#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2011 12:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «αποδιοπομπαίος τράγος…»Δεν μπορώ να πώ ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής.

Από τότε που εμφανίστηκε, ως κομήτης στο πολιτικό προσκήνιο,  με ενοχλούσε η αλαζονεία και αυτό το υπεροπτικό, ειρωνικό υφάκι.

Θυμάμαι ακόμα τη κατηγορηματική του διάψευση, όταν ετέθη επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα ολοκληρώσει τη θητεία του.

Κρίμα που δεν τήρησε εκείνη την υπόσχεσή του!

Γιατί και ο ίδιος και η χώρα,  ίσως γλυτώναμε από αρκετά δεινά!

Όμως, οφείλω  να παραδεχτώ ότι μετά την χθεσινή απομυθοποίησή του από το  ΜΕGAλο δελτίο, τον ….συμπάθησα!

Το MEGA  όταν στοχοποιεί κάποιον πολιτικό, το κάνει για να τον τελειώσει.

Προαναγγέλλει το τέλος του!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί πλέον το μεγάλο βαρίδιο του κ. Παπανδρέου. Το μέγιστο των προβλημάτων του.

Η πολιτική του απέτυχε.

Εναλλακτικό σχέδιο δεν έχει.

Η αξιοπιστία του βρίσκεται  στο ναδίρ.

Οι σχέσεις του  με τους περισσότερους υπουργούς είναι …καταψυγμένες.

Στο κόμμα δεν  νομίζω να τολμήσει να εμφανιστεί.

Και η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται.

Εμειναν μόνο οι γραφειοκράτες της τρόϊκας, να τον επαινούν γιατί είναι «συνεργάσιμος»!

Ε, μόνο μ’ αυτό το …προσόν, δεν έχεις μέλλον!

Ο υπουργός οικονομικών έχει ακυρωθεί στην πράξη. Απέτυχε.

Πιθανότατα  θα αποτελέσει τον  «αποδιοπομπαίο τράγο» του κ. Παπανδρέου.

Θα  του φορτώσουν  όλες τις αμαρτίες του μνημονίου, σε μια έσχατη προσπάθεια να μηδενίσουν το κοντέρ και να διασωθούν.

Και θα τον στείλουν να …γράφει ιστορία!

Τα συνηθίζει αυτά το ΠΑΣΟΚ!

Όμως, τη χώρα στο μνημόνιο δεν την υποδούλωσε μόνος του ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτός ανέλαβε να εφαρμόσει το σχέδιο. Εκτελεστικό όργανο είναι.

Το μνημόνιο αποτελεί προσωπική  επιλογή του κ. Παπανδρέου!

Αυτός φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη γιατί αυτόν ψήφισε ο ελληνικός λαός! Στις εκλογές του 2009 ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν καν υποψήφιος!

Επομένως, η αποδόμηση  του κ. Παπακωνσταντίνου συνιστά ευθεία αποδοκιμασία του κ. Παπανδρέου.

Αμφοτέρων, «κοινή γάρ η τύχη και το μέλλον αβέβαιον…»

Κ.Ρ.

 

Υ.Γ. Εκεί στο MEGA, τις τελευταίες ημέρες,  πολύ …αντι-κυβερνητικούς τους βλέπω! Παρακολουθώ  άναυδος!

Προφανώς κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν! Εκτός και αν ανέλαβαν την …..εργολαβία να  «εκτελέσουν» κάποιους, για να διασώσουν τον «εκλεκτό» τους  ή οσμίζονται τα επερχόμενα,  δεν θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα   και προσπαθούν  να διαφυλάξουν την ήδη τρωθείσα αξιοπιστία τους. Οψόμεθα…

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/03/2011 12:57:30

  Ο Παπακωνσταντίνου ήταν ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΟΑΣΑ, φυσικά με κομματικές περγαμηνές σταλμένος εκεί (πώς αλλιώς;).
  Αλλά επειδή προφανώς δεν είχε μεγάλες δυνατότητες εσωτερικής ανέλιξης στον ΟΑΣΑ, διότι υποθέτω ότι οι πασοκικές περγαμηνές αρκούν μέχρι την είσοδο του οργανισμού, μέσω της συγγένειάς του με τον τ. υπουργό Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και μπάρμπα του (ο οποίος ήταν άτεκνος κιόλας, αν δεν λαθεύω), επανέκαμψε εις τα ίδια (όχι φυσικά στη Σουρδία, αλλά εις τας Αθήνας) ως σύμβουλος του Σημίτη.
  Μετά τον ανακάλυψε ο ΓΑΠ, εκτίμησε την επιστημονική του κατάρτιση και ξαφνικά έγινε κολλητός του.
  Έτσι έγινε κολλητός του και , ο Ραγκούσης, που λέγεται ότι κατέκτησε την εμπιστοσύνη του ΓΑΠ προτείνοντάς του καλές ψαροταβέρνες στην Πάρο (!), ίσως και στέλνοντάς του πεσκέσι φρέσκα ψάρια (κλασικό ανατολίτικο κόλπο, πιάνει ακόμα και σε διεθνιστές κοσμπολίτες εκσυγχρονισμένους). Οταν χειμιώναζε και έφευγε το ΓΑΠ από την ωραία τσιμεντοστόλιστη Πάρο, ο Ραγκούσης του υπενθύμιζε την ύπαρξή του με e-mail. Δεν ξέρω αν ήταν και φίλοι στο fb, θα σας γελάσω.
  Και έτσι, τσουπ, έγινε υπερ-υπουργός ο Γιαννάκης.
  Όλα θέμα γνωριμιών είναι. Ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών ήταν ένας αγράμματος νεαρός από χωριό της Αδριανούπολης, αλλά τον προώθησε μία πάμπλουτη ώριμη χήρα Πατρινιά, η Δανιηλίς. Λένε ότι απλώς ήταν φίλοι.... Τουλάχιστον, όμως, την ευφυία και τις ικανότητές του δεν αμφισβήτησε κανείς ιστορικός.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 01/03/2011 15:05:33

   Μια διόρθωση, ΒΙΣ. Τον ΟΟΣΑ εννοείς, υποθέτω, και όχι τον ΟΑΣΑ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 02/03/2011 11:09:42

    Ε ναι, εννοείται. Αν και ίσως πιο καλά θα του ταίριαζε ο ΟΑΣΑ...

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 01/03/2011 13:02:05

  Είναι άξιος της τύχης που θα έχει.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Έρεβος 01/03/2011 15:05:41

   +1000

 3. spiros1 avatar
  spiros1 01/03/2011 13:12:53

  Tης μνημονιακής κυβέρνησης λέγεται Αθηνά Δρέττα. Πρώην εργατοπατέρας, συνδικαλίστρια ως Οδοντίατρος, απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί ως βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημερινή όμως γ.γ Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Από την Κρατικοδίαιτη πλέον αυτή θέση «ξεδοντιάζει», χωρίς Αναισθητικό τους συνταξιούχους. Αυτοί είναι οι οπαδοί του Μαρξισμού. Υπηρετούν τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου. Τι δήλωσε σε πρωινό τηλεοπτικό παράθυρο ? « Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, δεν περάσαμε ακόμη τον κάβο, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ! Οι επιχειρήσεις χρωστάνε 7,5 δις Ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 3 άτομα. Δεν μπορούμε να τις κλείσουμε ! (ο φορολογούμενος όμως οδηγείται στην φυλακή ! εάν χρωστά στην εφορία ). Θα χτυπήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις εάν εισπράξουμε τις εισφορές! Είμαστε μια χώρα με λεβεντιά και φιλότιμο και θα δώσουμε τα δάνεια πίσω! Θίγονται συμφέροντα !
  ( δηλαδή την σφαγή των μισθών και την κλοπή των συντάξεων το ονομάζει «θίξιμο συμφερόντων»).

  Αυτή είναι η φτωχή φρασεολογία των «κάβων, του Τιτανικού, της Ιθάκης, των γεμάτων πιστολιών) των σύγχρονων Νέο-Σοσια-ληστών, που προκαλούν οργή και εμετό ! Οι λάτρεις και οι θαυμαστές της Πράσινης Πλατείας, της Πράσινης βίβλου του Μουαμάρ Καντάφι !

  Είναι προκλητικοί και ερειστικοί. Μας δουλεύσουν ψιλό γαζί. Και συνεχίζει «επειδή είμαστε μια χώρα με λεβεντιά και φιλότιμο, θα δώσουμε τα δάνεια πίσω !». Διαχειρίστηκε ή υπέγραψε κάποιος πολίτης κανένα δάνειο ? Μας θεωρούν «κορόιδα», μας υποτιμούν. Ξέχασε το «νέο πατριωτισμό» και επικαλείται τώρα «λεβεντιά και φιλότιμο !». Είναι δηλαδή «λεβεντιά και φιλότιμο» να πληρώνει ο Λαός τους Εθνοπατέρες, τους διεθνείς τοκογλύφους, τις μίζες, τους κλέφτες δημοσίου χρήματος, τις Τράπεζες κλπ. Διαφορετικά, εάν δεν πληρώνει το «κορόιδο ο Λαός» θεωρείται «δειλός, προδότης και αφιλότιμος !». Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, Προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι Ο πολίτης έχει «ιερόν καθήκον» να θρέφει τους «Αρχιτζαμπατζήδες», τους «Κοπρίτες» και τους «Κηφήνες» Βουλευτές, Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Φαρισαίους ! Έχει δεσμευθεί, έχει δώσει ΟΡΚΟ τιμής ο Πολίτης ότι «οφείλει» να πληρώνει όλους αυτούς !

  Αφού «μαζί τα φάγαμε» τότε «μαζί θα πρέπει να τα πληρώσουμε» ! ΟΧΙ. Για του εργατοπατέρες και τους Εθνοπατέρες, δεν ισχύει αυτό. Αντιθέτως ισχύει μόνον για τον σφαγιαζόμενο πολίτη.

  Έχουμε την πιο αντιλαϊκή, αντικοινωνική κυβέρνηση όλων των εποχών ! Οικονομική Τυραννία. Τομάρια. Φθάσαμε σε κούρεμα και πλύσιμο των μισθωτών και συνταξιούχων.

  Λοβέρδος, Κουτρουμάνης, Σπυρόπουλος, Δρέττα= Οι σφαγείς, οι Χασάπηδες μισθωτών και συνταξιούχων.
  Η 4άδα της απόλυτης καταστροφής του Έλληνα Πολίτη. Με περιττή αναλγησία καταστρέφουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες. Αυτά που σεβάστηκαν και οι Δικτάτορες. Αυτοί Βασανίζουν απάνθρωπα τον Έλληνα πολίτη. Τα έχουμε δώσει όλα.

  Η εμφάνιση όλων αυτών των «Αστέρων, βασανιστών και χασάπηδων» μας προκαλεί θυμό, οργή και αγανάκτηση. Εισπράττουν μόνον βροχή από μούντζες και κατάρες. Σε όλους αυτούς που μας υποτιμούν και μας θέλουν ραγιάδες, τους υπενθυμίζω αυτό που έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι «Ο ΜΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΦΟΣ».

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ spiros1 01/03/2011 15:07:16

   Να μην ξεχνάμε για τη Δρέττα. Στέλεχος του "κλίματος Κουβέλη" όταν ήταν στον ΣΥΝ. Προφανώς κι αυτή ενστερνίζεται τη ρήση Χατζησωκράτη, ότι "ευτυχώς που ήρθε το ΔΝΤ να βάλει μια τάξη σ' αυτή τη χώρα"...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 01/03/2011 15:25:32

    Πως βρέθηκαν μαζεμένα όλα αυτά τα μπουμπούκια, απορώ....

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 01/03/2011 21:15:51

     Διορισμενοι φιλοι του ΓΑΠ... συνειδητη παραπλανηση του Λαου..

     ΠΠ

 4. BABIS & BABIS avatar
  BABIS & BABIS 01/03/2011 13:12:56

  Ένας Παπακωνσταντίνου η ένας Παπαθανασίου η ένας Αλογοσκούφης και οι άλλοι ΤΣΑΡΟΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Και ακόμη εάν ριχνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ούτε αυτό με συγκινεί. Εδώ χρειάζονται ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που θα στρωθούν στην ΔΟΥΛΕΙΑ. Πρώτα απο όλα πρέπει να έρθουν χρήματα στην ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν έχουμε καταλάβει όλοι , ότι είμαστε στον πάτο και εάν δεν υπάρξει σχέδιο ολοκληρωμένο δεν πρόκειται να βγούμε ούτε στα 30 χρόνια. Το μάρμαρο θα το πληρώσουμε όλοι. Οι αδύνατοι θα ματώσουν.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/03/2011 13:23:17

  Την Τρόϊκα την ρώτησαν -μια και παρουσιάζεται ως το αγαπημένο τους παιδί - ή είναι κι αυτοί στο κόλπο; Καθαρίζουμε τον ένα αναλώσιμο για να εκτονωθεί το κλίμα και τοποθετούμε άλλον πιο επικοινωνιακό.Λέτε να τον καθαρίσει ο Γιώργος στις 25 του Μάρτη και μετά να σηκώσει τα λάβαρα της επανάστασης?

  ΥΓ. Αν δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου είναι σύγχρονη Ιφιγένεια του ΠΑΣΟΚ ,η Γιώργος είναι ο Αγαμένων που θα νικήσει στον Τροϊκό Πόλεμο?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/03/2011 13:33:10

   Γιάννη,
   για την ιστορία είπαμε: εχει κάποια προβλήματα στην....επανάληψη!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 01/03/2011 14:03:01

    Άτιμε Κάρολε...

 6. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 01/03/2011 13:52:14

  απο κομητες και σουργελα πασοκικα τι να πρωτοθυμηθουμε...πεταλωτης με περιεργα γουστα....ραγκουσης ο αριστος φοιτητης των φαστ-φουντ....παπακωνσταντινου το κολοσφουγκι του κινεζου....το γκρουπ με τα κοριτσια του giorgio...ειπαμε να δουμε νεα προσωπα στο προσκηνιο και παθαμε πλακα....αμ εκεινος ο λοβερδος ο γιγαντας η δευτεραντσα του μπενιτζελου....καημενη πατριδα....ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 7. pikras57 avatar
  pikras57 01/03/2011 13:53:44

  Κώστα ο Γιωργάκης και ο Φιλιππάκος, το ξενο-σπουδαγμένο προσωπικό του Οικονομικών, έχουν εξασφαλίσει θέση υψηλόβαθμου στελέχους στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ, σε Οικους Αξιολόγησεις......
  Έχουν την αφεντιά τους εξασφαλισμένη για τις Υπηρεσίες που έχουν προσφέρει όχι πάντως στη χώρα τους...
  Να το θυμηθείς....
  Σε άλλη περίπτωση θα είχαν αυτομολήσει από την λαική κατακραυγή!
  Αυτοί παραμένουν απτόητοι...

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ pikras57 01/03/2011 13:54:48

   ...αξιολόγησης

 8. krhtikos avatar
  krhtikos 01/03/2011 15:25:13

  και μην ξεχναμε οτι ο παπακωνσταντινου δεν ειναι βουλευτης και δεν εχει ασυλια. Ειναι πιθανον να παει φυλακη αν αποδειχθουν ολα οσα λεγονται.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ krhtikos 01/03/2011 15:26:24

   τον καλύπτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 01/03/2011 21:16:38

    λες δηλαδη να φυγει ?? χαχαχαχα αλλα Μιζοφορακος? να κανει και συμφωνια??

    ΠΠ

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ krhtikos 01/03/2011 22:06:52

   Καλά, περίμενε εσύ...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/03/2011 21:15:05

  Υπεθυμιζω οτι ειναι διορισμενος φιλος και οχι εκλεγμενος απο το λαο.
  Δευτερον να του απαγορευθει η εξοδος απο τη Χωρα .. οταν ερθει η ωρα η καλη!!
  Μην δουμε κολπα Μιζοφορακου και Καραβελα...
  Τα λεω να τ ακουν ΟΛΟΙ..!!!

  ΠΠ

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/03/2011 22:13:06

   Απαγόρευση εξόδου για όλη την παρέα μέχρι ολοκλήρωσης εξεταστικής για το colpo grosso του μνημονίου.

 10. Λάμπρος avatar
  Λάμπρος 01/03/2011 22:05:08

  Όμως, οφείλω να παραδεχτώ ότι μετά την χθεσινή απομυθοποίησή του από το ΜΕGAλο δελτίο, τον ….συμπάθησα!

  Το MEGA όταν στοχοποιεί κάποιον πολιτικό, το κάνει για να τον τελειώσει.

  Προαναγγέλλει το τέλος του!

  Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς λυπάσαι;

  Σιγά μην στεναχωρηθεί κι' όλας άμα τον παύσουν....

  Την δουλειά του την έκανε, τον παχυλό μισθό τον τσέπωσε ―ίσως και τίποτα «μπόνους».

  Και μεθαύριο, όταν φύγει, δεν θα τον αφήσουν έτσι, τον περιμένει καμμιά θέση, είτε πολιτικό-κομματική, είτε σε ωφελημένους του ιδιωτικού τομέα, ως και σε μεγαλο-οργανισμούς του εξωτερικού.

 11. δημης avatar
  δημης 02/03/2011 20:54:19

  "Από τότε που εμφανίστηκε, ως κομήτης στο πολιτικό προσκήνιο, με ενοχλούσε η αλαζονεία και αυτό το υπεροπτικό, ειρωνικό υφάκι."
  ΜΠΑ ..... ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ "ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ" ΡΟΥΦΙΑΝΟΕΙΔΟΥΣ 15ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΛΩΣΙΜΟΣ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.