#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2010 15:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τρίτος Δρόμος προς τον ….ΓκρεμόΈνας … Γερμανός λέγαμε ότι ύψωσε τη σημαία του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και τώρα κινδυνεύουμε να την κατεβάσει μια Γερμανίδα.

Ο Έλλην Πρωθυπουργός, Ηγέτης του Διεθνούς Σοσιαλισμού και αυτοθεωρούμενος ως «Ο Μέγας Μπλοφατζής» κατακτά επάξια, ως φαίνεται, μια θέση ανάμεσα στους Μεγάλους Θεωρητικούς της Ιστορίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του Τρίτου Δρόμου (Third Way) προς τον … γκρεμό.

«Είναι πλεονέκτημα σε καίρια πόστα να έχουμε ευφυείς ανθρώπους» δήλωσε για τον Ευ. Βενιζέλο ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Δεδομένου του εκπεφρασμένου επαίνου του προέδρου του ΛΑΟΣ για την … ακοή του λατρεμένου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου («έχει τεντωμένο αυτί») αλλά και των αδυσώπητων αντικειμενικών συνθηκών της πραγματικότητας είναι σαφές ότι κατά την Καρατζαφέρειο λογική η χρηστή πλήρωση των καίριων πόστων δεν στηρίζεται στην Αρχή της Ευφυΐας αλλά στο Δόγμα: «ΠΑΣΟΚ να ‘ναι κι ότι να ‘ναι».

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» φώναξαν κάποιοι εργάτες στον Πρωθυπουργό στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε» απάντησε ο κ. Παπανδρέου επιλέγοντας συγκινητικά να μιλήσει στο πρώτο  πληθυντικό πρόσωπο. Πώς όμως να μην αισθάνεται ταύτιση με τους εργάτες ο Πρωθυπουργός μιας Κυβέρνησης που παγώνει συντάξεις, μειώνει μισθούς, αυξάνει έμμεσους φόρους και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει εισόδημα προς φορολόγηση την αποζημίωση της απόλυσης; Το ότι οι αδούλωτοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έσπευσαν να χειροκροτήσουν τη συγκεκριμένη αποστροφή του πρωθυπουργικού λόγου αποτελεί απόδειξη ότι δεν την εξέλαβαν ως χονδροειδή κοροϊδία αλλά ως ειλικρινή δέσμευση.

 Όλοι φανταζόμαστε εξάλλου ότι την ίδια ρήση επαναλαμβάνει και στις συνομιλίες που έχει είτε με αξιότιμους κυρίους όπως ο κ. Άκερμαν της Deutsche Bank είτε με συμπαθέστατες κυρίες όπως η κ. Μέρκελ. Κατόπιν τούτων δυνάμεθα βασίμως να υποθέσουμε ότι η πρόταξη του Καρατζαφέρειου Δόγματος «ΠΑΣΟΚ να ‘ναι κι ότι να ‘ναι» έναντι της Αρχής της Ευφυΐας δεν αφορά μόνο την πλήρωση των κυβερνητικών πόστων αλλά και των συνδικαλιστικών ακόμα.

Η ακατάσχετη φλυαρία εντός και εκτός των τειχών κακώς θεωρείται ότι περιγράφει έναν πρωθυπουργό «Ομιλών πολύ και μη λέγων …». Περιγράφει απλά κάποιον «Ομιλών πολύ και λέγων …»

Mavro Kounavi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 22/03/2010 17:46:45

  Να συμπληρώσω τα τελευταία αποσιωπητικά Φάκτορα; Να μη σβήσεις όμως πάλι το σχόλιο γράφοντας "ντροπή".

 2. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 22/03/2010 17:51:44

  ΜΑΚΑΚΙΕΣ...δυστυχώς με επιπτώσεις στην ζωή μας...

 3. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 18:05:11

  Οι Τρίτοι δρόμοι δεν είναι νέα ορολογία. Τρίτοι δρόμοι εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες. Είναι η πολιτική της αρπαχτής. Η μετεξέλιξή του Τρίτου δρόμου είναι ο νεοφιλελευθερισμός.
  Σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση οδήγησαν στην σημερινή παγκόσμια κρίση.
  Αυτό το σύστημα καταρρέει σήμερα. Κάποιοι όμως θέλουν να το κρατήσουν με νύχια και με δόντια. Άλλοι επικαλούνται τον σοσιαλισμό σαν λύση.
  Στην χώρα μας η λύση αυτή που εφαρμόζεται από το GAP οδηγεί σε εξαθλίωση τους Έλληνες. Μια δοσίλογη πολιτική που ρίχνει νερό στον μύλο του νεοφιλελευθερισμού (ακα σοσιαλισμός του Τρίτου δρόμου). Ο σοσιαλισμός έρχεται στις ημέρες μας να στηρίξει τις παθογένειες του νεοφιλελευθερισμού και να επιβάλλει την ουσία που συμπικνώνεται στην αρχή: λίγοι φίλοι του κόμματος πλούσιοι και όλοι αι άλλοι παμπτωχοι.
  Αυτή είναι η ουσία και καμία άλλη.
  Μην σας φαίνονται αντιφατικά τα όσα ακούτε. Είναι εντός ιδεολογίας. Οι σοσιαλιστές δεν θα αφήσουν την αδερφή ιδεολογία να καταρρεύσει τόσο εύκολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.