#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2014 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς τραβάει μόνος του την χώρα από την κρίση 

42 και 153. Τι είναι αυτοί οι αριθμοί; Είναι ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης και ο αντίστοιχος των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Γιάννη Στουρνάρα που ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με την οικονομία, όλα τα υπόλοιπα είναι... One man show. Ανοίγεις την τηλεόραση και στο εξωτερικό δελτίο υπάρχει ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες. Βλέπεις τις εσωτερικές ειδήσεις και ακούς τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις από την Κεφαλλονιά.

Ότι κι αν γίνεται στη χώρα αυτή μπροστά μπαίνει ο Αντ. Σαμαράς μαζί με ελάχιστες εξαιρέσεις που τραβάνε το κουπί της χώρας.

Την ίδια στιγμή που δίνεται η μεγάλη μάχη, έχουμε καθημερινά σαμποτάζ από διάφορους λαϊκιστές ή τουλάχιστον προβοκάτορες. Και δεν μιλάμε για τους πολιτικούς αντίπαλους του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δουλειά του, την εξουσία επιδιώκει να πάρει.

Μιλάμε για βουλευτές ή στελέχη που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας (ή και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά) οι οποίοι κάθε μέρα εγείρουν διάφορα αιτήματα και βάζουν φωτιά στην κυβέρνηση. Δήθεν εκπροσωπώντας το λαό που τους ψήφισε βλέπουν τη μικρή εικόνα κι όχι ολόκληρο το κάδρο που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο ένας απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει την απελευθέρωση του γάλατος γιατί ξέρει αυτός από άρμεγμα. Ο άλλος θεωρεί αιτία πολέμου να μη ζυγίζεται το ψωμί και ο τρίτος να συνεχιστεί η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο στα φαρμακεία. Μάλιστα λένε ότι δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οι φαρμακοποιοί είναι... ψηφοφόροι.

Βγαίνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου που δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ και «καπάκι» βγαίνουν εκθέσεις που το αμφισβητούν. Τελευταίο παράδειγμα η έκθεση του ΕΒΕΑ που επικεφαλής είναι ο κ. Μίχαλος και η οποία αμφισβητεί τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας. Ρώτησαν 1.000 πολίτες που τους είπαν ότι η κρίση δεν περνά με τίποτε. Μάλιστα ο κ. Κων. Μίχαλος, επιφανές στέλεχος της ΝΔ και μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για το δήμο της Αθήνας αναφέρει: «Η έξοδος της οικονομίας από τη βαθιά ύφεση δεν φαίνεται να είναι κοντά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας».

Και με κάτι τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο σαμποτάρεται κάθε προσπάθεια που κάνει ο Σαμαράς και δύο – τρεις άλλοι εντός της κυβέρνησης και της ΝΔ αλλά -σκόπιμα- ρίχνουν την ψυχολογία των πολιτών στα τάρταρα. Διότι ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς να το πιστεύει ο κόσμος δεν πρόκειται να έρθει και όσο κι αν είναι το πλεόνασμα δεν φτάνει για να δείξει την έξοδο από την κρίση.

Κι έτσι, ο πρωθυπουργός μοιάζει μόνος κι έρημος να «κοπανιέται» πότε στην Αθήνα και πότε στις Βρυξέλλες. Να κάνει διαπραγματεύσεις, να συζητά τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τους Ρώσους, ή με άλλους. Να σπεύδει στην Κεφαλλονιά για να δει την καταστροφή με τα μάτια του. Και να επιστρέφει τάχιστα στην Αθήνα για να κάνει σύσκεψη για τα εργασιακά με τον Βρούτση. Και την ίδια ώρα να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι διάφοροι Μαυρογιαλούροι και να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους μη τυχόν και χάσουν κανένα ψηφαλάκι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει Ελλάδα για να την «υπηρετούν».

Έτσι, όμως, ο τόπος δεν πάει μπροστά. Αν δεν υπάρξει πανεθνική προσπάθεια, αν δεν συστρατευτούν όλοι στον κοινό αγώνα, τότε είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει η χώρα. Το πιο εύκολο για τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα ή όποιον άλλον «μαύρο» υπουργό είναι να πάει σπίτι του και να κάθεται. Αν όμως κάποιοι επιθυμούν να βλέπουν από το σπίτι τους... τη Ρώμη να καίγεται αρκεί να είναι οι ίδιοι ασφαλείς, ας μας το πουν να ξέρουμε με ποιους πορευόμαστε...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 29/01/2014 15:51:50

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο ότι ο Σαμαράς τραβάει ... μόνος του προς την ανηφόρα, αλλά για να λέμε και τα σύκα-σύκα, το σαμποτάζ δεν γίνεται μόνο από τους έσω συγκυβερνώντες και μη, γίνεται κυρίως από τους εταίρους. Και μόνο που ακούς την Λαγκάρντ να λέει ότι το Ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί και τους Μερκελοσόϊμπλε να βγάζουν σπιθουράκια αρκεί για να καταλάβεις ότι μας εμπαίζουν, ή τέλος πάντων δεν ξέρουν τι να κάνουν με το θέμα μας σαν να περιμένουν την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Γιαυτό και ο καθένας φυλάει τα ρούχα του γιατί προφανώς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον.

 2. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 29/01/2014 16:34:00

  Το άρθρο αναφέρει δυο (τουλάχιστον) αλήθειες.

  Η μια αφορά τον εργασιομανή και χαλκένερο Σαμαρά.
  'Οπως τα περιγράφει ο αρθρογράφος είναι τα πράγματα.

  Η άλλη αλήθεια είναι (δυστυχώς) η έρευνα του ΕΒΕΑ.Μια επίσκεψη στα λογιστικά γραφεία και στα γκισέ των τραπεζών αυτές τις μέρες, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 29/01/2014 16:44:01

  Αν είναι να βγούμε στις αγορές τον Απρίλιο και ο "κρυφός" όρος που θέτουν είναι να καταστρέψουμε την κτηνοτροφία μέσω της αύξησης της διάρκειας του γάλακτος και να επιτραπεί (άνευ εμφανούς λόγου και αιτίας) η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ-μάρκετ, άντε, να το συζητήσουμε.

  Κατά τα άλλα όμως, δεν είναι για αυτούς τους λόγους που γράφετε που τραβάει μπροστά ο Σαμαράς. Για άλλους λόγους τραβάει. Ναι, είναι ο μοναδικός που έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, περπατώντας μέσα από συνεχείς συμπληγάδες. Ο μόνος που πασχίζει να ξεπεράσει την τεχνητή συντήρηση της κρίσης από δυνάμεις πολύ υπέρτερες της Ελλάδας. Ο μόνος που τα βάζει με όλα τα διεθνή και εντόπια θηρία, προσπαθώντας παράλληλα να κερδίσει πόντους ελευθερίας για τη χώρα, ώστε να μπορέσει να την επαναφέρει στην "κανονικότητα" που χάθηκε σε μια στιγμή τον Απρίλιο του 2010.

  Και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν αποκλείεται και να καταφέρει. Πάντοτε ο Δαβίδ κερδίζει τον Γολιάθ.

  Όμως εμένα με απασχολεί το άλλο: Καλά δεν υποτίθεται ότι κάποια κόμματα, αντιπολιτευόμενα και μη, είναι αντιμνημονιακά; Πώς υπολογίζουν αυτοί οι κύριοι να τελειώσει το Μνημόνιο; Με μαγικό και θαυματουργικό τρόπο; Ή βγαίνοντας στις αγορές και συνεχίζοντας μια λελογισμένη λιτότητα των δημοσίων οικονομικών, υλοποιώντας ταυτόχρονα τη βασικότερη αναγκαία μεταρρύθμιση σε αυτό το κράτος, τη φορολογική μεταρρύθμιση;

  Διότι, αν αυτοί οι κύριοι είναι όντως αντιμνημονιακοί και νοιάζονται όντως για την Ελλάδα, θα έπρεπε να είχαν χαλάσει τον κόσμο που η Μέρκελ και οι λοιποί Γερμανοί σαμποτάρουν ευθέως την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μια έξοδο που είχε προσυμφωνηθεί με τις μεγάλες τράπεζες και που θα τελείωνε, στην ουσία, την παράδοξη οδύσσεια της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

  Θα τους περίμενα κάθε μέρα στα κάγκελα να ωρύονται για την ελληνκή κυβέρνηση που κάνει πίσω με μια μόνον απαίτηση της κυρα-Μέρκελ. Που διστάζει να αξιοποιήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού στο μόνο πεδίο που πράγματι μπορεί να πιάσουν τόπο: στην έξοδο στις αγορές και στη λήξη της μνημονιακής ομηρείας της Ελλάδος.

  Να σκούζουν που ενώ το τέλος των Μνημονίων ήταν τόσο κοντά, η κυβέρνηση βάζει την ουρά στα σκέλια και κοιτάζει πάλι να κάνει διαφόρων ειδών χατήρια για το γάλα, τα φάρμακα και έναν σωρό άλλους τομείς, όπου μια ιδιότυπη (όσο και αποδεκτή από τους λογικούς ξένους) προστατευτικότητα κρατάει μέσα στην κρίση ζωντανούς ορισμένους κλάδους.

  Ξαναλέω: Αν όντως η κυβέρνηση πάει να κάνει τέτοια καταστροφικά χατήρια για να κερδίσει την ελευθερία της Ελλάδας, χαλάλι μερικά ακόμη καταστροφικά μέτρα. Θα τα διορθώσουμε όλα στην πορεία. Ενστικτωδώς (και όχι μόνον) πιστεύω ότι για αυτό αναγκάζεται να τα κάνει. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς ακολουθεί ένα σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση, ένα σχέδιο που θέλει να περάσουμε μέσα από συμπληγάδες και κάπου εκεί θα αφήσουμε και "νεκρούς" πίσω μας. Κι άλλους νεκρούς. Οι άλλοι, τι σχέδιο έχουν;

  Κανένα. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Είναι εγκάθετοι όσων θέλουν να συνεχιστεί η κρίση και ο σκοπός που κάποιοι από έξω τους αβαντάρουν είναι για να πέσει αυτή εδώ η κυβέρνηση και να αναζωπυρωθεί η ελληνική κρίση.

  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, αγαπητοί μου. Και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή παρα-είναι εγκλωβισμένη σε ξένες δεσμεύσεις για να βγει και να κάνει πολιτική με αυτήν την πραγματικότητα. Όμως όσοι το βλέπουμε, δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να μην το αναγνωρίσουμε.

  • Megaliora avatar
   Megaliora @ Διογένης 29/01/2014 20:41:42

   ''Αν είναι να βγούμε στις αγορές τον Απρίλιο και ο “κρυφός” όρος που θέτουν είναι να καταστρέψουμε την κτηνοτροφία μέσω της αύξησης της διάρκειας του γάλακτος '' άντε, να το συζητήσουμε.'' Σοβαρά; Ποιός εξουσιοδότησε όμως κύριε ποιόν, να καταστρέψει την κτηνοτροφία; Μήπως παραφέρεστε; Οι κυβερνήσεις περιορίζονται από τα εξαγγελθέντα τους προγράμματα, και δεν νομιμοποιούνται να παρεκτρέπονται από αυτά με κανέναν απολύτως τρόπο, γιατί τότε μιλάμε για μη δημοκρατική συμπεριφορά. Έχουμε απολυταρχία;
   '' ...θέλει να περάσουμε μέσα από συμπληγάδες και κάπου εκεί θα αφήσουμε και “νεκρούς” πίσω μας. Κι άλλους νεκρούς....''
   Πολύ σωστά. Αφού εμείς είμαστε ανάμεσα στους ζωντανούς, δε βαριέσαι, ας υπάρξουνε κι άλλοι νεκροί, αρκεί όμως πάντα να είναι οι ...''άλλοι''.
   Κι αφού κι οι απέναντι δεν έχουν βρεί το μαγικό ματζούνι ακόμη ώστε να τους υπόσχονται την ...''ανάσταση'', κανένα πρόβλημα, προχωράμε και λέμε πως είναι ...μονόδρομος. Θαυμάσια ανάπηρη λογική.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Megaliora 29/01/2014 21:16:03

    Αγαπητέ μου, αυτή η κρίση είχε πολλούς "νεκρούς" για να τροφοδοτηθεί και να ξεκινήσει. Θα έχει και πολύ περισσότερους για να ξαναξεκινήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιδιώκουν, αυτό θέλουν όσοι την ενοχρήστρωσαν: Την μόνιμη αναζωπύρωση της κρίσης.

    Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίζει να δώσει στους δανειστές αυτά που ζητούν για να πάρει την πολυπόθητη συναίνεση για να βγει στις αγορές. Δεν είναι πληροφορία που έχω, είναι καθαρή εκτίμηση-συμπέρασμα. Αυτά που ζητούν οι δανειστές θα δημιουργήσουν κάποιους ακόμη "νεκρούς". Μην είστε τόσο σίγουρος ότι δεν θα συμπεριλάβει εμένα το "θανατικό" αυτό. Αν δεν συμπεριλάβει ατομικά εμένα, θα συμπεριλάβει πάντως στενά συγγενικά μου πρόσωπα, πράγμα που θα βλάψει έμμεσα και εμένα τον ίδιο. Οικονομικά εννοώ, όχι (μόνον) ηθικά. Αν η κρίση αναζωπυρωθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα είμαστε όλοι στους "νεκρούς", διότι θα "νεκρώσει" όλη η χώρα. Ο ΓΑΠ (οργανωμένη ανοησία) θα μας φαίνεται αγγελούδι μπροστά στην ανοργάνωτη ανοησία που θα φέρουν οι μαθητευόμενοι μάγοι της Αριστέρας και της Προόδου.

    Δεν χαίρομαι για τους επιπλέον "νεκρούς". Αν διαβάσετε όλο το σχόλιό μου, θλίβομαι που η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει τον αναγκαίο δυναμισμό για να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ εξόδου στις αγορές των αρχών Ιανουαρίου 2014. Γνωρίζω όμως ότι θα θλίβομαι ακόμη περισσότερο, εάν ο τόπος θα έχει την ατυχία να κυβερνηθεί από το νέο "λεφτά υπάρχουν", από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι που με κάνει αποδέχομαι με θλίψη τους επιπλέον "νεκρούς" σε συγκεκριμένους κλάδους. Μαζί με μια μικρή ελπίδα ότι το δαιμόνιο της φυλής θα καταφέρει να διασφαλίσει, με κάποιον τρόπο που δεν βλέπουμε σήμερα, την επιβίωση αυτών των ανθρώπων.

    • Megaliora avatar
     Megaliora @ Διογένης 29/01/2014 22:21:30

     Είναι προσωπικό θέμα του καθενός οι φοβίες του. Εγώ φοβάμαι μόνο την υπαρκτή καταστροφή που βιώνω και είναι πια γεγονός, λυπάμαι για τους χιλιάδες νεκρούς που πέφτουν κάθε μέρα, θυμώνω με όσους αποφασίζουν κυνικά να τους θυσιάσουν για οποιονδήποτε λόγο και χρόνο δεν έχω να ...θρέψω εφιάλτες ούτε και να ...τρομάξω με φανταστικές, τάχα μελλούμενες απειλές. Ο φόβος του ανύπαρκτου αόρατου ''καταστροφέα'' είναι ακραία πολυτέλεια όταν σωριάζεται ήδη σ΄ερείπια η ζωή σου. Τα ...φαντάσματα, τρομάζουν μόνο αυτούς που τρέμουνε μη χάσουν κεκτημένα, όλο ξορκίζουν το ...κακό και συμφιλιώνονται με τον κάθε είδους ''θάνατο'', αρκεί να είναι ο θάνατος των ''άλλων''. Μ΄ευχές, υποταγή και προσευχές, δε γίνεται απολύτως τίποτε. Απαιτείται πια σύγκρουση, καμιά συνδιαλλαγή με τους εκβιαστές, σχέδιο ανασυγκρότησης και προστασίας της χώρας αλλά και του Ελληνικού λαού. Ζητείται Έλληνας Ηγέτης-πολεμιστής, που δε θα φοβηθεί ν΄απαιτήσει, μα ούτε και ν΄αρνηθεί. Ά-με-σα.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/01/2014 17:49:16

  Ακριβώς!

 5. CHRIS avatar
  CHRIS 29/01/2014 19:51:44

  Όσο το ΔΝΤ ζητάει 15 δις αποπληρωμή το 14 15 δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου στις αγορές. 7 δις ταμειακό πλεόνασμα ανά ετος δεν γίνεται να βγάλεις. Με αυτά τα σπρεντ είναι αυτοκτονία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές πριν την Πορτογαλία. Συνεπώς θα έχουμε κάποιου είδους μνημόνιο για καιρό ακόμα.

 6. Φρούτο του δάσους avatar
  Φρούτο του δάσους 30/01/2014 11:13:52

  Εκείνο που έχω να επισημάνω είναι ότι η χώρα είναι πάρα πολύ τυχερή που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία έχει τον Σαμαρά στο τιμόνι της. Πολύ φοβάμαι πως αν γίνει καμιά στραβή και πάρουν το τιμόνι απ'τα χέρια του, τα βράχια είναι δίπλα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.