#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2008 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σουφλιάς ανοίγει το δρόμο των συγκυβερνήσεων

Αιφνιδίασε, τάχα, χθες ο κ. Γ. Σουφλιάς, βάζοντας τον υφυπουργό του Θ.Ξανθόπουλο να διαφωνήσει με την ενοποίηση των Ταμείων και να ζητήσει από την …κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα Ταμεία όπως των μηχανικών να «αυτό-οργανωθούν». Οι σημερινές εφημερίδες ερμηνεύουν την κίνηση Σουφλιά ως «ρήγμα» στην κυβερνητική παράταξη, σε μια στιγμή που ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να αλλάξει το βαρύ κλίμα των σκανδάλων φέροντας στο προσκήνιο «πολιτικά θέματα» (ασφαλιστικό, Οικονομία, Ολυμπιακή) και να κλείσει τα ενδοκυβερνητικά μέτωπα. Στην πραγματικότητα η κίνηση Σουφλιά είχε προαναγγελθεί στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον του πολιτικού συστήματος, της κυβέρνησης και του …κ. Καραμανλή. Θυμάστε που γράφαμε ότι «η Ντόρα ακολουθεί σε δυο βήματα (το να μπορεί να λέγεται Σουφλιάς) κι αυτό ας φροντίσουν να το καταλάβουν όλοι»; Ξαναδιαβάστε πάλι εκείνο το κομμάτι, επειδή αποδεικνύεται ..προφητικό (βλ.εδώ).

Το διακύβευμα είναι μεγάλο, η σύγκρουση για την Ζήμενς (που έριξε στο τραπέζι ο Καραμανλής) μπορεί να διαλύσει το σύμπαν κι έτσι επικράτησαν οι φωνές της λογικής που λένε να μην καταρρεύσει τώρα ο δικομματισμός. Αναβάλλεται για μετά τις εκλογές. Το πότε θα γίνουν παίζεται ακόμα. Τι θα ακολουθήσει όμως το φανταζόμαστε από τώρα. Ο Καραμανλής θα βγάλει πάλι τη ΝΔ πρώτο κόμμα, αλλά επειδή δυο θητείες είναι αρκετές, θα την αράξει μετά να βλέπει DVD όλη την ημέρα και να μην τον ζαλίζουν με την διακυβέρνηση της χώρας. Όταν συνέλθει μπορεί να πάει και για Πρόεδρος. Στο μεταξύ ο Σουφλιάς (η πάγια προτίμηση των διαπλεκομένων) θα αναλάβει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού που θα ακολουθήσει. Η Ντόρα (με την οποία τα έχουν βρει) θα γίνει επιτέλους αρχηγός της ΝΔ (και ύστερα πρωθυπουργός) και ο Μεϊμαράκης θα επανέλθει στη θέση του Ζαγορίτη, ως υπαρχηγός της Ντόρας.

Επειδή όλα είναι ανοικτά ακόμα, αυτό το σενάριο (ή κάποιο παρόμοιο) μπορεί να εφαρμοσθεί και χωρίς εκλογές, με την διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Προς το παρόν όμως όλοι φαίνεται να συμφωνούν με μια συγκυβέρνηση, επειδή μόνον έτσι θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως το Ασφαλιστικό, η Ολυμπιακή, το Σκοπιανό κλπ. Και φυσικά αυτή που βολεύεται περισσότερο από όλους είναι η διαπλοκή, επειδή με συγκυβερνήσεις και διακομματική συνεννόηση γίνονται οι μεγαλύτερες δουλειές (θυμηθείτε τι έγινε επί Οικουμενικής Ζολώτα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factor y avatar
  factor y 06/02/2008 15:51:50

  Σενάρια βατά και αληθοφανή. Μόνο που στο ύφασμα δεν μπαίνει, να είστε σίγουροι, ο Γιώργος Παπανδρέου. Για να επαληθευτούν τα σενάρια θα πρέπει πρώτα να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ και οι διασπασθέντες να συγκυβερνήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό όμως οδηγεί σε άλλου είδους πολιτικές εξελίξεις που κανείς διαπλεκόμενος δεν επιθυμεί. Κανείς με άλλα λόγια δεν θέλει να παίξει το ρόλο του Μητσοτάκη ή της Φρειδερίκης, η πολύ περισσότερο να ξηλώνονται πεζοδρόμια κάθε μέρα...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 06/02/2008 16:11:49

  Βρισκόμαστε στην αρχή μιας περιόδου παρόμοιας με την περίοδο πριν την επιβολή της δικτατορίας. Η συγκρούσεις εκείνης της περιόδου οδήγησαν στη δικτατορία. Ας ευχηθούμε ότι τα τωρινά προβλήματα θα επιλυθούν και δε θα πληρώσει η κοινωνία υψηλό τίμημα. Για δικτατορία δεν το βλέπω αλλά για πλήρη αποσάθρωση και ενδεχομένως εξωτερική απειλή το βλέπω.

 3. Frixos13 avatar
  Frixos13 06/02/2008 17:07:57

  O Καραμανλής διαπραγματεύεται ώστε να μην αναγκασθεί να πάει σε εκλογές εκβιαζόμενος, η για θέματα σκανδάλων και διαφθοράς. Ξέρει επίσης ότι ο χρόνος του στην ηγεσία της ΝΔ τελειώνει και προσπαθεί να βρει μια λύση που θα τους βολεύει όλους. Οι άλλοι όμως δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους γι αυτό και κανείς δεν θέτει ακόμα θέμα «Καραμανλή». Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ, όπου η κατάσταση περιγράφεται ως «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 06/02/2008 18:11:51

  Frixos13 και μετά τί? Δε βλέπω λύση. Άντε και ανάλαβε η Ντόρα. Γρήγορα θα ξεφουσκώσει. Το ΠΑΣΟΚ αποτελείται από υλικά κατεδαφίσεως. Της ΝΔ τα στελέχη είναι επίσης υλικά κατεδαφίσεως. Κάτι καινούριο στον ορίζοντα εκτός από κάτι γραφικούς ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λοιπά νερόβραστα (νερόβραστα γιατί τα καπηλεύονται) πράγματα δε βλέπω.

 5. Observer avatar
  Observer 06/02/2008 18:30:49

  Ο Σουφλιάς λόγω προβληματικής ακοής έχει αναπτύξει τις υπόλοιπες αισθήσεις και κυρίως την έκτη, σε μέγιστο βαθμό. Είναι λοιπόν η Έκτη Αίσθηση του αυτή που τον προτρέπει να εγκαταλείψει το συντομότερο την κυβέρνηση Καραμανλή-που και ο ίδιος χαρακτηρίζει "βούρκο"-προσβλέποντας στην δύναμη του διδύμου Λαμπράκη-Μπόμπολα.

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/02/2008 21:15:37

  Εκσυγχρονιστές όλου του κόσμου ενωθείτε !

  Το παιχνίδι για μια κυβέρνηση όλων των "εκσυγχρονιστικών δυνάμεων" η ακόμα και "μεγάλου συνασπισμού" έχει ξεκινήσει αμέσως μετά από την "Ολυμπιάδα" ( της μάσας ).
  Μητσοτάκης ( μετά οικογενείας ) από δω , Μάνος από εκεί και στη μέση η Αγγελοπούλου με όλο το συνάφη της κρατικοδίαιτης ελληνικής αστικής τάξης ( εργολάβοι-απατεώνες δημοσίων έργων , νταβατζήδες -ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης των Ελλήνων , τοκογλύφοι τραπεζίτες και εφοπ-ληστές )...

  Όλοι τους αναγνωρίζουν πως την εποχή της "παγκοσμιοποίησης" δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικές ιδεολογιών ,αλλά μόνο ανάγκη για "χρηστή" διαχείριση του κράτους , όπου κράτος στην περίπτωση αυτή σημαίνει "συλλογικός νους του κεφαλαίου" και της "ελεύθερης" αγοράς. Να σώσουμε το "κοινό μας σπίτι" , είμαστε όλοι επιβάτες του ίδιου πλοίου και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα "παναθρώπινα προβλήματα" (Πίτσα Γκορμπατσόφ 1990 ) , όπως θεομηνίες , περιβάλλον , ναρκωτικά , "traffiking" , μεταναστευτικά ρεύματα...

  Ας αφήσουμε τα μίση και ας ενωθούμε όλοι γύρω από τα λαμπερά ταγεράκια της Γιάννας, το γλυκό χαμόγελο της Ντόρας και την ανθρωπιά που ακτινοβολούν τα πρόσωπα του Γ. Παπανδρέου , του Αλ. Αλαβάνου ( που μπήκε στη ρεζέρβα "για κάτι το μεγάλο" ) και της ατίθασης γενιάς του Α. Τσίπρα.

  Πάντως καμία εκσυγχρονιστική "μεγάλου συνασπισμού" δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά ,εάν δεν υπουργοποιηθούν οι Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Θ. Αναστασιάδης , Π. Κωστόπουλος. Ίσως και οι Ρ. Σωμερίτης- Ν. Δήμου.

  Βρε γαμώτο έχουμε τόσα αποθέματα πολιτισμού για να παραδειγματιστούμε. Έχουν δίκιο με την ανακάλυψη του Βυζαντίου , η Αρβελλέρ και ο Γ. Καραμπελιάς. Αυτή ήταν Αυτοκρατορία ! , και πολυεθνική και ελληνική "στο πνεύμα" , όχι οι σημερινές ΗΠΑ-Ε.Ε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.