#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2010 18:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τατούλης; “μεταλλαγμένος πολιτικός, γυρολόγος των κομμάτων”Γιώργος Μπαρούτσας, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Αρκαδίας, Δήμαρχος Τρικολώνων

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με τις μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρόν, για τα κόμματα, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα. Είναι ανοικτοί δρόμοι για όσους επιθυμούν, με προγράμματα και προτάσεις να υπηρετήσουν τους «Καλλικρατικούς» Δήμους και τις Περιφέρειες.

Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ με κεντρική ανακοίνωση του εξέφρασε τη συλλογική του απόφαση για τους Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 15-10-2010 αναφέρει συγκεκριμένα: «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει για υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  του Πέτρου Τατούλη τους εξής: Αργολίδα-Χειβιδόπουλος Τάσος, Αρκαδία-Μπαρούτσας Γιώργος, Κορινθία-Δέδες Γιώργος, Μεσσηνία-Μαλαπάνης Χρήστος και Λακωνία-Τζανετέα Ντία».

Με λόγια καρδιάς και ψυχής αναφέρομαι στην απόφαση αυτή του ΠΑΣΟΚ και αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη την Τιμή που το ΠΑΣΟΚ με αξιολόγησε θετικά και με την εμπιστοσύνη του με συμπεριέλαβε στη συλλογική του πρόταση για Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Αποτελεί Τιμή που αξιολόγησαν θετικά την πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου, ως ενεργού Πολίτη της Αρκαδίας και ως ενεργού μέλους του Κινήματος, όπως επίσης τη συνέπεια μου και την πίστη μου στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης στην οποία μεγάλωσα και ανδρώθηκα.

Νιώθω Τιμή που αξιολόγησαν θετικά την πολύχρονη θητεία μου, το δημόσιο ήθος μου και το δημιουργικό έργο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την ιδιότητα του εκλεγμένου Δημάρχου Στεμνίτσας και μετέπειτα του Καποδιστριακού Δήμου Τρικολώνων, υπηρετώ αδιάλειπτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί δεκαπέντε χρόνια, με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής από 76 % έως 80 % και με τη στήριξη των συμπολιτών μου.

Νιώθω περήφανος αλλά και τυχερός που ταυτίστηκα, μαζί με άλλους άξιους συμπατριώτες,  με την  πιο γόνιμη περίοδο ανάπτυξης και ανάδειξης της Στεμνίτσας, του Δήμου Τρικολώνων, των παραδοσιακών ορεινών οικισμών, του Λούσιου ποταμού, των μονοπατιών του Μαινάλου, υλοποιώντας το όραμα της πράσινης ανάπτυξης προς όφελος όλης της περιοχής,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και στους ανθρώπους.

Έτσι αναδείξαμε τον Δήμο μας σε τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας και πρότυπο ανάπτυξης, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε και ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση σε συνεδρίαση της Ο.Κ.Ε. Αρκαδίας.

Εκλεγμένος Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας για την τετραετία 2007-2010, μαζί με τους συναδέλφους μου Δημάρχους υιοθετήσαμε το πρότυπο ανάπτυξης αυτό που αποτέλεσε και αποτελεί τη δική μου πρόταση για τη Νέα Πελοπόννησο και επιτελέσαμε σημαντικό έργο για την Αρκαδία και τις τέσσερες επαρχίες του Νομού μας, τη Μαντινεία, την Γορτυνία, την Κυνουρία και τη Μεγαλόπολη.

Είναι γνωστό ότι τρείς μέρες μετά τη συλλογική δημόσια πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, ο Πέτρος Τατούλης κατέθεσε το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ χωρίς να συμπεριλαμβάνει το όνομά μου. Βεβαίως έχει το δικαίωμα επιλογής των προσώπων που στελεχώνουν το συνδυασμό του. Όμως και εγώ και όλοι οι πολίτες έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να κρίνουμε τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά συλλογικό και πολιτικό!

Ο Πέτρος Τατούλης δεν γύρισε την πλάτη του επιδεικτικά μόνο στο πρόσωπό μου. Αγνόησε επιδεικτικά και αρνήθηκε προκλητικά τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν θέλει «τρελούς» που θα κρίνουν και θα αμφισβητούν τα κακώς κείμενα και όταν πρέπει θα φωνάζουν, με όποιο προσωπικό κόστος, ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Γιαυτό η άρνηση αυτή αποτελεί πράξη πολιτικής ανεντιμότητας και δειλίας, σε καμία περίπτωση πράξη πολιτικής ανδρείας, είναι δείγμα αλαζονείας και αυταρχισμού ενός εκκολαπτόμενου Μονοκράτορα, που επιδιώκει να μετατρέψει την Πελοπόννησο και την Αρκαδία σε φέουδό του, για να εξυπηρετήσει τους στόχους του.

Επειδή πάντα χαριτολογώ, στέλνω ένα μήνυμα σε συγκεκριμένο αποδέκτη πριν ακόμη εκλεγεί. Με τη γνωστή εξουσιομανία του και τη συγκεκριμένη πελατειακή τακτική του, φαίνεται να μπερδεύει τον Καλλικράτη με τον Μονοκράτη και την Πελοπόννησο με το Τατουλιστάν.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι αγαθός και καλοπροαίρετος, οφείλω να κάνω την αυτοκριτική μου, διότι όπως και πολλοί άλλοι στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο, έτρεφα αυταπάτες για τον χαρακτήρα και το ήθος του Ανθρώπου.

Οι τελευταίες εμπειρίες με συγκλόνισαν και μου άνοιξαν τα μάτια.

Κατά τη γνώμη μου ο Πέτρος Τατούλης είναι διπρόσωπος και πολιτικάντης. Αρνείται τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και παριστάνει τον ανεξάρτητο, αφού πρώτα κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ με παρακάλια, με παρασκηνιακές υποσχέσεις και παραπλανητικούς όρκους τιμής προς τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και τα στελέχη στην Πελοπόννησο.

Άλλα σκεπτόταν, άλλα σχεδίαζε, άλλα έλεγε και άλλα πράττει. Αλλά όπως λέγει και η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» ή ότι «μπορείς να κοροϊδέψεις μια φορά όλους, αλλά πολλές φορές, κανέναν».

Ας δούμε τι προηγήθηκε λοιπόν της δικής του ασυγκράτητης φιλοδοξίας. Για να βγει από το δικό του πολιτικό αδιέξοδο προσπαθεί να σβήσει με σφουγγάρι τα πάντα.

Ξέχασε τί έλεγε και τί έπραττε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του Αντρέα, εναντίον του Σημίτη, εναντίον του «ανίκανου Πρίγκηπα Γεωργάκη», εναντίον της «παιδικής χαράς», εναντίον του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», εναντίον των «γραικύλων και των κάφρων που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ».

Για να κάνει τη δουλειά του ξέχασε όλες τις ύβρεις και τα αναθέματά του εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Εδώ και τρείς μήνες ζητούσε επίμονα την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και αφού πήρε το χρίσμα, προσπαθεί να επιβάλλει όρους ευτέλειας και υποταγής του ΠΑΣΟΚ στον «Άρχοντα της Πελοποννήσου». Δηλαδή θέλει το δημοκρατικό Λαό της Πελοποννήσου να έχει ρόλο κομπάρσου και χειροκροτητή.

Θέλει χιλιάδες πολίτες, στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να δώσουν μάχες για τη  εκλογή του και εκείνος με ψέματα, με αφορισμούς και με απειλές να τους λοιδορεί. Να παίζει με τις αρχές και τις ευαισθησίες τους και να τους εμπαίζει για την πίστη τους στην πορεία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο.

Σε περίπτωση νίκης του το ίδιο βράδυ θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα θέλει να παρουσιαστεί σαν αποκλειστικός και μόνος νικητής. Θα θέλει να προβληθεί σαν Μονοκράτορας, Φεουδάρχης, Πέτρος ο Α΄, Πέτρος ο Μέγας.

Βεβαίως, σε περίπτωση ήττας, δεν θα έχει ηττηθεί ο μικρός και περιθωριακός Πέτρος, αλλά «το γελοίο, το ανυπόληπτο και το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ». Δηλαδή «μονά-ζυγά δικά του», «τα πάντα όλα» που λέει και ο Αλέφαντος.

Είναι γνωστό ότι όλες τις προηγούμενες επισημάνσεις και προβλέψεις δεν τις κάνω μόνο εγώ σήμερα. Τις έχουν διατυπώσει κατά καιρούς μέσα στα όργανα, αλλά και δημοσίως, σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Υπουργοί, Βουλευτές και Δήμαρχοι σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, στην Κορινθία, στην Αρκαδία, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία, στην Αργολίδα.

Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είμαι «ντόμπρος» και μιλώ έξω από τα δόντια χωρίς να φοβάμαι κανέναν.

Ο Πέτρος Τατούλης είναι ο Πέτρος που πάει παντού. Αρκεί σε κάθε σταθμό της πορείας του να έχει αξιώματα, εξουσίες και λουφέδες.

Με τον βίο και την πολιτεία του δικαιώνει καθημερινά όλους εκείνους που τον έχουν χαρακτηρίσει «κωλοτούμπα», σαν «μεταλλαγμένο πολιτικό», σαν «γυρολόγο των κομμάτων». Οι μεταλλάξεις του είναι γνωστές και γραφικές. Αναλόγως με τις εποχές ξεπηδάει από τον κομματικό σωλήνα της Δεξιάς, της Ακροαριστεράς και της Ακροδεξιάς. Ένας άλλος Τατούλης.

Ας δούμε τη διαδρομή του:

Ξεκίνησε δεξιός, πέρασε στα φοιτητικά του χρόνια στο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε), γύρισε πάλι στη Δεξιά σαν προσκυνητής και υπηρέτης του Κώστα Μητσοτάκη κι έτσι εξελέγη Βουλευτής.

Συνέχισε σαν ρουσφετολόγος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι την διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή, ξαναμπήκε στη Δεξιά και έγινε υμνητής υφυπουργός του Καραμανλή, και όταν έχασε το κυβερνητικό του αξίωμα άρχισε να καταγγέλλει τον ευεργέτη του Καραμανλή και να συνομιλεί με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Στις εκλογές του 2009 δεν βρήκε κομματική στέγη που να διασφαλίζει την εκλογή του και δεν πολιτεύτηκε.

Το 2010 επανέρχεται στο προσκήνιο και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχοντας καταφέρει  να πάρει παρασκηνιακά πρώτα το χρίσμα και τη πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την πολιτική στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αυτό είναι το οδοιπορικό, αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος υβρίζει και κατηγορεί τους πολιτικούς ηγέτες, τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα, αν και για πολλές δεκαετίες υπήρξε πιστός υπηρέτης του και αναρριχώμενος κισσός πάνω τους.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να αναμορφώσει το πολιτικό σύστημα της χώρας και να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτική. Είναι αυτός που έχει πορευτεί χωρίς καμία πίστη σε Ιδέες, Αρχές και Αξίες.

Στη Γορτυνία και στην Αρκαδία έχουμε μία παροιμία που ταιριάζει σαν γάντι στο Πέτρο Τατούλη: «Εκεί που έφτυνες γλείφεις κι εκεί που έγλυφες φτύνεις».

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού πρώτα διασφάλισε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του προκαλεί τον κόσμο και τη λαϊκή βάση, τους χιλιάδες αγωνιστές, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Επικαλείται τη μεγάλη υπεροχή του και μεγάλη νίκη στις δημοσκοπήσεις, που δεν δημοσιεύονται ποτέ και δεν λέγει σε κανένα πώς, πού και πότε έγιναν.

Όμως, με τα καμώματα του και τις επιλογές του, κάθε μέρα αναλαμβάνει προσωπικά και αποκλειστικά τις ευθύνες της ήττας του, διότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα τους προκαλεί, τους εμπαίζει και τους ενοχοποιεί για το όποιο δυσμενές αποτέλεσμα. Με τα καμώματά του τους σπρώχνει στην άρνηση, στο περιθώριο, στην αποχή, στο λευκό και στο άκυρο και στους άλλους συνδυασμούς.

Προσωπικά θέλω να είμαι ξεκάθαρος, γιαυτό δηλώνω και δημόσια τι θα ψηφίσω: Στο ψηφοδέλτιο ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ θα διαγράψω το όνομα του Πέτρου Τατούλη και θα βάλω σταυρό στους φίλους και συναγωνιστές μου Αντιπεριφερειάρχες:

Χειβιδόπουλο Τάσο, Γιαννακούρα Ευάγγελο, Δέδε Γιώργο και Μαλαπάνη Χρήστο.

Διότι σέβομαι και τιμώ το ΠΑΣΟΚ και τις συλλογικές του αποφάσεις, που εκείνος ακύρωσε με προκλητικό και ανέντιμο τρόπο

Παρόλα αυτά πρέπει να εκφράσω τη διαφωνία μου για τη βιασύνη του φίλου μου Βαγγέλη Γιαννακούρα, να αποδεχθεί απερίσκεπτα τη θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη, έξω και πέρα από τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Έδειξε διψασμένος για εξουσία κι έτσι έδωσε την  τελευταία στιγμή χέρι βοηθείας σε έναν αλαζόνα πολιτικάντη, για να προσβάλλει το ΠΑΣΟΚ και να εξυπηρετήσει τους στόχους του.

Εύχομαι στον Πέτρο Τατούλη καληνύχτα και καλή τύχη.

Δεν έχει λόγους να φοβάται, διότι θα επιβιώσει σε κάθε περίπτωση. Σε περίπτωση ήττας που θα φέρει τη σφραγίδα του, με αποκλειστική και απόλυτη ευθύνη του, θα ψάξει ξανά να βρει τη νέα θέση του στην πολυκατοικία της Δεξιάς, της Ακροδεξιάς και της Κεντροδεξιάς.

Βάζω στοίχημα ότι θα τον δούμε πολύ σύντομα να τρέχει από χωρίου εις χωρίον της Αρκαδίας τραγουδώντας «τώρα-τώρα με τη Ντόρα», «χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη».

Όμως για μία ακόμη φορά στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο θα βρίσκει πάντα μπροστά του και απέναντι του χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη.

http://kalimera-arkadia.blogspot.com/2010/10/blog-post_9219.html#more

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nasos avatar
  nasos 20/10/2010 18:21:13

  αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Τατούλη;
  είναι επιεικώς αδύναμο
  και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι ΝΔ,αυτή είναι η αλήθεια
  τα πασοκοκρατούμενα Αθηναϊκά ΜΜΕ που έχουν πείσει την υπόλοιπη Ελλάδα ότι ο Τατούλης θα κάνει περίπατο στην Πελοπόννησο ας ετοιμάζονται για νέο στραπάτσο

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ nasos 20/10/2010 19:50:32

   Ο Δράκος έχει περάσει μπροστά στην Πελοπόννησο γιατί έχει δυνατό ψηφοδέλτιο. Ειδικά σε Κορινθία με Ταγαρά και Λακωνία με Φαρλέκα.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/10/2010 18:33:10

  Εξομολόγηση ψυχής, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται εις τα εις ων συνετέθη, δεν ξέρω τι στάση θα κρατήσουν αυτοί οι άνθρωποι στο μέλλον, αλλά βλέπω την ψυχή του ΠΑΣΟΚ να ξεσκίζεται. Πολύ, πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει αυτό το κόμμα και να μην διαλυθεί.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 20/10/2010 21:47:42

   Πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί και στη ΝΔ. Ο κόσμος έχει πάρει ανάποδες γενικά.

 3. 2505 avatar
  2505 20/10/2010 18:40:56

  Και οι κατοικοι των 5 νομων της περιφερειας Πελοποννησου εχουν πειστει για την πρωτια (δυστυχώς) του τατούλη....προηγειται ακομη και στην Μεσσηνια γιατι ο υποψηφιος ντορικος της ΝΔ μετα απο 14 χρονια στην νομαρχια εχει φθαρεί απιστευτα στην Μεσσηνια και δεν εχει αναγνωρισιμοτητα στους αλλους νομους της περιφερειας.. Ειναι μαζι του πολλοι νυν δημαρχοι της ΝΔ που μενουν ανεργοι με τον καλλικρατη....ΜΟΝΟ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ........

  • Γιώργος Χριστόπουλος (No Relation) avatar
   Γιώργος Χριστόπουλος (No Relation) @ 2505 20/10/2010 19:58:43

   θα συμφωνήσω με την τελευταία πρόταση σου, ο Μανώλης θα έκανε περίπατο στην Πελοπόνησσο. Δεν θέλω να προκαταβάλω κανέναν ούτε θέλω να προεξοφλίσω νίκη Τατούλη, αλλά στην περιπτώση που πράγματι νικήσει ο Τατούλης τότε θα μιλάμε και για μια ατυχή επιλογή υποψηφίου για την Ν.Δ., αλλά ατυχείς επιλογές θα υπάρξουν. Σημασία έχει να μην γίνουν ο κανόνας και να αποτελούν τις εξαιρέσεις.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 20/10/2010 19:31:54

  Από αυτή την επιστολή φαίνεται και η διαφορά των στελεχών μεταξύ Πασόκ κα ΝΔ.

  Του Πασοκ τα διακρίνει δυναμισμός αγωνιστικότητα πάθος.

  Της ΝΔ ηττοπάθεια καιαδυναμία.

  Αναρρωτιέμαι δεν υπήρχε κανείς από τα στελέχη της ΝΔ που έχουν ζήσει τον βίο και πολιτεία Τατούλη να γράψει μια αντίστοιχη επιστολή.

  Αλλά τι να περιμένεις αφού η μισή βουλευτές της ΝΔ δουλεύουν υπογείως για τον Τατούλη για να πλήξουν τον Σαμαρά.

  Μπράβο και ας μην σε ξέρουμε η σοβαρή άνθρωποι δεν έχουν σύνορα είναι απλά σοβαρή και συγκεκριμένη.

 5. panagos avatar
  panagos 20/10/2010 20:10:39

  Ένα να ξέρουν όσα στελέχη της ΝΔ στη Πελοπόννησο "δουλεύουν" για τον Τατούλη ... Είναι τέτοια η οργή του κόσμου για τα παλιά και νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, ώστε θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν πουθενά, φτυσμένοι από όλους τους πολίτες.

  Βουλευτές ή κομματικά στελέχη που δίνουν δεκανίκια στα ΠΑΣΟΚ και στα εξαπτέρυγά τους θα τους θάψει πολιτικά ο ελληνικός λαός, γιατί κεντρώοι και κεντροδεξιοί είναι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ με την επίθεση κατά της αστικής και αγροτικής τάξης. Αν υπάρχουν τέτοιοι, θα το μετανοιώσουν ΠΙΚΡΑ. Μας έχουν εξοντώσει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, τα παιδιά μας μένουν ΑΝΕΡΓΑ και αυτοί παίζουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ή προσωπικά παιχνίδια ; Θα το δεχτούν αυτοί οι περήφανοι Πελοποννήσιοι ; Θα δεχθούν ένα τέτοια υποψήφιο οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι, που θα χάσουν μισθούς και δουλειές ; Το μνημόνιο προβλέπει περικοπές μισθών και δώρων για το 2011 ... Πιστεύετε στα ψέματά τους για πάγωμα μισθών ; Πιστεύετε στα ψέματα τους για πάγωμα φόρων ; Ε, τις αντικειμενικές ανέβαλαν για ένα εξάμηνο, που μπορεί να γίνει δίμηνο μετά τις εκλογές. Αλλά μετά τις εκλογες, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Τα στελέχη της ΝΔ που στηρίζουν τον Τατούλη ( ή τον κάθε είδους Τατούλη ) δεν στρέφονται κατά του κόμματός τους, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που κατά 80% υποφέρει σκληρά.
  Σήμερα είδα πρωτοσέλιδα ότι ο κόσμος στη Βόρεια Ελλάδα ( ένα 47% ) τρέφεται με δανεικά ή από τις αποταμιεύσεις του ! Ποιος από αυτούς θα ψηφίσει Μπουτάρη ή Μπόλαρη ; Αν το κάνουν, μετά ας μη διαμαρτύρονται για όσα επακολουθήσουν. Και η Γαλλία θα είναι παιδική χαρά μπροστά στα όσα θα επακολουθήσουν, όταν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα σε συνεργασία Γιώργου, Ντόρας και Καρατζαφέρη.
  Αυτές οι ανακοινώσεις είναι ΗΜΙΜΕΤΡΑ. Κανονικά έπρεπε να αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και να καταθέσουν τις κομματικές και συνδικαλιστικές τους ταυτότητες. Κάθε ψήφος σε επίσημους ή ανεπίσημους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ είναι σφαίρα καταπρόσωπα στα μεσαία και λαϊκά στρώματα. Και κάθε άλλη ψήφος σε άτομα που δεν καταδικάζουν απερίφραστα το μνημόνιο με την ψήφο τους στη Βουλή.Ταφόπλακα στα μεσαία αστικά και αγροτικά στρώματα είναι και η αποχή, το λευκό ή το άκυρο. Ξεκάθαρα πράγματα.

 6. Μisha avatar
  Μisha 20/10/2010 20:46:29

  2505

  Όσο και να έχει φθαρεί ο Χ,Ψ, Ω πιο φθαρμένος από τον ντοράκη Τατουλη αποκλείεται να είναι.
  Κι αν λές πως στη Μεσσηνία, πατρίδα του Σαμαρά, ο κόσμος θα ψηφίσει Τατούλη είσαι βαθιά νυχτωμένος.

  • 2505 avatar
   2505 @ Μisha 20/10/2010 23:17:25

   στη Μεσσηνία, πατρίδα του Σαμαρά απο τους 6 δήμους στους 4 υπαρχει διπλη γαλαζια υποψηφιοτητα.....τετοια εκτιμηση εχουν στον Πρόεδρο......Το τελευταιο γκαλοπ δειχνει Τατουλη 7 μοναδες μπροστα μεσα στην Μεσσηνια...και γιατι παρακαλω να στηριξουν εν ανομαρχη που περσι τετοιο καιρο ηταν με το πλευρο της Ντορας?

  • Misha avatar
   Misha @ Μisha 21/10/2010 09:34:00

   Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως σε Μεσσηνία και Λακωνία ο Ρατατούης δεν θα ξεπεράσει το 30% ούτε στο δεύτερο γύρο.
   Το μαύρο πέφτει σύννεφο.
   Εδώ θα είμαστε να δουμε τα αποτελέσματα.

 7. anonymous avatar
  anonymous 20/10/2010 20:59:05

  Είμαι ετεροδημότης και ψηφίζω Αθήνα. Πριν από μέρες μου τηλ. από το γραφείο του Τατούλη προς ενημέρωση για συγκέντρωση ετεροδημοτών. Μου έστειλαν κι έντυπα στο σπίτι με ταχυδρομείο.

  1) Τα προσωπικά δεδομένα τα πήρε μάλλον από το Υπουργείο. Προστασία προσωπικών δεδομένων μηδέν.
  2) Που βρίσκει τα λεφτά για όλες αυτές τις δραστηριότητες;

 8. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/10/2010 21:03:47

  @ Γιώργος Χριστόπουλος (No relation).....παρόλο που δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για τον κύριο Μανώλη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.....ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ήταν το φαβορί στις επικείμενες εκλογές...κάποιοι όμως προτίμησαν να τον βάλουν υποψήφιο αντιπερειφερειάρχη Αττικής, όπου έχει ελάχιστα κομματικά ερείσματα.......δυστυχώς στην περιφέρεια Αττικής δεν έγιναν ατυχείς επιλογές....έγιναν ΚΑΚΕΣ επιλογές!!!!!

 9. perastikos avatar
  perastikos 20/10/2010 21:23:33

  @ aris. A

  Aδελφε λες ανοησίες. Κανένας βουλευτής της Ν.Δ. δεν δουλεύει υπόγεια υπερ Τατούλη για να πλήξει Σαμαρά.
  Ασε που ειναι υπερβολικό, για να μην πω υποτιμητικό, να καθίσει κάποιος απο εμας που ξέρει τον Τατούλη για να γράψει μια επιστολή αφιερωμένη στην ψωνισμένη "εξοχότητά" του σαν αυτη που εγραψε ο πασόκος για να βγάλει τον πόνο του.

  Ο Τατούλης εχει ερεισμα μόνο στη Αρκαδία και κυρίως στίς μεγάλες ηλικίες και σε μέτριο έως χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

  Να σου θυμίσω το μοτο του Τατούλη και θα βγάλεις συμπέρασμα "Ασφαλώς και βέβαια"!!!
  Παρακολούθησέ τον να μιλάει και θα καταλάβεις οτι ο ανθρωπος ειναι ασυνάρτητος!

 10. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 20/10/2010 21:57:47

  Παιδια μην λασπολογειτε εναντιον του.Η λασπη πανω στα λυμματα δεν πιανει.

 11. anonymos avatar
  anonymos 20/10/2010 22:02:38

  Καλά υπάρχει κανένας που θα ψηφίσει Τατούλη?

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ anonymos 21/10/2010 15:01:38

   Ναί φίλε μου, αυτοί που ξέρουν καλά τι εστί Δράκος... θα ψηφίσουν Τατούλη, γιατί αν μη τι άλλο δεν λειτουργεί σαν αγωγός των πολιτικών φιλοδοξιών κανενός. Το ποιος θα εκλεγεί επίσης δεν το ξέρει κανείς εκ των προτέρων ,απλά να θυμίσω ότι σε καμία πραγματική έρευνα δεν φαίνεται να προηγείται ο Δράκος... Τέλος πάντων

   • apis22 avatar
    apis22 @ Γιώργος Μεσσηνία 21/10/2010 23:35:36

    Αυτές τις πραγματικές έρευνες φαίνεται ότι διάβασε και ο Μπαρούτσας για αυτό τα χώνει στον Τατόλη.

 12. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 20/10/2010 22:48:02

  Ο Τατούλης είναι επιλογή εύσχημης ήττας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

 13. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/10/2010 23:16:53

  MIND THE G.A.P., TATOULIS, MIND THE G.A.P.

 14. apis22 avatar
  apis22 20/10/2010 23:38:07

  Αδέλφια όποιος πιστεύει ότι ο Τατούλης θα βγει πρώτος είναι μακριά νυχτωμένος. Σε χωριά της Μεσσηνίας και της ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ο κόσμος τον απέφευγε και κοίταζε αλλού όταν πήγαινε να τους σφίξει το χέρι.Σε τόση μεγάλη εκτίμηση των έχουν.

  Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κλαίνε στα κρυφά και εκλιπαρούν τους Νεοδημοκράτες υποψηφίους να μην κάνουν οξεία αντιπαράθεση "γιατί δεν αντέχουν" (αληθινό γεγονός σε debate).

  Υπήρχαν περιοχές που ο Τατούλης δεν έβρισκε υποψηφίους για να γεμίσει το ψηφοδέλτιο.

  Στη δε Καλαμάτα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που υποτίθεται ότι στηρίζει τον Τατούλη, έστειλε πανικόβλητες επιστολές στον Καρατζαφέρη. Δείτε τον σύνδεσμο:
  h**p://www.best-tv.gr/index.php?/politika/x.-karakiklas-axamno-kai-politikos-axtarmas-to-psifodeltio-tatouli-gia-tin-messinia.html

  Περισσότερα νέα τις επόμενες ημέρες

 15. σπυρος avatar
  σπυρος 21/10/2010 01:15:47

  .
  Στοιχηματίζω 10.000 € υπέρ Tατούλη όποιος επιθυμεί και το λέει η τσέπη του πάμε συμβολαιογράφο..

  • apis22 avatar
   apis22 @ σπυρος 21/10/2010 01:29:02

   Καλή η αισιοδοξία σου αλλά θα τα χάσεις αδελφέ.

 16. Skinious avatar
  Skinious 22/10/2010 01:38:49

  Παιδιά, μάθετε πρώτα τι εστί Μπαρούτσας...
  Καλοί είναι όλοι τους...

 17. blocker avatar
  blocker 22/10/2010 13:51:05

  skinious ξέρουμε πολύ καλά τι εστί Μπαρούτσας,αφοσιωμένος εργάτης στην δουλειά του κάτι το οποίο έχει αποδείξει απο τα έργα του και απόλυτα ειλικρινής όπως αποδυκνύει κάθε στιγμή.Απο εκέι και πέρα δεν νομίζω ότι ο κύριος Τατούλης μετά απο αυτές του τις κινήσεις και την αλλαζονεία που τον χαρακτηρίζει θα εκλεγεί.Ο κόσμος ξύπνησε πλέον!!!

 18. Skinious avatar
  Skinious 22/10/2010 15:21:00

  Καλα φίλε blocker, άξιος ο μισθός σου
  Ο Τατούλης, τόχω αναλύσει στο blog μου, είναι Νεοταξίτης με περικεφαλαία. Και σ' αυτόν είμαι απέναντι.
  Αν ψήφιζα, θάδινα εντελώς προσωπική ψήφο σε κανα κολλητό μου που να ξέρω και τι αξίζει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.