#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2009 11:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Χριστοφοράκος μίλησε

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύψαμε ότι ο Χριστοφοράκος χρησιμοποιεί γνωστό επιχειρηματία στην Ελλάδα για να στέλνει από την Γερμανία μηνύματα στους Έλληνες πολιτικούς που λάδωσε, απειλώντας τους ότι αν αν καταδικαστεί  με βαρείς ποινές θα πάρει κι άλλους μαζί του. (“Θα πάρω κι άλλους μαζί μου”). Προσπαθεί έτσι να πέσει στα μαλακά και στην Ελλάδα, αλλά και στην Γερμανία.

 Σήμερα επικαλούμενο «γνώστη της υπόθεσης, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του» το «Βήμα» γράφει ότι ο Χριστοφοράκος αποκάλυψε ήδη με «το νυ και με το σίγμα» στην εισαγγελέα του Μονάχου κυρία Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ τους αποδέκτες του «μαύρου χρήματος» της Siemens. «Ήδη κατά την πρώτη του κατάθεση, την περασμένη Πέμπτη, ονομάτισε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και δεκάδες πολιτικούς » βεβαιώνει ο ίδιος μάρτυρας. « Στις επόμενες δύο καταθέσεις του αναφέρθηκε σε ποσά και στα συγκεκριμένα περιστατικά της παράδοσης στους δωρολήπτες ».

Μόνο που η κατάθεση αυτή δεν φαίνεται να εντυπωσίασε πολύ την κυρία Μπόιμλερ-Χεσλ. « Αυτή θέλει να ακούσει ονόματα γερμανών μάνατζερ, όχι Ελλήνων » λέει ο ίδιος. Και σε αυτό το σημείο την έχει απογοητεύσει πλήρως. Τα δύο στελέχη τα οποία «κατήγγειλε» ενδιαμέσως δεν εμπλέκονται ούτε περιθωριακά στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens- το ένα από αυτά, ο Πέτερ Πριμπίλα, είναι από καιρό νεκρός, το άλλο, ο Εντουαρτ Κουμπάτσεκ , δεν είχε ποτέ σχέση με την Ελλάδα.

Τη δυσαρέσκεια της γερμανίδας εισαγγελέως προκαλεί και το υπεροπτικό ύφος του ανακρινόμενου. « Ο Χριστοφοράκος επιχειρεί να της επιβάλει τους όρους του, χωρίς να της προσφέρει ισότιμο αντάλλαγμα » προσθέτει. « Ξεχνά όμως ότι το πάνω χέρι το έχει η εισαγγελέας και αυτή φροντίζει να του το υπενθυμίζει συνεχώς ».

Τα παραπάνω επιβραδύνουν λοιπόν (χωρίς να του βάζουν βέβαια οριστικό φρένο) τον στόχο του κ. Χριστοφοράκου να δικαστεί και να καταδικαστεί στη Γερμανία, ώστε να αποφύγει έτσι τις δίκες για τα ίδια αδικήματα στην Ελλάδα. Αυτό εξηγεί και την πρόσφατη αναδίπλωση του συνηγόρου του Στέφαν Κουρσάβε στο θέμα της διάρκειας μιας τέτοιας δικαστικής διαδικασίας στο Μόναχο. Ενώ την περασμένη εβδομάδα την υπολόγιζε σε περίπου οκτώ ημέρες, τώρα μιλά για τέσσερις ως έξι εβδομάδες.

Απολογία για το 1 εκατ. μάρκα

Αλλος ένας κατηγορούμενος που χρησιμοποιήθηκε σαν παρένθετο πρόσωπο για να φθάσει σταδιακά στην Ελλάδα το ποσό του 1 εκατ. μάρκων από τη Siemens και να καταλήξει το 1999 στα ταμεία του ΠαΣοΚ, όπως υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής του κόμματος κ. Θ. Τσουκάτος, απολογήθηκε χθες στον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό.

Πρόκειται για τον Ηλ. Πιταούλη , ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα), όπως συνέβη και με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση Θ. Τσουκάτο, Στ.Βίο, Γ. Γενναίο και Θ. Βόσσο.

 Δείτε και το http://www.tovima.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. christos avatar
  christos 08/07/2009 12:01:28

  Εχθές ΤΟ ΒΗΜΑ είχε ανταπόκριση από την Γερμανία όπου μεταξύ των άλλων τους ξέφυγε κάτιαπό τα λεγόμενά του.

  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι : " Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος , που εκλήθη και έδινε εξηγήσεις για τρίτη φορά χθες, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους γερμανούς εισαγγελείς. Υποσχόμενος από τη μία ότι θα «τα πει όλα» και αρνούμενος, από την άλλη, να αποκαλύψει τα ονόματα ελλήνων δωροληπτών. ".

  Αυτό λοιπόν που τους ξέφυγε και φυσικά ήταν εκτός γραμμής που θέλουν να περάσουν, σπεύδουν ΑΜΕΣΩΣ σήμερα να το ....."διορθώσουν", με άλλο δημοσίευμα του ΙΔΙΟΥ ανταποκριτή (Γαλιανός) όπου αυτοαναιρείται ( καταλαβαίνουμε τι του έσυραν) και ΠΡΟΣΕΞΕ τι αναφέρει :
  " Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αποκάλυψε ήδη με «το νυ και με το σίγμα» στην εισαγγελέα του Μονάχου κυρία Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ τους αποδέκτες του «μαύρου χρήματος» της Siemens. « Ηδη κατά την πρώτη του κατάθεση,την περασμένη Πέμπτη, ονομάτισε το ΠαΣοΚ,τη ΝΔ και δεκάδες πολιτικούς » βεβαιώνει γνώστης της υπόθεσης, ο οποίος όμως θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
  Στις επόμενες δύο καταθέσεις του αναφέρθηκε σε ποσά και στα συγκεκριμένα περιστατικά της παράδοσης στους δωρολήπτες ".

  Όπως καταλαβαίνεις τον εξευτέλισαν τον ανταποκριτή και τον υποχρέωσαν να φανεί γελοίος προκειμένου να κρατήσουν... την γραμμή.
  Πρόσεξε και τον φερετζέ του δημοσιογράφου στο ..."βεβαιώνει γνώστης της υπόθεσης, ο οποίος όμως θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του."

  Ξευτιλίζονται , αναιρούνται δημοσιεύματα με νεότερα που επικαλούνται ...ανώνυμες πηγές, στην προσπάθειά τους να παίξουν το παιχνίδι χειραγώγησης του πολιτικού συστήματος και των πολιτών.

  Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολιτικοί και πολίτες που καταπίνουν ΑΜΑΣΗΤΗ την τροφή που τους σερβίρουν και σέρνονται "από την μύτη" σε μια θεωρεία απαξίωσης των πάντων.

 2. ataktos avatar
  ataktos 08/07/2009 12:02:23

  Tiramola – αυτός άνοιξε εκεί το στοματάκι του ,εσύ αγαπητέ εδώ σιωπάς …Κριμα που ανέλαβες τζάμπα μια «εργολαβία»

 3. ELLH avatar
  ELLH 08/07/2009 13:13:25

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ.
  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
  Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 4. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 08/07/2009 14:49:44

  Αστον βρε ατακτε, ο Tiramola μπορεί να είναι άρρωστος με τον GAP αλλά είναι έντιμος και συνεπής με τις θέσεις του. Μην αναγκάζουμε να απολογηθεί ο αθώος (δεν είναι ειρωνία) για τις απάτες και αρπακτές αυτών που εκμεταλλεύονται την καλοπιστία του.

 5. ataktos avatar
  ataktos 08/07/2009 14:56:34

  Mesaios- ευλογημένος να είναι ο τιραμόλα …

 6. tziz avatar
  tziz 08/07/2009 14:58:04

  Ο Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν "χρηματοδοτηθεί" κι έχει ζητήσει επανειλλημένως και πιεστικά διαφάνεια για όλους και για όλα "κι ας ματώσουμε !...".
  Ο άλλος που διαβεβαίωνε, ακόμα και πρόσφατα, (πριν τις ευρωεκλογές), πως η Siemens, δεν αφορά και δεν αγγίζει τη Ν.Δ. και ανθρώπους της, που θα κρυφτεί ?...

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/07/2009 15:01:11

  Αν η ανεξάρτητη και αδέσμευτη Ελληνική Δικαιοσύνη, καλεί και εξετάζει τον κ Τσουκάτο για 1,000,000 DM που οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκαν ότι μετέφερε ποσά στα Ταμεία του κόμματος, μεγαλοστελέχη ( ...αντιγράφω από ανάρτηση του FactorxQ ... λειτουργία των κλιμακίων της ΚΕ», αρμόδιοι ήταν οι κ. Σκανδαλίδης, Παπαδόπουλος Α, Μωραΐτης, Νεονάκης, Πρωτόπαπας και Ρ. Σπυρόπουλος) που επόπτευαν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος δεν θα καταθέσουν;
  Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν κάποιος βγει και πει ότι μου δώρισε 1,000 € μαύρα θα πάμε και οι δύο μέσα ....και δεν έχω παθολόγο να με εξετάσει στα μάτια για να αποφυλακιστώ....

 8. christos avatar
  christos 08/07/2009 22:18:04

  ήρωας ο ΓΑΠ παραδέχεται πως θα ματώσουν...

  αχ παίδες Ελλήνων...τι ακούτε "σας κλέψαμε αλλά θα ματώσουμε" και μετά όλα καλά...κατά τ άλλα εσείς οι λαλίστατοι δριμύτατοι κατήγοροι του Παυλίδη που ξελαρυγγιαζόσασταν για το έγκλημα που έκανε ο δεξιός...

  τώρα τα μπαλώνετε με ψοψοψοψαρα...

  αλλά τι λέω; πασοκ...τί να λέμε τώρα...η υποκρισία και η λαμογιά σ όλο το μεγαλείο της...

 9. Orestios avatar
  Orestios 08/07/2009 22:28:54

  Σιγά τα αίματα!!! Ας ματώσουν εκτός χώρας. Δεν φτάνει που την βρώμισαν τόσα χρόνια, τώρα θέλουν να την λερώσουν και με αίματα.

 10. zaza avatar
  zaza 09/07/2009 00:33:48

  @ orestios
  kaloooooooooooo xaxaxaxxa

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.