Ο Χριστόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!!!
24/04/2014 14:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Χριστόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!!!

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος πριν από μερικά χρόνια καθύβριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι ζει τον «Μακεδονικό της μεσαίωνα»...

Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ότι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος πριν μερικά χρόνια καθύβριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι ζει τον «Μακεδονικό της μεσαίωνα», επειδή απέρριψε το αίτημα φιλοσκοπιανών Εθνικιστών να ιδρύσουν στη Φλώρινα «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων,Άννα Ασημακοπούλου

Το αίτημα είχε υποβληθεί από άτομα που αυτοαποκαλούνται «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, και προωθούν την προπαγάνδα των Σκοπίων.

Ο κ. Χριστόπουλος, αναγνωρίζει επίσης και «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!

Αποτελεί δικαίωμα του κ. Τσίπρα να επιλέγει τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, συνεχίζει η κ. Ασημακοπούλου. Όμως κανείς δεν περιμένει ότι θα αποδοκιμάσει τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Γιατί προφανώς τις πιστεύει και ο ίδιος.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Χριστόπουλου :

Ένα ακόμη «δικαστικό λάθος»:

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2004 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

Ένα ακόμη «δικαστικό λάθος»:
η μη αναγνώριση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού

Πρόσφατα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας (απόφαση 243/19.12.2003) απέρριψε για δεύτερη φορά αίτηση εγγραφής του σωματείου με την επωνυμία «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» εξαιτίας της «σύγχυσης που προκαλείται αναφορικά με τη σωματειακή δράση του». Η σύγχυση που προκάλεσε στο δικαστήριο το όνομα του σωματείου οφείλεται στη μειονοτική ταυτότητα των ιδρυτικών του μελών και των καταστατικών του στόχων. Η σύγχυση αυτή, μάλιστα, παρέσυρε το δικαστήριο σε δικανικές εκτιμήσεις αναγόμενες σε εξωνομικά στοιχεία, τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο έρευνας της ιστορικής γλωσσολογίας.

Δύναται όμως η “σύγχυση” αυτή να οδηγεί ένα δικαστήριο στην απόρριψη της αίτησης εγγραφής ενός σωματείου, όταν μάλιστα αυτό, ύστερα από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δικαιώθηκε; Στην απόφαση αυτή (Σιδηρόπουλος και λοιποί, 10.7.1998), τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η συνεταιριστική ελευθερία δεν μπορεί να περιοριστεί και μάλιστα προληπτικά με την αιτιολογία ότι μια μειονοτική ταυτότητα δεν υφίσταται ή ότι ενδέχεται να αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τάξη. Η ελληνική κυβέρνηση είχε τότε διαβεβαιώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι η προηγούμενη περιπέτεια του σωματείου αυτού οφειλόταν σε «δικαστικό λάθος».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θεωρεί ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας είναι πρωτοφανής στα ελληνικά νομικά χρονικά: όχι διότι, για ακόμη μια φορά, προληπτικά καταστέλλει την ελευθερία συνεταιρισμού ελλήνων μειονοτικών με την επίκληση «άμεσου κινδύνου για τη δημόσια τάξη», αλλά διότι επανεξετάζει επί της ουσίας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου, καταστρατηγώντας έτσι την αρχή της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας που η δικαιοδοσία του παρέχει, και επομένως το ελληνικό Σύνταγμα.

Η Ελλάδα σύρεται σε νέες πολιτικο-νομικές περιπέτειες, επειδή ένα τμήμα της ελληνικής δικαιοσύνης ζει ακόμη στο μακεδονικό του μεσαίωνα.

(Πληροφορίες 693 6916957 Δ. Χριστόπουλος, 6944452761 Γιάννης Κτιστάκις)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,


Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Δημήτρης Χριστόπουλος Γιάννης Κτιστάκις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 25/04/2014 08:07:39

  Μα τι είναι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους; Όλοι οι βουλγαρίζοντες απελάθηκαν με τις ανταλλαγές πληθυσμών πριν έναν αιώνα περίπου. Όπως έφυγαν και οι έλληνες από τους βόρειους γείτονές μας. Αν 100 - 500 άτομα έμειναν στην ελλάδα, παραπλανώντας το ελληνικό κράτος τω καιρώ εκείνω, κακώς έμειναν. Τους χαρακτηρίζω βουλγαρίζοντες γιατί η προσπάθεια δημιουργίας "Μακεδονικής" εθνότητας δεν πάει πιο πίσω από 70 το πολύ χρόνια. Και πραγματικά οι σκοπιανοί είναι απόγονοι βουλγάρων , στο κράτος τους ήταν μάλιστα και η πρωτεύουσα του "τσάρου" Σαμουήλ, τα σκόπια ήσαν στον μεσαίωνα η καρδιά της βουλγαρίας. Να γυρίσω στα δικά μας, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σφαλιάρες μου φαίνεται. Η γύφτισα στην Θράκη είναι λέει "διασπαστικό στοιχείο" για την μειονότητα για αυτό την έδιωξαν. Δηλαδή τι; Θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι εκεί να είναι αδιάσπαστοι, δηλαδή να θεωρούν όλοι εαυτούς τούρκους και να λαμβάνουν εντολές από ένα εχθρικό κράτος; Τα δικαιώματα των γύφτων και των πομάκων δεν τα σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί οι άνθρωποι αυτοί που ζουν στην ελλάδα και έχουν μία δική τους γλώσσα να αναγκάζονται να μαθαίνουν εκτός από τα ελληνικά και μία άσχετη τρίτη γλώσσα ενός τριτοκοσμικού γείτονα; Δεν είναι παραβίαση των δικαιωμάτων τους να τους επιβάλεται κάτι τέτοιο; Ντροπή και στο ελληνικό κράτος βέβαια που επέτρεψε κάτι τέτοιο στον βαθμό που το επέτρεψε.
  Ο εθνομηδενισμός τους δεν έχει όρια. Νομίζουν ότι εκπροσωπούν ακόμη το 2-4% ενός ακραίου κομματιού του ελληνικού λαού. Αλλά έτσι που πάνε σε αυτό το ποσοστό τους αξίζει να γυρίσουν.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Άπαντα Επιστάμενος 25/04/2014 10:23:10

   "Όλοι οι βουλγαρίζοντες απελάθηκαν με τις ανταλλαγές πληθυσμών πριν έναν αιώνα περίπου. Όπως έφυγαν και οι έλληνες από τους βόρειους γείτονές μας. Αν 100 - 500 άτομα έμειναν στην ελλάδα, παραπλανώντας το ελληνικό κράτος τω καιρώ εκείνω, κακώς έμειναν." Και στη Βουλγαρία έμειναν "ελληνίζοντες".Πήγαινε μια βόλτα στην Στενίμαχο (Asenovgrad) και θα το διαπιστώσεις και ο ίδιος.Οι ανταλλαγές πληθυσμών εκείνης της περιόδου είναι μεγάλη πληγή...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Άπαντα Επιστάμενος 25/04/2014 10:30:02

   Όσον αφορά τα υπόλοιπα,περί της μειονότητας,συμφωνώ. Οι άνθρωποι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία πέραν της θρησκείας.Είναι θρησκευτικές μειονότητες (και όχι μειονότητα καθώς είναι διαφορετικό πράγμα οι Πομάκοι(Αγριάνες),οι Γύφτοι(Ρομά),οι Σουδανοί(υπάρχουν και τέτοιοι,ολόκληρο χωριό,κατάλοιπα των σκλάβων από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) και οι έποικοι(που μεταφέρθηκαν από την Ανατολία).Από όλους αυτούς,"Τούρκοι" μόνο οι απόγονοι των εποίκων μπορούν να χαρακτηριστούν.Όλοι οι άλλοι είναι διαφορετικές φυλές.Κάποιοι (όπως οι Πομάκοι) είναι ντόπιοι και κατάγονται από τους αρχαίους Αγριάνες.Εξισλαμίσθηκαν δε μετά την ελληνική επανάσταση.Στα χωριά τους υπάρχουν ακόμα εκκλησίες.Πρόσφατα,έγινε περιφορά της εικόνας στο ναό του Αγ.Γεωργίου Εχίνου παρόλο που είναι αμιγώς πομακική περιοχή και δεν υπάρχουν -επισήμως- χριστιανοί εκεί...

 2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25/04/2014 11:21:30

  Προσωπικά πιστεύω οτι οι συζητήσεις ενθεν κακείθεν περί μειονοτήτων θα συνεχίζονται για τουλάχιστο 30-50 χρόνια ακόμα. Μετά θα κοπάσουν όπως έγινε με τις Εθνικές μειονότητες (Βάσκοι-Βρεττανοί-Οξιτανοί κλπ.) στη Γαλλία, όπου τα επίσημα κράτη θα τις μετατρέψουν σε διατηρητέα "πολιτιστική κληρονομιά", με όλα τα πνευματικά τους δικαιώματα ελεύθερα (γλώσσα, θρησκεία, παράδοση κλπ) αλλά με κανένα οικονομικό δικαίωμα επιπλέον των υπολοίπων πολιτών... Αλήθεια οι Τούρκοι πως αποκαλούν την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης?" Ορθόδοξη θρησκευτική μειονότητα" ή απλά Yunan=Ελληνες? Και οι Αλβανοί,Σκοπιανοί και Βούλγαροι? Απλά Ορθοδόξους? Δεν τους λένε Ελληνες ή Ρωμιούς έστω? Αν οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν τη Θράκη χρησιμοποιώντας τη μειονότητα, γιατί δεν το έκαναν 50 χρόνια τώρα που κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει όπως φάνηκε στην Κύπρο και τα Ίμια? Περιμένουν οτι τον 22ο αιώνα θα αδυνατίσει περαιτέρω η Ελλάδα και θα το κάνουν τα εγγόνια τους? (που παρεμπιπτόντως θαυμάζουν τους Έλληνες?)

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25/04/2014 14:03:43

   Δημήτριε η μειονότητα θά ήταν πρίν από καιρό πολιτισμικό αξιοθέατο αν η Τουρκία ήταν πολύ μακριά και δέν διεκδικούσε εδάφη από την πατρίδα μας. Η μειονότητα της Θράκης ειναι θρησκευτική ενω η Ελληνική της Κωνσταντινούπολης ειναι εθνική κατά την συνθήκη της Λωζάνης. Τα τελευταία 50 χρόνια απλά δεν είχαν την στρατιωτική δυνατότητα,η Κύπρος ήταν αλλη κατάσταση και είχαν το ΟΚ απο την USA. τώρα αισθάνονται σίγουροι και δυνατοι και η δική μας χρεοκοπία τους εχει βάλει σε πειρασμό.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25/04/2014 14:55:48

   με ποιούς είσαι "δημήτριε" ; μπα σε καλό μας; δεν φτάνει που έχουμε τους χριστόπουλους και τους άλλους ;

 3. Μ.Τ. avatar
  Μ.Τ. 25/04/2014 13:49:53

  Χμ... να θυμίσουμε κάπου εδώ, έτσι για την ιστορία, ότι ο κύριος Χριστόπουλος είναι κολλητός με τον Καμίνη. Είναι νομίζω χρήσιμο να το θυμόμαστε ενόψει δημοτικών...

 4. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 25/04/2014 18:48:34

  "Ο κ. Χριστόπουλος, αναγνωρίζει επίσης και «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!" Το σωστό είναι "Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει επίσης και «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!" αλλά σου λέει μας φθάνει να κόψουμε κάνα ψήφο απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα... πρίμα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.