#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ασπάζεται την...Δεξιά του ΚυρίουΤις ευλογίες της Εκκλησίας για την κατάληψη της εξουσίας, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε κινήσεις προσέγγισης παπάδων, μητροπολιτών και μοναχών.

Μια τέτοια κίνηση ήταν και η συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους με την οποία και συζήτησε θέματα που ενδιαφέρουν την Αθωνική μοναστηριακή Πολιτεία.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε «η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στo πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας απηύθυναν πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία.

Και το ερώτημα είναι ένα: Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο πολιτικός αμοραλισμός του κ. Τσίπρα; Πώς είναι δυνατόν να αλλάζει προσωπεία ανάλογα με την περίπτωση; Άθεος στο σπίτι του και στις επισκέψεις του στη Βενεζουέλα, «προσκυνητής» και καλός χριστιανός για τα ψηφαλάκια.

Άραγε του λείπουν οι ψήφοι των πολιτών που είναι κοντά στην Εκκλησία και σπεύδει να φιλήσει τη… Δεξιά του Κυρίου; Πόση υποκρισία θα κρύβουν μέχρι να καταλάβουν την εξουσία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/12/2013 08:28:04

  Εδώ πήγε στο Τέξας και ασπάστηκε την δεξιά των Κυρίων ,στην εκκλησία θα κολήσει?

 2. yiannos avatar
  yiannos 20/12/2013 09:03:23

  Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας μάζεψε μερικούς έμπειρους "διαχειριστές εξουσίας" κοντά του, αναγνωρίζοντας ότι ο πολιτικός χώρος προέλευσης του ιδίου και των συντρόφων του είναι ελλιματικός ως προς αυτό.

  Είναι επίσης προφανές ότι ο ισχυρισμός που προβάλλεται επίμονα μέσα από δεκάδες άρθρα περί τρελλών, ψεκασμένων, θιάσου, βίλλα αμαλία, μπαχαλάκιδων, περίεργων κλπ δεν ανταποκρίνεται στην "ομάδα διακυβέρνησης" που θέλει να φτιάξει ο Τσίπρας.

  Όλοι αυτοί δηλαδή που προβάλλονται ως φόβητρο προς τον μέσο, νομοταγή και συντηριτικό πολίτη δεν πρόκειται να έχουν σημαντικούς ρόλους στην κυβέρνηση που θέλει να στήσει ο Τσίπρας.

  Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά κοντά να απολέσει και το τελευταίο πλεονέκτημα του "μη άκρου". Το μεταρρυθμιστικό το έχασε εδώ και μήνες ενώ το ηθικό το απόλεσε προ ολίγων ημερών.

  • Κωνσταντίνος Σπ avatar
   Κωνσταντίνος Σπ @ yiannos 21/12/2013 03:00:53

   ο αμοραλισμός του Ανδρέα Παπανδρέου βρήκε άξιο συνεχιστή στο πρόσωπο του Mr Alexis. Το θέμα είναι η ελληνική κοινωνία είναι υποψιασμένη στην επανάληψη των γεγονότων ή πορεύεται βουβή και άβουλη να κάνει τα ίδια λάθη που την οδήγησαν λίγο πριν την χρεοκοπία?

 3. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 20/12/2013 10:53:15

  Μά ούτε οί ίδιοι (απ' τό αρχικό 3,5 - 4%) κρύβουν ότι, κάθε ψήφος δεκτή (καί απαραίτητη) γιά νά φθάσουν στό πολυπόθητο γι' αυτούς 35 - 38% καί τήν πλειοψηφία.
  Επίσης δέν κρύβουν ότι μετά τήν απομάκρυνση από τήν κάλπη θά είναι αργά γιά δάκρυα, αφού η "επαναστατική" νοοτροπία, πού λείπει από τήν κρίσιμη μάζα τών "νέων" ψηφοφόρων (δλδ απ' τό επί πλέον 32 - 35% πού χρειάζονται) αλλά καί μή (ψηφοφόρων), θά τούς /μάς εμπεδωθεί μέ τόν έναν ή τόν άλλο τρόπο.
  Μιλάω γιά τά μεσαία παλιά στελέχη, πού βλέπουν τή συγκυρία σάν μοναδική ευκαιρία νά πάρει η Αριστερά τή ρεβάνς, έστω καί μέ εκλογές, μετά τόν Εμφύλιο.
  Οσο γιά τόν Τσίπρα, οί ίδιοι λένε ότι άν τυχόν (πού δέν τό πιστεύουν) εξελιχθεί σέ ...Ανδρέα, δέν θά προλάβει ούτε νά τό μετανιώσει.

 4. Francisco de Toledo avatar
  Francisco de Toledo 20/12/2013 12:28:01

  Κάτι πρέπει να γίνει με τους θεομπαιχτες πολιτικάντηδες. Καλά ο Τσίπρας, κλασσική περίπτωση πολιτικού απατεώνα και οπορτουνιστη όπως θα τον χαρακτήριζαν οι πρώην σύντροφοι του στην ΚΝΕ που θα εγλυφε τους πάντες και τα πάντα για να καταλάβει την εξουσία. Το πρόβλημα είναι με τους πολιτικάντηδες της άλλης πλευράς που διαγκωνιζονταν για μια καλή θέση δίπλα στο μητροπολίτη στο πανηγύρι του χωριού τους και βάζανε όλοι και μια σχετική φωτογραφία στα προεκλογικά τους φυλλάδια. Και δεν μιλάω για δευτεραντζες πολιτευτές της πλάκας αυτοί έτσι λειτουργούν. Τα ίδια έκανε και ο ξάδελφος του Λιαπη με τα κολλητηλικια με το Χριστόδουλο της υπογραφές για τις ταυτότητες και αλλά γραφικά. Απόδειξη το πόσο θεομπαιχτης είναι ήταν πως όταν πήρε την εξουσία δεν άλλαξε το νόμο για της ταυτότητες κι ας εσκουζε μαζί ξε τις άλλες θεουσες. Ααφήστε την εκκλησία ήσυχη και τους πιστούς της γιατί διαχρονικά όταν της δίνεις το χέρι στο αρπάζει μαζί με τον αγκώνα. Έτσι συνεχίζει και παίζει ρόλο στα πολιτικά θέματα του τόπου και όχι μόνο και επιτρέπει ακόμα και σε ένα τσιπρακι να συναλλάσσεται μαζί της για τα κουκιά που ελέγχει.
  Ένα τελευταίο θα σας πω... Κάποιοι εέλεγαν στα τελευταία χρόνια του βυζαντίου καλύτερα το τουρκικό φακιολι από την παππικη τιαρα. Αυτοί συνεχίζουν να έχουν λόγο στα πράγματα.

 5. Ξερόλας avatar
  Ξερόλας 20/12/2013 12:46:41

  Αηδία έχει καταντήσει. Θές να σε άθεος? Δικαίωμά σου, αλλά μην μου το πάιζεις από το πουθενά ευσεύης χριστιανός, για μια χούφτα(που λέει ο λόγος) ψήφους. Δηλαδή τόση εκτίμηση έχει στην αριστερή του ιδεολογία?

 6. Vivi avatar
  Vivi 20/12/2013 13:18:01

  Εντάξει ο αμοραλισμός... Το κακό είναι ότι αυτά όλα περνάνε αδιάφορα από τον πολύ κόσμο και είναι ξεπερασμένα κόλπα άλλης εποχής. Είμαστε στο 2013 και όχι στο 1981 ...

 7. Avariel avatar
  Avariel 20/12/2013 13:21:14

  Nαι, τους ομοφυλόφιλους τους καλύψαμε, καμιά δεκαριά ακόμα κοινωνικές ομάδες έμειναν και το παπαδαριό. Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες κινήσεις απλά γελάει μαζί τους ο κόσμος; Πρέπει ν'αλλάξουν επικοινωνιακό επιτελείο γρήγορα...

 8. ΒΜ avatar
  ΒΜ 20/12/2013 17:23:56

  «...Η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στo πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους...».
  Εάν από το παραπάνω κείμενο κάποιος καταλαβαίνει "πολιτικό αμοραλισμό", "υποκρισία", "αλλαγή προσωπείου ανάλογα με την περίπτωση" και "άθεος στο σπίτι του, προσκυνητής και καλός χριστιανός για τα ψηφαλάκια της Δεξιάς του Κυρίου" το πρόβλημα είναι δικό του...
  Ο Τσίπρας δεν δήλωσε Χριστιανός.
  Δήλωσε πολιτισμένος άνθρωπος που αναγνωρίζει το Άγιον Όρος ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τοπίο καλλιτεχνικής αξίας, εκτιμά τον πολιτιστικό, πνευματικό και ιστορικό πλούτο του, σέβεται το ρόλο του ως ορθόδοξο πνευματικό κέντρο και τιμά το καθεστώς αυτονομίας της Μοναστικής Πολιτείας.
  Στάση συνεπής εξ άλλου με την Αριστερή ιδεολογία μιας κοινωνίας ελευθερίας και αλληλοσεβασμού.

 9. Kimwnas avatar
  Kimwnas 20/12/2013 23:55:28

  Ο αμοραλισμός στο συγκεκριμένο θέμα αγαπητοί φίλοι έγκειται στον Τσίπρα? Η Ιερά Κοινότητα ζήτησε συνάντηση μαζί του αυτός την απεδέχθη και καλά έκανε (ψηφαλάκια μαζεύει). Τώρα γιατί η Ιερά Κοινότητα ζήτησε συνάντηση? Διότι με 1000 και πλέον χρόνια στην πλάτη τους οι Αγιορείτες έχουν αναπτύξει ιδιαίτερο πολιτικό αισθητήριο και είναι μανούλες στους τακτικισμούς και τη διπλωματία. Διαβλέπουν αυτό που έρχεται... Και όταν έχουν φάει πόρτα από την κυβέρνηση στο μείζων θέμα που τους καίει, δηλ. την φορολογία των εκτός Αγίου Όρους ακινήτων τους, παραβλέπουν ιδεολογικές ή άλλες διαφορές και κάνουν, όπως πολύ καλά γνωρίζουν αιώνες τώρα, το παιχνίδι τους. Έλα να ξυπνάμε λίγο...

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 20/12/2013 23:57:44

  Ο Τσίπρας είναι γάτος αλλά πάνω απο όλα κομμουνιστής.
  Το παιδί είπε πως σέβεται το χιλιόχρονο Άγιον Όρος. Τα ίδια και μάλιστα και πιό εμφατικά μπορεί να πεί ο πάπας , ο ιμάμης , η μέρκελ και κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη πολιτισμό. Και φυσικά δεν σημαίνει πως ασπάζεται την Ορθόδοξη Πίστη. Έτσι είναι και συνεπής με την ιδεολογία του και ρίχνει παραγάδι για στον απλό λαό που παραμένει πρόβατο του Χριστού .
  Δεν συνδέει όμως πουθενά την χώρα με το Άγιον Όρος αφενός ούτε αναφέρεται στην συνάφεια και την σημασία της Ορθοδοξίας με την Ελλάδα και ούτε λέει λέξη για την υπεράσπιση αυτών των αξιών όταν γίνει κυβέρνηση.
  Σύμφωνα με το σκεπτικό μου λοιπόν καμμία άγρια συνιστώσα τίγκα στο αντιχριστιανικο μένος , συγκελυμένο βεβαίως με διεθνισμό , δεν έχει να πεί τίποτα στον πρόεδρο .
  Επίσης αν και εφόσον πάρει την εξουσία και σηκώσει ανάστημα για κατάργηση προσευχής στο σχολείο , καθαίρεση Σταυρού απο αίθουσες και νοσοκομεία και ότι άλλο νομίσει πως πρέπει να κάνει λόγω κομμουνιστικής ιδεολογίας κανείς δεν θα τον κατηγορήσει πως αθέτησε υποσχέσεις που δεν έδωσε .
  Θα σέβεται μάλιστα ακόμα το Άγιον Όρος.

  Κατά την αποψή μου μακάρι όλοι οι έλληνες να βρούν αυτό που έχουν και να γίνουν αυτό που είναι κάνοντας τον καθεμέρα τους προσευχή και δοξολογία στον Αφέντη Χριστό.
  Να παρακαμφθούν ιδεολογίες και όλοι μαζί , αριστεροί δεξιοί κεντρώοι , βασιλικοί και ανάρχες να απαιτήσουμε τα αυτονόητα απο την εξουσία που είναι κοινά για όλους όπως κοινός είναι ο πόνος .
  Τέλος , καλά όσοι ακόμα συγκινούνται απο κομμουνιστική ιδεολογία να περιγελούν την πίστη και να την χρησημοποιούν ώς κόσμημα βιτρίνας ή αντίκρισμα κοσμικής εξουσίας.
  Το θέμα είναι γιατί και ο παραδοσιακός δεξιός χώρος αρχίζει να ντρέπεται για όλα αυτά και κοιτάει απο την δική του σκοπιά προς διεθνισμό μεριά και να θεσμοθετεί την απομειώση σιγά σιγά της παρουσίας του Χριστού στην δημόσια ζωή. Όχι πως καταλαβαίνει τίποτα ο Δυνατός , για την δική μας την ύπαρξη είναι το θέμα.

 11. δημης avatar
  δημης 21/12/2013 18:32:58

  Τον...ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ παιδιά γρήγορα και με ..έφοδο την εξουσία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.