#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας στον δρόμο του ΓΑΠ 

 

Ένας Σκοτσέζος συγγραφέας είχε γράψει κάποτε: «H πολιτική είναι το μοναδικό επάγγελμα για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση».

Προφανώς ο δύσμοιρος θα είχε γνωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, τον νεαρό εκείνο μαθητή που έκανε συνεχώς κοπάνες από το σχολείο και ως εκ τούτου απέφυγε να πάρει μια σωστή εκπαίδευση και μια ακόμη πιο σωστή ανατροφή.

Το καλύτερο που είχε να κάνει επομένως ήταν να γίνει πολιτικός, και μάλιστα αρχηγός κόμματος άκαπνος από σκληρές μάχες και δυνατές προεκλογικές εκστρατείες. Εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει δώσει ούτε μια μάχη για να εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, είναι και ανεπάγγελτος. Αλλά αυτά δεν είναι κακά στην πολιτική. Άλλωστε από «άκαπνους» χαραμοφάηδες που έγιναν πολιτικοί, έχουμε χορτάσει.

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι έχει παντελή έλλειψη κοινωνικής και πολιτικής ανατροφής και παιδείας. Και το στιλ αυτό το διδάσκει και στους βουλευτές του. Αυτό που έκανε άλλωστε χθες είναι χαρακτηριστικό. Πριν καν τελειώσει η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο βγήκε και χαρακτήρισε αξιοθρήνητο τον κ. Σαμαρά κι ότι παρακαλάει να τον λυπηθεί η Μέρκελ. Είναι ένα από τα πολλά άθλια σχόλια που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας τα οποία ξεφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάποτε είχαν πει τον Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής» και παρ’ ολίγο να πέσουν τα τείχη της Βουλής. Ακόμη συζητάμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις του Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου ή του Καραμανλή με τον Σημίτη.

Όμως, τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο. Ακόμη και για τον… προαιώνιο εχθρό του ο Ανδρέας έτρεφε μια εκτίμηση, έναν σεβασμό, έστω κι αν για το θεαθήναι έλεγε βαριές κουβέντες.

Στην περίπτωση του Τσίπρα και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια κουκουέδικη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους πάντες με άθλιο τρόπο, επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς αλλά ποτέ δεν κοιτάζεται στον καθρέπτη. Και τι δεν έχουμε ακούσει τόσους μήνες για τον Σαμαρά, για υπουργούς και για στελέχη της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στα όρια της αθλιότητας. Είναι απίστευτο να χαρακτηρίζεις ... αξιοθρήνητο έναν πρωθυπουργό που κάνει διαπραγματεύσεις.

Ο χειρότερος πρωθυπουργός να ήταν, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας δε μιλάς με τέτοιο τρόπο. Είναι αξίωμα στους σοβαρούς χώρους να παραμερίζεις τις διαφορές και να αντιπαρατίθεσαι με επιχειρήματα. Όταν δεν έχεις τότε χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως αξιοθρήνητος ή γελοίοι, όπως χαρακτήρισε τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κ. Τσίπρας πριν από δύο εβδομάδες.

Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάνεις κριτική πριν καν βγουν από τη συνάντηση οι Μέρκελ και Σαμαράς. Δηλαδή είναι τόσο ανόητος ο κ. Τσίπρας; Αν δηλαδή η Γερμανίδα έλεγε ότι θα διαγραφεί όλο το χρέος της Ελλάδας, τότε που θα είχε να κρυφτεί ο Τσίπρας;

Άραγε, δεν καταλαβαίνει ότι κάνει κακό στη χώρα του; Το ίδιο κακό δεν έκαναν ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν χαρακτήριζε την Ελλάδα Τιτανικό ή ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου όταν στο εξωτερικό μιλούσε για μια διεφθαρμένη χώρα; Πρόκειται για εγκληματικά λάθη σε βάρος της πατρίδας.

Είναι, όμως, μια λογική που πηγάζει ακριβώς από το προσωπικό έλλειμμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και δείχνει πόσο επικίνδυνος θα είναι αν επιλεγεί να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Κι ένας τέτοιος χαρακτήρας δεν αλλάζει διότι είναι ελλειπτικός ως προς την παιδεία του και την ανατροφή του.

Ίσως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ξανακοιτάξει τα άπαντα του Λένιν ο οποίος είχε πει: «Είναι παλιά αλήθεια ότι, στην πολιτική, συχνά πρέπει να διδαχθείς απ’ τον εχθρό».

Ας κάνει μια προσπάθεια ο κ. Τσίπρας να μάθει κάποια πράγματα. Ας εγκαταλείψει την τακτική του πεζοδρομίου, ας βγάλει από πάνω του την… οσμή των Εξαρχείων που αναμειγνύεται ασφαλώς και με τον αστικό τρόπο ζωής που πέρασε ο κ. Τσίπρας. Κι ας διώξει τους κακούς συμβούλους που έχει και οι οποίοι είναι ό,τι χειρότερο είχε το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί τον συμβουλεύουν να φέρεται με τον τρόπο αυτό. Καιρός είναι να αλλάξει ρότα.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νικος π. avatar
  νικος π. 23/11/2013 07:25:54

  ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ .

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 23/11/2013 07:26:17

  1)Πολύ σωστό ότι δεν πρέπει κάποιος να διαβάλει την πατρίδα του όπως έκανε ο ΓΑΠ και η παρέα του μιλώντας για διεφθαρμένη χώρα, τιτανικούς κτλ.
  Ο Τσίπρας έχει κάνει κάποια φάουλ στο θέμα αλλά δεν έχει φτάσει τον ΓΑΠ και τον Πάγκαλο και τους λοιπούς του αξιοθρήνητου πασοκ...Δεν έχει επιτεθεί ευθέως κατά της χώρας απο αυτοί.


  1) Από την άλλη δεν υπάρχει λόγος για υπερβολική αβρότητα στην πολιτική αντιπαράθεση.
  Προσωπικά, δεν μου αρέσει να έχουν σκληρή αντιπαράθεση στην βουλή και εκτός να είναι: "Αλέξη μου, Αντώνη μου".

  Υπάρχει κάτι το θηλυπρεπές και το ανατολίτικο στην υπερβολική ευγένεια. Δεν γίνεται να έχεις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από κάποιον και όμως να τον εκτιμάς βαθύτατα. Κάποιου από τους δύο οι απόψεις θα είναι λάθος και αυτό δεν είναι λόγος για να τον εκτιμάς. Πως να εκτιμάς πχ κάποιον που θεωρεί τον Μάο ή τον Στάλιν πρότυπα ηγέτη;

 3. δημης avatar
  δημης 23/11/2013 09:30:58

  Μα ....το είπαμε :
  ΣΥΡΙΖΑ ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ " ΜΑΣ" ....

 4. Eva avatar
  Eva 23/11/2013 09:48:37

  Τον ακολουθούν οι βολεμένοι για να μη χάσουν τα προνόμια τους (ανεξάρτητα απο το αν το πιστεύουν)
  και οι αφελείς για να βολευτούν (επανάληψη δεκαετίας 80).

  • Βιολόγος avatar
   Βιολόγος @ Eva 24/11/2013 23:25:02

   Στις τελευταίες εκλογές ο ΑΤ πήρε το 40% των ιδιωτικών υπαλλήλων!

 5. Eva avatar
  Eva 23/11/2013 09:53:21

  Ξεβρακ*στε τους τώρα.
  Ο λαός την απάτη τη μυρίζεται.
  Βοηθήστε τον και να τη δεί.

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/11/2013 10:18:04

  Δυστυχώς η ρήση του Σκωτσέζου συγγραφέα είναι ο χρυσός κανόνας για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες πολιτικούς πλην των νωρίς παραιτηθέντων ή καρατομηθέντων παντί τρόπω.
  Ο ΓΑΠ οταν μιλάει για την Ελλάδα δεν μιλάει για την πατρίδα του αλλά για μια απο τις πολλές αποκίες της πατρίδας του, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην επιστολή του αδλφού του που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004 του περιοδικού Νέμεσις και αποσύρθηκε εσπευσμένα απο τα περίπτερα... " Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
  Επομένως δεν είναι δυνατό να γίνει σύγκριση του Τσίπρα απο την Αρτα με τον ΓΑΠ απο την Μινεσότα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/11/2013 13:04:38

   Και όταν δηλώνει αριστερός και άθεος δημόσια, πως είναι Έλληνας στην ψυχή; Στο αίμα; Τι να το κάνω; Ο Εφιάλτης δεν είχε αίμα ελληνικό δηλαδή; Έχει δημοσίως αποδοκιμάσει οτιδήποτε αντεθνικό εκφράζουν κατα καιρούς οι συνιστώσες του μήπως; Οι λάθρο είναι η έγνοια του. Το κακό είναι πως ο ΓΑΠ ήταν ένας καθοδηγούμενος από την πέρα του ατλαντικού και ο Τσίπρας εξελίσσεται ραγδαία σε όμοιό του με τις επισκέψεις και τις επαφές με το λόμπι...

   • Πρώην ψηφοφόρος ΝΔ avatar
    Πρώην ψηφοφόρος ΝΔ @ Γεώργιος Τ. 23/11/2013 13:46:24

    Kαι ο Καζαντζάκης ήταν αθεος και αφορίστηκε απο την εκλησία αλλα ουσιασικά πήρε το Νόμπελ.
    Οι περισσότεροι Ελληνες αρχαίοι και σημερινοί μεγάλοι επιστήμονες είναι άθεοι και το δηλώνουν δημόσια (πχ. Δημ. Νανόπουλος που δηλώνει και Δεξιός). Οι μισοί ή και περισσότεροι Ευρωπαίοι στους οποίους θέλουμε να ανήκουμε πάση θυσία και το πληρώνουμε τόσο ακριβά, δηλώνουν δημόσια άθεοι.
    Ο Εφιάλτης ήταν Ελληνας στο αίμα γι αυτό τον αποκαλούμε προδότη. Αλλοιώς θα ήταν ένας ακόμα απο τα εκατομμύρια εχθρούς που έχου αντιμετωπίσει στην 10χιλιετή Ιστορία μας. Και η χούντα δήλωνε Δεξιά, αλλά παραλίγο να μας εξαφανίσει τελείως αν δεν ερχόταν ο Καραμανλής. Ο Τσίπρας δεν θα κριθεί απ το τι ονειρεύται ουτε απ το αν φοράει γραβάτα. Αρχη ανδρα δείκνυσι.
    Απο την πολιτική του πράξη θα κριθεί όταν και όποτε έρθει η σειρά του.

    • τάσος avatar
     τάσος @ Πρώην ψηφοφόρος ΝΔ 23/11/2013 23:55:59

     δεν αφορίστηκε ο καζαντζάκης ρε παίκτη, ούτε άθεος ήταν, ούτε νόμπελ ήταν να πάρει.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ τάσος 24/11/2013 19:54:26

      Τον γνώριζες προσωπικά?

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Γεώργιος Τ. 23/11/2013 17:37:16

    Ο αφορισμός σας ότι άθεοι και αριστεροί δεν μπορούν να είναι Έλληνες στην ψυχή, σαν να κατείχατε το απόλυτο και ακριβέστατα βαθμονομημένο ελληνοψυχόμετρο, είναι παράλογος.

 7. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 23/11/2013 11:11:19

  Συμφωνῶ μὲ τὸ ἄρθρο μέχρι κεραίας. Μὲ πηγαίνει ὅμως 32 ἔτη πίσω, ὅταν ὁ Ἀνδρέας ἔπλεε πλησίστιος πρὸς τὴν ἐξουσία καὶ συμπεριφερόταν ὅπως ὁ Τσίπρας σήμερα. Καὶ τότε σοβαρὲς ἐφημερίδες μὲ ἐμπεριστατωμένη ἀρθρογραφία ἀπεδείκνυαν τὸ ἀλλοπρόσαλλον τοῦ χαρακτῆρος καὶ τῆς ἐν γένει προσωπικότητός του. Παρ' ὅλα αὐτά, ὁ Νεοέλληνας, τυφλωμένος, τὸν στήριξε. Δὲν θέλω νὰ γίνω ἄγγελος κακῶν ἐπῶν, ἀλλὰ πολὺ φοβᾶμαι μιὰ ἐπανάληψη τοῦ ἔργου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νίκος Δραγασιώτης 23/11/2013 13:06:45

   Τα έχουμε ξαναπεί. Ο ΑΠ είχε δυνατότητες για δάνεια για να δώσει χρήμα και να αγοράζει ψήφους. Ο Τσίπρας όχι και το ξέρουν και οι πέτρες. Το σχόλιο Γλέζου για το που θα βρεθούν χρήματα για όσα υπόσχεται ο Τσίπρας δε σου λέει τίποτα; Ούτε οι δικοί του δεν πιστεύουν όσα λέει. Από καθαρή κόντρα στην κακιά δεξιά του Σαμαρά στηρίζουν τον Τσίπρα.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2013 15:47:36

  Άν σχολιάσω ότι όλα τά σχόλια πού προηγήθηκαν καί αυτά πού θά ακολουθήσουν είναι αξιοθρήνητα, θά μέ θεωρούσατε σοβαρό ή έστω ανεκτό σχολιαστή;

  Θέλετε νά σάς κυβερνήσει ο Σύριζα καί ο «σοβαροφανής» Alexis;
  Κανένα πρόβλημα. Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ στίς επόμενες εκλογές.
  Τί μπαίνετε μερικοί-μερικοί σέ ένα μπλόκ φιλοσαμαρικό, απειλείτε, χτυπιέστε καί τά βλέπετε όλα μαύρα καί άραχλα;
  Άλλο η κριτική καί σκληρή μάλιστα γιά κυβερνητικές αποφάσεις, εκτροπές καί αστοχίες καί άλλο η λαϊκίστικη κομματική προπαγάνδα τού χειρίστου είδους γιά τό αντίπαλο κόμμα.

  Ακόμα καί ο Τσίπρας νά διάβαζε πολλούς από εσάς μέ τό εξωφρενικό σας γλείψιμο καί τήν απουσία σκέψης, περίσκεψη θά τόν έπιανε.
  Πολιτικάντης μπορεί νά είναι. Τρία δράμια μυαλό όμως σίγουρα κουβαλάει. Τέτοιου είδους σαλά πρόβατα ούτε ένας σαλός τσομπάνης μπορεί νά βοσκήσει.

  Μήν κόβεις Φάκτορα μερικούς ακραίους σχολιασμούς γιά νά εμπεδώσουν μερικοί σέ πιά κατάντια έχει εκπέσει η κοινή λογική.

 9. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 23/11/2013 22:06:41

  Σιγα σιγα αποκαλυπτονται στον Συριζα...
  Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο βουλευτής της Β'Αθήνας, Π. Τατσόπουλος προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει άμεσα στην εξουσία και θα προχωρήσει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης.

  • Μιχάλης avatar
   Μιχάλης @ Ταξιδιωτης 23/11/2013 23:19:34

   Δηλαδή εσύ τι περιμένεις να πει; Ότι θα συνεργαστεί με δεξιό κόμμα, πχ τη ΝΔ;

   Βρε αν η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα να συγκυβερνά με ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ γιατί να το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι και πιο κοντα τα χνωτα τους; Με τα μέχρι τώρα νούμερα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν είναι στην επόμενη βουλή, θα είναι πολύφερνες νύφες, κι από τα φουστάνια τους θα κρέμεται ο νικητής των εκλογών για να στησει κυβέρνηση. Αν αυτό αποφασισει ο λαός εσυ δεν μπορείς να το κρίνεις και να το κατακρίνεις.

   Στην τελική ανάλυση, το να ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαρτιά του πριν τις εκλογές καλο στη δημοκρατία κάνει. Ο Σαμαράς έλεγε παραμύθια για εξεταστικές και τώρα βγαίνει ρομαντικά ραντεβού μόνος με το Βενιζέλο (αφού ο ΚΟυβέλης έφυγε). Αν ο λαός εξακολουθεί να πιστεύει ότι όλοι είναι μια απο τα ίδια, δηλαδή το ίδιο καλοί ή το ίδιο χάλια, θα τους μοιράσει από λίγες ψήφους στον καθένα ώστε να μην τσακώνονται :-) και θα τους δώσει εντολή να τα βρούνε και να στησουνε κυβέρνηση. Αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς.

   • Ταξιδιωτης avatar
    Ταξιδιωτης @ Μιχάλης 24/11/2013 11:57:17

    Eγω δεν περιμενα τιποτα αλλο,οι ψηφοφοροι του Συριζα ειχανε αλλες προσδοκιες προσπαθωντας να καταρριψουν το επιχειρημα οτι ο Συριζα δεν ειναι ενα νεο πασοκ.Ημουνα σιγουρος οτι αργα η γρηγορα ο Συριζα θα προσεγγιζει το Παπανδρεικο πασοκ αλλα και θα αντιγραψει την αντιπολιτευτικη τακτικη του Παπανδρεικου πασοκ.Εαν γινει κυβερνηση ο Συριζα περιμενε να δεις τις αντιδρασεις του κοσμου και μετα ελα να τα πεις αυτα.
    Ο Συριζα κινειται προς το τα δεξιοτερα του.
    Κανενα προβλημα.Αλλα η εικονα που προσπαθουσε αρχικως να περασει στον κοσμο ο συριζα και αρκετοι ψηφοφορι του ηταν διαφορερικη απο αυτο που βλεπουμε τωρα.    Ειναι κοντα τα χνωτα τους,δεν ητανε θεωρητικα..Κατηγορουσαν το πασοκ που εφερε το ΔΝΤ αλλα και την νδ που συνεργαζεται με το πασοκ ενω το επαιζε αντιμνημονιακη οπως ελεγαν και τωρα μιλανε για συνεργασια μαζι τους η καλουν ανταρτες του πασοκ στο Συριζα


    Και ποιος σου ειπε εσενα οτι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ψηφοφοροι επιθυμουν συνεργασια με το πασοκ;

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 24/11/2013 10:49:41

  «Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους φιλόδοξους ακόμα και με τους ανόητους. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ ν’ αντέξει, τον “εκ των έσω” προδότη.

  Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο επικίνδυνος επειδή, είναι αναγνωρίσιμος και κρατάει τη σημαία του ανοιχτή. Ο “εκ των έσω” προδότης όμως, είναι τρομερός επειδή, κινείται εντός των πυλών ελεύθερος και ο χθόνιος ψίθυρός του, σαν θρόϊσμα των φύλλων, απλώνεται στους δρόμους της πόλης και στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.

  Ο “εκ των έσω” προδότης δεν εμφανίζεται ως προδότης. Μιλάει με τα θύματά του σε τόνους οικείους. Είναι μασκαρεμένος και “φοράει” το πρόσωπο και τα επιχειρήματα των θυμάτων του. Τους απευθύνει υποκριτικές εκκλήσεις γιά την απαλλαγή από την ανηθικότητα η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων.

  Ο “εκ των έσω” προδότης σαπίζει τη Ψυχή του Έθνους. Μολύνει το Πολιτικό Σώμα, έτσι ώστε αυτό να μη μπορεί πλέον ν’ αντισταθεί. Άγνωστος μέσα στη νύχτα, δόλια και μυστικά, υπονομεύει και αποδομεί τους Πυλώνες του Έθνους. Ένας δολοφόνος είναι λιγότερο επίφοβος. Ο “εκ των έσω” εχθρός είναι πανούκλα.

  ~Μάρκος Τύλλιος Κικέρων: Ρωμαίος ρήτορας, πολιτικός, ιστορικός (106-43 π.Χ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.