#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τόμσεν μας δικαίωσε με καθυστέρηση εννέα μηνών κι αφού κατέστρεψε την Ελλάδα"Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έγινε με τον λάθος τρόπο", φέρεται ότι είπε ο Πόουλ Τόμσεν σε συνάντηση με δημοσιογράφους στο «Hilton». "Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς", πρόσθεσε σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

Ιδού τι γράφαμε εμείς στις 4/2/2012 σε μια από τις πολλές αναρτήσεις μας για την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσε:

Το πρόγραμμα του Τόμσεν είναι για τα μπάζα

Πρώτον:  Το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν είναι για τα μπάζα. Ο κύριος αυτός σας δουλεύει δυο χρόνια τώρα και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.  Εκτός και αν εκτελεί τις οδηγίες σας για να μετατρέψετε την Ελλάδα σε  τριτοκοσμική χώρα, οπότε κακώς εμείς οι Έλληνες καθόμαστε και σας ακούμε! Δεν θα κουράσω με στοιχεία για την έκρηξη της ανεργίας, την εκτόξευση του χρέους, την …εμβάθυνση της ύφεσης, την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Αυτά τα γνωρίζετε. Θα  αναφέρω μόνο τούτο: Ο κ. Τόμσεν είναι τόσο βέβαιος για την αποτυχία του προγράμματος του που ζητάει προκαταβολικά νέα μέτρα για να κλείσει τις…τρύπες που θα δημιουργηθούν το 2012! Τα μέτρα αυτά θα ανέλθουν στο 2% του ΑΕΠ! Τι θα μπορούσε να υπονομεύσει περισσότερο την ελληνική οικονομία απ’ αυτήν την παράλογη απαίτηση;  Και εσείς τον ακούτε, αντί να του δώσετε τα παπούτσια στο χέρι! Εκτός, εάν…

Δεύτερον: Η  ALPHA BANK, διαθέτει μερικούς από τους εμπειρότερους αναλυτές. Επισημαίνουν, λοιπόν, στην τελευταία τους έκθεση: «οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας … Πιθανότατα θα προκύψει νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικας για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και επομένως νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος. Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής. Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί.»

Εν ολίγοις, το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν οδηγεί σ’ ένα υφεσιακό σπιράλ θανάτου. Στην επιχειρηματολογία αυτή, έχει κάτι σοβαρό να αντιτάξει ο αναξιόπιστος πλέον κ. Τόμπσεν; Πολύ φοβούμαι πώς όχι!

 Τρίτον: Αντιλαμβάνομαι ότι την έκθεση μιας ελληνικής τράπεζας  δεν τη θεωρείτε αξιόπιστη. Κατανοητό, αν και όχι αρκούντως πειστικό. Διαβάστε, όμως και τούτου:

«Μέσω των μέτρων λιτότητας η (ελληνική) οικονομία στραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές. Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα κατέρρευσε…..Η Τρόικα αγνόησε θεμελιώδεις νόμους της οικονομικής βαρύτητας».

 Αυτά δεν τα γράφω εγώ, αλλά τα είπε στη Frankfurter Rundschau, ο Peter Bofinger, ένας από τους «Σοφούς» Οικονομολόγους της Γερμανίας! Μη …κατηγορήσουμε τώρα και τον κ. Bofinger για …έλλειψη αντικειμενικότητας και …απροκάλυπτο φιλελληνισμό!

 Τέταρτον: Η  έγκυρη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, την οποία πολλοί διαβάζετε με τον πρωινό σας καφέ, σας προειδοποιούσε προχθές να δράσετε άμεσα στην Πορτογαλία προκειμένου να αποφευχθεί μια «νέα σπαζοκεφαλιά αλα ελληνικά». Και στην Πορτογαλία, δηλαδή, τα πράγματα εκτροχιάζονται. Σχεδιαστής και του προγράμματος…διάσωσης της Πορτογαλίας είναι επίσης ο κ. Τόμσεν! Πολλά λάθη μαζεμένα! Εκτός και αν, επαναλαμβάνω, ο κ. Τόμσεν εκτελεί οδηγίες, οπότε μια χαρά τα πάει! Για τους ….English speaking  της παρέας, περίπου τα ίδια έγραφε δυο μέρες πρίν και ο Raphael  Minder, στους New York Times!  Αλλο ένα …κάστρο φιλελληνισμού!

 Πέμπτον:  Μια ακόμα …σφηκοφωλιά φιλελληνισμού, η Wall Street Journal, σημείωνε την Τετάρτη, με αφορμή την πρόταση της κας Μέρκελ για την τοποθέτηση Επιτρόπου στην Ελλάδα: «Οι εντάσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθηνών αποτελούν σύμπτωμα της απολεσθείσας εμπιστοσύνης των Βρυξελλών προς την Ελλάδα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει το πρόγραμμα.Όμως σηματοδοτούν και μια αποτυχία από την πλευρά της πολιτικής ελίτ (της Ευρώπης) να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στη διαρκώς εντεινόμενη λιτότητα»!  Σας λένε ευγενικά να αλλάξετε πολιτική!

 Έκτον,  ο Martin Wolf σημείωνε στο άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Η Ευρώπη στην εντατική με λάθος διάγνωση» : «Όμως η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι το παν. Όπως δεν ήταν η κύρια αιτία για την κατάρρευση, παρά ήταν το ανεύθυνος δανεισμός και ιδιωτική χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις. Οπότε η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι θεραπεία. Αυτή η προσπάθεια τιμωρίας όπως η καταστροφική λιτότητα του Heinrich Brüning, Γερμανού καγκελάριου το 1930-1932, είναι τρομαχτική

 Έβδομον: «Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ηλίθια είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα λάθη των τραπεζιτών τους, οι οποίοι φταίνε για την κρίση στον ίδιο βαθμό που φταίνε και οι σπάταλοι Έλληνες……. Αποκηρύσσοντας τα ανεύθυνα κράτη PIIGS, και απαιτώντας την τιμωρία τους μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι Γερμανοί πολιτικοί δημαγωγούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, κρύβοντας παράλληλα τις δικές τους παρασπονδίες και πανάκριβες λανθασμένες κινήσεις…..Αν οι Γερμανοί πολιτικοί και τραπεζίτες, δεν επεδείκνυαν μια χρόνια ηλιθιότητα, τότε η Ευρώπη δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή της κρίση. Η δειλία τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί, αποτελούν την βασική αιτία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη. ….Για να ανακάμψει, και να ευημερήσει και πάλι  η Ευρώπη, οι Γερμανοί θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Αυτά δεν τα γράφει κανένας ….ταλιμπάν του Antinews, αλλά το …άκρως φιλελληνικό American National Interest.

Με άλλα λόγια, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι!

Ξέρω, οι μπαγάσηδες οι Έλληνες έχουν ….διαβρώσει  τα πάντα και έχουν παντού υποστηρικτές!

Όμως, η κα Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε απολαμβάνουν ρεκόρ δημοφιλίας. Έτσι, όπως πάνε, η επανεκλογή τους είναι βέβαιη!

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο για κάθε πολιτικό;

Άρα, ο κ. Τόμσεν  μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του! Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανένας είναι γιατί τον ανεχόμαστε εμείς οι Έλληνες!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/10/2012 17:12:28

  Έχει προιστορία "επιτυχιών". Όπως ήδη έχω γράψει, το 1989 ανέλαβε εκ μέρους του ΔΝΤ να προωθήσει την Γιουγκοσλαβική οικονομία, σε συνεργασία με τον μόλις προαχθέντα από τραπεζίτη σε πολιτικό, αλήστου μνήμης Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
  Σε ένα χρόνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 10,6% το 1990 - ενώ η ανεργία έφτασε το 20%.
  Η συνέχεια γνωστή, η διάλυση του Ομοσπονδιακού κράτους με τους πολέμους 1992 - 1999.

 2. mx avatar
  mx 14/10/2012 17:30:36

  ... είναι προφανές ότι δεν θα αφήσουν πέτρα στην πέτρα....

 3. Σκηνοθέτης26 avatar
  Σκηνοθέτης26 14/10/2012 17:35:13

  Μα συγνώμη, αυτοί θέλουν αίμα! Είναι προφανές πλέον.
  Και η τριμερής κυβέρνηση συνεχίζει...
  Είναι κανεις ακόμα που να το θεωρεί σωστά όλα υατά που κάνουν;
  Είναι κανείς;;;

 4. κομμωτρια avatar
  κομμωτρια 14/10/2012 17:48:38

  Ο διορισμενος Τομσεν κατεστρεψε την Ελλαδα ή οι εκλεγμενοι δουλοπρεπεις πολιτικοι που στεκονται σουζα μπροστα του; Πως το λενε αυτο το γνωστο ;
  "Χτυπαμε το σαμαρι κι οχι τον γαϊδαρο".

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/10/2012 17:50:32

  “Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έγινε με τον λάθος τρόπο”, φέρεται ότι είπε ο Πόουλ Τόμσεν σε συνάντηση με δημοσιογράφους στο «Hilton».“Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς“, πρόσθεσε σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

  Ποια παραγωγικότητα; Αυτή της σχεδιαζόμενης αποικίας; Γιατί εγχώριες παραγωγικές δομές δεν υπάρχουν πια μετά από τριάντα χρόνια σοσιαλισμού και άλλα 2,5 μνημονίου.

  Παρεμπιπτόντως η βαριά φορολογία είναι εξορισμού αντιφιλελεύθερη πολιτική. Όχι ότι είμαι υπέρ της συγκεκριμένης ιδεολογίας, απλά το επισημαίνω γιατί συνέχεια ακούω για νεο-φιλελευθερισμό. Η ουσία του φιλελευθερισμού είναι το laisser faire και αυτό δεν υπάρχει όταν το κράτος σώζει προβληματικές τράπεζες ή επιχειρηματίες ή επεμβαίνει στην ατομική ιδιοκτησία. Φιλελευθερισμός δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα.

  Πάντως κανένα λάθος δεν έχουν κάνει οι τροικανοί και οι εγχώριες πολιτικές, δημοσιογραφικές και επιχειρηματικές ελίτ που τους υποστηρίζουν. Ο τελικός στόχος τους ειναι η λεηλασία του τεράστιου φυσικού πλούτου της χώρας και ο γεωπολιτικός της εκμηδενισμός και μέχρι τώρα τα πάνε μια χαρά. Τα λέμε κάποιοι εδώ και πολύ καιρό αλλά οι περισσότεροι προτιμούν τον εύκολο δρόμο της ερμηνείας των πραγμάτων ως μιας σειράς από τραγικά λάθη που θα μπορούσε να αποφύγει και παιδί. Μην παρεξηγηθώ, προφανώς δεν αναφέρομαι στο antinews.

 6. AIK avatar
  AIK 14/10/2012 18:00:24

  Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας ρε παιδιά;
  O ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ
  Τα δικά μας τα ηλίθια με τα ντοκτορά και τους τίτλους τους που ήταν να αποδείξουν με δύο τρεις κινήσεις ότι αυτά που έλεγαν οι διάφοροι τόμσεν ήταν λάθος; Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αν είχαν απολυθεί 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι τώρα δεν θα είχαμε 1.5000.000 ανέργους; Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αν εξ΄αρχής είχε κόψει στη μέση όλες τις πληρωμές το δημόσιο (το οποίο άλλωστε φαλίρησε δημιουργώντας το πρόβλημα κάτι που αλλού δεν συνέβη ως γνωστό) οι δανειακές ανάγκες θα ήταν πολύ μικρότερες; Ξεχάσατε στις αρχές της κρίσης σχολια ΔΥ που έλεγαν ότι αυτοί με τους μισθους τους κρατάνε την αγορά λες και οι μισθοί τους ήταν προϊόντα παραγωγικής δουλειάς και συνεπώς δικαίως με αυτά κινείται η αγορά. Διαφωνεί κανείς ότι οι συνταξιούχοι και ανάπηροι μαϊμού έπρεπε να ήταν φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό; - Πόσοι τέτοιοι "τυφλοί" και "συνταξιούχοι" είναι φυλακή σήμερα;
  Το θέμα τους ήταν μόνο να μη θιγεί το σώμα των πραιτωριανών κάτι που αποδείχτηκε τόσο ηλίθιο όσο και αυτοί που το σκέφτηκαν γιατί και το σώμα αυτό θα διαλυθεί και όσοι περίμεναν τις ψήφους τους δε θα υπάρχουν για να τις πάρουν και το μαγαζάκι η Ελλάς θα κλείσει

 7. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 14/10/2012 18:22:20

  Αναρωτιέται κανείς....

  Ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος για την κατάσταση μας στην Ελλάδα είναι ο Τόμσεν??

  Μόνος του τα εφάρμοσε αυτά τα μέτρα στην Ελλάδα ο κύριος Τόμσεν?

  Με ποιόν συννεννοείται τόσον καιρό εγχωρίως για την εφαρμογή των μέτρων ο κύριος Τόμσεν?

  Εχω την εντύπωση ότι συνεργάζεται με κάποιες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες, όπως μας λένε, κάνουν ΚΑΙ διαπραγματεύσεις για να αποφασίσουν τα μέτρα.

  Πιθανολογώ λοιπόν ότι διαθέτουν και κάποιους οικονομολόγους οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να θέτουν επιχειρήματα στις διαπραγματεύσεις.

  Οπως γνωρίζουμε , οι οικονομολόγοι μπορεί να ανήκουν σε δύο από τα κύρια ρεύματα οικονομικής θεωρίας - τους κευνσιανούς και τους νεοφιλελεύθερους.

  Είτε νεοφιλελεύθεροι -κατά πάσα πιθανότητα- είτε κευνσιανοί είναι οι οικονομολόγοι των ελληνικών κυβερνήσεων, ΔΕΝ έθεσαν τα παρακάτω εύλογα οικονομικά ερωτήματα στον Τόμσεν and Company ???

  ''Μήπως μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις του κ. Γκόγκα?

  PG
  Periklis Gogas
  Assistant Professor of Economic Analysis and International Economics
  Dep. of International Economic Relations & Development
  Democritus University of Thrace , Komotini, 69100, Greece
  EABCN Fellow, Editor-in-Chief Economics and Finance Notes


  25 αμείλικτα ερωτήματα για την Εσωτερική Υποτίμηση.
  Periklis Gogas
  Assistant Professor of Economic Analysis and International Economics
  Πολλαπλά κύματα μειώσεων μισθών, παροχών και συντάξεων στην Ελλάδα με το επιχείρημα των σχεδιαστών του προγράμματος "βοήθειας" -στην πραγματικότητα δανεισμού και όχι βοήθειας- ότι η Ελλάδα καθώς ανήκει σε μια νομισματική ένωση χρειάζεται μια εσωτερική υποτίμηση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της και το ισοζύγιο πληρωμών της μέσω του μειωμένου κόστους παραγωγής. Ας δεχτούμε ότι το παραπάνω έχει κάποια λογική. Όμως ποιος "υπεύθυνος" των κυβερνήσεων που περάσανε έως και την σημερινή μετά τα μνημόνια μπορεί να μας δώσει απαντήσεις στα παρακάτω;

  1. Γιατί έχουμε τόσο τεράστια εμμονή στην μείωση των μισθών - και μόνο;
  2. Πόσο θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας εφόσον ακόμα και δωρεάν να δουλεύουμε όλοι το εργασιακό κόστος αντιπροσωπεύει στην χειρότερη περίπτωση το 8-10% της τελικής τιμής του προϊόντος;
  3. Δεν είναι παράδοξο που οι ίδιοι οι εργοδότες δεν το έθεσαν ποτέ ως προτεραιότητά τους;
  4. Γιατί η Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Αμερική, Καναδάς έχουν τόσο σημαντική βιομηχανική παραγωγή ενώ έχουν ακριβά ημερομίσθια;
  5. Γιατί η Βουλγαρία με μισθούς το 1/5 των πριν την κρίση ελληνικών και αντίστοιχα η Αλβανία, Σκόπια και άλλοι γείτονες δεν έχουν γεμίσει με ξένες επενδύσεις και βιομηχανική παραγωγή εφόσον το εργατικό κόστος είναι τόσο σημαντικό;
  6. Γιατί στα πλαίσια της "εσωτερικής υποτίμησης" δεν μειώνονται και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που δεν αντιπροσωπεύουν μικρότερο ποσοστό στα κόστη των επιχειρήσεων από αυτό των μισθών και επί πλέον επιβαρύνουν τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών;
  7. Γιατί δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος στα καύσιμα που όλοι γνωρίζουν ότι αυτά επιβαρύνουν πολύ σημαντικά
  o την τελική τιμή των προϊόντων μας,
  o την ανταγωνιστικότητα της χώρας,
  o τον πληθωρισμό
  o και τελικά την εσωτερική ζήτηση;
  8. Γιατί ενώ με την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα το δημόσιο χάνει από την μείωση της κατανάλωσης περί τα ?500 εκατομμύρια τον χρόνο κανείς δεν επαναφέρει τον φόρο στα προηγούμενα επίπεδα ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να μειωθεί το κόστος
  παραγωγής και διάθεσης ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας;
  9. Πώς θα έχουμε ανάπτυξη όταν η ζήτηση εξαιτίας των παραπάνω μειώνεται συνεχώς;
  10. Γιατί δεν μειώνονται οι χρεώσεις στα διόδια στα πλαίσια της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας;
  11. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η μείωση του εσωτερικού τουρισμού κατά 40% φέτος είναι αποτέλεσμα του παραπάνω κόστους;
  12. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι πλέον είναι πολύ φθηνότερο να κάνει κανείς διακοπές στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό εξ αιτίας των παραπάνω;
  13. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι σε μια πλήρως ανοιχτή αγορά η επιβάρυνση του εσωτερικού κόστους οδηγεί στην υποκατάσταση των εγχώριων προϊόντων με εισαγωγές;
  14. Ποιος δεν γνωρίζει ότι αυτό που ζητούν οι επενδυτές για να εγκατασταθούν σε μια χώρα είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα;
  15. Γιατί μετά από 3 χρόνια κρίσης δεν έχει τεθεί σε ισχύ ένα νέο, απλό και εγγυημένα μόνιμο φορολογικό σύστημα;
  16. Γιατί αλλάζει κάθε χρόνο ο τρόπος φορολόγησης;
  17. Γιατί ως μακροοικονομολόγος δεν μπορώ να βρω σε κανένα βιβλίο και καμία θεωρία οικονομικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης κρίσεων ως ενδεδειγμένη πολιτική την δραματική αύξηση των φόρων και την ελαχιστοποίηση των κρατικών δαπανών;
  18. Γιατί οι παρεμβατικοί οικονομολόγοι Κεϋνσιανοί κλπ προτείνουν την αύξηση των κρατικών δαπανών σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης;
  19. Γιατί οι αντίπαλοι στην οικονομική θεωρία μη-παρεμβατικοί οικονομολόγοι νεο-κλασικοί, μονεταριστές, κλπ προτείνουν την μείωση των φόρων σε μια περίοδο βαθειάς κρίσης;
  20. Γιατί ο Stiglitz -νομπελίστας οικονομολόγος- λέει ότι "τα χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια ύφεση είναι να απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους;
  21. Ποιος αποφασίζει και για ποιο λόγο εφαρμόζει ακριβώς την αντίθετη από την ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική σε περιόδους ύφεσης και κρίσης;
  22. Ποιος δεν βλέπει την συνεχιζόμενη ύφεση από τα παραπάνω μέτρα σε ύψος ρεκόρ του 7% ετησίως;
  23. Γιατί δεν αλλάζει η αποδεδειγμένα - πέρα από τις υποδείξεις της οικονομικής θεωρίας - αποτυχημένη πολιτική συνταγή εξαθλίωσης της χώρας και των πολιτών της;
  24. Τι κάνουν επιτέλους τόσοι υπουργοί επί 3 χρόνια στην κρίση και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα κάθε χρόνο;
  25. Με βάση όλα τα παραπάνω που έχουν τόση σχέση με την λογική όση και η ακολουθούμενη πολιτική με την διάσωση της Ελλάδας, ποιος τελικά επωφελείται από την συντήρηση της κρίσης και της ύφεσης στην χώρα μας;''

  http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/2009-06-11-19-34-56/12567-2012-08-31-14-43-19

  Εύκολο λοιπόν να ρίχνουμε τις ευθύνες στον Τόμσεν , και τον κάθε Τόμσεν, για να απαλλάσσονται ευθυνών οι εντόπιοι εφαρμογείς '' δεν ξέρω'', έτσι μας είπαν'', είμαστε αναγκασμένοι'', των καταστροφικών μέτρων της ελληνικής οικονομίας.

  • δημης avatar
   δημης @ Afroditi P. 14/10/2012 19:27:34

   ++++++++++++++++
   ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ......

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/10/2012 20:06:32

  Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τόμσεν αρχίζει να δέχεται κριτική ακόμα και από εκείνους (τους εκπροσωπούντες, φυσικά, συγκεκριμένα συμφέροντα), όπως ο Μπάμπης του Σκάι, που στην πρώτη φάση "δημιουργικής λογιστικής" της τρόικας (δεν κάνει μόνο το ελληνικό κράτος δημιουργική λογιστική) της καταλόγιζαν περίπου το αλάθητο. Φυσικά, ούτε μία παραδοχή δεν θα ακούσει κανείς για το ότι έσφαλλαν που υποστήριζαν άκριτα τα μέτρα του Τόμσεν. Θεωρούν ότι οι ακροατές-τηλεθεατές είναι χρυσόψαρα.

 9. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 14/10/2012 20:20:50

  Μήπως δεν είναι ο Tomsen (μόνο) αλλά κυρίως οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Κομισιόν που επιμένουν στην άγρια λιτότητα;;;

  Κάτι σαν να μου λέει ότι το ΔΝΤ έκανε τη δουλειά του και θέλει να την κάνει με ελαφρά... προειδοποιώντας.

  Οι βορειο-Ευρωπαίοι μοιάζουν πιο 'κολλημένοι' με την χιονοστιβάδα των δημοσιονομικών μέτρων εξυγίανσης. Και αυτό κάτι λέει.

  Οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους στο Eurogroup νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με πολιτικές ηγεσίες σοβαρές και με μία δημόσια μηχανή στοιχειωδώς καταρτισμένη στα καθήκοντα της και επέμεναν στη σκληρή γραμμή τους για πίστη εφαρμογή των επιταγών του Μνημονίου. Αμ, δε ρώταγαν και κανένα άνθρωπο του θεού να τους περιέγραφε συνοπτικά το ελληνικό τέλμα...

  Τώρα τους παίρνει η μπάλα κι αυτούς έναν έναν.

  Η κρίση χρέους βαθαίνει στην Ελλάδα, αναζοπυρώνεται επικίνδυνα στην Ισπανία και στο βάθος του τούνελ καραδοκεί η Ιταλία... Το πολιτικό σύστημα σε καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αλώβητο μετά από τόσο σοβαρές αναταράξεις στην Ευρωζώνη.

  Η υφέρπουσα απειλή της αποσύνθεσης της νομισματικής Ένωσης και της καταρράκωσης του Ευρώ είναι ο χειρότερος εχθρός για την διοίκηση Merkel. Εκλογές γαρ σε έντεκα μήνες...
  Σε λίγο καιρό βλέπω να προηγούνται οι σοσιαλδημοκράτες στις μετρήσεις της κοινής γνώμης και μαζί με τους Πράσινους και το αριστερό Die Linke να σχηματίζουν ένα πλειοψηφικότατο ρεύμα στη Γερμανική κοινωνία.

  Έτσι ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτό το παζλ του παραλόγου είναι τώρα ζωτικότερος από ποτέ.

  Ή εμείς - ως ο πιο αδύναμος κρίκος- θα σπάσουμε την αλυσίδα και όποιος αντέξει ή οι εταίροι μας θα προχωρήσουν σε ισπανική υποχώρηση την ύστατη στιγμή. Στο πρώτο σενάριο - που αυτή τη στιγμή φαίνεται πιο πιθανό- θα πρόκειται για αυτοκτόνες Ευρωπαϊκές ηγεσίες που θυσίασαν την τύχη της Ευρώπης στην μικροπολιτική. Στο δεύτερο σενάριο το Συμβούλιο της Ένωσης θα έχει πάρει μία τολμηρή απόφαση διάσωσης της Ευρωπαϊκής οντότητας.

 10. nikos avatar
  nikos 15/10/2012 00:14:57

  Τομσεν - ΓΑΠ , Παπακωνσταντίνου , Βενιζέλος , Παπαδημος , Σαμαράς και Στουρναρας.

  Όλοι αυτοί καταδίκασαν το ελληνικο έθνος στη μιζέρια, φτώχεια και ανέχεια. Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται. Ετοιμαστείτε προδότες .

 11. xzetta avatar
  xzetta 15/10/2012 08:48:31

  οι νεκροί δεδικαίωνται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.