#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο απόλυτος εκβιασμός της Ελλάδας σε εξέλιξηΔυστυχώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ο απόλυτος εκβιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον έχουμε ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας. Πλέον η ίδια η χρεοκοπία και η μη καταβολή της 6ης δόσης συνδέεται άμεσα με ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Το κούρεμα των ομολόγων και οι εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες και τους άλλους κατόχους ελληνικών τίτλων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο εκβιασμός έλεγε: «Πάρτε τα μέτρα που δεσμευτήκατε κι εμείς θα σας δώσουμε τα λεφτά». Από προχθές με το κόλπο του Τσαρλς Νταλάρα, έχει άλλο περιεχόμενο.

«Δεχθείτε υψηλά επιτόκια και εγγυήσεις ακόμη και για εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για να γίνει το κούρεμα και να πάρετε την 6η δόση».

Εκεί καταλήξαμε και καταντήσαμε. Η περίφημη διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Παπανδρέου πήγε περίπατο την δε προσωπικότητα και τα κονέ του κ. Λ. Παπαδήμου ακόμη δεν τα έχουμε δει.

Λέτε πρώτα να μας θάψουν και μετά να ενεργοποιηθεί ο νέος πρωθυπουργός; Αλλά τι νόημα θα έχει κάτι τέτοιο;

Το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών είναι έντονο και πολύ βρόμικο σε βάρος της Ελλάδας. Πλέον τα περιθώρια είναι ελάχιστα αφού μια είναι η φράση που ακούγεται από τους δανειστές μας: Γραπτές εγγυήσεις, υπογραφές.

Ακόμη και το ΔΝΤ που δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα στη σημερινή συνέντευξη τύπου τάχθηκε υπέρ των ελληνικών διαβεβαιώσεων που ζητά η Ευρώπη, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να εννοεί και υπογραφές από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η σύνδεση, πάντως, του κουρέματος με την 6η δόση είναι ότι πιο ύπουλο έχει γίνει. Οι τραπεζίτες διά στόματος Νταλάρα, αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν υπέρ τους τούς όρους του κουρέματος και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει ένα μεγάλο ποσοστό για να ξεκινήσει το haircut. Αν αυτό συμβαίνει τότε θα πρέπει να αναζητηθούν τα ανταλλάγματα που έχει δώσει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Βενιζέλος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ταξίδι του ο κ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες θα κομίζει επιστολή γενικού περιεχομένου που θα υπογράφεται από τους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε να μην εμπλέκονται οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς σε πιο ειδικές υποχρεώσεις και εγγυήσεις. Με την επιστολή αυτή ίσως από τη Δευτέρα να υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία για το κούρεμα και το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει κάπου να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς. Αφού ανάγκασαν όλο τον ελληνικό λαό να... παρακαλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να πάρουμε τη δόση, τώρα μας έβαλαν ξανά στη μέγκενη της πίεσης ζητώντας ότι πολυτιμότερο έχουμε. Την εθνική αξιοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gynner avatar
  gynner 17/11/2011 22:56:41

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο εκτός απο την τελευταία παράγραφο.Κανένας Ελληνας δεν παρακάλεσε για κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας".Ο λαός αυτό που πραγματικά ήθελε το εξέφρασε την 28η Οκτωβρίου στους δρόμους όλων σχεδόν των πόλεων της χώρας.

  • jkr avatar
   jkr @ gynner 17/11/2011 23:17:04

   ΕΚΛΟΓΕΣ!

  • tak avatar
   tak @ gynner 18/11/2011 07:53:06

   Όμως, όλες οι μετρήσεις ήθελαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό να θέλει συγκυβέρνηση ή να μη θέλει εκλογές τώρα... Δε λέω, τα γκάλοπ στην Ελλάδα, γίνονται και κατά παραγγελία...

  • madprof avatar
   madprof @ gynner 19/11/2011 08:14:51

   Ειδικά η τελευταία φράση "ζητώντας ότι πολυτιμότερο έχουμε: Την εθνική αξιοπρέπεια", εκλαμβάνεται ως γκροτέσκο αστείο!
   Η μεταπολιτευτική νεποτιστική νομενκλατούρα του Πολυτεχνείου, αφού μας οδήγησε στην χρεοκοπία ως χώρα και σε υπαρξιακό αδιέξοδο σαν πολίτες, τώρα απαιτεί να είναι ο σωτήρας μας!
   Αιδώς Αχρειότατοι και Αχρειότατες της κοινωνίας Μας!

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 17/11/2011 22:59:27

  δωσε θαρρος στον χωριατη να σ ανεβει στο κρεβατι

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ βουλα ελευθεριαδου 17/11/2011 23:22:05

   +1000

 3. Petruchio avatar
  Petruchio 17/11/2011 23:07:07

  Την εθνική αξιοπρέπεια την έχει χάσει η Ελλάδα όχι από τις απιτίσεις των δανειστών της γιατί όταν χρεωμένος ως το λαιμό αυτά συμβαίνουν.

  Την εθνική αξιοπρέπεια μας την στέρησαν αυτοί που αντί να επωφεληθούν από τα χαμηλά επιτόκια επί ευρώ για να μειώσουν το χρέος αυτοί το άυξησαν.

  Αυτοί που ενώ αυξάνονταν το ΑΕΠ δεν αύξαναν αντίστοιχα τα έσοδα από φόρους αλλά επέτρεπαν να αυξάνει η φοροδιαφυγή.

  Αυτοί που υπόσχονταν διορισμούς με αντάλλαγμα ψήφους και δεν προσάρμοζαν την οικονομία στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

  Αυτοί που μοίρασαν τις επιδοτήσεις σε αγρότες που κάθονταν στα καφενεία και μια φορά το χρόνο έκλειναν την εθνική, σε ΙΕΚ για εκπαιδεύσεις εργαζομένων που ήταν μούφα, σε έργα που υπερέβαιναν τον προϋπολογισμό τους και το χρονικό όριο για την κατασκευή τους.

  Αυτοί που έδιναν μαϊμού συντάξεις, ψέυτικα επιδόματα και άλλα πολλά.....

  Αλλά είναι βολικό να φταίνε οι ξένοι για τα χάλια μας γιατί αλλιώς θα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και πολλοί από εμάς δεν το θέλουνε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Petruchio 18/11/2011 00:00:04

   Αυτά τα έχω γράψει πολλές φορές εδώ πέρα. Βέβαια, εδώ έχουμε και μία παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία-τρομοκρατία, δεν πρέπει να το ξεχνούμε αυτό. Χώρες πολύ πιο ευνομούμενες από εμάς έχουν πρόβλημα. Η Αυστρία για παράδειγμα έχει μήπως την κακοδιοίκηση της Ελλάδας; Και όμως, αρχίζει και αυτή να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον δανεισμό της. Άρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά του στυλ "φταίμε μόνο εμείς", σαν τον λαϊκιστή νεοφιλελεύθερο ταλιμπάν Πορτοσάλτε.
   Αλλά βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα διοικήθηκε σωστά και ότι δεν φέρει τις ευθύνες της για την χρεωκοπία της. Καλό είναι να δίνονται και οι δύο διαστάσεις του ζητήματος. Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο γράφει "όπου βρίσκεται το πτώμα, εκεί μαζεύονται και τα όρνια".

   • Petruchio avatar
    Petruchio @ ΒΙΣ 18/11/2011 02:24:27

    Χαίρομαι που συμφωνούμε για το εσωτερικό μας πρόβλημα. Δηλαδή το πελατειακό - κομματικό κράτος.
    Το ευρώ έχει όντως προβλήματα, για την ακρίβεια έχει μαγάλα προβλήματα...
    Προτείνω όμως να είμαστα πρακτικοί. Το ευρώ έχει δύο επιλογές (τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε) είτε να συνεχίσει να υπάρχει ως ισχυρό και σοβαρό νόμισμα (κάτι που θεωρώ ως το πλεον ισχυρό ενδεχόμενο), είτε να διαλυθεί η ευρωζώνη και να επιστρέψουμε στα εθνικά μας νομίσματα.

    Ότι από τα δύο και να συμβεί, από την στιγμή που είμαστε μια χώρα με διαλυμμένο κράτος, υψηλό χρέος και μεγάλα πρωτογενή ελλείματα ο δρόμος για εμάς είναι ένας. Δημιουργία ταχύτατα πρωτογενών πλεονασμάτων και έστω στοιχειώδης λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Άρα ας επικεντρωθούμε στα δυσάρεστα πλην αναγκαία που πρέπει να κάνουμε εμεις στην πατρίδα μας και ας αφήσουμε τους Γερμανούς να ανησυχούν για την πορεία της Ευρωζώνης. Και αν είμαστε τυχεροί στην προσπάθεια μας αυτή οι Ευρωπαίοι και το ευρώ θα μας σταθούν συμπαραστάτες για το κοινό μας συμφέρον.

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ Petruchio 18/11/2011 11:29:19

     Σε διάβασα και δεν διαφωνώ αλλά αναρωτιέμαι τι δουλεία κάνεις?

   • madprof avatar
    madprof @ ΒΙΣ 18/11/2011 18:21:15

    Η Αυστρία είναι ατυχές παράδειγμα. Είναι εκτεθειμένη σε Ιταλικά ομόλογα, απλά!
    Συμφωνώ απολύτως με τον "Petruchio" παρακάτω που γράφει τα αυτονόητα!
    Είναι δυνατόν το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο να έχουν σαν εθνικό νόμισμα το ευρώ και εμείς να οδηγηθούμε σε πληθωριστικό εθνικό νόμισμα;
    Τόσο άχρηστοι είμαστε; Όποιος επιμένει ας πάει Σκόπια μια βόλτα να δει τις τιμές, το κόστος ζωής και τους μισθούς των 100-150-200 ευρώων να πεισθεί. Η βενζίνη κοστίζει 1.30 ευρώα! Ο πάτος του βαρελιού δεν χωροτοποθετείται κατά βούλησή μας, κύριοι!

  • anetos avatar
   anetos @ Petruchio 18/11/2011 07:36:59

   +100000

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Petruchio 18/11/2011 21:56:14

   petrutsio

   αυτή είναι η αλήθεια αλλά γιατί δεν την καταλαβαίνουν περισσότεροι εδώ μέσα?

 4. Leonidas avatar
  Leonidas 17/11/2011 23:13:08

  Το ότι το θέμα με το κούρεμα ήταν συμφωνημένο σε πολύ γενικές γραμμές ήατν γνωστό σε όσους διάβασαν προσεκτικά τα συμφωνηθέντα στις 27 Οκτωβρίου.
  Τα περί '' θα μειώσουμε το χρέος κατά 100 δισ. ευρώ'' ήταν προσωπικές εκτιμήσεις του Βενιζέλου και των άλλων του ΠΑΣΟΚ που τα παρουσίαζαν ως πανάκεια, ενώ οι όροι ήταν άκρως ευνοϊκοί για τις τράπεζες.
  Αλλωστε τα ίδια άτομα εκβίασαν τον ελληνικό λαό πάρα πολλές φορές από τον Μάιο του 2010.
  Και τώρα, που υπαρχει η κυβέρνηση ''Συνεργασίας'' , τίποτε δεν τους σταματά πιά..

  Λυπάμαι πολύ για όσους νόμιζαν ότι 'σωθήκαμε' με την συναίνεση της Ν.Δ...
  πάρτε το χαμπάρι- το βαρέλι δεν έχει πάτο. Ούτε και η Ελλάδα έχει πάτο στην καταράκωση της - έχουμε ήδη ξεπατωθεί!

 5. sapere aude avatar
  sapere aude 17/11/2011 23:21:24

  Το 2010 ο Ούγγρος κεντροδεξιός πρωθυπουργός - διώχνει το ΔΝΤ απο τη χώρα του- αντιδρώντας στα συμφωνημένα απο την κυβέρνηση των σοσιαλιστών μέτρα λιτότητας. Λίγους μήνες μετά η Ουγγαρία και η κεντροδεξιά κυβέρνηση επιστρέφει ζητώντας τη βοήθεια του ΔΝΤ. Ο Σαμαράς μέχρι προσφάτως έφερνε ως παράδειγμα "άλλου δρόμου" την Ουγγαρία (έχει βιομηχανία και εξαγωγές-πολαπλάσια μικρότερο χρέος απο της Ελλάδας)

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/11/2011 23:21:46

  Ποτέ στη ζωή δεν έγινε, ο εκβιαστής να σταματάει σε ότι παίρνει από το θύμα . Πάντα συνεχίζει, ζητώντας όλο και περισσότερα...... Δύο χρόνια τώρα, ένας ολόκληρος λαός , θύμα λίγων κυνικών και ανελέητων εκβιαστών που ζητούν, ζητούν.....με απώτερο σκοπό να αρπάξουν τον πλούτο μας , να μας στερήσουν την εθνική μας κυριαρχία, να μας εξευτελίσουν και να μας υποδουλώσουν. Μέχρι ποιό σημείο είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε; Μέχρι που θέλουμε να φτάσουμε; Ποιό είναι το όριο για εμάς που θα πούμε ' ως εδώ'; Δεν έχουμε καταλάβει το σημαντικό: Οσο περισσότερο υποχωρούμε , τόσο αποθρασύνονται και τόσο περισσότερο μας εξευτελίζουν. Αν για να δοθεί η δόση μας ζητήσουν ένα νησί; Θα υποχωρήσουμε πάλι σαν πρεζάκηδες, έρμαια της εξάρτησης; Είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν έχει ούτε προοπτική , ούτε τέλος. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι εκβιαστές και οι εγχώριοι υπηρέτες τους. Εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να καταλάβουμε ότι έρχονται δύκολοι καιροί, αλλά πρέπει να δώσουμε ένα τέλος και ν'αρχίσουμε από το μηδέν. Και όταν λέω μηδέν ,εννοώ ότι θα στερηθούμε όλα όσα θεωρούνται αυτονόητα ,γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά τουλάχιστον, θα σταματήσουμε να είμαστε οι πόρνες που ξευτιλίζονται για την δόση τους και στο τέλος πεθαίνουν μόνες και αβοήθητες ,σαν τα αδέσποτα σε μια γωνία του δρόμου.

 7. Στρυμών avatar
  Στρυμών 17/11/2011 23:22:31

  Κάθε έθνος πρέπει να έχει τις κόκκινες γραμμές του.
  Εμείς έχουμε τις δικές μας; Δε νομίζω.
  Τις τελευταίες δεκαετίες καταφέραμε να γίνουμε ή και να μας κάνουν έναν χυλό που δεν γνωρίζει μέχρι πού πρέπει να απλωθεί και πού πρέπει να μαζευτεί.
  Λαός που αποφεύγει να πάρει θέση στα μεγάλα ιστορικά διλήμματα και ελπίζει από άλλους , ξένους , να το κάνουν αυτό για λογαριασμό του θα πληρώσει τη στάση του πολύ πικρά!!!

  • Nikolas avatar
   Nikolas @ Στρυμών 18/11/2011 10:19:18

   Kokines grammes kai prasina aloga h alla logia na agapiomaste. Bazeis oroys otan eisai isxyros oikonomika ola ta alla einai gia ta skoupidia. Oi kairoi ton koufion pseytopatriotikon asmaton exoun pareltei. Kairos na afhsoume thn ortologiki skepsh na epikrathsei.

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ Nikolas 18/11/2011 11:32:07

    Τι λες ρε αδελφέ? Και τι προτείνεις? Να ανοίξουμε τα πόδια?

    • Nikolas avatar
     Nikolas @ Περιπτερας 18/11/2011 12:49:22

     Paragomena =
     daneia + katanalosh kai kalitera kai

     liga sthn akrh gia kakoys kairoys
     Oso gia ta podia ta exeis anoixei edo kai xronia, kairos na ta kleiseis alla me sosth methodo

     • Περιπτερας avatar
      Περιπτερας @ Nikolas 18/11/2011 15:56:27

      Έχω καλή δουλειά, έχω οικογένεια 4-μελη, δεν έχω δάνεια, δεν χρωστώ στο κράτος, δεν χρωστώ σε ΔΕΚΟ, δεν χρωστώ ενοίκιο, δεν χρωστώ σε κανέναν, την έχω κόψει την ταβέρνα προ κρίσης, την διασκέδαση επίσης, δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά, αλλά δεν βγαίνω … για να πληρώσω πλέων τις υποχρεώσεις μου (έκτακτες, χαράτσια κτλπ) τρώω τις οικονομίες μου, του χρόνου που δεν θα έχω εκ των πραγμάτων οικονομίες από πού θα κόψω? Μήπως μιλάς από θέση ισχύος? Εισαι στο εξωτερικο? Ή μήπως έχεις τα πόδια ακόμα ανοιχτά?

 8. σίγουρος avatar
  σίγουρος 17/11/2011 23:23:13

  Ο Σαμαράς έχει πει δεν υπογράφει.

  • Nikolas avatar
   Nikolas @ σίγουρος 18/11/2011 10:38:20

   Alla exei pshfisei. Mporeis na mas eghghseis thn diafora, telika tha xasoume thn logikh mas!
   Den nomizeis oti kairos na afhsoume toys laikismoys kai na doume katamata thn pragmatikothta?

 9. kentrodexios avatar
  kentrodexios 17/11/2011 23:23:34

  Το 2010 ο Ούγγρος κεντροδεξιός πρωθυπουργός - διώχνει το ΔΝΤ απο τη χώρα του- αντιδρώντας στα συμφωνημένα απο την κυβέρνηση των σοσιαλιστών μέτρα λιτότητας. Λίγους μήνες μετά η Ουγγαρία και η κεντροδεξιά κυβέρνηση επιστρέφει ζητώντας τη βοήθεια του ΔΝΤ. Ο Σαμαράς μέχρι προσφάτως έφερνε ως παράδειγμα "άλλου δρόμου" την Ουγγαρία (έχει βιομηχανία και εξαγωγές-πολαπλάσια μικρότερο χρέος απο της Ελλάδας)

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ kentrodexios 18/11/2011 02:06:27

   γιατι απαξιώνεις τις απόψεις κάποιου.
   αν δεν συμφωνείς γράψε πέντε λόγους που το κάνεις , αλλά δεν έχεις δικαίωμα να φέρεσαι έτσι.
   Να βρίζουμε ξέρουμε όλοι. Επιχηρήματα όμως έχουμε;;;;

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Γιαννης Ν. 18/11/2011 02:59:16

    Να βρίζουμε ξέρουμε όλοι. Επιχηρήματα όμως έχουμε;;;;

    Ποιά επιχειρήματα ρε φίλε;
    Αυτό κατάλαβες εσύ;
    Αν κατάφερνες να διαβάσεις θα έβλεπες ότι το γιούχα είναι για το διπλό nick.
    Λες και είναι πολλά άτομα ή αφού δεν έκατσε το ένα το έστειλε και με άλλο για να είναι σίγουρος!
    Άϊντε, άϊντε!!!

  • Nikolas avatar
   Nikolas @ kentrodexios 18/11/2011 10:15:07

   Pane sthn Ougaria na deis krish kai ftoxia. Eykola ta logia alla otan einai se anantistixia me thn pragmatikothta tote dhmioyrgeitai problhma

 10. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 17/11/2011 23:24:07

  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να δώσει γραπτή εγγύηση με τίποτα, και για λόγους που δεν αφορούν μόνο την εθνική αξιοπρέπεια αλλά περιλαμβάνουν και τα περιθώρια πολιτικής ευελιξίας που θα έχει αργότερα. Η υπογραφή σε γενικότερα κείμενα καλής διάθεσης και εθνικής συνεννόησης δεν βλάπτει, οι προσωπικές εγγυήσεις όμως πρέπει να αποτελέσουν κόκκινη γραμμή. Την 6η δόση δεν μπορούν να την αρνηθούν σε κυβέρνηση Παπαδήμου. Εξάλλου γι’ αυτό ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, για να βοηθήσει με το κύρος και το ειδικό βάρος που υποτίθεται διαθέτει προκειμένου να ξεπεραστούν τέτοιες τεχνικές δυσκολίες. Ο Σαμαράς έχει κάνει αρκετά βήματα καλής θέλησης, έχει δείξει ότι βάζει την πατρίδα πάνω από όλα με κόστος προσωπικό, στο θέμα όμως των εγγυήσεων πρέπει να μείνει βράχος.

 11. Silence t. avatar
  Silence t. 17/11/2011 23:32:10

  ζητώντας ότι πολυτιμότερο έχουμε. Την εθνική αξιοπρέπεια.

  Πλάκα μας κάνεις , στο ψυγείο σε είχανε!

  Για ποια εθνική αξιοπρέπεια μιλάς , αυτή δεν υπάρχει , μας τελείωσε , πέθανε , καπούτ !!

  Αν υπήρχε τέτοια θα τους είχαμε πει εδώ και καιρό .....βρε ούστ και εσείς και η 6η δόση σας και το ευρώ σας και οι εκβιασμοί σας ....βάλτε τα στον πάτο σας,

  Άλλα συγνώμη ξέχασα , τι θα γίνουν οι μισθοί και οι συντάξεις.

  Το μόνο που έμεινε είναι η αξιοπρέπεια που μπορεί να έχει ο κάθε ένας σαν μονάδα , σαν άτομο και προσωπικότητα .

  Άντε γειά

 12. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 17/11/2011 23:50:17

  ΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ: Ένας λόγος που απογοητεύτηκα από την συμπεριφορά του Σαμαρά στο θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμα είναι ότι μπήκε και αυτός στην λογική ότι δεν έκανα αυτό που θεωρώ σωστό επειδή δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Μια παρόμοια λογική παρίστανε ότι είχε και ο Γιωργάκης. Αυτή η λογική κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους αντιπροσώπους τους αφού δεν μπορεί να ξέρει αν του μιλούν ειλικρινά ή του μιλούν Γιωργάκικα. Επιπλέον αυτή η λογική είναι ένα τρυπάκι που αν μπείς μέσα σε αυτό τότε δεν μπορείς να βγείς. Όλες αυτές οι σκέψεις μου γεννήθηκαν διαβάζοντας την αρχή της ανάρτησης: "Δυστυχώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο" Η δική μου γνώμη είναι ότι θα γλιτώσουμε όταν βρεθεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός και πει στους εκβιαστές μας: Ως εδώ. Πρώτα ο λαός μου και μετά εσείς. Κάντε ότι θέλετε. Εγώ ή θα καταστραφώ ή θα σωθώ μαζί με τον λαό μου!

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Χρήστος Δημάρης 18/11/2011 02:16:35

   το έχω ξαναγράψει . Η κίνηση Σαμαρά προσβλέπει στην αναδόμηση της ΝΔ στα μάτια του εκλογικού σώματος ως δύναμη που μπορεί και να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και να ανασυντάξει την χώρα (αντιμνημονιακός λόγος) αλλά και να υποχωρήσει όταν οι περιστάσεις το απαιτούν (κυβέρνηση Παπαδήμα , συνθήκη 27/10).
   Η στατηγική αυτή θεωρεί ότι οι ψήφοι (όλων μας που απογοητευτήκαμε από τη στάση της ΝΔ) είναι δεδομένες (λόγω έλλειψης άλλης δεξιάς αντιμνημονιακής φωνής) και ψαρεύει από την δεξαμενή της ετρύτερης κεντροδεξιάς (και όχι μόνο)
   Δεν ξέρω αν τα παραπάνω θα επιτύχουν , αλλά είναι σε κάθε περίπτωση ζαριά υψηλού ρίσκου.
   Αν επιτύχει θα δώσει στη ΝΔ την απαραίτητη δυναμική για την επίτευξη της αυτοδυναμίας.
   Αλλά τι θα έχει συντελεστεί στο μεσοδιάστημα;;;;;

 13. tiramola avatar
  tiramola 18/11/2011 00:01:02

  Το επόμενο διάστημα και όσο θα γίνονται γνωστοί οι όροι της "συμφωνίας" θα πρέπει να απαντήσουν κάποιοι γιατί ήταν κατά του δημοψηφίσματος.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ tiramola 18/11/2011 00:26:35

   1. γιατι αυτος που το προτεινε επρεπε να ήταν στη φυλακή εδώ και πολλους μήνες

  • anetos avatar
   anetos @ tiramola 18/11/2011 07:43:44

   ρωτα αυτον που το υπογραψε πρωτα ....

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ tiramola 18/11/2011 10:21:40

   άσε τα σάπια τιραμόλα, που θα ρίξετε τις ευθύνες σε άλλους τώρα ... να μάθετε να λέτε την όλη αλήθεια, κι όχι να κλαίγεστε όταν την ανακαλύπτετε την έρμη εκ των υστέρων, αφού τα υπογράψετε όλα!

 14. ageliki avatar
  ageliki 18/11/2011 00:02:39

  kourastika as teliwni pia to paramithi .To thema eine emeis ti kai poso antexoume kai ti akrivws pleon theloume.Tote pisteyw tha apoktisoume tin ethniki kai atomiki mas axioprepeia .Lisi mono eine ekloges.

 15. anonymous avatar
  anonymous 18/11/2011 00:09:42

  το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι θα μας χαρίσουν λεφτά. Με το κούρεμα θα ανεβάσουν το επιτόκιο και θα ισοφαρίσουν τη χασούρα. Άλλωστε δεν κουρεύουν κεφάλαιο. Τους τόκους (προσδοκία) κουρεύουν.

  Με κάθε δόση θα μας εκβιάζουν.

  Η μόνη λύση είναι η παύση πληρωμών προς τους δανειστές και η αναδιάρθρωση του χρέους (πάγωμα ποσού, εξόφληση σε δόσεις με μικρό επιτόκιο)

 16. The Owl avatar
  The Owl 18/11/2011 00:23:56

  Για ποια αξιοπρέπεια μιλάς;

 17. aurora3363 avatar
  aurora3363 18/11/2011 01:55:15

  Λές και δεν ξέραμε ότι θέλουν την δημόσια περιουσία μας!!!!!!Χρεοκοπία τώρα!!! Καλύτερα! Να γιατί δεν συμφωνώ με Σαμαρά που υποκύπτει σε εκβιασμούς και φοβάται την ευθύνη της χρεωκοπίας ενώ είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι!!

 18. Jimakos avatar
  Jimakos 18/11/2011 02:15:51

  Κι ολα αυτά γιατί επι δύο χρόνια ο ΓΑΠ δεν έκανε καμία απολύτως διαπραγμάτευση κι ελεγε ΝΑΙ σε οτιδήποτε του ζητούσαν. Υπήρχε περιπτωση να μας αφήσουν να κάνουμε εκλογές και να ανατραπεί ο συσχετισμός δυνάμεων; Η ΕΕ είναι μια βαθειά αντιδημοκρατικη ένωση κρατών, που διοικείται από πρόσωπα και όργανα που ΔΕΝ εκλέγονται.

 19. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 18/11/2011 02:22:54

  Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να αντιταχθεί σθεναρά.
  Για διαφορόυς λόγους και η ΝΔ κατάφερε να μπει στο κάδρο.
  Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες αλλά και δυνάμεις που να τα στηρίζουν
  (το 40 ήταν η Αγγλία , η ΕΣΣΔ και οι ΗΠΑ το 2011 θα μπορούσαν να είναι η Ρωσία , η Κίνα , το Κατάρ ,η Βραζιλία η Ινδία κλπ)

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Γιαννης Ν. 18/11/2011 03:02:08

   Στήριξε η Αγγλία το ΟΧΙ του Μεταξά;;;
   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;!!!

   • Γιαννης Ν. avatar
    Γιαννης Ν. @ Σταύρος 19/11/2011 02:13:34

    Ο Μεταξάς βρισκόταν σε συνενόηση με την Αγγλία από το 38 όταν έβλεπε τι ερχόταν. Η Αγγλία μας στήριξε εξοπλιστικά . Αρχές του 41 υπήρχαν στην Ελλάδα πάνω από 40000 Άγγλοι στρατιώτες , και κυριαρχία του Αγγλικού ναυτικού στο Αιγαίο.

 20. Μπαϊλντισμένος avatar
  Μπαϊλντισμένος 18/11/2011 08:40:38

  Καλημέρα σε όλους,

  μπήκα στον κόπο να κάνω μερικούς πρόχειρους (και εν μέρει αυθαίρετους, ελλείψει στοιχείων) σχετικά με την περιβόητη και “αναπόφευκτη” συμφωνία για του κούρεμα.
  Μας είπαν ότι οι ιδιώτες επενδυτές κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 200 δις και δέχονται να μειωθεί η ονομαστική τους αξία κατά 50%, ανταλλάσσοντάς τα με νέα 30ετούς διάρκειας. Κέρδος λοιπόν για την Ελλάδα περίπου 100 δις.
  Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν αγοράσει αυτά τα ομόλογα (τα περισσότερα) στη δευτερογενή αγορά με έκπτωση που πολλές φορές ήταν μεγαλύτερη του 60% (ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο) Ας υποθέσουμε ότι το κόστος τους ήταν 120 δις. Χάνουν λοιπόν περί τα 20 δις.
  Συζητείται ότι τον τελευταίο χρόνο η ΤτΕ αγόρασε για λογαριασμό των Ταμείων (αρκετά ταμεία μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν δώσει σχετική εντολή), από τη δευτερογενή αγορά, ομόλογα ονομαστικής αξίας 16 δις με έκπτωση γύρω στο 20%. Πλήρωσε δηλαδή περίπου 13 δις, ενώ αυτά τα ομόλογα, μετά το κούρεμα θα αξίζουν 8 δις. Απώλειες για την Ελλάδα περίπου 5 δις και ξεφόρτωμα των τραπεζών σε βάρος των ταμείων.
  Οι ιδιώτες θα ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με νέα, 30ετούς διάρκειας και ζητούν επιτόκιο 8%!!! Τους δίνουμε 6, έστω ότι θα συμφωνήσουν στο 7% (ληστρικό επιτόκιο σε κάθε περίπτωση). Θα πάρουν δηλαδή κουπόνια αξίας 7δις το χρόνο (100 δις Χ 7%) για 30 χρόνια, άρα 210 δις.
  Δηλαδή, η Ελλάδα μειώνει το χρέος της κατά 95 δις (100 που κερδίζουμε μείον τις απώλειες των ταμείων), ενώ θα κληθεί να πληρώσει μέσα στα επόμενα 30 χρόνια 310 δις (100 η ονομαστική αξία και 210 οι τόκοι).
  Τέλος, η ΕΚΤ αγόρασε τον τελευταίο χρόνο, από τη δευτερογενή αγορά, ομόλογα ονομαστικής αξίας 45 δις με έκπτωση κοντά στο 40%. Τα ομόλογα αυτά δεν κουρεύονται και λήγουν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Κέρδος για την ΕΚΤ περίπου 20 δις και ξεφόρτωμα των τραπεζών.
  Στη σούμα: Η Ελλάδα επιβαρύνεται κατά 115 δις (χρώσταγε 200, σε ομόλογα που τα κουπόνια τους είχαν σχεδόν εξοφληθεί και πρέπει να πληρώσει 310 σε τόκους και χρεολύσια), η ΕΚΤ βγάζει μια 20ρα στο χαλαρό και μάλιστα άνετα.
  Και μάλιστα, στο “απευκταίο” για τα συνεταιράκια μας σενάριο της Ελληνικής πτώχευσης πριν το κούρεμα, οι τράπεζές τους έχουν ξεφορτώσει περί τα 60 δις, ενώ μετά το κούρεμα εξασφαλίζονται με Βρετανικό δίκαιο (η αξία των ομολόγων παραμένει σε ευρώ και υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις).
  Ευτυχώς!
  Σωθήκαμε...

 21. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/11/2011 09:05:24

  Υπερβάλλετε. Που τον είδατε τον εκβιασμό; "εταίροι" δεν είναι; Και πως θα συνεχίσει να μασάει η κλεπτοαλήτ όμως;
  Καλημέρα.

 22. μχ avatar
  μχ 18/11/2011 10:31:40

  "......Η κυβέρνηση κρατά μυστικές τις διαπραγματεύσεις για το PSI+ και αρνήθηκε να απαντήσει ακόμη και σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Π.Κουρουμπλή ο οποίος υπέβαλλε στον υπουργό Οικονομικών το ερώτημα αν έχει παραχωρηθεί ήδη το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στα πλαίσια της συμφωνίας και αν η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το δίκαιο που θα διέπει το PSI+ να είναι το αγγλικό, χάνοντας ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα....."

 23. evThymios avatar
  evThymios 18/11/2011 11:18:15

  Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, εμπεριέχουν μεγάλο μέρος “προβοκάτσιας”, (των Θεσσαλονικέων & Γερμανόφιλων, Βενιζέλου & Άκη -δυό ιθύνοντες των αρχών ασφαλείας, να απαστυνόμευσαν έναν παράδρομο, αρκεί-). Αν εξωθηθεί σε παραίτηση -υπέρ Βενιζέλου- τώρα ο Γ.Α.Π. φοβούμαι πως θα ‘ναι χειρότερα. Να πέσουν όλοι μαζί.
  Δεν έχουμε τόσο μια αντίθεση ανάμεσα σε Κεϋνσεϊσμό- Φιλελευθερισμό -Λαϊκισμό -Φρηντμανισμό κ.λ.π., αλλά αντιθέσεις Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών- Αμερικάνικων Lobbies (σε εθνοτική βάση συγκροτημένων), μεσ’ τους οποίους (Ευρωπαϊκούς Ιμπεριαλισμού), εκτός του Γκωλιστικού Λομπισμού, υπάρχει ο μετάD.D.R. νέοΠρωσικός Λομπισμός, συνδεδεμένος με τον μεταΣταλινικό ΝεοΤσαρισμό. Συνδεδεμένοι, και, εκτός των άλλων, με τον North Stream. Αυτή είναι η δυστυχία μας, εκεί πάνε τα €υρώ (εκτός του ευρύτερου προβλήματος της Κίνας, που πάντως αλληλεπιδρούν και επιτείνονται). Κι η λύση δεν μπορεί να΄ναι οικονομολογική, αλλά ενδοΙμπεριαλιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
  την 9η/11ου/1989 έπεσε η DDR, έκτοτε -και παράλογα- μας προέκυψαν τα κυκλώματα Κόκκαλη*-Dώρας- Βάσως.
  Σήμερα θά 'πρεπε να 'χαν πέσει, αντιθέτως λειτουργεί και ο North Stream, αυτή είναι η δυστυχία μας.
  i. Γωνία Νικ. Χριστοφοράκου & Πετρ. Κόκκαλη* , φύτρωσε η Siemens - Intrakom.
  ii. * στο σπίτι του Κόκκαλη (Πετρ.) πέθανε ο Σάντος, πριν “εξομολογηθεί” στον Ζαχαριάδη που μόλις είχε γυρίσει απ’ το Νταχάου, κι όλα είχαν γίνει “ερήμην” του.
  iii. Ο Ανδρέας Παπανδρέου & ο Γ.Α. Π. ήταν εναντίον τω Τεξάνων: Τζόνσον, Ρήγκαν & Μπούς μόνoν, και όχι των pro AR.AM.CO.: Κένεντυ, Κλίντον, Όμπαμα.

  Τώρα έχουμε ρήγμα Γαλλο-Γερμανικού άξονα, για το θέμα του €υρώ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπου το Γαλλο- πρέπει μάλλον να διαβαστεί Λατινο/Ρωμανική Ένωση/Ευρώπη. την 9η/11ου να την περιμένουμε με το “παλιό”.
  Πρέπει να οξύνουμε τις αντιθέσεις Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών- Αμερικάνικων Lobbies, κι αφού υποτιμήσουμε το €υρώ, να χρεοκοπήσουμε την Ρωσία (που, θα ’χει πουλήσει, αναδρομικά τζάμπα, τα “φυσικά” αέρια -gas- κ.λ.π. στους Γερμανούς).

 24. Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας avatar
  Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας 18/11/2011 12:39:34

  1. Ήλθε η ώρα του ναυτικού?;
  Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, εμπεριέχουν μεγάλο μέρος “προβοκάτσιας”, (των Θεσσαλονικέων & Γερμανόφιλων, Βενιζέλου & Άκη -δυό ιθύνοντες των αρχών ασφαλείας, να απαστυνόμευσαν έναν παράδρομο, αρκεί-). Αν εξωθηθεί σε παραίτηση -υπέρ Βενιζέλου- τώρα ο Γ.Α.Π. φοβούμαι πως θα ‘ναι χειρότερα. Να πέσουν όλοι μαζί.
  Δεν έχουμε τόσο μια αντίθεση ανάμεσα σε Κεϋνσεϊσμό- Φιλελευθερισμό -Λαϊκισμό -Φρηντμανισμό κ.λ.π., αλλά αντιθέσεις Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών- Αμερικάνικων Lobbies (σε εθνοτική βάση συγκροτημένων), μεσ’ τους οποίους (Ευρωπαϊκούς Ιμπεριαλισμού), εκτός του Γκωλιστικού Λομπισμού, υπάρχει ο μετάD.D.R. νέοΠρωσικός Λομπισμός, συνδεδεμένος με τον μεταΣταλινικό ΝεοΤσαρισμό. Συνδεδεμένοι, και, εκτός των άλλων, με τον North Stream. Αυτή είναι η δυστυχία μας, εκεί πάνε τα €υρώ (εκτός του ευρύτερου προβλήματος της Κίνας, που πάντως αλληλεπιδρούν και επιτείνονται). Κι η λύση δεν μπορεί να΄ναι οικονομολογική, αλλά ενδοΙμπεριαλιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
  την 9η/11ου/1989 έπεσε η DDR, έκτοτε -και παράλογα- μας προέκυψαν τα κυκλώματα Κόκκαλη*-Dώρας- Βάσως.
  Σήμερα θά ‘πρεπε να ‘χαν πέσει, αντιθέτως λειτουργεί και ο North Stream, αυτή είναι η δυστυχία μας.
  i. Γωνία Νικ. Χριστοφοράκου & Πετρ. Κόκκαλη* , φύτρωσε η Siemens – Intrakom.
  ii. * στο σπίτι του Κόκκαλη (Πετρ.) πέθανε ο Σάντος, πριν “εξομολογηθεί” στον Ζαχαριάδη που μόλις είχε γυρίσει απ’ το Νταχάου, κι όλα είχαν γίνει “ερήμην” του.
  iii. Ο Ανδρέας Παπανδρέου & ο Γ.Α. Π. ήταν εναντίον τω Τεξάνων: Τζόνσον, Ρήγκαν & Μπούς μόνoν, και όχι των pro AR.AM.CO.: Κένεντυ, Κλίντον, Όμπαμα.
  2. Άμα έχουμε, για μακρά περίοδο χρόνου, ένα μη ανανεωνόμενο, τακτικά, πολιτικό προσωπικό, και μάλιστα στο επίπεδο της ηγεσίας, έχουμε ανθρώπους με σκελετούς στα ντουλάπια. Σκελετούς που τους εξωθούν σε κυκλοθυμικές συμπεριφορές. Για καθαρά τυχαίους λόγους, μόνον ο “Συνασπισμός” έχει σήμερα ανανεωμένη ηγεσία. Το παραλήρημα ήταν αμενόμενο, με τις τόσες φράξιες, στα τόσα κόμματα, με τους ανοικτούς λογαριασμούς απ’ το παρελθόν. Κατά την διάρκεια της “συνόδου Φεράρας - Φλωρεντίας ” (Βρυξέλες, 26ης Οκτωβρίου) δυό απ’ τους “βασανιζόμενους” Έλληνες διαπραγματευτές, λιποθύμησαν. Κατά την “ιερή μας παράδοση”, η σύνοδος είναι “ληστρική”, αν την απόρριψη ο λαός. Το βασιλικό διάταγμα που δεν υπόγραψε ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄, (περί χρεοκοπίας Τρικούπη -νέου δανείου / δανειακής σύμβασης-), προτιμώντας, ίσως, την ηθοποιό Σάρα Μπερνάρ, να μην το υπογράψει ο κ. Σαμαράς, κι ούτε ο κ. Καρατζαφέρης.
  Τώρα έχουμε ρήγμα Γαλλο-Γερμανικού άξονα, για το θέμα του €υρώ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπου το Γαλλο- πρέπει μάλλον να διαβαστεί Λατινο/Ρωμανική Ένωση/Ευρώπη. την 9η/11ου να την περιμένουμε με το “παλιό”.
  Πρέπει να οξύνουμε τις αντιθέσεις Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών- Αμερικάνικων Lobbies, κι αφού υποτιμήσουμε το €υρώ, να χρεοκοπήσουμε την Ρωσία (που, θα ’χει πουλήσει, αναδρομικά τζάμπα, τα “φυσικά” αέρια -gas- κ.λ.π. στους Γερμανούς).
  Για να επαλειφθεί, ο κάποιος “αντισημιτικός” “αέρας” αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να αντικατασταθούν απ’ τον κ. Στ. Μάνο, Πάγκαλος και Παπακωνσταντίνου (εισηγητής της ίδρυσης … .. ο παππούς του ενός, διερμηνέας ο θείος του άλλου), (Μπόμπολας & Κόκκαλης να περιοριστούν).
  Μην “βρίζετε” πολύ τον Μάνο, γιατί μπορεί να χρειαστεί.
  Οι γονείς, Μάνου και Σαμαρά, ως συνάδελφοι, κάποιες κοινωνικές σχέσεις θα είχαν. Έχει πρόγονο θύμα του Άουσβιτς. Και έχει εκφραστεί και αρνητικά, ή πάντως, σε κάθε περίπτωση κριτικά, για τα πεπραγμένα Σουφλιά.
  Τον Αλατίνη, κι όχι τον Κεμάλ, πρέπει να τιμήσει ο Μπουτάρης.
  Ήλθε η ώρα του ναυτικού?;
  Το Σουηδικό Β. Ναυτικό να βομβαρδίσει -κατά λάθος- τον North Stream. Η Δημοκρατία της Γεωργίας μην μείνει μόνη.

 25. ΜΠ avatar
  ΜΠ 18/11/2011 15:22:53

  ΟΥΓΓΑΡΙΑ ..... Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.