#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τούρκος μέσα τους


του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Όποιος ασχολείται με την εγκληματική δράση του τουρκισμού κατά της ανθρωπότητας, γνωρίζει πως τελικά ο Ερντογάν αποδεικνύεται περισσότερο επιθετικός κι απ’ τους κεμαλικούς προκατόχους του. Πρώτα είχαμε φασίστες με πηλήκιο, τώρα έχουμε ισλαμοφασίστα με μουστάκι, που ονειρεύεται νέο χαλιφάτο.

Όλα τα γουρούνια μπορεί να μην έχουν την ίδια μούρη αλλά εν προκειμένω, φασίστες ή ισλαμοφασίστες, έχουν τις ίδιες πρακτικές.

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή ηγέτη με πράξεις, δηλώσεις, ρηματικές διακοινώσεις, κρατάει αμείωτη την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας ενάντια στον Ελληνισμό, πρωταθλήτρια του αντισημιτισμού, δυναμίτισε τις σχέσεις με το Ισραήλ και τελικά έχει καταφέρει να συσσωρεύσει προβλήματα με τους πάντες γύρω της.

Πριν λίγους μήνες φονιάδες με όπλα που έφεραν σιγαστήρα σκότωσαν τρεις αγωνίστριες από το Κουρδιστάν στο Παρίσι. Πριν λίγες εβδομάδες στην Ιταλία τούρκοι «δημοσιογράφοι», που παρακολουθούσαν κούρδισσα, πρώην σημαντικό στέλεχος του κινήματος, μετά από συμπλοκή έστειλαν στην εντατική σε κώμα έναν Κούρδο. Τούρκοι αξιωματούχοι κάθε τόσο προβάλλουν ιταμές απαιτήσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσα στην υστερία τους κατά της «τρομοκρατίας».

Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια καλά κρατούν, αμείωτη η βαρβαρότητα της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν, ενώ το καθεστώς προσπαθεί να υποχρεώσει το κίνημα σε αφοπλισμό κι υποταγή.

Προβλέπω απλώς πως ο «χαρισματικός» Ερντογάν θα ψωνίσει από σβέρκο, όπως κι οι προηγούμενοι. Έχει φορέσει το ματωμένο πουκάμισο των κεμαλικών και χρησιμοποιεί τις ίδιες τραμπούκικες μεθόδους α λα Τσατλί ακόμη και μέσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το Κουρδιστάν είναι πολύ μεγάλο κι οι Κούρδοι πλήθος αμέτρητο στις τουρκικές μητροπόλεις. Θα ήθελαν πολύ να τους σφάξουν όλους αλλά τώρα δεν είμαστε στο 1915. Δορυφόροι, κινητά, διαδίκτυο, ΜΜΕ, δεν επιτρέπουν την εν κρυπτώ σφαγή ενός ολόκληρου λαού. Ούτε τότε κατέστη εφικτό να χώσουν εκατομμύρια πτώματα Ελλήνων κι Αρμενίων κάτω από το χαλί. Πόσο μάλλον τώρα. Γιατί μην έχετε αμφιβολία, τίποτα δεν άλλαξε. Απλά τηρούν τα προσχήματα και δεν μπορούν να το κάνουν στην ζούλα. Αλλιώς μια χαρά θα τους πέρναγαν απ’ το λεπίδι και τους Κούρδους, όπως έκαναν και με τους Χριστιανούς της Μικράς Ασίας. Μα γι’ αυτό άλλωστε αρνούνται πεισματικά ν’ αναγνωρίσουν τις Γενοκτονίες που τέλεσαν με πάνδημη συμμετοχή. Γιατί δεν επρόκειτο για κανένα επιστημονικά οργανωμένο σχέδιο. Δεν υπήρχαν Άουσβιτς. Σφάξιμο και πλιάτσικο, όπου τα ανθρώπινα σφαχτάρια μακελεύονταν εν πορεία. «Ένα Άουσβιτς» εν ροή, όπως έγραψε ο σπουδαίος Ενεπεκίδης. Κι επειδή ήταν πρωτόγονη δουλειά, ήθελε πολλά χέρια, λαϊκή συμμετοχή. Το τουρκικό καθεστώς αρνείται λοιπόν ακόμη και στον 21ο Αιώνα να αναγνωρίσει τα εγκλήματα του κατά της Ανθρωπότητας, ν’ απολογηθεί. Ξέρετε γιατί; Πρώτον διότι έτσι θα παραδεχτούν πως συγκροτήθηκαν ως ψευδοέθνος με Γενοκτονία και λεηλασία και δεύτερον, δεν θέλουν ν’ απεμπολήσουν το know how της αλά τούρκα διευθέτησης των εθνοτικών ζητημάτων. Άλλωστε και το Ισλάμ εν γένει το ‘χει εύκολο το λεπίδι.

Ο ισλαμοφασίστας πρωθυπουργός κρατά γερά στα χέρια του την σκυτάλη της γενοκτονίας, της καταστολής, της ταύτισης του κράτους με το παρακράτος. Βαδίζει στα ίδια ματωμένα χνάρια με τον Ενβέρ, τον Ταλαάτ, τον Μπεχαεντίν Σακίρ, τον Τοπάλ Οσμάν αλλά και τον Ετζεβίτ. Είναι κι αυτός χρισμένος με το αίμα Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων. Με των τελευταίων πλένει το πρόσωπο του κάθε μέρα πια.

Η Τουρκία ανέκαμψε οικονομικά, βασισμένη σε σουνίτικο χρήμα από τον Κόλπο, στις κλεμμένες πατέντες, στην ανασφάλιστη εργασία, τα φθηνά κακής ποιότητας προϊόντα και στην μειωμένη φορολογία των επενδύσεων. Όλο όμως το υπόστρωμα είναι σαθρό, η κοινωνική ειρήνη κρέμεται από μια τρίχα. Διότι εμείς έχουμε Μνημόνιο κι αφραγκία, προσωρινά, όμως ο Ερντογάν έχει δεκάδες εκατομμύρια οργισμένους Κούρδους και δεν έχει Έθνος!

Κι όσο κι αν κάποιοι φοβούνται ένεκα «πολιτικής ορθότητας» να το πουν, η απλή αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει «μετριοπαθές» ισλάμ κι είναι ασύμβατη με αυτό η έννοια της Δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών, όπως τα εννοούμε στην Δύση. Βρείτε μου μια αληθινά αναπτυγμένη, δημοκρατική, ανεκτική ισλαμική χώρα, στην οποία ζουν ισότιμα κι ελεύθερα οι πολίτες της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, φύλου και θρησκεύματος και σας χαρίζω μια φωτογραφία του Πενταδάχτυλου, για να μην ξεχνάμε τις άλλες Θερμοπύλες μας, κι ένα αντίτυπο του Mein Kampf στην τουρκική έκδοση. Αν δεν το ξέρετε είναι από τα πιο δημοφιλή βιβλία στην Τουρκία. Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε…

(Δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris. aold avatar
  aris. aold 17/03/2013 11:01:35

  Κύριε Κρανιδιώτη είστε εκτός πραγματικότητας.

  Ο Ερντογάν είναι ηγέτης με το Η κεφαλαίο για την χώρα του.

  Τον ηγέτη τον κάνουν οι πράξεις οι ενέργειες τους και ο τσαμπουκάς που δείχνει στις μάχες που δίνει με τα κατεστημένα συμφέροντα που κρατούσαν σιδηροδέσμια την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

  Σας παραθέτω ορισμένες αποφάσεις που έχει πάρει για να τις συγκρίνετε με τις αποφάσεις των δικών μας πολιτικών και να σας πιάσει μελαγχολία.

  620 εκατομμύρια δολλάρια πρόστιμο στις Τούρκικες τράπεζες από την επιτροπή ανταγωνισμού για το στήσιμο των επιτοκίων χορηγήσεων που έκαναν.

  Μνημειώδες πρόστιμο στον αντίστοιχο ΔΟΛ και Πήγασο της Τουρκίας για παραβιάσεις της Τουρκικής νομοθεσίας. Την σύγκρουση με την διαπλοκή την εννοεί ο άνθρωπος όχι μόνο στα λόγια για να κοροιδεύουμε το πόπολο αλλά και στην πράξη.

  Ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησεις των τουρκικών αυτοκινητόδρομων εξαιτίας χαμηλού τιμήματος το οποίο θεωρεί κοροιδία (εμείς θυμάσται πόσο πούλησε τελευταία η κυβέρνηση μας το golden hall στον κύριο Λάτση).

  Σύγκρουση με το στρατιωτικό κατεστημένο που του έσκαβε το λάκο. Εδώ στο αντινιους δεν γράφατε "αν δεν φας το θεριό θεριό δεν γίνεσαι".

  Η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας στηρίζεται στην ασφάλεια που παρέχει το κράτος στα χαμηλά εργατικά και στις εξαγωγές που βοηθούνται από την Τούρκικη λίρα.

  Τις παραδοσιακές αγορές του κόλπου και της Βόρειας Αφρικής που έχασαν οι ελληνικές βιομηχανικές και κατασκευαστικές εταιρείες εξαιτίας ευρώ της πήραν οι Τούρκικες.

  Ενώ εμείς ακόμα διαπραγματευόμαστε με τον Σαφά για τον Σκαραμαγκά αντί να τον έχουμε κλείσει στην ψειρού και δούλεύει την κυβέρνηση μας κανονικά η Τούρκικη βιομηχανία χτίζει πλοία stealh, άρματα μάχης, πυραύλους σχεδιάζει ελικόπτερα και τα λοιπά.

  Βέβαια η Τουρκική επιθετικότητα δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο απέναντι στην Ελλάδα.

  Απόλυτα φυσικό όταν βλέπουν την φοβική και κομπλεξική ηγεσία που έχουμε όταν αφήνουμε να διαλυθεί η Κύπρος σε ένα λεπτό και όταν διαλύουμε την χώρα μας ανά τρίμηνο.

  Δυστυχώς κύριε Κρανιδιώτη δεν έχουμε έναν Ερντογάν αυτόν ψάχνουμε μπας και σε λίγα χρόνια δεν γίνουμε γιουσουφάκια του.

  Οπως πάει το πράγμα με λύπη το λέω αλλά δεν θα βρει τίποτα να διαλύσει ο ΣυριζαΑλβανία του Τσίπρα από ότι φαίνεται θα τα έχει διαλύσει το αστικό πολτικό σύστημα που υποτίθεται εγγυάται την πρόοδο των νοικοκυραίων και την εθνική ασφάλεια.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ aris. aold 17/03/2013 11:50:43

   @Αris
   Οποιος απεμπλεκεται σιγα σιγα απο τις κομματικες παρωπιδες και σκοπιμοτητες, οποιουδηποτε κομματος, αρχιζει να βλεπει τα πραγματα καθαρα. Επειδη ομως δεν συμβαινει αυτο στον ιδιο χρονο σε ολους, δημιουργουνται προβληματα μεταξυ μας. Μπορει ομως να γινει κατι τρανταχτο που να ξυπνησουν ολοι ταυτοχρονα και τοτε.....

  • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
   ΠΙΛΟΤΟΣ @ aris. aold 17/03/2013 12:40:16

   ναι όντως θυμίζει κάτι απο Χίτλερ πριν τη διάλυση...

   • 13 avatar
    13 @ ΠΙΛΟΤΟΣ 17/03/2013 21:42:53

    χαχαχα...!!!(@πιλότε έγραψες!)

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ aris. aold 17/03/2013 14:39:39

   Τουρκία δεν είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη (όπου και εκεί πεινάει ο κόσμος, δέρνονται γυναίκες επειδή δεν υπακούουν στους άντρες τους, σκοτώνουν δημοσιογράφους κλπ), είναι και παραμέσα που είναι στην στην ίδια ακριβώς κατάσταση με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές... Ακόμα λιθοβολούνται γυναίκες! Και μην μου πεις δεν έχουν σημασία αυτά... Βάλε και τα 25.000.000 Κούρδους που θέλουν ανεξάρτητο κράτος με τουρκικά εδάφη μέσα, και έδεσε το γλυκό. Μην θαυμάζεις και τόσο τον "γίγαντα" με τα γυάλινα πόδια...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ aris. aold 17/03/2013 16:25:22

   Πλανάσαι πλάνην οικτρά! Δεν υπάρχει τουρκική εθνότητα με ισχυρό πυρήνα στην Τουρκία. Και οι οικονομικές ανισότητες είναι δυσθεώρητα μεγαλύτερες από τις δικές μας. Όπως και η πείνα και οι άστεγοι. Μόνο στην Πόλη κρύβουν το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανέκδοτο. Βέβαια αν είναι τόσο καλά όσο πιστεύεις μπορείς να βαπτιστείς μουσουλμάνος και να πας άνετα. Αλλά ούτε εσύ δε το πιστεύεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aris. aold 18/03/2013 15:19:15

   Αγαπητέ Άρη όλα αυτά που γράφεις δεν αναιρούν σε τίποτα την ουσία του άρθρου μου, πως η Τουρκία έχει πήλινα πόδια...
   Πχ δες: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2132.html#more

 2. Τάσος avatar
  Τάσος 17/03/2013 11:08:12

  Γεια σου ρε Φαήλο!! αμά τα ίδια να λές και στον φίλο σου τον Αντώνη!! Μπας και τα ακούσει!
  Ενας φίλος απ τα Σέρρας αναντάν μπαμπανταν παραδοσιακός και πατριώτης
  Κατάλαβες ποιος είμαι!!!

  • Vee avatar
   Vee @ Τάσος 17/03/2013 14:41:35

   Δεν έχω αμφιβολία για το αν είσαι πατριώτης, όμως υπάρχουν ωραιότατες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ φράσεις για να χρησιμοποιείς ("εκ μητρός και πατρός"), αντί για την τουρκική "anadan babadan"...

 3. kimon avatar
  kimon 17/03/2013 11:45:55

  Αν οι Ελληνες πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σαμαρά, είχαν διαβάσει και κατανοήσει το βιβλίο του Νταβούτογλου Στρατηγικό Βάθος, θα είχαν αντιληφθεί ότι η νεοοθωμανική ιδεολογία οικοδομήται με έναν κύριο άξονα τον ανθελληνισμό. Τουρκία χωρίς πλήρη κυριαρχία και κατοχή στο Αιγαίο δεν μπορεί να υπάρξει αναφέρει ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του. Το δόγμα αυτό είναι ίδιο με του Κεμάλ, « και τώρα στην Δύση».

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kimon 17/03/2013 16:27:24

   Μα γιατί ήθελε να μείνει η χώρα στο ευρώ και να έχει συμμάχους ο Σαμαράς; Το έχει διαβάσει λοιπόν. Ο Τσίπρας και οι λοιποί που θέλουν χρεοκοπία αλλά δε το παραδέχονται; Δεν ξέρουν ή παίζουν το ρόλο τους στη διάλυση του έθνους με το προσωπείο του πατριώτη ή του φιλολαϊκού;

   • kimon avatar
    kimon @ Γεώργιος Τ. 17/03/2013 20:20:49

    Η Μέρκελ σήμερα δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους και τις επιλογές τους. Πρόσεξε, να μην πληρώσουν οι Ιταλοί η οι Ισπανοί, αλλά οι πολίτες στις Ελληνόφωνες χώρες. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι σήμερα οι Έλληνες παίζουν τον ρόλο των Εβραίων στο τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπερδανεισμός της χώρας ήταν δόλιος από τους Ευρωπαίους. Ποιο τραπεζικό σύστημα δανείζει κάποιον αν η δυνατότητα πληρωμής υπερβαίνει τις δυνάμεις του δανειζόμενου; Η παραδοχή της επίσημης χρεοκοπίας από τους πολιτικούς και η επανακίνηση της χώρας με εθνική ανασυγκρότηση είναι ο μοναδικός τρόπος σωτηρίας. Διαφορετικά, ο θάνατος θα είναι αργός και επώδυνος. Πρώτα οικονομικός, μετά πνευματικός και τέλος βιολογικός.

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ Γεώργιος Τ. 18/03/2013 03:26:25

    "Μα γιατί ήθελε να μείνει η χώρα στο ευρώ και να έχει συμμάχους ο Σαμαράς;"

    Τα όσα συμβαίνουν, σου δημιουργούν προσδοκίες ελέους και βοηθειας ???

    Να σου θυμήσω ότι, στην καταστροφή της Σμύρνης, αυτοί τους οποίους αποκαλείς (ευρωπαίους) συμμάχους, παρακολουθούσαν από τα πλοία, τραβώντας φωτογραφίες και αντιμετώπιζαν τη σφαγή σαν υπερθέαμα. Δεν επέτρεψαν δε, στους Έλληνες να επιβιβαστούν στα "συμμαχικά" πλοία για να σωθούν, ενώ όσοι κολυμπώντας έφταναν και σκαρφάλωναν στα "συμμαχικά" πλοία, τους πετούσαν βραστό νερό ή τους έσπαγαν τα δάχτυλα για να ξαναβρεθούν στη θάλασσα.
    Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία του George Horton, προξένου των ΗΠΑ στη Σμύρνη και ενός εκ των τελευταίων που εγκατέλειψαν την πόλη (ο οποίος μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του προσπάθησε να σώσει κάποιους Έλληνες) , ο Γάλλος πρόξενος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση άφιξης του σκάφους του προς βοήθεια των Ελλήνων, είπε κυνικά και απάνθρωπα (αν όχι χαιρέκακα) ότι το σκάφος του "προσέκρουε συνεχώς σε επιπλέοντα πτώματα Ελληνίδων"

    Από τέτοιους συμμάχους περιμένεις βοήθεια ????
    "Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη του άλλαξε, μήτε την κεφαλή του"

 4. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 17/03/2013 12:58:54

  ΦΑΗΛΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΚΕΛ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

 5. Nik avatar
  Nik 17/03/2013 16:39:30

  Aris, λόγω επαγγέλματος μελετώ τούρκικα προϊόνα σε βάθος και μπορώ να σου πώ ότι δεν σχεδιάζουν τίποτε. Δεν έχουν καμία καινοτομία να δείξουν. Είναι τα πάντα προϊόν κλεμμένης πατέντας, Reverse Engineering ή παρεχόμενης ξένης τεχνογνωσίας. Η σημερινή Τουρκία μοιάζει βιομηχανικά με την Ισπανία του 1980.

  Οσο για την λεγόμενη ανάπτυξη, είναι μυστηριο πως μια χώρα καταφέρνει να βγάζει άριστα νούμερα επιδόσεων όταν οι πελάτες της πάνε άσχημα. Κάτι με υποψιάζει για Turk statistics.

  • kimon avatar
   kimon @ Nik 17/03/2013 21:09:35

   Πολλοί σχολιαστές στο σχόλειο του κ. Κρανιδιώτη τοποθετούνται ότι οι Τούρκοι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινοτομικό , προσπαθώντας έτσι να καλύψουν το ψυχολογικό κενό της δικής μας εθνικής αποτυχίας. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η Τουρκία μετά το 1974 επέλεξε να αναπτύξει την οικονομία της μέσω της πολεμικής βιομηχανίας αντί για την κατανάλωση. Σήμερα είναι σε θέση να εκτοξεύει δορυφόρους με 95% Τουρκική τεχνογνωσία (TOURKSAT II) (έστω και με αντιγραφή) , συλλέγοντας πληροφορίες από το Αιγαίο με διακριτική ικανότητα 80 εκατοστά. Τα δεδομένα συλλέγονται σε ερευνητικό κέντρο του TUBITAK στην Άγκυρα και μεταβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο στους τουρκικούς πυραύλους Yíldirim (χιλιάδες έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία ) με δυνατότητα στόχευσης από απόσταση 300 km και με ακρίβεια στόχου 1 μ. Ούτε βάρκα δεν μπορεί να βγει σήμερα στο Αιγαίο χωρίς να εγκλωβιστεί από τους Τούρκους. Τα τουρκικά κρυπτογραφικά συστήματα πρόσφατα υιοθετήθηκαν από το ΝΑΤΟ. Ελικόπτερα και μαχητικά, Τανκ και πάσης φύσεως όπλα κατασκευάζονται σήμερα στην Τουρκία με εξαγωγές που υπερβαίνουν το 1 δισ Ευρώ το χρόνο, ενώ παράλληλα καλύπτουν το 50% των αναγκών της σε εξοπλισμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα! Και αυτή είναι η πολιτική αποτυχία και προδοσία των Ελλήνων πολιτικών. Ενώ αυτοί μετασχηματίζονταν σε βιομηχανική και τεχνολογική χώρα, εμάς η πολιτική αλητεία μας έπεισε να γλεντάμε στα σκλυλόμπαρα της Μύκονου και της Αράχοβας με δανεικά λεφτά, ενώ διοργάνωνε ολυμπιακούς χορούς και πανηγύρια. Αν μπορέσουμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα ίσως να μπορέσουμε συλλογικά να αντισταθούμε στην επερχόμενη Τουρκική βαρβαρότητα με αντίστοιχη βιομηχανική ανάπτυξη, τεχνολογία, έρευνα, επιστήμη, που θα μετουσιωθεί σε εθνικά αμυντικά συστήματα, θα δώσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εξοικονομήσει εκατοντάδες δισεκατομμυρίων σε συνάλλαγμα παρά το γεγονός ότι ήμερα στην Ελλάδα δεν κατασκευάζεται ούτε καρφίτσα. Μπορούμε να ανυψωθούμε εθνικά και να αντισταθούμε με σκληρή εργασία και υπευθυνότητα, αντί να μυξοκλαίμε και να αναθεματίζουμε την επιτυχία του αντιπάλου μας;

 6. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 17/03/2013 19:25:05

  Τούρκοι-Γερμανοί μια ζωή μαζί.
  Κι εμείς τα ζώα εδώ βλέπουμε τον Σουλεϊμαν τον μεγαλομπεκρή...

 7. Idiot avatar
  Idiot 17/03/2013 20:04:46

  Αγαπητε Φαηλο,

  Εχω πεταξει τεσσερες φορες νυχτα πανω απο την Τουρκια την δεκαετια του 90.Μετα την καταφωτιστη ακτη της Μεσογειου,Αιγαιου προοδευτικα ολα σκοτεινιαζουν.Δεν υπαρχουν χωρια,ανθρωποι,ζωη.Οι Κουρδοι εχουν ξεριζωθει απο τις πατριδες αν δεν εχουν συστηματικα εξοντωθει και εχουν συρευσει στις μεγαλες πολεις.Ο Ερντογαν υπεκυψε στην γοητεια της ηλιθιοτητας του Νταβουτογλου και οι δυο μαζι σερνουν την Τουρκια στον γκρεμο.Ο Ερντογαν ειναι ενας αξεστος ηγετης ενος λαου με ημιβαρβαρο παρελθον.Αντι να τους εκπολιτισει τους πληρωνει το εισιτηριο για επιστροφη στο παρελθον.Οσο για την εξαγωγικη τους βιομηχανια,χαλαλ ναναι κι οτι ναναι.Αν στον χαρτη της Ευρωπης δειτε τα ιχνη απο μια κηλιδα αιματοσ που απλλωνεται μεχρι την Βιεννη ,ειναι η πορεια που χαραχτηκε απο τα Οθωμανικα στιφη στην προσπαθεια τους να κατακτησουν τον κοσμο..Βικτωρ Ουγκο

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 17/03/2013 20:31:07

  Την Ιστορία της Τουρκίας ως επιτόκου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ας την έχουν υπόψιν τους όσοι συνδιαλέγονται μαζί της στο εσωτερικό της εντός των ορίων φυλακών ή εκτός.Γιατί πολλά θα ιδούν τα μάτια μας στις διαπραγματεύσεις αυτές οπότε φρόνιμο θα ήταν να είμαστε φειδωλοί.Σε ότι αφορά το Κουρδικό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ελληνική πολιτική σκέψη οι όποιες καταγραφές θα πρέπει να ανάγονται στην Ελληνική πραγματικότητα και όχι να μεταφέρονται αυτούσιες γιατί κάτι τέτοιο προκαλούσε κια προκαλεί πλάνη και σύγχυση

  Η Τουρκική πολιτική επί των Εθνικών ζητημάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί απο την Ελλάδα ως συνολική πολιτική της Τουρκίας.Μην απορήσετε όταν δούμε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν να την συνεχίζει την Πολιτική αυτή ως Πρόεδρος με τις ψήφους του Φιλοκουρδικού Κόμματος BDP.Αυτό δε συνεπάγεται πως η Ελληνική Πολιτική σκέψη θα πρέπει να έχει σχέδιο Β απέναντι στην διελκυστίνδα με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα της .Στα όποια προβλήματα με την γείτονα χώρα-η επίλυση τους αποτελεί για ΗΠΑ και Ισραήλ αναγκαία συνθήκη προκειμένου να υπάρξρι σταθεροποίηση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου-η Ελλάθα θα πρέπει πάση θυσία να συνεχίζει να παράγει Εξωτερική πολιτική- ως πράττει-.Δεν χρειάζεται να γράψουμε επ' αυτού κάτι περισσότερο, η τουρκική διπλωματία έχει πάρει μια καλή γεύση των ελληνικών δυνατοτήτων το τελευταίο χρονικό διάστημα

  Το τουρκικό πολιτικό σύστημα πρέπει να προσεγγιστεί στην αρχή πως αποτελεί υπόδειγμα διακυβέρνησης Ισλαμικής χώρας προς Εξαγωγή στον Αραβικό κόσμο.Το να δικαιολογείται η εξέλιξη της μόνο με τον όρο "σουνιτικά κεφάλαια" είναι λανθασμένο. Στην Τουρκία υπήρχε μια Κεμαλική άρθρωση οικονομική και πολιτική η οποία χαρακτηρίζονταν απο εσωστρέφεια.Σήμερα έχουμε μια νέα ισλαμική άρθρωση της οποίας η κατευθυνση της σε όλα τα επίπεδα της διακρίνεται απο εξωστρέφεια Ομως έχουμε να μάθουμε κάτι πολύ βασικό απο την Τουρκία και αναφέρομαι στην συστηματική και οργανωτική σκέψη, το το σύγχρονο τουρκικό κράτος και οι κοινωνικοί σύμμαχοι του αντιμετωπίζουν το κάθε πρόβλημα και την κάθε πρόκληση με συστηματικότητα και οργάνωση.

  Σε ότι αφορά το οικονομικό deal η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες η Ελλάδα έχει, πρώτον, πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο και, δεύτερον, έχει επενδύσει σε τέτοια έκταση, από τον τραπεζικό έως τον εμπορικό και βιομηχανικό χώρο.Από εμπορικές συναλλαγές αξίας 5 δισ. ευρώ ετησίως σήμερα, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. ευρώ αφορούν πωλήσεις από την Ελλάδα και το 1,5 δισ. ευρώ από την Τουρκία, μπορούμε να φθάσουμε τα 10 δισ. ευρώ έως το 2015, υποστηρίζουν οικονομικοί παράγοντες που συνόδευαν χθες τον πρωθυπουργό.Ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου αυτού περνά, όπως σημείωσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς όχι μόνον διαμέσου της γειτνίασης, η οποία επιτρέπει μειωμένο διαμετακομιστικό κόστος και αυξημένες συνέργειες, αλλά και των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες προωθούνται σε αμφότερα τα κράτη, επιτρέποντας ενίσχυση της διμερούς επενδυτικής συνεργασίας.

  Μην ξεχνάμε ότι παρά την Κρίση μεταξύ Ισραήλ-Τουρκία , η συνεργασία τους κα ισε στρατιωτικό επίπεδο συνεχίζεται αδιαλείπτως και με αυξανόμενη τάση.Μακριά λοιπόν απο συναισθηματισμούς και χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν -η ιστορία μας αποτελεί πυξίδα- πρέπει να πάψει η σκέψη μας να είναι εγκλωβισμένη σε παρωχημένα σχήματα, να αποκτήσει την δυναμική που επιβάλλουν οι καιροί και επιτάσσουν οι ανάγκες της Ελλάδας

  Σε ότι αφορά τους Κούρδους ως οντότητα γνωρίζουμε πως είναι διαρθρωμένο το Εθνος τους.Η Ιστορία μας έχει παρά πολλά κοινά στοιχεία με σημαντικότερο όλων της διαίρεση, την πολυδιάσπαση.Παρά τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν , βαδίζουν- και εξαιτίας δικών τους λαθών, στο δρόμο της υπο κηδεμονία αυτονομίας ή ανεξαρτησίας- με ότι αυτό συνεπάγεται. Ομως το γεγονός ότι διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τον Εθνικισμό τους αποτελεί μια σημαντική παράμετρος άξια να τύχει μεγαλύτερης προσοχής μας.Οπως και το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να κεφαλοποιήσουν τα διδάγματα του χτές , να επιτύχουν της παραγωγής μιας σύγχρονης πολιτικής σκέψης, συστηματικά και οργανωμένα.Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι η παραγωγή νέων μορφών συλλογικής δράσης οι οποίες αποτελούν την απάντηση σον υπερκερασμό της πολυδιάσπασης τους.

  Μπορεί το Κουρδικό αντάρτικο να προκαλεί συγκίνηση όμως σαν τρόπος δράσης και σαν μορφή πάλης για τον Κουρδικό λαό στην Τουρκία έκλεισε τον κύκλο του καθώς έδωσε ότι ήταν να δώσει.Με μια Νοτιοανατολική Τουρκία να "φιλοξενεί" την αντιπυραυλική ΑμερικανοΙσραηλινή Ασπίδα , να φιλοξενεί τα Νατοικά Αμυντικά συστήματα προστασίας του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν το Κουρδικό ζήτημα έχει μπεί στον δρόμο της πολιτικής διευθέτησης.

 9. hgemwn avatar
  hgemwn 18/03/2013 17:09:33

  Αυτό που με εντυπωσιάζει σε εσάς κ. Κρανιδιώτη, είναι που παρόλη τη δημοσιότητα που έχετε αποκτήσει δεν κρατάτε καν τα προσχήματα στα άρθρα σας. Θα μπορούσατε τουλάχιστον να κάνετε οικονομία σε κάποιους χαρακτηρισμούς. Αντ' αυτού δίνετε διαρκώς τροφή για αρνητικά σχόλια λες κι επιθυμείτε τη διαρκή σύγκρουση. Δεν νομίζετε πως κάποιος που ισχυρίζετε πως βρίσκετε τόσο κοντά στα κέντρα εξουσίας όπως εσείς θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μετρημένος;

  Δεν σχολιάζω τις απόψεις σας, δικαίωμα σας να τις έχετε. Αλλά ο τρόπος που τις εκφέρετε προσωπικά μου είναι αποκρουστικός.

  • Kimon avatar
   Kimon @ hgemwn 18/03/2013 20:22:53

   Μάλλον έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια στην «Πασοκολογία», προσπάθησε να το αποβάλεις.

 10. popaia avatar
  popaia 19/03/2013 01:22:12

  @hgemwn
  Ο τρόπος που εκφέρει τις απόψεις του είναι απολαυστικός. Αντισοβαροφανής, αντικακαθωσπρεπίστικος, αντιμηντιακός, αντιδήθεν, αντινεοταξίτικος, αντιμικροαστικός, γενναίος, πολιτικά μη ορθός, νεανικός, ουσιαστικός, προχωρημένος. Δείχνει άνθρωπο που δεν είναι "διπλωμάτης", δεν ελίσσεται, έχει υψηλό IQ, χιούμορ κι εκλεπτυσμένο γούστο. Διότι είναι και θέμα γούστου να μην εκφράζεσαι σα βλήμα, σα λογιστάκος, σα μεγαλοκυρία, ανούσια, βαρετά, ξύλινα. Και θα' ταν κρίμα οι φλογερές ιδέες του να χαντακώνονταν από έναν άνευρο λόγο κατινίστικης ευγένειας, κατάλληλο μόνο για τις εκπομπές της κας Στάη ή παρόμοιες.
  Μήπως σας ενοχλούν οι απόψεις του; Η ευαισθησία του για τον ιερό αγώνα των Κούρδων που για τις αριστεράντζες είναι ταμπού; Η απροθυμία του να δει σα φίλη μια χώρα που παράγει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες και τους δολοφονεί ακόμα και στο εξωτερικό; Η μήπως η αποστροφή του προς τον ισλαμοφασισμό που είναι χρέος όλων μας ν' αποστρεφόμαστε;

 11. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 19/03/2013 22:31:16

  Μία φορά "έγραψε" ο κύριος Κρανιδιώτης με το άρθρο του και άλλη μία φορά "έγραψε" η αγαπητή Popaia με το παραπάνω σχόλιό της. Και να προσθέσω κάτι... Ίσως ο κύριος Κρανιδιώτης γίνεται ενίοτε προκλητικός με τις διατυπώσεις του. Προκαλεί για να προκαλέσει. Αλλά καλά κάνει. Εγείρει ερωτήματα και εκφράζει καίριους προβληματισμούς. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να κερδίσει όχι την προσοχή στα λεγόμενά του αλλά μέσω αυτών την προσοχή στην ουσία των προβλημάτων. Πολύ καλώς πράττει και μακάρι να ξεφύγουμε από την υποκρισία, την ψεύτικη ευγένεια και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά a la carte.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.