Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το κρυφό σχέδιό του επιστροφής στη δραχμή
03/07/2015 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το κρυφό σχέδιό του επιστροφής στη δραχμή

Κούρεμα θα γίνει στις καταθέσεις των Ελλήνων και όχι στο χρέος κύριε Τσίπρα!

Το σημερινό διάγγελμα του Τσίπρα είναι πλέον η καλύτερη απόδειξη ότι ο στόχος του για το δημοψήφισμα ήταν ένας: Να εδραιώσει το ρόλο του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε τρωθεί ύστερα από την ήττα της πεντάμηνης διαπραγματευτικής τακτικής του και ταυτόχρονα διεκδικεί να αναβαπτιστεί ο ρόλος του στο πολιτικό σύστημα ως ενός από τους βασικούς του παράγοντες.

Με διαπραγματευτικό χαρτί την έκθεση του ΔΝΤ ο Τσίπρας προσπαθεί τώρα να το παίξει φωνή ηρεμίας και νηφαλιότητας και ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να πάει σε ρήξη με την Ευρώπη αλλά με το όχι θα πετύχει μια βαριά μεν συμφωνία με μνημονιακά μέτρα περικοπών και φόρων αλλά με δήθεν καλύτερη προοπτική ανάπτυξης εξαιτίας της στάσης του στο θέμα του χρέους και της διεκδίκησης αναπτυξιακού πακέτου.

Κοροϊδεύει πάλι τον λαό, δηλαδή, λέγοντας του ότι με το Όχι θα υπάρξει δήθεν κούρεμα στο χρέος, ενώ στην πραγματικότητα θα υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις.

Όμως η γραμμή του αυτή πρακτικά ενισχύει μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της Αριστερής Πλατφόρμας που θέλει τη δραχμή και τα είχε «στυλώσει» για να μην υπογραφεί η συμφωνία και ταυτόχρονα το ρόλο του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Στην πραγματικότητα η γραμμή Τσίπρα είναι ήττα των φωνών της «λογικής» και της «συνεννόησης του πολιτικού συστήματος» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή τη γραμμή η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την ΕΕ, η ομαλότητα των σχέσεων της χώρας με τους δανειστές και τους εταίρους θα είναι μονίμως υπό διαρκή αμφισβήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 03/07/2015 18:50:30

  o Αλέξης ξεχνά πως από τις τσέπες των αγανακτισμένων που κορόιδεψε έγινε πρωθυπουργός. αν έχουμε κούρεμα, δεν θα έχει να κάνει με το κόσμο του "μένουμε Ευρώπη", αλλά με το κάτι πιο άγριο και ανεξέλεγκτο. Τους αγανακτισμένους που είπε ψέματα, δεν του έδωσαν εντολή να μας βγάλει από το νόμισμα. Μια πιο ήπια διαχείριση της κρίσης ήθελαν.

 2. dikastisdredd avatar
  dikastisdredd 03/07/2015 20:50:14

  Θα ψηφίσω ΟΧΙ επειδή είμαι κομπλεξικός. Ζηλεύω τον ικανό και τον άξιο. Είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλες φιλοδοξίες για μένα. Είμαι ματαιόδοξος. Έχω επίγνωση των αδυναμιών μου και της ανεπάρκειάς μου αλλά θέλω καλό πόστο και λεφτά ενώ γνωρίζω ότι δεν τα αξίζω. Έχω "πολλά μαζεμένα" για το συνάδελφό μου τον συνεργάτη μου, τον γνωστό μου τον γείτονα μου- ειδικά όταν τον βλέπω να προοδεύει. Ίσως και να φθονώ αλλά δεν τολμώ να το αναλύσω γιατί φοβάμαι "αυτό το σκοτεινό πράμα μέσα μου". Εχω πρόβλημα με την αξιοκρατία. Σκόπιμα την ταυτίζω με την φυλετική ανωτερότητα για να μπορώ να επικαλεστώ ακομη και φασισμό. Η αριστεία για μένα είναι ελιτισμός. Θέλω τον "καλύτερο" να βγαίνει από εκλογές ή απο συλλογικές διαδικασίες. Δεν θέλω να αναδεικνύεται. Δεν θα τον αφήσω να αναδειχθεί γιατί θα φανεί η μετριότητα μου. Μη μου τον μικροαστισμό ταράσσετε. Μη μου βάζετε ικανούς και ευφυείς στο περιβάλλον εργασίας μου. Είμαι συνδικαλισμένος και διαφυλάττω με μανία τον ανίκανο, τον λουφαδόρο και το λαμόγιο. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Στα συλλογικά μέσα που εκπροσωπώ συναδέλφους μου αφού εκλέχτηκα με τον μανδύα του "ταξικά ευαίσθητου" μπορώ πλέον να λέω ότι γουστάρω, να κατευθύνω τα συλλογικά όργανα με βάση την ιδεοληψία μου και τα ταπεινά μου ένστικτα. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ ή στα ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ.... πουτ..α όλα

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ dikastisdredd 04/07/2015 10:56:50

   Εκπλητικό! Το αντέγραψες από κάπου ή είναι από τις εκπλητικές εμπνεύσεις της στιγμής που βγάζουν κορυφαία πράγματα μερικές φορές;

   • dikastisdredd avatar
    dikastisdredd @ Διογένης 04/07/2015 11:06:31

    ...βιώματα !!!

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ dikastisdredd 04/07/2015 16:34:16

   Εξαιρετικο! Η ουσια και η σουμα της κρισης !

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ dikastisdredd 04/07/2015 22:02:36

   Θα ψηφίσω ΟΧΙ επειδή (η 2Η ΕΚΔΟΧΗ - η 1Η ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ "Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;") μέσα στο μικρόκοσμό μου πιστεύω (..δεν ορκίζομαι βέβαια) ότι πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σ’ αυτούς (έτσι ασαφώς). Δεν ήμουν ποτέ στο δημόσιο. Ούτε βουλευτή γνωστό είχα ούτε κάποιον άλλο να με διορίσει. Δεν τους πολυχωνεύω αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους. Μάλλον είναι τεμπέληδες. Κάποτε δούλεψα σαν συμβασιούχος σε δεκο και δεν μας φερνόντουσαν καλά. Μας έχωναν συνέχεια στη δουλειά και αυτοί λούφαραν. Είχα ψηφίσει παλιά τον αντρέα, μετά τον καραμανλή και μετά το συριζα. Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός νομίζω. Αλλά αυτοί (που έσκασε η μπόμπα στα χέρια τους ) είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά ! Νομίζω ότι ο καραμανλής (ο μικρός) έκανε καλά που έφυγε το 2009 και άφησε στον παπανδρέου (τον μικρό) το πρόβλημα να το λύσει. Επίσης με ενοχλεί πολύ η σημίτης. Έκανε πολλά κακά. Είμαι μικρο-ελεύθερος επαγγελματίας και οι εργασίες μου αφορούν την οικοδομή. Δουλεύω αρκετές ώρες αλλά δεν κόβω αποδείξεις στους πελάτες μου. Είναι γνωστοί, φίλοι ή γνωστοί γνωστών και δεν φαίνεται να τους πειράζει. Έτσι μπορώ να αποκρύπτω έσοδα και να φοροδιαφεύγω. Έχω δικό μου σπίτι με αυθαίρετο μεγάλο δώμα στη ταράτσα και έχουμε βολευτεί όλοι μας (…η οικογένεια) αρκετά καλά. Δεν μας λείπει τίποτα ! Δεν έχω σπουδάσει ούτε έχω διαβάσει πολύ γιατί δουλεύω από μικρό παιδί. Πού χρόνος. Όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε τον Σόϊμπλε και τον Νταϊσεμπλουμ να μας δυναστεύει και να μας προσβάλει. Ίσως είναι καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας – γιατί όχι και σε δικό μας νόμισμα. Τώρα το ότι δεν παράγουμε ούτε κατσαβίδια, ούτε λεμόνια (αυτή την εποχή) αλλά τα εισάγουμε από την κινα και την αργεντινή, το ότι δεν έχουμε δικά μας καύσιμα, ανταλλακτικά, ηλεκτρονικά, λογισμικό Η/Υ, κρέας, ελαστικά, ενδύματα, λιπάσματα, φάρμακα, υποδήματα, αξεσουάρ….. αλλά τα εισάγουμε όλα, μάλλον δεν με πειράζει - δεν το έχω σκεφτεί και δεν δίνω και πολύ σημασία σε αυτούς που μου το λένε. Θα βρούμε τρόπο. Θα τα καταφέρουμε. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΩΣ. Δεν εμπιστεύομαι τις ειδήσεις από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Κάτι κάνουν αυτοί οι ….(…κουτόφραγκοι). Μας ζηλεύουν γιατί όταν εμείς (SIC!!!) κτίζαμε τον παρθενώνα αυτοί τρώγαν βελανίδια. Δεν έχω διαβάσει ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ). ΞΕΡΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ’21, ΤΟ ’40 , ΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΌ, ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΤΟΝ ΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Δεν έμαθα να αναλύω ένα θέμα ή ένα πρόβλημα. Δεν παίρνω πληροφορίες από πολλές διαφορετικές πηγές, ούτε νοιώθω την ανάγκη να τις διασταυρώσω. Να συσχετίζω. Να ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ «ΔΕΝ ΞΕΡΩ». ΠΑΙΡΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !!!!! Μου αρκεί αυτό που περιέχει η γκλάβα μου. Δεν έχω επίγνωση της πνευματικής μου ΟΚΝΗΡΙΑΣ που με οδηγεί σε ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ. Δεν αντιλαμβάνομαι ότι ζω σε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. Δεν συνειδητοποίησα την μόλυνση από τη μεταδοτική ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ «ΟΧΙ».

 3. toxo avatar
  toxo 03/07/2015 21:52:18

  Πήγα σε κάποιο σουπερμάρκετ, όπου πάντοτε έβλεπα το πλαστικό κοφίνι γιά τους απόρους να είναι σχεδόν γεμάτο,αλλά σήμερα μόλις ήταν στο ένα τρίτο.Αρχίζει δυστυχώς να γίνεται αδύναμη και η φιλανθρωπία και πηγαίνουμε στο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".Όποιος πάει αύριο ας παρατηρήσει τα σχετικά κοφίνια ,που εύχομαι τουλάχιστον σαββατιάτικα να γεμίσουν.

 4. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 03/07/2015 23:08:02

  θα ψήφισω ΝΑΙ γιατί το Τουρκικό προξενείο κάνει καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ. Να χαιρόμαστε τους εθνικιστές μας!!!

  • airman avatar
   airman @ ουδέτερος 04/07/2015 09:14:26

   Τα ποσοστά κατά περιοχές θα δείξουν πολλά! Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ και έχει κρίσιμη σημασία ποιες δυνάμεις συναθροίζονται σε αυτή. Ήδη γνωρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία από αυτές.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ουδέτερος 04/07/2015 11:27:53

   Εθνικιστές τίνος έθνους ;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ουδέτερος 04/07/2015 14:24:52

   Δεν είναι δικοί μας εθνικιστές,εγκάθετοι του τουρκικού καθεστώτος είναι.

 5. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 03/07/2015 23:37:38

  Προς νεότερους ψηφοφόρους:
  Αλεξάκο, εγώ θα ψηφίσω ΝΑΙ. Στην πλέον των 40 ετών που βρίσκομαι, τον έχω κάνει ήδη μια φορά τον "λαβύρινθο" και ξαναβρέθηκα στο ίδιο σημείο. Δεν ξαναπάω. Δεν είναι ο δρόμος που δείχνεις. Πέτα τους φιλο-σταλινικούς σαλεμένους "συντρόφους" σου, τους εγωπαθείς αλαζόνες αυτοκαταστροφικούς υπουργούς οικονομικών, τους φανατικούς, ασυνάρτητους και μισάνθρωπους ακροδεξιούς, με τους οποίους (γιατί τόση πρεμούρα άραγε?) έκανες κυβέρνηση (του την έταξες και ο διάολος θα σου ζητήσει την ψυχή σου κάποτε γι' αυτήν την ανίερη συμμαχία). Πέτα τους στα σκουπίδια της Ιστορίας, εκεί που ανήκουν και κανείς δεν θα (και δεν πρέπει να) τους θυμάται και προχώρα στη εθνική ανάταση με όσους άξιους βρεις στον δρόμο. Αυτή είναι η ευκαιρία σου, άλλη δεν θα 'χεις. Αν δεν μας εξαπατάς κι εσύ, δέσμιος πεθαμένων εμμονών.. Αν αγαπάς την Πατρίδα.. Αν όχι, ούτε εσένα σε χρειαζόμαστε. Θα βρεθεί άλλος αληθινός Πατριώτης να μας τραβήξει μπροστά. Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει. Χαρίλαος Τρικούπης, 1832-1897, Έλληνας Πρωθυπουργός

 6. Πατριάρχης avatar
  Πατριάρχης 04/07/2015 20:58:00

  Όταν ο ίδιος ο αλέξης μαδούρο επαιτεί 29.1δις για να καλύψει υποτίθεται το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το 2016,
  φανταστείτε πόσο τεράστιο είναι πραγματικά αυτό το κενό και πόσο ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας.
  Μόνο οι εκροές των καταθέσεων μέσα σε 6 μήνες έφτασαν τα 60δις ευρώ περίπου!
  Το λογιστικό χρήμα που περίσσεψε στα κιτάπια, είναι λιγότερο πλέον από τις επισφάλειες και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.
  Για ρευστό δεν μιλάμε, οι ίδιοι μας λένε οτι από Δευτέρα τα ΑΤΜs θα βγάζουν κρύο αέρα για τους τουρίστες.
  Η ζημιά που έκανε σε 5 μήνες η σχιζοφρενική συγκυβέρνηση της πρώτης φοράς φασιστεράς, είναι ανυπολόγιστη.
  Πιθανώς να αγγίζει και τριψήφιο νούμερο! Ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, για να συνέλθει η οικονομία από το σοκ θα χρειαστούν 3-6 μήνες.
  Και πάλι για μένα δεν είναι σίγουρο αφού η νέα κυβέρνηση, ή ο ίδιος ο αρτινός, θα αναγκαστεί να υπογράψει ένα 3ο μνημόνιο μπροστά στο οποίο τα προηγούμενα 2 θα φαντάζουν παιδική χαρά.
  Ακόμη και τα υποτιθέμενα 8-9δις του ψευτοδημοψηφίσματος θα φαντάζουν "παράδεισος".
  Πράγμα φυσικά που κανένας λογικός και σώφρονας βουλευτής-πολιτικός δεν θα μπορέσει να τα στηρίξει.
  Ούτε ο λαός θα καταφέρει να τα υποστεί και να αποπληρώσει.
  Έτσι και πάλι ο παμπόνηρος αλητήριος θα βγεί κερδισμένος αφού το επερχόμενο 3ο μνημόνιο είτε δεν θα περάσει από την Βουλή,
  είτε δεν θα εφαρμοστεί από τον λαό.
  Σκοπός της τσογλανοπαρέας ήταν από την αρχή η καταστροφή της χώρας για να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ και να μας πάνε στην δραχμή!
  Ίσως να εκδικούνται την ήττα τους στον εμφύλιο που γράφετε πολλοί εδώ μέσα.
  Η Ελλάδα εδώ και 5 μήνες βρίσκεται σε κώμα και από την Τετάρτη είναι ετοιμοθάνατη.
  Μένει μόνο να τραβήξει κάποιος την μπρίζα.
  Και δυστυχώς, και οι μεν (δανειστές) και οι δε (φασιστεροί), βαρέθηκαν 4 μήνες το "blame game" και βρήκαν στα πέναλτυ το συνήθες κορόϊδο,
  τον "σοφό" λα(γ)ό!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.