#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2013 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ακήρυχτος πόλεμος των καναλαρχών για τις συχνότητεςΣυνθήκες πολέμου επικρατούν στην τηλεοπτική αγορά με τους καναλάρχες να συνθέτουν ένα μάλλον αρραγές μπλοκ εναντίον κάθε δυνατής προσπάθειας επαναδραστηριοποίησης νέας γενιάς επιχειρηματιών στο τηλεοπτικό σκηνικό.

Στο πνεύμα αυτό κινούνται τα νήματα και για το μπλοκάρισμα του ελληνόφωνου Euronews.

Σε συνθήκες βαθιάς κρίσης με τη διαφημιστική δαπάνη να πέφτει έως και κατά 30% στην τηλεόραση και τα χρέη και τις υποχρεώσεις να εμφανίζονται ως μη εξυπηρετούμενα, είναι προφανές ότι η προσπάθεια του Alter να νεκραναστηθεί και η επιδίωξη του ΚΚΕ να πωλήσει τη συχνότητα του 902 θα έβρισκαν σθεναρές αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι καναλάρχες (ΕΙΤΗΣΕΕ ) με «ανακοίνωσή» τους μια ημέρα πριν την Πρωτοχρονιά εγκαλούσαν το ΕΣΡ γιατί δεν είχε ανακαλέσει την άδεια του 902 ΤV, θέτοντας ζήτημα παράβασης καθήκοντος από την πλευρά των μελών του. Τι έγραφαν προ 15θημέρου οι καναλάρχες; «Το γεγονός αυτό δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ, και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ».

Δεν πέρασαν 4 ημέρες (4.1.2013) και η απάντηση ήρθε από τη Γενική Γραμματεία. Σε επιστολή που συνέταξε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης/ΜΜΕ, Ιωάννης Α. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε: Με αφορμή  τελευταία δημοσιεύματα που φέρουν την επικείμενη μεταβίβαση συχνότητας του τηλεοπτικού σταθμού 902 του Κομουνιστικού κόμματος Ελλάδος σε επιχειρηματία, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μήνες σας ζήτησε όπως μας ενημερώσετε για τις τυχόν ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί αρμοδίως, από τότε που έπαψε η λειτουργία του σταθμού.

Το ΕΣΡ απάντησε την ίδια μέρα πως έχει συγκροτήσει (από το Νοέμβριο) 3 φακέλους για  το  Alter, τον 902 TV και τον Ξένιο.

Για την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον του ΕΣΡ και του 902 ρωτήθηκαν όλοι και δήλωσαν άγνοια για το πως εκδόθηκε. Φαίνεται πως την πρωτοβουλία έλαβε ο Δ. Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Γ. Κουρή και ακολούθησε ο ΣΚΑΙ με τον Ι.Αλαφούζο.

Λάδι στη φωτιά έριξε η πληροφορία ότι επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα υγιή (με cash flow) με frontmen τον Γ.Κουρτάκη και τον Ν.Χατζηνικολάου διαπραγματεύονται την αγορά του 902 (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.) αντί 4,5 εκατ. ευρώ (έναντι 7 εκατ. ευρώ αρχική τιμή). Ποιος (καναλάρχης) θα έβλεπε με καλό μάτι το come back του Νίκου Χατζηνικολάου και την ισχυροποίηση του νεόκοπου εκδοτικού οργανισμού …κάτω στον Πειραιά στο λιμάνι;

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΣΡ έχει λάβει εισήγηση από τον νομικό του σύμβουλο για ανάκληση της άδειας (και όχι της συχνότητας που συνιστά δημόσιο αγαθό και όχι περιουσιακό στοιχείο προς πώληση)  η οποία και δεν μπορεί να δημοπρατηθεί  και να διακοπεί το ενδεχόμενο απόκτησης του καναλιού από άλλους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η εισήγηση θα καταλήγει προς την ανάκληση της άδειας του 902 TV, καθώς ο σταθμός για διάστημα 4 μηνών σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα. Σήμερα μάλιστα το ΕΣΡ θα εισαγάγει το θέμα στην Ολομέλεια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kapsiotis avatar
  kapsiotis 15/01/2013 18:00:48

  Αχ! ρε Μιντιοκρατία των νταβαντζήδων ...!!!
  Πού είσαι Καραμανλή να δεις τους "βασικούς μετόχους"...! Ας όψονται εκείνοι που δυστυχώς δεν σε άφησαν να τους "ξεδοντιάσεις" και δυστυχώς ήταν κι άνθρωποι της παράταξης . Παρ' όλο που την υπόθεση την κέρδισες και στας Ευρώπας το 'καναν γαργάρα οι ενημερωτάδες της διαπλοκής...!

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ kapsiotis 15/01/2013 21:10:03

   Γι σταθείτε ρε παιδια γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω. Οι συχνότητες του 902 και του ALTER είναι δημόσια περιουσία ή όχι;Ποιοι τις διαπραγματεύονται και με ποιους;Χρειάζεται άμεσα μια ανακοίνωση της πολιτείας που να υπενθυμίζει το προφανές.Η πολιτεία παραχωρεί τις συχνότητες μετά από διαγωνισμό έναντι σοβαρού αντιτίμου.Τελεία και παύλα!

 2. Μακεδόνας avatar
  Μακεδόνας 15/01/2013 21:16:51

  Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία και όχι ένα ακόμη κλειστό επάγγελμα.Χρειάζεται άμεσα μια ανακοίνωση της πολιτείας που να λέει το προφανές."Οι συχνότητες παραχωρούνται από το κράτος μετά από σχετικό διαγωνισμό έναντι σοβαρού αντιτίμου".Τελεία και παύλα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.