#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ανεπάγγελτος και η "Λαμποργκίνι"Συνέβη και αυτό στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Βρέθηκε κάτοχος αστραφτερής κάτασπρης «λαμπο» 6.500 cc, που δήλωνε «ανεπάγγελτος» στην εφορία της γειτονιάς του. Η τελευταία του φορολογική δήλωση ήταν του 2010 με συνολικό δηλωθέν εισόδημα 1.500 ευρώ!

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ακόμη και αν είναι «μούφα» κανείς συνέλληνας δεν θα δυσκολευτεί να την πιστέψει. Το τελευταίο πράγμα που θα μας ξένιζε στην θαυμαστή χώρα του φραπόγαλου, είναι ένας ανεπάγγελτος με Λαμποργκίνι ή Φερράρι! Πιθανότατα, καθένας εξ ημών γνωρίζει κάποιον με πολυτελές αυτοκίνητο, σκάφος και αυτοκρατορικό σπίτι με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, που όταν επισκέπτεται τον έφορο της γειτονιάς του φοράει τα ρούχα του κηπουρού του και με ύφος τεθλιμμένου συγγενούς και πειθώ μανιάτισσας μοιρολογίστρας του διεκτραγωδεί την κατάσταση έσχατης εισοδηματικής ένδειας στην οποία μονίμως ευρίσκεται.

Φυσικά, εφόσον ο καθένας σχεδόν από εμάς γνωρίζει και μιαν ανάλογη περίπτωση, είναι να αναρωτιόμαστε επίσης αν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί αυτού του δοβλετιού που παριστάνει το ευνομούμενο κράτος, αγνοούν όλες αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις που συμποσούμενες, αποτελούν μεγάλο μέρος των κλεμμένων και «καλοφαγωμένων» χρημάτων του λαού που (ευτυχώς) σε μεγάλο ποσοστό τους «πακτώθηκαν» εντός της χώρας σε ακίνητα, σκάφη και αυτοκίνητα και μπορούν πανεύκολα να ανακτηθούν κατά ένα μέρος με απλούς, αυστηρούς και στοχευμένους αναδρομικούς ελέγχους του «πόθεν αίσχος» των ιδιοκτητών τους.

Μια αρχή στην απαραίτητη αυτή διαδικασία, αποτέλεσε και η αναγγελία από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη του αναδρομικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν διοικητές νοσοκομείων στο παρελθόν και σε βάθος δεκαετίας. Πλην όμως, αυτή η τόσο σωστή και σοβαρή αναγγελία, πέρασε περίπου στα «ψιλά» των καθεστωτικών ΜΜΕ - αν δεν λοιδορήθηκε κιόλας, είμαι βέβαιος από τον ενδόμυχο φόβο των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών – εργολάβων τους πως υπάρχει φόβος με τέτοιες πολιτικές αποφάσεις να αρχίσει κανένας «τρελός» να ξηλώνει το εμφανώς αθέατο πουλόβερ του μεγάλου φαγοποτιού που συντελέστηκε επί δεκαετίες από το είδος του αχόρταγου κρατικοδίαιτου μεσίτη-μπετατζή-επιχειρηματία με την συμμετοχή και την κάλυψη του επίορκου υπαλλήλου-ελεγκτή-πολιτικού.

Ένας τέτοιος αναδρομικός, αυστηρός και στοχευμένος φοροέλεγχος, που θα στηριχθεί σε καινούριο, απλό και συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, εκτός της πιθανής ενίσχυσης των ταμειακών διαθεσίμων με την επιστροφή (είτε σε μετρητά είτε σε είδος) μέρους των κλεμμένων, θα δράσει επίσης ανακουφιστικά στην ανάγκη του λαού για απονομή (κάποιου είδους) δικαιοσύνης και για τιμωρία των ενόχων που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, όσο ψηλά και αν ευρίσκονται.

Συνεπώς, καλός ο τυχαίος έλεγχος που καμιά φορά αποδίδει «λαυράκια» όπως ο ανεπάγγελτος με την Λαμποργκίνι αλλά είναι εντελώς απαραίτητο ένα γενικό «ξετίναγμα» όσων είναι φορτωμένοι ακόμη με τα λάφυρα της λεηλασίας της χώρας. Λάφυρα που κρέμονται φανερά από πάνω τους με την μορφή βασιλικών σπιτιών, πανάκριβων εξοχικών, περήφανων σκαφών, πολυτελών αυτοκινήτων και δεκάδων αδικαιολόγητων και «κατάμαυρων» ακινήτων. Επειδή, άλλο φιλελεύθερη αγορά και ελεύθερη επιχειρηματικότητα και άλλο ελευθεριάζουσα και αναίσχυντη κρατικοδίαιτη απατεωνιά!

Akenaton


 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cresswell avatar
  cresswell 04/09/2013 17:48:26

  Aγαπητέ Akenaton, βρίσκω το άρθρο σου ενδιαφέρον - όπως πάντα, οχι όμως ιδιαίτερα έυστοχο στην ουσία του.

  Κάποια από τα χρήματα, τα κτηθέντα είτε με αέρα κοπανιστό (εποχής Χρηματιστηρίου), είτε με "διαμεσολαβήσεις" και "προμήθειες" μικρής εμβέλειας έργων του Δημοσίου Τομέα, είτε με μεγάλη φοροδιαφυγή, όντως "πακτώθηκαν" σε ακίνητα και σε κινητές αξίες, εντός Ελλάδος. Δεν συμμερίζομαι πως από αυτά μπορεί να ανακτηθεί ικανό μέρος, διότι πολλά έχουν περάσει στην πορεία (η εξ αρχής) σε χέρια φίλων, συγγενών, εμπίστων κτλ. Νομίζω πως απλά: τρέχα γύρευε! [Ή μήπως πιστεύεις πως όσοι π.χ. - μιάς και αναφέρεσαι - διοικητές νοσοκομείων προχώρησαν σε παράνομο πλουτισμό εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, πήγαν μετά και αγόρασαν στο όνομά τους μία εξοχική κατοικία; δεν το βλέπω πιθανόν, πλην ολίγων εξαιρέσεων]

  Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων έχει κατατεθεί στο εξωτερικό, με απλές - και περίπου νόμιμες - διαδρομές, σε όνομα φιλικών προσώπων ή μέσω εξωχώριων εταιρειών. Μην αμφιβάλλεις καθόλου. Και αυτά, αν βρεθούν, γράψε μου.

  • Giannis s. avatar
   Giannis s. @ cresswell 04/09/2013 18:37:28

   Aγαπητέ cresswell βάζεις στη σωστή του θέση το άρθρο του Akenaton που είναι σαν εκείνα κάποιων Γερμανών δημοσιογράφων που λένε οτι (σχεδόν) όλοι οι Ελληνες έχουμε απο μία τουλάχιστον Λαμποργκίνι που αγοράσαμε με τα λεφτά των μεροκαματιάρηδων Γερμανών που κλέψαμε εξαπατώντας την ΕΕ με τα greek statistics...
   Τα λεφτά είναι έξω και καταγεγραμμένα λεπτομερώς στις λίστες Λαγκάρντ που η συγκυβέρνηση διαθέτει αυτή τη φορά και με πρωτόκολλο, αλλά δεν την ανοίγει για ευνοήτους λόγους. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ούτε "μεταρρυθμιστής" μεταρρύθμιση "ημετέρων κάνει...
   Και βεβαίως το ξέρουν και αυτό οι Γερμανοί, αλλά κάνουν σκληρό αγωνα να μην χάσουν την κυβέρνηση αυτοί οι "μεταρρυθμιστές" και πραγματοποιήσουν στ' αλήθεια μεταρρύθμιση...

   • akenaton avatar
    akenaton @ Giannis s. 04/09/2013 19:13:31

    Δεν λέω αυτά που λέτε και αναφέρομαι σε ΟΛΑ τα κλεμμένα, μέσα και έξω από την χώρα. Απλώς τα έξω θα πρέπει να βρεθούν, ενώ τα μέσα είναι ορατά τοις πάσι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ cresswell 04/09/2013 19:12:01

   Αγαπητέ μου, ας προχωρήσει ένας τέτοιος έλεγχος και είμαι σε θέση να ξέρω πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση επίσης θα αποκαλυφθούν όλα τα "χαλαρά" και βαθύτατα λαρύγγια. Οι "μπίζνες" έχουν γίνει εκ του προχείρου στις περισσότερες των περιπτώσεων, στην βάση της συνενοχής και της αλληλοκάλυψης που απολάμβαναν όλα τα λαμόγια ένθεν και ένθεν. Βασικά, πιστεύω πως είναι "ξεβράκωτοι" ή οι όποιες κινήσεις συγκάλυψης έχουν γίνει εκ των υστέρων, μετά δηλαδή την "λαδιά", ή ακόμη και μετά την αρχή της κρίσης και είναι εύκολο να αποκαλυφθούν και να καταπέσουν δικαστικά. Χρειάζεται απλώς προπόνηση στις διωκτικές - δικαστικές αρχές και άμεση προτεραιότητα σε τέτοιες υποθέσεις, αρχίζοντας από τις πιο "ζουμερές".

   • Giannis s. avatar
    Giannis s. @ akenaton 05/09/2013 08:55:05

    "Χρειάζεται απλώς προπόνηση στις διωκτικές – δικαστικές αρχές και άμεση προτεραιότητα σε τέτοιες υποθέσεις, αρχίζοντας από τις πιο “ζουμερές”."
    Aπ' το 2009 έως ήμερα "προπονούνται" φίλε Ακενατών.
    Τώρα εσύ διαπιστώνεις οτι χρειάζεται να αρχίσουν νέα προπόνηση?
    Υπολογίζεις να τελειώσουν την προπόνηση μέχρι το 2020 και να ανοίξουν τότε τη λίστα Λαγκάρντ?

    • Apostolos Vlahos avatar
     Apostolos Vlahos @ Giannis s. 05/09/2013 21:44:49

     Ελπίζω να μην είναι η λαζοπούλεια εκδοχή της "προπόνησης". Αν και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

   • maverick avatar
    maverick @ akenaton 05/09/2013 21:08:22

    Οι Αρχές Επιβολής του Νόμου, στη χώρα μας διαθέτουν τη τεχνογνωσία που χρειάζεται προκειμένου να εντοπιστεί το "μαύρο και βρώμικο χρήμα". Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση, ώστε οι Υπηρεσίες να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση, χωρίς όλα αυτά τα βάρη, περί δήθεν "ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κλπ".
    Άλλωστε για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μέσω της Α.Δ.Σ. και όχι μόνο, είναι γνωστές οι διευθύνσεις και τα ονόματα, (ποσά, οι χώρες κυρίως της Ε.Ε. που μετέφεραν τα χρήματά τους, ακόμα και με φυσικό τρόπο και όχι μόνο με τραπεζικά εμβάσματα), ακόμα και από ποια χωριά της Ελλάδος προέρχονται οι κύριοι αυτοί. Επίσης είναι γνωστοί οι δικηγόροι του Κολωνακίου, κάτοικοι β. προαστίων κυρίως, που στήνουν υπεράκτιες ή εταιρείες «ταμπέλες» (shell companies), ξετινάζοντας την Banka στον αέρα, μέσω τριγωνικών συναλλαγών (carousel) τα τελευταία χρόνια, όπως για το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παρόμοιες «παραγωγικές» δραστηριότητες του λευκού περιλαίμιου (Ο.Ε.). Για τις αρμόδιες Αρχές, είναι γνωστό τι πρέπει και το πώς γίνεται. Άλλωστε δεν θα ανακαλύψουμε εμείς την Αμερική!
    Τί θέλετε να κάνουν οι Υπηρεσίες, όταν "κάποιοι" ιθύνοντες με κάθε τρόπο, με πράξεις ή παραλήψεις, τόσο σε νομοθετικό, όσο και σε επίπεδο οργανωτικών δομών Υπηρεσιών, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, δρώντες ως τροχοπέδη, για γνωστούς βεβαίως λόγους, επιμένουν να κρατάνε τις αρμόδιες Υπηρεσίες, στην εποχή των νεατερνταλ, συγκριτικά με οιανδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη;
    Ακόμα και για απλές τελωνειακές παραβάσεις (π.χ. κυκλοφορία οχήματος με ξένες πινακίδες), το αρμόδιο υπουργείο δεν επιθυμεί τη βεβαίωσή τους και έτσι παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να είναι ποιο ίσοι από τους άλλους πολίτες (δύο μέτρα και δύο σταθμά), όπως ανάλογη περίπτωση είναι αυτή των σκαφάτων με τις Ν.Ε.Π.Α.. Και ο «κατάλογος» δεν έχει τελειωμό.

    Υ.Γ. Άκουσε κανείς τον κ. Β. ΦΛΩΡΙΔΗ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων), για το επίπεδο διαφθοράς στη χώρα;

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 04/09/2013 17:54:43

  http://www.antinews.gr/2011/03/06/89458/
  *Τι θα γίνει με αυτά τα πράσινα ανθρωπάκια;*

  http://www.antinews.gr/2011/06/10/105719/
  *Φορολογία και των … πισινών*

 3. Dimitrios Kottas avatar
  Dimitrios Kottas 04/09/2013 18:04:34

  Αυτά τα λέτε εσείς με τις Ferrari ,επειδή ζηλεύετε εμάς με τις Lamborghini...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Dimitrios Kottas 04/09/2013 19:13:55

   Ἐγῶ δέ ζηλεύω,βολεύομαι καί μέ τό μωρό πάνω στή rghini..

 4. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 04/09/2013 20:51:10

  Η κατοχή υψηλού κόστους αγοράς και ακριβής συντήρησης οχήματος δεν αποτελεί αυτομάτως απόδειξη ύπαρξης εισοδημάτων το τρέχον έτος, παρά μόνον ένδειξη, καθότι μπορούν να καταναλίσκονται εισοδήματα προηγουμένων ετών. Οι φορολογικές αρχές βέβαια, δοθείσης της χρόνιας ανικανότητάς των, με λογικά άλματα, και κρυπτόμενες πίσω από "αντικειμενικά" κριτήρια περί φορολογήσιμων ίππων (αντί για kW που είναι η επίσημη μονάδα ισχύος στην ηπειρωτική Ευρώπη), εργοστασιακής αξίας (σε γυμνά από εξοπλισμό μοντέλα), κόστους συντήρησης (πραγματικής ή εικονικής) κ.λπ. επιχειρούν να σας πείσουν για το αντίθετο.

  Αν ο/η κάτοχος του περιγραφόμενου οχήματος είχε επενδύσει ισόποσο φορολογηθέν εισόδημα σε χρεόγραφα, δικαιώματα αγοράς/πώλησης στην αγορά πρώτων υλών, πολύτιμων μετάλλων ή παραγώγων, ή σε συνάλλαγμα ή σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων δεν θα πλήρωνε φόρους πολυτελούς διαβίωσης ή τεκμαρτού εισοδήματος, αλλά φόρο επί των κερδών (υπεραξία) των σχετικών συναλλαγών ή των δεδουλευμένων τόκων. Αν είχε δε προμηθευθεί ίσης αξίας λαχεία (πρώην κρατικά, νυν ιδιωτικά) ή μάρκες σε καζίνο (φυσικά ή διαδικτυακά), ή υπηρεσίες συνοδού επ' αμοιβή, κανένα πρόβλημα.

  Πού οφείλεται η διαφορετική μεταχείριση από τη φορολογική αρχή φορολογικών υποκειμένων με το αυτό δηλωθέν εισόδημα; Σε χώρα που δηλώνει ότι ασπάζεται την ελευθερία της οικονομικής ζωής δεν υπάρχει πειστική απάντηση.

  Απλώς αυτά έχει καταγεγραμμένα η ανάπηρη εφορία μας, από αυτά σπεύδουν να εισπράξουν φόρους οι πολιτικοί μας. Ο φθόνος των μη κατόχων και ο προκαλούμενος κοινωνικός αυτοματισμός καθιστούν πιο εύπεπτο στην πάντα επιπόλαια σκεπτόμενη πλειοψηφία το λαϊκιστικό (οριζόντιο, άρα άδικο) μέτρο. Τα οχήματα (αυτοκίνητα, σκάφη και αεροσκάφη) σε άλλες χώρες εκτός από μέσα μετακίνησης, μπορεί να είναι μέσα ψυχαγωγίας, χώροι τέλεσης κοινωνικών εκδηλώσεων, αντικείμενα συλλογής, κατοικία ή επαγγελματική έδρα. Στην Ελλάδα είναι απλώς εργαλεία εύκολης και βαριάς φορολόγησης, ο δε κάτοχός των στοχοποιείται γενικώς και χωρίς αποδείξεις. Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον και υποχρεωτικός φόρς πολυτελείας για οχήματα άνω των 1920 κ.εκ... Σε χώρα με αμέτρητα χιλιόμετρα ακτογραμμών οι κάτοχοι σκαφών παίζουν κρυφτό με το κράτος, δηλώνοντάς τα επαγγελματικά, ή ελλιμενίζοντάς τα στην Τουρκία και Κροατία. Το ότι η ανοιχτή αγορά αγαθών και υπηρεσιών αφορά και τα φορολογικά συστήματα δεν περνά από τον νου των ηγετών μας.

  Προς άρσιν πιθανών παρεξηγήσεων, όλα τα ανωτέρω αφορούν φόρους διατήρησης του αγαθού, εν προκειμένω οχήματος ακόμη και σε μερική ακινησία. Την στιγμή της αγοράς του αγαθού μπορεί το κράτος να επιβάλλει οποιουδήποτε ύψους φόρο (πολυτελείας, ειδικό τέλος ή οπωσδήποτε αλλιώς κληθεί) επιθυμεί, ή πιο ρεαλιστικά όσο του επιτρέπουν οι τιμές στις γύρω χώρες, από τις οποίες μπορεί κάλλιστα να εισαχθεί αντί να αγορασθεί εδώ.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αντίθεσις 05/09/2013 00:32:20

   Έχετε ιδέα τι κοστίζει η ετήσια συντήρηση μιας "λαμπο" 6.500 cc περιλαμβανομένων των τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων και (υποχρεωτικώς) πάρκιν; Κι εμείς δεν συμπαθούμε ιδιαιτέρως τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά μέχρις ενός ορίου. Από κει και πάνω, θα πρέπει να είναι δρακόντεια και υποχρεωτικά.

  • Nik avatar
   Nik @ Αντίθεσις 05/09/2013 01:46:03

   Σωστός! Καιρός να αφήσουμε αυτά τα λαϊκίστικα πίσω.

   Σε μια χώρα με 16000 χιλιόμετρα ακτογραμμή το ιδιωτικό σκάφος έπρεπε να είναι μοχλός ανάπτυξης μεγαλύτερος από το αυτοκίνητο. Δείτε τι γίνεται στις λίμνες της ηπειρωτικής Ουγγαρίας πχ με μικρά σκάφη. Εδώ το δαιμονοποιήσαμε και το στείλαμε σούμπιτο στους Τούρκους.

   Τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού δεν είναι όλα Λαμποργκίνι, μπορεί κάλλιστα να είναι Λαντρόβερ του 1989, αλλά η μανία με τα κυβικά τα καθιστά είδος πολυτελείας, ενώ στην Αγγλία πωλούνται 300 λίρες. αυτοκινήτου.

   Κολλημένοι στην μονομανία και τον φθόνο δεν θα πάμε μπροστά.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/09/2013 21:09:29

  Αναδρομικό πόθεν έσχες σε υπουργούς, διοικητές όλων των δημοσίων οργανισμών και πρυτάνεις!

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/09/2013 21:40:15

  Η χώρα του φραπόγαλου.
  Παρά τις προσπάθειες άξιων πολιτικών.
  Παρά την ευσυνειδησία δημόσιων υπηρεσιών
  Παρά την τιμιότητα δημοσίων λειτουργών.
  Παρά την ακεραιότητα των δικαστικών.
  Παρά την άψογη λειτουργία κρ. μηχανισμού.
  Παρά, Παρά, Παρά, όλα χαράμι ρε Ελληνικέ
  λαέ, απατεώνα, κατακάθι και ντροπή της ΕΕ
  και όχι μόνον.
  Η Lambo έπεσε από τον ουρανό,δεν πέρασε από τις επίσημες εθνικές εισόδους, αριθμό
  δεν πήρε από υπουργείο, τον έβαλε μάγος,
  κλπ,κλπ.
  Δεν με ενδιαφέρει ο ιδιοκτήτης, θέλω όμως
  διακαώς να μάθω τους συγγενείς του κ τους
  φίλους του.

 7. Μορελο avatar
  Μορελο 04/09/2013 22:26:37

  Μπορεί να είχε κερδήσει το ΤΖΟΚΕΡ ο άνθρωπος..

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/09/2013 22:30:23

  Καί τόν ἐφοριακό του θά ἤθελα ἐγῶ νά μάθω...

 9. Abc avatar
  Abc 04/09/2013 23:12:36

  Πάντα ολιγαρκής. Μπράβο!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Abc 04/09/2013 23:36:29

   Μπά,τή porshe τή βαρέθηκα..

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Κυθήριος 05/09/2013 00:58:44

    Ελάτε αδέλφια να βγούμε στο δρόμους με Rolex στα χέρια, με γούνες στους ώμους!...

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Αιρετικός 05/09/2013 05:48:48

     ++++

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 04/09/2013 23:25:48

  Η lambo σας πειραξε.........Η μπεμπα του αντιπροεδρου μας των 700χιλ. ευρω δεν πειραζει κανενα....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Σαρακατσανος 05/09/2013 00:35:23

   Δεν μας "πείραξε" φίλε σαρακατσάνε η "λάμπο". Εξ όνυχος τον λέοντα όμως λέγανε οι παλαιότεροι. Αφορμή ήταν μονάχα για να θίξουμε όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας και δεν μιλάμε. Πόση "φορολογική παρενόχληση" μπορούμε να υπομείνουμε από τους "λιπαρούς" που τα "παντελόνιασαν" και τώρα κάνουν την πάπια;

   • ΚΩΣΤΑΣ Σ. avatar
    ΚΩΣΤΑΣ Σ. @ akenaton 05/09/2013 20:55:25

    H "φορολογική αγνάκτηση" που μας πνίγει απ' την αθώωση των Μεγαλοφοροφυγάδων της λίστας Λαγκάρντ δεν μας επιτρέπει αγαπητέ Ακενατών να "παρενοχληθούμε" απ' τη χλιδή των λαμογίων τους και αντιθέτως θεωρούμε φοροαντίσταση κατά των επικυριάρχων την "φοροδιαφυγή"
    των μικρομεσαίων.

 11. Nik avatar
  Nik 05/09/2013 01:49:36

  Πάρτε το απόφαση. Το φορολογικό σύστημα της χώρας φτιάχτηκε και φτιάχνεται από ανεπαρκείς που εφευρίσκουν περίπλοκα σχήματα για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.

  Οπως και να ονομάσουμε έναν φόρο ή τέλος θα πληρωθεί από εισόδημα, τρέχουν ή αποταμιευμένο. Το ότι το εισόδημα δεν μπορεί να βρεθεί και να φορολογηθεί τα λέει όλα.

 12. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 05/09/2013 13:39:39

  Τι λαικισμός!!!! Ο άνθρωπος αγόρασε μία Lamporghini, που είναι το κακό?
  Τώρα όσον αφορά τις δηλώσεις του στην εφορία, μαγκιά του. Ούτως ή άλλως υπάρχουν μπόλικα κρέατα στη χώρα για να πληρώσουν φόρους!!!!

 13. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 05/09/2013 21:05:49

  Ο φορολογικός μηχανισμός δυστυχώς δεν έκανε και ούτε κάνει έλεγχο σε κανέναν..........Ασχολείται γραφειοκρατικά με φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων και από δίπλα περνάνε τραίνα φοροφυγάδων με τεράστια ακίνητη περιουσία και τραπεζικές θυρίδες.Όλο αυτό το πανηγύρι της υπερκατανάλωσης είναι κρυμμένο σε θυρίδες και ξένες τράπεζες,ακόμη αφορολόγητο.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.