13:49:49

   Μαζι βρε Αττρακτορα στο κολπο ηταν, η παρεα ειναι μια διαχρονικα.
   Νεοι Επιχειρηματιες λεγονται.
   Μια παρεα δημιουργημα της Μαγκυ, για να ελεγχουν τον ΓΑΠ, ο οποιος δεν ειναι και ιδιαιτερων πνευματικων προσοντων.
   Σαλλας, Τρεπεκλης, Παπακωνσταντινου Γιαννης, Σεφερτζης, Δασκαλοπουλος,ο γιος του Χαραλαμποπουλου, και αλλοι.
   Μεχρι σημερα ο ιθυνων νους αυτης της παρεας ο Νικολακης.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Strange Attractor 17/06/2011 14:21:29

   Το αντίθετο θα έλεγα.

   Εξηγούμαι: Δεν θυμάμαι την πηγή (Σουν Τζου ή Κίτρινος αυτοκράτορας) αλλά στην Ανατολή η εξουσία ασκείται με αυτόν τον τρόπο καθώς αυτό προσομοιάζει με τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Οι όροι που χρησιμοποιώ ανταποκρίνονται στην εποχή που γράφτηκε η πραγματεία αλλά προσαρμόστε τους ανάλογα με τα δεδομένα της εποχής.

   Είναι ο πρίγκιπας και ο υπασπιστής του.

   Ο πρίγκιπας παρακολουθεί σιωπηλός και αυτός που αναλαμβάνει να μεταδώσει στον κόσμο ή να υπολοιήσει την επιθυμία του.

   Με αυτό τον τρόπο κάθε αστοχία δεν στρέφεται εναντίον του πρίγκιπα και κάθε επίθεση δεν έχει στόχο τον ίδιο αλλά τον υπασπιστή. Πιστεύω ότι είναι απλό να κατανοηθεί παρά το γεγονός ότι πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που είχα ασχοληθεί με το θέμα. Ο πρίγκηπας μένει στο απυρόβλητο και η οργή των υπηκόοων στρεφεται εναντίον του εκφραστή της θέλησης του θρόνου και όχι εναντίον του θρόνου. Επιπλέον το γεγονός ότι ο πρίγκιπας μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχος τα δρώμενα κια την ανάδραση διαφόρων κύκλων και ομάδων που δρουν στο πολιτικό γίγνεσθαι σε σχέση πάντα με τις αποφάσεις που υπάρχουν προς υλοποίηση είναι σε θέση να σχηματίσει ακριβή εικόνα για το γίνεται στο βασίλειο του.

   Αν δεν κάνω λάθος αυτό γίνεται επίσης στις διάφορες συνωμοτικές ομάδες όπου χρέη αρχηγού κάνει κάποιος αυχράνθρωπος και ο πραγματικός αρχηγός δρά πίσω από το σκοτάδι της ανωνυμίας.

   Και απο εδώ ας μου επιτραπεί αφ'ενός να δικαιώσω εκ των υστέρων την τακτική χαμηλού προφίλ που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς το πολιτικό σκηνικό διαφαίνεται τελείως διαφορετικό από αυτό που νομίζεται πως είναι.

   Παρεμπιπτόντως, σκέφτομαι πως το αντινιους θα πρέπει να προσφέρει χέρι βοηθείας στον Πάνο Καμμένο καθώς κατά τα φαινόμενα και την ταπεινή μου γνώμη βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιπάλους σίγουρα πολύ μεγαλύτερους από το διαμέτρημα του ίδιου.

 2. ΠΑΝΟΣ avatar
  ΠΑΝΟΣ 17/06/2011 10:31:54

  Απορία ! Οταν κανουν πολιτική ανάλυση μεταξύ τους - όπως πχ στη φωτογραφία - μιλάνε ελληνικά ή αμερικάνικα ?

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ ΠΑΝΟΣ 17/06/2011 10:41:58

   Αμερικάνικα βέβαια... Που να καταλάβει ο Giorgos από ελληνική ορολογία!

  • Y. avatar
   Y. @ ΠΑΝΟΣ 17/06/2011 10:42:14

   Μα φυσικά στη μητρική τους γλώσσα. Απορώ που διερωτάσαι

   • ΠΑΝΟΣ avatar
    ΠΑΝΟΣ @ Y. 17/06/2011 11:19:39

    Αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση όταν τον ακούω να μιλάει, είναι ότι είναι ξεκάθαρο πως σκέφτεται στα αγγλικά. Φαίνεται από τα σαρδάμ που κάνει.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΠΑΝΟΣ 17/06/2011 11:47:00

   Η Ακρίτα που πήγαινε στα παιδικά τους πάρτυ είχε πει στον Θέμο ότι βαριότανε γιατί μιλάγανε αγγλικά.

 3. nickname@taleftaiparchoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparchoun.gap 17/06/2011 10:34:11

  ..Μεγάλε ηγέτη ! Βάλε τον Νίκο υπουργό παρά(ή Πρό) τω προθυπουργώ !!!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ nickname@taleftaiparchoun.gap 17/06/2011 11:57:05

   πρωθυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ...καλύτερα...

 4. anonymos avatar
  anonymos 17/06/2011 10:34:41

  Κανένας δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον Νίκο, ούτε για τον Αντρίκο ούτε πολύ περισσότερο για τον Γιωργάκη ούτε και για τους υπουργίσκους του, μην πέφτετε στην λούμπα. Αν θέλει να σωθεί ο μόνος δρόμος είναι αμεση κατάργηση των μνημονίων Ι και ΙΙ και επιστροφή των κλεμένων.

  • Y. avatar
   Y. @ anonymos 17/06/2011 10:44:04

   Τα παράπονά σου, στο φάκτορα

 5. man8os avatar
  man8os 17/06/2011 10:35:47

  Ενδιαφερον. Αρα ο πραγματικος εχθρος δεν ειναι ο Γιωργακης αλλα οσοι ειναι πισω του...

 6. Y. avatar
  Y. 17/06/2011 10:37:12

  Κι η μαμά, κι η μαμά
  Μη ξεχνάτε ότι είναι κλασικός τύπος μαμάκια (ο ΓΑΠ)

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Y. 17/06/2011 18:21:38

   Παράξενο, γιατί οἱ Ἀμερικανικές οἰκογένιες δέν εἶναι close!!!

   • Y. avatar
    Y. @ Φωτεινή 18/06/2011 00:13:05

    8/5/2011
    “...πάντοτε ήσουν παιδί της μισέλληνης μαμάς σου, που επειδή τη παράτησε ο άνδρας της, της προέκυψε ως αποθημένο η Ελλάδα και οι Έλληνες..”

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/06/2011 10:44:13

  ΑΝΤΙ να ασχολουμαστε με τη Σωτηρια της Χωρας ασχολουμαστε με τη σωτηρια του ΠΑΣΟΚ ??? Αυτο γινεται απ το πρωι !!

  Τι σημασια εχει ποιος θα υπογραψει το Μνημονιο ΙΙ και το νεο ΔιαστημοΔανειο 120Δις ( παλι μεσα επεσα! ) ????????

  δλδ τι? η υπογραφη του Μπεννυ θα ειναι ελαφρυτερη και Πρασινοτερη του ΠΑΠΑκιου?? Ο Μπεννυ θα εχει.. "ουρα" την "αποφαση" να υπογραφει μονος του ???? ειναι και Συνταγματολογος ( εστω Πρασινος )
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ !!

  ΠΠ

  • juliet avatar
   juliet @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/06/2011 10:51:32

   Δηλ.σαν συνταγματολόγος θα ζητήσει την ψήφιση με 180 όπως ζητούσε ή τώρα σαν ΥΠ.ΟΙΚ με 151 ,με ότι αυτό συνεπάγεται.
   Να η εξυπνάδα ,καθαρίσαμε με τούτον....πάνε οι προαγωγές.

   • kiki avatar
    kiki @ juliet 17/06/2011 13:55:28

    Ιουλιεττα,
    εχει απολυτο δικιο ο ΠΠ,
    στοχος μας ειναι και παραμενει η Δανειακη Συμβαση η πρωτη.
    το μεσοπροθεσμο ερχεται για να καλυψει συνταγματικα την πρωτη που ειναι ακυρη σαν αντισυνταγματικη .

 8. juliet avatar
  juliet 17/06/2011 10:45:27

  Κατά τη γνώμη μου ένα έξυπνο παιδί που γεννήθηκε μετά απο ένα άλλο μέτριας αντίληξης.Το παιδί τούτο ήτανε καταδικασμένο να ζεί στη σκιά γιατί το σύστημα ήθελε συνέχεια ,για τον κόσμο το όνομά του δεν έλεγε τίποτε ,ενω του πρώτου το όνομα και μόνο μπορούσε να καλύψει οτιδήποτε,ακόμη και ανεπάρκεια.
  Και απο εκεί και πέρα αρχίζει η παράνοια ......και εμείς στη μέση.
  Παιδιά, μισεί τους Ελληνες ,τους θεωρεί κατώτερους και αυτός και μόνο είναι λόγος να μας ταπεινώνει,να μας σέρνει στα σκλαβοπάζαρα του χρήματος.
  Ειναι η σχιζοφρένεια του έξυπνου απέναντι στη μοίρα του!!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ juliet 17/06/2011 11:03:21

   ποιος είναι μικρότερος;

   • kiki avatar
    kiki @ αλλενάκι 17/06/2011 13:52:56

    Γιωργος Σοφια Νικολακης Αντρικος

 9. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 17/06/2011 10:52:15

  Αυτός που είναι πίσω στη φωτογραφία ποιός είναι,ο Ρόμπερτ Ντυβάλ ή ο γέρος της δημοπρασίας?

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Dee Jay Stelios 17/06/2011 14:13:50

   Άν κρίνω από τους άλλους δύο, ο Τσακ Νόρρις.

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ ήγγικεν 17/06/2011 14:40:41

    Χωρίς μαλλιά ο Τσακ?Μάλλον απο αυτά που θα ακούει απο τα αδέρφια του ελέους....

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/06/2011 10:58:51

  Και η Θεοδωρα εσωσε τον Ιουστινιανο στη σταση του Νικα οταν ηταν ετοιμος να τα παρατησει.Ο Γιωργος ειναι πιο μαλακος χαρακτηρας αλλα ο Νικος δεν αστειευεται.
  Οπως ειχα γραψει ηταν ο μονος που ειχε γραψει αρθρο στην Εστια υπερ του πολεμου στο Ιρακ οταν ο αδελφος του που ηταν και ΥΠΕΞ και επρεπε να τοποθετηθει απεφευγε.

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 17/06/2011 11:08:25

   Ομως δεν εχουν καμμια σχεση η καταστασεις και αλλο ο Ιουστινιανος στο υπερλαμπρο Βυζαντιο και αλλο η Γιωργος στην πτωχευμενη Ελλαδα.

  • zonitis avatar
   zonitis @ ψυχραιμια 17/06/2011 13:29:57

   Δηλαδη ο Νικος τωρα κανει την Θεοδωρα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 17/06/2011 21:35:03

   Γεια σου ρε Ψυχραιμία! Βλέπω την εθνική υπερηφάνεια να ξεχειλίζει από μέσα σου για τη γενναία στάση του Νίκου υπέρ των εθνικών σας συμφερόντων!

   Μην ξεχνάς ρε συ ότι ο ΓΑΠ μπορεί και να καιγόταν αν εμφανιζόταν στη σέντρα. Έπρεπε να κάνει πολιτική και να πείσει το πόπολο ότι σκέφτεται σαν Έλληνας.

   Κρίμα πάντως που ένα μυαλό σαν το δικό σου να μην είναι στο δικό μας πλευρό. Αληθινά κρίμα.

 11. juliet avatar
  juliet 17/06/2011 11:37:41

  @Αλλενάκι
  κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχω και δεν βγαίνουνε ανάρτηση μερικά.
  Ο Νικολά είναι ο δεύτερος

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 17/06/2011 12:05:41

  Λυπάμαι αλλά το τρένο πέρασε και χάθηκε. Δεν περιμένω τίποτα πια. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν όλα. Την τετραετία θα την εξαντλήσουν και μαζί της θα εξαντληθούμε κι εμείς.
  ΜΠ

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/06/2011 12:16:51

  Μ.Ο ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

 14. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 17/06/2011 14:33:52

  Ο Νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο.
  Από μια οικογένεια που τα μέλη της ΠΟΤΕ δεν δούλεψαν στη ζωή τους και ζουν παρασιτικά με λεφτά του ελληνικού λαού την ίδια ώρα που δηλώνουν "Μετανάστες" στην Ελλάδα με.... Αμερικάνικη καρδιά τι να περιμένει κανείς;
  Όταν θα ξυπνήσει ο κόσμος που θα βρεθεί όλος αυτός ο άθλιος εσμός;

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ ΔημΒας 17/06/2011 14:42:11

   Back in the USA

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.