#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2010 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τουρισμός είναι το μόνο που μας απομένει ως χώραΑγία η απεργία, αγία όμως και η ανάγκη για να καλυφθούν βασικές ανάγκες εργαζόμενων που βλέπουν ότι με πρόσχημα την κρίση τους παίρνουν ότι έχει απομείνει. Μέσα σ' όλο αυτό το ζοφερό τοπίο έρχεται και το ΠΑΜΕ που ελέγχει την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα ώστε να μην κινηθεί κανένα πλοίο στα λιμάνια.

Εκείνη την ημέρα είχε σκοπό να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά το γνωστό κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ με πάνω από 1.200 τουρίστες. Επειδή όμως είναι πρόσφατα τα επεισόδια στο λιμάνι όταν και πάλι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν τους άφηναν να βγουν, είπαν να αποφύγουν το λιμάνι και να πάνε στη Μύκονο ή γιατί όχι και στην Τουρκία.

Είναι δηλαδή τόσο δύσκολο στο ΠΑΜΕ που κόπτεται για το ψωμί των εργαζομένων να κάνει μια εξαίρεση και να λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας ο Πειραιάς ώστε απρόσκοπτα να κατέβουν οι ξένοι στα ελληνικά εδάφη; Πόσο πολύ θα... θύμωνε δηλαδή ο Στάλιν από αυτή τη μικρή παρασπονδία στο όνομα των χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο που περιμένουν το ξένο συνάλλαγμα;

Αλλά φαίνεται ότι πάνω από όλα είναι η κομματική γραμμή χωρίς να ενδιαφέρονται για τον τουρισμό, ότι μας απέμεινε δηλαδή ως χώρα

Δεν θα καταπλεύσει στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο "Zenith λόγω της απεργίας της ΠΝΟ


Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού προκάλεσε η απεργία της ΠΝΟ με τον φόβο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον έξι χιλιάδες επιβάτες από πέντε άλλα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τις αντιδράσεις αυτές η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει :

"Με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την προσεχή Δευτέρα 31 Μάη, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, περιλαμβανομένου και του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου "ΖΕΝΙΤΗ", μετά τα προηγηθέντα Δελτία Τύπου και την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου των μελών της Διοίκησης του ΠΝΟ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς και Σύλλογοι Τουριστικών Καταστημάτων Αθήνας, έκριναν σκόπιμο να απευθύνουν Πρόσκληση-Κάλεσμα στα μέλη τους,προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να συγκεντρωθούν στο Terminal των κρουαζιερόπλοιων για να οργανώσουν υποδοχή των επιβατών.

Θεωρεί η ΠΝΟ ότι η εκτίμηση των παραπάνω Συλλόγων εάν δεν διαστρέφει, τουλάχιστον παραποιεί την κινητοποίηση των συμπολιτών τους ναυτεργατών. Θα έπρεπε οι προαναφερόμενοι Σύλλογοι να μην αγνοούν ότι το δικαίωμα της απεργίας θεμελιώνεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και μάλιστα όταν αυτό ασκείται μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση.

Είναι θλιβερό το φαινόμενο ορισμένοι να διακηρύσσουν ότι επειδή ενοχλούνται από την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ενός επαγγελματικού κλάδου, στον οποίο δεν ανήκουν οι ίδιοι, η απεργία αυτή δεν είναι ανεκτή.

Η ΠΝΟ τονίζει με έμφαση για πολλοστή φορά ότι η περίπτωση του "ZENITH" αποτελεί τον δούρειο ίππο, με τον οποίο επιχειρείται ο διωγμός των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και εφ' όσον το εγχείρημα τούτο αφεθεί να τελεσφορήσει, μύρια κακά έπονται.

Η ΠΝΟ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, όπως και όλοι οι μισθωτοί, δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση για να υποστούν τις συνέπειές της".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/05/2010 14:06:58

  Σήμερα το πρωί άκουσα -λίγο απρόσεκτα, είναι αλήθεια- στον "Φλας" ότι έκαναν ανάλογες ενέργειες και χθες. Ή εννοούσε την προαναγγελία της Δευτέρας και κατάλαβα λάθος;

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 28/05/2010 14:25:24

  Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δαιμονοποιούμε την απεργία,παρ όλες τις άστοχες ενέργειες του ΠΑΜΕ. Είναι το μόνο μας όπλο ενάντια στην λαίλαπα του Πασοκικού Νεοφιλελευθερισμού και στον Τσολάκογλου,που μας έφερε τις δυνάμεις κατοχής.

 3. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/05/2010 14:25:28

  Μάλλον - θέλουμε να - ζούμε σε άλλη χώρα.

  «Ακόμα δεν είχε αρχίσει η ευμάρεια της εθνικής πορνείας που ονομάστηκε Τουρισμός.»

  Μάνος Χατζιδάκις για την Ελλάδα του 1956, όταν είχαμε όραμα και κάναμε άλματα μετά τη διπλή καταστροφή μας.

 4. Kolουρi avatar
  Kolουρi 28/05/2010 14:26:00

  Ας εκβιάσουν το ΠΑΜΕ οι έμποροι. Ή απεργία-κατάληψη και άμεση απόλυση εργαζομένων Ή λειτουργία του λιμανιού και οι εργαζόμενοι με εργασία.
  Η αριστερά συμπεριφέρεται ως συνεργάτης των κερδοσκόπων που προσπαθούν να υποβαθμίσουν οικονομικά τα πάντα από μισθούς ως ακίνητα και επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ξεπουληθούν φτηνά στους κινέζους(ΚΚΕ) συνεργάτες τους.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Kolουρi 28/05/2010 18:15:08

   Και οι Ναζί εκβιάζανε παρομοίως. Για κάθε σκοτωμένο γερμανό, ξεκληρίζανε ένα ολόκληρο χωριό!

   • αντίθετο του άσχετος avatar
    αντίθετο του άσχετος @ εναςάσχετος 28/05/2010 21:24:56

    Η Ελλάδα έχει γεμίσει με γραφικούς τύπους που με το παραμικρό λένε είσαι ΝΑΖΙ, ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ή ΑΝΑΡΧΙΚΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ κτλ.
    Ή του ύψους ή του βάθους.

    Η δεξιά και η αριστερά είναι ξένα συστήματα που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γερμανικής κοινωνίας του περασμένου αιώνα.
    Η δεξιά και η αριστερά όπως και αν εφαρμοστούν στην Ελλάδα ζημιά κάνουν.

    Αν οι αριστεροί κυνηγάνε τους πελάτες του καταστήματος σου φυσικό δεν είναι να απολύσεις υπαλλήλους και να κλείσεις το μαγαζί.
    Αν κάνουν καταλήψεις στα ΤΕΙ για την υποβάθμιση των ΤΕΙ, φυσικό δεν είναι να υποβαθμιστούν τα ΤΕΙ και να αυξάνονται οι αιώνιοι φοιτητές.
    Αν κάνεις πορεία κάθε εβδομάδα για ότι σου κατέβει, δεν εξευτελίζεις τον δίκαιο αγώνα όταν υπάρξει πραγματική ανάγκη.
    Αν κάνεις απεργία γιατί σου κόβουν το μισθό και σου κόβουν το μισθό γιατί έκανες απεργία, τι κάνεις;

    Γιατί ο υπεύθυνος της cosco πιστεύει ότι θα βγει κερδισμένος και επενδύει εδώ ενώ όλοι μιλάνε για χρεωκοπία, πολιτικές αναταραχές και μας θεωρούν το χειρότερο μέρος για επενδύσεις αυτή την χρονική στιγμή;

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ εναςάσχετος 28/05/2010 22:01:03

    παρόπμοιες ιδεολογίες, άλλωστε υπογράφτηκε και το γνωστό σύμφωνο μεταξύ Πατερούλη-ΕΣΣΔ και Χαπάκια-Αλεμάνια

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ εναςάσχετος 28/05/2010 22:34:23

    Προηγουμένως, οι "δημοκρατικές δυνάμεις" είχαν πιεί μπύρες στο Μόναχο με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ εναςάσχετος 28/05/2010 22:35:18

    Καλή ώρα, όπως σήμερα!

 5. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 28/05/2010 14:28:12

  Αγιώτερο όλων να ανατραπεί η κατοχική κυβέρνηση και να αναλάβει πατριωτικό συμβούλιο από έλληνες αποφασισμένους να επιλαμβάνονται αμέσως σε κάθε πρόβλημα και να δίνουν λύσεις. Τότε μόνο θα ευνοηθεί πραγματικά ο τουρισμός όπως και κάθε κλάδος υπέρ του ελληνικού πληθυσμού.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/05/2010 14:33:48

  Συγγνώμη, θα διαφωνήσω. Να κλείσουν τα λιομάνια, ναι να κλείσουν οι διακόπτες. Αν πεινάσω που θα πεινάσω, να το κλείσω εγώ το μαγαζί. Αν κλείσει το μαγαζί, ΙΣΩΣ υπάρξει κάθαρση και καμιά κρεμάλα. Εκτονώσεις τύπου Μαντέλη μόνο αποπροσανατολίζουν.

  Να κλείσουν τα λιμάνια, και να καθυστερήσουμε όλοι μαζί τους φόρους μας 1 μήνα. Και να σηκώσουμε λεφτά από τις τράπεζς μεθαύριο. Δεν χρειάζεται όλα, 200 ο ένας, 600 ο άλλος, αν το κάνουν 500.000 άτομα παραπάνω από το κανονικό είναι 250.000.000. Θα το καταλάβουν οι τράπεζες, ίσως πουν στον ΓΑΠ να τα μαζεύει. Ο ΓΑΠ ακούει την ΕΤΕ, την Γιουρομπανκ και την Αλφα, σε αυτήν την σειρά, δηλαδή την Γιουρομπανκ. Η Αλφα ποτέ δεν ήταν πασοκομάγαζο.

  Η ΝΔ δεν μπορεί να βγει και να πει τέτοια πράγματα, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ σήμερα. Θα φτάσουμε σε αυτά που περιγράφω (εκτος αν πιστεψω σε θαύματα) και τότε, ο κόσμος, ή ο όχλος δεν θα μαζεύεται από τσουλιά ή συνταξιούχους εσταυρωμένους, και θα ακολουθήσει όποιον τυχοδιώκτη ή πεφωτισμένο του προκύψει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 28/05/2010 15:15:02

   Οι τράπεζες την άκουσαν καλά όταν έχασαν 10 δις σε ελάχιστους μήνες. Το πήραν το μάθημά τους. Τώρα τα λεφτά που τους έχουν μείνει είναι των ανθρώπων που:
   1) είτε έχουν λίγα οπότε σου λένε που να τρέχουμε τώρα να τα βγάζουμε έξω
   2) είτε δεν ξέρουν πως να τα βγάλουν έξω. Δεν έχουν λογαριασμό έξω κλπ.

 7. Greg avatar
  Greg 28/05/2010 15:02:02

  Η ανάρτηση κινείται στο πλαίσιο λειτουργίας παραδοσιακών ΜΜΕ. Απεργία; Εντάξει. Προβλήματα; Μάλιστα. Αλλά για ποιον λόγο γίνεται η απεργία κουβέντα; Τί θέλουν αυτοί οι διαβολεμένοι και απεργούν δεν θα το μάθει κανείς;

 8. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/05/2010 15:14:03

  Πολύ σωστά εἶπε ὁ Χατζηδάκης.Ὁ τουρισμός εἶναι πορνεία.Πουλᾶ ἡ Ἑλλάδα τά κάλλη της· Τά πουλᾶ δέ καί φθηνά.
  Μαζεύει ὅλο τό βορειοευρωπαϊκό καρκατσουλιό,καί ὁ Ἕλληνας εἶναι εὐτυχής πού ἐξυπηρετεῖ τούς ξένους καί τούς μαζεύει καί τά βρώμικα σεντόνια.
  Ἔχτισε καί ὅλη τήν γῆ του μέ μπετονιένες ἀηδίες καί δέν ἔχει πιά μποστάνια γιά τομάτες πού τίς περιμένει νά ἔρθουν ἀπό τήν Ἀθήνα(τό εἶδα αὐτό στήν Πάρο)γιά νά σοῦ φιάξη σαλάτα.
  Δουλεύοντας μόνο καλοκαίρι γίνανε τεμπέληδες.Παρατήσανε τήν γῆ καί αὐτή θά τούς τιμωρήση,ὅταν λόγω κρίσεως οἱ τουρίστες δέν θά ἔρχωνται.
  Τί χρήματα τούς ἀφήνουν;
  θά σᾶς πῶ τί συνάντησα στήν Νάουσσα τῆς Πάρου ὅπου εἶχα γιά σαλάτα ἀθηναϊκές τομάτες.
  Μία παρέα Ἰταλῶν παρήγγειλε μία μακαρονάδα μέ 11(ἔντεκα ἦταν στήν παρέα)πηρούνια.Οἱ δέ Ἐγγλέζοι ἔτρωγαν μονίμως μία χωριάτικη καί ἕνα τζατζίκι.
  Αὐτό ἐσυνέβη πρό 15ετίας,ὅταν δέν ὑπῆρχε κρίσι.Καταλαβαίνετε τώρα τί θά γίνη.Μία μακαρόνια μέ 20 πηρούνια,καί μόνο χωριάτικη.
  Κάποτε ἡ Διαμάντω εἶχε προτείνει νά γίνουμε χώρα παροχῆς ὑπηρεσιῶν.
  Αὐτό θά ἐννοοῦσε.Νά καθαρίζουμε τίς ἀκαθαρσίες τῶν ξένων,νά λέμε εὐχαριστῶ καί νά μᾶς πληρώνουν μιά μακαρονάδα ἕνα τζατζίκι καί μιά χωριάτική.
  Εἶναι καί φθηνή πόρνη ἡ Πατρίδα μας.Ἐκεῖ τήν καταντήσαμε.
  Ἄν πράγματι αὐτό μόνο μᾶς ἀπέμεινε καί δέν κάνουμε κάτι ἄλλο πράγματι παραγωγικό,τότε εἶμαστε γιά κλάμματα.

 9. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 28/05/2010 15:30:37

  Με τρία σωματεία ΠΑΜΕ στους ναυτεργάτες πώς ελέγχει την ΠΝΟ;
  Δηλαδή ο Χαλάς, ο επικεφαλής της είναι... ΠΑΜΕ;
  Αν δεν ξέρετε ρωτήστε στη Ρηγίλλης!

 10. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 28/05/2010 15:35:41

  Αν την χώρα μας την αντιμετωπίζουμε σαν εμπόρευμα, ο τουρισμός θα καταρεύσει.

  Αν η χώρα μας τονώσει τα μουσεικά της στοιχεία κι αδιαφορήσει για τον ζωντανό της πολιτισμό, οι τουρίστες θα την αρνηθούν.

  Αν τα τοπία, η ιστορία, η μουσική, το θέατρο.. αποκτήσουν τον μουσειακό κι εξαργυρώσιμο χαρακτήρα, που προωθείται στις μέρες μας, τότε βασικότερος ανταγωνιστής μας στον τουρισμό θα γίνει το ...Ντουμπάι!


  Οι ξένοι μας προτιμούν για το άρωμα και τα γνήσια στοιχεία μας, που παραπέμπουν στην ελληνική ακμή άλλων εποχών..που προσδοκούμε να επανακάμψει...

  http://www.youtube.com/watch?v=r6KHytBysUA&feature=related

 11. γιαννης αγιαννης avatar
  γιαννης αγιαννης 28/05/2010 16:00:44

  25 ηταν τα σχολια πριν μιση ωρα..τωρα ειναι 7. οσα κατακρινουν το μητσοτακεικο χοντρα σβηστικαν.....για κλαματα...

  • Σουζάνα avatar
   Σουζάνα @ γιαννης αγιαννης 28/05/2010 16:12:51

   βρε καϋμένε σε λάθος ανάρτηση είσαι, ε καϋμένε

 12. γιαννης αγιαννης avatar
  γιαννης αγιαννης 28/05/2010 16:20:58

  εγινε λαθος...ζηταω συγνωμη..

 13. Factorx avatar
  Factorx 28/05/2010 18:12:20

  Δεν θα καταπλεύσει την προσεχή Δευτέρα, ημέρα της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), το κρουαζιερόπλοιο "Zenith". Στο μεταξύ αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού προκάλεσε η απεργία της ΠΝΟ με τον φόβο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον έξι χιλιάδες επιβάτες από πέντε άλλα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

  Για τις αντιδράσεις αυτές η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει :

  "Με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την προσεχή Δευτέρα 31 Μάη, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, περιλαμβανομένου και του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου "ΖΕΝΙΤΗ", μετά τα προηγηθέντα Δελτία Τύπου και την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου των μελών της Διοίκησης του ΠΝΟ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς και Σύλλογοι Τουριστικών Καταστημάτων Αθήνας, έκριναν σκόπιμο να απευθύνουν Πρόσκληση-Κάλεσμα στα μέλη τους,προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να συγκεντρωθούν στο Terminal των κρουαζιερόπλοιων για να οργανώσουν υποδοχή των επιβατών.

  Θεωρεί η ΠΝΟ ότι η εκτίμηση των παραπάνω Συλλόγων εάν δεν διαστρέφει, τουλάχιστον παραποιεί την κινητοποίηση των συμπολιτών τους ναυτεργατών. Θα έπρεπε οι προαναφερόμενοι Σύλλογοι να μην αγνοούν ότι το δικαίωμα της απεργίας θεμελιώνεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και μάλιστα όταν αυτό ασκείται μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση.

  Είναι θλιβερό το φαινόμενο ορισμένοι να διακηρύσσουν ότι επειδή ενοχλούνται από την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ενός επαγγελματικού κλάδου, στον οποίο δεν ανήκουν οι ίδιοι, η απεργία αυτή δεν είναι ανεκτή.

  Η ΠΝΟ τονίζει με έμφαση για πολλοστή φορά ότι η περίπτωση του "ZENITH" αποτελεί τον δούρειο ίππο, με τον οποίο επιχειρείται ο διωγμός των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και εφ' όσον το εγχείρημα τούτο αφεθεί να τελεσφορήσει, μύρια κακά έπονται.

  Η ΠΝΟ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, όπως και όλοι οι μισθωτοί, δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση για να υποστούν τις συνέπειές της".

 14. Βασίλης avatar
  Βασίλης 28/05/2010 19:04:15

  Εγώ είμαι απόστρατος (για να καταλαβαίνουμε γιατί μιλάμε) και δεξιός από τα γενοφάσκια μου.

  Θέλω να μου πει κάποιος όμως για τι πράγμα μιλάμε; Θέλετε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή κανένα δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας για τους εργαζόμενους; Δηλαδή αν το παιδί σας εργάζεται σε μια εταιρεία και το καλέσει ο εργοδότης του και του πει αντί για χίλια που παίρνεις τώρα, υπόγραψε για 750 αλλοιώς πέρνα από το ταμείο να πάρεις την γελοία αποζημίωση σου και σε έξι δόσεις.. Θα σας αρέσει; Και θα το κάνει αφού θα έχει κάποιους πεινασμένους που περιμένουν στην ουρά...

  Τι; Δεν έχετε παιδί γυναίκα αδελφό γαμπρό συγγενή στον ιδιωτικό τομέα και δεν σας ενδιαφέρει;; Ε τότε διαβάστε το "για ποιόν κτυπά η καμπάνα" του Χεμινγουέη... Μετά τον εμφύλιο της Ισπανίας ακολούθησε η τραγική μοίρα της Ευρώπης και ιδιαίτερα της πατρίδας μας. Έτσι θα ακολουθήσει και όλων μας.

  Ακούτε κάποιους που φωνάζουν ότι βλάπτεται ο Τουρισμός;; Το σύνθημα είναι γνωστό και το χρησιμοποιεί το σύστημα για να φέρει τις κοινωνικές ομάδες σε αντιπαράθεση. Την προηγούμενη Κυριακή στο πρωϊνάδικο της ΝΕΤ η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, εκείνη η κυρία που τραγουδάει και ερασιτεχνικά και με πολύ πάθος στην εκπομπή του ομόσταυλου της Σπύρου Παπαδόπουλου, κατσάδιαζε κάποιους εργαζόμενους σε ένα ξενοδοχείο της Κέρκυρας που είχαν κάνει επίσχεση εργασίας γιατί τους όφειλαν δεδουλευμένα από το 2007.... Βλάπτετε τον τουρισμό, τους έλεγε! Δεν αναρωτιόταν βέβαια, αυτή με τη σίγουρη θέση και τον παχυλό μισθό αν οι άνθρωποι είχαν να ταϊσουν τις οικογενειές τους....

  Και τι κρουαζερόπλοια θέλετε βρε άνθρωποι του Θεού; Γαλέρες όπου οι άνθρωποι θα εργάζονται κάτω από συνθήκες χωρίς αξιοπρέπεια με μισθούς πείνας; Ακόμα και οι ελάχιστοι Έλληνες που απέμειναν στη ναυτιλία θα πρέπει να εξοβελιστούν για να πάρουν Φιλιπινέζους με 350 ευρώ;

  Και τι τουρισμό θέλουμε; Αυτόν που περιγράφει κάποιος παραπάνω και που έχουμε δει όλοι, δηλαδή 4 τουρίστες να τη βγάζουν με μια σαλάτα;;

  Πολλά δοκιμάζονται και επαναξετάζονται αυτή την εποχή; Οπωσδήποτε δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή... Θα είναι κρίμα να μη το βλέπουμε...

  Και κάτι ακόμα. Η Αγγλία και ειδικά το Λονδίνο είναι 10 Ελλάδες όσο αφορά τον τουρισμό. Δεν είδα να δοκιμάζεται ο τουρισμός τους επειδή το προσωπικό καμπίνας της μπρίτις εργουέϊς κάνει απεργίες διεκδικόντας τα δικαιώματά του..

  Έλεος!!!!

 15. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/05/2010 19:17:22

  Προσυπογράφω χωρίς καμία επιφύλαξη.
  Οι μαστουρωμένες συνειδήσεις μας πρέπει να αφυπνισθούν!

 16. sirmar avatar
  sirmar 29/05/2010 01:14:33

  Το είπα το ΠΑΜΕ κατέστρεψε την ναυτηκοεπισκευαστηκή είς το Πέραμα
  Τώρα παει να καταστεψει και τον Πειραιά
  Μπράβο στα παληκάρια της Αλέκας.
  Υ.Σ Οι μισθοί τών αξιωματικών στα Φιλιππινία είναι σαν των Ελλήνων καί μπορεί και καλήτερα

 17. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακος 29/05/2010 06:54:43

  Να φύγει μαζί το ΓΑΠ και η χούντα των εργατοπατέρων το ΠΑΜΕ. δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στις δοσοληψίες που έχουν με το κάθε επίδοξο κερδοσκόπο που γυρεύει να καταστρέψει τη χώρα. Αυτόκλητοι σωτήρες. Ας αποδείξουν το αντίθετο. Δεν μπορούν, αλλά κυρίως δεν θέλουν! Βασίζονται στο οτι είμαστε λιγόψυχοι και δεν μπορούμε να οργανωθούμε μεταξύ μας. Σε αυτή ακριβώς τη κοινωνία των προβάτων μπορούν και οργανώνονται οι Λύκοι του ΠΑΜΕ και του ΓΑΠ.

 18. tst avatar
  tst 29/05/2010 09:22:51

  κανεις δεν αναφερεται στο γεγονός οτι η εργατική εστια έκοψε 150.000 ελλεηνες δικαιούχους που θα έκαναν φτηνες διακοπές στην Ελλαδα. Κόπτονταιαι όλοι για τις διακοπές των αλλοδαπών.
  Επειδή κάνω και μια προσωπική καθαρά δημοσκόπιση αν θέλετε ψηφίστε στο blog http://epikaira.blogspot.com τι θα ψηφιζατε αν γινοταν σημερα εκλογες. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι θεαματικά
  ευχαριστώ

 19. Titos avatar
  Titos 29/05/2010 09:27:34

  Για ποιον τουρισμό μιλάμε; Τόσο πολύ μας έχει τυφλώσει ή άναρχη διανοητική μας λειτουργία και οι κομματικές εμπάθειες, που ερμηνεύουμε τα γεγονότα άκριτα και επιφανειακά;
  Ο Τουρισμός, στην Χώρα μας, έχει τελειώσει προ πολλού μερικοί από τους λόγους είναι:
   Η άναρχη και χωρίς προγραμματισμό «ανάπτυξη» , καθώς και η έλλειψη και έλεγχος προδιαγραφών, υποβάθμισε σε αφάνταστο βαθμό το τουριστικό προϊόν. Κάθε ανίδεος και κάθε καιροσκόπος ασχολήθηκε (τα πρώτα χρόνια) με το τουρισμό, με προφανές αποτέλεσμα,
   Στην χώρα μας μετράμε του τουρισμό από τις αφήξεις που κυμαίνονται από 11-14.000.000 τον χρόνο. Πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία δημιουργήσαμε τον «μύθο» μας. Στην πραγματικά και συγκριτικά με άλλα ανταγωνιστικά κράτη είμαστε πολύ μικροί. (Συγκριτικά η περιοχή Bodrum (Αλικαρνασσός) 20.000.000 αφήξεις και στην Βόρεια Ιταλία 70.000.000)
   Η πολύ-επαγγελματικότητα, έγινε αφορμή να δημιουργηθούν αδύναμες εκμεταλλεύσεις, που δεν κάλυπταν κανένα «νεκρό σημείο» , με αποτέλεσμα να απαξιωθούν και να κλείνουν η να γίνουν εύκολη λεία στους ξένους «επενδυτές» που τους αγοράζουν για ένα πιάτο φαί.
   Η κρατική μέριμνα μέσω του ΕΟΤ και των υπουργείων εστιάστηκε στο σλόγκαν λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… τον κακό μας τον καιρό. Συνειδητά ή όχι, αγνόησαν προκλητικά τις σύγχρονες μορφές της τουριστικής εκμετάλλευσης (εναλλακτικός και κλαδικός τουρισμός, cooperatives, επιθετικό marketing κλπ). Το αποτέλεσμα είναι να όλη σχεδόν ή τουριστική διακίνηση να γίνεται από ξένα τουριστικά γραφεία, που κατευθύνουν και στέλνουν τον κόσμο όπου και όπως τους συμφέρει.
   Με την ένταξη μας στον ΟΝΕ και με το ευρό, γίναμε άμεσα συγκρίσιμοι με ανταγωνιστικές χώρες. Ο μύθος κατέρρευσε και αντ΄ αυτού ήρθαν οι πολυεθνικές αλυσίδες (Robinson. Grecotel κλπ) με τον τουρισμό του βραχιολιού, καθώς και οι κρουαζιέρες.
   Σήμερα οποιαδήποτε τουριστική δραστηριότητα αφορά τις μεγάλες μονάδες και τα κρουαζιερόπλοια, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ονομάζουμε «τουριστική βιομηχανία». Οι οικονομικές δοσοληψίες τους δεν περνάν από την ελληνική αγορά. Επίσης δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας, γιατί, βαθμιαία, αντικαθιστούν το προσωπικό τους με αλλοδαπούς.
   Οι υπόλοιποι που ασχολούνται σ’ αυτήν την αγορά κάνουν «ψιλικοκό» και συντηρούν την αγωνία τους μέχρι να σβήσουν ή πουλάνε τσολιαδάκια MADE IN TAIWAN.
  Δεν είχα σκοπό να κάνω καμία ανάλυση, απλά παρέθεσα κάποιες σκέψεις μου.
  Φυσικά θα ήθελα να μου πει κανείς τι συνέπιες θα έχει η μη άφιξη του Zenith η οποιουδήποτε άλλου πλοίου, στον ελληνικό τουρισμό με αριθμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.