#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2012 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αγώνας σταματά με το κλείσιμο της κάλπηςΈληξε χτες η προεκλογική περίοδος.

Τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού τα έδωσαν όλα για να αποφύγουν τον εφιάλτη τους: την δυνατή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Δημιούργησαν και πριμοδότησαν προκλητικά κάθε συνδυασμό που θα μπορούσε να αφαιρέσει δυνάμεις από τη ΝΔ. Διατάχθηκαν ακόμα και οι εφεδρείες διαπλοκής να μπουν στη μάχη και ας καούν στο ρόλο τους, ως ουδέτεροι Δούρειοι Ίπποι - θα ετοιμάσουν άλλους για το μέλλον , τώρα η μάχη είναι πολύ κρίσιμη για τα συμφέροντά τους. Είδαμε, έτσι, τον Κύρτσο να θέλγεται από τον, περιστέρι στο κεφάλι, πρόεδρο και να γίνεται (άκουσον –άκουσον), εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ (επικεφαλής και του ψηφοδελτίου επικρατείας, βεβαίως – βεβαίως). Δευτεροκλασάτες τηλεοπτικές περσόνες και αεί νεανίζοντες τραγουδιστές, τέθηκαν στην διάθεση του προέδρου, επίσης.

Η συμμαχία (δημοκρατική ντε), είχε την προβολή κυρίαρχης δύναμης.

Ο Μάνος ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του.

Απίθανοι συνδυασμοί (αποστράτων, εθνικού μετώπου, κυνηγών κ.λ.π.), στήθηκαν και πριμοδοτήθηκαν για να αλιεύσουν, ότι μπορέσουν, από την θάλασσα της πικρίας στην  κεντροδεξιά παράταξη, ή της χαμηλής πολιτικής συνειδητοποίησης.

Τα περισσότερα φυσικά επενδύθηκαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» (της συμφοράς). Τα έδωσαν όλα: ικανό εκπρόσωπο τύπου, μαζέματα κάθε μορφής και, το κυριότερο, άγαρμπη δημοσκοπική πριμοδότηση άμα τη εμφανίσει (φαντάζεστε ποια θα ήταν η μοίρα του αν τον «μετρούσαν» στην αρχή στο 1,5% , αλλά Κατσέλη;)

Στα νταβατζοΜΜΕ έστησαν με μαεστρία τα «τραπέζια» και τα «παράθυρα»: ό,τι πιο φθαρμένο και αποκρουστικό από την πλευρά μας (γόνοι, ακατοίκητοι, κρυφοί ή φανεροί υπέρμαχοι των συνεργασιών κ.λ.π.)  και ότι πιο διαλεγμένο από την άλλη.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο δούλεψαν επίμονα, μονότονα για να μας εξισώσουν με τους ολετήρες: τα δυο μεγάλα κόμματα επαναλάμβαναν επίμονα, μονότονα. Και μόνιμη επωδός, η παρουσίαση, ως δεδομένης, της συνεργασίας.

Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα πολλά. Αυτά τελείωσαν. Αύριο είναι οι εκλογές που τόσο προσπάθησαν να τις αποφύγουν.

Από τώρα και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, έχουμε πολλές και κρίσιμες ώρες. Ώρες για αγώνα.

Ας αναλογιστούμε ότι αύριο κλείνει μια περίοδος που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου του 2011. Είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων. Το Πασοκικό παρακράτος κατάφερε, με τα γνωστά μέσα, να τις διαλύσει. Την 28η Οκτωβρίου, όμως, το ποτάμι ξεχείλισε. Και εκφράστηκε ανεξέλεγκτη η αποδοκιμασία μέχρι και την κορυφή, την Προεδρία της Δημοκρατίας – θυμόμαστε όλοι την απαράδεκτη, θεσμικά, συμπεριφορά του Παπούλια στη στήριξη του ολέθριου ΓΑΠ. Ακολούθησε η σπασμωδική κίνηση του δημοψηφίσματος, η  Κυβέρνηση Παπαδήμου (με εκπρόσωπο τον Καψή), η προσπάθεια να βάλουν στο κάδρο της συγκυβέρνησης και να εξομοιώσουν την παράταξή μας, η συνεχής προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών ή το κατά το δυνατόν αναβολής τους – θυμάστε τον ανεκδιήγητο Υπουργό Σταυρόπουλο και τις δηλώσεις του για πλειοψηφία που μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία.

Αν μας πλήγωσαν (και μας πλήγωσαν) τα παραπάνω, αύριο μόνο μπορούμε να δώσουμε την απάντησή μας.

Ας θυμίσουμε τα παραπάνω και πολλά άλλα, σε όσους περισσότερους μπορούμε.

Έχουμε να αντλήσουμε επιχειρήματα από τον σπουδαίο διάλογό μας εδώ μέσα.

Ας πλησιάσουμε, ας τηλεφωνήσουμε, ας συναντήσουμε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους για να μεταφέρουμε αυτά τα επιχειρήματα, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις, να ταρακουνήσουμε συναγωνιστές. Αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία.

Αύριο ας διευκολύνουμε, ας βοηθήσουμε ανήμπορους συγγενείς, γείτονες, γνωστούς να προσέλθουν στην κάλπη.

Οι «απέναντι» το έκαναν σε όλες τις εκλογές, θα το κάνουν και αύριο. Ας το πράξουμε και μείς σ΄ αυτές τις εκλογές. Δεν είμαστε, ξέρω, ασκημένοι στην αριθμητική των εκλογών, αλλά ας συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική πλευρά τους.

Πολύ σημαντική, επίσης, η συνεχής παρουσία όλων όσων έχουμε ορισθεί εκλογικοί αντιπρόσωποι ή διοριστεί στις εφορευτικές επιτροπές, μέχρι την τελική καταμέτρηση.

Και μη παραλείψουμε, φυσικά, να "καθαρίσουμε", με τον σταυροδοσία μας, την παράταξή μας.

Νίκος Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 05/05/2012 18:52:13

  Καλή μας τύχη Νίκο...

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 05/05/2012 19:05:08

  Ο αγώνας σταματά με το κλείσιμο της κάλπης. Mετά την κάλπη του Ιουνίου.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/05/2012 20:09:09

  Μέσα στη παραζάλη των διάφορων απόψεων, και πολιτικών προτάσεων εν όψει των εκλογών, το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι.
  Ως information junkie όμως που είμαι, προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι, για να πιάσει τόπο η ψήφος μου!
  Έτσι, προσπάθησα προχτές να παρακολουθήσω στη τηλεόραση μια ομιλία του Πάνου Καμμένου, νομίζω στη Κρήτη.
  Δεν άντεξα ούτε πέντε λεπτά.
  Το μόνο που μου έμεινε ήταν η συνεχής επανάληψη του ίδιου μόνιμου και μονότονου ρεφρέν: «είμαστε Έλληνες, είμαστε ανεξάρτητοι».
  Πέντε λεπτά παρακολούθησα, δέκα φορές το άκουσα….
  Στο τέλος το εμπέδωσα, δεν λέω. Αλλά τίποτα άλλο δεν υπάρχει;
  Κάποιο πρόγραμμα;
  Κάτι το διαφορετικό;
  Μια πρόταση τέλος πάντων;
  Τόση ιδεολογική ένδεια δηλαδή;
  Μα τι κάνει η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος;
  Εκείνο το τσακάλι, με την «ετοιμότητα» λόγου, και το κοφτερό μυαλό; (Αλήθεια, που χάθηκε;)
  Κάτι άλλο πάλι μου έκανε εντύπωση, έχει να κάνει με το ΚΚΕ.
  Δηλώνω προκαταβολικά, ότι τρέφω απεριόριστο σεβασμό στην ιστορία του κόμματος, και στη σταθερότητα των απόψεών του.
  Μάλιστα, θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζω περισσότερα για την ιστορία αυτή, αλλά και τον μαρξισμό γενικότερα, από ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του.
  Αλλά από κει και πέρα, και ο σεβασμός έχει τα όρια του.
  Τα γράφω αυτά, διότι το τελευταίο διάστημα βλέπω παντού στη Θεσσαλονίκη μια αφίσα του ΚΚΕ, που γράφει: «Έξοδος από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Μονομερής διαγραφή του χρέους».
  Έτσι απλά, και λιτά.
  Simple things for simple minds που λένε και οι Αμερικάνοι…
  Έξοδος από την ΕΕ, και διαγραφή του χρέους.
  Και μετά θα πάμε όλοι … διακοπές, και θα τραγουδάμε την «τσιμινιέρα» στις αμμουδιές και στις πισίνες, αγκαλιασμένοι σφιχτά, και αγωνιστικά.
  Μα τι λέτε ρε παιδιά του ΚΚΕ;
  Που ζείτε;
  Ποιους πείθετε;
  Έξοδος από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, και μονομερής διαγραφή του χρέους….
  Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, και απορώ.
  Μα είναι δυνατόν;
  Εκεί κατέληξε ι πολυσχιδής μαρξιστική σκέψη; Μπρρρρ…..
  Και τελικά, ιδού το δίλημμα: Ποιον να ψηφίσω άραγε;
  Τους σύνθετους στην σκέψη «είμαστε ανεξάρτητοι είμαστε Έλληνες» και that`s it…
  ή το πιο απλό: «έξοδος από την ΕΕ, και μονομερή διαγραφή του χρέους», τριαλά ρα τριαλά ρο!

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/05/2012 20:31:31

  Σωστότατος σε όλα!

 5. christof avatar
  christof 05/05/2012 20:42:47

  Οι νταβατζηδες της διαπλοκης εδρασαν καταλυτικα.Θεοι και δαιμονεςΓια να αντεξεις πρεπι να εχεις καθαρο μετωπο και καρδια λιονταριου.Ο Σαμαρας τα εχει προχωρα και μας οδηγει.Αν οχι τωρα, τον Ιουνιο, για μια πατριδα υπερηφανη ισαξια μεσα στην Ευρωπη.Οσοι ονειρευονται την Ελλαδα του Τσαβες η τη βορεια Κορεα του Κιμ με δεκανικια καμενους θα απογοητευτουν.Η Ελληνικη ψυχη δεν εσβησε και ζει .

 6. Mara avatar
  Mara 05/05/2012 21:06:51

  Αγαπητέ Νίκο, έτσι και χειρότερα....
  Αλλά δεν πειράζει... "έχουνε γνώσιν οι φύλακες...."

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Mara 05/05/2012 22:37:50

   Το εύχομαι.

 7. airman avatar
  airman 05/05/2012 21:14:44

  Ο αγώνας βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση. Αυρίο είναι ο πρώτος σταθμός. Από τη Δευτέρα ο αγώνας συνεχίζεται. Κι αυτό όχι λόγω του ενδεχόμενου των επαναληπτικών εκλογών, καθόσον μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προσομοιαστεί με παράταση.
  Στο παρελθόν μετά από την Κυριακή των εκλογών επικρατούσε μια ευφορία στο στρατόπεδο των νικητών.
  Επινίκια, χαμόγελα, συγχαρητήρια, φιλοφρονήσεις. Ακολουθούσε το ''μοίρασμα'', οι ''ανταμοιβές'', η ''απόλαυση'' της εξουσίας, η χαλάρωση. Έμπαινε ''νερό στο κρασί'', άρχιζαν οι ''μεγαλοψυχίες'', οι στόχοι πήγαιναν περίπατο, το πρόγραμμα γινόταν κόσκινο. Σε τέσσερα χρόνια ''έχει ο Θεός''.
  Τώρα πλέον από τη Δευτέρα των εκλογών ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, όχι μόνο από τους εκλεκτούς του λαού αλλά από όλους μας. Όσοι εκλεγούν αναλαμβάνουν το βάρος της υλοποίησης όσων έχουν δεσμευτεί. Εμείς οι υπόλοιποι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τους ελέγχουμε για την τήρηση των λόγων τους αλλά ταυτόχρονα και να ''συμπαραστεκόμαστε'' στο έργο που τους αναθέσαμε.
  Όσα πρέπει να γίνουν θα μας επηρεάσουν όλους. Αναγνωρίζοντας το σκοπό που γίνονται και το στόχο που έχει τεθεί, επιδεικνύοντας ωριμότητα, με υπεύθυνη στάση και σταθμίζοντας το όποιο κόστος με το όφελος που αυτό αποσκοπεί, μπορούμε να συμβάλουμε - ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί πάντα - στην προσπάθεια που απαιτείται να καταβληθεί.
  Οι αδικίες ίσως να είναι αναπόφευκτες, χρεός μας είναι να τις επισημαίνουμε και να απαιτούμε επανόρθωση. Οφείλουμε όμως παράλληλα να αναλογιστούμε ότι ακόμη και μία περίπτωση ευνοϊκής μεταχείρισης συνιστά αδικία για όλους τους υπόλοιπους. Και σε αυτή την περίπτωση είναι που πρέπει όχι μόνο να την επισημαίνουμε αλλά να απαιτούμε τόσο την απόδωση ευθυνών όσο και την παραδειγματική ανάδειξή της.
  Το παράδειγμα αποτελεί πυλώνα της αξιοπιστίας, εγγυάται την άσκηση χρηστής διοίκησης, πρέπει να αποτελεί το ευαγγέλιο της εξουσίας. Γι' αυτό οφείλουμε να αξιώνουμε την παραδειγματική συμπεριφορά και στάση όσων αναδείξαμε σε αξιώματα αλλά και να απαιτούμε όσοι παρεκλίνουν να ανακαλούνται στην τάξη.
  Μέχρι τώρα μετά την Κυριακή των εκλογών ο καθένας μας ευελπιστούσε στην εκπλήρωση των υποσχέσεων, αποσύρονταν, παρακολουθούσε αμέτοχος και ενίοτε χλιαρά διαμαρτυρόμενος, αρκούνταν σε λιγότερα, σε δικαιολογίες από μέρους των εκπροσώπων του, σε καταγγελτικούς λόγους σε βάρος όσων έπραξαν ή δεν έπραξαν ''οι άλλοι''.
  Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ο αγώνας τελείωνε την Κυριακή των εκλογών για όλους. Για κάποιους (τους λίγους) επειδή ο πραγματικός τους στόχος επιτυγχάνονταν τη Δευτέρα το πρωΐ. Για εμάς τους υπόλοιπους επειδή είχαμε συμβιβαστεί πάνω-κάτω με όσα μας παρουσίαζαν και ''έχει ο Θεός''.
  Μπορούμε και τώρα να κάνουμε το ίδιο;
  Ή καλύτερα ποιος θα τολμήσει να κάνει το ίδιο και τώρα;

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ airman 05/05/2012 22:24:57

   ''................ Όσοι εκλεγούν αναλαμβάνουν το βάρος της υλοποίησης όσων έχουν δεσμευτεί..............''

   Ελπίζω να συμβεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι η τελευταία τους...............

   Δεν θα ανεχθούν πολλοί να ψηφίζουν ΝΔ και να βγαίνει ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

   Δεν θα ανεχθούν πολλοί να ψηφίζουν ΝΔ και να τους βγαίνει ''Θυγατέρα'' πίσω από τους Αρούληδες-Κωστήδες-Κυριάκους-Μίλτους........+Αβραμο.......
   Και μη μου πεις ότι αυτό πρέπει να το αναλάβει ο λαός .....................γιατί κάτι πρέπει να κάνει και ο ΣΑΜ και όχι να τους χρησιμοποιεί σαν πρώτα βιολιά.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ airman 06/05/2012 13:13:41

   Προσπάθησα να πω κάτι απλό. Ο αγώνας μας να συνεχιστεί μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης. Γιατί, συνήθως, η πλευρά μας τον σταματά νωρίτερα. Δεν είναι ασκημένη στην προσπάθεια της τελικής ευθείας.
   Ίσως η αλλαγή του τίτλου, από τον διαχειριστή, δημιούργησε κάποια σύγχυση. Ο δικός μου τίτλος ήταν: ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ. Αλλά και πάλι, ολο το κείμενο λέει με σαφήνεια το ζητούμενο.
   Και, φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι πολύς και σκληρός αγώνας μας περιμένει και μετά την Κυριακή.

 8. PayneK avatar
  PayneK 06/05/2012 02:05:53

  Ο αγώνας αυτήν τη φορά είναι αδύνατο να σταματήσει με το κλείσιμο της κάλπης,κυρίως γιατί μεσολάβησαν τα 2,5 τελευταία καταστροφικά χρόνια.
  Ναι, μπορει έτσι να γινόταν,ίσως κυρίως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να επιβεβαιώσουν "εν μέρη" ως εξαίρεση και τον νέο κανόνα.
  Κανόνα που θα δείχνει πόσο ρευστή και ευμετάβλητη θα είναι αποδώ και στο εξής κάθε εκλογική αναμέτρηση.
  Μόνο ως εξαίρεση στον κανόνα λοιπόν και με κάποιο μικρό ποσοστό που θα διατηρεί μπορώ πλέον να φανταστώ το κόμμα που μας έβαλε στο μνημόνιο,και αυτό, όχι γιατί έχω φαντασία αλλά γιατί θεωρώ οτι είμαι.. έστω κάπως πονόψυχος!

 9. karamanlikos avatar
  karamanlikos 06/05/2012 03:33:31

  Εϊναι βέβαιο ότι ο Σαμαράς κουβαλάει τον ίδιο σταυρό που κουβάλησε και ο Καραμανλής...
  Είναι, επίσης, βέβαιο ότι οι ΝΔες δεν βλέπουν (όπως δεν είδαν όταν έπρεπε) τον ίδιο σταυρό...

  Ξέρετε γιατί;
  Ψάχνουν να βρούν τα πράσινα καρφιά!

  Νίκο μπράβο μιλάς με τη φωνή μας... Μακάρι να την ακούσουν και οι άλλοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.