#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2011 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Χ. Παμπούκης αδειάζει τον ΓιώργοΟ Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη, για το ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν.

Στον δεύτερο, το καταργούν και πάλι!

Σήμερα, έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος!

Μάλιστα, ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι «εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου!».

Τρικυμία εν κρανίω..!

Κυβερνητικό αλαλούμ, δυστυχώς, σε έναν από τους βασικούς πρωταθλητές της οικονομίας, όπως είναι η Ελληνική Ναυτιλία.

Να θυμίσουμε ότι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού».

στην πρώτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το υπουργείο Ναυτιλίας ενσωματώθηκε στο τότε υπουργείο Οικονομίας με υπουργό την Λούκα Κατσέλη. Όμως αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες από το Οικονομίας και να τις αναθέσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο καθήκοντα υπουργού ασκούσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μετά τον πρώτο ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε, εισακούοντας τις φωνές όσων σχετίζονται με τον χώρο της Ναυτιλίας, τη συγκρότηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Άφησε όμως την ευθύνη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που προκαλούσε τριβές ανάμεσα στον Χρήστο Παπουτσή και στον πρώην υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη. Το Θαλασσίων Υποθέσεων διαλύθηκε με τον επόμενο ανασχηματισμό και ο τομέας της Ναυτιλίας επέστρεψε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Εξ αυτού του λόγου ορίστηκε και αναπληρωτής υπουργός με ευθύνη τον χώρο της Ναυτιλίας ο κ. Παμπούκης. Ωστόσο, το Προστασίας του Πολίτη διατήρησε και το

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/08/2011 13:06:09

  και ο νόμος για τους μετανάστες
  και ο νόμος για τις ΑΠΕ
  και η απόφαση να εκχωρήσετε αρμοδιότητες 1-2 χρόνια πριν την επίσημη πτώχευση (Καστελόριζο)
  και τα φαστ τρακ
  και η ακατάσχετη αρλουμπολογία

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είστε ένα λάθος. Ενα πανάκριβο και κακόγουστο ανέκδοτο. Αλλά μην φοβάσαι. Σε περιμένει Πράσινη Απασχόληση.

  Όταν διαφωνείς με το αφεντικό σου, παραιτείσαι, για να μην ντρεπόμαστε να σου μιλάμε μεθαύριο.

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ archaeopteryx 23/08/2011 14:58:12

   ++++++++++++

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/08/2011 13:07:15

  εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου!

  Για αυτό λέει ο Κοντογιώργης ότι το ελληνικό κράτος νομίζει ότι ο ρόλος του σταματάει εκεί που θα έπρεπε να αρχίζει.

 3. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 23/08/2011 13:52:37

  Φαίνεται ότι ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης άρχισαν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Σε διάστημα λίγων ημερών δυο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι έχουν γίνει λάθη.
  Σήμερα ο κ. Παμπούκης τάσσεται κατά της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ την Κυριακή ο κ. Λοβέρδος παραδέχτηκε -σε συνέντευξη του-ότι τη διετία 2007-2009 το ΠΑΣΟΚ έκανε δημαγωγική αντιπολίτευση.
  Ποτέ δεν είναι αργά…

 4. anonymous avatar
  anonymous 23/08/2011 13:58:23

  Και να σκεφτεί κανείς ότι κατήργησαν το υπουργείο εμπ. ναυτιλίας δηλαδή τους εφοπλιστές, και περίμεναν να τους υποστηρίξουν (απευθύνθηκε και ο μπένι στους εφοπλιστές να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και να επενδύσουν, αλλά μάλλον τον έφτυσαν κανονικά), κούνια που τους κούναγε. Αντί να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην ναυτιλία και στους εφοπλιστές ώστε να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον για επενδύσεις, αυτοί τίποτα, μόνο τους μεγαλοεργολάβους, βρε κόλλημα οι άνθρωποι. Ο παμπούκης τώρα τα λέει αυτά γιατί μάλλον θα έχει φάει τέτοια πόρτα που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει με τίποτα.

 5. lianos avatar
  lianos 23/08/2011 15:56:07

  Αυτοί σε λίγοο είναι ικανοί να μας πούν ότι ήταν λάθος που οδήγησαν τον τόπο σε εκλογές το 2009!!!!!!!!!!!!!!!
  Αλλά φταίει ο Καραμανλής που τους πίστεψε ότι δεν θα ψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας........!!!!!!!!!!!

 6. Ίωνας avatar
  Ίωνας 24/08/2011 14:11:54

  Το πρώτο πράγμα που έκανε ο ΓΑΠ, μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και η υποβάθμισή του σε Γενική Γραμματεία. Αμέσως μετά κατάργησε και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σχετικά με το πρώτο, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ήξερε για το τεράστιο και επείγον πρόβλημα της οικονομίας, ότι είχε 6 μήνες τουλάχιστον επαφές με το ΔΝΤ και τον Στρος Καν κι επειδή δεν του καίγεται καρφί για τα Εθνικά μας θέματα, όλο το Πανελλήνιο καταλαβαίνει ότι εκτέλεσε την εντολή που πήρε από αυτούς που πατρονάρουν τους Σκοπιανούς. Όσον αφορά το δεύτερο, φρονώ πως ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος του κόσμου δικαιούται να εποπτεύεται από Υπουργείο, εκτός κι αν δεν τον θέλουμε , ή δεν μας αφήνουν να τον έχουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.