#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2013 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς σε σταυροδρόμι

Στα όρια μεταξύ απαιτήσεων της τρόικας και κόκκινων γραμμών ισορροπεί για λύση ο Πρωθυπουργός, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στα όριά του επιχειρεί να φέρει το πολιτικό σύστημα η τρόικα, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των κομμάτων και να τα υποχρεώσει να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται η αποδέσμευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Η πίεση αυξάνεται εξαιτίας του εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού περιθωρίου, αλλά και του σκληρού μετώπου που έχουν συμπτύξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να συνθέσει ένα πακέτο συμβιβασμού ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και στα όρια που έχουν θέσει οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η αρνητική εξέλιξη με την Κύπρο, θορύβησε την κυβέρνηση που διαπιστώνει ότι βαραίνει το κλίμα και για την ελληνική οικονομία, παρά το διαχωρισμό που έγινε ακόμα και από τον Σόιμπλε.

Η αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμα με την τρόικα ως σήμερα καταδεικνύει το μέγεθος των δυσκολιών, αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο εξωτερικό.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης αναδεικνύεται όσο περνά ο καιρός στο σημαντικότερο πρόβλημα των διαπραγματεύσεων. Οι δανειστές θέλουν άμεσα κινήσεις, όπως π.χ. με την παραμονή του χαρατσιού και το 2013.

Ο Αντ. Σαμαράς παρουσίασε σε ηγέτες της Ε.Ε. συγκεκριμένα στοιχεία για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διάφορα μέτωπα. Επιπλέον ξεκίνησε σειρά επαφών με τους πιο ισχυρούς, αλλά και με τους πιο σκληρούς πρωθυπουργούς στην ΕΕ προκειμένου να τους εξηγήσει τι διακυβεύεται αυτή την περίοδο.

Οι διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα πέρασαν σε φάση λεπτών χειρισμών και τρία είναι τα σενάρια στα οποία αναμένεται να κινηθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πιο αισιόδοξο προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν ομαλά, οι πολιτικοί αρχηγοί θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες. Αν συμβεί αυτό, προς τις 10 Απριλίου θα εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου, ενώ μετά θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για άλλα έξι δισ. ευρώ που πάνε προς τον Μάιο.

Στην περίπτωση που η συμβιβαστική πρόταση ικανοποιεί τον Αντ. Σαμαρά και την τρόικα αλλά όχι τους πολιτικούς αρχηγούς (διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με την παράταση του χαρατσιού), ο Πρωθυπουργός προτίθεται να αναζητήσει τη συναίνεσή τους μέσα από έναν ακόμη γύρο διαβουλεύσεων και συγκεκριμένα στη σύσκεψη των αρχηγών την επόμενη εβδομάδα.

Το πιο ζοφερό σενάριο είναι να αποδειχτούν τόσο βαριές οι απαιτήσεις των ξένων ώστε να μην μπορεί να τις δεχτεί ούτε ο Σαμαράς.

Στην περίπτωση αυτή, όπως μεταδίδεται, θα επωμιστεί ο ίδιος το βάρος της άρνησης να υποχωρήσει σε εξωφρενικές και προσβλητικές για τον ελληνικό λαό απαιτήσεις, ενώ παράλληλα θα ασκήσει την προσωπική του επιρροή στο εξωτερικό ως ένα μέσο ύστατης πίεσης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Όπως και να έχει όμως, η χώρα θα μπει σε μια οδυνηρή περιπέτεια, με πολιτικές αναταράξεις. Η κυβέρνηση ήταν υποψιασμένη για την ακαμψία της τρόικας. Πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.Αν η τρόικα εξακολουθήσει να τραβά το σκοινί από τη μια πλευρά, το ερώτημα είναι τι αντιστάσεις θα μπορέσει να προβάλλει το πολιτικό σύστημα.

 

Ορισμένα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν ώστε να αναγκάσουν τα κόμματα να πειθαρχήσουν και να συναινέσουν. Γι’ αυτό είχαμε και αποχώρηση της τρόικας από τις διαπραγματεύσεις για να επιστρέψουν αργότερα προκειμένου να φέρει την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στα όρια τους.

Η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τα κόμματα, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές θα αποδεχτούν νέα επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 18/03/2013 12:09:56

  Πολλές φορές διαβάζουμε, όχι μόνο στο antinews, απόψεις και θέσεις καταιγιστικές για το πολιτικό σύστημα ακόμη και για τον Σαμαρά. Απόψεις απόλυτες, επιθετικές, απαξιωτικές, εγωιστικές. Και είναι βέβαια αποτέλεσμα ενός πολιτικού φανατισμού ο οποίος δεν μας επιτρέπει να δούμε την πολιτική πραγματικότητα και να πάρουμε ψύχραιμες αποφάσεις. Πώς φτάνουμε στο σημείο να έχουμε άποψη για διάφορα θέματα χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα; Γιατί διατυπώνουμε ακραίες απόψεις χωρίς να έχουμε την πλήρη εικόνα ή ακόμη και τη στοιχειώδη γνώση; Πολλές φορές ασφαλώς κρίνουμε με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα την προσωπική μας ή οικογενειακή μας κατάσταση λες και όλος ο κόσμος είμαστε εμείς. Με αυτές τις πρακτικές όμως δεν αγγίζουμε ποτέ την αλήθεια και συνεπώς δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Ας ρίξουμε όμως μια κριτική ματιά στις πράξεις μας. Τί απαντήσαμε στα κρίσιμα ερωτήματα του τελευταίου χρόνου; Πρώτα απ'όλα στις εκλογικές αναμετρήσεις της περασμένης άνοιξης. Ο ελληνικός λαός σε ποσοστά πάνω από 70% θεώρησε ότι πρέπει το τιμόνι της χώρας να το αναλάβει κάποιος αγράμματος Μιχαλολιάκος, ένας αναιδής και ανιστόρητος Καμμένος, μια κομμουνίστρια ονόματι Παπαρήγα, ένας αλαζόνας Τζήμερος, η ατάλαντη κόρη Ντόρα, ο άπειρος Τσίπρας ακόμη και ο "λερωμένος" Βενιζέλος ή ακόμη και ο καλών προθέσεων αλλά αδύναμος να επιβάλει την άποψή του Κουβέλης. Αυτό είναι το επίπεδό μας; Θεωρούμε ότι το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα και που καλώς ή κακώς σήμερα βρίσκεται σε καταιγίδα έχουν το δικαίωμα να κυβερνήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτές είναι οι φιλοδοξίες μας; Ο Σαμαράς είναι η μοναδική μας επιλογή στη συγκυρία που ζούμε. Πρέπει όσο γίνεται περισσότεροι να συσπειρωθούμε γύρω από τον ηγέτη και να του δώσουμε τη δύναμη κυρίως να αντιμετωπίσει την ντόπια λαμογιά. Αυτοί είναι το πρόβλημα. Στηρίξτε την ηγεσία της Ν.Δ, είναι η μοναδική μας ελπίδα.

  • Νεύτων avatar
   Νεύτων @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 13:01:21

   Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο στο σχόλιό σας:
   "Ο Σαμαράς είναι η μοναδική μας επιλογή στη συγκυρία που ζούμε."
   Όσο και να προσπαθώ εντελώς καλοπροαίρετα να ψάξω να βρω στο λόγο των άλλων αρχηγών, δε μπορώ να βρω κάτι... Κάτι υλοποιήσιμο, κάτι ουσιαστικό. Κάτι που να μην είναι παπαρολογία, ευχολόγιο ή άποψη που είναι κομμένη και ραμένη στις κομματικές γραμμές. Και να μην αναφερθώ στις "ερμαφρόδιτες" αερολογίες που εν τέλει δεν προτείνουν τίποτε απολύτως. Καλώς ή κακώς, εδώ που έφτασε την Ελλάδα, η γενιά της Μεταπολίτευσης, ο ρεαλιστής Ηγέτης πρέπει να πάρει επώδυνα μέτρα και να μην χαϊδέψει αφτιά. Αφήστε που έχω την αίσθηση ότι σίγουρα όλοι μας, κάπου βαθειά μέσα μας, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι φέρουμε τεράστια ευθύνη ως πολίτες όταν από το 1974 και μετά στέλναμε γραφικούς τύπους στη Βουλή, αφημένοι σε μία απίστευτη αυτοϊκανοποίηση, επειδή μας βόλευε και επειδή κατάφερναν να μας δίδουν επιδόματα ακόμη και για την "έγκαιρη προσέλευση" στη δουλειά μας! Αν είναι δυνατόν!
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Ηγέτης δε θα είναι αυτός που θα πουλάει "μαγκιές" με το ένα χέρι στην τσέπη στους Ευρωπαίους κουτόφραγκους, ούτε θα μιλά με την ευγενική αγένεια σε όλους αυτούς μπροστά για να μπορούμε να φωνάζουμε όλοι "νάτος ο Ελληνάρας ο αρχηγός", όπως κάποτε όλοι μαζί μιλούσαμε για τη μαγκιά του συγχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου που έδειξε "πόσο άνδρας" ήτανε όταν έκανε εκείνο το περίφημο... νεύμα...
   Πέρα από την πλάκα, ειλικρινά δείξτε μου έναν άλλον, πλην του Σαμαρά, που να δουλεύει νυχθημερόν για να στρώσει τα πράγματα, σε μια ψυχθοφόρα διαδικασία, με τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος. Να στρώσει τα πράγματα για τα οποία έχει και ελάχιστη ευθύνη στο κάτω - κάτω.
   Το σίγουρο είναι ότι όντως χρειάζεται αυτή τη στήριξη. Και μέσα από το κόμμα της ΝΔ. Και πρέπει κάποτε επιτέλους τα στελέχη της να καταλάβουν ότι εδώ που φτάσαμε, το διακύβευμα δεν είναι η επανεμφάνισή τους στην επόμενη Βουλή. Αλλά η σωτηρία της Πατρίδα μας.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 13:05:05

   Μια απάντηση στο σχόλιό σου θεωρώ ότι είναι το σχόλιο που έγραψα από κάτω για τα λάθη Σαμαρά και ΝΔ, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές του Ιουνίου ψήφισα ΝΔ και αν διεξαχθούν πάλι εκλογές με δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πάλι ΝΔ θα ψηφίσω

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/03/2013 13:22:07

    Όπως σωστά ανέφερες υπάρχουν 4 Ελλάδες ίσως θα πώ εγώ να είναι και περισσότερες. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να αγνοήσει εντελώς τις άλλες Ελλάδες και να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις. Δεν μας ενδιαφέρει αυτή καθ'αυτή η εγχείριση αλλά και η επιβίωση του ασθενούς. Πρέπει οι επιλογές μας να είναι προσεκτικές ώστε με ήπιο τρόπο να πετύχουμε τη μετάβαση που απ'ότι κατάλαβα και εσύ επιθυμείς. Ας περιορίσουμε όμως όσο γίνεται τα θύματα.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 13:38:15

     Στην πολιτική δεξιόχειρα το μόνο που μετράει είναι η αποφασιστικότητα και η πίστη του σχεδίου που θες να εφαρμόσεις, οι ήπιες προσαρμογές (Καραμανλής) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/03/2013 19:57:28

      Ο Καραμανλής υλοποίησε με επιτυχία το ρόλο που ανέλαβε.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 23:44:39

      Τι ρόλο; Καταστροφέα;

  • intruder avatar
   intruder @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 13:08:04

   Δεξιοχειρα,από τα πιο συνετά και ψύχραιμα σχόλια που έχω διαβάσει στο antinews και όχι μόνο.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 13:50:10

   Από περιέργεια και μόνο, αγαπητέ Δεξιόχειρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω με βάση τις πρώτες γραμμές του σχολίου σας σχετικά με την άποψη που διαμορφώνουμε χωρίς δεδομένα. Εσείς τι δεδομένα έχετε και θεωρείτε τον κ. Σαμαρά τη μοναδική μας ελπίδα;

   • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
    ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Νιόβη 18/03/2013 15:18:32

    Πολύ σωστό σχόλιο "Νιόβη"!!

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Νιόβη 18/03/2013 19:55:58

    Ο Σαμαράς δεν είναι χτεσινός. Έχει παρελθόν. Είναι ηγετης όχι ενός τυχαίου κομματικού σχηματισμού αλλά της ιστορικής δεξιάς. Αναλογίστηκες ποτέ ποιοί διετέλεσαν αρχηγοί της Ν.Δ; Χωρίς να έχω διάθεση αγιογραφίας θα σου υπενθυμίσω ότι από το 90 θεωρήθηκε Νο2 επί Μητσοτάκη και εμφανίστηκε μετά από 20 χρόνια. Είναι άξιος πολιτικός.

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ @ Νιόβη 18/03/2013 22:58:08

    Εσυ δεσποινίς , ποιά είστε και μπορείτε να κρίνετε έτσι εύκολα; Εχετε ιδιαιτέρα Παιδεία;;;

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 18/03/2013 22:59:33

     Γιατί, εσείς έχετε;;;;;;;

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/03/2013 12:30:07

  Να μην υποχωρήσει στο χαράτσι με τίποτα. Θα είναι μεγάλη απώλεια για το λαό να συνεχιστεί η αφαίμαξη των αδύναμων για 3 χρόνο. Και θα αθωωθεί ηθικά ο Βενιζέλος ή θα παρασύρει και το Σαμαρά μαζί του; Μάλλον το δεύτερο. Να το προσέξει ΠΟΛΥ ο πρωθυπουργός το συγκεκριμένο ζήτημα. Μέσω ΔΕΗ τέλος τα χαράτσια. Βούλιαξε η ΔΕΗ ταμειακά από τη βλακεία του Μπένυ. Πρέπει να τελειώσει σήμερα κιόλας το θέμα. Με το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να ελαφρύνει πλέον το φορτίο των αδύναμων ΑΜΕΣΑ. Η τρόικα δεν ψηφίστηκε. Υπάλληλοι είναι. Πρέπει να δείξει ποιος είναι πλέον. Και δεν είμαστε τόσο μικρή χώρα όσο η Κύπρος για να εκβιάζουν όταν έχουμε πετύχει το στόχο του προϋπολογισμού.

 3. Πέτρος avatar
  Πέτρος 18/03/2013 12:38:16

  Θεωρώ εθνική προδοσία το να μην προετοιμάζεται η χώρα για απεμπλοκή από το Ευρώ αν και εφόσον παραμένει άκαμπτη η Τρόικα. Θεωρώ οτι θα παραμείνει άκαμπτη από την στιγμή που επέβαλαν τόσο άδικα και σκληρά μέτρα μέσα σε ένα βράδυ στην Κύπρο. Δεν μπορώ να ακούω παραμύθια περί προσωπικών παρεμβάσεων Σαμαρά στο εξωτερικό. Η παρηγοριά μου είναι οτι τελικά οι αδελφοί Κύπριοι το παλεύουν καθώς ουτε σήμερα θα το ψηφίσουν. Ας δει ο Γιωργάκης πως εκμεταλευεται ο πολιτικός το όχι από την αντιπολίτευση όπως τότε που έλεγε ο Σαμαράς και οι άλλοι. Μια άρνηση ψήφισης του Μνημονίου και παράτασης διαπραγματεύσεων μπορεί να είχε άλλα αποτελέσματα τότε.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Πέτρος 18/03/2013 12:48:07

   Αγαπητέ Πέτρο,
   είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις οτιδήποτε, επίτρεψέ μου όμως μια μικρή διευκρίνιση, ερώτηση;
   Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι μια άλλη εναλλακτική θα ήταν συμφέρουσα; Έχεις μπροστά σου τις εναλλακτικές λύσεις του προβλήματος; Αυτό βέβαια ισχύει και στην ελληνική περίπτωση. Καλό θα είναι πριν αποφασίσουμε να μελετήσουμε καλά. Ειδάλλως θα πέσουμε σε λάθη και η κατάστασή μας δεν τον επιτρέπει. Εάν λοιπόν δεν θεωρήσω ότι τα λόγια σας είναι προϊόν απερισκεψίας θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι αποτέλεσμα αντεθνικού δόλου.
   Ελπίζω και εύχομαι για το πρώτο.

   • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
    ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 15:20:49

    Έλεος!! Έλεος!! Δεν μας λυπάσαι καθόλου Δεξιόχειρα!!;; Ούτε ο Σαμαράς δεν θα υποστήριζε τόσο πολύ τον εαυτό του!!

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 18/03/2013 20:06:27

     Σας πληροφορώ αγαπητέ ότι υπάρχουν αρκετοί θεότρελοι πιστοί στο Σαμαρά. Όχι επειδή λέγεται Σαμαράς αλλά επειδή τυγχάνει να ηγήται της παράταξης που υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον. Σήμερα είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ξεχάστε τα πολιτικά πάθη και ελάτε να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια. Στηρίξτε τον Σαμαρά.

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 18/03/2013 21:19:13

     Η αλήθεια είναι ότι ο Γεωργιάδης είναι εξαίρετος. Είναι διαβασμένος και χαίρομαι να τον παρακολουθώ. Όχι αγαπητέ/ή μου, ένας απλός οπαδός του ορθολογισμού είμαι.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Δεξιόχειρας 18/03/2013 16:11:55

    εσυ που ξέρεις όλα τα δεδομένα πες μου απο που τα αντλείς. Μηπως είσαι ο Σαμαράς, ο Χρύσανθος ή κάποιος άλλος? Αποκαλύψου τώρα, γιατί γράφεις κριτικές διεκδικώντας την πλήρη γνώση των πραγμάτων και έχοντας το αλάθητο. Αποκαλύψου τώρα!!!

    • Πέτρος avatar
     Πέτρος @ Πέτρος 18/03/2013 16:12:57

     μιλώ για το δεξιόχειρα

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ Πέτρος 18/03/2013 21:25:38

     Έ ναί το παραδέχομαι. Είμαι ο Γιωργάκης μετανιωμένος. Έγινα και εγώ δεξιός. Παραδέχομαι ότι ξεγέλασα τους Έλληνες και τους δηλητηρίασα μαζί με τον πατέρα μου και έχω τύψεις που ακόμα δεν συνήλθαν. Δυστυχώς η δόση ήταν μεγάλη και έπαθαν overdose. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε να συνέλθουν από την υπερβολική δόση σοσιαLSDσμού.

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 18/03/2013 12:58:46

  Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά δεν είναι οι λεπτές ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Το πρόβλημα του Πρωθυπουργού είναι ότι κυβερνά μια διασπασμένη χώρα χωρίς προσανατολισμό, που ούτε ο ίδιος ξέρει σε ποιά κατεύθυνση πρέπει να πάει και με πόση ταχύτητα. Υπάρχουν 4 Ελλάδες κ. Σαμάρα: 1) Η "αντιμνημονιακή" που θεωρεί ότι θα καταργήσει τα μνημόνια των 49 δις μέτρων, θα παραμείνει στο ευρώ και οι Ευρωπαίοι θα μας χρηματοδοτούν ελλείμματα 2) Η "Ελλάδα της δραχμής", -κατά πολύ όμως- σοβαρότεροι άνθρωποι από τους αντιμνημονιακούς, που θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας είναι η επιστροφή στη δραχμή 3) Η "μνημονιακή", που θεωρεί ότι η πιστή τήρηση των όρων των μνημονίων -και μόνο- θα μας βγάλει από την κρίση και 4) Η "μεταρρυθμιστική" -συντάσσομαι και εγώ με αυτήν- που θεωρεί ότι τα μνημόνια είναι επακόλουθα της μεταπολιτευτικής αντιπαραγωγικής αντίληψης για την οικονομία και ότι παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να προχωρήσουμε με δυναμικό τρόπο σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία. Το πρόβλημα με έσας κ.Σαμαρά είναι ότι 3 χρόνια μνημονίων επιλέξατε την "1η" και την "3η" κατεύθυνση που για μένα πέρα από εμμονικές και αντιπαραγωγικές είναι και μακροπρόσθεσμα καταστρεπτικές για την οικονομία και την πολιτική σκέψη των Ελλήνων.

 5. Τάκης avatar
  Τάκης 18/03/2013 15:04:21

  Σήμερα όπως και κάθε μερα η ανάγκη να γίνει πράξη η ιδέα τους
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
  είναι επιτακτική.... Τα συναισθήματα υπάρχουν για να μοιραζόμαστε το θετικό και το αρνητικό τους φορτίο με αυτόυς που εμείς θεωρούμε άξιους.

 6. mitikas avatar
  mitikas 18/03/2013 16:19:05

  Προεδρε θυμησου το καλοκαιρι του 2010...

 7. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 18/03/2013 16:55:26

  Μέχρι να αποδειχθούν τα αυτονόητα,επιτρέψτε από δώ και πέρα να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί,διότι αυτό με την Κύπρο δεν καταπίνεται με τίποτα.Και δεν μου είχε αρέσει καθόλου το ύφος και η έκφραση του πρωθυπουργού,στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.Αδικα καταναλώνουμε φαιά ουσία, αναλύοντες τα ήδη προαποφασισμένα και πεπραγμένα.Νιώθω λύπη και θυμό.Δεν γεννηθήκαμε για τόσο χαμηλή ζωή.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ άγρυπνη 18/03/2013 17:00:47

   +10000

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ άγρυπνη 18/03/2013 21:24:37

   Αγαπητή Άγρυπνη, όταν κλέβανε πολλοί εξ ημών (των Ελλήνων) είχαν γεννηθεί γι' αυτή τη ζωή? Δλδ. όταν ήταν ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο.. απαυτός μας ήταν καλά? Είμασταν αξιοπρεπείς τότε, ανώτεροι άνθρωποι?

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Θόδωρος 17.06.2012 18/03/2013 22:10:38

    Ἐγῶ πάντως δέν θεωρῶ τόν ἑαυτό μου τόσο..ἀνώτερο ἄνθρωπο...

    • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
     Θόδωρος 17.06.2012 @ Κυθήριος Τ. 19/03/2013 11:00:07

     Το έπιασα το υπονοούμενο σας, Κυθήριε! Πολύ εύστοχο! Είστε "σεμνός και ταπεινός" :) :)

   • άγρυπνη avatar
    άγρυπνη @ Θόδωρος 17.06.2012 18/03/2013 22:36:48

    Από τη στιγμή που ζούμε σοκαρισμένοι την εφαρμογή του ''αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα'',και επειδή αρκετά αυτομαστιγωθήκαμε και η διαρκής ενοχή οδηγεί στην ηττοπάθεια,ας υποστηρίξουμε τα ωραία μας στοιχεία που κάπου βρίσκονται καταχωνιασμένα.Αρκετά πληρώσαμε τον βαρκάρη.

 8. Πέτρος avatar
  Πέτρος 18/03/2013 19:58:14

  Εγώ βλέπω οτι με τον Α ή Β τρόπο οι Κύπριοι και τα υπόλοιπα κόμματα ανάγκασαν τον Αναστασιάδη να επαναδιαπραγματευθεί όσο μπορεί και ο φαιδρός ρόλος του Σόιμπλε και της Μέρκελ αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Ας τα βλέπουν οι δικοί μας.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Πέτρος 18/03/2013 20:38:54

   Kι αν επιμείνουν μέχρι τέλους, θα την τραβήξουν πίσω οι τοκογλύφοι την ...πρόταση διάλυσης της Κύπρου. Γι αυτό ποτέ δεν πρέπει να παραδίνεσαι δουλικά στις πιέσεις και στους εκβιασμούς. Την αντίστασή σου, δεν την έχουν συνυπολογίσει. Είναι θρασύδειλοι και αλαζόνες. Θαρρούν και παντοδύναμοι. Αλλά το τείχος τους αργά-αργά, καταρρέει.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Queen For The Black Side 18/03/2013 20:45:31

    Μακάρι να το πάνε μέχρι τέλους το ΟΧΙ και οι Τροϊκανοί να μείνουν με το αυτογκόλ καταδικό τους. Παρακολουθούμε όλοι με κομμένη την αναπνοή.

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ ΚΜ 18/03/2013 20:57:03

     Μακάρι οι πιέσεις για το ΟΧΙ να συνεχιστούν,παρά το ανόητο παραπλανητικό παζάρι - τυρί στη φάκα, περί μείωσης του κουρέματος στους μικροκαταθέτες. Εδώ πρόκειται για τορπίλη στα θεμέλια της οικονομίας τους. Πως να πιαστούν κορόϊδα οι Ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια των ναζιστών; (Εύχομαι να μην πιαστούν).

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Queen For The Black Side 18/03/2013 20:45:42

    Ναι φάνηκε σήμερα όπου με την πρωτοφανή είδηση -για τα παγκόσμια χρονικά- κουρέματος καταθέσεων οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές αντέδρασαν λες και δε συνέβη τίποτα (απώλειες κάτω από 0,5%, τρίχες δηλαδή).

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/03/2013 20:51:34

     Να τις δούμε τις αγορές μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες και ξεκινήσει το τσουνάμι των μαζικών αναλήψεων των καταθετών. Τότε θα διαδωθεί ο πανικός Πανευρωπαϊκά. Τώρα ζούμε την ηρεμία πριν την καταιγίδα. Μην είστε κοντόφθαλμος κ. Χότζα μας!

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Queen For The Black Side 18/03/2013 20:55:50

      μα ίσα-ίσα επειδή το ξέρουν αφού η απόφαση είναι γνωστή, σήμερα έπρεπε να καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια για να πουλήσουν μετοχές σε μεγαλύτερη τιμή!

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/03/2013 20:58:05

      ....Το έργο είναι ΠΡΟΣΕΧΩΣ. Τώρα βλέπουμε τις ....διαφημίσεις!

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Queen For The Black Side 18/03/2013 21:13:12

      Έτσι λέγατε και όταν οι Ιταλοί κατά 56% (Γκρίλο,Σίλβιο) ψήφισαν λιρέττα στις εκλογές και τα ιταλικά spreads είναι σε ιστορικά χαμηλά από το 2011 και μετά, παρά την κυβερντική αβεβαιότητα...

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Queen For The Black Side 18/03/2013 21:20:56

      Ο Χότζας έχει δίκιο, Μεγαλειοτάτη! Γιατί δεν βλέπουμε τώρα το έργο? Ξέρετε κάτι?...

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Θόδωρος 17.06.2012 18/03/2013 23:22:23

      Yπομονή. Ο κ. Χότζας μιλάει με όρους .... Αλβανίας. Τα καλύτερα έρχονται !

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Θόδωρος 17.06.2012 18/03/2013 23:28:05

      Εγώ λέω ότι σταδιακά μειώνονται οι συστημικοί κίνδυνοι και σεις απαντάτε άλλα πράγματα

 9. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/03/2013 21:08:34

  Φοβάμαι πως δεν είναι θέμα επιχειρημάτων. Δυστυχώς. Μας σπρώχνουν ως εκεί που δεν πάει. Και δεν μπορεί, το ξέρουν... Το θέμα είναι γιατί δεν δίνουν λίγη ανάσα στο Σαμαρά.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ victoria (true) 18/03/2013 21:13:11

   Γιατί ούτε αυτός την διεκδικεί ούτε εμείς την απαιτούμε εκ μέρους του.

 10. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 19/03/2013 08:04:19

  Σας καταλαβαίνω και συμφωνώ μ' αυτά που πιστεύω πως νιώθετε για την κατάσταση.

  Αλλά, αγαπητή, όσο δεν πιάνουν οι κατάρες και οι αφορισμοί των αυγοσυριζανελλ, άλλο τόσο δεν φτάνει να λέμε έτσι γενικά κι αόριστα "φτάνει πια, δεν πάει άλλο", "εμπρός, για καινούριο ξεκίνημα", "κουράγιο και θα τα καταφέρουμε" κ.λ.π.

  Θέλουμε τα χρήματα των αγορών για να ζήσουμε! Πάει και τελείωσε!
  Και το '21, και μετά τον Β'ΠΠ, και όποτε να δείτε ΚΑΠΟΙΟΣ μας χρηματοδοτούσε για να λέμε όλα αυτά τα "ηρωϊκά" εμείς και να νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε, οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και δεν ξέρω γω τι..

  ΤΩΡΑ είναι μια ευκαιρία να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Για 1η και μοναδική φορά θα γίνει αυτό! Τότε θα 'μαστε πραγματικά ελεύθεροι, όσο δεν ήμασταν ΠΟΤΕ!
  Αυτό ελπίζω να κάνει ο ΑΣ, γι' αυτό τον στηρίζουμε.

  Αυτό που λένε μερικοί "ας πεθαίναμε με ψηλά το κεφάλι" και άλλα τέτοια "ηρωϊκά" και μετά θα 'ρχοταν η αναγέννηση, αυτό γίνεται τώρα: Προχωρούμε στην αναγέννηση! Φυσικά το παλιό αντιδρά, αλλά κι εμείς το μαχόμαστε, δεν θα τ' αφήσουμε να μας τραβήξει πίσω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.