#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2013 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Στουρνάρας είπε το αυτονόητο για την "κόπωση" των βουλευτώνΠολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για μια φράση που είπε σε συνέντευξή του ο Γ. Στουρνάρας. «Φοβάμαι την κόπωση των βουλευτών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών θέλοντας προφανέστατα να πει ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, να μην αντέχουν άλλο να ψηφίσουν σκληρά μέτρα, απολύσεις, φόρους, και γενικά νόμους που επιβαρύνουν την κοινωνία.

Το αυτονόητο είπε ο άνθρωπος, αυτό που συζητούμε όλοι. Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές, έχει κουραστεί μετά από μια τριετία σκληρών μέτρων και θυσιών. Κι εφόσον έχει κουραστεί ο κόσμος, είναι δεδομένο ότι έχουν κουραστεί και οι εκπρόσωποί του. Οι βουλευτές που οριακά πλέον δίνουν τη θετική ψήφο τους σε νομοσχέδια ενώ οριακά περνούν συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης. Δείτε τι έγινε με το πολυνομοσχέδιο ή με τη ρύθμιση για την ΕΥΔΑΠ.

Κόπωση για τα μέτρα εννοούσε ο Στουρνάρας κι έπεσαν να τον φάνε κάποιοι, ειδικά από τη ΝΔ. Αντί δηλαδή, αν θέλουν, να τον κατηγορήσουν κι αυτόν και τον πρωθυπουργό και όλη την κυβέρνηση, για λάθος επιλογές, για γκάφες ή για καθυστερήσεις, τους πείραξε ότι τους είπε… κουρασμένους.

«Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του», είπε ο ένας. «Δεν είμαι κουρασμένη, κουράζομαι με τις σαχλαμάρες», είπε η άλλη. «Οι βουλευτές δεν είναι κουρασμένοι, είναι ετοιμοπόλεμοι», είπε ο τρίτος, για… ξεκούραστους τεχνοκράτες μίλησε ο πολλά βαρύς Πάρις Κουκουλόπουλος.

Εθίγησαν οι βουλευτές από τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό γιατί ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως προσβλητικές, αν και ο κ. Στουρνάρας έστελνε ουσιαστικά μήνυμα στην τρόικα: «Υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστούν βασικοί νόμοι. Αν δε δώσετε ελπίδα στο λαό και στους βουλευτές θα καταρρεύσει πρώτα η κυβέρνηση και μετά η κοινωνία». Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων του Στουρνάρα, αυτό πιστεύουν και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι.

Γιατί λοιπόν προσβλήθηκαν ορισμένοι; Μήπως είναι βιολογικά κουρασμένοι από την πολλή δουλειά και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει «κόπωση»; Μήπως θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη; Ή μήπως βαράνε το σαμάρι για να καταλάβει το γαϊδούρι;  Και σιγά την ευθιξία δηλαδή. Όταν πλακώνονται μέσα στη Βουλή και βρίζει ο ένας τον άλλο σαν παιδάκια του δημοτικού, εκεί δεν υπάρχει ευθιξία, ο Στουρνάρας τους έθιξε;

Θέλετε κύριοι βουλευτές να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών ή όποιου άλλου; Κάντε την. Καταθέστε προτάσεις, βρείτε λύσεις, δώστε διεξόδους στις ασφυκτικές πιέσεις και στο πιστόλι στον κρόταφο που μας βάζει κάθε λίγο και λιγάκι η τρόικα.

Αν πάλι κάποιοι εθνοπατέρες πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ας τη ρίξουν κι ας αναλάβουν την ευθύνη για μια διαφορετική πολιτική.

Αλλά να διαρρέουν την… ανησυχία τους ή την οργή τους για κάτι που είναι αυτονόητο, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αφασίας.

Και για να λέμε την αλήθεια, και κόπωση τεράστια υπάρχει και κίνδυνοι να πέσει η κυβέρνηση από κάποιον «κουρασμένο» βουλευτή. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τι πιστεύετε ότι ψηφίζει με χαρά τα σκληρά μέτρα; Χαίρεται να προκαλεί οργή στον κόσμο; Μαζοχιστής είναι; Απλά δεν έχει άλλη επιλογή. «Κουρασμένος» είναι και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας, όχι σωματικά ή πνευματικά όπως κάποιοι ερμηνεύουν. Έχουν βαρεθεί να είναι οι «κακοί» της υπόθεσης και κάποιοι να κάνουν εκ τους ασφαλούς κριτική. Και πολλοί βουλευτές είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Να ψηφίσουμε τα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα να δείξουμε το πιο λαϊκίστικο πρόσωπό μας, μη τυχόν και χάσουμε καμιά ψήφο.

Έτσι δεν πάει μπροστά η χώρα. Οι δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα χρειάζονται και γενναίες αποφάσεις. Πολλοί βουλευτές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ έχουν επιδείξει αξιομνημόνευτη αντοχή και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όμως, αυτοί έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Όπως λένε και στο ποδόσφαιρο, όταν καίει η μπάλα, τις πρωτοβουλίες τις παίρνουν οι ηγέτες, οι αρχηγοί των ομάδων, όχι οι «κρυμμένοι» πίσω από τους μπροστάρηδες. Ας αφήσουν λοιπόν τη μεμψιμοιρία ορισμένοι βουλευτές κι ας συμβάλλουν με σκληρή δουλειά και προτάσεις στην έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 01/08/2013 14:29:54

  Εξαιρετικό άρθρο ! Οντως ο Στουρνάρας είπε το αυτονόητο, το οποίο ακόμα κι αν δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα (που ανταποκρίνεται) θα έπρεπε να το πει για να επισημάνει στους εταίρους και τον κίδυνο "πολιτικού ατυχήματος" , αλλά κι ότι η άσκηση αδικαιολόγητων πιέσεων μπορεί να οδηγήσει να πάρουν άλλες πολιτικές δυνάμεις "το πάνω χέρι" και να χυθεί η καρδάρα με το γτάλα που με τόσο κόπο μαζεύτηκε.
  Πέραν αυτού να επισημάνω ότι η ενοχική αντιμετώπιση των μέτρων που λαμβάνονται, οι αμφισημίες και η μη αποφασιστική υπεράσπιση τους έστω και ως μέτρων που αποτελούν το μικρότερο κακό υπονομεύει τις κυβερνητικές προσπάθειες Το υπέστη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλειοψηφία υπουργών και βουλευτών του να εμφανισθούν ευαίσθητοι και να παίζουν καθυστέρηση, το υπέστη και η τρικομματική με την "αντίσταση" των κ Ρουπακιώτη και Μανιτάκη. Είδαμε που οδηγηθήκαμε από τέτοιου είδους τακτικές. Σε βεβιασμένα αλλά αναπόφευκτα μέτρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πέφτει και η ΝΔ στην ίδια παγίδα. Προσπαθείς να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Μετά ... την υπερασπίζεσαι με νύχια και με δόντια .

  • ιανος avatar
   ιανος @ firiki2010 01/08/2013 16:49:40

   αν εισαι με το Στουρνάρα, δεν μπορεί να είσαι με τη Νέα Δημοκρατία
   με το ΠΑΣΟΚ ναι, με την Πολιτική Άνοιξη ίσως, με τη Νέα Δημοκρατία όχι
   πάντως αδελφός μας ο Στουρνάρας δεν είναι, ας το πάρει απόφαση ο Αντώνης

 2. PELIAS avatar
  PELIAS 01/08/2013 14:37:41

  Οι βολευτές δεν κουράζονται ποτέ. Ασκούν επάγγελμα προσοδοφόρο χωρίς μειώσεις και το μοναδικό άγχος τους είναι να ξαναβγούνε.

 3. Νιόβη avatar
  Νιόβη 01/08/2013 14:55:43

  Η διατύπωση της φράσης του στέλνει περίπου αυτό το μήνυμα, τουλάχιστον σ᾽ εμένα: «Εγώ θέλω, αλλά φοβάμαι ότι το κοπάδι δεν τραβάει άλλο και θα τρομάξουμε να το ξαναμαζέψουμε». Διότι, για κοπάδι τους έχει. Ούτε στις ερωτήσεις τους δεν απαντάει. Δεν είναι μόνο αυτός, βέβαια. Όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα - όλα - για κοπάδι τους έχουν τους βουλευτές τους. Ο ρόλος τους είναι να ψηφίζουν με το μαστίγιο και υπό την απειλή διαγραφών αυτά που πρέπει να ψηφίσουν και μετά να μην βγάζουν άχνα. Ας είναι και κατά παράβαση του Συντάγματος, το οποίο ορίζει σαφώς ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Κι οι βουλευτές το δέχονται και δεν αντιδρούν, πάλι κατά παράβαση του Συντάγματος που ορίζει σαφώς ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος (και όχι το κομματικό μαντρί). Ο Στουρνάρας δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώσει αυθορμήτως και κομψά, ομολογουμένως, όλα τα παραπάνω. Τώρα...γιατί θίχτηκε το κοπάδι... Αυτό δεν το ξέρω. Δεν θα ήμουν εδώ αν το γνώριζα. Θα ήμουν πολύ απασχολημένη να πλουτίζω είτε με το κληρονομικό χάρισμα είτε με την ψυχανάλυση και δεν θα είχα χρόνο να γράφω σχόλια στα μπλογκς.

  Αν ο Στουρνάρας έλεγε «Οι Έλληνες Βουλευτές θα αντιδράσουν στην προοπτική νέων μέτρων διότι αυτό βρίσκει αντίθετους τους ίδιους και τον Ελληνικό λαό που εκπροσωπούν» δεν θα του την έπεφτε κανείς. Βέβαια, αν έλεγε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να πάμε όλοι μαζί για ομαδικό τεστ DNA για να βεβαιωθούμε ότι δεν μεταλλαχθήκαμε σε άλλον υπουργό, άλλους βουλευτές, άλλη κυβέρνηση κι άλλον λαό.

 4. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 01/08/2013 14:59:39

  Οι περισσοτεροι απο τουσς 300 δεν θα μπορουσαν ουτε περιπτερο........να αναλαβουν. Τη τετραετια τη θελουν για το 10χιλιρο και για τα ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΣΗΜΑ.

  • ιανος avatar
   ιανος @ Σαρακατσανος 01/08/2013 16:51:29

   αυτούς εκλέγει ο λαός
   τι νά κάνουμε;
   να αλλάξουμε λαό;
   αν έχουν άντερα οι αρχηγοί, ας ανανεώσουν με καλύτερους τις λίστες τους;

 5. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 01/08/2013 15:07:44

  ο άνθρωπος είπε τα αυτονόητα: ''αν βγάλω μια απόφαση, ο κάθε έλληνας, μικρός ή μεγάλος,να πληρώνει κάθε χρόνο στην εφορία 25.000 ευρώ, το οικονομικό πρόγραμμα βγαίνει. το μόνο που φοβάμαι είναι η κόπωση των βουλευτών''

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 01/08/2013 15:32:44

  Ο Στουρνάρας εννοεί ότι αυτός δεν θα κουραστεί να βάζει φόρους και να παίρνει επιπρόσθετα μέτρα . Το πρόβλημα είναι αν θα αντέξουν οι βουλευτές να ψηφίσουν τα νέα μέτρα και το επόμενο πρόβλημά τους θα είναι πως θα μας κοιμήσουν ή πως θα κυνδινολογήσουν για να πληρώσουμε τα νέα μέτρα!

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 01/08/2013 15:34:09

  Όλοι οι αρνητές των μεταρρυθμίσεων, δηλώνουν ξεκούραστοι και ετοιμοπόλεμοι, να συνεχίζουν να προασπίζουν τα συμφέροντα των καλά οργανωμένων συντεχνιών.

  • SERT avatar
   SERT @ Jimakos 01/08/2013 15:54:20

   συντεχνια οι εκπαιδευτικοι, οι οδηγόι στις συγκοινωνίες, οι ταξιτζηδες, οι ναυτεργάτες, οι εργάτες της χαλυβουργικής, ο μοντερ των 1000 ευρώ στην ερτ, συντεχνια ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που προστατεύεται απο το οριο απολύσεων και την αποζημίωση, συντεχνία οι ναυτικοί, συντεχνία οι εργαζόμενοι στο πέραμα που ζουν στις βιλάρες...............τελικά η μόνοι που δεν είναι συντεχνία και καταπιέζονται είναι οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες

 8. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/08/2013 16:07:21

  Σμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Δεν είπε κάτι τρομερό ο Στουρνάρας. Είπε ότι οι βουλευτές είναι το ίδιο κουραμσένοι όπως και οι πολιτες απο τα όλο και πιο νέα μέτρα. Που είναι το παράλογο;

  Αλοίμονο αν κάποιοι βουλευτές δηλώνουν τελείως ξεκούραστοι και έτοιμοι να επιβάλλουν πολύ περισσότερα δεινά στους πολίτες! Δεν βρίσκονται σε επικοινωνία με την κοινωνία και σίγουρα και με πολλούς άλλους συνάδελφούς τους.

  Το να επιτίθενται επίσης έτσι στον στουρνάρα και να δημιουργούν θέμα απο το πουθενά, δείχνει επίσης ότι δεν είναι καθόλου έξυπνοι άνθρωποι. Απορώ πως στέλνουμε τέτοιους στην βουλή.
  Τι πάνε να κάνουν; Να την βγούν στον στουρνάρα ως πιο σκληροί όσον αφορά την "μεταρρύθμιση"; Δεν πάνε καλά καθόλου καλά!

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Γιώργος Αχαιός 01/08/2013 16:31:24

   Συνεχίζοντας την αντιπολιτευτική τακτική που ξεκίνησε να κάνει καλύτερα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πολλαπλά ευεργετηθείς, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε κι αυτός ότι είναι... ξεκούραστος και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον Γ. Στουρνάρα. Είπε:
   «Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν αντιλαμβανόμαστε τον κοινοβουλευτισμό ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης. Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό», είπε με έμφαση, από το βήμα της Βουλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Στουρνάρα να κάνει αυτοκριτική σε σχέση με το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών.
   «Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Δεν ήταν εντολή πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο;» διερωτήθη με νόημα.
   «Προβληματισμός υπάρχει για τις προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται, προβληματισμένοι είμαστε αλλά θα αντέξουμε…» πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ.
   Κακλαμάνης: «Σε λίγη ώρα έχετε Υπουργικό. Μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με τόσα λέει και πράττει, ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε»
   Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τζάκρη κατά της Κυβέρνησης, άφησε αιχμές για την κατάσταση στην οποία άφησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη χώρα… «Αν δεν τα πείτε θα σας ζητάνε και τα ρέστα όπως η Τζάκρη χθες» τόνισε. «Είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά προστατέψτε την κυβέρνηση από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη. Αυτή η Κ.Ο είναι εκείνη που αυτή την ώρα τραβάει ό,τι τραβάει για να σωθεί η χώρα» συμπλήρωσε.
   Αιχμηρός κατά του Γιάννη Στουρνάρα και ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και με αιχμές κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η κατάργηση δημοσίων φορέων με Προεδρικά Διατάγματα.
   «Με κάλυψε πλήρως ο Πρ. Παυλόπουλος. Αυτή η τροπολογία ήταν μια ρύθμιση που είχε υπογράψει ο ξεκούραστος υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο και τώρα το τροποποιούμε… Φανταστείτε να ήταν και κουρασμένος» είπε με νόημα.
   «Με την τροπολογία όντως παρακάμπτεται ο πολιτικός έλεγχος. Υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά πάει περίπατος ο πολιτικός έλεγχος» τόνισε και «κάρφωσε» ακόμη περισσότερο τον κ. Στουρνάρα… «Σε λίγη ώρα έχετε Υπουργικό. Μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με τόσα λέει και πράττει, ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε».
   Προφανώς ο κ. Κακλαμάνης είναι ξεκούραστος αφού 4 χρόνια πριν είχε καταφέρει να τον νικήσει ο κύριος Τίποτε, Γιώργος Καμίνης. Και προφανώς έχει ξεχάσει ότι κι αυτός ήταν υπουργός σε προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Ας δούμε μόνο τις δαπάνες για την Υγεία επί υπουργίας του. Αλλά δεν ξέρουμε που το πάει ο κ. Κακλαμάνης. Θέλει επίσημο χρίσμα για να πάρει τη ρεβάνς στο δήμο της Αθήνας; Ας του το δώσουν να μας αφήσει στην ησυχία μας.

  • Spyros avatar
   Spyros @ Γιώργος Αχαιός 01/08/2013 19:57:58

   Ψήφισε και σκάσε. Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια, ..... Όλοι τους είναι ξεκούραστοι... μέχρι να καταστρέψουν τελείως τη χώρα. Ντροπή σε όλους του βουλευτές που δηλώνουν, δηλώνουν, δηλώνουν και ξαναδηλώνουν αλλά τελικά σκύβουν το κεφάλι και ψηφίζουν. Έργα και όχι λόγια. Ο λαός σας ψήφισε για να πράξετε ναι να πράξετε όλα όσα του υποσχεθήκατε προεκλογικά.

 9. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 01/08/2013 16:28:16

  Το αυθορμητο ειναι αυτο που πλησιαζει περισσοτερο στην αληθεια(Αριστοτελης) .
  Αν παρουσιαζαμε βουλευτες στον Αστερα με τα κοκτεηλ και τα μαυρισμενα στομαχακια τοτε υποθετω θα εβρισκαν φυσιολογικη την εικονα οι φιλοι σχολιαστες

 10. χαρης avatar
  χαρης 01/08/2013 16:39:51

  Πολύ φοβάμαι οτι οδηγούμαστε στο απόλυτο χάος τίποτε δεν τραβάει η ανεργία είναι μη αναστρέψιμη και οι πλειοψηφία των ελλήνων δεν μπορούν να καταβάλουν τους φόρους τους και όλα αυτα την ώρα που η ελίτ της χώρας δεν έχει βάλει καθόλου πλάτη στην κρίση και σφυρίζει αδιάφορα.

 11. Ντ.Κ. avatar
  Ντ.Κ. 01/08/2013 16:58:03

  "Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές, έχει κουραστεί μετά από μια τριετία σκληρών μέτρων και θυσιών. Κι εφόσον έχει κουραστεί ο κόσμος, είναι δεδομένο ότι έχουν κουραστεί και οι εκπρόσωποί του".
  Μάλλον ατυχές το συμπέρασμα. Η μόνη περίπτωση να εκφράσουν "κούραση" οι βουλευτές είναι ο φόβος τους μήπως στις επόμενες εκλογές δεν βρούν ούτε τη δική τους ψήφο.. Όσο για την επαφή τους με την κοινωνία, πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι από αυτούς την έχουν χάσει εδώ και πολύ καιρό..
  Σε ότι αφορά τις αψιμαχίες με τον Στουρνάρα.. εντάξει τώρα.. όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν και υποομάδες μέσα στις ομάδες, καθεμιά με τη δική της ατζέντα.. Πολύ φασαρία για το τίποτα.... Σκυλοκαυγάδες και στις καλύτερες οικογένειες γίνονται...

 12. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/08/2013 17:07:30

  Ἄν ὁ μισθός τῶν βουλευτῶν ἀντί γιά 7.000 εὐρώ ἦταν 1.500,θά καταλάβαινα τήν κούρασή τους...Κι ἄν ὁ Στουρνάρας φορολογοῦσε περισσότερο τήν..κόπωσή τους,θά τόν καταλάβαινα κι αὐτόν....

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Κυθήριος 01/08/2013 18:19:26

   !!!

 13. Hawk avatar
  Hawk 01/08/2013 17:11:27

  Ουφ, τελικά ο κος Στουρνάρας δεν είναι πολιτικός, για το τεχνοκράτης δεν ξέρω δεν μπορώ να το ελέγξω, διότι αν ήταν πολιτικός δεν θα μιλούσε για κούραση. Τι κούραση εννοεί ψυχική? Προφανώς. Πάντως ούτε οι πολίτες ούτε οι βουλευτές είναι κουρασμένοι, αηδιασμένοι είναι από όλα αυτά που γίνονται και ενώ πάμε για μιά στιγμή να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω να αναπνεύσουμε, αμέσως μας δίνουν μιά κατραπακιά και μας ξαναχώνουν μέσα (οι καλοί μας οι δανειστές και οι παρατηρητές τους), απειλώντας για νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέους φόρους, νέο μνημόνιο. Μπράβο στον ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καβαλάρη κύριο Στουρνάρα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Hawk 02/08/2013 02:18:13

   θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο -
   δεν τον είχα για τόοο πολιτικό τον Στουρνάρα
   παρτο μεταφορικά .. ειναι προφανες και στον ιδιο ο'τι το μονοπατι εχει στενέψει τόσο και πλεον περπατάμε τοσο κοντά στην άκρη του γκρεμού - που θες κούραση, ίλιγγος, παραπάτημα, τρικλοποδία.. ειναι θέμα χρόνου, κατι (δεν εχει σημασία τι ακριβώς..) θα μας ρίξει ...
   αν το μονοπάτι δεν το κανουν πλατύτερο .. τώρα ..
   τι περισσοτερο να πει ο ανθρωπος ..
   δεν ειναι υποκριτής απλα το λέει διπλωματικά
   και οποιος κατάλαβε
   δυστυχώς το ακροατήριο του ειναι (μεταξύ αλλων) και ο Νικήτας ο Αινστάιν

 14. kostis avatar
  kostis 01/08/2013 18:38:16

  Τα κουρελια της πολιτικης τραγουδανε ακομη... Χθες η Τζακρη, σημερα Βουλτεψη, Κακλαμανης, Κουκουλοπουλος.. Θεε μου, γιατι κρατας τα κεραμυδια ξεκαρφωτα...

 15. firiki2010 avatar
  firiki2010 01/08/2013 20:07:46

  Τι πάει να πει "είμαι με τον Στουρνάρα"; Αμα λέει κάτι λογικό κι ό ίδιος δηλώνει κεντροαριστερός πρέπει υποχρεωτικά να λέω ότι είπε βλακεία ;;;;
  Για το με ποιον είμαι (αν και δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανένα) : έχω ανεβάσει αρκετά σχόλια στο anti και σχεδόν κάθε μέρα έχω μια ανάρτηση στο firiki2010 οπότε οι απόψεις μου είναι γνωστές.
  Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι είσαι με τη ΝΔ επειδή είσαι εναντίον του Στουρνάρα... ξανασκέψου το !

 16. Μ.Β avatar
  Μ.Β 01/08/2013 20:30:28

  Τι είδους....καλύτερους; Κάποιους που θα βελάζουν περισσότερο εύηχα; Γιατί το μόνο προαπαιτούμενο προσόν τους, είναι να μη βελάζουν παράφωνα. Υπακοή, Ναι σε όλα, ότι πει ο αρχηγός. Αντιρρήσεις μόνο για το θεαθήναι και μόνον αν δεν τους προσφέρθηκε ικανοποιητική θεσούλα.

 17. Μ.Β avatar
  Μ.Β 01/08/2013 21:02:23

  Γιατί σας ενοχλούν οι ατάλαντοι ηθοποιοί, που αυτοσχεδιάζουν υποκριτικά ναρκισσευόμενοι, επιμηκύνοντας το ρόλο τους; Θέλουν να χορέψουν λίγο παραπάνω χρόνο στη σκηνή! 10.000,00 Ευρά είναι αυτά. Κάποιοι θέλουν να τα.....δουλέψουνε με υπερβάλλον πάθος, ιδρώνοντας λιγάκι περισσότερο απ΄όσο απαιτεί η βολική και αναντίρρητη αποδοχή των πάντων! Έχουν φιλοδοξίες οι άνθρωποι! Δεν είναι κακό....
  Το τραγικό μας πρόβλημα βρίσκεται στο εμετικό Θεατρικό έργο, στην αδυναμία του σκηνοθέτη να το διασώσει με έωλα εφευρήματα, με μαγικά και με προαποτυχημένες ταχυδακτυλουργικές ακροβασίες και στην απάθεια του φιλοθεάμονος κοινού, που είναι εθισμένο στην απόλυτη φτήνια, στο κραυγαλέο ψεύδος και στη δικαιολογημένη, προσβλητική υποτίμηση της νοημοσύνης του.
  Ο απαράδεκτος ντελάλης, κράζει τους θεατρίνους ως θύματα ....κόπωσης, παραβλέποντας την ποιότητα του προϊόντος που επί χρήμασι καλούνται να προωθήσουν και να υπερασπιστούν. Παραβλέπει φυσικά εντελώς και τις ολέθριες επιπτώσεις που η θέασή του προκαλεί στους έρμους ...παρατηρητές. Σημασία έχει να συνεχίζεται η παράσταση, να είναι ευχαριστημένοι ο χορηγός κι ο θεατρώνης. Αυτοί πληρώνουν τον ντελάλη, σ΄αυτούς λογοδοτεί.... Του έχουν υποσχεθεί και ''θέση'' για μετά το πέρας της αποστολής του. Γι αυτό πασχίζει.... έχει φιλοδοξίες ΚΑΙ αυτός! Δεν είναι κακό....
  Άδεια καθίσματα και γιούχα, η απάντησή μας.

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 02/08/2013 01:01:28

  Τη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας την έδωσε στο Ρόιτερς (δηλ. είχε αποδέκτες παγκοσμίως, και όχι μόνο εντός Ελλάδας)... και όταν λέμε αποδέκτες εννοούμε την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως τους δανειστές μας και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.. Τί θα ήταν πιο φυσικό, από το να πει ο Υπ.Οικονομικών,
  την αλήθεια:
  ότι οι Έλληνες βουλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους, ψηφίζοντας σκληρότατα μέτρα ; Τι έπρεπε να πει προς όλους αυτούς δηλαδή ; Ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ευχαρίστως θα ψηφίσουν και όσα ακόμη πιο σκληρά μέτρα μας προτείνουν οι δανειστές και χωρίς να κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία ;
  Είτε κάτι δεν κατάλαβα σωστά από τα παραπάνω,
  είτε κάτι άλλο, πολύ περίεργο, έπαθαν οι ... ακούραστοι βουλευτές....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.