#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2013 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Φούχτελ δεν είναι πλέον κακός Γερμανός κατακτητής για τον ΣΥΡΙΖΑ

"Με κάθε επισημότητα αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η συνάντηση της κας Κεφαλογιάννη, υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας με τον εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ή αλλιώς «υφυπουργό για θέματα Ελλάδας.

Η δραστηριότητα του γερμανού υφυπουργού Εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, όπου τα συμφέροντα του μεγάλου γερμανικού κεφαλαίου διαβλέπουν κέρδη, είναι απαράδεκτη.

Ως διπλά απαράδεκτη καταγγέλλουμε την σπουδή, όχι μόνο της κας Κεφαλογιάννη, αλλά ολόκληρης της τρικομματικής κυβέρνησης να υποκύπτει και να «υπηρετεί» τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και προωθεί ο κ. Φούχτελ".

(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κριτσωτάκης στις 7 Δεκεμβρίου 2012)

«Υπάρχουν πληροφορίες για έλευση του Φούχτελ στην Κρήτη, η οποία κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.  Εμείς δηλώνουμε πως τόσο ο κ. Φούχτελ όσο και οι εκπρόσωποι της Τρόικας είναι ανεπιθύμητοι από τον κρητικό λαό και καλούμε τον δήμαρχο να εγκαταλείψει κάθε σκέψη οργάνωσης επίσκεψης του Φούχτελ στην Κρήτη».

(ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, πριν από μερικούς μήνες)

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες παραδείγματα της «υποδοχής» που έκαναν στον Φούχτελ οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη θυμηθούμε το ξύλο που έπεσε στον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, από τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και τον κ. Μπαλασόπουλο ο οποίος εσχάτως προσκυνά τον κ. Τσίπρα.

Τα γράφουμε όλα αυτά για να πούμε ότι είναι ο ίδιος Φούχτελ ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα κι απ' ότι διαρρέει η Κουμουνδούρου, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Τώρα προφανώς που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή δεν είναι ο Φούχτελ ξεπουλημένος και εκπρόσωπος του κακού γερμανικού κεφαλαίου.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα - λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών - επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς.

Γενικώς, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας μόνο που δεν ήπιε... τσίπουρα με τον... Φούχτελο. Λέτε να του πρότεινε να γίνει και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας από τη Γερμανία απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στο ευρώ και μίλησε για αναζήτηση λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ο ίδιος Τσίπρας που στην Ελλάδα καταγγέλλει θεούς και δαίμονες. Αλλά πώς δε θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ αν δεν παίρναμε τα δανεικά, δεν έχει να απαντήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ishkandar Raskolnick avatar
  Ishkandar Raskolnick 16/01/2013 04:14:52

  Ένας δυνητικός πρωθυπουργός οφείλει να συζητάει με τους πάντες. Αυτό γιατί ξενίζει? Όσο μικρό καλάθι κι αν κρατάμε για τον Ροζ Αλέξη, τέτοια δηλητηριώδη άρθρα δε βοηθάνε σε τίποτα...

  Αλλά μου θυμίσατε ένα σχόλιο της εποχής και ευχαριστώ...

  http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/07/ariadne.html

 2. John D. Carnessiotis avatar
  John D. Carnessiotis 16/01/2013 09:32:09

  Να θυμηθούμε, επίσης, ότι σε απόλυτη αντιστοιχία ήταν και η στάση του κ. Σαμαρά, μέχρι τον μοιραίο Νοέμβριο του 2011, οπότε και μάλλον συνειδητοποίησε ότι χωρίς την, κατόπιν εξετάσεων, στήριξη του Γερμανικού παράγοντα Πρωθυπουργία δεν θάβλεπε...
  Τι ξενίζει, λοιπόν, στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ;
  Εάν και εφ' όσον το λεγόμενο "σύστημα" θέλει να τον βάλει στο παιχνίδι, στριμώχνοντάς τον για δηλώσεις συμπαράταξης ή στήριξης, σ' αυτόν τον δρόμο τον ωθεί. Ως εκ τούτου, δεν στέκει να του απευθύνονται κατηγορίες... Και μάλιστα από όσους έχουν ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία στο παρελθόν και δη στο πολύ πρόσφατο!..

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/01/2013 12:52:06

  Η διπλή γλώσσα είναι η χειρότερη ιδιότητα του όλου Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπαρχει λαïκισμός και πελατειακή πολιτική χωρίς διπλή γλώσσα.
  Δείτε παλιότερες θέσεις προερχόμενες απο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ για το θέμα.
  Διαχρονικά, η διπλή γλώσσα της ΝΔ δεν διαφέρει σε τίποτε απο την ΣΥΡΙΖαίηκη.
  Ο κ. Φούχτελος γίνεται "ανεπιθύμητος" για να "μας επιθυμούν" οι Έλληνες πελάτες "μας".
  Τα υπάρχοντα κόμματα μας θεωρούν πολίτες με IQ ραδικιού και κατσικιού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.