#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας «ψαρεύει» από ΚαμμένοΠου αποδίδεται το «κάθισμα» του κόμματος Καμμένου;

Ηγετικά στελέχη του, όπως ο Γ. Μανώλης, ανακαλύπτουν αίφνης ότι έτρεφαν μεγάλες φιλοδοξίες για τις κεντρικές τους εκδηλώσεις (π.χ. ο εν λόγω περίμενε ότι θα είχε κατάμεστο το κλειστό του Αιγάλεω για να κάνει συγκρίσεις με την συγκέντρωση του Α. Σαμαρά!). Ο Μανώλης ήθελε να έχει 800 άτομα – τόσες καρέκλες και θέσεις είχε υπολογίσει για να συγκριθεί ο ίδιος με την ΝΔ. Τελικά δεν έφθασε ούτε τους 500…

Το πολιτικό πρόβλημα του Καμμένου είναι ο κάθε είδους συγχρωτισμός του με την Αριστερά. Είτε αντιγράφοντας τις προτάσεις της. Είτε δηλώνοντας ότι μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε παίρνοντας με μεταγραφή τον συμπαθή Γ. Δημαρά, που όμως στο χώρο αυτό δεν… βρίσκει την ψήφο του. Το τελευταίο επεισόδιο είναι η πρόταση του Τσίπρα να στηρίξει με ψήφο ανοχής την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Ο Τσίπρας είχε τους λόγους που το έκανε, ο Καμμένος όμως; Μία εβδομάδα μετά, τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Ο κόσμος που πίστεψε στον Καμμένο «πάγωσε», γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίοι. Κάποιοι στράφηκαν απευθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι άμα είναι να τους πάει εκεί ο Καμμένος, πάνε και μόνοι τους. Άλλοι γύρισαν στη ΝΔ από φόβο μήπως η ψήφος τους βρεθεί στον Τσίπρα – κακώς ο Καμμένος πίστεψε ότι παίρνει λευκή επιταγή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/05/2012 10:36:28

  Να δω τους "ανεξάρτητους" καμμενικούς να κάνουν περιφρούρηση γύρω από τους λαθρομετανάστες μαχαιροβγάλτες, παρέα με τις συριζάτες συνηγορίνες με τα γκούτσι, και ... να κλείσω τα μάτια μου!

 2. juliet avatar
  juliet 01/05/2012 11:01:51

  Μη λες μεγάλα λόγια .....είσαι και νέος το έλεγε ο Δαναός άντε .....:P

 3. Rob avatar
  Rob 01/05/2012 11:02:23

  Το ότι 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών δεν επιτρέπεται καμιά δημοσίευση δημοσκοπήσεων και οι οποίες εξακολουθούν να πραγματοποιούνται αλλά μένουν κρυφές αφήνει ελεύθερο το πεδίο να γίνονται και να δημοσιεύονται σχόλια ων ουκ έστιν αριθμός ως προς την εξέλιξη της δυναμικής των κομμάτων, τα ποσοστά που εμφανίζουν πριν την ημερομηνία των εκλογών κ.ο.κ. Η ακρίβεια όσων δημοσιεύονται δυστυχώς δεν μπορεί να εξακριβωθεί δεδομένου του ότι λόγω της απαγόρευσης που ισχύει οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ώστε να διαπιστώσουν εάν όσα διακινούνται είναι αληθή. Το ότι αυτή η απαγόρευση ισχύει βάση νόμου που εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από τη ΝΔ επί κυβερνήσεώς της είναι γεγονός. Όσοι διατυπώνουν συμπεράσματα αναφορικά με τις προεκλογικές επιδόσεις των κομμάτων και το βαθμό αποδοχής τους από το εκλογικό σώμα θα έπρεπε να παρουσιάσουν και τα στοιχεία στα οποία βασίζονται, κατά τη γνώμη μου και με κίνδυνο παραβίασης του νόμου. Η σωστή και προπαντός αληθινή ενημέρωση δεν μπορεί να επιδέχεται αμφισβητήσεις.

  • Βασίλης Χ. avatar
   Βασίλης Χ. @ Rob 01/05/2012 13:33:10

   Έγραψες: "Όσοι διατυπώνουν συμπεράσματα αναφορικά με τις προεκλογικές επιδόσεις των κομμάτων και το βαθμό αποδοχής τους από το εκλογικό σώμα θα έπρεπε να παρουσιάσουν και τα στοιχεία στα οποία βασίζονται".
   Αυτό είναι κάτι που πρώτος έπρεπε εσύ να τηρείς, όταν σχολιάζοντας σε προηγούμενη ανάρτηση ("Τα υπόγεια ρεύματα της κάλπης") έγραφες ότι "Υποτιμάται στην πραγματική του εξέλιξη το φαινόμενο της πρωτοφανούς διαρροής ψηφοφόρων από τη ΝΔ κυρίως στους Ανεξάρτητους Έλληνες και σε άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς". Να υποθέσω ότι έχεις στα χέρια σου δημοσκοπικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την, κατά την άποψή σου "πραγματική" και "πρωτοφανή" εξέλιξη; Και αν ναι, μήπως θα έπρεπε να τα παρουσιάσεις "με κίνδυνο παραβίασης του νόμου"; Διότι διαφορετικά δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι γραφείς πομφόλυγες μόνο και μόνο για να διαμορφώσεις κλίμα.

   Η υποκρισία όμως και τα διπλά στάνταρ φαίνονται ακόμη και μέσα στο ίδιο το προηγούμενο σχόλιό σου, όπου από τη μία μέμφεσαι τον Ελεύθερο Τύπο ότι είναι "στρατευμένος" και "υποκειμενικός" και από την άλλη επικαλείσαι ως έγκυρα "δημοσιεύματα από τον κυριακάτικο τύπο". Δηλαδή ο ΕΤ είναι μεροληπτικός, ενώ ο υπόλοιπος κυριακάτικος τύπος είναι "αστράτευτος και "αμερόληπτος"; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουμε και εμείς ποια εφημερίδα θεωρείς "αντικειμενική" ;-)

 4. tak avatar
  tak 01/05/2012 11:06:27

  Καμένος τέλος! Ήταν πομφόλυγα, ανελήφθη, εξερράγη, τέλος! Ο ... δράκος ενεδρεύει αλλού!

 5. spiros avatar
  spiros 01/05/2012 11:31:19

  Ο Γιάννης ο Μανώλης αν είχε πάνω από 300 άτομα στην συγκέντρωση θα το μάθαινε όλη η Ελλάδα. Δεν ακούστηκε τίποτα πουθενά. Για να σε πιστέψω θέλω εικόνα...... Όχι ψεύτικη.

 6. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 01/05/2012 12:52:39

  Άντε και να τελειώνουμε με όλη αυτή τη σαβούρα (Καρατζαφέρηδες, Καμένους) που είχε φέρει στη ΝΔ ο Μητσοτάκης. Υπάρχουν αξιολογότατα πρώην στελέχη της ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ, ικανότατοι/τες επαγγελματίες και ηγέτες στο χώρο τους σήμερα, που ποτέ η ΝΔ δεν αξιοποίησε γιατί δεν ήτανε ανιψιοί, ξαδέλφια και παρατρεχάμενοι.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Κώστας Σταματάκης 01/05/2012 23:25:08

   και τον αντιπρόεδρο ο Μητσοτάκης τον έφερε και τους μισούς τομεάρχες επίσης ... και ο υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα με τη Ντόρα ήταν το '09 , και ο αρχηγός ΟΝΝΕΔ επίσης μέλος της παραπάνω επιτροπής τα ίδια κλπ κλπ ... δυστυχώς πιο πολλοί Μητσοτακικοί υπάρχουν στη ΝΔ από ότι στη Δυση ... μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί δεν τραβάει το κόμμα ... μα αφού όλο εξαγγελιές διαβάζουμε στο αντινιούζ και στην πράξη δεν τις βλέπουμε ποτέ ... σηκώνεται άσκοπα πολύ ψηλά ο πύχης και μετά η απογοήτευση είναι πολύ μεγαλύτερη

 7. Rob avatar
  Rob 01/05/2012 16:05:33

  Αγαπητέ Βασίλη Χ.

  Θέτεις δύο θέματα στο σχόλιό σου. Αναφέρεις αυτό που έγραψα ότι «Υποτιμάται στην πραγματική του εξέλιξη το φαινόμενο της πρωτοφανούς διαρροής ψηφοφόρων από τη ΝΔ κυρίως στους Ανεξάρτητους Έλληνες και σε άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς». Αυτή ήταν η προσωπική μου γνώμη που βασίστηκε στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μέχρι και πριν την απαγόρευση δημοσιοποίησης όσων διενεργούνται το δεκαπενθήμερο προ των εκλογών. (δες όμως και δημοσιεύματα χθεσινών εφημερίδων) και ούτε βέβαια έχω δει δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δημοσιευτεί. Κατά τη γνώμη μου, εμφανίστηκε μια πραγματική, υπό την έννοια της καταγεγραμμένης (σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα), εξέλιξης σε όλα τα στάδια δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων διαρροής ψηφοφόρων προς τα κόμματα της κεντροδεξιάς. Το ότι χαρακτήρισα τη διαρροή αυτή πρωτοφανή είναι γιατί δεν υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν (τα τελευταία πέντε χρόνια) καμιά τέτοια εξέλιξη στο βαθμό που παρουσιάστηκε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις: από τον κορμό της παράταξης σε τρία άλλα κόμματα και τα οποία προσδιορίζονται εγγύς της. Η πρόθεσή μου δεν είναι να διαμορφώσω κλίμα αλλά να πω τη γνώμη μου. Η ιστοσελίδα του Antinews δίνει γενναιόδωρα σε όλους τη δυνατότητα να εκφέρουν τις απόψεις τους μέσω σχολίων έστω κι αν είναι διαφορετικές από άλλες που εκφράζονται. Εγώ ποτέ δεν χρησιμοποίησα υποτιμητικά σχόλια για κανέναν αλλά κρίνω στη βάση των πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι η πρόθεσή μου να θίξω πρόσωπα. Άλλωστε κι εσύ εκφέρεις άποψη για όσα έγραψα («Η υποκρισία όμως και τα διπλά στάνταρ φαίνονται ακόμη και μέσα στο ίδιο το προηγούμενο σχόλιό σου»).

  Ποτέ δεν χαρακτήρισα τον Ελεύθερο Τύπο με τους χαρακτηρισμούς που εσύ αναφέρεις. Τα συμπεράσματα που βγάζεις δεν τα συμμερίζομαι. Το ότι ο Ελεύθερος Τύπος είναι φίλα προσκείμενος στη ΝΔ δεν νομίζω ότι αμφισβητείται. Και ένα τελευταίο αν μπορώ, διαβάζω και ενημερώνομαι από τον Ελεύθερο Τύπο, και όχι μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως διαβάζω πολλές άλλες εφημερίδες.

  Ευχαριστώ.

 8. Ακαυτος avatar
  Ακαυτος 03/05/2012 09:14:18

  Γενικότερα χάνους ψαρεύει, όποιος τσιμπήσει.

  Όσοι τσίμπησαν, δια την ατόπου αναγωγής εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.