#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς στην αντεπίθεσηΤο «ξεβράκωμα» των  εθνικοσοσιαλιστών ξεκίνησε ήδη και αναμένεται σύντομα να οδηγήσει αρκετούς σώφρονες αλλά απελπισμένους ανθρώπους που μέσα στην οικονομική τους παραζάλη τους εμπιστεύτηκαν προς στιγμήν, να αναθεωρήσουν την στάση τους. Όσοι μείνουν μετά από τα τελευταία γεγονότα να υποστηρίζουν το εν λόγω μόρφωμα, θα αξίζουν αναμφισβήτητα και οι ίδιοι τον τίτλο του νεοναζί και θα τον έχουν κερδίσει με το σπαθί τους (ή μάλλον με το …. στιλέτο τους!).

Όταν τελειώσει με δαύτους ο Πρωθυπουργός, είμαι βέβαιος πως θα στραφεί προς εκείνες τις συνιστώσες του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ), που εξακολουθούν να πιστεύουν πως υπάρχει «νόμιμη βία» εκτός της θεσμικής βίας της δημοκρατικής Πολιτείας μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων της και στην βάση και μόνο της προστασίας της τιμής, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της. Όλοι αυτοί που θεωρούν «οικιακά είδη» τον πάσης φύσεως «εξοπλισμό μάχης» που ζώνονται οι κουκουλοφόροι στις πορείες και οι μπαχαλάκηδες στις καταλήψεις, θα υποχρεωθούν σύντομα μαζί με τους προστατευόμενούς τους να απολογηθούν για την πολιτική τους.

Το βαθύτερο νόημα  της θεωρίας του Χ. Λαζαρίδη για τα δύο άκρα είναι πως δεν υπάρχει «κακή» ναζιστική βία και «καλή» αναρχομπαχαλική βία. Κάθε είδους βία είναι αποκρουστική, καταδικαστέα και παράνομη και τα μεν δημοκρατικά πολιτικά κόμματα οφείλουν να την καταδικάζουν απερίφραστα και χωρίς «αστερίσκους» και συμψηφισμούς, τα δε θεσμοθετημένα πολιτειακά όργανα (αστυνομία κλπ) να την πατάσσουν αμείλικτα άμα τη εμφανίσει. Όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει αυτό, είναι βαθιά μέσα του και ο ίδιος φασίστας του κερατά παρά τις όποιες αιτιάσεις που μπορεί να προβάλλει ως δικαιολογία. Οι δολοφόνοι των αθώων παιδιών της Μαρφίν και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα διαφέρουν μονάχα στο χρώμα του φασισμού που όπλισε το χέρι τους και, δυστυχώς, στο γεγονός πως οι πρώτοι παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Στην αντεπίθεση αυτή του Πρωθυπουργού προς εκείνους τους ακραίους που απειλούν την Δημοκρατία μας και συνεπώς την ακεραιότητα της ίδιας της χώρας, είμαι βέβαιος πως θα συμπράξει άνευ όρων το ΝΕΟ ΚΟΔΗΣΟ (λέγε με ΠΑΣΟΚ) του κ. Βενιζέλου, παρά τα διάφορα καραγκιοζιλίκια που ακούστηκαν εσχάτως από διάφορα ανερμάτιστα κομματικά μειράκια της Ιπποκράτους. Στην ίδια γραμμή θα συνταχθεί και η ΝΕΑ ΕΔΑ (λέγε με ΔΗΜΑΡ) του κ. Φώτη και αργά ή γρήγορα εκόν-άκον θα συρθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν θέλει να εξακολουθήσει να είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση. Φυσικά θα αναγκαστεί να λάβει τις αποστάσεις τους από κάτι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΡΟΖΕΣ, ΚΟΕΣ και διάφορες άλλες μελοδραματικές συνιστώσες που αποτελούν τα πολιτικά επίνεια του αναρχομπαχαλακισμού.

Αφού συμμαζευτούν τα άκρα, ή μάλλον ταυτόχρονα με το συμμάζεμα αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί και με τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της χώρας, που τόσες μέρες με τις μαχαιριές και τα καουμποϊλίκια τον αφήσαμε κομματάκι πίσω. Οι γερμανικές εκλογές τελείωσαν, η Φράου τις κέρδισε, η Τρόικα είναι εδώ και μας «πασπατεύει» στα μαλακά, καιρός είναι να προχωρήσουμε λιγάκι και τα δικά μας σχέδια. Πως θα γλιτώσουμε αρχικά τα χειρότερα από τους τροϊκανούς και πως θα πετύχουμε στα σίγουρα αυτό το αναθεματισμένο και συν-ομολογημένα «λογιστικό» πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να βγούμε στας Ευρώπας με το κεφάλι ψηλά και να παζαρέψουμε από καλύτερη θέση με την Φράου το άμεσο ή έμμεσο κούρεμα του χρέους μας και το αναπτυξιακό «μπαχτσίσι» (αλά σχέδιο Μάρσαλ που λένε) που μας το «χρωστάει» επειδή ήμασταν καλά  παιδιά και δεν της χαλάσαμε το εκλογικό πανηγύρι.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να ξαναδεί πόσο τον παίρνει να μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και να σιάξει όσο μπορεί προς το ελαφρύτερο τον φόρο πάνω στα κάθε λογής ακίνητα επειδή από την μια έρχεται χειμώνας και μπορεί να είναι και βαρύς (το πιθανότερο, μιας και πέρυσι ο καιρός μας έκανε τα χατίρια) και από την άλλη, ο κοσμάκης δεν μπορεί να βαστάξει φορολογία πάνω σε χέρσα χωράφια, σε επαγγελματικούς χώρους, σε σπίτια πατρικά στο χωριό, σε βοσκοτόπια, σε ξερικά περβόλια και σε οικόπεδα μισιακά και αδιαίρετα που αντί να τα … τρώει ο λύκος, φαίνεται πως θέλει να τα κάνει μια χαψιά το «φιλελεύθερο» γκουβέρνο μας.

Μέχρι τώρα, ήρθαν «κουτί» στην κυβέρνηση οι ανοησίες από ζερβά – δεξιά και μπορεί να κόψει τα ποδάρια των άκρων άμα κινηθεί γρήγορα, έξυπνα και αποφασιστικά. Θα πρέπει όμως να προχωρήσει και στην κατεύθυνση των λύσεων των προβλημάτων της κοινωνίας με άμεση έμφαση στους πιο αδύνατους και τους πιο ζορισμένους. Αλλιώς, τα άκρα θα γίνουν λερναίες ύδρες. Ένα κεφάλι θα κόβουν, δέκα θα φυτρώνουν. Επειδή η βία είναι κόρη της απελπισίας, αδερφή του φόβου και μαμή της ιστορίας κατά πως τα λέει ο ο Μαρξ.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 26/09/2013 12:10:50

  Στην τελευταία παράγραφο τα είπατε όλα, για να συμβούν τα όσα θετικά ελπίζετε , προϋποθέτει να 1) "κινηθεί γρήγορα, έξυπνα και αποφασιστικά για να κόψει τα ποδάρια των άκρων 2) " και "να προχωρήσει και στην κατεύθυνση των λύσεων των προβλημάτων της κοινωνίας με άμεση έμφαση στους πιο αδύνατους και τους πιο ζορισμένους." Επιφυλάσσομαι να δω τη συνέχεια.

  • Mariana avatar
   Mariana @ MAYRO XABIARI 26/09/2013 17:57:07

   Ας τελειώσουμε πρώτα με τα νομοθετήματα υπέρ εφοπλιστών και άλλων ανάλογων αναξιοπαθούντων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με τη μεγάλη μάζα των αδύνατων και ζορισμένων που αντέχουν τις κακουχίες.
   Κι αυτός ο πεινασμένος όχλος ρε γμτ κεφάλι μου. Δε λέει να αλληλοφαγωθεί να λιγοστέψει να υσηχάσουμε. Άκρα σου λέει... Έτσι είναι τα άκρα? Έπρεπε να είχαν σφαχτεί ως τώρα 10 φορές οι κότες. Λέγε λέγε για "άκρα" πάντως όλη μέρα τα μμε , ε που θα πάει? Θα δημιουργηθούν . Δε βρίσκεις και σοβαρούς ΚΚΕδες πλέον να κάνουν καμιά ζημιά της προκοπής. Διότι άντε τη ΧΑ τη φτιάχνεις όπως θες , δεν τους κόβει, υπακούν. ΚΚΕδες πρόθυμους να παίξουνε τον "εμφύλιο" που θα βρεις? Αφού είναι χορτάτοι! Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους να παίζουν τον "εμφύλιο" και εμείς οι "δημοκράτες" να "σώζουμε" τη χώρα? Άσε... έμεινε το "κέντρο" μόνο του δίχως "άκρα". Κι άμα πέσει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της φτώχειας δίχως σοβαρά άκρα, πώς να κολυμπήσει το έρμο το "κέντρο"? Πηγαίνει άπατο και υσηχάζει...

 2. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 26/09/2013 12:14:25

  Σωστόςςςςςςςςςςςς!

 3. Kitty Vernicos avatar
  Kitty Vernicos 26/09/2013 12:17:44

  Λογια λογια...μονο λογια...........θεωριες και πολλα ψέμματα. εχουμε φτάσει στο σημειο να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βραδυ..για να μην υποστουμε επιθεση με ξηλοδαρμο απο τους διαφορους κακοποιους πεινασμενους που κυκλοφορουν την νυχτα.........

 4. Wolf avatar
  Wolf 26/09/2013 12:31:19

  Το "ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ" o ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να απαντήσει αν είναι με το δημοκρατικό πολίτευμα ή με την φασίζουσα συμπεριφορά των συνιστωσών που έχει στους κόλπους του.
  Το παραμυθάκι πρέπει να τελειώνει αυτό.
  Να πάρει θέση ο κος Τσίπρας.
  Καταδικάζει ή όχι τις συμπεριφορές που άφησαν νεκρούς στη Μαρφίν?
  Γιατί πως να το κάνουμε κε Τσίπρα και αυτά τα παιδιά ελληνόπουλα ήταν και κάποιοι τους έκαψαν ζωντανούς.
  Η βία είτε είναι κόκκινη, είτε μαύρη ή όποια απόχρωση κι αν έχει, είναι το ίδιο καταστροφική.

 5. WY avatar
  WY 26/09/2013 12:32:16

  του κ. Φώτη και αργά ή γρήγορα εκόν-άκον
  .........................................................................................

  Έάν έγραφες σωστά καί τό ##ΕΚΩΝ-ΑΚΩΝ## (εκόν-άκον/έκών-άκων),ίσως μ΄έπειθες!!!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ WY 26/09/2013 16:02:11

   "του κ. Φώτη και αργά ή γρήγορα εκόν-άκον θα συρθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης"
   Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχω λάθος; Να σας πείσω φυσικά επί της ουσίας δεν πρόκειται αλλά τουλάχιστονπαρακαλώ να διαβάζετε πιο προσεχτικά. Ευχαριστώ.

   • WY avatar
    WY @ akenaton 26/09/2013 17:21:34

    “του κ. Φώτη και αργά ή γρήγορα εκόν-άκον θα συρθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”

    ' Επομένως :
    “του κ. Φώτη και αργά ή γρήγορα , εκόν-άκον , θα συρθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”

    • akenaton avatar
     akenaton @ WY 26/09/2013 22:35:52

     Εντάξει! Αν μιλάγατε για τα κόματα, έχετε μάλλον δίκιο.

     • akenaton avatar
      akenaton @ akenaton 26/09/2013 22:41:26

      "κόμματα" !!!!!
      (μη με "περιλάβετε" πάλι).

 6. George avatar
  George 26/09/2013 12:44:09

  Acenaton μέχρι να δω την υπογαφή νόμιζα ότι διαβάζω Φαήλο. Τόση σύγκλιση πιά? :-)

  • akenaton avatar
   akenaton @ George 26/09/2013 22:39:11

   Τώρα είδα το υπαινικτικό σας σχόλιο. Πράγματι, με τον κ. Κρανιδιώτη δεν συμφωνούμε σε όλα. Εδώ τυχαίνει όμως οι απόψεις μας να είναι πολύ κοντά! Γιατί σας ξενίζει αυτό; Δεν είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο άλλωστε; Καλό βράδυ εύχομαι.

   • George avatar
    George @ akenaton 27/09/2013 06:10:40

    Ασφαλώς, η σύγκλιση άλλωστε μέσα από διάλογο και σύνθεση απόψεων είναι δείγμα ζωντάνιας και δύναμης. Η παρουσίαση και η συζήτηση όλων των απόψεων-όπως γίνεται στο Antinews- ο πιό σίγουρος τρόπος αποφυγής λαθών. Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει σύγκλιση ακόμα και στο ύφος που όντως με ξένισε, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω. Και με αυτή την υφολογική προσέγγιση παραμένετε το ίδιο αιχμηρός & ευγενικός, απολαυστικός & ενδιαφέρων.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/09/2013 12:44:11

  Γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο "φασίστας", που είναι χρωματισμένος "δεξιά" και όχι τον ουδέτερο και πιο περιεκτικό όρο "οπαδός του ολοκληρωτισμού";
  Είναι ή δεν είναι "ολοκληρωτική" η θεώρηση της κοινωνίας από τη ΧΑ; Αν διαβάσατε το "διάγγελμα" Ουρανίας Μιχαλολιάκου, είναι σαφές νομίζω, μιλάει για "άγια ιδεολογία"...
  Μήπως γιατί ο όρος "ολοκληρωτισμός" ενοχλεί κάποιους στο άλλο άκρο;

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΒΙΣ 26/09/2013 17:02:53

   Σωστά! Απολογούμαι.

  • ΩΡΙΩΝ avatar
   ΩΡΙΩΝ @ ΒΙΣ 27/09/2013 09:50:41

   Ναι αλλά υπάρχει και η άποψη οτι ο καπιταλισμός είναι ολοκληρωτικό σύστημα αφού αφήνει να πεθαίνουν της πείνας εκαρτομμύρια άνθρωποι ολοκληρώνοντας την συγκέντρωση του πλούτου στο 1% που είναι οι υπερπλούσιοι τραπεζίτες...
   Εκτός αυτού ο ορισμός αυτός δεν ξυπηρετεί το στόχο να εμφανιστεί η κεντροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ως ολοκληρωτική αριστερά, αφού τη θέση αυτή κατέχει αδιαμφισβήτητα, χωρίς να το κρύβει, το ΚΚΕ που πιστεύει ανοιχτά στον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ του ΣΤΑΛΙΝ και τη δικτατορία του προλεταριάτου...

 8. X avatar
  X 26/09/2013 13:05:38

  '' Οι δολοφόνοι των αθώων παιδιών της Μαρφίν και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, διαφέρουν μονάχα στο χρώμα του φασισμού που όπλισε το χέρι τους και δυστυχώς, στο γεγονός πως οι πρώτοι παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.''
  Κάκιστα μένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι δολοφόνοι της Μαρφίν, αλλά το οτι ''διαφέρουν στο χρώμα του φασισμού'',
  καθόλου δεν το ξέρουμε... Μπορεί να έχουν και απολύτως το ίδιο χρώμα, να ανήκουν στην ίδια ''φυλή'' των παρακρατικών φασιστών δολοφόνων, όπως και οι Χρυσαυγίτες τύπου Ρουπακιά. Αποτελεί μια βολική εικασία βέβαια η επιλεκτική αυτή ....μυωπία, ώστε να ενοχοποιούμε ''ισορροπημένα'', διαχέοντας την ευθύνη και ‘’αθωώνοντας’’ κάπου τους αποδεδειγμένους εγκληματίες. Εφ΄όσον όμως παρά τις δεκάδες κάμερες των παρακείμενων στη Μαρφίν καταστημάτων η Αστυνομία δεν.....κατάφερε τελικά να συλλάβει τους δολοφόνους, οι υποψίες που διακρίνουν τη σκοπιμότητα πίσω από την ολιγωρία πληθαίνουν, σε συνάρτηση και με την αποδεδειγμένη πλέον βαθιά διαπλοκή της Χ.Α με θύλακες εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Γι αυτό ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αποδίδουμε ευθύνες χωρίς να διαθέτουμε επαρκείς, ακλόνητες αποδείξεις. Φανερώνουμε μία προκατάληψη και εμπάθεια, που αποδυναμώνει τελικά τα επιχειρήματά μας.
  Όσον αφορά τη θεωρία των …δύο άκρων την οποία και στηρίζετε επιχειρηματολογώντας, λυπάμαι αλλά χρεοκόπησε προσφάτως και μεγαλοπρεπώς…. Όσο δε αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους και οι ρίζες του στον κρατικό μηχανισμό, τόσο θα λάμπει η αλήθεια. Τίποτε δε συγκρίνεται με τον ωμό φασισμό των κατ΄εντολή εξαγορασμένων, ψυχρών και αδίστακτων νεοναζιστών δολοφόνων της Χ.Α. Όποιος επιχειρεί μικροκομματικά χρήσιμες …εξισώσεις κυνηγώντας ανεμόμυλους και αποπροσανατολίζοντας, είναι επιζήμιος για την ψυχική ενότητα και την σύσσωμη εναντίωση του Ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό. Ας συντονιστούν όλοι λοιπόν απολύτως, με το πνεύμα που διαπνέει το τελευταίο μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Είναι σαφέστατος.
  (Υ.Γ : Εννοείται ότι κανείς λογικός άνθρωπος δε γίνεται να διαφωνεί με την πάταξη της βίας που απειλεί την ανθρώπινη ζωή, από όποιον και αν αυτή προέρχεται. Τιμωρία ΟΛΩΝ των ενόχων, με βάσιμες, σοβαρές, στοιχειοθετημένες κατηγορίες, ακλόνητες αποδείξεις και αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Ακριβώς όπως γίνεται και με την περίπτωση του Χρυσαυγίτη δολοφόνου.)

  • ΕΣ avatar
   ΕΣ @ X 26/09/2013 13:21:12

   Συμφωνώ απολύτως με τον Χ. Δηλαδή "ομπρέλλα στη γωνία άρα βρέχει?" Πώς ξέρουμε που ανήκαν οι αδίστακτοι εμπρηστές και δολοφόνοι της Μαρφίν? Πώς και γιατί δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν? Ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε υποσχεθεί πως θα "βγάλω όλες τις κουκούλες?" Δηλαδή αν μία αριστερή οργάνωση κάνει πορεία και συμβαίνουν έκτροπα τότε βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα πως φταίνε οι διαδηλούντες? Εγώ βλέπω μόνον ένα άκρο, και τί ακρο!!! το οποίο ανενόχλητα δημιούργησε θύλακες στην αστυνομία, στα σχολεία και ποιος ξέρει πού αλλού, και εξαγοράζει για ένα κομμάτι ψωμί ψηφοφόρους που η απελπισία της κρατικής βίας τους οδήγεί στις επικύνδηνες αγκαλιές των νεο-νάζι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ X 26/09/2013 13:42:12

   Στο υστερόγραφό σας συμφωνείτε με αυτό που κι εγώ λέω. Το ότι ρίχνετε και μια "μπαταριά" στον αέρα για την τιμή των αριστερών(;) όπλων όσον αφορά το θέμα της Μαρφίν, το θεωρώ αναμενόμενο πλην όμως ελαφρώς ξεπερασμένο. Δεν είναι δυνατόν κάθε σκληρό και ανέκκλητο αποτέλεσμα της αναρχοαριστερής βίας όπως ο θάνατος των αθώων ψυχών στην Μαρφίν να "χρεώνεται" σε προβοκάτορες! Όπως είδατε, ο κ. Δελαστίκ (και άλλοι) επιχείρησε να "χρεώσει" και τον πρόσφατο φόνο σε "άλλους" ηθικούς αυτουργούς και μάλιστα οι της ΧΑ έσπευσαν να πιάσουν την "πάσα" στον αέρα και φιλοξένησαν αυτόν και την περίεργη άποψή του στην επίσιμη ιστοσελίδα τους. Η θεωρία του "προβοκάτορα" είναι δυστυχώς ο τελευταίος φερετζές των υμνητών και μετερχομένων της βίας. Τέλος, την θεωρία των δύο άκρων δεν την στηρίζω όπως λάθος καταλάβατε αλλά προσπαθώ να την ερμηνεύσω με τον προσφορότερο και χρησιμότερο για την πολιτική και την εποχή που διανύουμε τρόπο.
   Να είστε καλά.

   • X avatar
    X @ akenaton 26/09/2013 14:39:39

    ''Το ότι ρίχνετε και μια “μπαταριά” στον αέρα….''
    :-) Θα θέλατε να είναι απλά μια '' “μπαταριά” στον αέρα'' η άποψη που εκφράζω αγαπητέ Ακενατών. Δυστυχώς όμως (για εσάς), είναι μία εκδοχή, πάρα πολύ κοντά στην αλήθεια. Το παρακράτος, οι προβοκάτορες, οι γνωστοί άγνωστοι, οι μπαχαλάκηδες και οι κουκουλοφόροι (που επί σαράντα χρόνια είναι …αδύνατο να συλληφθούν από τους οπλισμένους αστακούς των ειδικά εκπαιδευμένων Σωμάτων Ασφαλείας μας), είναι βιντεοκαταγεγραμμένοι πλέον να δρούν και να μεγαλουργούν εν ανοχή και σε αγαστή συνέργεια με τους Ματατζήδες, σε πλήθος περιστατικών και αμφισβήτηση, δε γίνεται να υπάρξει. Λίγο-λίγο, λάμπει η αλήθεια. Οι γενικές κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση για να θολώσει το τοπίο και να χαθεί ο ένοχος, δεν ωφελούν. Όσο για τους ...''ηθικούς αυτουργούς'', αυτή είναι μιά πολύ μεγάλη η συζήτηση. Για την εγκληματική συμπεριοφορά κάθε ενήλικου δολοφόνου, μπορεί να ευθύνεται πίσω στο μακρινό και άγριο παρελθόν του, ένας σκληρός και βάναυσος....πατέρας! Μία ...διαλυμένη οικογένεια! Ένα βαθύ, αθεράπευτο παιδικό τραύμα! Όμως αυτό, αφορά τους ….ψυχαναλυτές του. Η Δικαιοσύνη τελικά συλλαμβάνει, δικάζει και φυλακίζει, τον διαπράττοντα το φόνο. Ποτέ τον ασυνείδητο ...γονέα του.
    ''Δεν είναι δυνατόν κάθε σκληρό και ανέκκλητο αποτέλεσμα της αναρχοαριστερής βίας όπως ο θάνατος των αθώων ψυχών στην Μαρφίν να “χρεώνεται” σε προβοκάτορες!'' Έχετε στοιχεία κύριε, ντοκουμέντα και αποδείξεις, ή απλά αυθαιρετείτε διανοητικά για να ''χρεώσετε'' τα εγκλήματα σε συγκεκριμένες αντιπαθείς σ΄εσάς ομάδες; Το δεύτερο σίγουρα ισχύει, διαφορετικά θα είχατε απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.... Άρα ανάμεσα στο τραγικό δίλημμα προβοκάτορες εγκλημάτισαν ή αναρχοαριστεροί, διαλέγει ο ο καθένας ότι τον εξυπηρετεί για να ενισχύσει τη θεωρία του. Χωρίς ακλόνητες αποδείξεις, σοβαρά και τελεσίδικα συμπεράσματα δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν. Γι αυτό, μην είστε τόσο κατηγορηματικά αμετακίνητος στον καταλογισμό σας…. Αποδυναμώνετε μόνος, το λόγο σας.
    Καλό σας απόγευμα.

    • Γιώργος Καλύτερος avatar
     Γιώργος Καλύτερος @ X 26/09/2013 15:31:03

     Μέσα στους δολοφόνους τις Μαρφίν όμως εμπερικλείονται κι εκείνοι που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα πυροσβεστικά να φτάσουν στο σημείο. Κι αυτοί δεν μπορεί να είναι προβοκάτορες. Εκείνοι που έβαλαν τη βενζίνη ίσως, με τους άλλους όμως δεν κολλάει καθόλου. Η ακροαριστερή παλαβομάρα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τους νεκρούς της Μαρφίν όπως και να το δει κανείς.

     • X avatar
      X @ Γιώργος Καλύτερος 26/09/2013 16:28:00

      Σύμφωνα με τον δικό μου ''κώδικα ηθικής'', ένοχοι δεν είναι μόνο οι άθλιοι που εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν, αλλά και τα όρνια που φώναζαν ''κάψτε τους απεργοσπάστες'', καθώς και οι θρασύδειλοι σάλιαγκες που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τους δολοφόνους να πετούν τις μολότοφ. Αν είχαν επέμβει εγκαίρως, θα τους είχαν συλλάβει οι ίδιοι όπως και όφειλαν. Μπορεί και να τους είχαν αποτρέψει. Ποιός ξέρει; Ήτανε πάρα πολλοί τελικά σ΄αυτό το άγριο έγκλημα οι ένοχοι κι εύχομαι να καίγονται ισόβια απ΄ τις τύψεις τους. Δυστυχώς όμως και περιέργως, ούτε ένας τους δεν συνελήφθη! Πολύ περιέργο και άδικο και βολικό......

     • Valter avatar
      Valter @ X 26/09/2013 17:26:02

      Δόξα σοι ο Θεός ο δικός σας κώδικας ηθικής δεν είναι αποδεκτός στα δικαστήρια. Εκεί διαχωρίζουν ξέρετε φυσική από ηθική αυτουργία , την συνέργεια από την αμέλεια και άλλα πράγματα που στον δικό σας κώδικα ηθικής είναι όλα ίσωμα.
      Παρατηρώ όμως ότι στον δικό σας κώδικα εμπεριέχεται και το κακούργημα "έλλειψη δυνατότητας διακτινισμού"
      μιας και οι "θρασύδειλοι σάλιαγκες" όπως με ευκολία χαρακτηρίζετε τους αστυνομικούς δεν κατάφεραν να βρίσκονται παντού ανά πάσα στιγμή!
      Δημιουργείτε δε και μια ωραία εικόνα -δυστυχώς για εσάς υπάρχει μόνο στο κεφάλι σας και καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά γεγονότα- όπου οι αστυνομικοί σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που οι δολοφόνοι καίνε τους υπαλλήλους της Μarfin.

      Βλέπω ότι για δεύτερη φορά σήμερα στο site κάποιος χρησιμοποιεί τον κανόνα του συνωμοσιολόγου που λέει: λέγοντας το αυτονόητο αποδεικνύουμε το εντελώς μη αυτονόητο.
      Στην δικιά σας περίπτωση το αυτονόητο είναι ότι πολλά εγκλήματα μένουν ατιμώρητα , και τι αποδεικνύετε από αυτό?
      Μα ότι υπάρχει μια τεράστια συνωμοσία πίσω από τους θανάτους στην Marfin!
      Λογική του παραλόγου....

     • X avatar
      X @ Valter 26/09/2013 18:36:37

      Όταν διαβάζετε χωρίς να καταλαβαίνετε γιατί σας κυριεύει το υπερβάλλον …..πάθος και η προσοχή σας εξαντλείται στο πως θα διατυπώσετε την άποψή σας αρκετά....εντυπωσιακά, δε φταίει άλλος κανείς, παρά μονάχα ο εαυτός σας. Όταν λέω ''οι θρασύδειλοι σάλιαγκες που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τους δολοφόνους'', εγώ αναφέρομαι στους ουδέτερους πολυπληθείς (πολίτες-διαδηλωτές), τους απαθείς ενόχους, τους δειλούς αυτόπτες μάρτυρες κι όσους παρότρυναν τους δολοφόνους, ενώ θα μπορούσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν το έγκλημα, με δύναμη την αριθμητική τους υπεροχή. Ο ηθικός κώδικας του καθενός μας τον αφορά αποκλειστικά και δεν αποτελεί ούτε νόμο, ούτε....πανάκεια. Το έγκλημα στη Μαρφίν ότι κι αν λέτε είναι λογικά ύποπτο να παραμένει μη χρεωμένο στους φυσικούς του αυτουργούς μιας και βολεύει να ''ενοχοποιεί'' άνευ αποδείξεων (έστω και απλοϊκά καταλογιζόμενο), συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες. Η δε συνωμοσιολογία, γοητεύει τους αφελείς, τους ανόητους και τους ευφάνταστους. Λάθος πόρτα χτυπήσατε..... Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Επίσης, καθόλου δε χρειάζεται να συμφωνήσετε μαζί μου και το να μη συμφωνείτε, δεν αποδυναμώνει –δυστυχώς για εσάς-με απολύτως κανέναν τρόπο, την άποψή μου. Καλό βράδυ :-).

     • Valter avatar
      Valter @ X 26/09/2013 19:11:57

      Κατάλαβα λάθος , όταν είπατε "θα τους είχαν συλλάβει οι ίδιοι όπως και όφειλαν" νόμισα ότι μιλάτε για αστυνομικούς μιας και συνήθως αυτοί συλλαμβάνουν και οφείλουν να συλλαμβάνουν. Εσείς αναφερθήκατε σε σύλληψη από πολίτη.

      Το τελευταίο το κουλό ότι "Επίσης, καθόλου δε χρειάζεται να συμφωνήσετε μαζί μου και το να μη συμφωνείτε, δεν αποδυναμώνει –δυστυχώς για εσάς-με απολύτως κανέναν τρόπο, την άποψή μου." τι σημαίνει?
      Ότι ότι και να λένε οι άλλοι εσείς επιμένετε στην θέση σας (από τα σχόλια σας που διάβασα αυτό επιβεβαιώνεται) , ότι έχετε το κληρονομικό χάρισμα να έχετε πάντα δίκιο? Ότι όταν ήσασταν μικρή πέσατε μέσα στην μαρμίτα με την σοφία?
      Η πάλι λάθος κατάλαβα?

     • X avatar
      X @ X 26/09/2013 20:58:40

      :-) Εδώ εκφράζει ο καθένας την άποψή του. Δεν παλεύουμε για το ποιός θα επιβάλλει η δική του στον άλλον προσβάλλοντάς τον. Λέτε, λέω και διατηρούμε κάθε δικαίωμα να παραμείνουμε ακλόνητοι στις θέσεις μας. Δεν είναι τόσο τραγικό. Σεβασμός στη διαφωνία. Όλοι οι Σοφοί που άξιζαν τον κόπο, έζησαν στην Αρχαία Αθήνα. Μετά, το χάος!

    • akenaton avatar
     akenaton @ X 26/09/2013 15:45:46

     Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ντοκουμέντα για "αγανακτισμένους πολίτες" που δρουν στο πλάι των διμοιριών των ΜΑΤ. Μάλιστα ένα από αυτά είναι και το πρόσφατο βίντεο από την πορεία στην Αμφιάλη όπου ανάμεσα στους "αγανακτισμένους πολίτες" υπήρχε και κάποιος που αναγνωρίστηκε ως μέλος της ΧΑ (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους αν δεν κάνω λάθος). Όμως είμαι 50 χρονών και σε κανένα βίντεο από όλα αυτά που λέτε δεν είδα τέτοιους αγανακτισμένους πολίτες να δρουν ΜΕΣΑ σε μπλοκ αναρχομπαχαλάκηδων και ΚΥΡΙΩΣ ποτέ δεν είδα να πετούν ΜΟΛΟΤΩΦ με την ανοχή των ΜΑΤ. Κάτι μου λέει ότι για το τραγικό συμβάν της Μαρφίν ευθύνονται εξ' ολοκλήρου φυσικώς μεν κάποιοι (γνωστοί - άγνωστοι) αναρχομπαχαλάκηδες, ηθικώς δε όλοι όσοι τους σιγοντάριζαν τόσα χρόνια και τους φιλοξενούσαν στα μπλοκ τους στις διάφορες πορείες, από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Και η αλήθεια είναι πως στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

     • karasumi avatar
      karasumi @ akenaton 26/09/2013 16:05:37

      Επιβεβαιώνω και εγώ, οι πολίτες που πλάι στα ΜΑΤ πετούν πέτρες προς αναρχικούς - μπαχαλάκηδες κλπ δεν είναι νέο φρούτο, φοιτητής ήμουνα πριν δεκαετίες και θυμάμαι να γίνεται κάτι παρόμοιο μπροστά στα μάτια μου, όλοι ξέραμε τότε ότι ήταν άτομα (κυρίως) του ακροδεξιού χώρου και δεν πετούσαν μολότωφ κλπ αλλά απαντούσαν στον πετροπόλεμο των αριστεριστών-αναρχικών-αντιεξουσιαστών, με την ανοχή της αστυνομίας, εκτός κι αν ξεπερνούσαν κάποια όρια. Τι διάολο, όλοι 20άρηδες είστε, κανένας δε τα θυμάται αυτά και πέφτετε από τα σύννεφα τώρα; Η προσπάθεια να αποδώσουν σε αυτά τα άτομα προβοκάτσιες, μολότωφ και γω δεν ξέρω τι, είναι γελοία. Ακροδεξιοί ήταν και είναι, που βγάζαν το άχτι τους απαντώντας στον πετροπόλεμο κατά της αστυνομίας. Αρχίσανε να μας λένε τώρα ότι φταίνε και για τη Μαρφίν και ότι τάχα δεν ξέρουμε τι απόχρωσης ήταν οι εμπρηστές της. Όπως δεν ξέραμε τι απόχρωσης ήταν η 17Ν και μας μιλούσαν κάποτε οι γελοίοι για ακροδεξιούς, ξένες υπηρεσίες και εξωγήινους.
      Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δε βρήκαμε τώρα νεκροθάφτη να θάψουμε πεντέξι...

     • X avatar
      X @ karasumi 26/09/2013 16:47:31

      ''Ακροδεξιοί ήταν και είναι, που βγάζαν το άχτι τους απαντώντας στον πετροπόλεμο κατά της αστυνομίας.'' Σωστά. Και την κατάλληλη στιγμή, διεισδύουν και πετούν και την κατάλληλη μολότωφ στο εντελώς κατάλληλο σημείο και συμπληρώνουν τη ''δουλειά'', ενοχοποιώντας βεβαίως και ακριβώς, εκείνους που ''απαιτείται''. Εντάξει.
      Το ίδιο πράγμα λέμε.

     • karasumi avatar
      karasumi @ X 27/09/2013 00:18:04

      Όχι δε λέμε το ίδιο πράγμα, το να διεισδύσει χρυσαυγουλίτης σε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών είναι ανέκδοτο, αλλά όπως νομίζετε...

     • X avatar
      X @ karasumi 27/09/2013 11:56:01

      Χρυσαυγουλίτες-παρακρατικοί-κουκουλοφόροι-πρακτορίσκοι-γνωστοί άγνωστοι, μιά φάρα. Ανέκδοτο είναι η μη παραδοχή του αυταπόδεικτου.

     • X avatar
      X @ akenaton 26/09/2013 16:34:40

      ''Όμως είμαι 50 χρονών και σε κανένα βίντεο από όλα αυτά που λέτε δεν είδα τέτοιους αγανακτισμένους πολίτες να δρουν ΜΕΣΑ σε μπλοκ αναρχομπαχαλάκηδων και ΚΥΡΙΩΣ ποτέ δεν είδα να πετούν ΜΟΛΟΤΩΦ με την ανοχή των ΜΑΤ.'' Αλήθεια, είστε τόσο μεγάλο παιδί :-) και δεν γνωρίζετε οτι 40 χρόνια τώρα οι παρακρατικοί παριστάνουνε τους ...μπαχαλάκηδες και τους ...αναρχικούς ...πολεμώντας απ΄ τις γραμμές τους και καταστρέφοντας το σύμπαν για να προκαλέσουν την επέμβαση των ΜΑΤ και να διαλύσουνε τις συγκεντρώσεις; Δεν σας πιστεύω. Πρέπει να είσαστε ...δεκατεσσάρων! Δεν εξηγείται αλλιώς τόση αθωότητα!!

     • akenaton avatar
      akenaton @ X 26/09/2013 16:54:10

      Παρακαλώ, διαβάστε καλύτερα τι έγραψα.
      ΥΓ. Δυστυχώς, είμαι μεγάλο παιδί :) και μάλιστα έχω ίδια πείρα από πορείες πολλών χρόνων (ως φοιτητής ΕΜΠ παλαιότερα, καταλαβαίνετε). Μολότωφ δεν πέταξαν ποτέ οι παρακρατικοί ακόμη και όταν δρούσαν υπό την σκέπη των ΜΑΤ. Μ' αρέσει να με αποκαλείτε αθώο δεκατετράχρονο :) Γιατρέ μου είμαι σοβαρά;

     • ΩΡΙΩΝ1 avatar
      ΩΡΙΩΝ1 @ akenaton 26/09/2013 20:52:49

      Και παρόλα αυτά αγαπητέ Ακενατών ο ΣΥΡΙΖΑ απο 3% έφτασε σχεδον 30%. Παρ΄όλο που η ΝΔ όχι μόνο ψήφους αλλά και συγκυβέρνηση πήρε απ' το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
      Αυτή η θεωρία οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Μπάχαλοι, μάλλον καλό του κάνει...

     • akenaton avatar
      akenaton @ ΩΡΙΩΝ1 27/09/2013 19:48:49

      Ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτήθηκε σε ψήφους από το ίδιο κανάλι που ευνοήθηκε και η ΧΑ. Αυτό μάζεψε πασόκους, η ΧΑ κυρίως ΝΔ, ΛΑΟΣ. Στον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, δεν προστρέξανε οι οικονομικώς καταστραμμένοι, αλλά κυρίως τα πελατάκια του ΔΤ. Αφού λοιπόν δεν "φοβήθηκε" κάποιος να στραφεί στους ναζί, είναι δυνατόν να "φοβηθεί" να στραφεί στους ευρωαριστερούς, επειδή "συμμάζευαν" και βοηθούσαν ενίοτε κάποιους αναρχομπάχαλους; Μπα!

    • yianna avatar
     yianna @ X 26/09/2013 15:46:01

     "Έχετε στοιχεία κύριε, ντοκουμέντα και αποδείξεις, ή απλά αυθαιρετείτε διανοητικά για να ”χρεώσετε” τα εγκλήματα σε συγκεκριμένες αντιπαθείς σ΄εσάς ομάδες;"
     Γιατί δεν ρωτάτε τη ΓΑΔΑ, ξέρει να σας απαντήσει. Πείτε μου όμως εσείς ποιός πάει στον Εισαγγελέα για μάρτυρας και αναγνώριση των δολοφόνων? Όταν το υλικό των προανακρίσεων και ανακρίσεων και τα ονόματα των μαρτύρων γίνονται το επόμενο λεπτό φειγ-βολάν ? Έτσι ο καθένας κοιτάζει τη δουλίτσα τουγιατί σκέπτεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί στην οικογένειά του και σ'αυτόν κανένα ατύχημα.... και να είναι οι επόμενοι μακαρίτες.
     Αυτή είναι η πραγματικότητα και το άλλοθι των προβοκατόρων έχει πιά ξεφτίσει. Διαλέξτε άλλη καραμέλα.

     • X avatar
      X @ yianna 26/09/2013 16:41:13

      ''Όταν το υλικό των προανακρίσεων και ανακρίσεων και τα ονόματα των μαρτύρων γίνονται το επόμενο λεπτό φειγ-βολάν ?'' Ποιός λοιπόν δημοσιοποιεί τις καταθέσεις και τα στοιχεία των μαρτύρων; Οι ...αριστεροί; Ξέρετε Γιάννα, όταν συμβαίνει να είσαι αυτόπτης μάρτυρας σε εγκλήματα και σιωπάς από φόβο σκεπτόμενος μονάχα το σαρκίον σου, μετά θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου συνεργό στα τεκταινόμενα και να μη διαμαρτύρεσαι για όσα βιώνεις, γιατί ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ. Ζωή δίχως τόλμη και γενναιότητα, είναι ζωή σερνάμενου σαλιγκαριού.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ X 26/09/2013 21:54:52

      ᾿Αγαπητή Χ, σᾶς προδίδουν οἱ ἀριστερές (πάντως πατριωτικές) καταβολές σας. Μήν ἐπωμίεσθε τίς ἁμαρτίες συνφρωνούντων πού οὐδέν ἔχετε κοινό. Τί σχέση θά εἴχατε ἐσεῖς μέ τόν υἱό Βούτση, πχ.??

 9. πολίτης avatar
  πολίτης 26/09/2013 13:33:20

  Kάποιες διαπιστώσεις.
  Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι κατ' ουσίαν επικάλυψη στη χώρα μας, γιατί τα μέτρα που παίρνονται είναι ενάντια στη θέληση των ιθαγενών της.
  Άλλο συναινώ και άλλο υφίσταμαι.
  Οι φασίστες του κερατά -χρησιμοποιώ φράση του αρθρογράφου μας- πρόσκεινται όπως δείχνουν τα πράγματα στο δικό σας κόμμα, αλλά μην παραπονιέστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού - ποσοστού συγκεκριμένα.
  Δεν θα αρνηθώ την ύπαρξη ακροαριστερών ομάδων, αμφιβάλλω όμως αν τα μέτρα περί πάταξης της βίας περιορίζονται μόνο στη δική τους δράση.
  Το σύστημα επωφελείται τέτοιων εξαγγελιών για να περιορίσει εργατικές διεκδικήσεις.
  Και το κυριότερο, το θέμα με τις απαιτήσεις των δανειστών....αν δω να διεκδικεί και να κερδίζει ελαφρύνσεις σημαντικές για την καθημερινότητα των ανθρώπων, αν δω την ανεργία να κάνει βήματα, αν δεν δω ξεπούλημα φυσικών πόρων για να μην παρθούν άλλα μέτρα, τότε ίσως αρχίσω να αμφιβάλλω για τη νίκη μας, αλλά δεν πειράζει, αν γίνουν αυτά χαλάλι σας.

 10. ιεραξ avatar
  ιεραξ 26/09/2013 13:48:30

  Η υπερβολική δόση ΄΄αντιχρυσαυγητισμού΄΄ που μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και το επίσημο κράτος πρέπει να γίνει πιό φυσιολογική, διότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Ο κόσμος δεν θέλει πολύ να τα πάρει στο κρανίο και να φτύσει το σύστημα. Ακόμη εάν δεν υπάρξει ανάλογη επίθεση στο άλλο άκρο με ξεβράκωμα κουκουλοφόρων, καταληψιών, μπαχαλάκηδων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Αν μεθοδικά αναδειχθεί η ομοιότητα των άκρων στη βία, και αντιμετωπισθεί ανάλογα, τότε πιθανότατα η μεταπολιτευτική αριστερή κατάληψη της κοινωνίας θα λάβει τέλος. Πολιτική βούληση χρειάζεται, ο Σαμαράς την έχει, οψόμεθα.

  • Άννα avatar
   Άννα @ ιεραξ 26/09/2013 15:21:20

   ''με ξεβράκωμα κουκουλοφόρων, καταληψιών, μπαχαλάκηδων και λοιπών''. Οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι.

 11. era avatar
  era 26/09/2013 13:54:06

  "Η υπερβολική δόση ΄΄αντιχρυσαυγητισμού΄΄ που μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και το επίσημο κράτος πρέπει να γίνει πιό φυσιολογική, διότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα"
  Tι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό θα το αντιληφθούν κάποια στιγμή πολιτικά και επικοινωνιακά επιτελεία που είναι πανικόβλητα...;

 12. Const avatar
  Const 26/09/2013 14:30:54

  Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε πως θα επιστρέψουν στο "μαντρί" οι σώφρονες. Οι σώφρονες θα μείνουν οριστικά εκτός και εντός θα μείνουν οι βολεμένοι. Αλλωστε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ δεν καρπώνεται τίποτε απολύτως. Ο θυμός και η οργή του κόσμου είναι ασύλληπτη για εσάς που ζείτε στο κομματικό σας μαντρί και δεν θέλετε να καταλάβετε τίποτε απ' όσα συμβαίνουν έξω.

 13. stoxastis avatar
  stoxastis 26/09/2013 15:50:44

  Για να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, που γίνονται 40 χρονια τώρα, θα πρέπει στην θεωρία των δυο άκρων, που συμφωνώ απόλυτα, να δούμε και το πως ξήλωνε τσάι το πουλοβερ. Και αυτή την φορά θέλει ξήλωμα και απο τα δυο μανίκια. Μονο έτσι θα σωθεί το πουλοβερ. Σαράντα χρονια ζούμε σε ένα απέραντο Σοβιετ. Οσοι αυτοβαπτιζονται προοδευτικοί σκοτώνουν, καίνε, βάνδαλοι ζουν περιουσίες χωρίς τιμωρία. Το πανηγύρι της θωπιας προς τις συνιστώσες και τα συμμαζωταρια πρέπει να τελειώσει άμεσα. Αυτοί που απειλούν με " νέο Μελιγαλα" πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως και οι λαγνοι του ναζισμού. Καμμια δικαιολογία και καμμια επιείκεια προς οιονδηποτε και απο όπου και αν προέρχεται. Αλλωστε όλοι τους έχουν βάψει τον τόπο με αίμα αθώων Νοικοκυραιων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ stoxastis 26/09/2013 18:08:34

   Άψογος!!!

  • X avatar
   X @ stoxastis 26/09/2013 21:13:40

   :-P Εσείς εδώ και τώρα απαιτείτε να ξηλωθούν και τα δύο μανίκια του πουλόβερ! Τότε όμως, καταλαβαίνετε πως πια μιλάμε πια για ...γιλέκο.
   Θα πουντιάσουμε κύριε κι έρχεται και βαρύς Χειμώνας....

 14. akenaton avatar
  akenaton 26/09/2013 15:53:18

  Είπα εγώ πουθενά αγαπητέ (η) να επιστρέψουν στο μαντρί της ΝΔ; Ότι θέλουν ας ψηφίσουν αρκεί να μην είναι νεοναζί. Τι δεν καταλαβαίνετε;

  • Tommy avatar
   Tommy @ akenaton 26/09/2013 16:13:22

   Μα είστε άπολύτως κατανοητός. Μας λέτε να ψηφίσουν τις λεγόμενες "δημοκρατικές δυνάμεις", λοιπές και ευρύτερες. και τώρα σοβαρά, κάτι σας και του λόγου σας κάνατε την ΝΔ του Αβέρωφ μία "νούλα" που συνεχώς εκλειπαρεί για "προοδευτικά" εύσημα. Κοντογιάννηδες, Ντόρες, Βαρβιτσιώτηδες, Πάκηδες, Σπηλιοτόπουλοι και σια..

   • akenaton avatar
    akenaton @ Tommy 26/09/2013 16:56:21

    Εσείς βλέπω μάλλον ανανήψατε ε; Με τις υγείες σας!

    ΥΓ. Μην πιάνετε τον ευπατρίδη Βλάχο στο στόμα σας περικαλώ. Μερσί μούλτου.

  • el eternauta avatar
   el eternauta @ akenaton 26/09/2013 16:23:50

   εσυ θα μας πεις τι θα ψηφισουμε? ποιος εισαι για να μας κρινεις?

 15. Dimitris avatar
  Dimitris 26/09/2013 17:04:02

  Η Τροικα είναι εδώ και διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό, στα νοσοκομεία εισιτήριο, ο πολύς κ. Βενιζέλος συναντάται στην έδρα του ΟΗΕ με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ. και συμφωνεί να συναντήσει τον εκπρόσωπο της τ/κ κοινότητας κατ'ιδίαν και σε τατραμερή (Αθήνα, Άγκυρα, ε/κ, τ/κ). Μιλάμε για de facto αναγνώριση του ψευδικράτους απο τη χώρα που καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν αναγνωρίζει. Ενώ ο Νταβουτ. στη συνάντηση με Μπέννυ ρώτησε τι γίνεται με το φασισμό στη χώρα, παρεμβαίνοντας έτσι στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρζου κράτους. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, μας πιπιλίζουν το μυαλό για κάποιες αστείες ανακοινώσεις εφέδρων που καμία απειλή δεν συνιστούν.

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/09/2013 17:06:10

  Αγαπητέ Akenaton, επιτρέψτε μου μια παρατήρηση "υψηλης πολιτικής":
  Μέχρι να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία, θα έχουν έλθει Χριστούγεννα. Πάω στοίχημα. Θα δουλεύουν ως υπηρεσιακή, μάλιστα με την Άνω Βουλή στα χέρια SPD- Πρασίνων.
  Άν συμβεί εδώ κάποιο πολιτικό "ατύχημα" στο διάστημα αυτο, φανταστήκατε πως θα γίνει η "επισκευή";
  Και ξεχάστε το άμεσο "κούρεμα" του (κεφαλαίου του) χρέους, πολιτικά είναι απολύτως ανέφικτο. Όχι μόνον για Γερμανικούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή θα φεσωθούν αγρίως οι "άμεσοι σύμμαχοι κατά της λιτότητας" Ιταλοί και Ισπανοί, που ακριβοδανείζονται στις αγορές (4 - 5 % επιτόκια), για να μας δανείζουν με 2,5 %. Ξεχάστε το, είναι παραμύθα για αγρίους.
  Η ηγεσία της ΝΔ έχει επιδείξει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια συντριπτική άγνοια κινδύνου και κάνει κινήσεις υψηλού ρίσκου. Καλό θα τους κάνει να κατεβάσουν τους τόνους, να μειώσουν την πολιτική επιθετικότητα και να εχουν στο πίσω μέρος του μυαλού εναλλακτικά σενάρια.
  Άν "σπάσει η στάμνα", δεν θα ξανακολλήσει

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 26/09/2013 18:07:52

   Η σπασμένη; Απορώ τι φαντάζεστε κάποιοι εδώ μέσα ως ενότητα. Οι υπερασπιστές των σκοπιανών αλυτρωτιστών, των γκρίζων λύκων, των μπολσεβίκων που χρηματοδότησαν τον Ατατούρκ να σφάξει τους Ποντίους θα κάνουν σύμπραξη με το Σαμαρά; Το πάλεψε ο Καραμανλής και είδαμε τι έγινε το χειμώνα του 2008. Με φίδια πιο εύκολα κάνεις συμμαχία...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 26/09/2013 18:56:47

   Αυτό με το ατύχημα μέχρι να έχουμε την νέα γερμανική κυβέρνηση, πολύ σωστό. Το δανείζομαι προς χρήση σε προσεχές σημείωμα. Όσον αφορά το "κούρεμα", μπορεί να γίνει και με την μορφή επιμήκυνσης με μείωση του επιτοκίου. Πάντως κάτι θα πρέπει να γίνει. Κάποτε θα μάθει "στεγνά" και ο ευρωπαίος φορολογούμενος πως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να αποπληρώσει ή να κάνει βιώσιμο ένα τέτοιο θηριώδες χρέος χωρίς επιπλεον βοήθεια από τους εταίρους. Η προεκλογική περίοδος πέρασε και για την Γερμανία, καιρός να ακούσουν κι εκεί καμιά αλήθεια. Αν μας δείξουν κόκκινη κάρτα, φυσικά και θα χρειαστεί εναλλακτικό σχέδιο. Υποθέτω πως υπάρχει ήδη. Το αντίθετο δε θα μπορεί να εξηγηθεί αν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα.

 17. helios avatar
  helios 26/09/2013 17:14:30

  για ποιο μέλλον μπορούμε να μιλάμε όταν πάμε για σχεδόν 2 εκ. συνταξιούχους κάτω των 65 ετών

  • ΩΡΙΩΝ1 avatar
   ΩΡΙΩΝ1 @ helios 26/09/2013 21:09:50

   Αν τους απολύαμε και τους επιστρέφαμε τις εισφορές τους , ακόμα κι αν τους κλέβαμε τους νόμιμους τόκους, θα είμασταν ακόμα χειρότερα γιατι θα μας κόστιζαν ακριβώτερα και δεν θα μπορούσαμε κάθε τρίμηνο να τους κάνουμε περικοπή...

 18. X avatar
  X 26/09/2013 17:30:54

  ''Μολότωφ δεν πέταξαν ποτέ οι παρακρατικοί '' Πείτε το σωστά. Μολότωφ δεν πέταξαν ποτέ παρά μονάχα οι παρακρατικοί που ήταν μεταμφιεσμένοι και παρίσταναν τους μπαχαλάκηδες (υπάρχουν φωτογραφίες και χαρωπά βιντεάκια στο διαδίκτυο, αναζητείστε τα). Ησυχάστε. :-) Μια χαρά είσαστε για πενήντα χρόνων δεκατετράχρονος!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ X 26/09/2013 18:05:07

   Και γιατί όταν τους πιάνουν αυτούς τους μολοτοφόρους πηγαίνουν οι δικηγόροι βουλευτές της αριστεράς και τους βγάζουν με εγγύηση; Ή δεν το ξέρες αυτό;

  • akenaton avatar
   akenaton @ X 26/09/2013 18:59:35

   Και οι μολότωφ που βρέθηκαν στις διάφορες βίλες Αμαλία, στο Πολυτεχνείο και αλλαχού; Κι αυτές οι παρακρατικοί τις αποθήκεψαν εκεί; Ή μήπως εκεί στο σενάριο παίζει και αστυνομική προβοκάτσια;

   ΥΓ. Νάστε καλά που με ησυχάσατε. Αλήθεια το λέω!

  • X avatar
   X @ X 26/09/2013 19:19:11

   Μα εγώ ποτέ δεν είπα πως δεν υπάρχουνε καθόλου ορίτζιναλ μολοτωφοεκτοξευτές αριστερίστικων προδιαγραφών! Απλά δεν είναι στον αριθμό τόσοι όσοι εμφανίζονται και οι ''τάξεις'' τους νοθεύονται ….εμπλουτιζόμενοι σαφώς από ποικίλα πλήθη παρακρατικών, κυπατζήδων, μυστικών, λαθρομεταναστών, πρακτόρων και λοιπών εξωτικών ανθέων. Στο τέλος, καταλήγουν να είναι ...μειονότητα! Αν δεν σας έχουνε τρομάξει μέχρι σήμερα αγαπητέ μου Ακενατών οι συνεχείς υπαρκτές απειλές που εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό και για να αισθανθείτε ρίγος συγκινήσεως, αναζητάτε κατασκευασμένους …κινδύνους προερχόμενους τάχα εκ των φανταστικών…. δύο άκρων, τότε δεν έχετε ανάγκη από μένα! Είστε πραγματικά μακάριος στην πλάνη σας :-) και τυχερός!

  • X avatar
   X @ X 26/09/2013 21:48:49

   Γεώργιε, υπάρχουνε Νόμοι. Κάθε κατηγορούμενος κι ο πλέον ειδεχθής, δικαιούται υπεράσπισης. Και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών ακόμη, πληρώνουν μιά εγγύηση, βγαίνουν και ύστερα ως εκ θαύματος, εξαφανίζονται! Δε σε ακούω να διαμαρτύρεσαι όμως γι αυτό. Όταν λοιπόν ΕΙΣΑΙ ένοχος, κανένας δε θα πρέπει να μπορεί να σε αθωώσει. Ας εφαρμοστούν αυστηρά οι Νόμοι, αρχής γενόμενης από τους...συγκυβερνώντες που αθωώθηκαν!!

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/09/2013 19:40:33

  Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος δεν καταλαβαίνει (και πολύ καλά κάνει), γιατι πρέπει να μένει ανέγγιχτος ο μεγάλος ανενεργός και ανεπένδυτος , με πολύ αμφίβολη νομιμότητα συσσωρευμένος, αλλά θηριώδης πλούτος των ανώτερων Ελληνικών κοινωνικών στρωμάτων.
  Χωρίς εσωτερική αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, με ημιτελή και συμβολικά έστω μέτρα, δεν έχει νόημα να συζητάμε για πιό "προχωρημένη" Κοινοτική αλληλεγγύη. Είναι πρωθύστερο. Δεν είναι πιό ηλίθιος ο Βέλγος, Ισπανός ή Γερμανός εργαζόμενος απο τον δικό μας...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 26/09/2013 20:50:33

   Συμφωνώ εδώ και πολύ καιρό με αυτά που γράφετε όσον αφορά αυτό το θέμα και το ξέρετε καλά θείε! Άλλωστε, ένα από τα κύρια σημεία των γραπτών μου εδώ μέσα είναι και αυτή ακριβώς η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ανάληψη των βαρών της κρίσης από την κοινωνία μας, όπου τα πιο φτωχά της στρώματα ανέλαβαν δυστυχώς δυασνάλογα μεγάλο βάρος, αντίθετα απο τα πιο προνομιούχα που στην τελική είχαν επωφεληθεί και περισσότερο την περίοδο της δανεικής ευωχίας.

 20. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 26/09/2013 21:06:16

  Αυτή είναι και η ΟΥΣΙΑ του πολιτικού μας προβλήματος αγαπητέ Akenaton. Οσο κι αν λυπόμαστε για την διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα σε φτωχους και πλούσιους Ελληνες που ήταν το μεγαλύτερο στην ΕΕ και τώρα τείνει σε επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών, καθώς οι πλουσιοι γίνονται πλουσιώτεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, δεν κάνουμε τίποτε για να το αλλάξουμε και αναγκαστικά θα το κάνουν άλλοι για μάς...

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ ΩΡΙΩΝ1 26/09/2013 22:49:20

   Θα το κανουν ποιοι ? σε ολη την ευρωπη το ιδιο γινεται.Ακομη και στην γερμανια μεγαλωνει αυτο το χασμα καθε χρονο

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Δημητρης 27/09/2013 00:37:27

    Ή θα το κάνουμε όλοι μαζί, ή δεν θα γίνει.
    Και τότε, συμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις (όχι κατανάγκη μαρξιστών ή επαναστατών αντικαπιταλιστών, βλ. π.χ. τον Κευνσιανό Ρουμπινί), τα πάντα, αργά ή γρήγορα θα γκρεμιστούν: Όπως γέρνει και πέφτει μια αντεστραμμένη πυραμίδα. Σε slow motion. Θα πάρει δεκαετίες.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Δημητρης 27/09/2013 00:40:59

    "...Βουλγάροι, κι΄ Ἀρβανῆτες, Ἀρμένοι καὶ Ρωμιοί,
    Ἀράπιδες, καὶ ἄσπροι, μὲ μία κοινὴ ὁρμή.
    Γιὰ τὴν ἐλευθερίαν, νὰ ζώσωμεν σπαθί,
    Πῶς εἶμασθ΄ ἀντρειωμένοι, παντοῦ νὰ ξακουσθῇ...
    ...Ὡς πότε σταὶς σπηλαίς σας, κοιμάσθε σφαλιστά.
    Μαυροβουνιοὺ καπλάνια, Ὀλύμπου σταυραητοί,
    Κι΄ Ἀγράφων τὰ ξευτέρια, γεννῆτε μία ψυχή.
    Ἀνδρεῖοι Μακεδόνες, ὁρμήσατε γιὰ μία,
    Καὶ αἷμα τῶν τυράννων, ρουφῆστε σᾶ θεριά.
    Τοῦ Σάββα καὶ Δουνάβου, ἀδέλφια Χριστιανοί...
    ...Μ΄ ἐμᾶς κ΄ ἐσεῖς Μαλτέζοι, γεννήτ΄ ἕνα κορμί,
    Κατὰ τῆς τυραννίας, ριχθῆτε μὲ ὁρμή...
    Καὶ Χριστιανούς, καὶ Τούρκους, σκληρὰ τοὺς τυραννοῦν.
    Στεργιᾶς, καὶ τοῦ πελάγου, νὰ λάμψη ὁ Σταυρός,
    Καὶ στὴν δικαιοσύνην, νὰ σκύψη ὁ ἐχθρός.
    Ο Κόσμος νὰ γλυτώση, ἀπ΄ αὔτην τὴν πληγή,
    Κ΄ ἐλεύθεροι νὰ ζῶμεν, ἀδέλφια εἰς τὴν Γῆ"

    (από τον "Θούριο", 1797)

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Δημητρης 27/09/2013 00:41:30

    Ο Θούριος:
    http://el.wikisource.org/wiki/%CE%98%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82

    • ΩΡΙΩΝ avatar
     ΩΡΙΩΝ @ Uncle Stgm 27/09/2013 09:54:20

     Θείε καλημέρα. Σ' ευχαριστώ που απάντησες για λογαριασμό μου στον φίλο Δημήτρη, πολύ καλύτερα απο εμένα.
     Στο έχω πεί απο την εποχή του Φράνκ οτι εμείς μαζί θα βρεθούμε στο τέλος...

 21. akenaton avatar
  akenaton 27/09/2013 10:03:32

  Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια και επιπλέον, σας βγάζω το καπέλο! Όντως το παρόν σημείωμα υπήρξε τρόπον τινά και μια αθώα άσκηση ύφους :)
  Να ειστε πάντα καλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.