#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2013 21:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας θα μας απαλλάξει και από τους νταβατζήδεςΑφού προσπάθησε να γίνει ανεπιτυχώς (ή επιτυχημένα θα μπορούσε να πει κανείς) Αντρέας Παπανδρέου, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει... Κώστας Καραμανλής. Μια δεκαετία περίπου από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει για νταβατζήδες στον Μπαϊρακτάρη (ασχέτως αν μετά το ξέχασε), έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους νταβατζήδες.

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη για τις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Εστιάζοντας στο θέμα των δυο επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Πόλεμο κατά των νταβατζήδων και ο κ. Τσίπρας, λοιπόν. Τι άλλο θα δούμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 12/03/2013 22:00:31

  Θα δούμε πολλά ακόμα. Ο Τσίπρας δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε...
  Μέχρι τις εκλογές θα εξελίσσεται ραγδαία απ' τη στιγμή που εγκατέλειψε τον Αριστερό Δογματισμό...

 2. euagelos avatar
  euagelos 12/03/2013 22:49:57

  Του είχαν ξεφύγει του Καραμανλή 5-6 νταβατζήδες, οι Σαμαράς-ΓΑΠ-Παπαδήμος κατατρόπωσαν άλλους 3-4 και θα τελειώσει τη δουλειά ο Τσίπρας. Όχι τίποτ' άλλο θα πάρει και τα εύσημα για δουλειά που κάναν άλλοι! Τελικά η μόνη δουλειά στην Ελλάδα που είναι απόλυτα συνεπής με τις δομές της χώρας οι οποίες στηρίζουν τόσους νταβατζήδες, είναι αυτή της πόρνης.
  Ελλάς, η πρώτη εκδιδόμενη χώρα.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ euagelos 13/03/2013 11:58:05

   Oπως αναρωτήθηκε κάποτε και ο Στέφανος Μάνος στη Βουλή: Aν οι οικονομθικοί άρχοντες του τόπου είναι οι νταβατζήδες τότε εμείς οι πολιτικοί είμαστε οι πόρνες τους...
   Δηλαδή Ελληνες, οι πρώτοι εκδιδόμενοι πολιτικοί.
   Καί όχι η Ελλάς ως σύνολο...

   • euagelos avatar
    euagelos @ Αρχιμήδης 13/03/2013 23:43:06

    Είσαι σίγουρος?

 3. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 13/03/2013 01:51:11

  Aν δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν γράφονται βαθυστόχαστες αναλύσεις περί τάχα "σοαβροποίησης" του Σύριζα που θα έρθει αναπόδραστα δεν πλησιάζουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι άσχημη και επώδυνη: πως πρόκειται περί πολιτικών σαλτιμπάγκων.
  Έχουν χαλάσει τον κόσμο με την εξόρυξη του χρυσού. Ιδού οι θέσεις του κόμματος για την προηγούμενη εταιρεία( ΤVX) που θα εκμεταλλευόταν το κοίτασμα και η υπεράσπιση στους εργαζόμενους μεταλλορύχους που θα εξορύξουν το χρυσό:
  9/6/2003: " Μετά τη σύσκεψη, ο Ν.Κωνσταντόπουλος, η Μ.Ξυροτύρη και ο Γ.Μπαλάφας κατέβηκαν στις στοές των μεταλλείων, όπου συναντήθηκαν με τους αποκλεισμένους απεργούς πείνας μεταλλωρύχους και είδαν τις εξοντωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και δίνουν σήμερα τον αγώνα τους για μην χάσουν τη δουλειά τους.

  Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, μιλώντας στους μεταλλωρύχους και τις οικογένειές τους, που στηρίζουν τους αγώνες τους, τόνισε:

  "Οι μεταλλωρύχοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν το μεροκάματό τους, μεροκάματο του τρόμου, γιατί έτσι διασώζουν την αξιοπρέπεια της ύπαρξής τους, την αξιοπρέπεια της οικογένειάς τους.
  ΄Εχουν πολλά ειπωθεί κατά καιρούς και έχουν κοροϊδέψει κατά καιρούς πολλοί. Εκείνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουν όλοι πως δεν υπάρχει πια περιθώριο για να λέγονται λόγια στον αέρα και να μην υπάρχουν άμεσες και αξιόπιστες λύσεις τώρα.
  Δεν πρέπει να χάσουν οι εργαζόμενοι τίποτα από αυτά που έχουν δουλέψει, τίποτε απ΄ αυτά που δικαιούνται. Πρέπει το κράτος και η πολιτεία να τους συμπαρασταθεί, να τους στηρίξει, γιατί εδώ είναι μία από τις πρώτες περιπτώσεις που χρειάζεται η αλληλεγγύη και η κατοχύρωση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  Με τροπολογίες της νύχτας χαρίζουν δισεκατομμύρια δεξιά και αριστερά. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα των εργασιακών σχέσεων και της ασφαλιστικής κάλυψης των μεταλλωρύχων.
  Η πολιτεία και η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει:
  Τι προτείνει, έτσι ώστε να έχει διάρκεια η λύση, να είναι αξιόπιστη, φιλική προς το περιβάλλον, συνδεδεμένη με εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης της περιοχής. ΄Όχι πειρατικές λύσεις, σε προεκλογικές περιόδους. Ούτε λύσεις χωρίς αντίκρισμα μετά από ένα ή δύο χρόνια. Ούτε λύσεις οι οποίες θα βάζουν τους εργαζόμενους να στρέφονται οι μισοί εναντίον των άλλων και να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους για να ξεπεράσουν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
  Ας έρθουν εδώ οι Υπουργοί, οι Γραμματείς, οι υπεύθυνοι, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας, οι ασφαλιστικοί Οργανισμοί να δουν τις συνθήκες δουλειάς, να δουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες κάθε μέρα διακινδυνεύουν την ύπαρξή τους οι εργαζόμενοι για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
  Ας έρθουν εδώ και εδώ να απαντήσουν:

  •Πού είναι η κοινωνική αλληλεγγύη;
  •Πού είναι η κοινωνική ευθύνη του κράτους;
  •Που είναι η πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας αλλά και αξιοπρεπή διαβίωση στον εργαζόμενο;
  Μπήκαμε στο 2003 και αυτό που σφραγίζει την κυβερνητική πολιτική είναι η αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και οι θέσεις ανεργίας.
  Δεν υπάρχει ιερότερο βίωμα από αυτό που ο εργαζόμενος αναγκάζεται να επιλέξει να βάλει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή για να σώσει τη δουλειά του.
  Κάνω έκκληση σ΄ όλη την ελληνική κοινωνία και σ΄ όλους τους υπεύθυνους, κυβέρνησης και κράτους, να έρθουν εδώ. Δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Να έρθουν εδώ και να πουν γιατί. Γιατί καταδικάζονται στον μαρασμό οι εργαζόμενοι, γιατί καταδικάζεται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα μια περιοχή που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει άλλες προϋποθέσεις για συλλογικότερη ευημερία".

 4. δημης avatar
  δημης 13/03/2013 02:33:06

  ΣΥΜΦΩΝΟΙ....ΑΝ ΟΙ....ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ......
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ.....

 5. πολιτης avatar
  πολιτης 13/03/2013 10:15:41

  εδω παιζεται το μελλον της χωρας. αν συνεχισει να κερδιζει ο λαικισμος και η μικροκομματικη καιροσκοπια ειμαστε χαμενοι. επιβαλλεται να επικρατησει ο ορθολογισμος και το συμφερον του τοπου. οι πραγματικοι νταβατζηδες ειναι τυποι σαν τον τσιπρα και τους ομοιους του, οι οποιοι τοσα χρονια πρωτοστατουν στην αποβιομηχανιση της χωρας. πρεπει να εκμεταλλευτουμε ολα τα πλεονεκτηματα μας με διαφανεια, περιβαλλοντικη συνειδηση και οικονομοτεχνικα βελτιστους τροπους. να ξεφυγουμε απο την ταση της γκαρσονοποιησης και να θεμελειωσουμε τη νεα ελλαδα. την ελλαδα της αναπτυξης ,της παραγωγης, της καινοτομιας. το μελλον μας δεν βρισκεται στον ηλιο και τη θαλασσα, αλλα στην πραγματικη παραγωγη με συγκριτικα πλεονεκτηματα το εμψυχο δυναμικο, την ευρηματικοτητα κι εργατικοτητα του ελληνα.

 6. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 13/03/2013 10:23:00

  Οι νταβατζήδες υπάρχουν,
  ο Τσίπρας ΔΕΝ πρόκειται να μας απαλλάξει απ αυτούς,
  το θέμα για μένα είναι άλλο:
  ΔΕ ΒΛΕΠΩ ποιός μπορεί ενδεχομένως να απαλλάξει την Ελλάδα απ αυτά τα λίγα (10? 100?) τζάκια των μεγαλοδιαπλεκόμενων νταβατζήδων.

  Μη μου πείτε ο Σαμαράς προσπαθεί, ήδη κάτι άρχισε να ακούγεται για ΟΠΑΠ, Κόκκαλη, και πρόσφατη σύμβαση που δένει την Ιντραλότ με τον ΟΠΑΠ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.