#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας φοβάται να κυβερνήσει και πετάει το μπαλάκι στον Σαμαρά και τον ΒενιζέλοΌπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, η χώρα οδηγείται σε νέα εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα εκεί να ξεκαθαρίσουν όλα. Αμέσως μετά την διερευνητική εντολή που του έδωσε ο Κ. Παπούλιας, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια κίνηση με την οποία ουσιαστικά επιρρίπτει σε άλλους την ευθύνη του αδιεξόδου του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη Βουλή και με δήλωσή του πρότεινε σε Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο να στείλουν άμεσα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι πλέον δεν δεσμεύονται από την παλαιότερη επιστολή για εφαρμογή του μνημονίου.

«Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τι καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, να στείλουν επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους προέδρους  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Οι δηλώσεις αυτές του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τα δύο μεγάλα κόμματα. Κι αυτό όχι μόνο επειδή το κυβερνητικό σχέδιο που κατέθεσε δεν έχει καμιά ουσιαστική προσέγγιση με αυτά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω του ύφους των δηλώσεων. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας φοβάται να κυβερνήσει και πετάει το μπαλάκι στον Σαμαρά, γιατί τον Βενιζέλο ποιος τον λογαριάζει τώρα.

Μιλώντας ο αρχηγός του 16,5% σαν αρχηγός του 45% και έχοντας πάρει προφανώς μαθήματα αλαζονείας από τον κ. Βενιζέλο, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας: «Ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν, δεν θα επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο λαός μας την Κυριακή από την πόρτα» ανέφερε κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία «καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές Σαμαρά και Βενιζέλου».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσης πέντε προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία που είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εκλογές μέσα στον Ιούνιο είναι προς των πυλών. Εκτός κι αν υπάρξουν άλλα περίεργα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ώρες. Όπως για παράδειγμα αυτομόληση βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για το σενάριο αυτό θα επανέλθουμε.

Κατά τα άλλα, ο κ Τσίπρας ξεκινά συναντήσεις με κόμματα και κοινωνικούς φορείς για τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης με βάση προγραμματικό πλαίσιο 5 σημείων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους και βέβαια οι αρνητικές ψήφοι να είναι λιγότερες. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει θετική ψήφο αν ο Ε. Βενιζέλος το εννοεί όταν λέει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

«Ναι» Κουβέλη σε Τσίπρα

Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση δίνει η ΔΗΜΑΡ. Την ίδια στάση έχει και η Κοινωνική Συμφωνία (Κατσέλη – Καστανίδης), με θετική διάθεση για να συζητήσει προσέρχονται οι Οικολόγοι – Πράσινοι, ενώ ακόμη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι το πρόγραμμα των 5 σημείων αποτελεί βάση συζήτησης, παρά το ότι τον χωρίζει το θέμα του ευρώ. Μόνο η Αλ. Παπαρήγα του απάντησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι γνωστό και δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν…

Η ουσιαστική εξέλιξη είναι αυτή με την ΔΗΜΑΡ, καθώς έχει κοινοβολευτική εκπροσώπηση. Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «αρκεί να το θέλει μπορεί να προχωρήσει σε κυβέρνηση με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ και και ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση». Αυτό σημαίνει θετική ψήφο όσον αφορά την ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως δεν φτάνει για να συγκροτηθεί πλειοψηφία στη Βουλή. Παράλληλα άγνωστο είναι τι σημαίνει η «ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» για τον Φ. Κουβέλη (π.χ. θετική ψήφο από ΠΑΣΟΚ, Καμμένο, ΝΔ;), όμως αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας α) διότι δεν αφορά την ΔΗΜΑΡ και β) η «ευρύτερη νομιμοποίηση δεν τέθηκε ως όρος από την ΔΗΜΑΡ (π.χ. δεν είναι προϋπόθεση ποιοι θα την στηρίξουν).

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη έχει ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας έχει στα χέρια του την εντολή. Τον κάλεσα να τη διαχειριστεί στο όνομα της κοινωνίας που ζητάει λύση.

Του επανέλαβα την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες. Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς, με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Επανέλαβα τη σαφή και συγκεκριμένη προγραμματική μας θέση: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Η ΔΗΜΑΡ συμβάλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας έναντι της κοινωνίας και της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 08/05/2012 17:00:36

  Ο Τσίπρας ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει, στην δήλωση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ο δεύτερος αρχηγός της αριστεράς, μετά τον Χ Φλωράκη που λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
  Μας το θύμισε ότι ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που δεν έχει κυβερνήσει ΠΟΤΕ!

  Σαν να λέει τι με μπλέκεται εμένα ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ – ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ …. Τι έγινε και έμπλεξα με την εξουσία ???

  Σαν το ανέκδοτο που λέει ο φοβισμένος λαγός στο λιοντάρι : λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα !!


  Το ζήτημα είναι εάν ο λαός ψηφίζοντας θυμωμένα κατάλαβε τι έκανε ή θα χρειαστεί να βιώσει το χάος που δημιούργησε.

 2. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 08/05/2012 17:05:44

  Ρε που κατάντησαν οι αριστεροί, να ζητούν υπογραφή πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων.

  • noldor avatar
   noldor @ dikefalosaitos 08/05/2012 17:14:41

   Ζητά υπογραφή οικονομικών φρονημάτων.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ noldor 08/05/2012 18:45:50

    Πρωτίστως πολιτικών. Το να είσαι εντός ή εκτός Ε.Ε. είναι άκρως πολιτικό.

  • loretta avatar
   loretta @ dikefalosaitos 08/05/2012 17:40:32

   ειδες που υπαρχουν και αριστερες φασιζουσες αντιληψεις? να σηκωθω απο τωρα ορθια???

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ loretta 08/05/2012 19:03:48

    Λορέττα και δεξιές φασίζουσες αντιλήψεις υπάρχουν. Δεν κατάλαβα προς τι η γενίκευση και η προσπάθεια ταύτισης της αριστεράς με τον φασισμό, μέσω της περίφημης θεωρίας των δυο άκρων. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο φημίζεται ο δεξιός ιδεολόγος αυτό είναι η λογική και η κριτική σκέψη. Ατυχής η ταύτιση και υποδεικνύει βιαστική θεώρηση εκ μέρους σου.
    Πίστεψε με δεν έπραξα το ίδιο όταν άκουγα τον κο Σαμαρά. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω τους λεονταρισμούς των δυο τελευταίων χρόνων και θα αναφέρω ενδεικτικά... Σου υπενθυμίζω, λοιπόν, την ανάδειξη τραπεζίτη στην πρωθυπουργία με τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος σας, την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα σβήσει μια για πάντα την Αριστερά, ποιος στήριξε τα απαράδεκτα μνημόνια συνεργαζόμενος με ένα πιο ήπιο ακροδεξιό κόμμα (ΛΑΟΣ). Σου τονίζω την ίδια την ολιγαρχική νοοτροπία της Βουλής που αποφασίζει με πλειοψηφία βουλευτών και ας καίγεται το σύμπαν απ'έξω (29/6: μεσοπρόθεσμο, 12/2: μνημόνιο ΙΙ). Αυτή η εμμονή με τα μνημόνια έστρεψε τον λαό εναντίον σας και η έλλειψη κοινωνικού διαλόγου σας έθεσε προ των ευθυνών σας. Υπάρχει και το θέμα φυσικά των υπεύθυνων της κρίσης χρέους, μην νομίζεις ότι οι πολίτες δεν θα αναζητήσουμε ευθύνες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο άμεσο μέλλον για την ανεπανόρθωτη καταστροφή που έχουμε υποστεί.
    Καλό θα ήταν από 'κει και πέρα να υπάρξει διάλογος όλων των πλευρών, πλην της ακροδεξιάς. Αλλά όχι με άξονα τα μνημόνια, αν το έχεις καταλάβει είναι μειοψηφία όσοι τα στηρίζουν, το απέδειξαν οι εκλογές. Εκτός και αν δεν τις θεωρείς έκφραση δημοκρατίας.
    Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι οι κομματικές σκοπιμότητες, οι ιδεολογικές ανωτερότητες, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και οι παρελθοντικές έχθρες. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούμε είναι πως βράζουμε στο ίδιο καζάνι.

  • Φρικιό avatar
   Φρικιό @ dikefalosaitos 08/05/2012 18:12:43

   Αφού δεν ζήτησε να γράψουν σε μια κόλλα 100 φορές:

   "Ο Αλέξης είναι μεγάλος πατερούλης" πάλι καλά να λέμε...

  • aristeros avatar
   aristeros @ dikefalosaitos 08/05/2012 18:24:14

   μεγαλη κουβεντα ειπες...η αριστερα εξεφραζε παντα το καινουριο το ριζοσπαστικο, το αντικομφορμιστικο και σημερα εχει γινει πιο συντηρητικη κι απο τη δεξια...νομιζω δεν εχουν τα κοτσια να προχωρησουν...θα δουμε

  • Ε. Μεταξάς avatar
   Ε. Μεταξάς @ dikefalosaitos 09/05/2012 16:22:04

   Όταν οι Μέρκελ +Σαρκοζί ζήταγαν επιστολές υποτέλειας ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ όλα σας φαίνονταν ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ. Τώρα που είπαν οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουμε υποταγή. στη ΝΔ δεν τολμάτε να αποσύρετε τη δήλωσε υποτέλειας. ΔΕΝ τολμάτε να πείτε ΟΧΙ σε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα . Δείτε την συνέντευξη του Μαρκεζίνη που έκοψε η ΕΤ3 στον αέρα για να ακούσετε τι λείπει από τη ΝΔ+ΠΑΣΟΚ για να διαπραγματευτούν τους λείπουν γεν. όργανα!!!.

 3. thanas1s avatar
  thanas1s 08/05/2012 17:10:48

  Δηλαδή για να καταλάβω:

  Αφού με το μνημόνιο όλοι διαφωνούν πλέον, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. , και δηλώνουν ότι είναι αναγκασμένοι να το τηρήσουν, γιατί δεν στέλνουν την επιστολή που ζητά ο τσίπρας;

  Έτσι και αλλιώς δεν θα κυβερνήσουν αυτοί μετά, μόνο δίνουν τον έλεγχο στον Τσίπρα, σεβόμενοι την επιθυμία του "μη-σοφου" λαού για ολική επαναδιαπραγμάτευση - ακύρωση - απαγκίστρωση ή όπως αλλιώς θέλουν να το πουν από το μνημόνιο.

  Ντρέπονται;
  Η πατρίδα και η θέληση του κυρίαρχου λαού δεν είναι πάνω από τα εγώ τους;
  Μήπως έχετε τυφλωθεί από τους τακτικισμούς στα μεγάλα κόμματα και δεν βλέπετε την μεγάλη εικόνα;

  • Παρμενίων avatar
   Παρμενίων @ thanas1s 08/05/2012 17:29:51

   Ναι πολύ ωραία όλα αυτά και χρήματα για τρόφιμα, φάρμακα, μισθούς και συντάξεις;;;
   Θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Κύριος Τσίπρας ή το κόμμα του;;;
   Ή μήπως δεν τα έχουμε ανάγκη διότι φτάνουν τα δικά μας;

   • thanas1s avatar
    thanas1s @ Παρμενίων 08/05/2012 17:52:58

    Εφόσον δεν έχουν την στήριξη του λαού στην πολιτική τους, οφείλουν να 'δηλώσουν' στην τρόικα - ΕΕ - Μέρκελ ότι σεβόμενοι την εκπεφρασμένη απόφαση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να δεσμεύουν την χώρα με την υπογραφή τους. Σε μια επαναδιαπραγμάτευση τέτοιου είδους, που υπενθυμίζω ότι δεν έχει συμβεί στην ιστορία, πρέπει το θέμα του χρέους - μνημονίου να τεθεί από μηδενική βάση.

    *αν δεν τα καταφέρει ;*
    Δεν πρόκειται για κάποιο παιχνίδι που νικάς ή χάνεις. Ο Ελληνικός λαός θέλει το πράγμα να φτάσει στα άκρα. Μήπως η Ν.Δ. του σαμαρά όπως ξεκίνησε το 2009 με την αντιμνημονιακή της στάση τα ίδια δεν πίστευε;

    Όσο και να αντιπαθεί κάποιος τον τσίπρα ή να πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο-psi, οφείλει να σεβαστεί την επιθυμία του λαού που ξεκάθαρα διαφωνεί με αυτό. Ακόμα και εάν πιστεύει ότι έτσι μπορεί να ρίχνει την ελλάδα στα βράχια.

    Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν βλέπουν ότι έχουν κάτι να χάσουν ή δεν βλέπουν ελπίδα άλλη από το να 'συγκρουστούμε' στο θέμα αυτό με την ευρώπη. Έστω και στην τρέλα με αντιστάθμισμα το 'αναγκαστικό δάνειο' των ναζί ή των πολεμικών αποζημιώσεων, ακόμα ακόμα και της τοκογλυφίας που καθιστά το χρέος 'επαχθές'. Απόψεις που σημειωτέον προβλήθηκαν κατά κόρον παλαιότερα από το site αυτό.

    Εσείς βλέπετε άλλο δρόμο που θα ελαφρύνει τα βάρη στο κόσμο;
    Μήπως το εθνικά περήφανο δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί αν είναι πιο δύσκολο;
    Χωρίς δεδικασμένα τέτοιου είδους δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για το νομικό καθεστώς του αγγλικού δικαίου του διακρατικού δανείου, γιατί να αποκλείουμε τόσο πεισματικά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης από μηδενική βάση;
    Ειδικά με τέτοιο διαπραγματευτικό χαρτί από τα αποτελέσματα των εκλογών.

    • Σαλταπήδας avatar
     Σαλταπήδας @ thanas1s 08/05/2012 18:38:03

     Η απαίτηση του Τσίπρα για "αρση" των προσωπικών δεσμεύσεων των Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου μου μοιάζει προσχηματική.
     Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι επιστολές που δόθηκαν αφορούν αυτούς που τις έδωσαν και τα κόματά τους. Κανείς δεν εμποδίζει κανένα Τσίπρα που θα έχει σχηματίσει κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής, να μην τις αναγνωρίσει, βγαίνοντας μπροστα να το δηλώσει δεδομένου ότι αυτή είναι και η έκφραση του ελληνικού λαού.
     Αν θέλει να στηριχθεί για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, αντί να ζητά τον αυτοεξευτελισμό του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι προτιμώτερο να τους έχει με το μέρος του.
     Δεν έχω ούτε συμπάθεια ούτε αντιπάθεια για τον Τσίπρα. Σιχαίνομαι, όμως, τις υπεκφυγές...

   • ΤΑΣΟΣ avatar
    ΤΑΣΟΣ @ Παρμενίων 08/05/2012 18:29:10

    Παρμενιων σου περναει απο το μυαλο οτι 2/3 Ελληνες δεν θελουνε τα λεφτα του δανειστων?
    Μαλλον οχι,και εισαι ακομα κολλημενος σε χρωματα...

    Οποιος πει ΟΧΙ στο μνημονιο ειναι και αυτος που θα ψηφισω...απλα τα πραγματα...

    Την Ελλαδα μας θελομεν και ας τρωγωμεν και πετρες....

    Τοσο Απλα....

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ thanas1s 08/05/2012 18:41:57

   Bρε Θανάση,εάν αύριο έστελναν αυτή την επιστολή,μεθαύριο θα τους ζητήσει να βγούν στο Σύνταγμα και να φωνάζουν "είμαι ΜΑΛ@#$ς","είμαι ΜΑΛ@#$ς,είμαι ΜΑ@#$%ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ.

   Το παιδί είδε μπροστά του την εξουσία και χέστηκε από το φόβο!!!
   Εντάξει εμείς δεν βλέπουμε.Εσύ δεν οσφραίνεσαι;;;;;;;;;;;

   • nikos avatar
    nikos @ Σχετικά Ασχετος 09/05/2012 04:27:27

    αυτοι που 3 χρονια ειχανε 1.000.000 στους δρομους να φωναζει να τρωει ξυλο χημικα κ να γυρναει σπιτι να κοιτιεται στν καθρεφτη κ να λεει ειμαι μ@@@@@ς......που τους ψηφιζα τοσα χρονια κ εφεραν 3.000.000 ελληνες στην καταθλιψη κ 2.000 να αυτοκτονησουν....για αυτους τι λες???...οχι στο συνταγμα πρεπει να τους βαλει να φωναξουν αυτο που ειπες....να τους χορεψει στο ταψι πρεπει.......

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ thanas1s 08/05/2012 18:50:30

   Σαν να έδωσαν τη διερευνητική εντολή σε κάποιον μεθυσμένο, ή μάλλον συνεχώς μαστουρωμένο.

   Ακόμα και αν πραγματοποιούνταν αυτή η απαίτηση του Τσίπρα, να στείλουν τις επιστολές προς Ε.Ε. - ΔΝΤ πριν από την αυριανή συνάντηση μαζί του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε και άλλους όρους, όπως να προσυπογράψουν και όλα τα καταστατικά και των 10 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής τους από το Αστυνομικό Τμήμα.

   Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ακόμα και να του προσφέρουν τα πάντα. Το μόνο που ξέρει είναι να λέει συνθήματα και ν κάνει καταλήψεις.

   Ποιος τον έχει ακούσει να συζητάει για κανένα διεθνές θέμα;

 4. juliet avatar
  juliet 08/05/2012 17:14:06

  Πρόεδρε,
  προτείνω να κάνεις δήλωση:Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6-5,εφ'όσον δεν μπορώ να σχηματίσω κυβερνητικό σχήμα σεβόμενος την εντολή του Ελληνικού λαού ,η αρχική μου επιστολή περι επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου ακυρώνεται εκ του αποτελέσματος.
  Και άσε τον Τσίπρα ,τον Στρατούλη και όλη την κομπανία να ονειρεύεται τα ταμεία των τραπεζών.

  • romeo avatar
   romeo @ juliet 08/05/2012 17:16:58

   Τι να κυβερνήσει; Με ποιο πρόγραμμα; Και να βάλει τους σιτιζομένους στα δημόσια πρυτανεία συριζαίους να δουλέψουν; Δεν σφάξανε...

 5. avanti avatar
  avanti 08/05/2012 17:15:33

  Κοίτα να δεις που λέγανε ότι το ΚΚΕ πάντα έβαζε πλάτη σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ και δεν το πίστευα. Τελικά τώρα κατάλαβα τι ήθελε να πει την περασμένη εβδομάδα ο Kων. Μητσοτάκης.

 6. George avatar
  George 08/05/2012 17:18:47

  Τα διαβάζετε ανάποδα , αγαπητέ. Έπρεπε να είχαν στείλει μόνοι τους επιστολές αποδοκιμασίας του μνημονίουoi οι δύο αρχηγοί του δικομματισμού, διότι δίνουν την εντύπωση πως ό,τι έδιωξε ο λαός από την πόρτα αυτοί προσπαθούν να το βάλουν από το παράθυρο. Ο κόσμος δε θέλει τέτοιες πολιτικές, ας ανακρούσουν πρίμνα αν δε σκέφτον ται μόνο για τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.

 7. Σαλταπήδας avatar
  Σαλταπήδας 08/05/2012 17:28:10

  Δηλαδή, να πάνε Σαμαράς και Βενιζέλος και όποιος άλλος έχει υπογράψει στην Ευρώπη, να πουν ότι ανακαλούν τις υπογραφές τους και απο εδώ και στο εξής οι δανειστές θα έχουν να κάνουν με τον Τσίπρα...
  Λογικό ακούγεται...
  Μετά αν ο Τσίπρας δεν τα καταφέρει, θα ξαναπάνε στους δανειστές και θα πούνε "Μας συγχωρείτε, λάθος! Να υπογράψουμε ξανά... Ε' τί να κάνουμε... λέμε και καμμιά σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα..."
  Κι' αυτό λογικό ακούγεται...
  Το ερώτημα είναι ποιος θα βγει μετά να ζητάει δανεικά και με ποιανού τις υπογραφές; Θα υπογράψει τότε ο Τσίπρας, ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης;

  • Ari avatar
   Ari @ Σαλταπήδας 08/05/2012 18:22:11

   Θα μπορούσαν όμως κάποιοι νεοεκλεγέντες βουλευτές ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, που είναι καθαροί από μνημόνια, να προβούν σε αντίστοιχες δηλώσεις, αν το πιστεύουν βέβαια, πετώντας τα παλαιά βάρη και να φύγουμε μπροστά, να γλυτώσουμε την κατάθλιψη τουλάχιστον.

 8. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 08/05/2012 17:31:17

  Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να δοκιμασθεί και να αποτύχει ο Τσίπρας, προκειμένου να πονέσουν πολύ όσοι ανεύθυνα τον στήριξαν και αυτόν και τους ομοίους του. Υπάρχει όμως χρονικό περιθώριο για πειράματα; Υπάρχουν πολίτες που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, αν τους κοπεί η σύνταξη ή το μεροκάματο ή το εισόδημα, έστω και για ένα μήνα.
  Προτείνω, ο Πρόεδρος Σαμαράς να συγκαλέσει άμεσα (τώρα) σύσκεψη με την συμμετοχή Καραμανλή, Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη, Βαρβιτσιώτη, των αντιπροέδρων, ακόμη και του... Αρχιεπισκόπου, (εξαιρουμένου μόνο του αναρχοφιλελεύθερου και ασόβαρου Μάνου), αλλά και σοβαρών πατριωτών επιχειρηματιών και πνευματικών προσωπικοτήτων, ανθρώπων που μετρά η γνώμη τους και μπορούν να συμβουλεύσουν ό,τι στην παρούσα περίσταση απαιτείται. Είναι ανεπίτρεπτο ο αστικός κόσμος να γελειοποιείται από ένα θρασύδειλο παλιόπαιδο. Στην σύσκεψη αυτή να τεθεί επί τάπητος το πολιτικό πρόβλημα της χώρα και να διαμορφωθεί μία πρόταση αναθεώρησης της οικονομικής πολιτικής, με κεντρικό άξονα την παροχή περιόδου χάριτος ως προς την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους. Η πατρίδα μας δικαιούται περίοδο χάριτος. Το αίτημα δεν είναι παράλογο ούτε ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Να συζητηθεί επίσης η ενιαία έκφραση της Δεξιάς στις επικείμενες εκλογές και να αναζητηθεί προσωπικότητα που θα ηγηθεί του Μετώπου Σωτηρίας. Προσοχή! Δεν υπάρχει περιθώριο για δημιουργία χαοτικών καταστάσεων. Η Τουρκία καιροφυλακτεί. Ποιο πρόσωπο όμως θα μπορέσει να εκφράσει αυτή την αναγκαία ενότητα του αστικού κόσμου στην παρούσα φάση; Κρίμα, που ο επιλήσμων και αχάριστος λαός μας δεν εκτίμησε την προσωπικότητα του προέδρου μας. Όνειδος θα αποτελέσει ιστορικά η στάση του. Μήπως όμως το ίδιο δεν έγινε και με άλλες προσωπικότητες (Αριστείδη, Κίμωνα κλπ) που και από την δεύτερη και τρίτη θέση της ιεραρχίας στήριξαν την πατρίδα όταν έπρεπε; Ιδού η ώρα να αποδειχθεί ποιοι αγαπούν την πατρίδα και ποιοι απλώς αγαπούν το υπερφίαλο εγώ τους.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Γιάννης Ν. 08/05/2012 23:07:39

   Ο Αρχιεπίσκοπος τι ρόλο θα έχει;

 9. tpe avatar
  tpe 08/05/2012 17:34:56

  Κλασσικό κόλπο λαϊκιστή. Αλλά τι λέω. Πότε τίμησαν λόγο ή υπογραφή οι αριστεροί για να το κάνουν τώρα;

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/05/2012 17:35:08

  Ο Τσίπρας δεν βρίσκεται σε κανένα αδιέξοδο .

  Του ζητείται να παραλάβει άνευ όρων την κατάσταση στην οποία φθάσαμε με επιλογές Παπανδρέου-Σαμαρά.

  Δεν είναι βλάκας, να φορτωθεί το "παλτό".
  Ούτε να μπει στο ξύλινο παλτό, για να διασώσει την καλοπέραση της ελίτ του δικομματισμού.

  Αντιθέτως, θέτει τα πράγματα όπως το εθνικό συμφέρον, ακριβώς στην ευρύτερη διάστασή του νοούμενο, επιτάσσει.

  Το Μνημόνιο ακυρώθηκε από την βούληση του Ελληνικού Λαού.

  Αυτοί που υπέγραψαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ να πάρουν πίσω τις επιστολές τους και να προσέχουν που βάζουν τις υπογραφές τους.

  Είναι ελεύθεροι να πουλήσουν το σπίτι του πατέρα τους.
  Όχι την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία ΜΑΣ.

  Ο Νταλάρα, σήμερα, γελιοποιεί την υποτακτικότητα του δικομματισμού, απορρίπτοντας ξεκάθαρα τη λιτότητα και εμμέσως πλην σαφώς το Μνημόνιο. Λέτε να είναι ψηφοφόρος του Τσίπρα;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 08/05/2012 17:39:33

   ορθογραφική διόρθωση=>...γελοιοποιεί...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 08/05/2012 17:52:11

   Θα παμε σε δευτερες εκλογες και αν ο Τσιπρας παρει πλειοψηφια ας εφαρμοσει το προγραμμα του.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Προφήτης 08/05/2012 17:55:13

   Για ποιά ακριβώς παραλαβή άνευ όρων της κατάστασης μιλάτε; Ο Τσίπρας μόλις πριν λίγες ημέρες δεν έλεγε ότι δεν θα επιστρέψει την εντολή και αφού σχηματίσει κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πάει στη βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης; Στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε πάμπολλες φορές δει ότι τα όσα κάνει μια κυβέρνηση δεν δεσμεύουν την άλλη που έρχεται. Ως νέος κυβερνήτης της χώρας μπορεί να έχει την έμπρακτη στήριξη της πλειονότητας του κοινοβουλίου άρα και την εμπιστοσύνη και την ελευθερία να κάνει πραγματικότητα τα όσα ρηξικέλευθα υποστηρίζει. Δεν καταδίκασε ο κόσμος τις πολιτικές των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Αφού αυτοί κατάλαβαν το λάθος τους αποδεχόμενοι το μήνυμα της κάλπης και του σοφού λαού προσφέρουν στήριξη. Τι χρειάζεται η επιπλέον επιστολή των ηττημένων αφού έτσι κι αλλιώς αποδοκιμάστηκαν; Ο νέος πρωταγωνιστής, αν δεν θέλει να κατηγορηθεί για διγλωσσία (προεκλογικά - μετεκλογικά) ας σταματήσει να παίζει αυτός τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τα οποία κατηγορεί τους άλλους και ας προχωρήσει άμεσα σε κυβέρνηση κα υλοποίηση του προγράμματος του.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ GreekInLux 08/05/2012 18:19:43

    Θέλει 120 τουλάχιστον ψήφους στη Βουλή. Στην ευνοικότερη περίπτωση, με απουσίες. Θετικές ψήφους.
    Έχουμε και λέμε: Έξω ΧΑ (21). ΚΚΕ αυτο-αποκλείστηκε (26).
    ΣΥΡΙΖΑ + ΔΗΜΑΡ + ΕΛΕ (?) = 52 + 19 + 33 = 104
    Μόνο με θετική ψήφο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (41) ή της ΝΔ (108) ή συνδυασμού των δύο, πόσων ανάλογα με τις ενδεχόμενες απουσίες, προκύπτει λύση.
    Με παρόντες όλους του βουλευτές χρειάζονται 151, δεν φθάνει ούτε κάν η θετική ψήφος όλου του ΠΑΣΟΚ (σύνολο ναί 145).

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Ο Θείος 08/05/2012 19:22:20

     εννοώ συμπεριλαμβανομένων των ψήφων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Προφήτης 08/05/2012 18:01:08

   Αγαπητέ Προφήτη ξέρεις πόσο εκτιμώ τις απόψεις σου.
   Αλλά οι χώρες (και μάλιστα όσες συμμετέχουν σε Ένωση) δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει ο "προπονητής" ν' αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο "παιχνιδιού".
   Δεσμεύονται. Αλλά μπορούν κάλλιστα να επαναδιαπραγματευθούν. Ο Νταλάρα τους δίνει "χαρτιά" στο χέρι.
   Πάντως, να επαναδιαπραγματευθούν έγραψα. Όχι να τζογάρουν και να μπλοφάρουν. Προς τα μέσα και προς τα έξω. Κάθονται μπροστά σε καθρέφτη, και οι ομοτράπεζοι βλέπουν τι χαρτιά έχουν στο χέρι.

   • ΔΕΚΑΠ (δυστυχως επτωχευσαμε και απο πολιτικους) avatar
    ΔΕΚΑΠ (δυστυχως επτωχευσαμε και απο πολιτικους) @ Ο Θείος 08/05/2012 18:25:36

    +1000000. Ο Τσιπρας ειναι ενας νεος ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ ακυρωσε τον αγωγο και οτι εκτισε ο Καραμανλης. Το ΄λεφτα υπαρχουν¨ το αντικατεστησε με αναρθρες αντιμνημονιακες κραυγες . Αλλα ο καιρος τρεχει..... Ημερες πληρωμων μισθων, συνταξεων , εξοφληση δανειων κλπ ερχονται. Μια ενδεχομενη σταση πληρωμων θα φερει σιγουρα αναρχια και Γουδι. Τερμα οι λαοπλανοι. Απο αυτους χορτασαμε.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Προφήτης 08/05/2012 18:02:13

   Το μόνο που του ζητείται, είναι να πράξει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.
   Η ΝΔ του δίνει σχεδόν λευκή επιταγή, υπό τον μοναδικό όρο, να μείνουμε με τα πρατόμενά του στην Ε.Ε.
   Και ο Τσίπρας, άρχισε τα "εντάξει ρε παιδιά μια πλακίτσα κάναμε κι εσείς το πήρατε στα σοβαρά".
   Και εάν ακόμα στείλουν ότι επιθυμεί ο Αλέξης, μετά δεν θα σηκώνει ούτε το τηλέφωνο όπως ο Καμμένος.
   Φίλοι Συριζαίοι, φίλοι Καμμένοι, μετά την ενθυλάκωση των ψήφων από τους επαναστάτες σας , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

  • Δ.Π (δυστυχως πτωχευσαμε) avatar
   Δ.Π (δυστυχως πτωχευσαμε) @ Προφήτης 08/05/2012 18:16:44

   Το Μνημόνιο ακυρώθηκε από την βούληση του Ελληνικού Λαού......
   1) Φιλε οι μνημονιακες και αντιμνημονιακες φωνες σε ψηφους ειναι περιπου 50-50. Φυσικα και αυτοι που λενε υπερ του μνημονιου δεν το υποστηριζουν αλλα βλεπουν οτι δεν υπαρχει αλλη λυση.
   2) Αν ο Σαμαρας ηθελε θα το τραβαγε , θα εριχνε την κυβερνηση και θα εβγαινε με 45%. Για να συμβιβαστει, παει να πει οτι δεν υπηρχε αλλη λυση πλεον.
   3) Ολοι εσεις με αυτα που γραφετε θα παρετε το ρισκο μιας πληρους χρεοκωπιας με σταση πληρωμων, χωρις φαρμακα συνταξεις κλπ.
   4) Εισαι ετοιμος για την δραχμη? Οι μσοι του Τσιπρα ειναι υπερ και οι μισοι κατα

   • Δ.Π (δυστυχως πτωχευσαμε avatar
    Δ.Π (δυστυχως πτωχευσαμε @ Δ.Π (δυστυχως πτωχευσαμε) 08/05/2012 18:34:18

    Αναφερομαι στον φιλο Προφητη

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Προφήτης 08/05/2012 18:51:59

   Πίσω από τις λέξεις.....
   κρύβεται ο Αλέξης..
   Αγαπημένο μου τραγουδάκι,απ'τα εφηβικά μου χρόνια.

  • factorx avatar
   factorx @ Προφήτης 08/05/2012 19:20:46

   Προφήτη, θέλει να κυβερνήσει ο Τσίπρας; Ο Σαμαράς μόλις του έδωσε ψήφο ανοχής. Δεν είναι "βλάκας να φορτωθεί το παλτό"; Ούτε κι εσύ προφανώς για να τον στηρίζεις. Οπότε κατ΄εσέ είμαστε βλάκες όλοι οι υπόλοιποι που στηρίζουμε μια άλλη προοπτική Προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο έχεις/έχει;

 11. anideos avatar
  anideos 08/05/2012 17:38:48

  O Tsipras τα χει κανει πανω του.
  Χτες τον ρωτησε ο Σαμαρας και ειπε οχι.
  Σημερα γιατι βαζει τη ΝΔ παλι στο παιχνιδι;
  Η αντιπολητευση και τα τσιτατα ειναι ευκολη Αλεξιε,
  δεν φτανουν ομως...

 12. tak avatar
  tak 08/05/2012 17:39:55

  «Η πορεία του σημερινού πολιτικού - κομματικού σχηματισμού, του «ΣΥΡΙΖΑ», πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει η έλλειψη σαφών πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων και προσανατολισμών και οι συνεχείς αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας του.
  Αυτό που αξίζει να επισημανθεί και να υπογραμμισθεί, είναι πως οι κατά καιρούς ηγέτες του, οι οποίοι ήταν σημαντικές, ολοκληρωμένες, αξιόλογες και συγκροτημένες προσωπικότητες, δεν κατάφεραν ούτε να παραμείνουν επί πολύ στην ηγεσία του κόμματος αλλά και ούτε να δώσουν σ’ αυτό συγκεκριμένη πολιτική υπόσταση, πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση και να το χαρτογραφήσουν στον πολιτικό χώρο.
  Κατά την άποψή μας, το κίνημα της ανανεωτικής αριστεράς ξεκίνησε ως δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς με σαφή προσανατολισμό στην ιδέα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας κατά αντιδιαστολή από τις ιδέες και επιλογές του υπαρκτού σοσιαλισμού.
  Κατά το μάλλον ή ήττον αυτό διατηρήθηκε με σκαμπανεβάσματα μέχρι την εποχή Αλαβάνου, για να εκτραπεί εντελώς από την αρχική σκέψη και φιλοσοφία των πρωτοπόρων του.
  Ο κ. Αλαβάνος έβγαλε τον «ΣΥΡΙΖΑ» από τη Βουλή και τον εγκατέλειψε στους δρόμους, εκεί που τον παρέλαβε ο κ. Τσίπρας να του αλλάξει όχι απλά τον προσανατολισμό αλλά κυριολεκτικά τα … φώτα, μεταβάλλοντάς τον από κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε πολιτικό μόρφωμα στο χώρο μεταξύ των αναρχοαυτόνομων και των αριστεριστών, με την πολιτική να σχεδιάζεται και να υλοποιείται στους δρόμους.
  Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, στα οποία είδαμε το ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει κατά μέρος την κοινοβουλευτική του υπόσταση, η οποία και σε κάθε περίπτωση καπελώνονταν από τις εξωπραγματικές θέσεις του κοινοβουλευτικού του –κατά τα άλλα- εκπροσώπου, του κ. Αλαβάνου και με σημαιοφόρο τον κ. Τσίπρα να αναποδογυρίζει την Αθήνα...»
  Σήμερα βλέπουμε τον κ. Τσίπρα, καβάλα σε ένα άσπρο ... καλάμι, να ζητά από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δηλώσεις μετανοίας!
  Και είναι μόνο η αρχή.

  • απογοητευμενος avatar
   απογοητευμενος @ tak 08/05/2012 18:43:04

   δεν ειναι αληθεια αυτο, υπαρχει μεγαλη κοντρα μεταξυ αναρχικων-συριζαιων, ο συριζα προσπαθει να κερδισει ψηφους και να προβληθει ως κινημα αγωνιστικο κατι που δεν ισχυει φυσικα...επικοινωνιακα λειτουργει ο συριζα οπως ολα τα κοινοβουλευτικα κομματα πλην του κκε...

 13. Tonia G. avatar
  Tonia G. 08/05/2012 17:40:47

  Αν δεν γίνει κάτι άμεσα στη Κεντροδεξιά, ο Τσίπρας θα είναι ο αυριανός κυρίαρχος και με το BONUS των 50 εδρών. Δεν το βλέπουν άραγε αυτοί που πρέπει;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Tonia G. 08/05/2012 17:50:27

   Aυτο θα γινει και αυτη θα ειναι η ωρα της κρισεως και γιαυτον.

 14. ierotheos avatar
  ierotheos 08/05/2012 17:46:41

  se lipame re elada pote tha valis mialo

 15. jk avatar
  jk 08/05/2012 17:56:07

  Δε νομίζω ότι είναι τόσο χαζός ώστε να δεχθεί να κυβερνήσει δέσμιος των διαθέσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Με αυτή τη λογική, ας κυβερνήσει κι ο Σαμαράς με το Βενιζέλο...

 16. Παναγιώτης_Κ avatar
  Παναγιώτης_Κ 08/05/2012 17:56:21

  Συμφωνώ με Juliet. Πρόεδρε , κάνε μια δήλωση! Ρίξε το μπαλάκι στον Τσίπρα να δούμε τι θα καταφέρει! Όταν ανεχόταν -αν όχι υπέθαλπτε- τα Δεκεμβριανά του '08 , μολότωφ, κουκουλοφόρους, Υπατίες κλπ. ήταν άνετος! Για να δούμε τώρα, αντέχει το βάρος της θέσης που του έδωσε-καλώς ή κακώς-ο Λαός;

 17. Φρικιό avatar
  Φρικιό 08/05/2012 18:10:19

  Κότεψε ο Αλέξης? Δεν το πιστεύω...

 18. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 08/05/2012 18:13:44

  Ρε για ηρεμειστε πια, εχετε πεσει θυματα της ακροαριστερης δημοσιοκαφριας ! Ποια κυβερνηση να κανει η ακροαριστερα συριζα ? με 17 τα εκατο ? Επειδη επεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βαλαμε την συριζα στο επικεντρο λες και κερδισε τις εκλογες ? Δ Ε Κ Α Ε Π Τ Α τα εκατο ρε εχει και σαν ψοφοδεεις λυγιζετε τις μεσες σας και ο τεν τεν τσιπρας παρελαυνει (δρομοκαιτιο) παριστανοντας τον θριαμβευτη των εκλογων και ζηταει να τον προσκυνησουν ολοι.... μιλαμε για σκηνες (για τους παληοτερους) ΜΠΑΜΠΗ στο Ζαππειο να ανακοινωνει τους υπουργους του πανω στο παγκακι...

  Για συνελθετε πια, ασιχτιρι ρε Αντωνη βγες και παρε μια θεση δυνατη μια φορα , δειξε τους διδυμους γεννητικους σου αδενες και γραψε τους εκει, πες του καραγκιοζακου αν του βγαινουν τα κουκια να κανει κυβερνηση (της πορδης) αλλοιως να μας αδειαζει την γωνια. Χαμογελακια , να σας στηριξουμε , κλπ κομμενα πια , βλεπω τον Ντινοπουλο να μιλα στην ΝΕΤ τωρα με ενας συριζιαρη κυριο (οχι τοσο φανατικο θα ελεγα..) και την υποτιθεμενη δημοσιοκαφρινα να του επιτιθεται απαιτωντας του να στηριξει η ΝΔ το αθλιο συριζαριο και να περνα ολα του τα νομοσχεδια αλλοιως δεν 'σεβεται λεει την εντολη του λαου' και ο ΑΡΓΥΡΗΣ αντι να την διαβολοστειλει και να της πει να μαζευτει υπενθυμιζντας της οτι δεν κερδισε τις εκλογες το συριζαριο αλλα πηρε μονο 17 τα εκατο ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ αυτος ελεγε αλλα αντι αλλων...

  Εχω σιχαθει πια ειλικρινα αυτη την παραταξη με μια πλαδαρη , ηττοπαθη και ενοχικη σταση που κρατα, αν δεν μπορει ο Αντωνης να παει πισω και να μπει αλλος να τα πει χυμα στον Ελληνικο λαο και να σταματησει τις γλυκες με την ακρα αριστερα που καμωνεται την δημοκρατικη στην πλατη γελοιων δημοσιογραφισκων )που ΟΛΟΙ προερχονται -τι συμπτωση ε ; - απο αυτην...

  Ξυπνατε εκει στην Συγγρου γιατι στις αλλες εκλογες η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα σας παρει και τα σλιπακια (σωβρακα δεν βλεπω να φορατε εκει πια) προτου κατεδαφισει το συριζαριο με τον δικο της τροπο...

  Η παραταξη επεσε ναι, αλλα υπαρχει ενας κοσμος πληγωμενος που δεν ψηφισε ενας αλλος που εδωσε αλλου ψηφο διαμαρτυριας (μεχρι κατι τζιμεροι κοντεψανε να μπουνε στο κοινοβουλιο καθως και το εκτρωμα μανου-βαλιανατου) και ειναι ετοιμο να επανασυνταχθει ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΔΕΞΙΑ.

  Εμπρος λοιπον , !

 19. stamoschios avatar
  stamoschios 08/05/2012 18:19:39

  Καμμία συζήτηση με τους εθνομηδενιστές, άθεους και απάτριδες άπλυτους θολοκουλτουριαρέους. Εθνικό Μέτωπο τώρα από όλες τις εθνικές δυνάμεις της χώρας κόντρα στην αριστερά. Εθνικό Συναγερμός τώρα. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Οι νεκροί του Μελιγαλά και των άλλων χώρων μαρτυρίου από τους εαμοβούλγαρους εκδοροσφαγείς μας κοιτούν από ψηλά, είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Αισχρόν το σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης (Δημοσθένης).

 20. thanas1s avatar
  thanas1s 08/05/2012 18:20:22

  Διαμαρτυρία ή όχι, στο 'μέτωπο' μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν υπάρχει δίλημμα.
  Και δεν είναι ο Τσίπρας μόνο από την πλευρά αντιμνημονίου, αν κόμμα 2 μηνών παίρνει 10% και η Ν.Δ. *** ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ*** παίρνει 19% αυτό

  ΦΩΝΑΖΕΙ
  ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ
  ΤΣΙΡΙΖΕΙ

  στην Ν.Δ. να παλέψει για τα εθνικά συμφέροντα. Με οποιοδήποτε κόστος.
  Αυτό θέλει ο λαός. Σοφός ή όχι.

 21. Φρικιό avatar
  Φρικιό 08/05/2012 18:25:27

  Το κακό που κάνουν οι λαικιστές σε αυτή την χώρα είναι απερίγραπτο. Τώρα όχι μόνο δεν μπορούμε με αυτά τα καμώματα να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, αλλά θα μας βάλουν και στην μπούκα ακόμα και για δίκαια αιτήματα.

 22. Kommenos avatar
  Kommenos 08/05/2012 18:37:39

  Το όλο σκηνικό και η χρησιμοποιούμενη φρασεολογία μας θυμίζουν το 1989 την εποχή που ακούγαμε τις εξυπνάδες του Φλωράκη, του Δραγασάκη, της Δαμανάκη και του Κουβέλη, που εμφανίζονταν ως κόμμα κυβέρνησης (συγκυβέρνησης με τη ΝΔ) υπό το σχήμα του Ζολώτα και ακούγαμε όλες τις αηδίες, τις μπαρούφες, τα ευφυολογήματα, τις κοτσάνες που γέμιζαν τα τηλεοπτικά κανάλια, με αποτέλεσμα ένα ..... κενό... και τίποτα άλλο.

  Τώρα ακούμε του κόσμου τις αηδίες, χάνουμε χρόνο και θα μείνουμε με καμια κυβέρνηση Προέδρου Αρείου Πάγου τη στιγμή που θα συζητιούνται θέματα Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πληρωμής ομολόγων, συμμετοχή στο Eurogroup, έκτακτες συνόδους Ε.Ε. ή και εκβιαστικές κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ.

 23. Kommenos avatar
  Kommenos 08/05/2012 18:54:34

  Έχετε υπόψη σας ότι σε μερικές μέρες θα μαζευτούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο για σύσκεψη;

  Θα πάει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής με τα ουρλιαχτά του και τους φασιστικούς χαιρετισμούς του. Είναι έτοιμη η ασφάλεια του Προέδρου να τον κάνει τόπι στο ξύλο σε κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και να τον τυλίξει σε κανένα χαλί, πετώντας τον έξω;

 24. Δ.Ε. avatar
  Δ.Ε. 08/05/2012 18:56:18

  ΠΩΣ μπλέξαμε έτσι... ! Ο Τσίπρας είναι μόνο για να κανονίζει καταλήψεις σε σχολεία (θυμάστε το 1990-1991 ; ) και εκδρομές . ΜΟΝΟ για πρόεδρος δεκαπενταμελούς κάνει...! Ξανά εκλογές και βλέπουμε ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. ...

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/05/2012 18:59:47

  Προφανώς υπάρχει ρήξη μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα και διακοπή κάθε πιθανότητας έμμεσης ανοχής (π.χ. με απουσία της ΝΔ από τη Βουλή, άν τυχόν σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας).
  ΝΔ (όπως και ΚΚΕ) είναι ήδη έξω από το κάδρο. Το μπαλάκι πρακτικά στο ΠΑΣΟΚ.
  «Ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και λαϊκισμό. Tόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τη χώρα στο χάος και την οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. «Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;» είπε.
  «Μου ζητά να βάλω υπογραφή στην διάλυση της Ελλάδας» είπε και τον καλεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει».

 26. Athena avatar
  Athena 08/05/2012 19:06:33

  Νομίζω ότι ο Τσίπρας μιλάει ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να νευριάζουμε εμείς επειδή έχουμε διαφορετική πολιτική αντίληψη. Αφού Σαμαράς, Βενιζέλος στηρίζουν Τσίπρα, τότε κι αυτός έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει δικές του κόκκινες γραμμές. Σαν πολιτική κίνηση, είναι πολύ σωστή και φαίνεται ότι δεν πιάνεται κορόϊδο από την παγίδα-ανοχή που προσφέρουν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα (γιατί μην γελιόμαστε, η στήριξη προς τον Τσίπρα από το Πασόκ είναι καθαρά παγίδα και όχι ενδιαφέρον να μείνει η χώρα σε ακυβερνησία). Εξάλλου, το ίδιο δεν έκανε ο Σαμαράς όταν ζητούσε ο ΓΑΠ στήριξη; Έθετε κόκκινες γραμμές και ήταν πολύ σεβαστό και έξυπνο.

  Η δική μου γνώμη είναι ότι κανένας πολιτικός δεν θέλει την συγκεκριμένη στιγμή να κυβερνήσει με αυτά τα ποσοστά και αυτές τις συνθήκες, γιατί πολύ γρήγορα θα πέσει ως κυβέρνηση (είτε είναι μνημονιακή είτε αντιμνημονιακή). Ο λαός δεν έδωσε δύναμη σε κανέναν, απλά ένα γερό χαστούκι που σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές.

  Η χώρα πρέπει να πάει σε νέες εκλογές, για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο καλύτερα και να δοθεί μια πιο ξεκάθαρη υπεροχή σε κάποιο από τα κόμματα (αν και νομίζω ότι κανένα κόμμα δεν θα πάρει αυτοδυναμία). Όσο κι αν νομίζουμε ότι η χώρα απειλείται με τις καθυστερήσεις, τελικά θα διαπιστώσουμε ότι θα είναι υπέρ μας οι ζυμώσεις και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν μέσα στον επόμενο μήνα. Στην Ευρώπη τα πράγματα αλλάζουν (ταξιδεύω στην Ευρώπη και βλέπω ότι αρχίζουν να βλέπουν ότι τα Μνημόνια δεν πιάνουν στην Ελλάδα) και σύντομα το κλίμα θα αρχίσει να γυρίζει ευνοϊκά προς την Ελλάδα, Σε έναν χρόνο από τώρα η πολιτική της Ευρώπης θα έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές, δεν θα υποστηρίζεται πλέον η πολιτική των Μνημονίων και θα αναζητηθούν πιο ευέλικτοι τρόποι για την επίλυση της κρίσης. Θυμηθείτε με.

  Για την Ελλάδα, αυτή η εξέλιξη θα είναι πολύ θετική και όποιο κόμμα βρεθεί στην εξουσία όταν θα γυρίσει το κλίμα στην Ευρώπη, θα λάβει όλα τα εύσημα από τον λαό ως σωτήρια κυβέρνηση που καταπολέμησε το Μνημόνιο. Έχει τεράστια σημασία η ΝΔ να βρεθεί σε αυτήν την ιστορική φάση στην κυβέρνηση και να θεωρηθεί το κόμμα που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση.


  Δεν ξέρω αν θα είναι τελικά το νικητήριο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά έτσι κι αλλιώς θα έχει πολλές ευκαιρίες για κυβέρνηση μέσα στους επόμενους μήνες, γιατί οι κυβερνητικοί σχηματισμοί θα ανεβοκατεβαίνουν λόγω πολιτικής αστάθειας (ιδίως μέσα στο φθινόπωρο).

 27. kwstas avatar
  kwstas 08/05/2012 19:08:53

  Tα ροζ καλάμια από εξίσου όμορφα καβαλιόνται. Ας τα βλέπουν οι νεοδημοκράτες που "μετακινήθηκαν", ως έπιπλα μάλλον, στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και οι φοβισμένοι τηλεκπρόσωποι που αρνούνται να πουν τη γνώμη τους ή μειλίχια προσπερνούν ότι μα#α*&α ακουστεί.

 28. Nικηφορος Φωκας avatar
  Nικηφορος Φωκας 08/05/2012 19:13:56

  Και κατι αλλο Αντωνη , ΑΠΑΙΤΗΣΕ εν οψη επερχομενων εκλογων ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ καθως ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ΑΚΡΙΒΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

  ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ.

  THE PARTY IS OVER.

 29. Φρικιό avatar
  Φρικιό 08/05/2012 19:23:56

  Πίσω από τις λέξεις κρύβετε ο Αλέξης...

 30. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/05/2012 19:24:18

  Νηφάλια εκτίμηση/αξιολόγηση, όπως κι εκείνη του Προφήτη παρακάτω. (Έστω κι αν ουδόλως ενθουσιαζόμαστε στην ιδέα να δούμε κυβέρνηση αριστεράς...)

 31. stefanow gragas avatar
  stefanow gragas 08/05/2012 19:34:14

  αγαπητοί φίλοι,,αφού σας ενόχλησε η αναφορά για τις υπογραφές για πείτε μας τι γνώμη έχετε σχετικά με τα 5 σημεία που ανέφερε σας άξονες ο Τσίπρας...που διαφωνείτε και γιατί......και αν πράγματι διαφωνείτε (που είναι λογικό λόγω διαφοράς πολιτικής φιλοσοφίας-κοσμοθεωρίας) πως θέλετε μετά να κυβερνήσει ο Τσίπρας με ανοχή του διαφωνούντα σε βάση ιδεολογική, αρχηγού σας ???λοιπόν τα κουκιά ειναι μετρημένα...ο Τσίπρας δεν άλλαξε ούτε κόμμα απο όσα έλεγε προεκλογικά και απο όσα έλεγε εδώ και μήνες...άλλοι αλλάζουν κατά το δοκούν και ανάλογα με τις καταστάσεις τις εκλογικές βλέποντας να έρχεται το αντίπαλο δέος...και επιτέλους δεχθείτε πλέον οτι η αγαπημένη μας αντιπαράθεση θα είναι πλέον η ΠΟΛΙΤΙΚΗ (με κεφαλαία)...μέχρι σήμερα ήταν οι (δήθεν) ΑΓΟΡΕΣ..απο σήμερα η πραγματική σύγκρουση 2 πολιτικών...αν είστε με τους τραπεζίτες, με τα λαμόγια που έκλεψαν τόσα χρόνια, αν θέλετε ληστρικούς εκλογικούς νόμους, αν υποστηρίζετε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και όσα μέτρα αυτές συνοδεύουν..εύχομαι να έχουμε ωραίο πολιτικό-πολιτισμένο διάλογο στο μέλλον..

 32. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 08/05/2012 19:48:02

  Τι είν' αυτά ρε; Σαν πολύ ψηλά δεν τον πήρες τον αμανέ ρε Τσίπρα; Ποιός είσαι σύ που θα σού στείλουμε και επιστολές υποταγής; Ο Σόιμπλε ; Ο Γιούνκερ; Το ΔΝΤ; Ούτε καν ξένος δεν είσαι...

 33. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 08/05/2012 21:11:17

  Για το τελευταιο μην παιρνεις ορκο...

 34. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 08/05/2012 21:15:28

  Μπράβο!

 35. atha avatar
  atha 08/05/2012 21:16:43

  Δυο πράγματα με ανατρίχιασαν μετά το απόλυτα σοφό αποτέλεσμα των εκλογών. Το "εγέρθητι" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το "μετανοήστε" του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Πιστεύω δε ότι τα δύο αυτά σημεία θα αναστήσουν και πάλι το δικομματισμό για την καταβαράθρωση του οποίου πανηγυρίζουν πολλοί (μεταξύ αυτών και εγώ)

 36. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 08/05/2012 21:22:22

  +10000000

 37. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 08/05/2012 21:28:26

  Αγαπητε κανεις δεν θελει μια ασχημη κατασταση οπως αυτη του παρελθοντος αλλα υπαρχουν και χειροτερα (πολιτικη τσιπρα) που ναι μεν σε μερικα πραγματα ολοι συμφωνουν απο Χρυση Αυγη μεχρι Ανταρσυα (πχ ακυρωση μνημονιου, κυνηγητο κλεφτων, κλπ) αφου ειναι ενα ευχολογιο που καλεστα θα μπορουσαμε να βαλουμε και το 'να πιασει ο καθενας μας το λοττο' να εξαλειφθει ο καρκινος, να πεθανουν ολα τα μικροβια κλπ ΑΛΛΑ δεν μας λεει πως γινεται αυτο.... διοτι απλα δεν γινεται αν δεν καταληξει η Ελλαδα εκτος Ευρωπης με δραχμη , κλειστα συνορα και οικονομικο μοντελο τυπου κομμουνιστικης Αλβανιας.... (δεν θα το αντεξουν ουτε τα συριζαρια αυτο..) ..

  Ειναι απλο φιλε μου η αριστερα στην Ελλαδα (σε αντιθεση με την αριστερα ολων των αλλων ευρωοαικων χωρων) ειναι ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και δεν εχει - ουτε ειχε ποτε προγραμμα εφαρμοσιμο σε Δημοκρατια.... εχει προγραμμα ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ,διοτι φανταζεσαι να κοινωνικοποιησει ο τσιπρας ολη την οικονομια να βγει απο την ευρωπαικη ζωνη, να φερει δραχμη να χρησιμοποιησει ετσιθελικα τις καταθεσεις των ελληνων ( βλεπε δηλωση Στρατουλη) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ?

  Αρα ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κυβερνησει, πρπει πρωτα να κανει προγραμμα εφαρμοσιμο σε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ να το 'περασει΄στους χαχολους οπαδους του που μεχρι τωρα τους ελεγε βλακειες για επιθεση στα 'χειμερινα ανακτορα' και καταληψη δικη χουντοΚΑΣΤΡΟ της εξουσιας..... ισως εβαζε μπερε και μιμοταν και τον Τσε, που ξερει κανεις, αβυσσος η ανθρωπινη ψυχη...

  Η χωρα χρειαζεται μια σοβαρη κυβερνηση δημοκρατικη απο νεα στελεχη τιμια να διαπραγματευτουν σκληροτατα το μνημονιο και δουλεψουν στο πεδιο της ελευθερης οικονομιας (ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) τυπου Σουηδιας, Δανιας κλπ και να εξοπλισει ΣΩΣΤΑ τον στρατο της για να διεκδικησει ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ (το πλουσιο σε ορυκτα και πετρελαια) ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ....

  Ολα τα αλλα ειναι κουβεντες θερινης νυκτος....

 38. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/05/2012 22:13:52

  Τό πράγμα μοῦ φαίνεται ἀπλό,ὁ Τσίπρας γνωρίζει ὃτι δέν πρόκειται νά κυβερνήσει τῶρα,ἐκλογές θά ξαναγίνουν,βλέπει τό ρεύμα,καί μαζεύει ψήφους.Τό 16,78% τόν Ἰούνιο θά γίνει 19% καί θά εἶναι πιό εὒκολα τά πράγματα...

 39. ιεραξ avatar
  ιεραξ 08/05/2012 22:25:40

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ
  ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ

 40. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 08/05/2012 23:25:17

  Τυφλωμένοι είστε όλοι.
  Του Έλληνα ο τράχηλος ως γνωστόν ζυγό δεν υπομένει.
  Ο Τσίπρας ευαγγελιζόμενος ΕΞΟΔΟ από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, πήρε 17%.
  Τώρα θα καλέσει το λαό να τον στηρίξει δυνατά για να διώξει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με κυβέρνηση ισχυρή.
  Φυσικά ο σοφός λαός θα του δώσει το ποσοστό που ζητά για να διώξει το ΔΝΤ, βάζοντάς τους όλους τους Τόμσεν σε ελικόπτερα.
  Εγώ επειδή βαρέθηκα τόσα χρόνια να πληρώνω φόρους, χαράτσια και έκτακτες εισφορές και να με βρίζουν από πάνω ως "κοπρόσκυλο" δεξιό προσκυνημένο των Βρυξελλών κλπ ΔΝΤ, περνώ στην απέναντι πλευρά και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ άλλο, ενώ ταυτόχρονα θα βρίζω και τον Τσίπρα που θα προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για τα κρατικά ταμεία ψάχνοντας να βρει τις καταθέσεις στις Τράπεζες, που θα έχουν στο μεταξύ πτωχεύσει....
  Αυτοδύναμος Τσίπρας είναι η λύση σας λέω....

 41. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 09/05/2012 00:46:22

  Ήταν που δεν υπήρχε κίνδυνος ακυβερνησίας σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

  • Φρικιό avatar
   Φρικιό @ Ανδρομέδα 09/05/2012 08:31:19

   Μην έχεις αγωνία η χώρα είναι στα στιβαρά μπράτσα του Αλέξη!

   • Ανδρομέδα avatar
    Ανδρομέδα @ Φρικιό 09/05/2012 12:46:40

    Πιστεύω οτι αν στις επόμενες εκλογές δεν έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να σχηματίσει ο Σαμαράς κυβέρνηση, δε θα αποφύγουμε την εθνική καταστροφή.

 42. Το παιδί της πλατείας avatar
  Το παιδί της πλατείας 09/05/2012 02:17:28

  Πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα εδώ και τώρα και ας ειναι ο χειρότερος
  Ας του δώσουν ψήφο ανοχής για να δούμε τι θα κάνει ....περιμένω να την κάνει την μαγκιά και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς και η ΔΗΜ.ΑΡ...
  Να δούμε φίλε Αλέξη πως θα κυβερνήσει και με τι σχέδιο?
  Εγώ μαζί σου στο καλό το ΔΝΤ στο καλό και η Ε.Ε
  Πώς θα επιβιώσουμε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.