Ο Τσίπρας «κεντάει», οι «εχθροί» δεν τον αφήνουν
28/02/2015 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας «κεντάει», οι «εχθροί» δεν τον αφήνουν

Υπάρχει ζωή μετά το Μνημόνιο που δεν τελείωσε;

Τον απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων (υπάρχουν άραγε τέτοια, υπάρχει ζωή μετά το Μνημόνιο που δεν τελείωσε;) της κυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας είπε: «Έχουμε μπροστά μας μεγάλη και δύσκολη μάχη. Είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, με προσήλωση στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε τις αξίες μας ή να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Όσοι ελπίζουν κάτι τέτοιο θα διαψευστούν. Πολλοί ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο, θα διαψευστούν, τα μνημόνια με οποιοδήποτε όνομα και αρίθμηση τελείωσαν. Αυτό που θα επιδιώξουμε και θα προετοιμαστούμε είναι μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την απαλλαγή από την εξευτελιστική επιτροπεία. Μία συμφωνία που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Τα Μνημόνια τελείωσαν, όπως και τα χρήματα. Γιατί τρισκατάρατα τα Μνημόνια, αλλά λεφτά για τις δανειακές υποχρεώσεις δίδονταν. Τώρα θα κάνουμε ρεφενέ.

Είπε με στόμφο: «Η τρόικα αποτελεί παρελθόν κι ας βαπτίζουν κάποιοι τρόικα τους θεσμούς με τους οποίους συζητάμε. Η τρόικα όμως ως ενιαίος μηχανισμός εποπτείας και επικυριαρχίας τελείωσε τυπικά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη και τον τελείωσε η ελληνική κυβέρνηση. Πέραν της τρόικας και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν και τυπικά αφού διαχωρίστηκαν από τη δανειακή σύμβαση αλλά και ουσιαστικά γιατί δεν τη συνοδεύουν τα μέτρα λιτότητας. Οι εκπρόσωποι του παλιού, που κατέστρεψαν την χώρα, προσπαθούν να πείσουν ότι συνεχίζουμε την πολιτική τους αλλά συνιστά πολιτική αφέλεια να αναπαράγουν αυτή τη στρέβλωση αριστερές δυνάμεις. Οι δυνάμεις του χθες είναι κατανοητό να μην μπορούν να ζήσουν χωρίς τα μνημόνια. Μέχρι χθες μας κατηγορούσαν ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια. Μετά άλλαξαν τροπάρι προσπαθούν να πείσουν ότι τίποτε δεν άλλαξε. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί το αίσθημα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας του λαού μας που καταγράφεται παντού δεν λαθεύει. Το λαό μας κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει. Φυσικά υπάρχουν επιφυλάξεις διαφωνίες και θα υπάρξουν επιθέσεις από κάθε είδους αντιπάλους. Αλλά οφείλουμε στο λαό μας και στους λαούς της Ευρώπης να αποκαλύπτουμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια».

Το λαό τον ξεγελά μόνο ο ίδιος. Και οι αριστερές δυνάμεις που ασκούν κριτική αναπαράγουν τη στρέβλωση.

Η πιο ολοκληρωμένη κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή γίνεται από τα αριστερά. Στην ουσία της κριτικής δεν μπήκε ο Πρωθυπουργός, γιατί προφανώς δεν έχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα να αντιτάξει. Όσο για το αν διαχωρίστηκε η δανειακή σύμβαση, ας ρωτήσει τους εταίρους, τους θεσμούς και τον Πάπα τον ίδιο.

Όλοι έξω μιλούν για το ισχύον πρόγραμμα και για τον χρόνο που δίδεται στην Ελλάδα. Τα λοιπά είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης: «Πρέπει να πούμε αλήθειες για τις διαπραγματεύσεις: Πήγαμε στη μάχη με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές δυνάμεις σε συνεργασία με την απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο την αντιμνημονιακή ή αριστερή παρένθεση. Πήγαμε με ασφυκτικά περιθώρια, τις τράπεζες στα όρια και τα ταμεία άδεια και το μαχαίρι της πιστωτικής ασφυξίας στο λαιμό. Τα είχαν έτοιμα για να μας οδηγήσουν εμάς και τη χώρα στο ναυάγιο. Δεν είχαν προβλέψει ότι θα πάρουμε ένα ποσοστό κοντά στην αυτοδυναμία και ότι θα κάναμε κυβέρνηση σε χρόνο-ρεκόρ χωρίς τα αγαπημένα τους παιδιά. Επίσης, ότι θα είχαμε μία πρωτοφανή λαϊκή υποστήριξη. Αυτά δεν τα είχαν προβλέψει και τους ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς και μας έδωσαν το περιθώριο να αποφύγουμε την παγίδα».

Τους είχαν στήσει δόκανο δηλαδή, αλλά μόλις είδαν το ποσοστό κοντά στην αυτοδυναμία κατέβασαν τα παντελόνια. Ωραία σενάρια μας δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο καλός, ο κακός και το happy end.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε σχετικά: «Είχαμε εκτιμήσει και συζητήσει για μία πιθανή και παρόμοια εξέλιξη, χωρίς όμως να έχουμε υπολογίσει τα ασφυκτικά περιθώρια. Είχαμε διαβλέψει ότι το πιο ισχυρό χαρτί μας θα ήταν η ανησυχία για τη γενικότερη οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια που θα προκαλούσε η μη συμφωνία. Η ανησυχία αυτή οδήγησε μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Κίνα οι ΗΠΑ σε πιο υπεύθυνη στάση, κάτι που μας επέτρεψε να ελιχθούμε. Από την άλλη πλευρά, βρεθήκαμε απέναντι σε έναν άξονα δυνάμεων με πρωτεργάτες τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που επιχειρούσαν να οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Στο σχέδιο αυτό, που συνένοχος και εκτελεστικό όργανο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές πολιτικές, πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει σε συσχετισμούς σε άλλες χώρες. Ο βασικός τους στόχος είναι να έχουν ξεμπερδέψει με την αριστερή κυβέρνηση πριν τις εκλογές στην Ισπανία τον επόμενο Νοέμβριο. Στόχος τους είναι να μας πιέσουν τόσο, ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες παραχωρήσεις και να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ασφυξία για την πρόκληση λαϊκής δυσαρέσκειας. Με τελικό στόχο είτε να μας ανατρέψουν, είτε να μας οδηγήσουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα τύπου Παπαδήμου, είτε -όπως έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά- να μας δέσουν τα χέρια και να μας ενσωματώσουν».

Παντού υπάρχει ένας εχθρός. Εσωτερικός, εξωτερικός, μέσα στα ντουλάπια, μέσα στο κόμμα, πάνω στη μηλιά, κάτω από τον Μηλιό κτλ.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση: «Πετύχαμε το τέλος της τρόικας, πετύχαμε το τέλος των εξωπραγματικών και ανέφικτων πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας και πετύχαμε την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έχουμε μπροστά μας να αυξήσουμε τα έσοδα, αλλά κυρίως να στήσουμε τα πόδια της την κοινωνία που είναι ρημαγμένη και αυτά θα δίνουν βάση για πιέσεις. Το επόμενο διάστημα θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα. Αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους και εμπόδια για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό. Θα μετατρέψουμε το τετράμηνο που κερδίσαμε σε προγεφύρωμα της μεγάλης αλλαγής».

Στο τέλος όλοι λένε την αλήθεια, Κέρδισε χρόνο, καθόλου χρήμα και αυτό το τετράμηνο είναι απολύτως κρίσιμο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα είναι στον αέρα και εμείς του ευχόμαστε ειλικρινά να τα καταφέρει για το καλό του τόπου. Δεν υπάρχει υγιώς σκεπτόμενος Έλληνας που να εύχεται το αντίθετο. Οι εκτιμήσεις αν θα κάνει κάτι θετικό διαφέρουν. Πολλοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Και έχουν λόγους σοβαρούς.
Έκλεισε με αναφορά στο κόμμα: «Το κόμμα δεν θα γίνει μηχανισμός νομής της εξουσίας, πρέπει να είναι κοντά στην κυβέρνηση και να την τραβά από το μανίκι αλλά το κόμμα πρέπει να γίνει πιο μαζικό και πιο μαχητικό».

Κι από το μανίκι κι από τα πέτα θα τραβήξουν οι συνιστώσες τον Πρωθυπουργό, αλλά προς το παρόν έρχεται με φόρα από τη νωπή εντολή και τα παίρνει στο κρανίο με τον Γιάνη που του κλέβει την παράσταση.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φρουρός avatar
  Φρουρός 28/02/2015 22:33:06

  Τόσο πολύ υποτιμάει ο Τσίπρας την νοημοσύνη ακόμη και αυτών που τον ψήφισαν; Σε ποιους απευθύνεται; ποιους προσπαθεί να κοροϊδέψει όταν πατώντας σε δύο βάρκες νομίζει ότι θα ισορροπήσει; Το προφανές αφήγημα κάποιου που είναι ανίκανος να κυβερνήσει, είναι να υποδύεται το ρόλο της Μάρθας Βούρτση στις παλιές Ελληνικές ταινίες , όπου όλοι τον επιβουλεύονται, όλοι συνωμοτούν εναντίον του, όλοι θέλουν να τον ανατρέψουν. Πολύ λίγο θα κρατήσει το σερβίρισμα του κουτόχορτου, σε πολύ λίγο αυτοί οι ίδιοι που τον ψήφισαν θα τον πετροβολούν, αλλά στο μεταξύ η ζημιά θα είναι τεράστια και θα πέσει στις πλάτες όλων μας και αυτών που βλακωδώς πειθόμενοι τον ψήφισαν και αυτών που δεν τον ψήφισαν.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/03/2015 17:59:04

  "Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές δυνάμεις σε συνεργασία με την απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης." Αν ήθελαν οι Γερμανοί το Σαμαρά πρωθυπουργό θα είχαν χαλαρώσει το μνημόνιο εδώ και ένα χρόνο με το πρωτογενές πλεόνασμα που έβγαλε, θα είχαν ρυθμίσει τα του χρέους και κανείς δε θα ήθελε να δει τη ρώσικη ρουλέτα που ο Τσίπρας και ο Καμμένος με το Βαρουφάκη εκτελεστή, παίζουν την Ελλάδα. Αλλά με το να μας πηγαίνουν αργά-αργά οι δανειστές και να μην κλείνουν την αξιολόγηση έφεραν τον Τσίπρα στην κυβέρνηση. Και αυτό γιατί ήθελαν να τελειώνουν με την αριστερά στην Ευρώπη γενικά και να κάνουν πίσω και οι άλλοι λαοί όταν θα έβλεπαν την πιο αντιγερμανική κυβέρνηση να υποτάσσεται ή να καταστρέφει τη χώρα της με την άτακτη χρεοκοπία. Τόσο απλά και κυνικά φέρθηκαν στο Σαμαρά και ακόμη χειρότερα στον Τσίπρα. Το κακό είναι που ο λαός δε "διάβασε" τα πράγματα σωστά και εκεί που αν έβγαινε ο Σαμαράς στις εκλογές θα είχαμε ξεμπερδέψει οριστικά, τώρα γυρίσαμε στις καταστάσεις που ζήσαμε το 2011 με τον ΓΑΠ και τις ανοησίες του στην διαπραγμάτευση, όταν είχε συμφωνήσει και δεν υλοποιούσε τα μέτρα του Α μνημονίου. Έτσι και ο σύριζα, υπέγραψε επέκταση αλλά δε θέλει να την εφαρμόσει. Θα έχουμε ντράβαλα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.