17/05/2010 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Στρος-Καν και ο Τρισέ επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ προς την κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος-Καν και του προέδρου της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες, πρώτον, για τη δημιουργία της κρίσης δανεισμού, και δεύτερον, για την προσφυγή - προαποφασισμένη ή αναπόφευκτη - στο μηχανισμό στήριξης και, εν τέλει, στο ΔΝΤ».

Ως γνωστόν ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελληνική κυβέρνηση προσέφυγε στο Ταμείο, ενώ το υιοθετούμενο πρόγραμμα λιτότητας συνετάχθη από την ελληνική κυβέρνηση - Ο Ιγνατίου λέει την αλήθεια για το ΔΝΤ και η Τρέμη τον λογοκρίνει

Υπενθυμίζεται και η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ότι "όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ" -  Σαχινίδης: Επιλογή μας από την αρχή το ΔΝΤ!

Ο δε κ. Τρισέ ανέφερε ότι η Ελληνική κυβέρνηση άργησε πολύ να αναγνωρίσει το μέγεθος του προβλήματος και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στις προειδοποιήσεις της ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, είπε.

Σύμφωνα με τη ΝΔ «οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κριτικής που ασκούμε για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνουν τη θέση ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα. Αν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και ισοδυνάμου οικονομικού αποτελέσματος. Επιβεβαιώνουν τη θέση ότι το μίγμα των μέτρων είναι κοινωνικά άδικο και αμφιβόλου οικονομικής αποτελεσματικότητας. Επιβεβαιώνουν τη θέση μας ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, τόσο για την παρόξυνση της οικονομικής κρίσης, όσο και για το μίγμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, που επιφέρει υψηλό κοινωνικό κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 17/05/2010 18:09:52

  Μάλλον ο Στρος Καν βλέπει πως η εμπλοκή του στο Ελληνικό οικονομικό ζήτημα θα του στοιχήσει τις φιλοδοξίες που έχει για τον Γαλλικό θρόνο και κρατά αποστάσεις.
  Ο Τρισέ κάνει πλάτες στον ιδεολογικό του σύμμαχο.
  Σοσιαλιστές είναι και οι δύο, αλλά οι πρακτικές τους, που πρόσφεραν στους Έλληνες, μάλλον δεν προβλέπεται να τους βοηθήσουν.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/05/2010 18:17:15

  Καλά, μόνο αυτό έχει να πει η ΝΔ για την καραμπινάτη εξαπάτηση του κοσμάκη;

  Δεν αντέχω ρε παιδιά, πραγματικά δεν αντέχω άλλο τόση αξιοπρέπεια πια! Πού πάμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.