10/10/2011 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαχινίδης εξαιρεί από το ειδικό μισθολόγιο τον διευθυντή του γραφείου του!


Να πως βολεύουν τα δικά τους τα παιδιά οι ΠΑΣΟΚοι, την ίδια ώρα που κόβουν τους μισθούς των υπαλλήλων. Στις 18 Απριλίου 2011 διορίσθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Γιώργος Παλαιοδήμος, ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό με ειδικότητα «εφαρμοσμένα οικονομικά – μικροοικονομική θεωρία και πολιτική, οικονομετρία, πολιτική ανταγωνισμού» (η απόφαση διορισμού είναι στο ΦΕΚ Γ 252/2011). Ο Γ. Παλαιοδήμος, εκτός από ειδικός επιστήμονας, είναι και διευθυντής του γραφείου του Σαχινίδη από τότε που ήταν υφυπουργός.

Όμως οι ειδικοί επιστήμονες (όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών) έχουν την «ιδιότητα» (που τους την «χαρίζει» το ΠΑΣΟΚ) να εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (κεφάλαιο 2 άρθρο 4 του νομοσχεδίου)! Δηλαδή ο διευθυντής του γραφείου του Σαχινίδη «τρύπωσε» στο δημόσιο και τώρα εξαιρείται από τις περικοπές.

(Τα στοιχεία είναι στο ΦΕΚ Γ 252/2011 σελίδα 2198 πίνακας Β2)

Και ο Βενιζέλος δίνει αυξήσεις στους συνεργάτες του!

 

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο η συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Άντα Κιούρκα, ανέβηκε 4 βαθμολογικές κλίμακες σε 15 μέρες, εξασφαλίζοντας αμοιβή 2.600 ευρώ το μήνα. Η Α. Κιούρκα ακολούθησε τον Βενιζέλο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφοντας σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου. Και από τις 17 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου η Κιούρκα ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες, την ώρα που οι συνάδελφοί της υποχρεώνονται σε περικοπές και ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 10/10/2011 15:32:43

  Από το 1981,τη ''δουλειά'' τους ξέρουν να τη κάνουν ΚΑΛΑ....Τα δικά τους παιδιά να βολέψουν και,από κει και πέρα,μας έχουν ''φλομώσει'' στο δούλεμα περί αξιοκρατίας και λοιπών...Λες και εμείς ζούμε αλλού και δεν βλέπουμε...Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια....ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!!ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!!!

 2. Lampros avatar
  Lampros 10/10/2011 15:58:52

  γιατί να αλλάξουν Κόμη? Μια χαρα κάνουν. Εχουν τον στρατό τους, έχουν τους στόχους τους που ειναι ανθελληνικοί, και τους εφαρμοζουν κατα γράμμα. Γιατί μας φαινεται παράξενο? Τι να λυπηθούν? Την χώρα που δεν αγαπάνε? Τους φόρους που οι δικοί τους (επιχειρηματίες) δεν θα πληρώσουν?
  Κάθε ενας βολεμένος πασόκος, ειναι και ένας ακόμη ταλιμπαν, που θα βγεί στους δρόμους για να διαδηλώσει όταν θα ανεβει η "επαρατη δεξιά" προκειμένου να ξαναπάρουν την κουτάλα.
  Εννοείται, πως τα γαλάζια παιδια, (ή τα μη πράσινα) ειναι μιάσματα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Lampros 10/10/2011 16:43:50

   Αυτά να τα βλέπουν οι δεξιοί ,που έσπευσαν στις παραλίες αντί να πάνε να ψηφίσουν. Που αγοράζουν τις εφημερίδες της βαρωνίας και βλέπουν τα γκαιμπελικά κανάλια τους. Που ακόμα και σήμερα ,που η χώρα βιώνει τη χειρότερη παρακμή τουλάχιστον μετά το ΄40 , λεηλατείται και διασύρεται από τον προδότη δοσίλογο που παριστάνει τον πρωθυπουργό,τελεί υπό γερμανική κατοχή ,στήνουν το Σαμαρά στη γωνία γκρινιάζοντας με ποιούς θα κυβερνήσει , τι θα κάνει ,γιατί δεν λέει το ένα ή το άλλο. Λες και ο στρατηγός αποκαλύπτει τα όπλα του πριν τη μάχη. Και βέβαια τα περισσότερα πρόσωπα είναι φθαρμένα , καμμένα , αντιπαθητικά και άχρηστα και γι'αυτό ,προσπαθούν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις γιατί το ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι. Επιτρέπεται εμείς σ'αυτή τη συγκυρία, να μη βλέπουμε τον εχθρό και να μην είμαστε ενωμένοι για να τον διώξουμε; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουμε ότι η πολλή γκρίνια, (δικαιολογημένη εν πολλοίς) ,είναι μια πολυτέλεια που στην παρούσα φάση δεν έχουμε;Αυτοί είναι οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια . Αδίστακτοι, ανελέητοι για τους άλλους ,βόλεμα μόνο των δικών τους ,υπεράνω όλων η εξουσία με κάθε μέσο. Κάθε μέρα που περνάει μας δένει χειροπόδαρα στην υποτέλεια . Πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Diamond Angel 10/10/2011 19:23:32

    +++++

 3. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 10/10/2011 16:47:47

  με την υπ' αριθμόν Δ1Α 1105890 ΕΞ 2011/22-7-2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, διορίστηκε από τις 17/6/2011 η κυρία Κιούρκα , στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου,κατηγορίας ΔΕ, με βαθμό Β' και μισθολογικό κλιμάκιο δωδέκατο (12ο)........ http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4%CE%91%CE%9C6%CE%97-%CE%97%CE%A4%CE%A4...........................στην συνέχεια όμως, με την απόφαση υπ' αριθμόν Δ1Α 1129250 ΕΞ 2011/14-9-2011 του υπουργού Οικονομικών τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ της συγκεκριμένης υπαλλήλου (ημερομηνία διορισμού από 17/6/2011 σε 02/08/2011).......αυτό επακριβώς αναφέρει η (δεύτερη) τροποποιητική απόφαση.....όμως "δια μαγείας" με αυτήν την τροποποιητική απόφαση, η συγκεκριμένη υπάλληλος εντάσσεται στο όγδοο (8ο) μισθολογικό κλιμάκιο!!! Κατά την γνώμη μου ΚΑΚΩΣ, από την στιγμή που η δεύτερη απόφαση του υπουργού ΟΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ότι τροποποιεί την πρώτη απόφαση, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.....δηλαδή η δεύτερη απόφαση ΔΕΝ τροποποιεί την αρχική απόφαση, ως προς το μισθολογικό κλιμάκιο ή τον βαθμό της συγκεκριμένης υπαλλήλου..............http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4%CE%918%CE%A4%CE%97-%CE%A8%CE%95%CE%97...................τα συμπεράσματα δικά σας........

 4. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 10/10/2011 18:25:07

  ορθή επανάληψη : 1) αρχική απόφαση......http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4%CE%91%CE%9C6%CE%97-%CE%97%CE%A4%CE%A4 .............................2) τροποποιητική απόφαση...........…………..http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4%CE%918%CE%A4%CE%97-%CE%A8%CE%95%CE%97 ...................

 5. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 10/10/2011 18:56:24

  Οι ανθρωποι ειναι οχι αμετανοητοι,οχι προδοτες,ειναι οτι το χειροτερο ετυχε στην δυσμοιρη πατριδα τα τελευταια 50 χρονια.
  Ο στρατος των πραιτωριανων εμπλουτιζεται καθημερινα και υπογεια και μην εκπλαγητε αν σε προσεχεις εκλογες παρουν ποσοστα εξω απο καθε λογικη και προβλεψη.
  ΑΝΤΩΝΗ ΡΙΞΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ,γιατι αν τους ανατρεψει ο οχλος τοτε τα πραγματα για ολους θα ειναι πολυ σοβαρα.

 6. pikras57 avatar
  pikras57 11/10/2011 08:19:27

  ...και διδακτορικό με Ζανιά (ξέρετε ποιός είναι!!!)

  Γεώργιος Παλαιοδήμος (Υποψήφιος Διδάκτορας)
  Εκπονούμενη Διδακτορική Διατριβή
  Τίτλος :"Essays on Euro's effect on Eurozone market integration"

  Συμβουλευτική Επιτροπή
  Επιβλέπων: Καθ. Γεώργιος Π. Ζανιάς
  Μέλη: Καθ. Θωμάς Μούτος

 7. ddelaport avatar
  ddelaport 11/10/2011 12:30:42

  Η παράνοια δυστυχώς είναι ένα ψυχικό φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει μορφή χιονοστοιβάδας, με αποτέλεσμα να στρεφόμαστε όλοι εναντίον όλων. Ας απαντήσουμε λοιπόν με ειλικρίνεια στα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Από πότε απαγορεύεται Έλληνας πολίτης να κάνει διδακτορικό με καθηγητή του?
  2.Από πότε απαγορεύεται Καθηγητής Ελληνικού Παν/μιου να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου?
  3.Από πότε απαγορεύεται Έλληνας πολίτης να συμμετέχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, απο τη στιγμή που έχει όλα τα τυπικά προσόντα?
  4.Από πότε απαγορεύεται Έλληνας πολίτης να επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ?
  5. Από πότε απαγορεύεται Έλληνας πολίτης να έχει ιδεολογικά πιστεύω και να δραστηριοποιείται σε πολιτικό χώρο?
  6.Από πότε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι κάτι μεμπτό σε μια Δημοκρατική χώρα?
  'Ολοι όσοι θεωρούν οτι Έλληνας πολίτης πρέπει να διώκεται και να συκοφαντείται για το νόμιμο διορισμό του μέσω ΑΣΕΠ, εξαιτίας της πολιτικής του δραστηριοποίησης, μάλλον έχει μείνει πίσω στην εποχή οπου η αναξιοκρατία και ο πολιτικός ρατσισμός βασίλευε.
  Και δυστυχώς υπάρχει πολιτικός χώρος που ενώ διόριζε τα δικά του παιδιά, χωρις ΑΣΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας Ασφαλιστικών Εταιριών, ΑΓΡΟΓΗ, ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ κλπ) κατηγορεί νέους επιστήμονες, προερχόμενους απο λαικές οικογένειες οι οποίοι τόλμησαν να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ και τόλμησαν να ανήκουν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο.
  Η υποκρισία βασιλεύει. Αναρωτιέμαι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας?

 8. olympicgamessimitis avatar
  olympicgamessimitis 21/10/2011 23:19:05

  πασοκικη υποκρισια και μελουρα για ασεπ,λαικα παιδια,ξανθοπουλο,για την ελλαδα,για τη φουκαριαρα τη μανα μου...
  ΟΛΕΣ οι προσληψεις στις δηθεν ανεξαρτητες επιτροπες ειναι κομματικες,αλλοιως θα ηταν ανεξαρτητες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.