23/10/2010 08:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης πρόεδρος του Χρηματιστηρίου

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, επελέγη σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ στη θέση του Σπύρου Καπράλου. Η τοποθέτησή του αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι πέριξ της Σοφοκλέους να μιλάνε. Δεν ξέρουμε αν είναι παπαγάλοι, ή άλλα ντόπια πουλιά αλλά λένε πολλά. Οπως για παράδειγμα ότι ο κ. Λαζαρίδης έχει πλούσια εμπειρία για τα “κόλπα” του Χρηματιστηρίου, καθώς ήταν από την εποχή της “φούσκας” σε καίρια πόστα. Από τότε δηλαδή που η κυβέρνησης Σημίτη απογείωσε το ΧΑ, έβαλε όλο τον κόσμο μέσα και τελικά πάνω από ένα εκατομμύριο επενδυτές κλαίνε ακόμη τα λεφτά τους. Τότε, λέγεται, ο νέος πρόεδρος, ήταν υπεύθυνος και ήλεγχε τις εταιρείες που έκαναν αιτήσεις εισαγωγής στο ταμπλό. Όλοι θα θυμάστε ότι κάθε μέρα βλέπαμε κι από μία εταιρεία στο Χρηματιστήριο, “κανονική” ή “σαπάκι” που έμπαινε για να κερδίσει εύκολα λεφτά εκμεταλλευόμενη την τρέλα της εποχής. Ηταν τότε που τα ενημερωτικά των εταιρειών ελέγχονταν εν μια νυκτί και οι αποφάσεις για εισαγωγή λαμβάνονταν χωρίς πολύ σκέψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην απίστευτη φούσκα του Χρηματιστηρίου.

Βεβαίως, για τον κ. Λαζαρίδη αυτό μπορεί να μην είναι επιλήψιμο. Ισως πάλι για την προαγωγή του να μέτρησε η προηγούμενη θητεία του, επί Σημίτη, στο Χρηματιστήριο.

Τα έργα κρίνουν άλλωστε την επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zackii avatar
  zackii 23/10/2010 13:14:47

  Ετοιμάζονται να τα ξαναπάρουν. Παλιά μου τέχνη κόσκινο

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 23/10/2010 19:48:20

  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ! ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
  ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ... ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΣΤΩ. ΟΣΟΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ (ΗΜΩΝ)

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/10/2010 12:27:17

  Ἄλλον Λαζαρίδη θέλουμε. Γενικῶς.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/10/2010 12:37:02

   μα το Θεό, σωστά το έθεσες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.