#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2008 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τον αντιαμερικανισμό στην Τουρκία δημοσιεύεται στην Washington Post  και στο Newsweek από τον ειδικό αναλυτή Αμάρ Μπακσί. Η έρευνα προχωρά σε βάθος και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας της Τουρκίας, ενώ αναζητά και τις πολιτικές αιτίες που σήμερα ο αντιαμερικανισμός -τον οποίο πλέον δεν μπορεί να παραβλάψει η Αμερική- αρχίζει και γίνεται επικίνδυνος για τα συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή. Αξίζει να επισκεφθείτε το site για να δείτε πως σκέπτονται και πως σχολιάζουν την πολύ τεκμηριωμένη έρευνα, οι Τούρκοι πρώτης, δεύτερης και ενδεχομένως τρίτης γενιάς Αμερικανοί Τουρκικής καταγωγής, αλλά και την διαφορά σκέψης με τους Τούρκους που ζουν  σήμερα στην Τουρκία είτε μιλάμε για την πολιτική ελίτ είτε για τους απλούς πολίτες.

How Turkey Sees America

(από το greekamericannewsagency.com)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 05/05/2008 21:06:34

  Λέτε το ραβασάκι να έχει σωστό αποδέκτη ??? Μαλλων !!!

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  Υπηρεσία Ενημέρωσης και

  Δημόσιας Διπλωματίας  Αθήνα, 5 Μαΐου 2008

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αύριο Τρίτη, 6 Μαΐου 2008 και ώρα 13.00’, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για το Περιβάλλον, κ. Σταύρο Δήμα.

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 05/05/2008 21:07:32

  .....

 3. factorx avatar
  factorx 05/05/2008 21:53:59

  "Αύριο Τρίτη, 6 Μαΐου 2008 και ώρα 13.00’, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για το Περιβάλλον, κ. Σταύρο Δήμα"

  ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ Ο ΥΠΕΧΩΔΕ

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 05/05/2008 22:15:02

  και τα ντόβλερ(η βουλγαρς στο χωριωμ ) στο ...

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9929

 5. Factorx avatar
  Factorx 05/05/2008 22:44:35

  @συνταξιούχος: μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 05/05/2008 23:45:47

  Ο τούρκικος αντιαμερικανισμός δεν έχει καμμιά σχέση με τον ελληνικό. Οι Ελληνες μονίμως έχαναν εξαιτίας των αμερικανικών πολιτικών που ευνόούσαν σκανδαλωδώς την Τουρκία (για γεωπολιτικούς λόγους). Τώρα, επειδή οι αμερικανικοί σχεδιασμοί στη Μέση Ανατολή (κουρδικό, Ιράκ, κ.λ.π.) μπορούν να δημιουργήσουν κακές προϋποθέσεις για τα -επιθετικά- σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή, οι Τούρκοι το γύρισαν στον αντιαμερικάνικο καρσιλαμά. Και μόνον δηλαδή με τη βάσιμη υποψία ότι θίγονται, οι πολιτικές κάστες δημιουργούν σφόδρα αντιαμερικάνικο κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. Ξέχωρα από όλα αυτά πάντως, οι μικρές αυτές "ανταρσίες" εναντίον των ΗΠΑ ακόμα και από παραδοσιακούς τους συμμάχους δείχνουν την ρευστότητα των διεθνών πραγμάτων.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/05/2008 01:53:00

  Suhoi, ως συνήθως καίριος.

  Η διαφορά έγκειται :
  Τουρκία - χαμηλό επίπεδο πολιτών - υψηλό επίπεδο ηγεσίας.
  Ελλάδα το αντίστροφο. Υψηλό επίπεδο πολιτών - χαμηλό επίπεδο ηγεσίας.

  Η τουρκική ελίτ έχει διατηρήσει από το αυτοκρατορικό παρελθόν ένα μεγαλύτερο αίσθημα αυτοεκτίμησης και διεκδικητικότητας.
  Εδώ, το προτεκτοράτο δεν φεύγει απ΄ τον πάτο.

  Με τόσο αίμα που έχυσαν οι Έλληνες από το 1904 ως το 1944 θα είμασταν μικρή αυτοκρατορία αν οι ηγεσίες (πλήν Ελ. Βενιζέλου & Άρη Βελουχιώτη)είχαν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  Η Βόρεια Ήπειρος απελευθερώθηκε με αίμα και εγκαταλείφθηκε στους Αλβανούς.
  Τώρα ζητάνε και τη Νότια εν ονόματι 500 ναζιστών, με τη στήριξη φυσικά των Αμερικανών (και του σύριζα).

  Σήμερα που όλα παίζονται χρειάζονται τυχοδιώκτες. "Νοσταλγώ" τον Παπατζή Β΄.

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 07/05/2008 00:49:38

  Σαφέστατο τό σχόλιο 6..
  Η Διαφορά είναι όπως περιγράφεται...
  Ο Αντιαμερικανισμός τών Τούρκων ειναι σαν να σκούζει κάποιος πρίν κάν τού βγάλουν το νυχάκι του με αναισθησία,ενώ ο Ελληνικός προκύπτει μετά απο εγχείρηση ανοικτής καρδιάς χωρίς αναισθητικό..
  Εχει διαφορά.
  Οι Τούρκοι πάντως ξέρουν πολύ καλά πώς πορεύονται στην Εξωτερική τους Πολιτική,ενώ εδώ με Ντόρα,Ποδηλάτη και Ελα Αλέκο(ποιός Alexis τώρα,αυτό δέν ξερει κατά πού πέφτουν τά Αδανα)τήν έχουμε κάτσει την βάρκα..
  Τα σχόλια περί Ναζιστών Τσάμηδων αντιϊστορικά...
  Δεν πήγε στο Πάντειο ο Κυριος να ΄επιμορφωθεί σφαιρικά΄...χέχέ..
  Υ.Γ.
  Βρέ Προφήτη και εγώ μόλις βλέπω τον Παπούλια νοιώθω μιά ανακούφιση...Η τον Γιάννη τον Καψή(οχι τά τέκνα του)..Λές να γίνομαι Ανδρεϊκός στά γεράματα??
  Μην μού βάζεις ιδέες νυχτιάτικα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.