#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2012 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος εναλλάξ Πρωθυπουργοί!Το σενάριο της "κυβερνώσας Αριστεράς" αντιμετωπίστηκε με ιλαρότητα και θυμηδία από πολλούς.

Κι όμως υπάρχει ένα «ακραίο σενάριο» που κάνει τον Τσίπρα Πρωθυπουργό εναλλάξ με τον Καμμένο (εκεί καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τα άστρα και τα ταρό).

Πρόκειται για Κυβέρνηση ευρύτατου συνασπισμού «αντισαμαρικών» δυνάμεων.

Στην αριθμητική των εκλογών είναι ένα σενάριο οριακό, αλλά υπαρκτό, που απαντά ίσως στην «περίεργη» κινητικότητα της τελευταίας εβδομάδας.

Η όσμωση μεταξύ κομμάτων με τόσο διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και στοχεύσεις, μπορεί με καλή διάθεση και πολλά λίτρα νερό στο κρασί  να ευοδωθεί.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  εμμένει στη συμμετοχή του ΚΚΕ, αν και ο Περισσός την απορρίπτει μετά βδελυγμίας;

Γιατί μιλά για διερευνητική εντολή που δεν θα επιστραφεί;

Ασφαλώς και γνωρίζει ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία.

Συνυπολογίζουμε ότι πολλοί αναλυτές έχουν επιδείξει μια μανία με τη σημασία που έχει το γεγονός δέκα κόμματα να μπουν στη Βουλή.

Στο ένα σενάριο με δέκα κόμματα στη Βουλή (ΝΔ 23,5%, ΠΑΣΟΚ 16,5%) που δημοσιεύτηκαν χθες στο «Βήμα της Κυριακής» τα κόμματα λαμβάνουν τις εξής έδρες: ΝΔ 113. ΠΑΣΟΚ, 44 και τα υπόλοιπα κατά σειρά κόμματα, 30, 27, 24,21, 13, 11,9,8.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα και με δεδομένη τη μη συμμετοχή του ΚΚΕ, μία κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 30, ΔΗΜΑΡ 24 (σύνολο 54), ΠΑΣΟΚ 44, ΑΝΕΛ 21, ΛΑΟΣ 13, Οικολόγοι 11, ΔΗΣΥ 8:

Σύνολο 151 βουλευτές!!!

 Κυβερνητικός συνασπισμός χωρίς τη ΝΔ, χωρίς το ΚΚΕ, χωρίς ασφαλώς τη Χρυσή Αυγή.

 Αντιλαμβανόμαστε  ίσως καλύτερα την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει το ΚΚΕ. Στο σενάριο που συζητάμε με τον Περισσό μέσα, προκύπτει πλειοψηφία 175 εδρών!!!

Με το ΚΚΕ μέσα και στο δεύτερο σενάριο (ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 19%) βγαίνει  ισχυρή Κυβέρνηση 170 εδρών, ενώ χωρίς το ΚΚΕ μένει στις 146 έδρες…

Αυτό που δεν λένε οι λεγόμενοι και «αντιμνημονιακοί» είναι ότι στην Κυβέρνηση θα συμμετάσχει και το ΠΑΣΟΚ. Θα προσφέρει τις έδρες του, θα πάρει τα Υπουργεία του σε μια Κυβέρνηση που τον πρώτο λόγο θα έχει η Ανανεωτική Αριστερά των Ανεξάρτητων  Πασοκοοικολόγων Ελλήνων του ΛΑΟΣ και της Ντόρας.

Καρατζαφέρης και ΔΗΣΥ θα προτάξουν το «καλό του έθνους» και την «κρυφή χαρά» ότι ο Σαμαράς θα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν και η ΝΔ θα έλθει πρώτο κόμμα και με διαφορά!!!

Είναι δυνατόν να πει η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Οι Οικολόγοι δεν θα έχουν λόγο να πουν όχι σε μια Κυβέρνηση ευρύτατης «κεντροαριστερής» κατά κύριο λόγο συνεργασίας, που θα σεβαστεί τα δικαιώματα των κορμοράνων του Ελαιώνα, της αστακοκαραβίδας της Φολεγάνδρου και τις  μεζονέτες του Υπολοίπου Αττικής…

Πως θα ξεπεραστεί το θεωρητικό εμπόδιο της συμμετοχής του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ; Τα κόμματα θα δηλώσουν ότι θα βαδίσουν στο δρόμο που χάραξε ο Ολάντ (επαναδιαπραγμάτευση, έμφαση στην ανάπτυξη, σεβασμό στις καμαριέρες τις οποίες και θα νυμφεύονται) τρεις τηλεοπτικές συγγνώμες την ημέρα γονυπετής από τον Βενιζέλο και το γλυκό έδεσε.

Ένας ευρύτατος αν και ετερόκλητος σχηματισμός θα βρεθεί στην εξουσία, έχοντας αθροιστικά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ουσιαστικά θα έχει εκμεταλλευτεί τον κατακερματισμό και την ψήφο διαμαρτυρίας των Ελλήνων...

Αφού όλοι πουλάνε τρέλα σχετικά με τις εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε πίσω εμείς που κάνουμε και εξαγωγή στο είδος…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 30/04/2012 19:48:44

  Ετσι όπως το περιγράφεις, το σενάριο είναι αντάξιο του Game of Thrones!

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Jimakos 01/05/2012 01:25:12

   Η ζωή φτιάχνει τα καλύτερα σενάρια...

 2. ΔΚ avatar
  ΔΚ 30/04/2012 20:42:25

  Βάλτε αυτό το βίντεο, παιδιά, να καταλάβουν όλοι τι γίνεται. Είναι απίστευτος.

  http://www.youtube.com/watch?v=9FPWRAngxmo

  • S.P. avatar
   S.P. @ ΔΚ 30/04/2012 21:50:28

   Τι γίνεται; τα έχω χαμένα, έχουν τρελαθεί ή μήπως πουλάνε τρέλλα; ιδού το ερώτημα. Και ο κ. Αυτιάς δημοσιογραφία... Θυμάμαι όλους αυτούς του δημοσιογράφους, που έκαναν στάρ τον Ε. Γιαννόπουλο, έναν κωμικό και δευτερευόντως πολιτικό.

   • juliet avatar
    juliet @ S.P. 30/04/2012 22:27:41

    S.P
    Kαλησπέρα,
    ο Αυτιάς είναι όλα τα λεφτά!ο Τσίπρας ΟΤΑΝ πάρει την εντολή θα καλέσει τον κόσμο στο Σύνταγμα .Ζούμε τ'όνειρο....Θεέ μου,να μη τελειώσει .Τι να σου πω ....θυμάμαι που έβγαινε ο Γαρουφαλίας στο μπακλόνι να μιλήσει ,και την επομένη έγραφαν οι εφημερίδες ...ο κόσμος του φώναζε :Γαρουφαλιά ,πεινάμε πέσε να σε φάμε ....Παιδιά εμείς τότε στη Πάτρα σπάζαμε πλάκα .

 3. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 30/04/2012 21:07:36

  Είθε να γίνει έτσι, γιατι σε 3 μήνες που θα γίνουν εκλογές, και μη μου πείτε ότι ο συρφετός αυτός μπορεί να κυβερνήσει, ο Σαμαράς θα σαρώσει με 70 %.

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 01/05/2012 01:41:57

   Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/04/2012 22:20:21

  Την οικουμενική -εδώ, στο σενάριο του Μ.Ο, βέβαια χωρίς τη ΝΔ- τη ζήσαμε για τα καλά το 1989-90. Ολα είχαν τελματώσει. Μια υπογραφή για μετακίνηση απλή υπαλλήλου ζητούσες από τον υπουργό και σου έλεγε ότι έπρεπε πρώτα να συννενοηθεί, με το ετερόκλητο συνοθύλευμα που κυβερνούσε. Ολα είχαν παραπεμφθεί στις καλένδες. Γιαυτό και δεν άντεξε.

 5. aggelosview avatar
  aggelosview 30/04/2012 22:41:02

  Σχηματισμός κυβέρνησης από αντιμνημονικά κόμματα. Ορκίζεται και η βουλή πραγματοποιεί μία μόνο συνεδρίαση στην οποία αποφασίζει την καταγγελία του Μνημονίου και άμεση διεξαγωγή εκλογών. Μετά καληνύχτα σε όλους. Η χώρα γίνεται Ουγκάντα και ζούμε όλοι στο σοσιαλιστικό παράδεισο του Αλέξη και του Πάνου!

 6. S.P. avatar
  S.P. 30/04/2012 23:12:46

  Καλησπέρα Juliet,
  Ένα είναι βέβαιο: δεν θα πλήξουμε. Εϋχομαι (ειλικρινά) το όνειρο να μη γίνει εφιάλτης!
  Τον Χειμωνά όμως πως τον θυμήθηκες, νομίζω έχει πεθάνει αρκετά χρόνια.

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 30/04/2012 23:50:37

   Nαι ,έχει πεθάνει .Οταν διαβάζω κάτι ,σταχυολογώ κάποια που μου αρέσουν και τα γράφω και μετά τα χρησιμοποιώ.Εχω τρομερή μνήμη ,είμαι αριθμομνήμων .Οταν έκλειναν ισολογισμούς σκέψου κοιτούσα τιμολόγια πρώτα και μετά τις εγγραφές και εβρισκα λάθη αν υπήρχαν.
   Οσο για τον εφιάλτη ,γιατί τώρα τι ζούμε;Φόβος στο δρόμο του πασοκ .Kαληνύχτα.

   • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
    Στυλιανός Παπαδόπουλος @ juliet 01/05/2012 11:15:26

    Αν ζούσε, θα αυτοκτονούσε.
    Ο γυιός του κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ...

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/05/2012 00:36:54

  Ο Μικρός Τζον Κάρπεντερ, μια ανατριχίλα μας την έδωσε..

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ ΕΥΑ 01/05/2012 01:26:26

   Υπερβολές...

 8. George avatar
  George 01/05/2012 07:59:00

  Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ, οπότε τα διάφορα σενάρια τα προσπερνώ. Πάντως πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν-πριν είναι αργά-πως το μνημόνιο δε δουλεύει,φέρνει φτώχεια,ανεργία,κλείσιμο καταστημάτων κι αυτό αποτελεί καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Άρα, ας κοιτάξουν όλοι οι πολιτικοί πώς σε εύλογο χρόνο θα διώξουν ή θα βάλουν ημερομηνία λήξης στα μνημόνια. Ολαός μας συνεχώς πτωχεύει και σε έναν χρόνο από τώρα δε θα μετράμε αυτοκτονίες μόνο μα και νεκρούς από την πείνα. Καλή φώτιση σε όλους ό,τι κι αν ψηφίζουμε.

 9. airman avatar
  airman 01/05/2012 20:09:06

  Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο ''κίνημα'' του κ. Καμμένου συμμετέχουν άνθρωποι με ''φρέσκες'' ιδέες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκέντρωση εδώ και ένα μήνα περίπου στην οποία συμμετείχαν απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, εν αποστρατεία ανώτατος αξιωματικός (υποψήφιος βουλευτής) απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε χαρακτηριστικά ''όλοι έχετε υπηρετήσει ή περισσότεροι από εσάς που βρίσκεστε εδώ πέρα έχετε υπηρετήσει σε γραφεία Υπουργών'' (http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/04/blog-post_2285.html, video-45:15).
  Καθόλου τυχαίοι λοιπόν, καθόσον όλοι ξέρουν ποιοι υπηρετούσαν/υπηρετούν και με ποια κριτήρια σε γραφεία Υπουργών. Ευτυχώς που έστω και καθυστερημένα επέλεξαν να γίνουν ''Ανεξάρτητοι Έλληνες''.
  Αρκετοί δε έχουν συμπεριληφθεί και σε ψηφοδέλτια. Μεταξύ αυτών κάποιος που δηλώνει απόστρατος ενώ είναι απότακτος και κάποιος άλλος που ''κουκούλωσε'' υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ''άνθρωπος'' του κ. Καμμένου (αργότερα ο ένας έφυγε κακήν-κακώς από την υπηρεσία που υπηρετούσε και ο άλλος ''νύχτα'' από τη θέση που είχε τοποθετηθεί).
  Και αυτοί θα μας σώσουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.