#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2012 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ήλιος δεν «μεθάει» πια κ. Νταλάρα. Μόνο εκρήγνυται…Έχει ο καιρός γυρίσματα. Η καλλιτεχνική αριστερόστροφη «πρωτοπορία» των δεκαετιών του ’70 και του ’80 αγαπήθηκε από τον απλό κόσμο που στα πολιτικά τραγούδια υμνούσε τη χαμένη  ελευθερία στα χρόνια του γύψου της χούντας και την «άτιμη κοινωνία».

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο έντεχνο, στο λαϊκό και το ελαφρολαϊκό τραγούδι εξυπηρετούσε πρωτίστως την πολιτική σοσιαλιστική  ή κομουνιστική προπαγάνδα . Ευρύτατες λαϊκές μάζες ήταν διαποτισμένες  από «μεθυσμένους ήλιους» και «παγωμένες τζιμινιέρες».

 

Όμως, ο ήλιος δεν μεθάει πια. Μόνο εκρήγνυται…

 

Οι «πλατιές μάζες» δεν υπήρχε λόγος να εντρυφήσουν στους μαρξιστές φιλοσόφους ή στον «τρίτο δρόμο προς το σοσιαλισμό». Αρκούσαν κάποιοι στίχοι τραγουδιών, ντυμένοι βαρύγδουπα μουσικά για να εξυψωθεί το φρόνημα του κατατρεγμένου λαού. Κι αυτό δεν ίσχυε μόνο στο τραγούδι. Κάθε μορφή τέχνης που δεν ήταν στρατευμένη, κάθε καλλιτέχνης που δεν «έγερνε» αριστερά ήταν καταδικασμένος κατ’ αρχήν  στην αφάνεια.

 

Το αγαπημένο σπορ της εποχής ήταν ποιος ήταν περισσότερο αντιδεξιός, «αντισυστημικός», αντικαραμανλικός.

 

Στο 2012, ο ίδιος «καλλιτεχνικός κόσμος» δεν αποτελεί τίποτε άλλο στη συνείδηση του κόσμου, παρά έναν «άξιο» στυλοβάτη του συστήματος της Μεταπολίτευσης. Κι είναι αναμενόμενο να συμπαρασύρονται και οι καλλιτέχνες από το «τσουνάμι» της οργής.

 

Ο Γιώργος Νταλάρας υπήρξε ίσως η κορυφαία σε απήχηση περίπτωση καλλιτέχνη με πολύ σημαντικά «πολιτικά άσματα».  Λόγω και της πολιτικής ενασχόλησης της συζύγου του ταυτίζεται δίκαια ή άδικα με το κατεστημένο, με το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή αυτή αυτό το σύστημα βρίσκεται στο «εδώλιο» από  όλη την κοινωνία ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.  Διότι και οι πρώην  «σύντροφοι» έχουν περάσει απέναντι. Διότι είναι κοινός τόπος ότι σε μια διαδρομή 40 χρόνων κάποιοι παρέμειναν στα λαϊκά προάστια και άλλοι γνώρισαν ημέρες χλιδής στα ΒΠ. Και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός, πληρώνεται «ρεφενέ».  Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι στήθηκαν τεράστιες καριέρες στις «αφελείς" του πλάτες. Ο ίδιος ο Γ. Νταλάρας με τα αναμφισβήτητα προσόντα του ως καλλιτέχνης ,πιθανόν δεν θα είχε ανάγκη καμία «συστημική» βοήθεια. Οι περισσότεροι του «εντέχνου» όμως της Μεταπολίτευσης, δεν θα είχαν τύχη σε μια λιγότερο πολιτικοποιημένη κοινωνία.

 

Κι ενώ όλος αυτός ο καλλιτεχνικός κόσμος σιωπά, ο Νταλάρας θεωρεί σκόπιμο να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του, να απευθυνθεί στο λαϊκό κοινό του, που δεν έχει πατήσει ούτε έξω από το Μέγαρο, να προσφέρει δωρεάν «επαναστατικότητα».  Μεγάλο στοίχημα, το οποίο ενδεχομένως να υποκρύπτει και μια προσπάθεια «εξαγνισμού».

Στην «κοσμοθεωρία» της Αριστεράς, οι «μάρτυρες» είναι πολύτιμοι και απαραίτητοι. Κρίμα που δεν υπάρχουν πια οι χωροφύλακες να απαγορεύσουν τη συναυλία, να σύρουν τον καλλιτέχνη από τα μαλλιά για εξακρίβωση στοιχείων στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, να περνά το «πρόγραμμα» από προληπτική λογοκρισία, μήπως και είχε παρεισφρήσει κάποιο τραγούδι του Θεοδωράκη.

 

Στη εποχή του Μνημονίου ΙΙΙ (μετράμε και το Μεσοπρόθεσμο) κάποιοι βρήκαν την αφορμή να απευθυνθούν στο λαό. Και το κάνουν με τους όρους της δεκαετίας του ’70. Μπορεί τα Δυτικά Προάστια να μην γνώρισαν τις δόξες άλλων συνοικιών, όμως βρίσκονται και αυτά στο 2012…

 

Όλα αυτά ασφαλώς δεν σημαίνουν ότι η «λαϊκή οργή» έχει το ακαταλόγιστο. Οι αποδοκιμασίες τις πρώτης συναυλίας, μετετράπηκαν σε καφέδες και γιαούρτια στη δεύτερη. Αν κάποιοι θεωρήσουν ότι είναι οι γνήσιοι εκφραστές της οργίλης διάθεσης του κόσμου, μπορεί στην τρίτη να εμφανισθούν και καδρόνια …

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη «πίκα» για  τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη, από ένα άδειο μαγαζί ή συναυλιακό χώρο. Πολύ περισσότερο αν δεν υπάρχει αντίτιμο. Ο κόσμος να μην πάει, όχι επειδή δεν περισσεύουν χρήματα, αλλά επειδή δεν τον γουστάρει πια…

Διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρουν όσοι  γιουχάρουν, ασχημονούν, βρίζουν και πετούν γαλακτοκομικά και ροφήματα,  είναι να μετατρέψουν εκ νέου σε «ήρωες» και «αγίους» κάποιους καλλιτέχνες με « τεράστια προσφορά»…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 06/03/2012 15:31:04

  Μεγάλε Ο
  Έγραψες!!!!!!!!!!!

  • Nick63 avatar
   Nick63 @ daughter of mercy 06/03/2012 22:15:50

   + 10000000000!!!

 2. aris avatar
  aris 06/03/2012 15:46:54

  το "τεράστια προσφορά" τι ακριβώς σημαίνει. Ποια είναι η κατηγορία κατά του Γιώργου Νταλάρα ακριβώς ; το ότι λέει τις απόψεις του με τις οποίες δεν συμφωνούμε ενδεχομένως ; αν είναι έτσι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα αναγνώστες αυτού του site που δεν συμφωνούν όχι με τα λεγόμενα ενός καλλιτέχνη , αλλά με τις πράξεις ενός πολιτικού όπως του Αντώνη Σαμαρά (εγώ συμφωνώ γιατί θεωρώ ότι λειτούργησε με αίσθημα ευθύνης και μπράβο του). Τι θα πρέπει να γίνει αν εμφανιστεί δηλ. ο Σαμαράς κάπου , να προπηλακιστεί από ορισμένους φασίστες με την προβιά του "αγανακτισμένου " ; κι ο Μανώλης Μητσιάς τι πρέπει να πάθει που βγήκε και δήλωσε ότι ο Σαμαράς είναι η μόνη μας ελπίδα . Άκου να δεις ....αριστερός κιόλας ο Μανώλης , θα υπάρχει και καλή δικαιολογία για να τον λούσουμε με γιαούρτια και να τον αρχίσουμε στις καρεκλιές .
  Όχι, μην καταπίνετε το ψέμα. Δεν είναι ο λαός που πετούσε καρέκλες χθες στον Νταλάρα και αύριο στον οποιοδήποτε άλλον. Είναι η ανοχή του λαού ή ο φόβος του απέναντι σε ακραίες μειοψηφίες και σε κτηνώδεις συμπεριφορές. Είναι η συλλογική μας αδιαφορία, ο κυνισμός μπροστά στο χυδαίο, η αναγνώριση της αλητείας ως ένα κομμάτι του κοινού μας πολιτισμού. Κάπως έτσι, τα θρασύδειλα φασιστοειδή του μπούγιου χτυπούν ρυθμικά της μπότες τους, υψώνουν τις φωνές τους, παίρνουν την οργή και τη μετατρέπουν σε υστερία. Ευτυχώς ο Νταλάρας έμεινε στη θέση του. Μόνος απέναντι σε πολλούς, επώνυμος μπροστά σε ανώνυμους. Άντρας. Και, όντως, τους είχε χ@@@@νους.
  http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/blog-post_1819.html#more

  • anas avatar
   anas @ aris 06/03/2012 16:39:24

   Ρε ντενεκέ ξεγάνωτε ο κόσμος βογγάει και εσύ νταλαρίζεσαι .....
   Δεν μας χέζεις ρε νταλαρόπληκτε .....

  • M.O. avatar
   M.O. @ aris 06/03/2012 16:48:45

   Αν είχατε την υπομονή να διαβάσετε όλο το κομμάτι και δεν είχατε ταυτιστεί με άλλα επί του ιδίου θέματος θα βλέπατε ότι κανένα ψέμα δεν καταπίνουμε. Η οργή δίκαιη ή άδικη είναι υπαρκτή. Και στρέφεται κατά πάντων. Και οι ασχήμιες μη αποδεκτές
   Και στην τελική μάγκας γίνεται ο Νταλάρας επειδή δεν διέκοψε τη συναυλία. Και οι άλλοι κάφροι. Πείτε μου πόσο καιρό είχατε να ακούσετε καλλιτεχνική είδηση για το Γιώργο Νταλάρα;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ aris 06/03/2012 16:53:08

   Κι εγώ αν η γυναίκα μου είχε ένα μύριο στην Ελβετία παίζει να είχα τον κόσμο χεσμένο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο για τον Νταλάρα.

  • ΓΙΩΤΑ avatar
   ΓΙΩΤΑ @ aris 06/03/2012 17:08:11

   ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!
   ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΕ ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ,ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΓΙΩΤΑ 06/03/2012 17:53:07

    Για πείτε μας, ακριβώς τι έκανε ο Σαμαράς? Αυτά τα παραμυθάκια της ισόποσης ευθύνης της ΝΔ με το μόρφωμα του ΠΑΣΟΚ σε άλλη παραλία... Και ήμαρτον με τα κεφαλαία, το καταλαβαίνουμε ότι δεν έχετε επιχειρήματα, δε χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσετε "φωνάζοντας".

   • τάσος avatar
    τάσος @ ΓΙΩΤΑ 06/03/2012 23:46:54

    που φτάσαμε εδώ φταίει το πασόκ. φταίει μόνο το πασόκ. και συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι του πασόκ, όχι οι πολιτικοί. οι πασοκσήδες. τρία εκατομμύρια. αυτοί κατάστρεψαν την ελλάδα. την ελλάδα την κατάστρεψαν τρια εκατομμύρια πασοκσήδες.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ aris 06/03/2012 20:23:24

   Νταλάρας Νταλάρας Νταλάρας

   3,000,000 όπως έλεγε και ο μεγάλος Τζιμάρας Πανούσης.

  • Nick63 avatar
   Nick63 @ aris 06/03/2012 23:20:02

   Η θετική αποτίμηση προοριζόταν για το σχόλιο του Aris 3:46...

 3. durion avatar
  durion 06/03/2012 15:48:06

  Μπορεί ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης να ήταν "αστέρι" εδώ, αλλά στο εξωτερικό δεν θα είχε καμμία τύχη και αυτός και οι όμοιοι του. Το διάβασα σε μια συνέντευξη παλιότερα αυτό. Το ήξεραν οι πάσης φύσεως "θολοκουλταραίοι" και λοιποί "έντεχνοι" ότι στο ''βασίλειο των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος'' και γι'αυτό δείλιασαν να ανοίξουν τα φτερά τους για το παγκόσμιο στερέωμα, φοβούμενοι την αποτυχία... Αλλωστε γιατί να το έκαναν αφού εδώ "τα κονομούσαν" γερά;;;; οι πολυεθνικές που τους υπέγραφαν συμβόλαια, δεν ήταν υποχρεωμένες να δηλώνουν τίποτα, οπότε και ο καλλιτέχνης με την σειρά του δεν δήλωνε τίποτα, ειδικά τις "χρυσές" μέρες των επίσης χρυσών και πλατινένιων δίσκων...

 4. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 06/03/2012 16:18:24

  Αγαπητέ ΜΟ, με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζεται κανείς διά αντιπροσώπου. Βαπτίζεται μέσα σε πακτωλό βρώμικου χρήματος από εξωφρενικά επιδοτούμενες δήθεν δωρεάν συναυλίες ανά την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια της υφηλίου.

  • nestro avatar
   nestro @ Τιγράνης 07/03/2012 12:18:22

   Ψάξτε λίγο στα αρχεία του ΥΠΠΟΤ(αν βρείτε κάτι) για το ποιοί επιδοτήθηκαν από το Πολιτισμού επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (καλλιτέχνες και Πολιτιστικοί - Αθλητικοί σύλλογοι) και θα δείτε αν υπάρχει διαφορά. Η διαφθορά χρώμα δεν έχει, ΜΟΝΟ ΤΣΕΠΗ.

 5. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/03/2012 16:19:35

  Ο κ Νταλάρας, όφειλε, να είχε μάθει, απο εκείνο το γκράφιτι άλλων δεκαετιών, 'οτι
  "η μισή Κύπρος χάθηκε, για να κάνει συναυλίες ο Νταλάρας".
  Ηρωας, νεφεληγερέτης απογοητευμένων μαζών ...δεν μπορεί να ξαναγίνει...
  Η αφέλεια του κόσμου έχει όρια κι ένστικτο για τον αληθινό συντρέχτη...
  Η σύζυγος δε, πέρασε με μεγάλη ευκολία, άνεση κι αλαζονία από την διοργάνωση συναυλιών κλπ ευκαιριακών δημοσιοσχετίστικων ενεργειών,
  στην πολιτική εκπροσώπηση μαζών...ανεπιτυχώς βεβαίως, βεβαίως.

  Οσο για το ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ του Κ. Τριπολίτη, με μουσική Θ.Μικρούτσικου, που επικαλείται σε αυτές τις συναυλίες...που λένε οι στίχοι


  Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
  είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
  και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
  στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

  Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
  άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
  μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
  τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

  Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
  είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
  ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
  κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

  Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
  τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
  όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
  και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

  Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
  τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
  την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
  την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

  ...ας θυμάται ότι αφορά εμάς, τους στριμωγμένους Ελληνες
  κι όχι την προσωπική ευκαιριακή ρεβάνς ενός καιροσκόπου τραγουδιστή!

 6. papasmurf avatar
  papasmurf 06/03/2012 16:20:51

  "Με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτειά ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά"...

  Νταλάρας Α.Ε

 7. tampakiotis avatar
  tampakiotis 06/03/2012 16:42:05

  λουκας νταραλας.......

  http://www.youtube.com/watch?v=w-oXpMqeO1o

 8. τζιμακος avatar
  τζιμακος 06/03/2012 17:09:14

  Τρεις άσχημες λέξεις θα πω:
  Νταλαρας,νταλαρας ,νταλαρας
  Πόσο δίκιο είχε ο τζιμακος!!!!!

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/03/2012 17:10:27

  Έκανε ζημιά το γαιδούρι και δέρνουμε το σαμάρι.
  Οι "οργισμένοι" που επί δεκαετίες δεν έβλεπαν τίποτε, δεν άκουγαν τίποτε και τώρα πουλούν "αντισυστημιλίκι", είναι απλώς υποκριτές και θρασύδειλοι: Κατήγγγειλαν ποτέ αυτοί οι τιμητές έναν λαδιάρη επίορκο μανδαρίνο, έναν μεγαλοφοροφυγά, έναν καταπατητή οικιστή 400σάρας μεζονέτας σε καμμένα βουνά ;
  Όχι, δεν ήξεραν και δεν είχαν δεί τίποτε. "'Ολα ήταν μαγικά", αλλά μετά το 2009 έχασαν ως εκ θαύματος τη μαγεία.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Ο Θείος 06/03/2012 17:24:34

   Επί του προκειμένου
   γαιδούρι και σαμάρι ...ταυτίζονται!
   Φύκια όμως, για μεταξωτές κορδέλες,
   δεν τρώμε άλλο...θείο!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/03/2012 17:32:12

   Θείο, μια και ψάχνεις "μεγαλοφοροφυγάδες" -με προφανή στόχο να λειτουργήσεις συμψηφιστικά/εξαγνιστικά προς τους ψευτοαριστερούς εμπόρους και καπήλους των καημών του λαού-, θα σε ενδιέφερε αλήθεια να εξέταζες τις φορολογικές δηλώσεις τού εν λόγω κυρίου από το 1981 και εντεύθεν; Ή εκεί υπεισέρχονται τα "προσωπικά δεδομένα";

   Να σου υπενθυμίσω ένα στίχο του Βάρναλη, αν σου διαφεύγει:
   "Κι εσύ Νόμε, των άνομων ασπίδα
   σαν τη μαϊμού από κλώνο σ' άλλον πήδα
   κι απ' την κορφή με την ουρά κρεμάσου
   να μη βλέπει ο Λαός τα πισινά σου".

 10. m avatar
  m 06/03/2012 17:15:51

  Ο ήλιος ΔΥΕΙ (ευτυχώς!)

 11. Νίκος Γκ. avatar
  Νίκος Γκ. 06/03/2012 17:17:56

  Δείτε κι εδώ http://www.alkinoos.gr/el/news.html να υποθέσουμε οτι έγινε λόγω του φορτωμένου Μαρτίου από συναυλίες;

 12. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 06/03/2012 17:26:10

  Καμαρώστε εναν αριστερό και πατριώτη.......
  http://www.youtube.com/watch?v=G_P_3zueRQQ&feature=related

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Dee Jay Stelios 06/03/2012 18:23:06

   !!!!! Εκ των υστέρων θα κατάλαβε ότι καλύτερα να αείδει, παρά να αηδεί...
   (και να μην πει τίποτα ο Τιγράνης για τα λάθη... δε μου έβγαινε το λογοπαίγνιο..!)

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ Dee Jay Stelios 07/03/2012 11:34:31

   Ακούστε και δω τι λέει ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ για το ατομο
   http://www.youtube.com/watch?v=tqN46Ctjihk&feature=related

 13. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 06/03/2012 17:27:58

  Άλλος ένας μουσικός προπαγανδιστής. Ο δεύτερος τη τάξει DJ της αλλαγής. Έχει στο παλμαρέ του πάμπολλες συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ αμοιβόμενος με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Τώρα η μεγάλη τιμωρία των πασόκων είναι να τον βάλουμε να τους τραγουδάει το 'ήλιε καλημέρα'. Ξυπνάει Ερινύες.

 14. avanti avatar
  avanti 06/03/2012 17:29:01

  Τελικά ο κόσμος θέλει να βαρέσει το κεφάλι του στον τοίχο για όλες τις επιλογές του μέχρι σήμερα και βαράει όπου βρει. Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται περί καφρίλας, δεν τον γουστάρεις κύριε, σε πρόδωσε, μην πατάς στις συναυλίες, μην αγοράζεις τα cd του,με λίγα λόγια περιφρόνησέ τον να κάτσει στο κλουβί του. Στην Αγγλία δεν τολμούσαν να αυξήσουν την τιμή του γάλακτος επειδή έμεναν τα μπουκάλια έξω από τις πόρτες...... Λαός με έφεση στα κινήματά της της πατάτας!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 06/03/2012 17:36:33

   Στήθος μάρμαρο και καρδιές πατάτα.
   Θρασύδειλοι και υποκριτές, εξαγνίζουν το έγκλημα που μας έγινε, με τελετουργίες καφρίλας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/03/2012 17:41:44

    Θείο, νομίζω ότι είδες το βίντεο (δημοσιεύτηκε στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το θέμα). Αν είναι, κατά τη γνώμη σου, "υποκρισία" αυτά που έγιναν, τότε τι είναι το να τραγουδάει τα "Παραπονεμένα Λόγια" ο εν λόγω κύριος κατάμουτρα στους κατοίκους των δυτικών προαστίων;

    (Ξαναδές το βίντεο πάντως και θα παρατηρήσεις ότι τη μεγαλύτερη οργή την ξεσήκωνε σε τέτοια, άκρως συμβολικά, τραγούδια.)

 15. TopGunZ avatar
  TopGunZ 06/03/2012 17:56:39

  Σαν πολλοί υπερασπιστές του Βασιλάκη Καίλα του "έντεχνου" (βλέπε άτεχνου) μουσικού εξαμβλώματος της μεταπολίτευσης μαζευτήκανε. Όχι γιαούρτια, και τα γελάδια θα του πετάξουμε αν γουστάρουμε.

 16. Από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές.... avatar
  Από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές.... 06/03/2012 18:03:19

  αγαπητέ αρθρογράφε έχετε πολύ, πολύ, πολύ δίκαιο. δυστυχώς....

 17. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/03/2012 18:08:53

  Πολύ ωραίο κείμενο ΜΟ..
  Πάντα ήμουν αντινταλαρικιά από ένστικτο...και ναι, ναι δικαιώθηκα..

 18. aris avatar
  aris 06/03/2012 18:27:44

  Ο φασισμός προ των πυλών. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανένας για το Νταλάρα, το έργο του, τη στάση ζωής του, την προσωπικότητα του, αν έχει στοιχειωδώς προοδευτική (και κοινή θα έλεγα) λογική, καταδικάζει το θλιβερό θέαμα που παρακολουθήσαμε.

  Αν η ελληνική κοινωνία μέσα στην απελπισία της καταφέρεται εναντίον ενός καλλιτέχνη που μιλά με τα τραγούδια του, έχουμε πιάσει πάτο. Όχι μόνο οικονομικό. Αλλά κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό. Και το να παρακολουθείς αμέτοχος αυτή την κατάπτωση, σε καθιστά συμμέτοχο. Ξυπνήστε ρε! "Κάπου νυχτώνει".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ aris 06/03/2012 18:44:42

   Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης "μιλά με τα τραγούδια του"; Ah... last year!

   Αυτό πέρασε, αγαπητέ. Ανήκε σε μια άλλη εποχή, τότε που ο εν λόγω δεν μιλούσε, αλλά ΕΠΕΝΔΥΕ στο μέλλον του "με τα τραγούδια του", παίζοντας επί χρόνια μπιλιάρδο στις πλάτες όλων εκείνων τους οποίους τώρα τολμά να προκαλεί "με τραγούδια για τη φτώχεια" ακριβώς στις περιοχές που δοκιμάζονται από τη φτώχεια.

   Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Και τώρα πια, ο (πάλαι ποτέ) βασιλιάς είναι γυμνός και έκθετος στη μήνι εκείνων που εκμεταλλεύτηκε. Όπως κι άλλοι "βασιλιάδες". Δεν είναι εντυπωσιακό που μέσα σε 15 μέρες στραπατσαρίστηκε καίρια η εικόνα σε δύο από δαύτους;

  • Tom Papadopoulos, Canada avatar
   Tom Papadopoulos, Canada @ aris 06/03/2012 18:57:40

   Αγαπητοι Φιλοι,
   Ο ΜΟ ανελυσε το θεμα με ενα τελοιο, απολυτως ισσοροποιμενο τροπο. Συνιστω ολοι να διαβασουν ξανα την αναρτηση. Λεει ο Aris οτι: “Αν η ελληνική κοινωνία μέσα στην απελπισία της καταφέρεται εναντίον ενός καλλιτέχνη που μιλά με τα τραγούδια του, έχουμε πιάσει πάτο”. Φιλτατε, η Ελληνικη (με κεφαλαιο το Ε) κοινωνια εχει πιασει πατο απο τοτε που εκστασιαζοτανε και ξεσηκωνοτανε σαν αγελη λυκων με τα καλεσματα ενος καλλιτεχνη που μιλουσε με τα τραγουδια του. Now, do not be surprised if, ‘whatever goes around, comes around’!
   [συγνωμη, αλλα ο εργοδοτης μου δεν μου επιτρεπει να εχω Greek speller]

   • Μ.Ο. avatar
    Μ.Ο. @ Tom Papadopoulos, Canada 06/03/2012 23:49:35

    Να είστε καλά κύριε Παπαδόπουλε. Μας τιμά η παρουσία σας στο φόρουμ

    • Αθαν. Παπαδόπουλος, Καναδάς avatar
     Αθαν. Παπαδόπουλος, Καναδάς @ Μ.Ο. 07/03/2012 01:05:45

     Η τιμή είναι δική μου μεγάλε ΜΟ. Ειλικρινά, έκανες εξαιρετική ανάλυση! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 19. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 19:47:59

  Που είναι εκείνο το δέντρο που είχε φυτρώσει στην Αθήνα μες στο κέντρο κι είχε κόκκινα τα φύλλα και ολόγλυκα τα μήλα?
  Τα μήλα εισάγονται πια από τη Χιλή και τα κόκκινα φύλλα τα φάγανε ι πράσινες κάμπιες.
  Το δέντρο έπεσε και στη θέση του βάλαμε γερμανικό έλατο.
  Ο Στράτος γράφτηκε στο συνδικάτο κι έγινε βουλευτής.
  Τα λιμάνια τα πήραν οι Κινέζοι, τα ναυπηγεία τα τρώει η σκουριά, τα καζάνια δεν βράζουνε ατμούς και τα μηχανουργεία σβήσανε.
  Λιώσαν τα νειάτα μας απ' την κραιπάλη
  Το μόνο σωστό που έμεινε είναι ο στίχος:
  "Κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες"

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 19:50:46

   Γιάννη, είσαι απίστευτος!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 06/03/2012 19:52:24

    Παραπέμπω στο σχόλιο του ΝΤΑΝΤΟΝ σε άλλη ανάρτηση:

    "Το ¨ζητά το αίμα τους¨ το Έκτακτο Αστικό ή Λαϊκό Δικαστήριο ;"

    Προφανώς...

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 19:55:10

   Αυτά είναι τα παλιά:Ιδού το νέο CD του αοιδού: ΟΠΟΥ ΜΕΒΓΑΛ' Ο ΔΡΟΜΟΣ.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 06/03/2012 19:58:56

    Ο ΔΡΟΜΟΣ είναι πλήρης ή με 2% λιπαρά;

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 20:09:57

     Να:anti-naxios.blogspot.com/2012/03/cd.html

 20. Κρης avatar
  Κρης 06/03/2012 19:54:54

  Νταλάρας - Πανταγιάς - διαγραφή φόρων 100,000,000 δρχ

  χα

 21. nestrom avatar
  nestrom 06/03/2012 20:13:10

  Ωραίο άρθρο.
  Ο Νταλάρας ως φαινόμενο είναι ο εφαρμοσμένος πασοκισμός.
  Τα έλεγε ο Τζίμης από παλιά αλλά ποιος τον άκουγε τότε..

  • nestro avatar
   nestro @ nestrom 07/03/2012 12:28:55

   Ένας είναι ο nestro αντεεε...χχχ

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/03/2012 20:14:29

  Το έγραψα αλλού, οπότε να μην το επαναλάβω. Πολύ επιγραμματικά μόνο: Υπάρχει άγραφος νόμος, άτεγκτος. Εφαρμόζεται όμως μόνο στις περιπτώσεις αμετανοησίας. Και ο Νταλάρας υπάγεται σε αυτές.
  Οι αρχαίοι τον έλεγαν Νέμεσι, ο άγιος Μάρκος ο Ασκητής τον λέει "πνευματικό νόμο". Όπως και να λέγεται, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ υπάρχει...

 23. Δαναός avatar
  Δαναός 06/03/2012 20:17:47

  Δηλαδή ρε nestrom έπρεπε να μας τα πει ο Πανούσης; Μήπως δεν ξέραμε τι ήταν ο Νταλάρας; Και όχι μόνο αυτός!

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/03/2012 20:53:58

  Εγώ θα πήγαινα και μακρύτερα. Στο μανιάτικο νόμο της βεντέτας ή στο αλβανικό κανούν. Αμφότερα με σαφές ηθικό υπόβαθρο, που απλώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τα "φωταδισμένα" μυαλά των "εκσυγχρονιστών" μας.

  Ή μάλλον, μπορούν να το κατανοήσουν μόνο όταν πρόκειται για τη "δίκαιη" (κατά τη γνώμη τους) τιμωρία που επιβάλλουν σε έναν ολόκληρο λαό οι ευρωναζί πάτρωνές τους.

 25. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/03/2012 21:05:41

  TopGunZ,

  ῾Η Γιῶτα μας ΠΡΑΣΙΝΟπαπαγαλίζει, "ὈΛΟΙ ἸΔΙΟΙ ἘΙΝΑΙ"!!!!

 26. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/03/2012 21:07:32

  ''Το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του ''IQ Νταλαρας !

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 21:19:00

  Γράφει ο Κ. Τσάτσος στο δοκίμιο Η ζωή σε απόσταση:

  "Ο πνευματικός αρχοντοχωριατισμός εκδηλώνεται εκεί που λείπει η πνευματική καλλιέργεια. Πόσοι δεν εκστασιάζονται μπρος σε έργα που είναι ανάξια αλλά της μόδας ή σε έργα άξια που έτυχε να επιβληθούν αλλά που οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν. Πόσοι, μην έχοντας τίποτε πηγαίο να παρουσιάσουν, κατασκευάζουν έργα κατ' απομίμηση του συρμού"

  Και για να μην τα φορτώνουμε όλα στον Νταλάρα, γράφει παρακάτω:

  "Τίποτα δεν δείχνει τόσο καθαρά το επίπεδο του κόσμου όσο ο τρόπος ψυχαγωγίας του. Πες μου τι σε διακεδάζει να σου πως ποιος είσαι!"

  Το 70 ήταν του συρμού το πολιτικό τραγούδι (που μεγάλο θύμα του ήταν η εκπληκτική ελληνική ροκ σκηνή της εποχής)
  Το 80 το ροκ έγινε της μοδός και τους "αφήσαμε να κάνουν λάθος"
  Το 90 ελαφρύναμε γενικώς και στην αυγή του νέου αιώνα κατακτήσαμε τη Eurovision με όπλο τη βαθύτατη γνώση της αγγλικής γλώττης
  Τώρα...είναι αργά για δάκρυα

  • M.O. avatar
   M.O. @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2012 23:51:44

   Καταπληκτικό σχόλιο Γιάννη. Και πόσο δίκιο έχεις για το ελληνικό ροκ των '70ς

 28. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/03/2012 21:19:32

  Ο Πανταγιάς (αν θυμάμαι καλά)
  δεν είχε "απομακρυνθεί" από το Μαξίμου επί Σημίτη,
  όταν γνωστοποιήθηκαν κάποια ....αιτήματα του καλλιτέχνη;;;;

  • Heaven avatar
   Heaven @ νεφέλη 07/03/2012 04:20:17

   οπως ακριβώς τα λες.
   αλλά φαίνεται οτι ακόμη και σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε κοντή μνήμη!!!

 29. Aris. A avatar
  Aris. A 06/03/2012 21:26:58

  Αμα αγοράσεις ένα προιόν που δεν αναταποκρίνεται σε όσα υπόσχεται τι είναι άραγε;;

  Καραμπινάτη απάτη.

  Αν είναι μικρής αξίας το επιστρέφεις αν είναι μεγάλης ψάχνεις στα δικαστήρια το δίκιο σου αν είναι ψεύτικη αριστεροφροσύνη και Ελλαδοφροσύνη που πουλάει ο Νταλάρας απλά τον γιαουρτώνεις και καλά το κάνεις.

  Με το γιαούρτωμα τιμωρήθηκε όχι ο τραγουδιστής όχι ο καλλιτέχνης Νταλάρας αλλά αυτός που μετέτρεψε ιδέες και αγώνες άλλων σε εμπόρευμα και κονόμησε.

  Γιαουρτώθηκε (νάναι καλά τα παιδιά) η ψευτιά η υποκρισία η ιδεολογική αλητεία.

  Αλλα λέω άλλα σας πουλάω άλλα όμως εφαρμόζω και άλλη στάση ζωής έχω.

  Ο ίδιος επέλεξε να είναι δημόσιο πρόσωπο και μας έκανε δεκαετίες μαθήματα χρηστομάθειας και σοσιαληστικού τρόπου ζωής.

  Εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις ευαισθησίες ενός ολόκληρου κόσμου που έβγαινε τραυματισμένος από την χούντα.

  Δηλαδή τι περισσότερο κάνει ο νταβατζής που έπαιρνε τα κοριτσάκια από το χωριό τους τάζοντας τους καλλύτερη ζωή και τελικά τα έβγαζε στο κλαρί για να του τα φέρνουν.

  Ετσι και ο Γιώργος έβγαλε στο κλαρί τις υποθετικές ιδέες και ευαισθησίες του και του τα έφερναν.

  Εχτισε σπίτια παλάτια εξοχικά καταθέσεις και χώθηκε και στα παρασκήνια της εξουσίας που κάποια στιγμή τα εκμεταλλεύτηκε για να διαγράψει φορολογικές του παραβάσεις.

  Και αντί οι ιδεολογικοί απατεώνες να σωπάσουν να κρυφτούν στα λαμούγια τους πάνε στην φτωχολογειά οι ιδεολογικοί καταχραστές να την "διασκεδάσουν".

  Γιαούρτι και να είναι και ευχαριστημένοι.

 30. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ 06/03/2012 22:50:28

  Η κυρία Νταλάρα βγήκε βουλευτής χρησιμοποιώντας το όνομα Νταλάρα.
  Υπουργοποιήθηκε εξ αιτίας του ονόματος Νταλάρας.
  Η κυρία Νταλάρα ψήφισε όλα τα μνημόνια και τα εγκληματικά για την κοινωνία μέτρα που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει και να ψάχνει στα σκουπίδια. Οι νέοι εγκαταλέιπουν τηνχώρα. Το κράτος σιγά -σιγά πλέον ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ και νομιμοποιεί αυτό, με νόμους που η κυρία Νταλάρα στηρίζει.
  Ο Γιώργος δεν ματάλαβε τίποτε από αυτά που κάνει η κυρία του;
  Ο κόσμος όμως κατάλαβε πολλά και απαντά .......... σε πείσμα τον διαπλεκόμενων καναλαρχών που ξεσηκώθηκαν από....... περίσσευμα υπευθυνότητας και πολιτισμού και στηρίζουν φυσικά τους υποστηρικτές των μνημονίων.
  ΟΧΙ κυρία και κύριε Νταλάρα με τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύρια καταθέσεις στο εξωτερικό.Δεν έχουμε ανάγκη τις ελεημοσύνες με τα έσοδα από τις συναυλίες. Να τα βάλετε στον κ@λο σας τα χρήματα αυτά.
  Ο έλληνας έχει ακόμα αξιοπρέπεια και επίσης είναι αφάνταστα εξοργισμένος.
  Αϊ σιχτίρ κύριε "με τραγούδια για την ...ρετιρέ παίρνω στην Κηφησιά"

 31. Δαναός avatar
  Δαναός 06/03/2012 22:56:34

  Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις

  Σου γράφω απ’το Agrigiento, γιατί θυμίζεις Αθήνα γυναίκα που κλαίει, καθ’ότι μες στο κέντρο δε φύτρωσε καινούριο δέντρο κι εγώ καθώς αναστενάζω βγαίνει φωτιά και η τσούλα η ιστορία έβγαλε βρώμα για τα γιαούρτια, αλλά δε βαριέσαι ας παν στην ευχή τα παλιά.
  Αχ, χελιδόνι μου πώς να πετάξω, σ’ αυτόν τον άσπρο τον ουρανό, αχ τι τραβώ ο μπαγλαμάς, με τα βαμμένα κάτασπρα μαλλιά, αφού βρέχει στη φτωχογειτονιά veloute κι αγελαδίτσα, επειδή δέκα παλικάρια στήσανε χορό όταν τους μιλούσα με τα τραγούδια μου.
  Δεν είναι τελικά ο κόσμος φίλος μου, ούτε στο Διδυμότειχο Μπλουζ με θέλουνε εμένα που δεν είμαι υπουργός, παρά της Γερακίνας γιος.
  Μάλλον είμαι ένα κορμί χαμένο, αφού και ο ντουνιάς είναι παράλογος, αφού έτσι ειν’ οι ανθρώποι αγαπητή Ζιγκουάλα, που μ’ έμαθες ότι η δουλειά κάνει τους άντρες, καθώς λιώνουν τα νιάτα μας στη βιοπάλη και μέχρι να σημάνουν οι καμπάνες, θα βρω μουρμούρη μπαγλαμά για να σου πω κάνε κουράγιο Άννα, γιατί κάπου νυχτώνει κι ο ήλιος παγώνει και κάπου αλλού χαράζει, κάτω απ’ την κληματαριά και χαμπάρι δεν πήραμε τα καράβια που βγήκαν στη στεριά.
  Έτσι Άννα, με μια γιαουρτιά, μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο κι απ’ τη μια με λένε Γιώργο κι απ’ την άλλη με λένε Πόπη σαν τη γιαγιά μου την Καλλιόπη, απ’ τη μια βρέθηκα μες στου Βοσπόρου τα στενά κι απ’ την άλλη στης Αμμοχώστου το κοχύλι.
  Αλλά μη μου θυμώνεις μάτια μου, που θα πάω μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, δε θα γίνω για σένα ξένος κι εχθρός, ο μπαλαμός και θα είναι όλα καλά κι όλα ωραία όταν σφίγγουν το χέρι.
  Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, παραπονιάρικό μου, με τα παραπονεμένα λόγια, αλλά αφού ξεπάγωσε η τσιμινιέρα, ας πάμε Σαββατόβραδο στην Καισαριανή ή αν θέλεις σε μαγικά νησιά να αγναντεύουμε απ’ τα ψηλά τα παραθύρια, τα νυχτερινά καράβια που περνούν το Βόσπορο.
  Αλλά Άννα, τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, γιατί αφού με δει να φορέσω πάλι το πουκάμισο το θαλασσί και αφού το χρήμα δεν το λογαριάζω, θα τραγουδώ αφιλοκερδώς για το ψωμί της ξενιτιάς κι ενώ θα αναφωνώ χαίρε φτώχια θα με ραίνουν με την καινούρια μόδα των κεσέδων καθώς θα παρουσιάζω το νέο μου άλμπουμ: «ΟΠΟΥ ΜΕΒΓΑΛ’ Ο ΔΡΟΜΟΣ».Τέλος.
  Δαναός

  • factorx avatar
   factorx @ Δαναός 06/03/2012 23:04:10

   Δαναέ μας έστειλες όλους. Μπράβο !!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δαναός 06/03/2012 23:10:15

   Γιγαντοτεράστιος!
   Τιτανομέγιστος!
   Δαναός!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 07/03/2012 00:05:57

    Είδες τι κάνει το τσίπουρο με γλυκάνισσο Πολυγύρου;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 06/03/2012 23:20:58

   Πολύ θά ἢθελα τό δημιούργημά σας νά τό ἀκούσω μελοποιημένο.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/03/2012 23:25:26

    Ετοιμάζω τις παρτιτούρες Κυθήριε με ξεκούρδιστη κιθάρα!

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 06/03/2012 23:30:02

     Καί πάλι θά σκίσετε,εἶμαι σίγουρος!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Δαναός 07/03/2012 00:07:09

     Εγώ τρίγωνο, και ο Υ ακορντεόν.
     Ξέρει από φυσαρμόνικα ο Τοπ;
     Εσύ Δαναέ, κλασικά κλαρίνο!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 07/03/2012 00:10:16

      Είμαι των πνευστών.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Δαναός 07/03/2012 00:11:43

      Ακούω ότι ο Ιαπετός κατέχει την ... άρπα!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 06/03/2012 23:38:40

   Δαναού Νταλαριάδα

   Προίμιον

   Νταλάρα μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, ος μάλα πολλά
   πλάγχθη, επεί Κύπρου ιερόν πτολίεθρον έπερσεν,
   πολλών δ᾿ ανθρώπων ίδεν άστεα καί νόον έγνω,
   πολλά δ᾿ ο γ᾿ εν πισίναις πάθεν άλγεα ον κατά θυμόν...

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Δαναός 06/03/2012 23:54:26

   Δαναέ είσαι πραγματικός καλλιτέχνης !!!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Δαναός 07/03/2012 00:08:15

   Δαναού Άξιον Εστί

   Της Πασοκοσύνης Νταλάρ΄ ανοητέ και Αννούλα σύ ντροπιαστική
   μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!


   Τερατόμορφα έχει τα αρπακτικά στους ανέργους κρίματα σειρά
   και τα σπίτια πιο κλειστά στου πακιστανού το γειτόνεμα!


   Τα πικρά μου χέρια με τον Δαναό τα γυρίζω πίσω απ' τον Καιρό
   τους παλιούς φίλους καλώ με φοβέρες και μ' αίματα!


   Της Πασοκοσύνης Νταλάρ΄ ανοητέ και Αννούλα σύ ντροπιαστική
   μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!

  • Ανδρεας avatar
   Ανδρεας @ Δαναός 07/03/2012 05:39:46

   Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο.Η κορονιδα των σχολιων.Να εισαι καλα Δαναε.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Δαναός 07/03/2012 08:58:56

   Δαναέ, καταπληκτική σύνθεση!

 32. stefan avatar
  stefan 06/03/2012 23:04:58

  Παρακολουθησα τισ βρδυνεσ ειδησεισ και αφου με προβληματησε σοβαρα το γεγονοσ,απλα επιβεβαιωσα αυτο τελικα συμβαινει δυστυχωσ στην κοινωνια μασ απο την οποια εχει λειψει πλεον η δημοκρατια. Νοσηρο πλεον φαινομενο οποιοσ δεν ειναι αριστεροσ δεν μπορει ουτε να μιλησει χωρισ να προπιλακισθει ουτε να τραγουδησει εστω και αν κατα την ταπεινη μου αποψη ο Νταλαρασ εχει προσφερει στο ελληνικο τραγουδι. Δεν ειναι μονο δικη μου αποψη βεβαια, ισωσ και δικη σασ θα ηταν αν μεσα στισ πηγεσ των πληροφοριων σασ ηταν το συμβολο τησ ελληνικησ αντιστασησ ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ που και σημερα ακομη καθοδηγουν παρα την ηλικια τουσ με την διαυγεια τησ επαναστατικησ τουσ σκεψησ. Υπαρχουν και πολλοι καλλιτεχνεσ που εχουν διαφορετικη αποψη απο τον γραφικο πανουση. Για να σταθουμε ολοι μπροστα στο καθρευτη μασ και να ειμαστε αληθεινοι με τον εαυτο μασ, αξιζουμε τουσ διαφορουσ πανουσηδεσ? αξιζουμε τον κουκουλοφορο που ανεβηκε στην εξεδρα? Το γιαουρτωμα ειναι η λυση? Που ειναι η δημοκρατια φιλοι μου, πουθενα ουτε στα πανεπιστημια ουτε στουσ χωρουσ δουλειασ υπαρχει δυνατοτητα να ακουσθει διαφορετικη αποψη εκτοσ των διαφορων αριστερων τασεων. Δυστυχωσ δεν υπαρχει ελπιδα για την κοινωνια μασ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ stefan 06/03/2012 23:26:43

   Κάπου στό πληκτρολόγιο ὑπάρχει καί τό ς.

 33. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 06/03/2012 23:10:46

  Δαναός φορ έβερ! Τέλος!

 34. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 06/03/2012 23:29:10

  Mην ξεχνάτε ότι από αυτή την ωραία διαπλεκόμενη Πασοκοπαρέα...ποτίστηκε κι ο βασιλικός του γίγαντα Ραγκούση. Εκπληκτική η σημερινή "εικονική" συνέντευξη Τζιμάκου με Νταλάρα. Φάκτορα ανάρτησε το ηχητικό να γελάσει κάθε πικραμένος!

 35. factorx avatar
  factorx 06/03/2012 23:58:38

  στείλτο αδελφέ να το βάλω

 36. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/03/2012 00:19:18

  Δαναέ, Φαίλτορα, Τιγράνη, καταπληκτικά!
  ΥΓ: Μήπως να βγάλετε δίσκο;

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ ΕΥΑ 07/03/2012 00:29:51

   Την Κυριακή έξω από την εκκλησία.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Δαναός 07/03/2012 00:33:29

    αχαχαχα! παρεξήγηση, cd-άκι εννοούσα...

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ ΕΥΑ 07/03/2012 00:41:58

     Στο πανεπιστημιακό άσυλο βαμμένοι μελαμψοί να μην κινδυνεύουμε!

 37. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/03/2012 00:30:09

  Ἒχω τή γνώμη ὃτι ἓνας μπαγλαμᾶς θά ἦταν ἀρκετός.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/03/2012 12:50:43

   Παρών!

 38. Δαναός avatar
  Δαναός 07/03/2012 00:39:57

  Μα περί μπαγλαμά πρόκειται. Αχ ο μπαγλαμάς...

 39. πετρος avatar
  πετρος 07/03/2012 01:46:12

  θα γίνω νταλάρας

 40. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 07/03/2012 10:41:03

  Δηλώσεις Νταλάρα, που τονίζει ότι τα έχει ξαναπεράσει αυτά στη Χούντα:
  Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο δημοφιλής τραγουδιστής, που έγινε στόχος ορισμένων «αγανακτισμένων» στις τελευταίες του συναυλίες, λέει ότι αυτοί που του πέταξαν τα γιαούρτια στο κλειστό γυμναστήριο στο Ίλιον ήταν δύο ομάδων: ακροδεξιοί και ακροαριστεροί. «Στη Νίκαια ήταν 6 άτομα, στην επόμενη συναυλία 9, και στο Ίλιον πολύ περισσότεροι. Αλλά ξέρετε τι γίνεται; Δεν εκφράζουν μία θέση. Οι μεν χρυσαυγίτες φωνάζουν "φύγε ρε κουμμούνι, οι δε φωνάζουν "φασίστα". Ο υπόλοιπος κόσμος όμως είναι ο κανονικός κόσμος που πάει να δει μια συναυλία».

  «Στην επταετία παίζαμε σε ένα κέντρο στην Παραλιακή και ήρθε η Αστυνομία να μας συλλάβει. Η ορχήστρα έφυγε και μείναμε ο Νικολόπουλος, ο Λαυράνος κι εγώ».

  Ο διάσημος τραγουδιστής τονίζει ότι δεν φοβάται και ότι θα συνεχίσει τις συναυλίες. Σημειώνει μάλιστα ότι οι συναυλίες ήταν «πράξη αλληλεγγύης» που δεν είχαν την υποστήριξη κανενός πολιτικού κόμματος.
  «Τους ενοχλεί δηλαδή ότι έκανα τη διαδρομή που έκανα; Που από την Κοκκινιά βρέθηκα σε μεγάλο σπίτι; Μα και οι ίδιοι την ίδια διαδρομή δεν θα ήθελαν να κάνουν; Ας μάθουν λοιπόν ότι ούτε δάνειο πήρα ποτέ και ό,τι έχω
  είναι δηλωμένο. Ολα στο φως».

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μ.Ο. 07/03/2012 14:56:19

   Και η φοροδιαγραφή με μεσολαβητή τον Πανταγιά; Κι αυτή στο φως;

  • WY avatar
   WY @ Μ.Ο. 07/03/2012 17:35:31

   ##Ας μάθουν λοιπόν ότι ούτε δάνειο πήρα ποτέ και ό,τι έχω
   είναι δηλωμένο. Ολα στο φως».##

   Eκπληκτική ή σχετική δήλωση,πού προυποθέτει απύθμενο θράσος!!!
   Τίς ίδιες περίπου δηλώσεις έκαναν κι οί σύντροφοί του,τζοχατζό,μαντέλης καί τά υπόλοιπα πράσινα αστέρια καί ομογάλακτοί του.
   Ιδού ή πρόκληση λοιπόν πράσινο φτιασίδι,λαθρομετανάστη τού Σύγχρονου Πολιτισμού Μας καί μακιγιέρ κατ΄ επάγγελμα,τής Δημοκρατίας (ΜΑΣ!!!)

   ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1970 μέχρι σήμερα (καί τής μαρκησίας σου φυσικά)!!!!!!!!!!!
   Αναμένομεν τό.........πήδημα στό αληθινό φώς!!!!!!!!!!!

 41. nestro avatar
  nestro 07/03/2012 12:07:53

  Μπράβο μικρέ Οδυσσέα,απίστευτο άρθρο από ηθικής και όχι μόνο πλευράς(συναισθηματικής - κοινωνικής νοημοσύνης, πολιτικής απάθειας). Όταν όμως συνεχίζεις στα σχόλια των αναγνωστών (μερικοί εκ των οποίων έχουν προτείνει ενδιαφέροντα σχόλια επί πολιτικών ζητημάτων σε άλλα άρθρα η αλήθεια είναι) στεναχωριέσαι με την αέναη πτώση της λογικής. Κάθονται και τσακώνονται για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα υπολοιπα πολιτικά σχήματα και αγνοούν τη πραγματικότητα που είναι εντελώς ωμή.

 42. Θύμιος avatar
  Θύμιος 07/03/2012 21:09:12

  Ο Λαδάς αδίκησε τον Καλατζή για να υπάρξει ο Νταλάρας

 43. Φανη Χ avatar
  Φανη Χ 09/03/2012 09:52:17

  Τα ειχε ολα ο Νταλαρας,τραγουδια καλα ειπε,αναγνωριση ειχε,λεφτα εκανε.
  Τι τοθελε να προκαλεσει;αλλα αυτο γινεται οταν μπαινεις στο φουστανι της γυναικας σου για να μη πω τιποτα αλλο.Προκειμενου να της φτιαξει τη μοστρα,που πολυτσαλακωθηκε,τη πατησε και τωρα ξεφτιλιζεται.
  "Τα στερνα τιμουν τα πρωτα "αλλα του Νταλαρα δε θα του κατσει αυτο ,αντιθετα δε μπορεσε να ξεφυγει απο το κλασσικο "το χρημα πολυ εμισησαν,τη δοξα ουδεις",ηθελαν και να κυβερνησουν...καλα να παθει παροτι σαν τραγουδιστης αξιζε,μετα απ αυτα ο κοσμος τον σιχαθηκε,δυστυχως "μωραινει Κυριος..."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.