#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας πιάστηκε με το τυρί στην φάκαΣτις εκλογές της Κυριακής ο πολίτης που δεινοπάθησε από το ΠΑΣΟΚ των μέτρων- που έμεινε αποκλειστικά σ’ αυτά χωρίς μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές- πήγε στην κάλπη για να τιμωρήσει. Να ξεθυμάνει και κατά της ΝΔ, αδιαφορώντας για το αν η συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε ως μονόδρομος για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Και τα δύο κόμματα βρέθηκαν έτσι στη γωνία να δέχονται την οργή των ψηφοφόρων.

Την ίδια στιγμή άρχισε η επενδυτική πολιτική ρητορική στον δικαιολογημένο θυμό της κοινωνίας από νεότευκτα κόμματα προκειμένου να εισπράξουν τη διαμαρτυρία και το πέτυχαν.  Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν περιορίστηκε στο θυμικό για να γίνει θελκτικός στο εκλογικό σώμα. Είδε το πολιτικό κενό και στράφηκε προς αυτό, ζητώντας ψήφο διακυβέρνησης με αιχμή του δόρατος την κατάργηση του μνημονίου, τονίζοντας καθησυχαστικά ότι είναι σταθερά προσανατολισμένος στην παραμονή μας στην ευρωζώνη.

Για μια αριστερή διακυβέρνηση μιλούσε συνεχώς ο κ. Τσίπρας, βάζοντας το τυρί στο ΚΚΕ για να πιαστεί στη φάκα και εν μέρει τα κατάφερε. Όχι γιατί τσίμπησε το ΚΚΕ, αλλά γιατί με την δεδομένη άρνηση του επιχείρησε να περάσει στον κόσμο ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Εξ ου και το "αν όχι τώρα, τότε πότε".

Στην πολιτική όμως τα τεχνάσματα είναι επικίνδυνα και το τυρί μπορεί να έχει πίσω τη φάκα που θα πιαστείς ο ίδιος, ιδιαίτερα όταν μιλάς για διακυβέρνηση την οποία στην ουσία δεν τη θέλεις. Και να που στις εκλογές αυτό συνέβη, με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και το σύνθημα "αν όχι τώρα, τότε πότε" να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ!  Τώρα που έχουμε ακυβερνησία, τώρα ο κ. Τσίπρας καλείται να απαντήσει αν θέλει να κυβερνήσει, αν μπορεί να υλοποιήσει όσα προεκλογικά υπόσχονταν. Τα αποκαλυπτήρια τώρα αρχίζουν και η μάσκα πέφτει. Με το δικό του προεκλογικό τυρί πιάστηκε μετεκλογικά στη φάκα.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/05/2012 15:34:45

  Άλλοι πιάστηκαν ήδη, είχαν πάρει πολλή φόρα. Ο Τσίπρας δεν πιάστηκε ακόμη, αλλά είναι ο επόμενος. Έχει κι αυτός πολλή φόρα, δεν βλέπω να γλυτώνει, κάποιον μου θυμίζει...

  • drider avatar
   drider @ Ο Θείος 08/05/2012 15:54:14

   Πού το είδες να αρνείται; Ορίστε και οι πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε για σχηματισμό συγκυβέρνησης

   1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.
   2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
   3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
   4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
   5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

   Πηγή: h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231194880

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ drider 08/05/2012 16:18:55

    Το 1 που το είπε πιο καθαρά από ό,τι λες δλδ "Ακύρωση του μνημονίου" και το 5, μας βγάζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πείτε το καθαρά.
    Αναλάβατε τις ευθύνες σας.

   • yianna avatar
    yianna @ drider 08/05/2012 16:21:04

    Σωστοί οι συγκεκριμένοι άξονες αλλά οι επιστολές Βενιζέλου και Σαμαρά πιστεύεις ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση? Που στοχεύουν? Μπορείς να μας εξηγήσεις?

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ yianna 08/05/2012 16:40:41

     Στοχεύουν στην ...διαφυγή προς τις κάλπες του ζεστού Ιουνίου.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ drider 08/05/2012 16:29:49

    Ωπααα.... παιδια, αυτο το τελευταιο το (5) με την επιτροπη λογιστικου ελεγχου που θα προσδιορισει το χρεος της Ελλαδα στα ''πραγματικα'' του ορια (δλδ πολυ λιγοτερο) για να γλυτωσουμε απ' το επαχθες... ειναι του Πανου Καμμενου. Ολα κι ολα μην αντιγραφετε στις εξετασεις γιατι θα σας παρω τα γραπτα...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ drider 08/05/2012 16:31:39

    1. H ακύρωση των μέτρων του μνημονίου, των περικoπών μισθών - συντάξεων, των νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, είναι φυσικά αναγκαία. Αλλά δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και είναι ανέφικτη σε μία μόνον χώρα. Δεν βλέπω καμμια απολύτως διάθεση συντονισμού με άλλες πληττόμενες χώρες και τις πολιτικές δυνάμεις του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφόρητα Ελληνοκεντρικός, μου θυμίζει τον τρόπο που διαχειρίσθηκε η ΝΔ την κρίση μέσα στο ΕΛΚ.
    Λείπουν εντελώς μέτρα προστασίας του "μη εξασφαλισμένου" τμήματος των εργαζομένων. Π.χ. τι θα γίνει με τα εκατομμύρια "μπλοκάκια"; Πάντοτε έλειπε αυτό !!
    2. Ευπρόσδεκτες οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Άν μιλάμε για την παρούσα βουλή, συνταγματικές αλλαγές αποκλείονται, οι λοιπές προυποθέτουν επιμέρους συμπράξεις. Με ποιούς;
    3. Τραπεζικό σύστημα: Άν εννοεί την πρόταση Βαρουφάκη - Münchau (απευθείας Ευρωπαική επανακεφαλαιοποίηση από EFSF, χωρίς εθνικό δημόσιο δανεισμό, με έλεγχο των ΔΣ από το "ευρύ" Ευρωπαικό δημόσιο), συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν φαίνεται όμως να εννοεί αυτό. Άς το διευκρινήσουν.
    4. To "επαχθές" είναι ασαφές νομικίστικο τέχνασμα, χωρίς καμμιά βάση συζήτησης. Υπάρχει θέμα αμυντικών δαπανών, αλλά αυτό είναι Ευρωπαικό πολιτικό ζήτημα, βλέπε επανειλημμένες αγορεύσεις Κον Μπεντίτ στο Ευρωκοινοβούλιο.
    5. Με την αναδιάρθρωση του κράτους και της παραγωγικής δομής τι θα γίνει; Όλα εντάξει ήταν πριν το μνημόνιο; Δεν ακούω τίποτε, και είναι το βασικό.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ drider 08/05/2012 16:35:19

    Αγαπητέ drider, δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω.
    Οι 5 άξονες μου φαίνονται "στρίβειν δια του αρραβώνος".
    Δεν θέλουν διακυβέρνηση διότι δεν μπορούν. Εκλογές πάλι θέλουν. Βλέπουν και αυτοί το "τυρί"...

    • drider avatar
     drider @ Ο Θείος 08/05/2012 17:28:58

     Με κάποιες από τις απόψεις σου συμφωνώ, με κάποιες διαφωνώ.

     Είναι σημαντικό ότι αυτά τα θέματα αρχίζουν επιτέλους να συζητούνται ανοικτά στην χώρα μας. Νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσεις στο ότι ο δημόσιος διάλογος μέχρις στιγμής ήταν αντιπαραγωγικός, εγκλωβισμένος σε ερωτήματα διλημματικού χαρακτήρα και εκβιασμούς.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ drider 08/05/2012 17:36:46

      Συμφωνώ απολύτως για το τελευταίο.
      Βλέπω όμως ότι ο ανεπαρκής προγραμματικός λόγος "πλακάτ" - τηλεοπτικού τύπου, συνεχίζεται. Δεν βγαίνει τίποτε έτσι.
      Και χαίρομαι για την συμφωνία/διαφωνία στα επιμέρους. Έτσι προχωρά κανείς παρακάτω !!!

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/05/2012 15:36:29

  Ή θα αρνηθεί να κυβερνήσει, αποκαλύπτοντας αυτό που είναι ο Σύριζα, ένα κόμμα διαμαρτυρίας και δάτς όλ, ή θα το παίξει μάγκας και θα το αποπειραθεί, οπότε και θα ξεγυμνωθεί εντός του πρώτου τέρμινου.
  Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
  Αμ έπος αμ έργον...
  κλπ κλπ

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Strange Attractor 08/05/2012 15:41:47

   Αν δεν κυβερνήσει και η "φιλολογική Αριστερά", η μεταπολίτευση δεν θα πεθάνει ποτέ, αλλά θα παραμείνει στο "φαντασιακό" ως η χαμένη ευκαιρία - χαμένος παράδεισος κλπ κλπ. Τώρα που γυρίζει λοιπόν, να κατεβεί στην πίστα και αυτή η "συνιστώσα" της κοινωνίας. Όπως έχει πει ο μπενάκος, πρέπει να ξαναγνωριστούμε. Όλοι. (και όταν λέμε κλπ κλπ)

  • Ανδρομέδα avatar
   Ανδρομέδα @ Strange Attractor 08/05/2012 16:50:42

   Ας αναλογισθούμε τι σημαίνουν αυτά. Για να αντιληφθούμε οτι ένα κόμμα είναι ξεβράκωτο πρέπει να το αναγκάσουμε να κυβερνήσει!!! Αυτά είναι αδιανόητα. Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα και αυτές που βρίσκονται στην κρίση, δεν επιδίωξε να κυβερνήσει ένα κόμμα μόνο και μόνο για να "ησυχάσει" από το λαϊκισμό, τη μόνιμη αντιπολιτευτική ρητορική (ακόμα και όταν έχει στα χέρια του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης) και το προφανές ψέμα (καταγγελία δανείων αλλά μέσα στο ευρώ). Αυτούς τους ξεφορτώνονται οι πολίτες στην κάλπη. Έχουμε καταλάβει που φτάσαμε; Στο σημείο να λέμε "για να δούμε αν μπορεί να κυβερνήσει;". Τώρα θα το δούμε; Και στην κάλπη τι είδατε ρε Έλληνες; Ακόμα ρωτάνε οι δημοσιογράφοι το ΣΥΡΙΖΑ αν σημαίνει έξοδο από το ευρώ η καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Ολόκληρη προεκλογική περίοδος πέρασε. Τώρα θα το αποσαφηνισει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα έχει στα χέρια του ήδη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δεν αναρωτιέται κανείς πώς έφτασε ένα κόμμα να έχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και παράλληλα να μένει αναπάντητο το ερώτημα "Καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει και έξοδο από το ευρώ;".

   • pinokio avatar
    pinokio @ Ανδρομέδα 08/05/2012 17:04:51

    Και ποτε θα τον ξεβρακωσεις αν πιστευεις οτι δεν μπορει να κυβερνησει, μα φυσικα ΤΩΡΑ.
    Αν δεν ξεβρακωθει τωρα, οπως ξεβρακωσαν τον Σαμαρα με τις επιστολες, θα τον εχεις παντα απεναντι να λεει "μαλακιες" ανεφαρμοστες και να κατεβαζει τον κοσμο στον δρομο "κατα το δοκουν" που λεει και η διαφημιση.
    Επαναστατικη γυμναστικη θα σου κανει ο Αλεξης δεν το καταλαβες?

    • pinokio avatar
     pinokio @ pinokio 08/05/2012 17:06:20

     ΥΓ. Εκτος αν φοβομαστε μηπως τα καταφερει και ξεβρακωθουν αλλοι.

    • Ανδρομέδα avatar
     Ανδρομέδα @ pinokio 08/05/2012 17:34:53

     Να με κάτι τέτοιες βλακείες σαν αυτές που λες εσύ, όταν τις λένε "επίσημα" χείλη όλη μέρα, έφτασε η χώρα εδώ που είναι σήμερα. Ποιο Σαμαρά ξεβράκωσαν; Ο Σαμαράς συμφώνησε στα αυτονόητα που θα συμφωνούσε κάθε Ευρωπαίος πολιτικός και ζήτησε και πήρε και το δικαίωμα τροποποίησης της πολιτικής. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον Κοέλιο στην Πορτογαλία πριν βγει. Αλλά οι Πορτογάλοι έκαναν νωρίς εκλογές πριν φτάσει ο λαός σε νευρική κρίση.
     Τι πότε θα τον ξεβρακώσεις; Έπρεπε να είσαι ικανός να το καταλάβεις πριν ψηφίσεις. Πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είστε; Σου λέω ο άλλος στις 14:00 πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και ακόμα ρωτάνε αν αυτό σημαίνει και έξοδο από το ευρώ. Τρελοκομεία.

 3. nasos avatar
  nasos 08/05/2012 15:39:44

  ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον εκπροσωπεί την συντήρηση,τον προτίμησε όλη η κρατικοδίαιτη μούργα του ΠΑΣΟΚ,αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και δε θέλουν να χάσουν τις συντάξεις των 2500 ευρώ και τα τεράστια εφάπαξ
  ας αναλάβει λοιπόν την κυβέρνηση να κάνει πράξη το πρόγραμμά του με 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο και παροχές για όλους με την Λούκα Κατσέλη-σύζυγου Γεράσιμου Αρσένη- σε ρόλο Πασιονάριας
  έτσι και αλλιώς σε ένα χρόνο δε θα υπάρχει τίποτε στον ιδιωτικό τομέα για φορολογήσουν

  • pinokio avatar
   pinokio @ nasos 08/05/2012 17:08:29

   Ειδες ομως με τι λυσσα τον πολεμουν mega, ΣΚΑΙ κλπ?
   Θα τον κανουν να παρει 30% στις επομενες.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ nasos 08/05/2012 18:04:58

   Στ'αλήθεια πιστεύεις αυτά που γράφεις ρε nasos?
   Αυτή η σαχλαμάρα αναπαράγεται από χτες, και δείχνει βαθιά μεσάνυχτα για το τι συνέβει...

   Αν κάποιος νομίζει ότι "οι δημόσιοι" ψήφισαν Τσίπρα για να γλιτώσουν τις θέσεις τους, είναι ή απελπιστικά αφελής ή απελπιστικά μακριά από την κοινωνία...

 4. theo1611 avatar
  theo1611 08/05/2012 15:40:08

  Μόλις πριν από λίγο ο Τσίπρας έβαλε δημοσίως πολιτική ατζέντα στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και στο εκλογικό σώμα, λίγο πριν αρχίσουν οι συζητήσεις στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής. Κάθε κατεργάρης πλέον στον πάγκο του!!! ΥΓ: Και ο Αλέξης!!!

 5. Darki avatar
  Darki 08/05/2012 15:42:35

  Υποτιματεεεε!!!!Δεν παιρνει κανεις κοντα 17 τα εκατο απο χαροκαμενους.Κατι ερχεται απο πισω και χαμπαρι δεν παιρνουμε.Κοντρα στους καιρους να μην πηγαινουμε.Θελουμε ανασυγκροτηση,σκεψη,συνεδριο,αποφασεις.

  • avanti avatar
   avanti @ Darki 08/05/2012 16:49:32

   Μισό λεπτό, να έρθει και η Ντόρα, ο Μάνος ο Καρατζαφέρης...

 6. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 08/05/2012 15:43:47

  Τα κουκιά δε βγαίνουν όμως παράξενε... για κανέναν και ο χρόνος κυλάει..

 7. ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ 08/05/2012 15:44:47

  Tο θεμα ειναι οτι η ΝΔ καταποντιστηκε (αν και πρωτο κομμα)...

  Ολοι οι μεγαλοι Νεοδημοκρατες, εβγαλαν τον Εληνναρα απο μεσα τους (δηλ. δε με διορισες....μου εκοψες χρηματα....στηριξες το ΠΑΣΟΚ) και σαν αντιδραση (αλλα και για να ειναι trendy) ψηφισαν ΚΑΜΕΝΝΟ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΔΡΑΣΗ (προφανως για να τους λυσουν τα προβληματα τους..!!!!!!!)

  Και φτασαμε σε σημειο το μελλον της χωρας να κρεμεται απο καποιον που δεν θελει να κυβερνησει ) (ΤΣΙΠΡΑΣ) ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ..................

  ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ.......ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

 8. voter avatar
  voter 08/05/2012 15:47:09

  Το πρόβλημα είναι αν πιάστηκε ο Τσίπρας στην φάκα η το πως θα σταθεί η παραπαίουσα χώρα όρθια ? Εκτός κι αν θέλουμε να καταδείξουμα ακόμα μια φορά πόσο εγωπαθεις είμαστε όλοι σαν λαός και ανίκανοι να συνεργαστούμε στο ελάχιστο .
  Ειλικρινα , δεν καταλαβαίνω γιατι δυο μέρες τώρα γίνεται ότι ειναι δυνατον για να μην υπαρξει ούτε κατ'ελάχιστο λύση και να παμε παλι σε εκλογές .Και καλά , ο Τσιπρας να το ζηταει αυτό - ονειρεύεται εξ αλλου την αίγλη της Βενεζουέλας - αλλά οι σοβαροί ανθρωποι που στην ευχη έχουν παει . Ουτε ένας !!!

 9. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 08/05/2012 15:50:23

  .....Και ο Στρατούλης είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις των ελληνων πολιτών για ανάπτυξη!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 08/05/2012 17:46:32

   Τόσο γελοίοι και τρελοί είναι πια; Να τους χαίρονται όσι τους ψήφισαν! Και που θα τις βρει τις υποτιθέμενες καταθέσεις τη στιγμή που όσοι πάνε τράπεζα να τα σηκώσουν βρίσκουν τα ταμεία άδεια; Η ρευστότητα πέθανε. Οι καταθέσεις έγιναν δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν. Η φούσκα έσκασε και ο Σύριζα που υποτίθεται θέλει να κυβερνήσει λέει τέτοια κωμικοτραγικά που ξεπερνούν και τα οράματα ΓΑΠ για να διδάξει επίδοξους κυβερνήτες. Και μετά έλεγαν το Σαμαρά οι πασόκοι Χάρι Πότερ. Τον Τσίπρα πως θα τον χαρακτηρίσουν άραγε που έχει τέτοιους φωστήρες δίπλα του στα οικονομικά;

 10. Ηλίας avatar
  Ηλίας 08/05/2012 15:51:45

  Να κυβερνήσει ρε μαγκες με 50 βουλευτες ομηρος νδ και πασοκ;;; Το αλλο με τον τοτο το ξερετε; Θα κανει ξανα εκλογες και με το μπονους και τον Καμμενο θα πιασει 160 βουλευτες.

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/05/2012 15:53:56

  Ο Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του: ζητώντας από Σαμαρά/Βενιζέλο "επιστολή μετανοίας" ως προϋπόθεση αποδοχής της ψήφου "ανοχής" τους, δείχνει ότι πάμε ολοταχώς για νέες εκλογές τον Ιούνιο, και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής για να συστήσει "μέτωπο κυβερνώσας αριστεράς".
  > ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: φτιάξε ΑΜΕΣΑ μέτωπο κεντροδεξιάς. Κάλεσε συστράτευση ΟΛΩΝ, καταγγέλοντας την αριστερά ότι: "οδηγεί τη χώρα στη διάλυση/χρεωκοπία και σε εθνικές περιπέτειες, πιθανώς με δάκτυλο ξένων κέντρων που θέλουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει για να ξεπουληθεί".
  > Μια ματιά αν ρίξεις στο "κυβερνητικό πρόγραμμα" του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφιβάλλω αν κανείς ψηφοφόρος του το διάβασε, θα βρεις πολύ υλικό: "αποποινικοποίηση ναρκωτικών, 6μηνη θητεία, κρατικοποιήσεις παντού, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, ρήξη με την Εκκλησία, μείωση στρατιωτικών δαπανών".
  > Βάζοντας το δίλημμα: "Ξεπούλημα ή Ανάπτυξη;" και τονίζοντας την ανάγκη αλλαγή του Μνημονίου, με φρένο στη στυγνή λιτότητα, και χρήμα για ανάπτυξη (βάλε και τον Μπαρόζο να μας υποσχεθεί τα δις που κάθονται στο ΕΣΠΑ), ο λαός θα ψηφίσει με σύνεση, μακριά από αριστερούς μαθητευόμενους μάγους.
  Ο Σαμαράς είναι το ΜΟΝΟ εθνικό ανάχωμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές μας: αυτό το παιχνίδι παίζεται τώρα.

  • avanti avatar
   avanti @ Δημήτρης 08/05/2012 16:54:07

   Βάλε και τον Μπαρόζο να μας υποσχεθεί τα δις που κάθονται στο ΕΣΠΑ..................... όλα τα λεφτά!

  • pinokio avatar
   pinokio @ Δημήτρης 08/05/2012 17:15:08

   Το εγραψα και πιο πανω θα τον πατε στο 30% τον Αλεξη.
   Θα τον κανετε μαγκα απ το πουθενα.

 12. partyman avatar
  partyman 08/05/2012 15:56:16

  ποιά φάκα? κάνει και αυτός ότι ..προβλέπει το σύνταγμα μας..
  όπως έκανε εχθές και ο Α.Σ.
  άσε που έχει και το άλλοθι ότι το πρώτο κόμμα πήρε εξτρά 50 ψήφους, οπότε η δυσκολία είναι μεγαλύτερη για αυτόν

  Ξέρετε ποιό για εμένα είναι το περίεργο?: οι δηλώσεις των ευρωπαίων..
  δεν κατάλαβαν ούτε και τώρα το μέγεθος της αγανάκτησης του ελληνικού λαού και το μέγεθος της αποτυχίας της πολιτικής τους

  η αίσθηση που προυπήρχε για την ανικανότητα των ευρωπαίων πολιτικών γίνεται σιγά σιγά βεβαιότητα..

  Είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ οι σημερινοί ευρωπαίοι ηγέτες.. εξακολουθούν την καραμέλα με το σταγονόμετρο και τα δάνεια/δόσεις, έχουν χάσει τις κοινωνικές εξελίξεις στον νότο (και όχι μόνο), είναι πολύ αργοί στην επεξεργασία των νέων τάσεων.
  Δεν έχουν πάρει χαμπάρι την οργή εκατομμυρίων πολιτών ή μάλλον τείνουν να την υποβαθμίζουν πιστεύοντας ότι είναι παρωδική..

  Αυτοί είναι που έχουν πιαστεί στην φάκα.

  ποιός Τσίπρας ή Α.Σ. ...

  Επίσης, όσο παιρνούν οι μετεκλογικές ώρες και ημέρες, έχω την αίσθηση ότι το το μήνυμα των εκλογών είναι περισσότερο δυνατό από όσο αρχικά φαινόταν..

  Σαν ο λαός να κάνει με την ψήφο του αυτό που θα έπρεπε να είχε (και είχε την ευκαιρία) να το κάνει ο Α.Σ. απο τον Νοέμβριο.. τόσο απλά!! έρχεται ο λαός να καλύψει την αδυναμία και το κενό του πολιτικού συστύματος.. αδυναμία που όλοι μας βλέπαμε και δείχναμε όλους αυτούς τους μήνες...

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 08/05/2012 15:57:39

  «Oυδέν κακόν αμιγές καλού»
  «Every cloud has a silver lining»
  «Difficult times always lead to better days»
  «Have faith. Everything will be all right»

  «Κάθε εμπόδιο για καλό»
  «Οbstacles happen for a reason»
  «Blessing in disguise»
  «It is all for the best»

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 08/05/2012 17:06:20

   Και ο λαθρολάτρης, επιμελώς και πανάκριβα ατημέλητος αριστερός με τη δεξιά τσέπη, Τσίπρας, αλλά και ο υπερφίαλος γελοίος Μιχαλολιάκος και η μπάντα των φρικιών του, μέθυσαν νωρίς με το πιοτό της ψεύτικης δύναμης του δυνάστη. Και δύο ανόητοι και ανώριμοι και παντελώς ατάλαντοι να χειριστούν με ευθύνη και σωφροσύνη την Εξουσία, από νωρίς, πάρα πολύ νωρίς, έδειξαν τ' αληθινά τους “χρώματα” (Τheir Τrue Colors). ΕΥΤΥΧΩΣ !!!!

   Επειδή, αυτή η πρόωρη αποκάλυψη των αληθινών «χρωμάτων τους”, τρόμαξε πολλούς απ' αυτούς που τους ψήφισαν. Kαι οι οποίοι, ήδη κάνουν στροφή 180 μοιρών. Από το πρωϊ, 20 "μετανοημένοι" ψηφοφόροι τους είπαν ότι επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία. Και έπεται συνέχεια. Επειδή, άλλο το λαοπλάνο «φαίνεσθαι» και άλλο το αληθινό με πράξεις «Είναι». Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

 14. yianna avatar
  yianna 08/05/2012 16:04:18

  Μόλις άκουσα το λόγο του. Απαίτησε να στείλουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος επιστολές στις Βρυξέλλες ότι δεν δεσμεύονται από τις υπογραφές τους. Διεμήνυσε ότι από τούδε δεν ισχύουν τα μέτρα του Μνημονίου αναφορικά με τη μείωση μισθών και συντάξεων, της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, κλπ. αναζητώντας περισσότερους ψήφους δεξιά και αριστερά του.
  Μιλά με κόμματα Ανταρσύα και Οικολόγους που δεν έχουν μπει καν στη Βουλή, υιοθετεί δυο μέτρα του ΚΚΕ, κλπ κλπ. διεμβολίζοντας τον αριστερό του χώρο.
  Κοινώς διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.
  "Αν όχι τώρα τότε πότε" Δεν με ξενίζει, βάζει όρους ανέφικτους προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο της διακυβέρνησης.
  Προσπαθώντας να δω τα πράγματα αντικειμενικά και να διαβάσω πίσω από τις λέξεις (έρχεται ο Αλέξης) σκέπτομαι ότι η στρατηγική του είναι εξαιρετική, όμως το timing που διάλεξε είναι εντελώς λάθος.
  Η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και ένα άλλο "παιντί" παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Λαού. Βρε παιδί μου, εκεί που πας να συμφωνήσεις με κάποιες θέσεις τους, να πιστέψεις ότι μπορεί και να αποτελούν εναλλακτική λύση, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και σε επαναφέρει.
  Επαληθεύεται το "εμείς είμαστε ανεπαρκείς αυτοί είναι επικίνδυνοι"

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ yianna 08/05/2012 16:12:15

   Και "σεις" και "αυτοί" (και διάφοροι άλλοι), είστε και ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.
   Πολλή αλαζονεία, πολύς πολιτικός τζόγος, πολλή κομματική φιλαυτία, πολλή ξεροκεφαλιά. Typic (new)-Greek.

   • yianna avatar
    yianna @ Ο Θείος 08/05/2012 16:30:03

    Μήπως μπορείς να μου πεις ποιός πολιτικός είναι επαρκής? 'Έχεις κάποιον υπόψη σου?.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ yianna 08/05/2012 16:37:11

     Προς το παρόν όχι. Δεν θα το διακινδυνεύσω. Οι επόμενοι 6 - 12 μήνες θα δείξουν.
     Και ελπίζω να υπάρχει τότε βαπόρι, για να διακυκυβερνήσουν.

 15. Απιστερός Πατριώτης avatar
  Απιστερός Πατριώτης 08/05/2012 16:07:38

  Δήλωση μετάνοιας στην μετεμφυλιακή Ελλάδα γινόταν στα αστυνομικά τμήματα!!! Ο. . . δημοκράτης Τσίπρας, μόλις έλαβε την εντολή συμπεριφέρεται σαν να πήρε 70%! Ξέρει βέβαια τα εξής: 1. Πήρε το 16% λέγοντας τερατώδη ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό 2. Θέλει να πάει πάλι σε εκλογές για να εκμεταλλευθεί το νόμο Παυλόπουλου που μέχρι σήμερα έβριζε. 3. Όλα είναι παραμύθια της χαλιμάς. Άλλη ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας,εκτός από το επαχθές μνημόνιο, δεν υπάρχει. Το ξέρει καλά αυτό και θέλει να αποφύγει την ξεφτίλα. Αλλά δεν θα την αποφύγει. Τόσο καιρό έβαζε τα κομματόσκυλα του και τους κουκουλοφόρους να βρίζουν χυδαία το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα είναι η σειρά μας Ας τολμήσει να μην κάνει κυβέρνηση και με γελοία προσχήματα να πάει πάλι σε εκλογές και. . . εδώ είμαστε να τα λέμε!!!

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ Απιστερός Πατριώτης 08/05/2012 16:27:04

   Ο τσιπρας θεωρει πως παιρνει εκδικηση για την ηττα στον εμφυλιο!
   Θελει να δικαιωσει πανηγυρικα τους "πολεμιστες του δημοκρατικου στρατου!
   Ειναι πολυ πιο σκληροπυρηνικος κομμουνιστης απο τους μεγαλοσχημονες του ΚΚΕ
   Εαν ανακοινωσει το ανοιγμα της μακρονησου για εξορια των πασης φυσεως φιλελευθερων και εθνικοφρονων μην παραξενευτειτε!
   Στον ΣΥΡΙΖΑ εχουν μαζευτει οι πιο φανατικοι κομμουνιστες!Αρκει να δει καποιος τις συνιστωσες του και τα ατομα που στελεχωνουν το κομμα και θα καταλαβει αμεσως!

 16. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/05/2012 16:08:00

  Ο Αλέξης θα στείλει δική του επιστολή δέσμευσης;

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/05/2012 16:14:41

  "Προδότες", "δοσίλογοι"...
  Αυτή ακριβώς η καφρίσια φρασεολογία σας, έφτιαξε τον Τσίπρα μάγκα.
  Και τον καιάδα...πολιτικό άνδρα.
  Πρόβλημά σας, τώρα.

 18. GIANNIS avatar
  GIANNIS 08/05/2012 16:27:39

  οταν τα προβατα ψηφιζαν.....

 19. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 08/05/2012 16:45:42

  ποιός νομίζει οτι τάχα είναι και άρχισε τα τελεσίγραφα; Ο ντούτσε; ή ο φύρερ να φοβερίζει τη τσεχοσλοβακία; άκου μέχρι αύριο το απόγευμα...... σιγά ρε φυρερίσκε! και σε ποιά επέτειο (8.5.1945)!

 20. marianna avatar
  marianna 08/05/2012 16:49:59

  πρεπει να εισαι θεοτυφλοσ κ θεοκουφοσ για να μη βλεπεισ τα κολπακια του συριζα.το εν λογω κομμα κατηγγειλε οοοολα αυτα τα χρονια κ μονο, χωρισ φυσικα να ασκησει ποτε εξουσια.πιο συγκεκριμενα,στην προεκλογικη περιοδο,ο κ τσιπρασ εξεφραζε με κατηγορηματικοτατο τροπο οτι θα καταγγειλει το μνημονιο.τωρα,που ο λαοσ του εδωσε προβαδισμα,αρχιζει κ τα μαζευει οτι ντε κ καλα θα αλλαξουμε τουσ ορουσ του μνημονιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ακροβατει σε τεντωμενο σκοινι,κ την εξουσια να μη χασει αφου ειναι μεγαλη η προκληση τησ εξουσιασ του πρωτου αριστερου πρωθυπουργου αλλα κ να ειναι πιο φειδωλοσ στισ υποσχεσεισ του γιατι αν βγει τι θα κανει?αλλαγη στουσ ορουσ του μνημονιου η απομπομπη κ επιστροφη στη δραχμη;;;;;δεν μασ ειπε ακομα γιατι προφανωσ ουτε ο ιδιοσ γνωριζει.....τισ συνεπειεσ τισ γνωριζει;;;;;;;θελω να δω τι θα πουν αυτοι που τον ψηφισαν οταν επιστρεψει απο τασ ευρωπασ κ μασ πει οτι να 2-3 ορουσ αλλαξα!!!!!!

 21. S.P. avatar
  S.P. 08/05/2012 16:53:03

  Ακόμη δεν πιάστηκε στην φάκα ο Τσίπρας μάλλον θα πιαστεί, αλλά οι παλαιοκομματούρες, αν νομίζουν ότι στις δεύτερες εκλογές θα γυρίσει ο κόσμος στα ποιμνιοστάσια, πλανώνται πλάνην οικτράν.
  Αν νομίζει ο Σκανδαλίδης και ο Καρχιμάκης ή ο Βαρβιτσιώτης και ο Παυλόπουλος θα γυρίσει ο κόσμος μαζί τους για να συνεχίσουν αυτοί το ρουφέτι και την διαπλοκή κάνουν λάθος.

 22. Jim Bim avatar
  Jim Bim 08/05/2012 17:00:02

  Ο Τσίπρας ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει, στην δήλωση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ο δεύτερος αρχηγός της αριστεράς, μετά τον Χ Φλωράκη που λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
  Μας το θύμισε ότι ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που δεν έχει κυβερνήσει ΠΟΤΕ!

  Σαν να λέει τι με μπλέκεται εμένα ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ – ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ …. Τι έγινε και έμπλεξα με την εξουσία ???

  Σαν το ανέκδοτο που λέει ο φοβισμένος λαγός στο λιοντάρι : λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα !!


  Το ζήτημα είναι εάν ο λαός ψηφίζοντας θυμωμένα κατάλαβε τι έκανε ή θα χρειαστεί να βιώσει το χάος που δημιούργησε.

 23. Jimakos avatar
  Jimakos 08/05/2012 17:02:26

  Δηλαδη άμα είχε πάρει και μεγαλύτερο ποσοστό τι θα ζήταγε ή μάλλον τι θα έκανε απευθείας; Αριστερή δημοκρατία.

 24. elli avatar
  elli 08/05/2012 17:21:37

  Είναι τραγικό πως ,μέσα από τους διαλόγους που διαβάζω, ακόμη και τώρα βλέπω οι Έλληνες σκίζουμε και τρώμε τις σάρκες μας μόνοι μας! Κι αυτό το λέω γιατί δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας!
  Δεν βλέπουμε ότι με αυτά που έγιναν στην Ελλάδα, μετά την ήττα του Σαρκοζί στη Γαλλία, την πτώση της κυβέρνησης στο Βέλγιο, το Δημοψήφισμα που έπεται στην Ιρλανδία, μπορεί να είναι μία ευκαιρία να αλλάξει συνολικά η πολιτική της Ευρώπης προς όφελός μας? Κι αν δεν αλλάξει πολιτική η Ευρώπη (Γερμανία), ποιός μας λέει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ? Οι χώρες η μία μετά την άλλη στενάζουν από τα μέτρα και ζητούν αλλαγές! Κι εμείς βαυκαλιζόμαστε ποιός θα μας κρατήσει στο ευρώ πάση θυσία! Ποιός εγγυάται ότι θα υπάρχει ευρώ σε λίγους μήνες ή χρόνια?
  Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει είναι πώς θα αναπτυχθεί η χώρα μας και πως θα ελαφρύνουν τα βάρη που μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Κι εγώ που τα γράφω αυτά ούτε ανήκω στον αριστερό χώρο, ούτε υποστηρίζω ότι είναι καλύτερο το ευρώ ή η δραχμή. Υποστηρίζω την Ελλάδα και όποιον καταφέρει να μας βγάλει από το αδιέξοδο και μπορεί να δει λίγο πιο μακριά από τα οικονομικά παιχνίδια της Ευρώπης ή όποιου άλλου!

 25. ακις avatar
  ακις 08/05/2012 17:23:45

  Για οποιον εχει την εντυπωση οτι ο τσιπρας θα βγει πρωτο κομμα τον ενημερωνω οτι ξερω ηδη πανω απο 30 ατομα στην οικογενεια μου κ στον χωρο εργασιας μου που θα ξαναγυρισουμε στο μαντρι εν οψει κινδυνου για την πατριδα

  • partyman avatar
   partyman @ ακις 08/05/2012 17:36:58

   άστο άκι, τα μαντριά μας τελείωσαν..

   κάτι τέτοια σφύριζαν και στον Α.Σ. τους προηγούμενους μήνες οι παρατρεχάμενοι και οι PhD σύμβουλοι και φτάσαμε στο 18% και ο Τσίπρας αλωνίζει..

   ξέχνα το σου λέω..

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ ακις 08/05/2012 18:08:25

   Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα; Να σοβαρευτούμε λίγο, η ΝΔ εκπέμπει εικόνα διάλυσης, το Πασόκ διαλύθηκε και εσείς μιλάτε για μαντριά; Στην ΕΕ δημιουργούνται νέα ρεύματα, νέες πολιτικές συμμαχίες το παιχνιδί έχει χοντρύνει και εμείς πάλι έιμαστε απ'εξω. Με τις υγείες μας.

 26. Οταν ο Αλέξης "φωνάζει" και "τρομοκρατεί"! avatar
  Οταν ο Αλέξης "φωνάζει" και "τρομοκρατεί"! 08/05/2012 17:27:39

  Εκείνο πού δεν ακούνε οι “εκλεκτοι συντονιστές” της Συγγρού, -Φακτορα δεν μ΄ ενδιαφέρει να το βάλεις το αρθρίδιο αλλα να επεξεργαστείς την κεντρική ιδέα-, είναι η κραυγή αγωνίας του Αλέξης:
  "θα μιλήσω με το Αντρσύα", "θα μιλησω με το Ανταρσύα" και ξανα μανά ο ίδιο βιολί!
  Σαν να λέει δυνατα και καθαρά, προς γνώσιν και συμμόρφωση καθε ηλίθιου που τον "εθρεψε" και τον "αντρωσε΄" ιδεολογικά, "ερχομαι με τον στρατο των Εξαχρείων να καταλάβω το κράτος ".
  Οι τύποι που ήταν έξω απ την Μαρφίν την μέρα που κάηκαν οι υπάλληλοι, -τετοιες μέρες σαν τώρα! και δεν το μνημόνευσε ΚΑΝΕΙΣ, ουτε κάν οι… εγερθέντες του "Εγέρθητω"- αυτοι που καμαρώνουν το έργο του...Δεκέμβρη, αυτοί που εκείνη την μέρα προσπαθούσαν να πείσουν εξω από το καιόμενο οίκημα ότι ηταν ψευτιές των μμε τα περι θανάτου και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να προσεγγίσουν, ΑΥΤΟΊ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΈς ΤΟΥ ΚΥΡ ΤΣΙΠΑδενεχω!
  (http://www.youtube.com/watch?v=Tp31CG6hIwE&feature=player_embedded)

  "είναι άνθρωποι ρε μέσα μαλακες ε μαλακες",
  (2 λεπτο και μετά στο 2,17 φαίνονται δυο που τρέχον και πετανε τις μολότωφ, κι ως το τέλος)
  ΠΡιν λίγο το "έδειξα" και το συζήτησα με μερικους ψηφίσαντες τον "κατακαημένο". Εντρομοι συνειδητοποίησαν τι θα συμβεί αν το τσουρμο των "συνιστωσών", μη του Ανταρσύα εξαιρουμένου, "κατάλάβει" ας πουμε την ΓαΔΑ, την Κατεχάκη, την Μεσσογείων και άλλα ευαγή που τα διαχειρίστηκε - και εξακολουθεί να διαχειρίζεται- ΚΥΡΙΩΣ, το κράτος-Πασοκ!
  Φωναζει λοιπόν για να μη το ψηφίσουν οι ανάλαφροι Τιμωροι της Κυριακής και να τον απαλλάξουν στις 17 Ιουνίου από το άχθος της Διακυβέρνησης;
  ή προσπαθεί να μπλοκάρει "γεγονότα που Ξέρει", ώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της Ασφάλειας και των ουφο, κατά τη προσφιλή τακτική των υπερασπιστών τους.
  Δείτε κι εδώ ποιους καλεί συνομιλητές ο Αλέξης!
  http://www.youtube.com/watch?v=JpbF4Js0Z4I&feature=watch_response)
  Θυμηθείτε τους!
  Ανέχθηκε ο πολιτικός κόσμος 1 χρόνο να τον κοροιδεύουν οι «Ψαχνουσες αρχές» για τον εντοπισμό εκείνων που άνοιξαν το κεφάλι του Χατζιδάκη και έσπευσε να καταδικάσει σύσσωμος τους γελοίους που …μπουγέλωσαν το Κυρ Ευθυμίου.
  Τι κατάφεραν με την κοροιδία της νοημοσύνης των Ελλήνων;
  Ο Ευθυμίου πήγε σπίτι του και τα θκατά γίναν τούρτα που μπήκε με 21 κομμάτια στη Βουλή!
  Εγερθήτω!
  Εγερθήτωσαν!
  Καλή σας ορεξη!
  Απ την άλλη μερια, ο κυρ Δημαράς του κατΑΡΜΑΤΟΣ πουλητών, που το κόμμα στο οποίο κατσικώθηκε να το «δηγματίσει» με τα φοβερα και τρομερά ταλέντα του, ψηφίστηκε από μεγάλο τμήμα αστυνομικών, αυτος ο κλαψοΓιάννης που "αθώα" ρώτησε αστυνομικούς που έκαναν την δουλειά τους γιατί την έκαναν, ουρλιάζει «αυτή αυτή αυτή!» και δείχνει με το δάκτυλο την νεαρή αστυνομικό, σα κοινός ρουφογάλλης!
  Δείτε το βίντεο στις ειδήσεις του Στάρ!
  Πρώτα τα «θκατά» και αμέσως μετα, ο αθώος Γιάννης!
  http://www.star.gr/tv/eidiseis/7/142857281/MESIMERIANO_DELTIO_EIDISEON

  Υ.Γ
  Η γυναίκα του στρατηγού της Αστυνομίας, Σασα Ραχωβίτσα, βγήκε βουλευτής με τους Ανεξάρτητους στην Καρδίτσα! ΜΕ ψήφος κυρίως αστυνομικών απηυδησμένων!
  Και άλλη μια φορά χεδμένων! Πατόκορφα! Από τους κολλιτσίδες της πολιτικής!
  Να τους χαίρεται ο μη δοσίλογος Καμμένος! ΝΑ τους καμαρώνει!
  Αητός!

 27. chris avatar
  chris 08/05/2012 18:28:54

  Κυβέρνηση συνεργασιας θα έχουμε με ένα κόμμα
  μνημονιακό και ένα αντιμνημονιακό, αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι.
  Είμαι βέβαια σίγουρος ότι το γνωρίζουνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αυτό,
  καθώς για τον λόγο ότι το έχουνε σχεδιάσει έτσι προ καιρού.
  θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
  Αυτήν την στιγμή παίζουμε ένα σκάκι με τους ξενους και μόνο ενωμένοι θα κερδίσουμε.
  από την μία γνωρίζουν οι μνημονιακοί ότι το μνημόνιο επιφέρει σκληρά μέτρα και από την άλλη οι αντιμνημονιακοί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός μνημονίου έτσι χρειάζεται συνεργασία όπως επιβάλει το νέο πολυκομματικό σύστημα που αρχίζει να υιοθετείται ολοένα από τα Ευρωπαικά κράτη αλλά και όχι μόνο.

 28. chris avatar
  chris 08/05/2012 18:55:06

  το φώναζω και ας μην ακούτε στημένα είναι όλα
  το ότι δεν γίνανε συζητήσεις για εθνικά θέματα προεκλογικά
  από τα ΜΜΕ είναι για να μην θιχτεί το Σύριζα και πάρει χαμηλότερα ποσοστά
  θέλουν επιλεκτικά το σύριζα δυνατό για κυβέρνηση συνεργασίας
  ξυπνάτε...

 29. ωσεί απών avatar
  ωσεί απών 08/05/2012 21:52:59

  Θα του κάνουν απίστευτο πόλεμο όσοι θα τους τσούξει, κι αυτό θα είναι προδοσία εκ μέρους τους... Και ξέρουμε όλοι ποιοί είναι

 30. TARAMAS avatar
  TARAMAS 09/05/2012 00:57:15

  Είναι πράγματι μεγάλος ο πειρασμός να συντελέσεις στο να ξεβρακωθεί ο Τσίπρας με το να τον στηρίξεις στην "φωτισμένη" του διακυβέρνηση (που θα κατεβάσει τα ρολά του κράτους σε δυο μήνες). Αλλα ρε παιδιά... έχω και γω ένα παλαβό ξάδερφο εργάτη καθαριότητας, που έχει κάλο με την ιατρική και ξεσκονίζει ότι "ιατρικό" άρθρο δει σε εφημερίδα, έχει δε τη μεγαλομανία να θεωρεί τον εαυτό του γιατρό και με πρήζει εδώ και χρόνια. Λέτε να τον αφήσω να μου βγάλει τη σκωληκοειδίτιδα για να του αποδείξω ότι είναι άσχετος και να γλυτώσω από το πρήξιμο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.