#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Στουρνάρας αντιγράφει Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο(Ανανεωμένο) - Δραματική έκκληση προς τους πολίτες και τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ".

Μη νομίζετε ότι διαβάζετε σημερινό ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο γράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και υπουργός ήταν ο Ευ. Βενιζέλος. Αν ψάξουμε το αρχείο μας από το 2009 και μετά θα δούμε πολλές δραματικές εκκλήσεις, δραματικές προειδοποιήσεις ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, πνίγεται, δεν έχει οξυγόνο και άλλα τέτοια γλαφυρά για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

Μας είπε λοιπόν σήμερα ο υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης που δημιουργήθηκε -για να μην το ξεχνάμε- για να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, ότι αν καθυστερήσει η δόση θα πεθάνουμε από ασφυξία, συνεπώς να σκύψουμε το κεφάλι, να πούμε σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω και να αποδεχθούμε μέτρα που δεν προβλέπει το Μνημόνιο, όπως τα εργασιακά.

Είπε ο υπουργός ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών προτού μπει η Ισπανία στο μηχανισμό και πάρει αυτή τα λεφτά που διεκδικούμε εμείς.

Πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ατόπημα, όμοιο με αυτό που κατακρίναμε όταν υπουργοί ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά ο Βενιζέλος, ο Σαχινίδης και λοιπά. Τότε λέγαμε ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται ο ελληνικός λαός να αποδεχθεί τόσο σκληρά μέτρα. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος έσκυψε το κεφάλι, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, φτώχυνε όσο δεν παίρνει και δέχθηκε τα μέτρα πιστεύοντας ότι είναι τα τελευταία.

Έρχεται, λοιπόν τώρα ένας ακόμη υπουργός Οικονομικών, με τα ίδια λόγια, τις ίδιες κλισέ ατάκες για να αγχώσει τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα γιατί πάλι θα είναι τα τελευταία.

Μία από τα ίδια, επομένως. Αν ήταν να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές γιατί να μην κρατούσαμε τους ίδιους; Ας είχαμε τον Παπακωνσταντίνου υπουργό Οικονομικών να του τα χώναμε και ευκολότερα. Δε μπορεί κάθε φορά που εκκρεμεί μια δόση να γινόμαστε μάρτυρες ενός ωμού εκβιασμού.

Άλλωστε, αν ρωτήσει ο κ. Στουρνάρας τον κόσμο, δε χρειάζονται άλλα μέτρα, πάσχει ήδη από ασφυξία, πολλοί έχουν πεθάνει, άλλοι αυτοκτονούν κι οι πιο τυχεροί φεύγουν από την Ελλάδα. Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις και στα εργασιακά, η χώρα πέθανε. Τετέλεσται. Δε χρειάζεται να μας μπλοκάρουν τη δόση για να πάθουμε ασφυξία.

Στο κάτω – κάτω, το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, μια ακόμη δε βλάπτει: Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. takis400 avatar
  takis400 16/10/2012 14:58:42

  φταιω εγω τωρα να πω οτι δεν ειναι με εμας,αλλα με τους αλλους?λεγονται αυτα απο υπουργο οικονομικων που και καλα διαπραγματευεται?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ takis400 16/10/2012 15:22:14

   Από την πρώτη στιγμή της "επιλογής" του ξέραμε ότι δεν είναι με εμάς. Η επιλογή του έγινε και επιβλήθηκε από τους ευρωναζί, είναι ολοφάνερο πλέον. Είναι σα να πηγαίνεις μέσα στα γκέτο των Πατησίων και να φωνάζεις σε συγκέντρωση λάθρο "μένω στην τάδε οδό και αριθμό και βάζω το κλειδί κάτω από το χαλάκι της πόρτας, παρακαλώ καλοί μου άνθρωποι προσέξτε μην τυχόν πάτε και το βρείτε και πάρετε τα χίλια ευρώ που κρύβω στο πρώτο συρτάρι της ντουλάπας"...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 16/10/2012 15:23:31

  Βρε καλόπαιδα, για τις τράπεζες δεν είναι η δόση; Να σας πω εγώ τι να κάνετε για να μην "πεθάνετε από ασφυξία", αλλά και να διαπραγματευτείτε άνετα, με όλο το χρόνο δικό σας και την τρόικα να χτυπιέται που τους της φέρατε;

  Να περάσετε έναν απλό νόμο που να λέει "όποιος ομολογιούχος των παλιών ελληνικών ομολόγων συμμετείχε εθελοντικά στο PSI, μπορεί εθελοντικά να ανταλλάξει τα νέα του ομόλογα με τα παλαιά, στην πλήρη αξία τους". Με μια διαφορά. Θα υπάρχει συμφωνημένη αναστολή πληρωμής για πέντε χρόνια, με δυνατότητα παράτασης, και επιτόκιο 0% για όσο διαρκεί η αναστολή πληρωμής.

  Με αυτόν τον τρόπο, οι ελληνικές τράπεζες που ασφαλώς θα σπεύσουν να συμμετάσχουν, α) παίρνουν πίσω όλα τα κεφάλαια που έχασαν και δεν χρειάζονται "δόση", ούτε ανακεφαλαιοποίηση, β) κρατάνε την πρώτη δόση της "ανακεφαλαιοποίησης" (25 δις!) και μπορούν να την δανείσουν στο κράτος ή στους ιδιώτους, ή όπου αλλού θέλουν, ώστε να καλύψει η οικονομία ένα σωρό κενά, γ) εμφανίζεται η Ελλάδα από θέση ισχύος για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

  Βέβαια, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί η τρόικα, αλλά αν γίνει, μετά δεν την έχει κανένας ανάγκη, για λίγο καιρό τουλάχιστον. Που ο λίγος καιρός μπορεί να είναι πολύ περισσότερος, εάν και άλλοι ομολογιούχοι δεχτούν να πάρουν πίσω τα παλιά ομόλογα στην πλήρη αξία τους.

  Πάντως θα είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο, πολύ σημαντικό, που θα δώσει μεγάλες ανάσες. Και, επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί θα τους πειράξει, αν συμβεί... Να μας αποκαλύψουν τι ήταν αυτό που κρυβόταν πίσω από το "σωτήριο" PSI, που τελικά δεν ήταν καθόλου σωτήριο και το "πλήρωσαν" μόνον οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία...

  Το κυριότερο: Χρέος με 0% επιτόκιο και δυνατότητα μακροχόνιας αναστολής της αποπληρωμής του, δεν είναι ακριβώς χρέος... Το ελέγχεις εσύ, δεν σε ελέγχει αυτό. Έτσι και αλλιώς η σχέση χρέους/ΑΕΠ μας κοπανάνε όλη την ώρα ότι είναι "μη βιώσιμη". Τι τους πειράζει να αυξηθεί ακόμη λίγο, αν είναι να βοηθηθεί ουσιαστικά η χώρα;

 3. noldor avatar
  noldor 16/10/2012 15:40:30

  Αφού χάνεται η Ελλάδα τότε γιατί κωλυσιεργείτε και δεν έχετε υπογράψει ακόμα ότι σας ζητούν;

  Αν μπορείτε μόνο υπενθυμίστε μου τον αριθμό διάσωσης της χώρας μου γιατί έχω χάσει το μέτρημα.

 4. tarzan avatar
  tarzan 16/10/2012 15:51:51

  "Χρέος με 0% επιτόκιο και δυνατότητα μακροχόνιας αναστολής της αποπληρωμής του, δεν είναι ακριβώς χρέος… " ειναι χρεοκοπια ...!

  • Άγγελος avatar
   Άγγελος @ tarzan 16/10/2012 18:45:13

   Γιατί είναι χρεοκοπία το 0% επιτόκιο; Τώρα δηλαδή δεν είναι χρεοκοπία αυτό που ζούμε; Μήπως πρέπει να δούμε τα πράγματα κατάματα και να τα πούμε με το όνομά τους;

   Ούτως ή άλλως είμαστε σε χρεοκοπία. Το θέμα είναι η σωστή διαχείρισή της.

 5. tarzan avatar
  tarzan 16/10/2012 15:53:02

  «Θέλουμε άμεσα τη δόση αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία» ...γιατι δεν γραφεται στο προγραμμα μεθαδονης ?

 6. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 16/10/2012 16:12:53

  Δεν άκουσες τον Σιδηρόπουλο που έλεγε:
  "ένα φιξάκι φίλε δεν είναι παρά μια στιγμή
  κι όμως μπορεί να γίνει μια ολόκληρη ζωή..."

 7. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 16/10/2012 16:25:57

  Γιατί δεν λέει θα πεθάνετε από ασφυξία, όταν βάζει και τον εαυτό του μέσα άντε μετά να τον πιστέψεις.Ψάχνω ακόμα να βρω ποια είναι η διαφορά του από τον προηγούμενο μεγάλο οικονομολόγο τον κο Παπαδήμο.

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/10/2012 17:51:08

  «Θέλουμε άμεσα τη δόση αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία»

  Μἀλιστα! και θελουν να τους πάρουν στα σοβαρά; Το άκρον άωτον της εθνικής αναξιοπρέπειας. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!

 9. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 16/10/2012 19:02:02

  Πριν κάνει αυτή τη δήλωση, αυτός (υπουργός οικονομικών!!) και οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο κατέθεσαν το μισθό τους πίσω στο δημόσιο ταμείο;

 10. Decodex avatar
  Decodex 16/10/2012 19:58:50

  Ηθελα να ηξερα...για να κανει αυτη τη ηλιθια δηλωση ρωτησε τον πρωθυπουργο;
  Τραπεζοπαιδια ολοι...τι περιμενεις; Ελπιζω να ερθει εκεινη η μερα που ΟΛΟΙ αυτοι που τα βρηκαν ετοιμα θα αναγκαστουν να στελνουν βιογραφικα εχοντας το αγχος και την απογνωση οτι δεν θα βρουν δουλεια...

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 16/10/2012 21:52:27

  "Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος." Eτσι ακριβώς.
  Με το μαρτύριο της σταγόνας, τελεία και τέλος.

 12. new age avatar
  new age 16/10/2012 22:03:05

  ο Παναμάς ξεκίνησε την διαδικασία παράλληλης κυκλοφορίας ευρώ-$.
  αν φτασουμε σε πληρες αδιέξοδο και εχουμε μπροστά μας μονο την καταστροφή,
  μήπως η FED θα δεχόταν να μας δανείσει τα χρήματα που περιμένουμε απο την ΕΚΤ με παράλληλη κυκλοφορία $;
  πιστεύω οτι η ΕΚΤ σε ενα τετοιο ενδεχόμενο θα εβαζε λιγο νερό στο κρασί της γιατί κατι τετοιο θα ξεκινούσε την οριστική αποδόμηση του ευρώ.

 13. Κονιορτοποιός avatar
  Κονιορτοποιός 16/10/2012 23:44:11

  Σε ποιόν φαίνεται περίεργη η δήλωση του Υπ. Οικονομικών ? Γιατί ? Δεν το καταλαβαίνω. Είναι ο άνθρωπος που εισηγήθηκαν -ΚΑΙ - οι τρείς που κυβερνούν να μας εκπροσωπήσει ως Υπουργός Οικονομικών. Είναι ο άνθρωπος που όταν ήταν στο ΙΟΒΕ ως γενικός διευθυντής , εισηγήθηκε την λήψη βοήθειας απο το Δ.Ν.Τ. Ήταν ο άνθρωπος που ήταν σύμβουλος του κου Γ.Α.Π. ,ήταν ο άνθρωπος που ήταν σύμβουλος του κου Σημίτη τα χρυσά χρόνια 1994-2000, ήταν ο άνθρωπος που επισήμως ή ανεπισήμως εκπροσωπούσε τις τράπεζες, οπότε δεν καταλαβαίνω την έκπληξη. Πολύ απλά έχει τον λόγο που λέει ότι λέει, προσπαθεί να πιέσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα ,τον κόσμο να αποδεχθεί ό,τι του ξημερώσει και τις τράπεζες και τραπεζίτες που τον έχουν στηρίξει να είναι ήσυχοι πως όλα βαίνουν καλώς.

 14. Father Fotis avatar
  Father Fotis 17/10/2012 11:53:11

  Στις 32 φορές που η χώρα θα πάρει μέτρα για να μη χρεωκοπήσει....... καιγόμαστε!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.