#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας θέλει τώρα να μοιράσει αυτός το ... πλεόνασμα που πέτυχε ο ΣαμαράςΗ επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ μπορεί άνετα να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία των επισκέψεων που χαρακτηρίζονται από απίστευτη υποκρισία τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Αφού υποσχέθηκε πως θα διορίσει ξανά όσους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα (ακόμη και αυτούς που δεν θα απολυθούν ποτέ), αφού είπε ότι θα ξαναδώσει πίσω μισθούς και συντάξεις κι αφού προχώρησε σε ένα παραλήρημα ύβρεων σε βάρος της κυβέρνησης, έκανε και τις απίστευτες ανακοινώσεις.

Είπε κατ’ αρχάς ότι χρειάζεται ένα νέο εθνικό και κοινωνικό συμβόλαιο η Ελλάδα; Σας θυμίζει κάτι αυτό; Δεν είναι βγαλμένο από τα πιο άθλια πασοκικά κατάστιχα; Και ποιος θα υπογράψει το κοινωνικό συμβόλαιο; Ο ανυπόληπτος κ. Τσίπρας;

Το καλύτερο, ωστόσο, το άφησε για το τέλος. Μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αναρωτιούνται, εύλογα, πολλοί: τι ακριβώς θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ µε το πρωτογενές πλεόνασµα, τις τράπεζες και το δηµόσιο χρέος; Τα ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ένα προς ένα:  Το πρωτογενές πλεόνασµα είναι για µας σταθερή πολιτική επιλογήδεν είναι δέσµευση προς τρίτους ∆εν είναι όµως και στόχος για την επίτευξη του οποίου θα συνεχίσουµε µια πολιτική διάλυσης της οικονοµίας.  Είναι κάτι που το χρειαζόµαστε για να µπορεί η οικονοµία µακροπρόθεσµα να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων.  Όχι κάτι που για να το πετύχουµε βραχυπρόθεσµα, θα καταστρέψουµε τις ζωές των ανθρώπων. 

Το πολιτικό ζήτηµα έγκειται, συνεπώς, στον τρόπο και τις πολιτικές – όχι στο στόχο.  Η κυβέρνηση της Ν∆ –µην έχοντας κάτι άλλο να αναδείξει- το έχει καταστήσει σε βασικό επικοινωνιακό όπλο και υποτιθέµενο τελικό στόχο της

οικονοµικής πολιτικής».

Είναι τρομερό. Από τη μια βρίζουν μέρα – νύχτα την κυβέρνηση που έχει πετύχει έπειτα από δεκαετίες να έχει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 1 δις ευρώ (χωρίς τα κέρδη από τις ευρωπαϊκές τράπεζες για τα ομόλογα) κι από την άλλη λένε ότι είναι στόχος τους το πρωτογενές πλεόνασμα. Ούτε που καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Η πλάκα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έρθει στην εξουσία για να… μοιράσει το πλεόνασμα που μάζευε τόσο καιρό με θυσίες η κυβέρνηση. Έχουν γίνει τόσοι αγώνες, τόσες περικοπές, τόση προσπάθεια και θα έρθει ο Τσίπρας να καρπωθεί το πλεόνασμα; Αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός ούτε κι ο διάβολος.

Λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα δημιουργήσει αυτός πλεόνασμα μέσω της ανάπτυξης κι όχι μέσω περικοπών. Μα για ποια ανάπτυξη μιλάει όταν με τη ρητορική του διώχνει τις επενδύσεις; Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη… Σοβιετία νέου τύπου που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα επενδύσουν οι νέοι φίλοι του σαν τον… Δασκαλόπουλο ή οι νταβατζήδες της δραχμής που θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ κι αυτοί αγόραζαν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί;

Και με τι λεφτά θα έκανε ξανά προσλήψεις, θα έδινε ξανά αυξήσεις και θα επανεθνικοποιούσε τις τράπεζες; Εκτός κι αν ονειρεύεται να μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα που θα βρει στο ταμείο.

Θέλετε να διαβάσετε και άλλο για το πλεόνασμα υποκρισίας; Κατέθεσε το σχέδιό του για το πώς αυτός θα πετύχει πλεόνασμα και είπε:

« Στον αντίποδα του μνημονιακού παραλογισμού, εμείς έχουμε σχέδιο να πετύχουμε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα όχι σπέρνοντας τη καταστροφή, αλλά με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ανακόπτοντας τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα. Με την εφικτή σύλληψη της τεράστιας και της σκόπιμα διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης». Υπέροχα: Ότι δεν έχουν καταφέρει τόσοι και τόσοι θα το πετύχει ο κ. Τσίπρας που δεν έχει ιδέα από οικονομικά; Μα από τα 60 δις ευρώ που είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων τα περισσότερα οφείλονται από μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν να πληρώσουν. Από αυτούς θα τα πάρει ο κ. Τσίπρας για να κάνει πλεόνασμα;

Όχι, λέει ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και τα εικονικά τιμολόγια. Θα ενισχύσει το ΣΔΟΕ και θα πάρει λεφτά από τις λίστες σαν αυτή της Λαγκάρντ. Υπόσχεται ότι θα επανεξετάσει τις φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις κι ότι θα αυξήσει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ αφού θα μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στους πλούσιους.

Εκτός τόπου και χρόνου. Μα ξέρει πόσοι Έλληνες δηλώνουν π.χ. πάνω από 100.000 ευρώ; Ξέρει πόσες επιχειρήσεις έχουν μείνει στην Ελλάδα και φορολογείται και δεν έχει φύγει στο εξωτερικό; Γνωρίζει ότι οι φοροαπαλλαγές που έχουν μείνει είναι ελάχιστες για τις επιχειρήσεις; Αν τις κόψει κι αυτές ποιος θα ξαναεπενδύσει στην Ελλάδα;

Θα πρέπει να πούμε μια μεγάλη αλήθεια. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα εκτός τόπου και χρόνου. Κι έναν αρχηγό που αν και νέος και άφθαρτος, βγάζει την πιο άθλια εικόνα της μεταπολίτευσης. Βγάζει αυτή την κουτσαβάκικη νοοτροπία που έκανε τον Ανδρέα Παπανδρέου «ηγέτη» αλλά που κατέστρεψε τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 15/09/2013 09:36:33

  O Τσίπρας όμως είπε τις λέξεις κλειδί για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.
  Ακούγεται όλο και περισσότερο ότι το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πάρει τη μορφή της απαλειφής των τόκων για είκοσι-τριάντα χρόνια, ένα σενάριο που μπορεί να μας απαλλάσει από το άγχος εύρεσης αυτών των χρημάτων από τους ετήσιους προυπολογισμούς, αφήνει όμως πάνω από τη χώρα το μαύρο σύννεφο του τεράστιου χρέους που εσαεί θα επιδρά αρνητικά σε υποψήφιους επενδυτές.
  Αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει καλά αποτελέσματα μόνο εφόσον συνδυαστεί με τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης.
  Να αποπληρώνουμε τα χρέη μας δηλαδή κάθε φορά που έχουμε ανάπτυξη με τους εταίρους μας να είναι συνυπεύθυνοι και να κάνουν ότι μπορούν για να εμφανιστεί αυτή η ανάπτυξη ώστε να πάρουν πίσω αυτά που δάνεισαν.
  Υπάρχει ευρωπαικό προηγούμενο όταν οι σύμμαχοι δέχτηκαν για την Γερμανία των αρχών της δεκαετίας του 50΄ κάτι παρόμοιο.
  Το ίδιο το Ινστιτούτο του Κιέλου που απαρτίζεται από σοβαρούς οικονομολόγους και όχι εγκάθετους των τραπεζών όπως ο Σόιμπλε, θεωρεί την ρήτρα ανάπτυξης ως αναγκαία συνθήκη για να μπορεί η Ελλάδα να ξεπληρώσει τα χρέη της χωρίς να φτωχοποιεί βιαίως τους πολίτες της.
  Αυτή την τόσο απαραίτητη ρήτρα ανάπτυξης ο Τσίπρας την ανέφερε στην συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
  Ο Σαμαράς γιατί δεν ψέλλισε ποτέ τίποτα ανάλογο;

  • Zame avatar
   Zame @ blue nile 15/09/2013 15:20:31

   σωστα..γιατί αυτά που θέλαμε να τα ακούμε από τον ΣΑΜ
   τα ακούμε από τον ΤΣΙΠ?
   ο συνδυασμός προτάσεων προς ανεύρεση λύσεων είναι αναπόφευκτος..
   π.χ. επενδύσεις εντάσεως εργασίας & οχι εντάσεως κεφαλαίου
   σε συνδυασμοί με τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης..

   κάτι πού στο παρελθόν το κανανε συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις..
   και σήμερα τα επικαλείται ο Τσιπ.!

   Αυτή η συνεχιζόμενη παραποίηση επιλεγμένων δεδομενων ..
   δημιούργησε & δημιουργει μεγαλες & πρωτόγνωρες μετατοπίσεις..
   πού ίσως ούτε καν υποψιαζόμαστε.?

  • ΡΩΣΟΜΠΟΝΤ avatar
   ΡΩΣΟΜΠΟΝΤ @ blue nile 15/09/2013 17:12:08

   Αντιγράφω και παραφράζω λίγο την τελευταία παράγραφο,το νόημα παραμένει το ίδιο.
   "Θα πρέπει να πούμε μια μεγάλη αλήθεια. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει Κυβέρνηση δυο κόμματα εκτός τόπου και χρόνου. Κι έναν αρχηγό που αν και νέος και άφθαρτος, βγάζει την πιο κακόμοιρη εικόνα της μεταπολίτευσης. Βγάζει αυτή την ραγιάδικη νοοτροπία που έκανε τον Σημίτη «ηγέτη» αλλά που κατέστρεψε τη χώρα.Τη νοοτροπία του "Μέρκελ πάρτα όλα" , και της δημιουργικής λογιστικής, η οποία πλέον δεν πείθει παρα μόνο τα κομματικά σκυλάκια.

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/09/2013 10:14:42

  Όπως και πολλοί άλλοι από εδώ μέσα, έτσι και εγώ, στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις απόψεις του Σαμαρά και μάλιστα όχι όψιμα όπως μερικοί τώρα τελευταία!
  Αλλά όμως επειδή πονάμε πρώτα την πατρίδα και μετά την παράταξη, πολλές φορές νοιώθουμε υποχρεωμένοι να κριτικάρουμε και να επισημαίνουμε τα εκάστοτε, πάντα κατά τη γνώμη μας, λάθη ή παραλήψεις της εξουσίας.
  Πιστεύουμε ότι το φαινόμενο Τσίπρα είναι τόσο καταστροφικό για τη χώρα, όσο τουλάχιστο αποδείχτηκε ότι ήταν και το φαινόμενο Παπανδρέου!
  Πλην όμως ορισμένες σκέψεις και τακτικές δεν θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 3. Αλεξανδρινος avatar
  Αλεξανδρινος 15/09/2013 10:20:59

  αυτό το τσίρκο με το πρωτογενές πλεόνασμα θυμίζει ΓΑΠ και λεφτά υπάρχουν! τελικά ποιος έχει δίκιο;
  η ΤτΕ που μιλάει για μεγαλύτερο έλλειμμα από πέρυσι ή
  το Υπ.Οικ. που μιλάει για πλεόνασμα;
  Ιδού η απορία!

  • Αλεξανδρινος avatar
   Αλεξανδρινος @ Αλεξανδρινος 15/09/2013 10:22:57

   Α ναί και να μη ξεχάσω! το Βήμα της Κυριακής αποκαλεί την ΧΑ "λαική δεξιά" από σήμερα. Η ΝΔ τί είναι δλδ; Αντι-λαική δεξιά; για δείτε το λίγο γιατί τελευταία Βήμα/Καθημερινή/ΔΟΛ χαιδεύουν τα αυτάκια της ΧΑ! Άντε πρωί πρωί με τους φασίστες και τα γλυφτρόνια τους!

   • airman avatar
    airman @ Αλεξανδρινος 15/09/2013 15:59:00

    ''.... τελευταία Βήμα/Καθημερινή/ΔΟΛ χαιδεύουν τα αυτάκια της ΧΑ!''
    Κι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα! Βέβαια δεν είναι κατ' ανάγκη καλό να σε χαϊδεύουν τέτοια ''χέρια'', οπότε θα έχει ενδιαφέρον και η αντίδραση από τη ΧΑ. Εκτός κι αν εξυφαίνεται σιγά-σιγά κάτι άλλλο με στόχο την εξημέρωση του ''θηρίου'' με μακροπρόθεσμες βλέψεις.
    Υ.Γ. Η ΧΑ θα κατεβάσει υποψήφιους στις Ευρωεκλογές αντίστοιχους με τα ''παληκάρια'' της Βουλής; Κι αυτοί που θα επιλεγούν μήπως αποτελέσουν τη ''μαγιά'' για την ''επόμενη μέρα'';

 4. Πάλι ντόρτια ίφερα... avatar
  Πάλι ντόρτια ίφερα... 15/09/2013 11:00:36

  Χαχα! Σαν εκείνο το παλιό ανέκδοτο με το ...φανταστικό άλογο, όπου έλεγε ο ονειροπαρμένος γιος στον παραμυθά μπαμπά του, που του περιέγραφε πως ακριβώς θα είναι το άτι πoυ ΘΑ του αγόραζε : ''Να το καβαλικέψω πατέρα;''

  • Πάλι ντόρτια ίφερα... avatar
   Πάλι ντόρτια ίφερα... @ Πάλι ντόρτια ίφερα... 15/09/2013 11:07:59

   ..και απαντούσε ο πατέρας : Όχι γιέ μου. Είναι μικρό και θα το ...κοψομεσιάσεις!

 5. daresome avatar
  daresome 15/09/2013 11:09:59

  Αχ έλεος πλέον μ΄αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα ! Την πραγματική κατάσταση τη βλέπουμε στις τσέπες μας και στο πορτοφόλι μας. Η υπερφορολόγηση (άμεση και έμμεση, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΚΟ) έχει ξεπεράσει κατά πολύ όποιες κοινωνικές αντοχές υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και τα κοινωνικά στρώματα. Όποιος θέλει να "μιλήσει" στους πολίτες, μόνο με την άμεση μείωσή της και τον τερματισμό της κατασπατάλησης των εσόδων μπορεί να το επιτύχει. Όλα τα υπόλοιπα - απ΄όλες τις "αντιμαχόμενες" πλευρές - είναι κομματικά τεχνάσματα, που ουδόλως μας ενδιαφέρουν πια ...

 6. Greg avatar
  Greg 15/09/2013 11:51:22

  Όλο ψάχνουμε για καινούργιες καραμελλίτσες να πιπιλάμε. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εθνικός στόχος πρέπει να είναι η πάση δυνάμει ανάπτυξη. Ανάπτυξη εκ των έσω και όχι από Κινέζους και εμίρηδες από το Κατάρ. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν αυτοί είναι εντάσεως κεφαλαίου, ενώ εμείς χρειαζόμαστε επενδύσεις εντάσεως εργασίας, έστω και εάν αυτό θεωρείται "μη πολιτικά ορθό" σήμερα στην Ευρώπη. Τις επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν μόνον Έλληνες επιχειρηματίες.

  Το μοναδικό ζητούμενο είναι η άρση της της φορολογικής βαρβαρότητας και η ανάληψη των παραγωγικών υπουργείων από ανθρώπους της αγοράς και όχι φορείς λογιστικής νοοτροπίας, όπως οι σημερινοί.

  Βέβαια αυτό προϋποθέτει να ακουσθεί δυνατά το μεγάλο ΟΧΙ.

 7. daresome avatar
  daresome 15/09/2013 13:53:29

  Έλεος πλέον μ΄ αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα ! Την πραγματική κατάσταση τη βλέπουμε στις τσέπες μας και στο πορτοφόλι μας. Η υπερφορολόγηση (άμεση και έμμεση, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΚΟ) έχει ξεπεράσει κατά πολύ όποιες κοινωνικές αντοχές υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και τα κοινωνικά στρώματα. Όποιος θέλει να "μιλήσει" στους πολίτες, μόνο με την άμεση μείωσή της και τον τερματισμό της κατασπατάλησης των εσόδων μπορεί να το επιτύχει. Όλα τα υπόλοιπα - απ΄όλες τις "αντιμαχόμενες" πλευρές - είναι κομματικά τεχνάσματα, που ουδόλως μας ενδιαφέρουν πια ...

 8. nikos avatar
  nikos 15/09/2013 21:58:32

  Ψηφίζω Αλέκ γιά εθνικό νόμισμα τό ΛΕΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.