#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2012 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τόμσεν απαιτεί κι άλλες περικοπές - σύγκρουση με Στουρνάρα!Δεν ξέρουμε αν ξύπνησαν με όλα όσα τους γράφουμε αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση έχουν φτάσει στα όριά τους με τους ανθύπατους που κάνουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα. Και δεν ξέρουμε αν ο κ. Πολ Τόμσεν ενεργεί με βάση ρητές εντολές που παίρνει κάθε ώρα από τους προϊσταμένους του, αλλά είναι η ώρα να τον στείλει κάποιος στο διάολο και να πάμε παρακάτω. Αλλωστε, η τύχη μιας χώρας και πιθανότατα της συνοχής της Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να κρίνεται από τις διαθέσεις ενός υπαλλήλου όπως ο Δανός.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κι ενώ η σύσκεψη με τα μέτρα έγραφε σχεδόν 7 ώρες και κάποιοι περίμεναν να ολοκληρωθεί, ο Πόλ Τόμσεν αποφάσισε να τα τινάξει όλα στον αέρα, αλλάζοντας τα δεδομένα στις συζητήσεις.

Κι ενώ είχαν συμφωνήσει μέτρα ύψους 9,5 και ήταν σε εκκρεμότητα άλλα 3 δις ο κ. Τόμσεν άρχισε να αμφισβητεί ήδη κλεισμένα μέτρα και να ζητά επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 1 δις ευρώ. Για παράδειγμα αμφισβήτησε αν στα 9,5 δις περιλαμβάνεται και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Επίσης, διαφώνησε με τα μέτρα του υπ. Υγείας για την ηλεκτρονική εφαρμογή των προμηθειών, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων κ.λπ.

Η κουβέντα στο υπουργείο τινάχθηκε στον αέρα καθώς ο Δανός εμφανιζόταν αμετάπειστος και αρνητικός σε αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί πριν από ημέρες. Απαιτούσε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα να ανέβει πολύ το θερμόμετρο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γ. Στουρνάρας εξερράγη λέγοντας ότι ο ίδιος δε μπορεί να υπογράψει για άλλες περικοπές αφού δεν υπάρχουν από αλλού άλλα λεφτά και σε πολύ έντονο ύφος έκανε παρατηρήσεις στον κ. Τόμσεν για την αλλαγή γραμμής που αποφάσισε στο παρά πέντε της συμφωνίας.

Ο εριστικός Δανός εκπρόσπωπος του ΔΝΤ έδειχνε να επιμένει και μάλιστα να εκφράζει τις αντιρρήσεις του χωρίς να έχει ενημερώσει από πριν τους άλλους της τρόικας. Μόρς και Μαζούν έμειναν έκπληκτοι από τις νέες απαιτήσεις και προσπάθησαν να παρέμβουν πυροσβεστικά αφού η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο.

Η διακοπή της σύσκεψης θεωρήθηκε ως η καλύτερη λύση για να αποσοβηθεί μια οριστική ρήξη η οποία θα θύμιζε εκείνη με τον Βενιζέλο όταν η τρόικα έφυγε από την Ελλάδα και ο τότε υπουργός τους παρακαλούσε να γυρίσουν.

Έτσι επελέγη η λύση ενός νέου ραντεβού για σήμερα το απόγευμα, μπας και βρεθούν λύσεις που θα κλειδώνουν το πακέτο μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα αφού κανονικά τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 8 Οκτωβρίου και το Γιούργκρουπ ώστε στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση να θέσει και επίσημα αιτήματα ελάφρυνσης της λιτότητας αλλά μέσω πολιτικών αποφάσεων σε υψηλό επίπεδο.

Η χθεσινή σύγκρουση στο υπουργείο Οικονομικών μπορεί να έχει και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Μπορεί δηλαδή να θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι δεν έπεσαν με τα χέρια σηκωμένα. Είναι σίγουρα και αυτό. Πιο πολύ απ’ όλα όμως είναι ότι εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα έδωσε θάρρος στο χωριάτη (την τρόικα) και την ανέβηκε στο κρεβάτι. Ο κ. Τόμσεν και οι όμοιοί του προφανώς κάνουν καλά τη δουλειά τους και αμείβονται αδρά γι’ αυτό. Δεν περιμέναμε ούτε φιλεσπλαχνία ούτε να είναι φιλέλληνες, νούμερα κοιτάζουν και δεν ενδιαφέρονται για άλλο τίποτε. Θα φύγουν από εδώ και θα πάνε να κάνουν αλλού την ίδια δουλειά.

Αυτό που περιμένει η χώρα και οι πολίτες είναι ότι, πέρα από επικοινωνιακά παιχνίδια, το νέο πακέτο των 11,5 δις πρέπει να έχει στοιχεία δικαιοσύνης. Όμως, απ’ ότι ακούμε μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τι σημασία έχει αν οι περικοπές είναι 7 ή 9 δις από τους μισθούς και τις συντάξεις. Ούτε το ένα ποσό έχουν ούτε το άλλο τα συνήθη κορόιδα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Αν είχαν μπει από νωρίς οι κόκκινες γραμμές που άλλωστε είχαν συζητηθεί και πρoεκλογικά, τώρα δε θα ασχολούμαστε με τους παραλογισμούς του κάθε κ. Τόμσεν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/09/2012 12:51:43

  Μακάρι, έστω και στο "και πέντε", έστω και με την τεχνητή όξυνση που προκαλούν οι ίδιοι, να καταφέρουμε να στείλουμε στο διάολο τους ευρωναζί. Είναι πια εθνικής επιβίωσης. Όσο κατεβάζουμε τα σώβρακα, τόσο αποθρασύνονται και -κυρίως- τόσο δεν θα προλάβουμε να διασώσουμε τον εθνικό πλούτο που θα μας επιτρέψει μια αυτόνομη πορεία χωρίς τα σκωροφαγωμένα δεκανίκια που μας δίνουν.

  • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
   Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ Αυριανιστής 20/09/2012 13:07:36

   Το ότι θα τους στείλουμε στο διάολο είναι βέβαιο, απλώς ... δεν έχουν ωριμάσει 100% οι συνθήκες, με το νέο πακετάκι (ειδικά αυτό με την επιστροφή του 40% του εφάπαξ που έχουν πάρει οι συνταξιούχοι θα έχει πολύ πλάκα) θα αρχίσουν για τα καλά τα όργανα.
   Το θέμα είναι άλλο: Να μην προλάβουν να αρπάξουν αυτά που ορέγονται.... φίλε.

   • Θασίτης avatar
    Θασίτης @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 20/09/2012 13:42:58

    Αμήν αδερφέ, να μην προλάβουν τα άλλα είναι θέμα χρόνου η είναι τυφλοί η κάτι άλλο γνωρίζουν...

  • Νοσφιστης avatar
   Νοσφιστης @ Αυριανιστής 20/09/2012 13:09:32

   Η ευχή που αρθρώνετε είναι ευχή της πλειοψηφίας του περήφανου ελληνικού λαού.Αν θα εισακουστεί τώρα..Όσο για τις πρακτικές των ευρωπαίων δανειστών/δυναστών/εκβιαστών,ας γίνουν αντικείμενο σκέψης για όλους τους ιδεοληπτικούς θιασώτες του ευρωπαικού "μονοδρόμου" και άλλων τέτοιων φληναφημάτων που σερβίρουν αδιάκοπα μέσω των ΜΜΕ..

 2. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 20/09/2012 13:03:53

  Φίλοι μήπως ήρθε η ώρα να κατεβούμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έξω από το γραφείο που θα ξανακάνει κόνγξες ο κυρ Τόμσεν να μας εξηγήσει λιγάκι τι ακριβώς θέλει? Νισάφι πιά.

 3. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 20/09/2012 13:17:15

  Η Σίτιμπανκ ανεβάζει τίς πιθανότητες εξόδου μας στό 90% εντός τών επομένων μηνών, πράγμα πού μάλλον επιβεβαιώνει καί η φαγωμάρα μεταξύ τών τροϊκανών, μέ τόν Τόμσεν νά διαπιστώνει ξαφνικά ότι τό πρόγραμμα δέν βγαίνει.
  Αρα κατενάτσιο μέχρι δευτέρας παρουσίας η τρισυπόστατος καί θέατρο τού παραλόγου, μέσα κιέξω.

  • new age avatar
   new age @ ειδωλοκλάστης 20/09/2012 13:35:51

   οχι, να μην φύγουμε απο το ευρώ, να φύγουν αυτοί!
   αν η κατάσταση ξεφύγει, να δηλώσουμε οτι θα "τυπωσουμε" εμεις ευρώ.
   στο τελος τελος είναι και δικο μας νομισμα.
   αν αυτοί είναι παράλογοι, παράλογα μπορουμε να φερθούμε και εμεις.
   αν είναι να μας "πεθάνουν", τουλάχιστον να τους πάρουμε μαζί μας...

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ new age 20/09/2012 16:42:11

    Ρε συ,πως δεν το ειχα σκεφτει αυτο;
    Σου ζηταω τα πνευματικα δικαιωματα.
    Respect για την ιδεα.

 4. Enzo avatar
  Enzo 20/09/2012 13:37:13

  ουτε την δευτερα παρουσια δεν προκειται να παρει κεφαλι η Ελλαδα μεσα στο ευρω.
  δυστυχως ειναι αργα.

 5. Λιογκος avatar
  Λιογκος 20/09/2012 14:00:21

  Μα, έλεος...τι είναι αυτά που λέτε? Είστε σοβαροί να φύγουμε από το Ευρώ? Πάτε κόντρα στη εντολή του Ελληνικού λαού που ήταν η παραμονή μας στο Ευρώ πάση θυσία? Ακόμα και χωρίς Ευρώ στη τσέπη? Θέλετε την καταστροφή της χώρας? Να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις? Να μην έχουν τα παιδιά μας γάλα? Να επικρατήσει η αναρχία? Ο λαός είπε Ευρώ πάση θυσία πριν λίγους μήνες... έτσι νομίζουν...δυστυχώς κάποιοι πήραν λάθος το μήνυμα... επένδυσαν στο φόβο και ακόμα εκεί επενδύουν. Περαστικά τους λέω εγώ!

  • ΒΑΣΟΣ avatar
   ΒΑΣΟΣ @ Λιογκος 20/09/2012 16:04:34

   τα λες ωραία εσύ σε πάω

  • kitsos avatar
   kitsos @ Λιογκος 20/09/2012 21:39:41

   Μεχρι και ο χειμωνας μπορει να μην ερθει φετος αν φυγουμε απ το ευρω :P :P

 6. TasosC avatar
  TasosC 20/09/2012 14:14:48

  Πόσο τον λυπάμαι τον Στουρνάρα δεν λέγεται!!!
  Ειδικά για τους καημένους πολιτικούς αρχηγούς ματώνει η καρδιά μου!!!!!!!!!
  Σήμερα θα κάνω ευχέλαιο μόνο γι΄αυτούς.
  Να τους έχει καλά ο Μεγαλοδύναμος να μας .... προσέχουν (τι νομίζατε ότι θα έλεγα;).

 7. δημης avatar
  δημης 20/09/2012 15:13:28

  Λάθος...όταν λέμε συγκρούστηκαν ...εννοούμε ότι τσούγκρισαν τα ποτήρια τους είς υγείαν των ..κορόϊδων..
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΙΝΑΝΕ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ) ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ;;; ... ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ...

 8. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 20/09/2012 17:38:31

  Τετοια διαπραγματευση ειχαμε να δουμε απο την ανευ ορων παραδωση της Γεμανιας στον Βππ. Μας ριξανε κι αυτοι , αλλα φαγαμε και μεις αλλες τοσες.

  • kitsos avatar
   kitsos @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 20/09/2012 21:43:15

   Ειστε προβοκατορας διπροσωπος και αντιπροσωπος :P :P

 9. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 20/09/2012 17:58:42

  Τόσο αγώνα ρε παιδιά δεν τον αντέχω!
  Τους έχουμε τρελάνει στο οφσάιντ!!
  Την επόμενη ας τους αφήσουμε να βάλουν και κανένα γκολ.
  Κρίμα είναι οι άνθρωποι!!!

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 20/09/2012 20:14:28

   Πραγματι . Η σκληρη ελληνικη σταση εχει στοιχειωσει τον υπνο των τροικανων.

 10. vassilis avatar
  vassilis 20/09/2012 21:08:07

  Η συγκρουση ηταν φοβερη,ειναι πολυ πιθανον να γυριστει αμεσως μετα τα μετρα ταινια αναλογη των 300!Στην Ελλαδα θα υπαρχουν παντα οι Λεωνιδες!

 11. Φανη avatar
  Φανη 21/09/2012 13:48:35

  Αν ειναι αληθεια οι διαρροες οτι ο Τομσεν τα ανετρεψε και παλι, γιατι και αυτο παιζεται με δαυτους, οποιος εχει εμπειριες απο επαγγελματικα συμβουλια γνωριζει οτι οταν ο απεναντι βλεπει οτι πλησιαζει λυση και δεν το θελει, τα γυριζει και ζηταει κι αλλα και υπαναχωρει και παμε φτου κι απ την αρχη.
  Μπορει να περιμεναν αλλα απο τους Ελληνες που θα τους εδινε το δικαιωμα να πουν -εσεις τα σπασατε, εσεις φυγατε.Σου λεει βαλκανικος λαος ειναι ποσο θ αντεξει στη πιεση.Κι εμεις ακομα αντεχουμε και κανουμε υπομονη και βοηθαμε στα συσσιτια και στα φαρμακα.Φαινεται αυτο δεν αρεσει, μαλλον ειχαν αλλα σχεδια για μας.Θα τους βολευε πολυ μια αποσταθεροποιηση στο πολιτευμα μαζι με ενα μειγμα απο λαθρομεταναστες και μια πινελια απο Τουρκους.Πιο φτηνα θα τους ερχοταν να πετανε τα ελικοπτερα απο ψηλα την ανθρωπιστικη βοηθεια και οποιος φαει, παρα να δινουν τα δις.Γιατι προς τα εκει το πανε αλλα δεν θελουν να παρουν το κοστος οτι αυτοι τα σπασανε.

 12. tak avatar
  tak 21/09/2012 13:52:31

  Αν λειτουργούσαν οι θεσμοί, ο Τόμσεν έπρεπε να είχε απελαθεί από τη χώρα για προσβολή της Δημοκρατίας, του Πολιτεύματος, της κυβέρνησης και κυρίως του φιλότιμου του Ελληνικού λαού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.