#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Φαήλος αφηγείται την εκλογική εμπειρία του

«Θα σας εξαφανίσομεν!» (υπουργός κ. Μαυρογιαλούρος)Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Αν θες να προσπαθήσεις να κάνεις κάποιον φασίστα ή αναρχικό, ανάλογα με τις τυχόν ροπές του, βάλτον υποψήφιο. Μόνο η παιδεία του κι η λογική του θα τον σώσει. Αν περπατήσεις στην πιάτσα με το κακόφημο τίτλο του πολιτευτή, θα ζήσεις όλη την βρωμιά και την παράνοια του χειρότερου πολιτεύματος, που όμως είναι τελικά το καλύτερο, ελλείψει άλλου της προκοπής. Θα σας πω λοιπόν εν τάχει την εμπειρία μου.

Μια μέρα μου τηλεφώνησε ένας τύπος, τοπικός κομματικός «παράγος», όπως ειρωνικά λένε οι Κύπριοι τον «παράγοντα», για να μου πει να πάω στην κηδεία μιας νέας κοπέλας στον Κορυδαλλό, που σκοτώθηκε σε τροχαίο. Στεναχωρήθηκα πολύ και υπέθεσα ότι το δύσμοιρο κορίτσι ή κάποιος δικός της ανήκε ενεργά στη ΝΔ, για να μου ζητάει να πάω. Ο παράγος, όταν τον ρώτησα, μου απάντησε ότι δεν είχε ιδέα. Με λίγα λόγια, μου ζητούσε να πάω στην κηδεία μιας άγνωστης, να συστηθώ στους συντετριμμένους, επίσης άγνωστους μου, συγγενείς της, ως υποψήφιος, για να με δει κόσμος στην κηδεία! Έμεινε δε έκπληκτός από την σχεδόν υβριστική απάντηση μου, γιατί, όπως μου είπε, «μα άλλοι το κάνουν»! Και μόνο η σκέψη να παριστάνω τον «φίλο του νεκρού», μου έφερε δάκρυα από τα γέλια και φυσικά απέχθεια στην ιδέα και μόνο τέτοιας ιεροσυλίας, να πας να εκμεταλλευτείς τον πόνο των ανθρώπων, που έχασαν το σπλάχνο τους.

Υπήρχε επίσης ένας Γκρούεζας, που υποδυόταν τον ενθουσιώδη ιδεολογικό οπαδό μου, ο οποίος τον τελευταίο μήνα των εκλογών αυτομόλησε φανερά, γιατί, λέει, δεν του «υποσχέθηκα» τίποτα και πήγε αλλού, όπου του «υποσχέθηκαν». Όπως δε ανακάλυψα, όταν προσπάθησε να στρατολογήσει συνεργάτες μου υπέρ άλλου, γιατί του είχα αναθέσει να στήσει το γραφείο μου, ήταν από καιρό αυτόμολος και γι’ αυτό μου έκανε και σαμποτάζ περιποιημένο. Ενώ, όπως επί είκοσι χρόνια, έτρεχα στην μαχόμενη δικηγορία για τον επιούσιο, αυτός επί δυο μήνες έψαχνε για την ταμπέλα, αφού είχε φάει άλλους δυο για τα έπιπλα! Τελικά το γραφείο το έστησαν και το οργάνωσαν σε τέσσερις (4) μέρες, ποιοι άλλοι, δυο φίλοι, συνομήλικοι μου, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ε.Δ., 20 μέρες πριν τις εκλογές.

Καιρό πριν, για τα Φώτα, είχα κανονίσει να πάω στο δύσμοιρο Πέραμα με το 80% ανεργία. Με παίρνει το προηγούμενο βράδυ ο Γκρούεζας, λέγοντας μου πως, αντί για το Πέραμα, έπρεπε να πάω στον Πειραιά, διότι εκεί θα πήγαινε ο Αντώνης. Εύλογα ρώτησα, «μα τι δουλειά έχουμε στην Α’ Πειραιά;», και μου απάντησε «μα, εκεί θα είναι οι κάμερες». Θυμήθηκα ένα βίντεο με κάτι αγκωνιές και σπρωξίματα, ποιος θα βγει δίπλα στον Καραμανλή και με έπιασε θυμηδία στην ιδέα να παριστάνω τον Μητσάρα. Ο Γκρούεζας όμως, με πολύ σοβαρό και πεπειραμένο ύφος, μου είπε ότι υπάρχει λύση και μου την πρότεινε: να πήγαινα λίγες ώρες πριν και να στηνόμουν στην εξέδρα πρώτος – πρώτος! Με σκέφτηκα από τα χαράματα να στέκομαι με τις ώρες στην εξέδρα ολομόναχος, να με κοιτούν με απορία οι διαβάτες και τ’ αδέσποτα σκυλιά και πλέον με έπιασε νευρικό γέλιο. Φυσικά, πήγα στο Πέραμα, στην περιοχή μου, χωρίς κάμερες και φάγαμε και μια βροχή από τον Άη Γιώργη ως το μώλο και πίσω, που έφτασε ως το κόκκαλο.

Αυτό όμως που είναι το πιο συγκινητικό στην όλη διαδικασία είναι το …«εύ αγωνίζεσθαι», το συντροφικό, συναγωνιστικό πνεύμα.

Είχα κι εγώ μια βάση δεδομένων. Όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές, μαζί με δικούς μου γνωστούς και φίλους. Πάνω από 12.000. Ταχυδρόμησα λοιπόν σε όλους φυλλάδιο με το ποιος είμαι και ψηφοδέλτια. Η μεγαλύτερη δαπάνη της εκστρατείας. Για Κορυδαλλό και Σαλαμίνα, όπου και λογικά η μεγαλύτερη δύναμη μου, τα ταχυδρόμησα από Παρασκευή 27/4. Στην Σαλαμίνα έφτασαν, όπως κι η δεύτερη δόση στο Κερατσίνι, Πέραμα, Ρέντη, Νίκαια κλπ. Στον Κορυδαλλό, την πόλη που μεγάλωσα και ζω, δεν έφτασαν ποτέ, ούτε 1 στα 100…. Το ανακαλύψαμε την Παρασκευή 4 Μαΐου, αφού δεν είχαν λάβει τίποτα οι γονείς μου, ο αδερφός μου, οι εθελοντές του γραφείου και κυρίως σειρά φίλων που ήταν στους αποδέκτες. Κάναμε και καμμιά εικοσαριά τηλέφωνα στην τύχη κι επιβεβαιώθηκε. Με λίγα λόγια, χιλιάδες φάκελοι για τον Κορυδαλλό και την Σαλαμίνα, ζυγίστηκαν, πληρώθηκαν στο ίδιο ταχυδρομείο της περιοχής και στην διαδικασία μετά τη διαλογή, αυτούς του Κορυδαλλού κάποιος τους εξαφάνισε! Έτσι κάποιες χιλιάδες, με πολλούς από τους οποίους δεν προλάβαινα να έχω άλλη επαφή, δεν πήραν τίποτα. Με τους αρμοδίους θα τα πούμε για τα νόμιμα αλλά η ζημιά έγινε.

Υπάρχει λοιπόν ο λάκκος με την λάσπη, όπου κυλιούνται τα γουρούνια. Το ζήτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να κατέβεις εκεί. Δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν υπήρχε περίπτωση να προσπαθήσω να εκλεγώ ως κάτι που δεν είμαι, να υποσχεθώ φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή να αναλώσω ενέργεια για να σαμποτάρω, με οποιονδήποτε τρόπο, άλλους. Τι χαρά έχει το αγώνισμα αν προσπαθείς να κλέψεις τη νίκη; Μου πρότειναν να κάνω δίδυμο, τρίδυμο κλπ, δηλαδή να πριμοδοτώ με σταυρούς κάποιους μη επικίνδυνους υποψήφιους και να παίρνω κι εγώ από αυτούς, ώστε να ανεβάζω τεχνητά τους σταυρούς μου. Χρόνια δουλεύει αυτή η μηχανή. Το θεώρησα κι αυτό φαλκίδευση της αληθινής βούλησης των πολιτών.

Με προειδοποίησαν για την διαδικασία καταμέτρησης, ότι κάποιοι προσθέτουν σταυρούς, όταν ο ψηφοφόρος δεν έχει εξαντλήσει τον αριθμό, σε όποια τμήματα βρουν «άνοιγμα». Μου φαίνεται αδιανόητο ότι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διέπρατταν τέτοιο βαρύ ποινικό αδίκημα ή θα άφηναν από δόλο ή αμέλεια άλλους να το διαπράξουν. Δεν το πιστεύω. Με ρωτούν φίλοι, πως εξηγείται τότε σε συνεχόμενα εκλογικά τμήματα να παίρνει κάποιος σε ένα από αυτά τους τριπλάσιους σταυρούς απ’ ότι στα άλλα; Ξέρω ‘γω, μπορεί να ψήφισε εκεί κάποιος κουμπάρος του γύφτος με την γυναίκα και τα 12 παιδιά του, τις νύφες και τα εγγόνια. Ε, τι λέτε;

Όμως αδέρφια, εκτός από τους Γκρούεζες που φορούν τα παντελόνια μόνο για το κρύο, εκτός από τον λάκκο με τα γουρούνια, τα σαμποτάζ και τις περίεργες διαδικασίες, υπάρχει και κάτι άλλο. Οι απλοί καλοί άνθρωποι. Υπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι, Αξιωματικοί των ΕΔ και των ΣΑ, χειρώνακτες ή επιστήμονες, έμποροι, εργάτες, μικροί και μεγάλοι, κάθε καταγωγής. Έλληνες κι Ελληνίδες με καθαρό βλέμμα και καθαρά χέρια. Άνθρωποι ανιδιοτελείς, που σου έσφιγγαν το χέρι και ρωτούσαν με αγωνία για την Πατρίδα και το μέλλον της. Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία των νοικοκυραίων, των τίμιων ανθρώπων, που αναθρέφουν παιδιά κι εγγόνια, που μοχθούν στην αληθινή εργασία, αυτοί που φύλαξαν σκοπιά για την Πατρίδα, αυτοί είναι η αληθινή παράταξη και οι αληθινοί συναγωνιστές. Υπάρχουν οι φίλοι, ο Κώστας, ο Γιώργος, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης στη Σαλαμίνα, ο Κλεόβουλος, η Καίτη, η Κική, ο Μάκης και άλλοι πολλοί. Η κραταιά δύναμη της φιλίας και της πίστης στις κοινές ιδέες. Πολλοί από οργή, πληγωμένη περηφάνεια κι απογοήτευση ψήφισαν ΑΝΕΛ ή Χρυσή Αυγή. Άλλοι έμειναν με σφιγμένα δόντια. Έτσι φτάσαμε εδώ.

Χρήσιμη πάντως η εμπειρία. Άλλο ν’ ακούς για τις παθογένειες κι άλλο να τις ζεις από πρώτο χέρι, περπατώντας στις γειτονιές της ανεργίας, στον «τρίτο κόσμο», πέρα από το ποτάμι...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 15/05/2012 13:09:38

  "Τι χαρά έχει το αγώνισμα αν προσπαθείς να κλέψεις τη νίκη;"

  Ο κυνισμός είναι εθνικό χαρακτηριστικό πλέον, αφού (δυστυχώς) διδάσκεται στα σχολεία μας.

 2. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 15/05/2012 13:11:57

  Φίλε Φαήλο, είχα πάει πριν αρκετά χρόνια σε συγκέντρωση Νομαρχιακής της ΝΔ, ψάχνοντας έναν φίλο μου (τότε δεν υπήρχαν τα κινητά) που μου είπαν ότι μάλλον είχε πάει εκεί, έμεινα μόλις 20' λεπτά, έως ότου τον εντοπίσω και καταφέρει να βγει από την αίθουσα.
  Σε αυτά τα λίγα λεπτά, με αυτά που άκουσα, το πως κρατήθηκα και δεν πήδηξα από το παράθυρο, ακόμα αναρωτιέμαι.

 3. blue nile avatar
  blue nile 15/05/2012 13:12:19

  Καλημέρα Φαήλο.

  Γιατί δεν έστειλες τα ψηφοδέλτια με ιδιωτική εταιρία; Κάνουν πολύ καλές τιμές σε μαζικές αποστολές.

  Θα έχει κι 'αλλες εκλογές...
  Είμαστε πολλοί που σε θέλουμε στη Βουλή.
  Σου εύχομαι καλή δύναμη.

 4. Iakovos Ioannou avatar
  Iakovos Ioannou 15/05/2012 13:16:59

  Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2599.aspx
  Η πραγματικότητα αυτή έχει ριζώσει βαθιά μέσα στους Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα και κανέναν – με αποτέλεσμα να είναι πια αδύνατον να εφαρμοσθεί το οποιοδήποτε νέο μέτρο, εάν δεν επιθυμεί κανείς να προκαλέσει μία «κοινωνική επανάσταση» άνευ προηγουμένου, αντίστοιχη των απρόβλεπτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

 5. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 15/05/2012 13:17:03

  Αχ ρε Φαήλο (δεν σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά μου δίνεις αίσθημα οικειότητας), τελικά αν ο λαός δεν ανταποκρινόταν στα τερτίπια, δεν θα έβγαιναν βουλευτές οι Μαυρογιαλούροι. Εσύ πήγες στο "λάκο" ως γνήσιος λαϊκός δεξιός, "περπατώντας στις γειτονιές της ανεργίας". Και δεν βγήκες, αλλά το'λεγε η καρδιά σου. Δεν συμβιβάστηκες: είπες "αυτός είμαι". ΔΕΝ πειράζει. Εκλογές γίνονται πολλές φορές. Την αξιοπρέπειά μας, όμως, την πουλάμε μόνο ΜΙΑ φορά.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/05/2012 13:23:20

  Ἂλλο νά ἀκους γιά παθογένειες κι ἂλλο νά τίς μαθαίνεις ἀπό πρῶτο χέρι...
  Τελικά,πρέπει νά ἐκμεταλλευτεῖς τόν πόνο,τήν ἀνάγκη τῶν ἀνθρώπων γιά νά ''προκόψεις'';
  Πρέπει νά ὑποσχεθεῖς καί νά μήν μπορεῖς νά κάνεις,γιά νά βγεῖς βουλευτής;!
  Τὀτε,μέ συγχωρεῖτε,ἀλλά πιό ἒντιμα κι ἀντρίκια βγῆκαν βουλευτές οἱ Χρυσαυγίτες,μέ τό ξύλο καί τά ἐγέρθητι...,πιό πολύ μπέσα ἒχουν αὐτοί...
  Ἀγαπητέ Φαήλο,ἓνα πράγμα θά σοῦ πῶ,συγχαρητήρια καί πρόσεξε,μήν ἀποκάμεις ποτέ! Ἐσύ πού τόλμησες νά πᾶς ἐνάντια στό σύστημα καί στήν πεπατημένη,ἒχεις χρέος νά συνεχίσεις τόν ἀγῶνα τόν καλό,ἐνάντια στή σαπίλα.
  Ἂν πεῖς κι ἐσύ,πού ἀγωνίστηκες ἒντιμα,ὃτι φτάνει δέν μπορῶ ἂλλο,τότε δέν θά 'χουν καμμιά ἀξία ὃσα κατέθεσες ἐδῶ σήμερα...
  Ἐμεῖς θά ἐλπίζουμε στή δικαίωση τοῦ ἀγῶνα σου...

 7. balomatou avatar
  balomatou 15/05/2012 13:26:50

  Φαηλο,
  Για κηδειες, βαφτισια, γαμους, μνημοσυνα επρεπε να ρωτησεις τον Ψωμιαδη ειναι μανουλα σ'αυτα. Ακομη και τωρα τηλεφωνησε του δεν ειναι αργα ειμαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησει να αυξησεις την διεισδιτηκοτητα σου. Εγγυημενο αποτελεσμα.

 8. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/05/2012 13:29:40

  Υπήρχε επίσης ένας Γκρούεζας, που υποδυόταν τον ενθουσιώδη ιδεολογικό οπαδό μου, ο οποίος τον τελευταίο μήνα των εκλογών αυτομόλησε φανερά, γιατί, λέει, δεν του «υποσχέθηκα» τίποτα και πήγε αλλού, όπου του «υποσχέθηκαν». Όπως δε ανακάλυψα, όταν προσπάθησε να στρατολογήσει συνεργάτες μου υπέρ άλλου, γιατί του είχα αναθέσει να στήσει το γραφείο μου, ήταν από καιρό αυτόμολος και γι’ αυτό μου έκανε και σαμποτάζ περιποιημένο.

  Κάτσε βρὲ Φαῆλε, ἐδῶ ἐλέγχεται καὶ ἡ ἱκανότητα ἐπιλογῆς συνεργατῶν. Στὸν "Γκρούεζα" ἐπέλεξες νὰ δώσεις εὐθύνες καὶ ἁρμοδιότητες. Καὶ φυσικὰ σοῦ τὴν ἔκανε. Ποιός φταίει γι' αὐτό, ὁ Φούφουτος;;;  (Παρεμπιπτόντως, σοῦ'χα πεῖ νὰ βοηθήσω κιόλας - σίγουρα κι ἄλλοι πολλοί. Μὲ βεβαιωμένη τὴν ἀνιδιοτέλεια, ἀφοῦ τὴν ἐπαύριον τῶν ἐκλογῶν θὰ ἤμουν ξανὰ στὴν ξένη χώρα μου, business as usual. Δὲν ἤθελες. Ἤθελες τὸν Γκρούεζα!)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/05/2012 17:26:30

   Αγαπητέ Αστυάνακτα,
   Μερικές φορές δεν φαίνονται όλα από την αρχή. Πόσοι δεν έχουν εμπιστευτεί λάθος ανθρώπους; Εδώ άλλοι τους παντρεύονται καιτο παίρνουν χαμπάρι μετά από χρόνια!
   Γι' αυτό η φριλία είναι μαραθώνιος κι όχι 100 μέτρα.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/05/2012 17:34:50

   Πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν με φορεσιές προβάτων αλλά είναι πραγματικά ερίφια και λύκοι άρπαγες. Συμβαίνει συχνά. Αλλά οι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα από τα λάθη τους. Μόνο αυτός που δε κάμει τίποτα δε κάμει λάθη.
   Καλή επιτυχία στην επόμενη αναμέτρηση Φάηλε, μπορεί να δυσκολευτείς να εκλεγείς χωρίς βρώμικα κόλπα αλλά θα το εκτιμήσεις πολύ περισσότερο και το ίδιο θαρρώ και ο κόσμος αργότερα. Πολλοί που πολιτεύτηκαν έχασαν αρκετές φορές μέχρι να τα καταφέρουν. Θέλει πολύ υπομονή. Σήμερα απλώς υπολογίζεις σε μια καθυστέρηση τίποτα παραπάνω, ο αγώνας συνεχίζεται.

 9. kas avatar
  kas 15/05/2012 13:35:18

  Φαήλο...αυτά με τις κηδείες τα έκανε πάλαι ποτέ ο Αναγνωστόπουλος στα 70ties και έβγαινε πρώτος...

  με την πάροδο βέβαια του χρόνου εξαφανίστηκε

  δεκαετίες θα πάρει να φύγει αυτή η νοοτροπία του φαρισαϊσμού
  δεκαετίες
  αλλά θα φύγει

 10. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/05/2012 13:47:49

  ΌΠΩΣ τα λες.

  Νέα Μεταπολίτευση ξημερώνει βέβαια, αλλά θέλει καμιά δεκαετία τουλάχιστον (για τις νοοτροπίες). Εύχομαι και είμαι σίγουρη πως θα είσαι μέσα σε αυτούς που θα σπάσουν αυτά τα αποστήματα.

 11. ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟς avatar
  ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟς 15/05/2012 14:17:05

  ΦΙΛΕ ΦΑΗΛΟ.και το φιλε στην κυριολεξια γιατι γνωριζομαστε πολλα χρονια.Εμεις οι ταπηνοι φιλοι σου σε εχαμε προειδοποιηση για το σκατο που θα φας εκει που πας να μπλεξεις.Μην σου κανει εντυπωση τιποτα απο ολα αυτα..ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΚΛΕΓΕΙ.Να ξερεις οτι παραταυτα εμεις οι ΦΙΛΟΙσου θα ειμαστε παντα διπλα σου και ας ειμαστε απο τα ΒΠ. Εχει και δω ανθρωπους που δουλευουν σκληρα για το ψωμι τους 12-14 ωρες την ημερα.Φιλια ...ο φιλος σου εκ μερους των φιλων σου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟς 15/05/2012 17:27:24

   Αδερφούλη!

  • eugenia avatar
   eugenia @ ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟς 17/05/2012 00:22:07

   Πραγματι ετσι ειναι τα πραγματα οπως τοσο καλα τα περιεγραψε οκ.Κρανιδιωτης,και ομολογω ο,τι ενω τον αντιπαθουσα πριν [για καποιους λογους] μ'εκανε να τον συμπαθησω πραγματικα¨, ομως,Εαν ειχε εκλεγει θα μας ελεγε ολες αυτες τις αληθειες

 12. Παναγιώτης Λιάκος avatar
  Παναγιώτης Λιάκος 15/05/2012 14:20:10

  Το σπαρταριστό βίντεο με τα σπρωξίδια των... επισήμων για να τους δείξουν οι κάμερες δίπλα στον Καραμανλή που αναφέρει ο Φαήλος είναι αυτό: http://youtu.be/NXrfCP69WLw

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παναγιώτης Λιάκος 15/05/2012 17:40:16

   Θα παρατηρήσω πάντως ότι ο φίλος μου Βασίλης Μιχαλολιάκος ορθά και με αβρότητα καλεί στην πρώτη σειρά τον Δήμαρχο της πόλης του Πειραιά, άρα δεν συμμετείχε σε "διαγκωνισμό". Το αντίθετο.

 13. Νικήτας avatar
  Νικήτας 15/05/2012 14:25:26

  Σαπίλα, ξεφτίλα, αηδία, αναγούλα, αισθητική και ήθος τουρκομπαρόκ. Αυτή ήταν/είναι η περίφημη μεταπολιτευτική δημοκρατία μας με τους απεριορίστου παιδείας και πνευματικού κάλλους θιασώτες της...

  ΠΑΛΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΑΛΙΑ ΜΥΑΛΑ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ
  για τα παλιατζίδικα.

  ΠΑΜΕ ΓΙ'ΑΛΛΑ.

  Καλή συνέχεια Φαήλο. Υπάρχει ΕΥΤΥΧΩΣ και η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ που ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως την τρώει η μαρμάγκα της μετριότητας, της αμορφωσιάς και της διαπλοκής.

  Στον αγώνα και θα γυρίσει το παιχνίιδι μιας και είναι στα τελευταία του το γελοίο ΣΥΣΤΗΜΑ.

 14. TED avatar
  TED 15/05/2012 14:25:55

  "Με προειδοποίησαν για την διαδικασία καταμέτρησης, ότι κάποιοι προσθέτουν σταυρούς, όταν ο ψηφοφόρος δεν έχει εξαντλήσει τον αριθμό, σε όποια τμήματα βρουν «άνοιγμα». Μου φαίνεται αδιανόητο ότι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διέπρατταν τέτοιο βαρύ ποινικό αδίκημα ή θα άφηναν από δόλο ή αμέλεια άλλους να το διαπράξουν. Δεν το πιστεύω."

  Φίλε και συνάδελφε Φαήλο,

  Μόλις σήμερα ανακλύπτεις, "ως μόνος παροικών εν Ιερουσαλήμ", τησκλήρή πραγματικότητα για την καταμέτρηση (και πρόσθεση) σταυρών μετά το πέρας της ψηφοφορίας; Δικηγόρος τόσα χρόνια, δεν έχεις διοριστεί ποτέ δικαστικός; Δεν το συζήτησες με άλλους συναδέλφους;

  Αν και μικρότερός σου κατά μία δεκαετία τουλάχιστον, έχω συμμετάσχει πάμπολλες φορές σε εκλογές ως Δικαστικός αντιπρόσωπος (3 βουλευτικές, 3 δημοτικές, 2 ευρωεκλογές, σε πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδος). Δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ που να μην δεχθώ κρούσεις από κομματικούς αντιπροσώπους (μιά φορά δε απ'όλους τους κομματικούς ταυτόχρονα). Οι πιό αφελείς μου λέγαν στα ίσια "άσε μας να στηρίξουμε τον τάδε" και οι πονηροί "για να σε βοηθήσουμε, να μετρήσουμε εμείς τους σταυρούς του κόμματός μας". Φυσικά αρνήθηκα.
  Δεν ξέρω όμως αν έπρατταν το ίδιο και οι λοιποί συνάδελφοι (κι εδώ ο νους μου πάει λ.χ. σε κάτι έξυπνους που υπεραίρονταν πως τελείωσαν την καταμέτρηση σε μισή ώρα).

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/05/2012 14:41:42

  Καλησπέρα Φαήλε.
  Δεν ψηφίζω Β' Πειραιά, αν ψήφιζα θα είχα ένα ψιλο-δίλημμα.
  Δεν εξελέγης στην κεντρική επιτροπή της ΝΔ. Πρώτο καμπανάκι.

  Με "ζώσανε τα φίδια" όταν είδα να ρίχνουν στο ψηφοδέλτιο τον ποδοσφαιρικό παράγοντα παλαιάς κοπής.
  Γιατί άραγε; Μήπως για να "τραβήξει" ψήφους της λαϊκής δεξιάς;
  Ολυμπιακός δεν είσαι και σύ;

  Αν ο αρχηγός δεν μπορεί να επιβάλλει -στην τελική- τον πιο πιστό του σωματοφύλακα, δεν ξέρω τι να υποθέσω...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 15/05/2012 17:35:42

   Δεν θέλω να με επιβάλλει κανένας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/05/2012 18:22:24

    Ορθά σκέπτεσαι Φαήλε, αλλά για όταν είσαι έξω από την πολιτική.

    Αλίμονο για τους στρατηγούς που χάνουν στη μάχη τα πιστά πρωτοπαλίκαρα.

    Ποιοί μείναν; Ολη η νεοφιλελεύθερη φράξια.

    Τέλος πάντων, ελπίζω να πήρες το μάθημα και τώρα να κατέβεις προετοιμασμένος να παίξεις σκληρά και ανελέητα.

   • KA-BAR avatar
    KA-BAR @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/05/2012 03:56:26

    Δεν ήταν θέμα να σε επιβάλλει κανένας Φαήλο. Εγώ ψηφίζω στη Β'Αθηνών και δε θα σου μιλήσω ως Παναθηναϊκός (που είμαι φόλα) αλλά ως πατριώτης που σε παρακολουθεί χρόνια και συμφωνεί στα λεγόμενά σου μέχρι κεραίας.
    Δεν καταλαβαίνω με τίποτα το λόγο της υποψηφιότητας του Τάσου Μητρόπουλου. Μα με τίποτα. Κάναμε ότι κοροϊδεύαμε με το Λάος και τον Μπαρμπαγιώργο. Δεν υπήρχε λόγος σοβαρός παρά μόνο υπολογισμός στο καφριλίκι του μέσου γαύρου. Και αυτό φίλε (επίτρεψέ μου να σε λέω φίλο) σε έβαλε και σε περιπέτειες με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Εγώ έφτασα τότε να λέω ότι δε θα ψηφίσω Σαμαρά και ότι θα ψήφιζα Σαμαρά μόνο αν ήμουν στη Β Πειραιώς για να βγει ο Φαήλος. Στο τέλος ψήφισα ΝΔ αλλά με μισή καρδιά. Και δε μιλάω ως αντιολυμπιακός στο ξαναλέω. Και εσύ γαύρος είσαι και ο πρόεδρος -που τον στηρίζω και τον πιστεύω-το ίδιο

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/05/2012 13:26:24

    Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Πώς εξηγείται η μαζική υπερψήφιση των παλαιοκομματικών και νεοφιλελεύθερων παντού, με ελάχιστες εξαιρέσεις νέων υποψηφίων? Τι έκανε ο κομματικός μηχανισμός? Ποιούς υποστήριξε? Αυτούς που βγήκαν? Τότε έχουμε θέμα με τον μηχανισμό.

 16. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ avatar
  Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ 15/05/2012 14:48:12

  Μετα απο ολα αυτα θα ξανακατεβεις σε εκλογες υποψηφιος?Αξιζει η ολα εχουν σχεση με το σεξ (κατα τονΦρουντ).Αυτο λεγεται εθισμος στον μαζοχισμο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ 15/05/2012 17:33:00

   Αξίζει, γιατί 4.056 φίλοι είναι μεγάλη δύναμη. Κι ανάμεσα τους έχω ξεχωρίσει πιστούς συντρόφους στη μάχη, παιδιά που με "αμοιβή" ένα θερμό ευχαριστώ σταύρωναν ψηφοδέλτια επί 19 ώρες συνεχόμενες για να προπλάβουμε το ταχυδρομείο! Φίλοι, ούτε εξαρτώμενοι, ούτε "πελάτες".
   Αξίζει, γιατί η χώρα δεν θα μπει στον αυτόματο.
   Αξίζει, γιατί έχω ιδέες, αρχηγό, καθήκον.
   Και που ξέρεις, όλα κάποτε αλλάζουν...

 17. Midnight avatar
  Midnight 15/05/2012 14:52:11

  Φαήλο, Συνέχισε να τους ξεβρακώνεις και στις επόμενες εκλογές θα βγεις πρώτος. Γκαραντί.

 18. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 15/05/2012 14:54:31

  Αγαπητέ φαηλο οι καλοί κ´ άξιοι δεν χάνονται θα έρθει κ´ η ώρα σου

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/05/2012 15:06:42

  Α ρε Φαήλο, είδες τι συμβαίνει όταν ο αετός μπλέκει με τις κότες;

 20. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/05/2012 15:08:59

  Τελικά αποτελέσματα Α` Θεσσαλονίκης:
  Από το συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»:
  1-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε:
  3264 ψήφους!!!!!!
  (30 χρόνια βουλευτιλίκι, υπουργιλίκι, παραγοντιλίκι, και ρουσφέτι ισούνται με 3.200 ψήφους.
  Δατς όλ χα χα χα)!
  Σημειωτέον ότι ο παντελώς άγνωστος Αντώνης Γρέγος, φιλαράκι μου και υποψήφιος της Χ. Αυγής, βγήκε βουλευτής με 9.000 σταυρούς!!!!
  Τι χρείαν έχομεν λοιπών μαρτύρων.

 21. Kostas avatar
  Kostas 15/05/2012 15:36:22

  Φαήλο είμαι από μακρυά και δεν γνωριζόμαστε .
  Θα σου το πω συντομότατα.
  ΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
  Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η παράταξη και όχι.................................

 22. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 15/05/2012 15:47:48

  Σας ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο σας κ. Φαήλο Κρανιδιώτη. Είναι σαν μία μικρή....διατριβή, σχετικά με τις αιτίες που οδηγούν στα έδρανα του κΥνοβουλίου μας εν τη πλειοψηφία, ότι πιό άχρηστο, διεφθαρμένο, ποταπό, κίβδηλο και παρηκμασμένο σε ανθρώπινο δυναμικό, διαθέτει η κοινωνία μας... Θα μπορούσε να τιτλοφορείται : ''Πώς το σαθρό, σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα, αντιλαμβάνεται αυτόματα και αποβάλει άμεσα λειτουργώντας αυτοαμυντικά, οτιδήποτε δεν προσφέρεται προς αφομοίωσιν''. Μπράβο σας πάντως που επιμένετε να αντιστέκεστε, διαθέτοντας πολυτιμότερα ψυχικά και διανοητικά ''αγαθά'', από την αμφισβητήσιμη και άδοξη δόξα, μιάς εκλογής-σκοπού που θα....αγίαζε όλα τα μέσα......

 23. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 15/05/2012 15:58:18

  Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω (πάλι) αλλά ο τρόπος του πολιτεύεσθε που επαινείτε, είναι ο κατεξοχήν τρόπος των αριστερών υποψηφίων.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Thraphsorchis 15/05/2012 17:07:38

   Έλεος!

 24. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 15/05/2012 16:00:20

  Φίλε Φαήλο,εσυ έδωσες τον καλό αγώνα όπως ήταν το σωστό,το ηθικό και το πρέπον.Το παλιό σύστημα σε πολέμησε γιατί του χάλαγες τη σούπα.Θυμήσου ότι αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα του Γκόρτσου,του Γκρούεζα και του βουλευτή Καλοχαιρέτα.Εσύ την πάτησες σαν το Μαυρογυαλούρο ο οποίος είναι η πιο παρεξηγημένη μορφή και τσάμπα του κόλλησαν τη ρετσινιά γιατί μόλις κατάλαβε τι γινόταν γύρω του,τους έδιωξε όλους και παραιτήθηκε.Έτσι περίπου την έπαθες και εσύ,όπως τα περιγράφεις.Σε έφαγε ο tragic, το εσπεριδοειδές και ο βετεράνος.Άρε έρμη Ελλάδα...
  Κομμάντο,όπως και την προηγούμενη φορά,το επαναλαμβάνω και τώρα.Εάν έχουμε ξανά εκλογές ,σφύρα από εδώ μέσα και κατεβαίνω να βοηθήσω όπου και με όποιο τρόπο θες.
  Δεν ετελείωσε (όπως έλεγε και ο Καλοχαιρέτας).......

 25. 1kris avatar
  1kris 15/05/2012 16:00:29

  ΦΑΗΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΘΡΟ ΣΟΥ.ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΖΟΥΝ.ΟΙ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.--ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.....ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ

 26. Superfrog avatar
  Superfrog 15/05/2012 17:04:54

  Μα η ιστορία με τους σταυρούς είναι γνωστή. Εδώ η μάνα μου την πρώτη φορά που πήγα να ψηφίσω μου είπε να βάλω όλους τους σταυρούς (χωρίς να τη νοιάζει τι θα ψηφίσω), αλλίως θα έβαζαν εκείνοι ό,τι ήθελαν. Και το κάνουν τα κομματόσκυλα. Από όλα τα κόμματα. Και ο κόσμος το ξέρει, για αυτό μην απορείτε μερικοί γιατί δεν ψηφίστηκαν νέα πρόσωπα.

  Κι αν θυμάμαι καλά παλίοτερα, είχε βγει μια ιστορία ότι κάποιοι βουλευτές είχαν πάρει περισσότερους σταυρούς από ότι το κόμμα τους σε ψήφους, σε κάποια εκλογικά κέντρα.

  Και πραγματικά και που να έμπαινες... Θα άκουγες κάτι στελεχάρες-υπουργάρες... να λένε "Κοίτα να δεις, εγώ δε δουλεύω με λιγότερο από 20%" και άλλα ωραία και απίθανα. Ποιες ιδεολογίες, πατρίδες και άλλα ρομαντικά.

  Και που να δεις τι έχει να γίνει με τις λίστες. Πισώπλατα μαχαιρώματα και ειδικές χάρες... Για μια θέση πιο πάνω...

  Κι ύστερα ζητάτε αυτοδυναμία. Μα όλος ο κορμός είναι σάπιος. Και φαίνεται από το ποιοι βγήκαν. Αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ. Γι αυτό και η μεγάλη αποχή. Γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί και ξέρει ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη πάρθει. Κι έτσι οι επιλογές που έχει είναι:
  α. να πάει για μπάνιο,
  β. να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα
  γ. να πάρει τα όπλα...

  Προς το παρόν κάνει το α και το β

 27. panosz avatar
  panosz 15/05/2012 18:17:05

  ΕΤΣΙ ειναι τα κομματα Κ. Κρανιδιωτη για αυτο πολλοι μιλαμε για ΠΑΡΑΤΑΞΗ και οχι για κομματα. Το κομμα τις Ν.Δ. εχει κανει πολλα σφαλματα και για αυτο τον λογο δεν μπορει πλεον να εκπροσωπηση την κεντροδεξια παραταξη. Παρεπιπτοντος ψηφισα παλι Ν.Δ. γιατι πιστευω οτι πρεπει να συσπιρωθουμε μπροστα σε αυτο που θα αντιμετωπιση η ΧΩΡΑ. Α!!! να θυμασε οι αρχηγοι ερχονται-φευγουν-αλλαζουν και ειναι εκπροσωποι της παραταξης και της ΧΩΡΑΣ και οχι του εαυτου τους και των φιλλων τους.

 28. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 15/05/2012 21:23:56

  Αδερφέ Φαήλο,
  Υπομονή! Μην το βάζεις κάτω και μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Η πολιτική είναι αυτό που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα (όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, ελπίζω). Για πρώτη φορά επήγες πολύ καλά, μην απογοητεύεσαι. Την επομένη φορά τα πράγματα θα είναι καλλίτερα γιατί πολύς κοσμάκης δεν σε ήξερε, και ίσως ακόμη μια μερίδα ψηφοφόρων δεν σε ξέρουν. Μην κρίνεις από εμάς που είναι σαν να γνωριζόμαστε από παλιά. Δεν χρειάζεται να απαρνηθείς τις αρχές σου και τις αξίες σου για να εκλεγείς. Οργάνωση, επιμονή και υπομονή χρειάζεται. Επίσης μην ξεχνάς ότι παρόλο ότι δεν βγήκες αυτήν την φορά δεν σημαίνει ότι η υποψηφιότητά σου δεν είχε και τα θετικά της αποτελέσματα (για την πολιτική, και το συμφέρον της χώρας).
  Φιλικά,
  Θανάσης, Καναδάς

 29. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/05/2012 22:12:21

  Δεν απογοητεύομαι εύκολα.
  Ως διαπιστώσεις τα γράφω κι όχι ως παράπονα. Απλά τώρα είμαι σοφότερος κι έχω "ζυγίσει" ανθρώπους. Η πολιτική, όπως κι η ζωή εν γένει, είναι αγώνας μακράς πνοής κι αντοχής.

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/05/2012 13:19:09

   Εύχομαι ειλικρινά να μην απογοητευτείς. Δεν ξέρω πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις αλλά τώρα είναι που πρέπει να κάνεις πιο έντονο τον εκλογικό σου αγώνα. Αφού κλείσουν ΟΛΕΣ οι κάλπες. Σε "νεκρό" κομματικό χρόνο. Τότε θα μπορέσεις να πείσεις ότι η πολιτική σκέψη τρέχει 365 μέρες τον χρόνο. Τότε θα κάνεις φίλους, γνωστούς και η παρουσία σου στα "κοσμικά" θα έχει ουσία, νόημα και παρουσία.

 30. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 15/05/2012 22:30:51

  Φαήλο από την μια είσαι τυχερός που έχουμε αμέσως εκλογές, μπορώντας να διορθώσεις άμεσα τα λάθη, όμως από την άλλη είσαι άτυχος, επειδή είναι με λίστα.

 31. roadrunner avatar
  roadrunner 16/05/2012 00:35:34

  Γράφετε κ. Κρανιδιώτη: “Τι χαρά έχει το αγώνισμα αν προσπαθείς να κλέψεις τη νίκη;”. …Σωστά.. Αυτό όμως δεν σημαίνει να αφήσετε στους «συναγωνιστές» σας, να κλέψουν από εσάς τη νίκη.. Δεν δικαιούστε να το κάνετε. Γιατί, πολύ απλά, τύχατε της προτίμησης χιλιάδων ψηφοφόρων που επιθυμούσαν να σας δουν στη Βουλή. Παίρνοντας τα μέτρα σας, έναντι όσων παίζουν «βρώμικα», ουσιαστικά προστατεύεται την επιλογή όλων αυτών των πολιτών και αυτό είναι Υποχρέωση .
  Τώρα το πώς το παίζουν οι γκρούεζες το «βρώμικο παιχνίδι» αυτό είναι μεγάλη κουβέντα…

 32. Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ avatar
  Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ 16/05/2012 10:05:57

  ΦΑΗΛΟ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΙΑ ΜΑΧΗ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ . ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ. ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΕ ΤΙΜΑ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ 16/05/2012 10:53:23

   Εσφαλμένο το συμπέρασμα σου. Ηθικόν αίμα! Έτσι λέγαμε στη 2α ΜΑΛ. Απλώς θεώρησα ότι έπρεπε να καταγράψω μερικές διαπιστώσεις, που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον αλλά είναι και για γέλια.

 33. ΣΠΑΡΤΗ avatar
  ΣΠΑΡΤΗ 16/05/2012 12:07:39

  Φαήλο ¨¨¨¨ γύφτοι ¨¨¨ οι συμπαθείς ρομά,τα παιδιά ενος κατώτερου θεού που η ψήφος τους ισοδυναμεί με την ψηφο πχ με του φίλου σου απο τα βπ που δουλεύει 10,12 ώρες την ημέρα

 34. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΡΟΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΡΟΣ 16/05/2012 14:35:27

  Θεωρώ τυχερό και ευτυχή τον εαυτό μου που σε γνώρισα.Δηλώνω ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα σταθώ δίπλα σου ''Ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης''και θα δώσω την μάχη ΜΑΖΙ ΣΟΥ μεχρι την τελική δικαίωση σου.Σε θεωρώ Φίλο και ΒΛΑΜΗ ΜΟΥ.Μπορει να ειμαι Ταξίαρχος αλλά εσύ εισαι ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ .Οι ιδέες οι πράξεις σου και τα πιστεύω σου με γεμίζουν αισιοδοξια ..οτι οι ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ.ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Ο εξ αγχειστίας αδελφός σου.Μιχάλης Κορρός.

 35. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 16/05/2012 18:26:20

  Μερικά από τα πράγματα που αναφέρεις είναι σωστά. Μόνη ένσταση : σχετικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, γιατί απλά είναι μια φήμη και βέβαια δεν νοείται δικαστικός αντιπρόσωπος να κάνει κάτι τέτοιο..., αφού εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι ένα : ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ...
  Υπάρχουν βέβαια πάντα οι κομματικοί αντιπρόσωποι, που ενδιαφέρονται για πολλά κλπ. και γι' αυτό δεν πρέπει να ανοίγουν και να κάνουν οτιδήποτε στο μέτρημα οι κομματικοί αντιπρόσωποι , που μπορούν αν είναι και λίγο πονηροί να κάνουν διάφορες δουλειές τέτοιες ...

  Ευχής έργο θα ήτα να είχαμε κυβέρνηση. Μακάρι να μην είχε προβλήματα οικονομικά η χώρα , γιατί τότε δεν θα μας ένοιαζε αν γίνονται εκλογές ...

  Η λύση στο εκλογικό σύστημα είναι μία: αυστηρά μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες σε όλη την χώρα - χωρίς βουλευτές επικρατείας κλπ., αλλά με έναν υποψήφιο ή με δυο ή τρεις (με λίστα) σε κάθε κόμμα. Την έδρα να την λαμβάνει ο σχετικά πλειοψηφών ή έστω με δύο γύρους (με δυνατότητα στο δεύτερο γύρο το κόμμα να αλλάζει όλους τους υποψήφιους του). Έτσι θα φανεί και η δυνατότητα και η ικανότητα του καθένα και φυσικά έτσι δεν θα είναι μόνο το κόμμα, αλλά και η προσωπικότητα κάθε υποψήφιου που θα έχει λόγο ... , αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός ...

 36. ΜΑΡΤΗΑ avatar
  ΜΑΡΤΗΑ 18/05/2012 14:53:06

  KAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ.....ΤΩΝ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΩΝ....ΕΝΤΙΜΩΝ......Ν/Δ ΤΩΝ...ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΑΚΕΣ..... ΕΓΩ ΤΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑ,,,,,ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΙΧΑ .....ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ....ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΝΑ ΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ...ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ........ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙΝ ΕΙΝΑΙ' ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ' ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ......ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ......ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.....ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ.... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΕΛΕΣ.........ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.......ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ......ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ......ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣ.......ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ......ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ......ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ.....ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.