Ο Σταθάκης ντύθηκε... Τσίπρας για το Καρναβάλι της Πάτρας
28/02/2014 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σταθάκης ντύθηκε... Τσίπρας για το Καρναβάλι της Πάτρας

Επιστροφή στον λαϊκισμό, του «πάρε κόσμε» και του «Γιώργο δώστα όλα» για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, ο οποίος φαίνεται ότι έφαγε… κατσάδα για τις αλήθειες που έχει πει μέχρι τώρα και τον ανάγκασαν από την Κουμουνδούρου να επιστρέψει στη… νομιμότητα.

Μετά τις δηλώσεις ότι δεν φορολογούνται πολύ οι Έλληνες, ότι το επαχθές χρέος είναι μόνο 5% και ότι θα διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Σταθάκης έκανε στροφή 180 μοιρών. Μιλώντας στον Σκάι υποσχέθηκε τα πάντα, μόνο που δεν είπε από πού θα βρει τα χρήματα για όλες τις παροχές που δεσμεύτηκε να κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος έχει ακίνητη περιουσία κάτω από 200.000 ευρώ δεν θα πληρώσει φόρο, είπε ο κ. Σταθάκης. Αλλά απ’ ότι θυμόμαστε 8 στα 10 ακίνητα έχουν αξία κάτω από 200.000 ευρώ. Ποιος θα πληρώνει φόρο άραγε;

Όσον αφορά στη φορολόγηση, τόνισε πως στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές διευκολύνσεις για όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ως «γραμμή πλούτου» θα οριστεί ο φορολογικός συντελεστής του 42% και για όσους έχουν εισοδήματα από 50.000 και πάνω.

Όπως τόνισε, το αφορολόγητο θα επιστρέψει στα 12.000 ευρώ, θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη και θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.

Και αφού τα κάνει όλα αυτά μήπως να μας πει πώς θα βρεθούν έσοδα για το κράτος; Διότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δηλώνει κάτω από 12.000 ευρώ ενώ πάνω από 50.000 είναι ελάχιστοι στη χώρα αυτή. Επομένως, ή ανακάλυψε τη μηχανή που κόβει χρήμα ή μιμείται τις μπουρδολογίες του προέδρου του.

Η κωλοτούμπα συνεχίστηκε και σε ότι αφορά την φορολόγηση των Ελλήνων.

«Οι Ελληνες υπερφορολογούνται, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχο και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται, και υποφορολογείται μια ομάδα που φοροδιαφεύγει. Θα ήταν ανοησία να έλεγα πως οι Έλληνες δεν υπερφορολούνται» σημείωσε. Αλλά έλεγε πριν μερικές μέρες βεβαίως, αλλά ποιος το θυμάται;

Άλλη κωλοτούμπα με το χρέος που κάποτε ήταν μόνο το 5% επαχθές. Τώρα είπε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς οι διευκολύνσεις που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων δεν αφορούν στη δύσκολη περίοδο έως το 2020, αλλά μεταγενέστερες αποπληρωμές.

Όσον αφορά στις συνεχόμενες «επιθέσεις» που δέχεται από τη ΝΔ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει στο φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό το οικονομικό του πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παραποιήσει τα στοιχεία αυτά, λέγοντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Τονίζοντας πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι επωφελείς και για την ΕΕ, σε σχέση με το αδιέξοδο που έχει φτάσει το ελληνικό πρόβλημα, πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο «θα αποδεσμευτεί από τη σημερινή κατάσταση και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, παρά τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε, σε άλλο σημείο, ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και πιθανής άρνησης συνεργασίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους για τη χώρα μας πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας και το ελληνικό χρέος από το 2014 έως το 2020 έχει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, αυτό των τόκων, άρα και ενός μη βιώσιμου χρέους. Δεν αρκεί η επιμήκυνση των επιτοκίων από μόνη της. Εμείς θα προτείνουμε δύο πράγματα: πρώτον, μια ρήτρα ανάπτυξης, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να «αναπνεύσει» οικονομικά και να βρεθούν και οι ανάλογες επενδύσεις και δεύτερον, την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης με τους Ευρωπαίους φορείς, σε συζητήσεις που θα αφορούν κούρεμα του χρέους μέχρι και 50%».

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταργηθούν αυτόματα και οι μνημονικές πολιτικές στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και βήμα - βήμα θα προχωρά σε πετυχημένες αναδιαρθρώσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν γίνεται να μας κόψει τη χρηματοδότηση, από τη στιγμή που χρηματοδοτεί έκτακτα τις τράπεζες μας» κατέληξε.

Με απλά λόγια. Τέλος ο ρεαλισμός και για τον Σταθάκη ο οποίος ενόψει Καρναβαλιού της Πάτρας ντύθηκε… Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.