#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2011 11:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αδελφός του πρωθυπουργού, σύμβουλος εταιρείας Hedge FundsΜετά τις αποκαλύψεις για την  i4cence  (O φίλος του ΓΑΠ και ο σύμβουλος του Αντρίκου συνέταιροι στην Ελβετία - http://www.antinews.gr/2011/07/04/110562/), η Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει στην σημερινή "Ελευθεροτυπία" μια άγνωστη επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, η οποία εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.


Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.

Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.

Στρατηγικός σχεδιασμός

Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν... συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ' όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.

Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.

Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.

Ο Αντρίκος αναφέρεται και σε ανακοίνωση Τύπου της 8/6/2011

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2011 12:21:56

  Η Unigestion ειναι πελατης της JpesPartners ή οποία έχει απισης πελατη την
  Union Bancaire Privée (UBP) ( με USD 70 billion κεφάλαια υπο διαχείρηση!! ?? - πολυ το χρημα.. ).
  Η δε UBP, έχει πληρώσει $500 million μετρητα για τοι σκάνδαλο Bernard Madoff !!!
  Η UBP, διαχειριζεται το ΠΡΩΤΟ Fund Χρυσου το οποιο ειναι backed απο "φυσικο χρυσο" !! οεο

  ΠΠ

 2. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 11/07/2011 12:38:16

  Που παμε ρε που παμε!!
  Πουσαι ρε αθανατε Αυλωνιτη.
  Υπαρχει κανεις εκει εξω εστω και στο διαστημα να μας απαλλαξει απ αυτες τις βδελλες?

 3. Berlousconication avatar
  Berlousconication 11/07/2011 13:22:54

  Unigestion

  Sample fund names: Uni-Hedge Diversified, Uni-Hedge Defensive TT, Horizon Tactical Trading, Horizon Equity Hedge, Uni-Hedge Arbitrage, Uni-Hedge Commodity Alpha, Horizon Credit Hedge.

  AUM 31 Mar 10 (US$): $3.1bn, AUM 30 Jun 09 (US$): $2.6bn

  Key strategies utilised: Diversified, Tactical Trading, Arbitrage, Equity
  Hedge, Credit Hedge.

  Principal: Bernard Sabrier (Chairman), Patrick Fenal (CEO) , Philippe Gougenheim (Head of Hedge Funds)

 4. cas avatar
  cas 11/07/2011 13:27:09

  Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα γιατί δεν μας αφήνουν να κάνουμε αναδιάρθρωση και hair - cut του χρέους, (παρά παίρνουν νέα δάνεια με νέα μνημόνια), γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός (credit default) και θα αναγκαστεί η εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού, να πληρώσει στους κατόχους τα cds που τους έχει πουλήσει.
  Παρεμπιπτόντως τον κάναμε και βοηθό καθηγητή του οικονομικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών τον Αντρίκο (όπως φαίνεται στην ανακοίνωση τύπου 8/6/2011, που δημοσιεύετε).
  Δεν έχουν παράπονο στην οικογένεια μαμά, αδέλφια τακτοποιήθηκαν ρουσφετολογικώς, με τον γιώργο πρωθυπουργό.

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/07/2011 13:35:38

  ¨Πατέρα τους Ακούς¨ ;

  ¨Σήκω Αντρέα να τους δεις ¨ !

  Απόσπασμα :

  ¨ Κατά περίεργο τρόπο , η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ενεθάρρρυνε περισσότερο την ανάπτυξη και την κυριαρχία των πολυεθνικών εταιρειών που η βάση τους βρίσκεται στην Αμερική , παρά τις εταιρείες που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη....

  Οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την Κοινή Αγορά φαίνονται να κινούν την Ευρώπη προς την κατεύθυνση που δεν έχει προβλεφτεί απ΄αυτούς που υπέγραψαν την Συνθήκη της Ρώμης ...

  Το κίνημα της συγχώνευσης σε συγκροτήματα στη Δυτική Ευρώπη , γίνεται εξ΄ολοκλήρου , είτε μέσα στα εθνικά σύνορα , είτε ανάμεσα στις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες ...

  Όχι μόνο οι αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες , που τώρα είναι καλά ριζωμένες στην Βρεταννία , αλλά και οι γερμανό - αμερικάνικοι δεσμοί στην ατομική ενέργεια , στην αεροπορία και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές - δεσμοί που προκύπτουν από μια σαφή αμερικάνικη στρατηγική 0 αποκλείουν αποτελεσματικά την πιθανότητα μιας γνήσιας δυτικοευρωπαϊκής απάντησης στην κυριαρχία των ΗΠΑ...¨

  Από : Ανδρέας Παπανδρέου ¨ Ιμπεριαλισμός και Οικονομική Ανάπτυξη¨ , σελ. 42 - 43 , εκδόσεις ¨Νέα Σύνορα¨ , 1975...

  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Άχ , Πατέρα , που ήταν τα παιδιά σου όταν τα έγραφες αυτά ;

  Τα είχες παρατήσει , μόνα και απροστάτευτα , στην μαμά τους ; Τα άφησες να ¨αλητεύουν ¨ με πολυπολιτισμικές παρέες , χωρίς ¨να διαβάζουν τα μαθήματα τους ¨ , ασκώντας jogging με κολύμπι , ποδήλατο και χαζολογοτεχνικές αναζητήσεις ;

  Ήθελες πραγματικά Πατέρα να μας κυβερνήσουν , το πίστευες ;
  http://www.istrilatis.blogspot.com/

  ANDREAS PAPANDREOU SPEECH - KARAMANLIS TRAPPED ! (English Subtitles) –

  Version για ¨Ομογενείς...¨

  http://www.youtube.com/watch?v=OMWOKw78oUs&feature=related

 6. brankaleon avatar
  brankaleon 11/07/2011 13:58:08

  Όχι ότι τα πράγματα δεν γίνονται κάπως έτσι.
  Αλλά είναι καιρός πλέον όλοι να μάθουμε αν και "Έλληνες" ή Ελλαδικά "ιδρύματα" έχουν παίξει ή συνεχίζουν να παίζουν με στοιχήματα για την χρεωκοπία της Ελλάδας.

 7. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/07/2011 14:31:15

  Ο άλλος αδερφός γιατί αγόρασε τη βιλα του Φοίβου στην Εκάλη,σκοπεύει να κάτσει καιρό στην Ελλάδα?Δεν του έχουν πει ότι θα έρθει η μέρα που όλη η οικογένεια θα φύγει να πάει στα τσακίδια και δεν θα ξανάρθει παρά μόνο στη δευτέρα παρουσία?

 8. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 11/07/2011 15:28:07

  Αγωγές για εσχάτη προδοσία κατά του ΓΑΠ και της οικογένειας.

  Απευθύνομαι στους δικηγόρους Φαήλο Καρανιδιώτη και Διονύση Καραχάλιο.

  Τι καθόσαστε τι περιμένετε; Όταν θα καταστραφεί η Ελλάδα θα είναι πολύ αργά.

  Κάντε τώρα μηνύσεις για εσχάτη προδοσία!!! Τώρα!!!

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/07/2011 16:17:49

  Είχα δει μια φωτογραφία αυτής της Ξαφά να τρώει σούσι σε ένα από αυτά τα βρωμερά μεταμοντέρνα στέκια πέριξ του υπ. οικονομικών και της Σταδιου με τους αγράμματους σερβιτόρους.

  Μόνη της και έρημη η ΣΟΡΤΑΚΑΡΑΙΑ, έτρωγε από ένα design πιάτο (από αυτά με το ακανόνιστο σχημα με προεξέχουσες γωνίες - καλή επιλογή ταιριάζει με τα κοφτερά της δόντια) κάτι ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ψωρομπουκιές.

  Αν δεν ήταν αυτή που ειναι και δεν σχεδίαζε αυτά που σχεδιάζει για την Ελλάδα από την εποχή που ήταν στο ΔΝΤ θα τη λυπόμουν από τα βάθη της ψυχής μου.
  Γυναίκα μέσης ηλικίας πάμπλουτη μόνη και ΞΥΝΗ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 11/07/2011 20:50:00

   τί είπα ρε παιδιά;
   τεκνά είχε και η Κλεοπάτρα

   ο εφιάλτης που περιγράφει ο ΝΤΑΝΤΟΝ δεν πείραξε; (από αισθητικής απόψεως εννοείται...)

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ αλλενάκι 12/07/2011 13:23:27

   Ε όχι και μόνη, αφού έχει τις καλύτερες παρέες,με Αρη και Μπάμπη δεν πρέπει να πλήτει ποτέ.....

 10. καποιος avatar
  καποιος 11/07/2011 17:17:23

  Κυριοι, να ρωτησω κατι και να παρω μια αξιοπιστη απαντηση θερμοπαρακαλω:

  η DEXIA εχει αγορασει CDS ή εχει εκδωσει;;;

  Αν εχει αγορασει προκειται για νορμαλ συμπεριφορα, εφοσον ειναι τιγκα στο ελληνικο ομολογο.
  Αν ομως εχει εκδωσει μιλαμε για πανευρωπαικο σκανδαλο ολκης και οτι θα ειναι η πρωτη που θα παει απατη για πτωχευση αν γινει καμια στραβη.

  Παρακαλω για μια αξιοπιστη απαντηση γιατι δεν εχω καταλαβει αν αγορασε ή πουλησε CDS

 11. gynner avatar
  gynner 11/07/2011 20:32:19

  Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ το σχόλιο της ΝΔ για το δημοσίευμα;

 12. Δεθελοντής avatar
  Δεθελοντής 11/07/2011 23:48:57

  Το προφίλ της ungestion σε pdf:
  http://www.gfsi.ch/admin/wp-content/uploads/unigestion_ateliers.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.